H "ανθρωπιά" του Δ. Χριστόφια!!!!!!!

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010


Όποιος θέλει να νιώσει τις συνέπειες της ανθρωπιάς μου, να μου το πει, να του στείλω την Επαγρύπνηση και την Αστυνομία ΜΟΥ!

Δημοσιεύουμε άρθρο του νέου μέλους της Επιτροπής: του Αριστογείτωνος!!!! Καλωσόρισες μικρέ και καλή δύναμη!!!


Έχουν σηκώσει νέα μόδα, συντονισμένα μάλλον, διάφοροι έμμισθοι και άλλου είδους εξαρτώμενοι του ΑΚΕΛ, να γεμίζουν τον τύπο, με άρθρα που πολύ περισσότερο θυμίζουν αποφάσεις κομματικών οργάνων, παρά άρθρα ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων.

Στα πλαίσια αυτά, είδαμε σήμερα στο Φιλελεύθερο και άρθρο με τίτλο "Η πολιτική χρειάζεται και ανθρωπιά", κάποιου Α. Καραγιάννη, βολεμένου κομματικού του ΑΚΕΛ στο Φιλελεύθερο ο οποίος εξυμνεί την ανθρωπιά του Δ. Χριστόφια!!!! Προσπαθεί λέει να προβάλει "την ανθρώπινη πτυχή του Προέδρου" που έχει "κερδίσει τις καρδιές των πολιτών".

Ας δούμε τώρα πως βίωσαν την ανθρώπινη πτυχή του κ. Χριστόφια τα εξής πρόσωπα:

1) Τάσσος Παπαδόπουλος. Δέχτηκε τη συκοφάντηση όσο ζούσε (του έβγαλαν μέχρι και "συναντήσεις με την ΕΟΚΑ Β" πριν τις εκλογές!) και μετά θάνατον (του φορτώνουν τις δικές τους υποχωρήσεις). Μέχρι και από τα μνημόσυνά του έλειπε ο "φίλος του" Δ. Χριστόφιας!!! Είδαμε δε το ενδιαφέρον του, όταν απήχθη η σορός του Προέδρου Παπαδόπουλου (ούτε ένα τηλέφωνο στην κα Φωτεινή!!!)

2) Βάσος Λυσσαρίδης. Να επισημάνουμε μόνο την αμφισβήτηση όλου του έργου του από το Χριστόφια ("Εγώ θα κριθώ από τα έργα μου και ο Λυσσαρίδης από τα λόγια του")

3) Γ. Ομήρου ("κονιορτοποιημένο το μυαλό του")

4) Ν.Παπαδόπουλος και κόσμος του ΔΗΚΟ ("δε θέλουν λύση")

5) Μητροπολίτης Πάφου (εκρήξεις θυμού εναντίον του μπροστά στους αποδήμους)

6) Αρχηγός Αστυνομίας ("θα έχεις να κάνεις μαζί μου")

7) Εφημερίδα "Κυπριακό Ποντίκι" (αποκλεισμός από διαφημίσεις της CYTA, γιατί έγραφαν εναντίον του)

8) Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης και Π. Κλεοβούλου ("στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων γιατί μοίραζαν φυλλάδια)

9) Διαδηλωτές στις 20/7/2009 (στο τμήμα για "εξύβριση του Προέδρου"¨)

10) Β. Φτωχόπουλος ( αφου ανακρινόταν για απειλές για βόμβα ως εθνικιστής (!!!!!), μετά του ασκήθηκε ποινική δίωξη για "άσεμνα δημοσιεύματα") γιατί το καθεστώς ενοχλείτο από τα αντιπολιτευτικά του δημοσιεύματα. Συμμετοχή ακελικού αστυνόμου στην επιχείρηση φίμωσης


Με αδικείτε συναγωνιστές. Είμαι ακόμη δικός σας. Απλά τις ώρες της δουλειάς μου, συγκαλύπτω επαγγελματικά την Αστυνομία Χριστόφια.


11) Β.Φτωχόπουλος - Ταβέρνα Αιγαίο (άρνηση άδειας πώλησης οινοπνευματωδών) με σκοπό να πληγεί η οικονομική βιωσιμότητα του Βάσου

12) Σ. Αγγελίδης: Ανάκριση επί ώρες καθώς και συνεχής διαπόμπευση

13) Ξ.Ξενοφώντος: Εισβολή στην οικία του το χάραμα, από 4 αστυνομικούς, με οδηγίες του γραφείου Επαγρύπνησης του ΑΚΕΛ. Κατάσχεση των υπολογιστών του. Παρακολουθήσεις των συνδιαλέξεών του. Πιέσεις για ποινική δίωξη για ανύπαρκτα αδικήματα, μέσω του ακελικού εγκάθετου στη Νομική Υπηρεσία Α.Παπασάββα.

14) Ιστολόγιο christofias-watch: Προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού μας, με αφορμή σχόλιου αγνώστου επισκέπτη της σελίδας μας (του Ρήγα).

15) ΑΝΤ1: Προσπάθεια φίμωσης, με εκβιασμό για μη ανανέωση της τηλεοπτικής άδειας.

15) Κυπριακός λαός: Ο λαός θέλει δίκαιη λύση, χωρίς εποίκους και εκ περιτροπής Προεδρίες. Αυτό καταγράφεται συνεχώς. Ο Δ. Χριστόφιας, συνεχώς αγνοεί αυτή την επιθυμία του λαού και κάνει τα δικά του!

Σας παρακαλούμε κ. Χριστόφια:
"ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ"!!!! "ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ"!!!!!!

Αριστογείτων για το christofias-watch

33 Σχόλια:

Κερυνεια είπε...

Στην περιοχή Μαθηκολόνης Λεμεσού από το πρωί οι πυροσβεστηκές αρχές με υπεράνθρωπες προσπάθειες μάχονται να κατασβέσουν πυρκαγία. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων περιοχής η φωτιά τέθηκε από Τουρκοκύπριους. Πληροφορίες φέρουν τους δράστες να έχουν θέσει την φωτιά κακόβουλα παρόλους τους δικούς τους ισχυρισμούς πως η φωτιά προκληθηκε από σπίθες που δημιουργήθηκαν από κοπτικό τροχό τον οποίο και χειρίζονταν την ώρα αυτή. Η όλη ενέργεια πιθανώς να σχετίζεται με την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο.

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η Κερυνεια είπε...

Στην περιοχή Μαθηκολόνης Λεμεσού από το πρωί οι πυροσβεστηκές αρχές με υπεράνθρωπες προσπάθειες μάχονται να κατασβέσουν πυρκαγία. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων περιοχής η φωτιά τέθηκε από Τουρκοκύπριους. Πληροφορίες φέρουν τους δράστες να έχουν θέσει την φωτιά κακόβουλα παρόλους τους δικούς τους ισχυρισμούς πως η φωτιά προκληθηκε από σπίθες που δημιουργήθηκαν από κοπτικό τροχό τον οποίο και χειρίζονταν την ώρα αυτή. Η όλη ενέργεια πιθανώς να σχετίζεται με την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΟΗΣΙΑ ΑΚΟΥΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΙΣ ΕΙΔΉΣΕΙΣ.ΤΙ ΕΙΠΑΝ;"Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ Τ/Κ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ"ΒΡΕ,ΚΕΡΥΝΕΙΑ,ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΔΕΚΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΤΡΥΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΨΕΥΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΑΚΡΕΣ;

arxiepiskopos είπε...

11) Β.Φτωχόπουλος - Ταβέρνα Αιγαίο (άρνηση άδειας πώλησης οινοπνευματωδών) με σκοπό να πληγεί η οικονομική βιωσιμότητα του Βάσου-ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝΑ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΥΡΑΝΝΟΚΤΟΝΟΣ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΕΤΕΒΛΗΘΗ ΣΕ ΛΟΓΙΚΟΚΤΟΝΟ.ΡΕ,ΝΕΟΕΠΙΤΡΟΠΕ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ!ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Στα τόσα χρόνια που έχει την Ένωση, βρέθηκε ο Χριστόφιας να του κάνει δίωξη για άσεμνα δημοσιεύματα.

Στα τόσα χρόνια που έχει την ταβέρνα,βρέθηκε ο Χριστόφιας να του κόψει την άδεια για ποτό.

Από όλες τις ταβέρνες ξαφνικά και τυχαία έκοψαν το Αιγαίο.

Ρε Anef_Oriwn, είπαμε να είσαι λίγο σοβαρός. Μην εξευτελίζεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Τέκνον μου Αθανάσιε
με τη μεγάλην βίλλαν
που ήρτες που τα μακρινά
των καλοήρων τα βουνά
τζιαί τον θεόν πιππίλλαν

Η στράτα που κρατείς ποδά
εν άσσιημον κακκάτιν
κάμνεις τους νέους μοναχούς
για να τους έσιεις μισταρκούς
μαν να σε πιά τ’ αμμάτιν

Τζιεί πούσουν εκαλόμαθες
μιτσιούς για να βιάζεις
ακούσαμεν τον κομμωτήν
τον κακορίζικον μιτσήν
που σ άρεσκεν να σάζεις

Τζι αντί που για καλόηρον
έκαμες τον χαφτέλλαν
τζιαί λάλεν το πάτερ ημών
με στουππωμένον πισινόν
τζιαί μ ανοικτήν μασέλλαν

Πιας τα σκατά σου γλήορα
ρε κοτσιροσσιυλιάρη
τζιαί πήαιννε στ ανάθθεμαν
δκιαόλου ανακάτεμαν
πριν έρτει να σε πάρει

Άμπα τζιαί βάλουν στοίσιημαν
για σέναν για να παίξουν
βαθκιά μέσα στα στήθκια σου
αν ημπορούν τ’ αρτσιήθκια σου
που τον λαιμόν να ρέξουν

Τζι εν να πκιερώσεις μονομιάς
την πάσαν αμαρτίαν
που βίασες κάθεν μιτσήν
τζιαί πήρες του τζιαί την τιμήν
τζιαί την περιουσίαν.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ οι Οθωμανοί ετοίμαζαν την πολιορκία και την τελική πτώση της Κωνσταντινούπολης, ο Γεννάδιος Σχολάριος από τη μονή Παντοκράτορα, που ήταν το αρχηγείο και το θρησκευτικό κέντρο των ανθενωτικών, έβγαλε την παρακάτω προκήρυξη, που έλεγε πως η Πόλη θα πέσει στα χέρια των Τούρκων και εξ αιτίας των ενωτικών θα καταστραφεί και θα πάθουν πολλά οι βυζαντινοί:
«Άθλιοι Ρωμαίοι, εις τι επλανήθητε και απεμακρύνατε εκ τής ελπίδος τού Θεού και ηλπίσατε εις την δύναμιν των Φράγκων και συν τη Πόλει εν ή μέλλει φθαρήναι, εχάσατε και την ευσέβειάν σας. Ίλεός μοι, Κύριε, μαρτύρομαι ενώπιόν σου, ότι αθώος ειμί τού τοιούτου πταίσματος. Γινώσκετε άθλιοι πολίται τί ποιείτε; Και συν τω αιχμαλωτισμώ, ος μέλλει γενέσθαι εις υμάς, εχάσατε και το πατροπαράδοτον και ομολογήσατε την ασέβειαν• ουαί υμίν εν τω κρίνεσθαι». (Δούκα, σελ. 254). Ο Σχολάριος ανταμείφθηκε από τους Οθωμανούς γιά τη φιλότουρκη στάση του• ανακηρύχθηκε πατριάρχης αμέσως μετά την άλωση με τα γνωστά προνόμια.

Παρατηρείστε, πως ακόμη και τις τελευταίες ώρες τού Βυζαντίου ο Σχολάριος αποκαλεί τους βυζαντινούς Ρωμαίους κι όχι βέβαια Έλληνες. Το όνομα Έλλην ήταν επί αιώνες υπό διωγμόν. Το Βυζάντιο -παρά τα όσα προπαγανδίζουν ελληνορθόδοξοι θεωρητικοί- είχε πάντα ανθελληνικό χαρακτήρα• δεν εξελληνίστηκε ποτέ.

Δίας είπε...

Ούσσου Ολάν,

Αρχικά όσο αφορά τα ερωτήματά σου τα κάλυψε πλήρως ο φίλος Αντώνης.

Θα πρέπει να αντιληφθείς ότι κάπου τα έχεις μπερδέψει.
Είπαμε ότι Έλλην είναι ο μετέχων στην Ελληνική Παιδεία. Η παιδεία δεν είναι ούτε τα μαθηματικά ούτε η φυσική. Στην παιδεία περιλαμβάνονται αρχές, αξίες, παραδόσεις, τρόπος ζωής, αντιλήψεις κτλ τα οποία είναι συνυφασμένα και με την θρησκεία.
Με βάση αυτά που επικολλάς και αυτά που λες οι Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί (τονίζω το Ελληνορθόδοξοι)είναι αντίθετοι με τον ελληνισμό και άρα δεν μετέχουν στην ελληνική παιδεία.

Επομένως με βάση αυτά συμπεραίνω ότι σήμερα ΔΕΝ υπάρχουν Έλληνες (έσβησαν όπως του Ίνκας τους Μάγια κτλ)όπως επίσης οι Μακρυγιάννης, Παύλος Μελάς, Αυξεντίου και τόσοι άλλοι δεν ήταν Έλληνες, αφού ήταν χριστιανοί.

Επομένως αγαπητέ οι πραγματικοί πολέμιοι του Ελληνισμού δεν είναι ο χριστιανισμός αλλά εσείς οι οποίοι θέλετε τον Ελληνισμό να σβήνει στο 330μχ

Φιλικά Δίας

Anef_Oriwn είπε...

@ ΕΔΕΚ Η.Β.,
Ειλικρινα ΣΟΥ ευχόμαι, "Μακάρι να γιάνεις"!

antonis είπε...

H αρχαιολατρεια με βάση αμφίβολα κριτήρια αξιολόγησης του ιστορικού μας σώματος και της διαχρονίας μας, πραγματοποιείται ένα εγχείρημα μείζονος διχασμού του ενιαίου σώματος του ελληνισμού, μεταξύ ενός υποτιθέμενου «αυθεντικού» ελληνικού κόσμου και ενός «εβραϊκού» ορθόδοξου μεσαιωνικού ελληνισμού. Έτσι, το μεγάλο ζήτημα της περιόδου από το 300 π.Χ. έως το 300 μ.Χ. περίπου, για την παρακμή του ελληνισμού δεν είναι πλέον η καταστροφή της Κορίνθου, ο Μόμμιος, η Πύδνα κ.ο.κ., δεν είναι πλέον η υποταγή του ελληνικού κόσμου στη Ρώμη, αλλά ο σταδιακός εκχριστιανισμός του! Και παρασιωπάται το γεγονός πως η μεταφορά της πρωτεύουσας από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη και η διαμόρφωση του ορθόδοξου χριστιανισμού απετέλεσαν το βασικό στοιχείο της μερικής επανελληνοποίησης του ανατολικού ρωμαϊκού κόσμου! Παρασιωπάται, πως όταν, για παράδειγμα, οι Λατίνοι και οι Δυτικοί αναφέρονται στην Ορθοδοξία την χαρακτηρίζουν ως το «ελληνικό δόγμα» (rite Grec). Και όμως υπάρχουν πολλοί Έλληνες που επιχειρούν να ακρωτηριάσουν το σώμα ενός ήδη παραπαίοντος ελληνισμού σε αρχαίο και «αυθεντικά» ελληνικό, από τη μια, και ορθόδοξο –«ιουδαιοχριστιανικό»– από την άλλη κ.ο.κ. δημιουργώντας τις βάσεις για μια ακόμα εμφύλια σύρραξη στους κόλπους του.

Aντρέας Αντρέου είπε...

ΦΙΛΕ Ussu Olan
Είμαι Ελληνόφωνος χριστιανός και με την νέα οθωμανική κατάληψη της Κύπρου από τον Τουρκόφια , εξισλαμίζομαι και αφομοιώνομαι αργά αλλά σταθερά στη νέα τάξη πραγμάτων.

Φοβού τους Ευέλικτους και δώρα φέροντες.

Μιλώ ελληνικά το ίδιο και οι γονείς μου. Όμως είμαι πελασγός και όχι έλληνας .
Ο υιός μου μιλά ελληνικά , το ίδιο και οι γονείς του. Όμως είναι γραικός και όχι έλληνας .
Κι ο λόγος που δεν είμαστε έλληνες ? δεν ξέρω ποια γλώσσα μιλούσε ο παππούς του παππού μου .
Κάποιοι λεν μιλούσε τα ελληνικά της ελληνικής πατρώας θρησκείας. Κάποιοι άλλοι πάλι λένε ότι μιλούσε τα ελληνικά της ελληνορθόδοξης θρησκείας.
Έτσι κι εγώ αποφάσισα αντί να μιλάω κατά τύχη την ελληνική γλώσσα να την μιλάω γιατί είμαι πελασγός κι ο υιός μου γιατί είναι γραικός κι όχι ένας τυχαίος ελληνόφωνος.

Φίλε ούσσου ολάν , ελπίζω ο προμηθέας να έσπασε το καλούπι αμέσως μετά που σε έπλασε γιατί το μπλοκ δεν σηκώνει κι άλλον σαν εσένα.

Κι όταν παίζει η Ελλάδα τόπι ανεβαίνει η πίεση και η αδρεναλίνη μου από τις Α-κέλες που κάνουν οι ποδοσφαιριστές.
Κι όταν δεν παίζει η Ελλάδα πάλι ανεβαίνει η πίεση και η αδρεναλίνη μου γιατί την παίζει ο φίλος ούσσου ολάν.

Aντρέας Αντρέου είπε...

Ο/Η Ussu Olan είπε...
Δίας,
Ο Ισοκράτης μιλούσε για Ελληνική παιδεία, άρα ήξερε τί σημαίνει Ελληνική παιδεία. Ότι έχει ένα περιεχόμενο. Δε γίνεται να βαφτίσεις Ελληνική παιδεία ότι σε βολεύει.

ΦΙΛΕ Ussu Olan
Ο Ισοκράτης και φυσικά ήξερε τι είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. Εσύ δεν ξέρεις !!!!!!
Ξέρεις ποια τα έργα του Ισοκράτη ?
Ξέρεις σε ποιο έργο του μίλησε για την ελληνική παιδεία?
Ξέρεις σε ποιο έργο του κάνει αναφορά για το ποιοι είναι οι έλληνες ? ξέρεις γιατί έκανε την εν λόγω αναφορά? Ξέρεις σε ποιους απευθυνόταν?
Ξέρεις τι είπε για τους αθηναίους και την καταγωγή τους ?

Ξέρεις ότι ανά το παγκόσμιο έχουν ιδρυθεί αρκετά σωματεία και οργανώσεις που αφορούν την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ?
Σε αυτά λοιπόν τα σωματεία και οργανώσεις , τα περισσότερα μέλη είναι ακαδημαϊκοί από τις πλείστες χώρες της Ευρώπης, από Αμερική , Καναδά, Αυστραλία, Ιαπωνία ,Ινδία κτλ.
Αυτοί οι ακαδημαϊκοί μιλούν την ελληνική γλώσσα καλύτερα από εσένα και κατέχουν την ελληνική παιδεία . Κανένας από όλους αυτούς δεν τόλμησε να αφορίσει οποιοδήποτε άλλο συνάδελφο η συνάνθρωπο του γιατί πιστεύει στην α θρησκεία κι όχι στην β.
Και φυσικά οι ποιο πολλοί από αυτούς τους ακαδημαϊκούς είναι πιο ΕΛΛΗΝΕΣ και από εσένα που δεν έχεις ούτε το 1% των γνώσεων τους. Αυτό βάσει της δικής σου θεωρίας .
Ακόμα μια φορά
ΑΛΛΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ , ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.
ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ « ΤΥΠΟΥ COPY PASTE » ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΜΗ ΕΓΚΥΡΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ ( κοινώς ΑΧΑΠΑΡΟΙ).

antonis είπε...

Δύο είναι οι κύριες προσπάθειες τών Νεοπαγανιστών:

1. Να παρουσιάσουν την προχριστιανική κοινωνία ως τέλεια, ως χώρα τής ουτοπίας, και

2. Να παρουσιάσουν τη μεταχριστιανική Ελληνική κοινωνία ως μη Ελληνική, και να τη φορτώσουν με ό,τι λάσπη μπορέσουν.

Έτσι θα πείσουν τα θύματά τους, ότι δήθεν ο Χριστιανισμός κατέστρεψε έναν μοναδικό και ανεπανάληπτο αρχαίο πολυθεϊστικό πολιτισμό, και ότι ο Χριστιανισμός είναι καταστροφή τής ανθρωπότητας.

Βεβαίως όπως σε κάθε ζήτημα που υποστηρίζουν, η αλήθεια είναι πάντα ΑΝΤΙΘΕΤΗ από αυτά που λένε. Γιατί όχι μόνο η αρχαία Ελλάδα δεν ήταν καθόλου ουτοπική, όχι μόνο η Χριστιανική εποχή υπήρξε κλάσεις ανώτερη τής αρχαιοελληνικής, αλλά επιπλέον υπήρξε στην πραγματικότητα συνέχεια και μετεξέλιξη εκείνης τής αρχαίας κοινωνίας, διασώζοντας όσα άξιζαν, και καταργώντας κάθε βαρβαρότητα τού πολυθεϊσμού.

Aντρέας Αντρέου είπε...

Φίλε arxiepiskopos πες μας σε παρακαλώ και για την αναφορά του προέδρου σε προβοκάτσια μετά την σύληση του τάφου και κλοπή της σορού του Τάσσου.

Φίλοι της επιτροπής , επιτρέψετε μου να σας κάνω και μια διόρθωση. Ξεχάσατε να αναφέρετε πως συμπεριφέρθηκε το καθεστώς σε κάποιον που υπηρετεί στην Ε.Φ. όταν τον ανάκριναν για την κλοπή της σορού του Τάσσου.
http://www.efylakas.com/archives/4362

Κερυνεια είπε...

Άρα φίλε καλέ αρχιεπίσκοπε συμφωνείς μαζί μου. Για να λέει αυτά η αστυνομία του καθεστώτος είναι βασικά παραδοχή των όσων έχω αποκαλύψει. Σιγά να μην σου πούν δημόσια η χέστηδες ολόκληρη την αλήθεια. Οι δικές μας οι πληροφορίες είναι έγκυρες και πραγματικές. Την φωτία την έχουν προκαλέσει κακόβουλα Τουρκοκύπριοι

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε'εξέδωσε το 1819 την κατά Ελληνικών ονομάτων εγκύκλιο προς τους αρχιερείς, που ακολουθεί.

«Και η κατά καινοτομίαν παρά ταύτα εισαχθείσα των παλαιών ελληνικών ονομάτων επιφώνησις εις τα βαπτιζόμενα βρέφη των πιστών, ως ηκούσαμεν, λαμβανομένη ως μία καταφρόνησις της χριστιανικής ονοματοθεσίας, είναι διόλου απροσφυής και ανάρμοστος• όθεν ανάγκη η Αρχιερωσύνη σας να διαδώσητε παραγγελίας εντόνους εις τους Ιερείς των ενοριών σας, και νουθεσίας πνευματικάς εις τους ευλογημένους επαρχιώτας σας, δια να λείψη τουντεύθεν και η κατάχρησις αύτη, και αφεθέντες της ακαίρου και μηδέν εχούσης το χρήσιμον φιλοτιμίας και επιδείξεως οι γονείς και ανάδοχοι να ονοματοθετώσιν εις το εξής εν τω καιρώ της θείας και μυστικής αναγεννήσεως τα ειθισμένα ταις ευσεβέσιν ακοαίς πατροπαράδοτα χριστιανικά ονόματα των εγνωσμένων τη Εκκλησία και των ενδόξως υπ’ αυτής εορταζομένων Αγίων, δια να είναι έφοροι και φύλακες των βαπτιζομένων νηπίων και ταχείς και αδιάλειπτοι χορηγοί της χάριτος αυτών εις τους μετά πίστεως.»

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι και σήμερα κάποιοι ιερείς, δεν δέχονται να βαφτίσεις το παιδί σου με αρχαιοελληνικό όνομα. Γι' αυτό πήξαμε στις Μαρίες (Μύριαμ) και Γιάννηδες (Γιοχάννες).

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η Κερυνεια είπε...

Άρα φίλε καλέ αρχιεπίσκοπε συμφωνείς μαζί μου. Για να λέει αυτά η αστυνομία του καθεστώτος είναι βασικά παραδοχή των όσων έχω αποκαλύψει. Σιγά να μην σου πούν δημόσια η χέστηδες ολόκληρη την αλήθεια. Οι δικές μας οι πληροφορίες είναι έγκυρες και πραγματικές. Την φωτία την έχουν προκαλέσει κακόβουλα Τουρκοκύπριοι ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΔΕΚ ΨΕΥΔΑ,ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΤΣΑΚΡΕΣ.ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΛΕΠΤΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!

Unknown είπε...

αποσπασμα απο δηλωση του Ερογλου



«Το Κυπριακό», συνέχισε, «είναι εθνική υπόθεση της μητέρας πατρίδας», όπως αποκάλεσε την Τουρκία, και πως «με αυτή θα συνεχίσουν το διάλογο και τη συνεργασία, ώστε να βρεθεί μια λύση που να προστατεύει τα συμφέροντα και της Τουρκίας και των Τ/κ».

Ανώνυμος είπε...

Μια εκδήλωση διαμαρτυρίας υψηλής πολιτικής σημασίας οργανώνεται από Ισραηλινούς ιστιοπλόους, οι οποίοι προγραμματίζουν για το επόμενο Σαββατοκύριακο θαλάσσια εκδήλωση διαμαρτυρίας για την τουρκική εισβολή και κατοχή της βόρειας Κύπρου!Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο οι ιστιοπλόοι οργανώνουν θαλάσσια εκδήλωση διαμαρτυρίας ανοικτά των ακτών της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου το επόμενο Σαββατοκύριακο για να διαμαρτυρηθούν για την τουρκική κατοχή.

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΑΠΟ TO SIGMALIVE.COM.
"Πανικος προκληθηκε χθες σε χωριο της επαρχιας Αμμοχωστου. Συμφωνα με πληροφοριες o Χριστος , γνωστος στο διαδυκτιο με τα ψευδωνυμα arxiepiskopos, anef oriwn,patriotis και e.s.c, μεταβηκε στο πατρικο του σπιτι οπου προσπαθησε να πεισει την μητερα του οτι δεν ειναι προδοτης. Παρολη την γνωστη του δραση στο διαδυχτιο προς οφελως των εποικων και του κατοχικου στρατου. Γνωστο επισης το γεγονος, κατοπιν και δικων του παραδοχων ,οτι τα παιρνει απο ξενα κεντρα που εξυπηρετουν συμφεροντα της Τουρκιας. Ο Χριστος προσπαθησε να πεισει την μητερα του οτι δεν ειναι προδοτης. Με πολλα επιχειρηματα η μητερα του τον αντεκρουσε και του υπεδειξε με μητρικη συμβουλη την προδοτικη του σταση και ενεργειες. Μετα απο λιγο ,συμφωνα με πληροφοριες, η μητερα του ακουστηκε να του λεει, "ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΣΥ. ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΜΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟ. ΕΔΩΚΑΝ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ ΚΟΠΕΛΛΟΥΙΝ. ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ. ΠΩΣ ΕΓΩ ΕΓΕΝΝΗΣΑ ΕΤΣΙ ΠΡΟΔΟΤΗ? ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΝΑ ΜΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙΣ".
Σημειωνεται επισης οτι τα παιδια του με επιστολη που εστειλαν στο "sigmalive.com" αποκηρυσουν τον Χριστο-arxiepiskopos, anef oriwn,patriotis και e.s.c. ,δεν επιθyμουν να εχουν καμια σχεση με τον κυριο ουτε να αποκαλειται πατερας τους."
Απο τo WWW.SIGMALIVE.COM ΤΕΛΙΚΑ Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΩΝ ΚΑΤΑΝΤΑ ΑΝΙΑΡΗ!ΤΣΙΕΛΕΠΕ,ΕΛΑ ΠΙΣΩ!

Unknown είπε...

F;ile Emerson η πληροφορία που αναφερεις ειναι πραγματική ή απλά κάνεις πλάκα. Ποιά είναι η πηγή σου??? Είνακι άκρως σημαντική πληροφορία

Ανώνυμος είπε...

Αίαντα το έχω δει σε πολλά ελληνικά blogs πηγή είναι η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post
Group plans Cyprus voyage to protest Turkish occupation

http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=177449

Ανώνυμος είπε...

Η είδηση υπάρχει και στη σημερινή έκδοση της ελληνικής οικονομικής εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ

http://www.express.gr/news/world/312013oz_20100607312013.php3
1)Δεν θα αστειευόμουν με κάτι τόσο σημαντικό

2) Είναι πιθανόν να ασκηθούν πιέσεις και τελικά να ακυρωθεί

Aντρέας Αντρέου είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...
Ο/Η Κερυνεια είπε...

Άρα φίλε καλέ…… ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΔΕΚ ΨΕΥΔΑ,ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΤΣΑΚΡΕΣ.ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΛΕΠΤΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!
07 Ιουνίου 2010 8:09 π.μ.

Φίλε arxiepiskopos

Για άλλη μια φορά , οι μόνοι που πάσχουν από το σύνδρομο δονκιχωτισμού είναι ο Άντρος και η παρέα του μαζί με τη Λούλα
Εδώ και 1 χρόνο ποιος ηλίθιος πολιτικός μιλά συνεχώς για φυσική εξόντωση του Ληγμένου χωρίς να έχει απτές αποδείξεις ?

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/221733
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/233708
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=19563

Aντρέας Αντρέου είπε...

Ο 6ωρος Μαλάριος δια του δικηγόρου του , ζήτησε 3 φορές συγνώμη από την ΕΟΚΑ Β΄ και τον Σωκράτη για τα λιβελλογραφήματα του.

Στον κυπριακό ελληνισμό πότε θα απολογηθεί για την κοροϊδία των 6 ωρών ?
Θα έχει πολύ πλάκα όταν θα απολογείται μαζί με τη Λούλα στο Ξενή. Της Λούλας η Μαλάριος απολογία.

Aντρέας Αντρέου είπε...

Φίλε arxiepiskopos , γιατί όπου σταθείς κι όπου βρεθείς λες ότι ο Χ. Τ. σε κοντράρει και σε βρίζει στο Χριστόφιας – Watch ?
Τι είπαμε ?
Γλύττης άρχε, Γλώσσαν ίσχε και Γνούς πράττε.

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΠΕΛΑΣΓΕ,ονειρεύεσαι μεσημεριάτικα;

Aντρέας Αντρέου είπε...

φίλε arxiepiskopos χαίρομαι που με διαψεύδεις . Δε θα ένοιωθα καλά αν ήξερα ότι είμαι η αιτία να χαλάσεις τις φιλίες σου.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Η "ανθρωπιά" του Δημήτρη ολοκληρώνεται στο ότι δεν ζητά την αποπομπή του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου.

Ως γνωστόν ο φίλος του Χριστόφια συμμετείχε (σύμφωνα με δική του παραδοχή) στην ΤΜΤ κατά την εισβολή.

Μαρτυρίες Ε/κ αιχμαλώτων λένε πως ο Ταλάτ τους έλουνε σαδιστικά με βραστή ΚΕΑΝ. Τα οστά εκτελεσθέντων Ε/κ αιχμαλώτων βρέθηκαν στους βοτανικούς κήπους της Κερύνειας, απέναντι από το πατρικό σπίτι του Ταλάτ.

Με ένα πρόεδρο του οποίου ο κολλητός του είναι ο εγκληματίας πολέμου Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος βασάνιζε Ε/κ, τι περιμένατε;

ΤΟ καθεστώς έχει λούσει με βραστή ΚΕΑΝ όλη την κυπριακή κοινωνία. Τι ακολουθεί;

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΠΕΛΑΣΓΕ,τελικά δεν είσαι ο Χ.Τ. Αν ήσουν θα με γνώριζες τόσο καλά που θα ήξερες πως δε θα καταδεχόμουν μα αποκαλύψω την ταυτότητα κάποιου που επιλέγει την ανωνυμία.Επίσης δε θα έγραφες το "ένοιωθα" με -οι- αντί του σωστού με ιώτα.

Κερυνεια είπε...

Πανηγυρική επιβεβαίωση των ληροφοριών που φέρουν Τουρκοκύπριους να έχουν βάλει την χθεσινή φωτία που σχεδόν έκαψε την Λεμεσό κακόβουλα .

ΤΑ ΙΔΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ 2009 ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. Διακιολογία ήταν και πάλι σπίθες απο κάποιο κοπτικο εργαλείο.

Επειδή ότι επαναλαμβάνεται δεν είναι συμπτώση όλα συνηγορούν σε οργανωμένο σχέδιο , το οποίο και θα κλμακωθεί επικίνδυνα καθώς οδεύουμε προς Δεκέμβρη, για να τρομοκρατήσουν τους Ε/Κ και να κάμψουν όποια τελευταία άμυνα έχει απομήνει.

arxiepiskopos είπε...

ΚΕΡΥΝΕΙΑ,το σατανικό σχέδιο της ΜΙΤ περιλαμβάνει κι άλλες ενέργειες,όπως πτώση κεραυνών σε δύσβατες ορεινές περιοχές για καταρράκωση του ηθικού μας και αποδοχή διεθνούς διάσκεψης και επιβολή ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων.Γιαννάκη Ομήρου,καλωσόρισες στο μπλογκ!

Πλαστήρας είπε...

Η Λούλα ποια είναι ρε παιδιά;