Ποιον σας θυμίζει o Ίντι Αμίν;

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Το όνομά μου είναι Ίντι Αμίν και αν σας θυμίζω κάποιον άλλον, δε φταίω εγώ! Φταίτε εσείς που τον εκλέξατε. Εγώ τουλάχιστον έκανα πραξικόπημα για να βγω στην εξουσία.


O Ίντι Αμίν, ήταν ένας αιμοσταγής δικτάτορας, που έφερε τον τίτλο του Προέδρου στην Ουγκάντα από το 1971.

Μεταφράζουμε από το Wikipedia, μια αναφορά στη διακυβέρνηση Αμίν:

"Η διακυβέρνησή του χαρακτηρίστηκε από παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτική καταπίεση, διωγμούς εθνικών ομάδων, φυσικές εκκαθαρίσεις χωρίς δικαστικές διαδικασίες, νεποτισμό, διαφθορά και τεράστια οικονομική κακοδιαχείριση."

Ας αφαιρέσουμε τις "φυσικές εκκαθαρίσεις χωρίς δικαστικές διαδικασίες". Ας υπολογίσουμε επίσης ότι δεν έχουμε την αναλογία της Ουγκάντας του 1971-1979, αλλά την αναλογία μιας ευρωπαϊκής χώρας του 2010.

Κατά τα άλλα όμως, ποιο άλλο καθεστώς σας θυμίζει το καθεστώς του Ίντι Αμίν;

Ποιον άλλον σας θυμίζει ο Ίντι Αμίν;

Σε ποιο άλλο καθεστώς:

-->Παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα; (παρακολουθήσεις, συλλήψεις, κατασκευή αδικημάτων και άλλα πολλά;)

-->υπάρχει πολιτική καταπίεση; (με τους αντιφρονούντες να τελούν υπό διωγμό;)

-->Διώκονται εθνικές ομάδες; (οι οποίες "φταινε και πρέπει να πληρώσουν");

-->υπάρχει τέτοιος απροκάλυπτος νεποτισμός; (με το γαμπρούλλη να παίρνει σχεδόν 100,000 ΕΥΡΩ το χρόνο);

--> Υπάρχει διαφθορά σε βαθμό πρόκλησης; (με κρατικούς εργολάβους προέδρους κυβερνητικών ομάδων, με χορηγούς φανέλων ομάδων, με βόλεμα σχεδόν αποκλειστικά των ημετέρων κ.α.)

--> Υπάρχει τεράστια οικονομική κακοδιαχείριση; (με τη χώρα να είναι στα πρόθυρα οικονομικής επιτήρησης λόγω κακών χειρισμών, με εταιρείες να επιχορηγούνται με εκατομμύρια εν μέσω οικονομικής κρίσης κλπ)


Στη φωτογραφία, ρετρό φωτογραφία της Νεολαίας του Ίντι Αμίν (ή μήπως τα μπερδέψαμε λίγο;)


Βεβαίως ο Ίντι Αμίν, κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα.

Υποθέτουμε πως η κατάχρηση του δημοκρατικού πολιτεύματος, με πλύση εγκεφάλου, ψεύτικες υποσχέσεις και διαβολή των αντιπάλων, δεν ισοδυναμεί με πραξικόπημα.

Σημασία όμως για να κριθείς αν είσαι δημοκρατικό καθεστώς ή όχι, δεν έχει τόσο ο τρόπος που παίρνεις την εξουσία. Αλλά ο τρόπος με τον οποίον κυβερνάς.

Αγησιστράτη για το christofias-watch

22 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι το παρατραβάτε πλέον!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με το φίλο Emerson.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι ότι το παρατραβάτε εσείς. Εσείς έχετε μια σελίδα, γράφετε τα δικά σας, βάζετε σάλτσα και υπερβολή.

Το πρόβλημα είναι που το παρατραβά ο Δημητράκης. Ο οποίος την είδε κυριολεκτικά Ίντι Αμίν. Απλά δεν άρχισε ακόμη τις εκτελέσεις.

Θέλω να ρωτήσω όμως και όποιος θέλει ας μου πει το αντίθετο: αν ήταν ο Jimaκος, σε άλλη εποχή, δε θα είχε στείλει τον Ξενή στο εκτελεστικό απόσπασμα;

arxiepiskopos είπε...

ΕΔΕΚ Π(άφου),έκοψες πίσω.Έγιναν και πολλές άλλες διώξεις που δεν τις πληροφορήθηκες.Γείτονας μου Εδεκίτης στη Λάρνακα καταγγέλθηκε γιατί πέρασε με κόκκινο κι άλλος γιατί ο σκύλος του ενοχλούσε τους γείτονες τις νύχτες.Επίσης γιατρός,στέλεχος του ΕΥΡΩ.ΚΟ, καταγγέλθηκε γιατί πάρκαρε σε διπλή κίτρινη γραμμή στις Φοινικούδες.Αυτά κι άλλα βασανιστήρια υφίστανται οι αγωνιστές στη Λάρνακα.Όμως,όπως λέει κι η αρχιδολάγνα ΠΑΟΛΑ,ο φασισμός του καθεστώτος Χριστόφια δε θα περάσει!

arxiepiskopos είπε...

"....Αυτή τη φορά οι Τουρκοκύπριοι επικαλέστηκαν σε αναγνώριση του ψευδοκράτους...".AIANTA,για όνομα του Θεού,Ελληναρά,δολοφόνε της γλώσσας μας!(αν μας επιτρέπετε να την έχουμε και δική μας γλώσσα)

arxiepiskopos είπε...

ΠΡΑΞΑΝΔΡΕ,ΕΔΕΚ,ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ,σε ποια ακριβώς στρατόπεδα συγκέντρωσης κρατά φυλακισμένα και βασανίζει τα αδέλφια σας το φασιστικό καθεστώς;Ήρωες μου,εσείς!Ρε,μα είστε και οι τρεις της ΕΔΕΚ, που αποκρούει ηρωικά επιθέσεις με τσάκρες και βεγγαλικά;Σήμερα έπρεπε να ζει ο Θερβάντες για να γράψει βελτιωμένη έκδοση του Δον Κιχότη!

arxiepiskopos είπε...

ΠΡΑΞΑΝΔΡΕ,ΕΔΕΚ Η.Β και λοιποί καταναλωτές οσπρίων,η κατάστασή σας είναι εύκολα κατανοητή και από πρωτοετή της ψυχιατρικής:περιθωριακοί που επιζητούν την προσοχή,χέσηδες που επιζητούν την αυτοηρωοποίηση μέσω φανταστικών διώξεων και βασανιστηρίων,σε λίγο θα κατοικήσετε σε κρησφύγετο και θα τρέφεστε με κονσέρβες φανταζόμενοι ότι σας κυνηγούν να σας συλλάβουν.Την έννοιαν σας έχουν!Αυτό το καταλαβαίνετε την επομένη των εκλογών και το ξεχνάτε τη μεθεπομένη.Καίει αλλά περνάει και ξεχνιέται.Περαστικά σας,"διωκόμενοι" Δονκιχότες!

arxiepiskopos είπε...

To μπλογκ αυτό τρώει πορτο-κάλια,υποστηρίζει την Πορτο-γαλλία,πάει διακοπές στο Πόρτο-Χέλι,άκούει τραγούδια του Πορτο-κάλογλου και έχει ως μέθοδο απελευθερωτικού αγώνα τον ...πόρτο!!!

arxiepiskopos είπε...

Εμένα προσωπικά η ανάρτηση αυτή μου θυμίζει πως το πουτανιό δεν περιορίζεται στη Λήδρας,αλλά επεκτάθηκε και στο μπλογκ,με πρώτη πουτάνα την Αγησιστράτη!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Θαυμάστε ακελικό ήθος.

Αποκαλεί μια ιδεολογική αντίπαλο "πουτάνα".

Βεβαίως τι να αναμένει κάποιος από εσάς. Ανθρώπους που διώκουν την άλλη άποψη; Δε θα την εξυβρίζατε κιόλας;

Παιδιά, η Επαγρύπνιση έχει ξεφύγει! Δεν έχουν τσίπα πάνω τους.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Ρε Fart Addict Anef_Oriskpope, έλεος με την χυδαιότητα σου.

Θυμίζεις άξεστο ΕΣΑτζή της Χούντας παιδί μου.

arxiepiskopos είπε...

ΕΔΕΚ Π(άφου),όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά,όπου υπάρχει πουστιά και πούστης,όπου υπάρχει ρουφιανιά και ρουφιάνος κι όπου πουτανιά(όπως η ανάρτηση για τον Αμίν)και πουτάνα.Κι αυτή υπογράφει ως Αγησιστράτη.Εκτός κι αν θεωρείς την ανάρτηση ως ιδεολογική αντιπαράθεση κι όχι ως πουτανιά!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Βεβαίως εσένα ο Παπασάββας δε θα σε διώξει για υβρη όπως προσπαθεί να κάνει με τον Ξενή.

Arxiepiskopos Anef_Oriwn, αν θέλεις να συζητήσεις, να έρθεις να συζητήσουμε.

Οι ύβρεις όμως, χωρίς λόγο, δηλαδή η ΑΚΕΛΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ, μόνο σας πλήττει. Ρώτα και τους ανώτερούς σου στην Επαγρύπνηση γιατί το παρακάνεις. Δεν έχεις και λίγο τακτ βρε αδελφέ!

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ποιος στο διαολο δινει αδεια σε αυτους τους ανθρωπους να εκθετουν τους εαυτους τους και την ψευδοεπιτροπη με τετοιο ακομψο τροπο?? εχει και η υπομονη τα ορια της! συγκρινετε ενα δικτατορα που λεγεται οτι κατα την δικτατορια του υπεφεραν και θανατωθηκαν χιλιαδες κοσμου, με τον προεδρο της κυπριακης δημοκρατιας?? μα ειμαστε σοβαροι?? με τετοια αρρωστημενα μυαλα καποιοι προσπαθησαν να "ενωσουν" την κυπρο με την μητερα τους. σχεδον να τα καταφερουν.
αγησιστρατη, ο γριβας πεθανε. βρες ενα νεο ηρωα.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Μα φίλε μου Μεταξόπουλε και ο Ίντι Αμίν αποκαλούσε τον εαυτό του Πρόεδρο. Το γνωρίζεις αυτό;

Δεν έλεγε "Είμαι δικτάτορας".

Το κριτήριο είναι πως κυβερνάς. Αν κυβερνάς δημοκρατικά ή αντιδημοκρατικά.

Εσύ συμφωνείς με την πνευματική τρομοκρατία και με τις διώξεις πολιτικών αντιπάλων; Συμφωνείς με τις απολύσεις δημοσιογράφων γιατί είπαν κάτι που ενόχλησε το Προεδρικό; Συμφωνείς με την ποινική δίωξη του Βάσου του Φτωχόπουλου;

Αν συμφωνείς, πες μας το να το μάθουμε.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

μεταξενια, ποιος εδωσε το δικαωμα σε σενα τον ανεφ-πισκοπο και τα αλλα μπεεεε να ανεμιζετε την "σημαια" του ψευδοκρατους και να χαριεντιζεστε στην κερκιδα της κοματικης ομαδας ενοπιων 3,000 αλλων αρνιων?
ουστ κοπροσκυλλα.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ευχαριστώ για την ύβρη αρχιδομούρη. Αν ήμουν αρχιδολάγνα θα ήμουν επαναπροσεγγίστρια και οπαδός του Καθεστώτος (του Ιντι Αμίν, εννοείται).

Πενταρόγιωρκος είπε...

Πληροφορίες που φέρουν τον παππού του Μεταξόπουλου να κερνά φοβισμένος γλυκά καρυδάκια τον Γρίβα μέχρι που πέθανε του σκασμού ο άνθρωπος ελέγχονται ως ανακριβείς.

katamutras είπε...

Ρε προδότη Μαρκούι Μεταξοπούλι να πλένεις το στόμα σου με ντεττόλ και μετά να μιλάς για Γρίβα. Εκτός αν αυτό είναι το ευχαριστώ που σας επέτρεψε κομμούνια της Κύπρου για να ζείτε.
Ο ΓΡΙΒΑΣ ΖΕΙ – ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ !!!!

Φωτιά και τσεκούρι στους μπολσεβίκους
Λάκκος με ασβέστη για τους πισογλέντηδες κόκκινους φασίστες

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

ΖΕΙ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΖΕΙ !!!!!!!!!

katamutras είπε...

Ρε ΦΟΥΣΤΗ arxiepiskopos ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΗ ΜΑΝΑ , ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΟΛΑ ?

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!!!!!!
ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΤΑΓΚΑ ΑΧΡΕΙΕ !!!!

arxiepiskopos είπε...

Την είπα αρχιδολάγνα γιατί της αρέσει μπροστά από το nick μου να κολλά το αρχιδ-.

nekatomenos είπε...

Βλέπω το μπλογκ σας παραμένει σοβαρό και εντός των ορίων της σοβαρότητας. Η πολιτική σας ανάλυση δε, σπάζει ταμπού και κατεστημένα αιώνων. Συνεχίστε να μας διασκεδάζετε, σας πεθύμησα.

katamutras είπε...

ΑΡΧΙΔΕΠΙΣΚΟΠΕ ΠΟΤΕ ΔΕ ΒΡΙΖΟΜΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΤΥΠΑΜΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΕΙ Η ΚΑΝΕΙ.
ΑΡΧΙΔΟΜΟΥΡΗ!!!!!!!!