ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ! ΣΤΙΣ 19/7/2010 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ!

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Με κοροιδεύατε, με κοροιδεύατε, αλλά τελικά υπάρχει Συντονιστής!


Στις 19/7/2010, ημέρα Δευτέρα, η Επαγρύπνηση και ο Άντρος Κυπριανού θα πάρουν την απάντησή που ζητούν εδώ και αρκετό καιρό.

Αφού θέλουν τόσο επίμονα να μάθουν ποιος είναι ο Συντονιστής, ποιος είναι δηλαδή αυτός που συντονίζει τα Blogs, τα σατιρικά έντυπα, το Φιλελεύθερο, τον ΑΝΤ1, το Σίγμα, τη Σημερινή και σχεδόν όλους τους πολιτικούς να μάχονται νυχθημερόν εναντίον του Δημήτρη Χριστόφια, αποφασίσαμε να τους τον αποκαλύψουμε. Θα μάθουν εκείνοι και θα μάθετε όλοι, ποιος είναι ο Πρωταίτιος της υπονόμευσης του Προέδρου Χριστόφια.

Ποιος υποσκάπτει τον Πρόεδρο; Ποιος;

Ήδη αρκετοί συμπολίτες μας έχουν υποφέρει, από την Επαγρυπνίτικη αναζήτηση για το Συντονιστή. Άλλοι συνελήφθηκαν, άλλοι παρακολουθήθηκαν και παρακολουθούνται, άλλοι ανακρίθηκαν, άλλοι ένιωσαν το Προεδρικό να εισβάλλει στο σπίτι τους στις 6:30 το πρωί.

Δεν αντέχουμε άλλο! Η Επαγρύπνηση μας έχει τσακίσει! Γι' αυτό στις 19/7/2010, σας αποκαλύπτουμε το Συντονιστή. Τον άνθρωπο που κατάφερε το ακατόρθωτο. Να ενώσει τους πάντες και να τους συντονίζει εναντίον του Δημήτρη Χριστόφια.

Οπότε, ηρεμήστε εκεί στην Επαγρύπνηση. Απολαύστε την εβδομάδα. Κεράστε κανένα γλυκό καρυδάκι σε κανένα χουντικό in memoriam της ιστορίας σας, χαλαρώστε με ένα Blue Curacao ή μια χογλαστή ΚΕΑΝ σε καμιά παραλία.

Σας το υποσχόμαστε: την άλλη Δευτέρα, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

28 Σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

“Κοπέλια”, αποφασίστε! Πότε εν ννα αποκαλύψετε τον «Συντονιστή», στες 19 yoksa στες 22; Την άλλη Δευτέρα εν 19 που έχουμεντε. Σήμερα έχουμεν 12 τζι’ εφτά κάμνουν 19 τζι’ όι 22!!! Που τα πολλά καρυδάκια που ΣΑΣ ετζιεράσαν οι ΑΚΕΛικοί [τζι’ εφάετε] εσυγχιστήκετε τζιόλας! Πάντως εν καλά να το διευκρινίσετε για να ξέρουμεν τζι’ ΕΜΕΙΣ πόσες μέρες να (επ)αγρυπνούμε μέχρι να σκάσει μύτη το συνταρακτικό νέον!!!

Πενταρόγιωρκος είπε...

Anef, θα πάεις τελικά στο Cratos Premium τωρά που ακύρωσε η Λόπεζ για να γιορτάσεις την επέτειο της εισβολής, yoska εννα την περάσετε οικογενιακά σε κανένα σπίτι βετεράνου της ΤΜΤ?

Anef_Oriwn είπε...

Πενταρόγιωρκε,
Λάμνε μαυροΐρεφκε!!!
[Πάντως εν ΕΣΕΙΣ οι επίγονοι της ΕΟΚΑ Β΄ που πρέπει να γιορτάζετε με την ΤΜΤ!]

Πενταρόγιωρκος είπε...

Καλώς το προσωπικό bot του Άντρου Κυπριανού!!

Εμείς ρε; ΕΟΚΑ Β;

Μα... Συγγνώμη, έννεν εσείς που εκερνούσετε γλυκό καρυδάκι;

Έννεν εσείς που ελαλούσατε τους αντιστασιακούς "τραμπούκους" και "οπαδούς της αντιβίας";;;

Έννεν εσείς που φωνάζετε πρόσφατα Τουρκία-Κύπρος-Ένωση με τον Ταλάτ;

Έννεν εσείς που πίννετε blue curacao με τον Κληρίδη;

«Λάμνε μαυροΐρεφκε!!!»;;;

Νευράκια; Νευράκια;

*Ιοσίλιος* είπε...

Ο Anef_Oriwn είναι πραξικοπηματικός γλυκοκεραστής

Ο Anef_Oriwn είναι ρουλετοπαίχτης στο Cratos Premium

Ο Χρίστος Χρίστου είναι μεσάζων ΑΚΕΛ-κεφαλαίου (developers)

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Στην Τουρκία όλη η ευθύνη των εκτελέσεων
ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ

Τα διάτρητα κρανία καταμαρτυρούν τις εκτελέσεις

Συγκλονίζει η θέα των λειψάνων στο ανθρωπολογικό εργαστήριο. Σήμα κατατεθέν των Τούρκων οι εκτελέσεις με χαριστική βολή στο κρανίο.

ΑΤΤΙΛΑΣ
Εφάρμοζε εθνικό ξεκαθάρισμα

Συγκλονίζει την ψυχή κάθε Ελληνοκύπριου πατριώτη η φοβερή αποκάλυψη τής εν ψυχρώ δολοφονίας των πέντε αιχμαλώτων στα υψώματα του Τζιάους. Οι Αντωνάκης Κορέλλης, Πανίκος Νικολάου, Χριστόφορος Σκορδής, Ιωάννης Παπαγιάννης και Φίλιππος Χατζηκυριάκου εκτελέστηκαν με χαριστική βολή στο κρανίο από τους εισβολείς και τους Τουρκοκυπρίους μουτζαχίτ.
Τα παιδιά της Κύπρου έπεσαν στις ερπύστριες των τανκς του Αττίλα και στους φανατικούς Τουρκοκυπρίους μουτζαχίτ που ήθελαν να ξηλώσουν καθετί ελληνικό από την κατεχόμενη γη μας. Τα παιδιά της Κύπρου έδωσαν και την τελευταία σφαίρα πριν πέσουν αιχμάλωτοι στις σιδερόφρακτες ορδές του Αττίλα, που προέλαυναν προς την Αμμόχωστο, μετά που η γραμμή της Μιας Μηλιάς έσπασε.
Είναι γνωστό ότι τα τάγματα της Εθνοφρουράς διατάχθηκαν να καταλάβουν τους θύλακους για να μπορεί να οργανωθεί παλλαϊκή άμυνα εναντίον των εισβολέων χωρίς φόβο από τα μετόπισθεν. Στις μάχες που ακολούθησαν δύο περιοχές αντιστάθηκαν λυσσαλέα. Η περιοχή Τζιάους και η περιοχή Κοκκίνων. Ήταν οι δύο κύριες σφηκοφωλιές της ΤΜΤ που γνώριζε και υπηρετούσε τα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας σε βάρος της πατρίδας μας. Η μάχη του Τζιάους υπήρξε σκληρή και ανελέητη. Υπήρχαν απώλειες και από τις δύο πλευρές και οι Τουρκοκύπριοι κατάφεραν να κρατήσουν μέρος του θυλάκου.
Σε αυτό το κλίμα, με το ολοκαύτωμα να είχε προηγηθεί στη Λάπηθο - Καραβά, στην ίδια την Κερύνεια με τις ομαδικές εκτελέσεις στρατιωτών και αμάχων, στο πέρασμα του Μπέλαπαϊς και αλλού ήταν φυσικό να αναμένεται λυσσαλέα τουρκική αντίδραση και βαρβαρότητες κατά την προέλαση.

Η αλήθεια του Κονούκσεβερ
Ο Τούρκος ανταποκριτής Ερκίν Κονούκσεβερ λέγει εν πολλοίς την αλήθεια. Ο τουρκικός στρατός συνέλαβε τους αιχμαλώτους και τους παρέδωσε σε Τουρκοκυπρίους της ΤΜΤ για εκτέλεση.
Η επιμονή του πολεμικού ανταποκριτή τις τελευταίες μέρες ότι φωτογράφισε και την ταφή μπορεί να έχει στοιχεία αλήθειας. Το πρόχειρο θάψιμο στην περιοχή έγινε επιτόπου για να ακολουθήσει σε κατοπινό στάδιο η απόρριψη στο πηγάδι που ήταν βαθύτερο και πιο ασφαλές για απόκρυψη στοιχείων. Ποιος έδειξε το πηγάδι στις Αρχές διερεύνησης; Η έρευνα έγινε βάσει της μαρτυρίας του Κονούκσεβερ και βάσει άλλων μαρτυριών από το Τζιάος και την Επηχώ. Η γυναίκα του Κορέλλη αναγνώρισε σε μία από τις δώδεκα φωτογραφίες να συνοδεύει όρθιος τον άντρα της ένας συντοπίτης τους Τουρκοκύπριος. Ήταν δηλαδή σίγουρα εκεί Τουρκοκύπριοι συνοδοί του τουρκικού στρατού όταν προέλαυνε και ξεκαθάριζε τις περιοχές από τους Ελληνοκύπριους πατριώτες

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Η αποκάλυψη των Τ/κ της Βασίλειας
Τουρκοκύπριοι της Βασίλειας, από τις λίγες οικογένειες του χωριού, μας αποκάλυψαν τη μακάβρια και χυδαία μέθοδο που χρησιμοποίησαν οι Αττίλες για εκτελέσεις άμαχων αντρών. Όποιον συναντούσαν στην περιοχή της Κερύνειας τον καλούσαν να κατεβάσει το παντελόνι και αν είχε περιτομή του χαρίζονταν αν όχι εκτελείτο επιτόπου.
Τέλειο εθνικό ξεκαθάρισμα του ελληνικού χριστιανικού πληθυσμού και προσπάθεια από τότε για τη δημιουργία τουρκικού κράτους στα σπλάχνα της Κύπρου. Οι άντρες του 256 τ.π που έπεσαν προδομένοι στα χέρια του Αττίλα εκτελέστηκαν, μας αποκαλύπτουν οι ίδιες πηγές Τουρκοκυπρίων. Όσους επιβίωσαν της αιματηρής μάχης τους κράτησαν όλη νύκτα δεμένους στα δέντρα και το πρωί τους εκτέλεσαν με χαριστική βολή. Ήταν, λένε οι πηγές, οι εκτελεσμένοι γύρω στα 20 άτομα. Κακοποιημένοι, φοβισμένοι και φρικτά μόνοι στα χέρια βαρβάρων. Ακόμη και Τουρκοκύπριοι τους λυπήθηκαν και απόλειψαν το «μυστικό». Ο στρατός μας κρατούσε με δυσκολία την κορυφή Κόρνος του Πενταδακτύλου και διευκόλυνε τα τμήματα να απεγκλωβιστούν. Εκεί το πυροβολικό μας έδωσε την απέλπιδα μάχη, με τα παλικάρια του να πέφτουν το ένα μετά το άλλο επί των πυροβόλων τους. Εκεί η ηρωική 181 ΜΠΠ έγραψε κυπριακή ιστορία.

Προκλήθηκαν οι εκτελέσεις;
Το βασανιστικό ερώτημα είναι κατά πόσο οι εκτελέσεις προκλήθηκαν από ελληνικά λάθη. Στους νεότερους κάποιοι επιλέγουν να στέλνουν συγκεχυμένα μηνύματα για να παρουσιαστεί η δική μας προσέγγιση στο θέμα ως εθνικιστική και μονόπλευρη.
Στις μάχες της Λεύκας, Καζιβερών, Ελιάς η Εθνοφρουρά είχε απώλειες. Οι Τουρκοκύπριοι και οι Γιουρούκηδες των περιοχών αυτών αντέταξαν σημαντική αντίσταση γιατί άκουγαν και έβλεπαν τον τουρκικό στρατό εισβολής να διευρύνει το προγεφύρωμά του και να αγγίζει τις περιοχές τους. Μετά από μάχη εκ του συστάδην, ο ηρωικός 3ος λόχος του 256 τ.π. ανέβηκε εφαρμόζοντας πυρ και κίνηση στον Αθίσαλλο και πλεύρισε τα 30 τουρκικά πυροβόλα. Εκεί οι απώλειες ήταν φοβερές.
Με τη βοήθεια πυροβολικού ο θύλακος έπεσε παρά την κάλυψε που έτυχε από την τουρκική αεροπορία. Η συμπεριφορά των Ελληνοκυπρίων στρατιωτών έναντι όλων των αιχμαλώτων ήταν άψογη. Ουδείς εκτελέστηκε και καμία Τουρκοκύπρια δεν εξευτελίστηκε και μειώθηκε όπως έκανε ο τουρκικός στρατός και οι Τουρκοκύπριοι μουτζαχίτ αλλού. Το ίδιο και στο Περιστερωνάρι, στα Καζιβερά και την Ελιά.
Στην Ελιά, μάλιστα, όπου το τάγμα έχασε πέντε από τους καλύτερους στρατιώτες του που πυροβολήθηκαν πισώπλαστα, δόλια από Τούρκους μαχητές που εκδήλωσαν πρόθεση να παραδοθούν δεν υπήρξε αντεκδίκηση. Οι Τουρκοκύπριοι μαχητές παραδόθηκαν μεσούσης της μάχης σε ειρηνευτές που τους μετέφεραν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Λεμεσό.
Έτσι οι εκτελέσεις των Τούρκων δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ως προκληθήσες. Η Τουρκία εκτελούσε την Κύπρο στο κάθε της βήμα προελαύνοντας στη γη μας. Οι εκτελέσεις που έγιναν από την ελληνική πλευρά ήταν πράξεις ατάκτων και μη ενταγμένων στα επίσημα σώματα,ενώ οι εκτελέσεις του τυρκικού στρατού ενέπιπταν στο σχέδιο εθνικού ξεκαθαρίσματος.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Τι δείχνει το ανθρωπολογικό εργαστήρι
Το 80% των ταυτοποιημένων λειψάνων φέρει σημάδια εκτέλεσης,αποκαλύπτουν οι άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά τη δουλειά που γίνεται. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ο πυροβολισμός στο κρανίο που φαίνεται διάτρητο από τη χαριστική βολή.
Στο μεταξύ,αυξάνονται καθημερινά οι ταυτοποιήσεις λειψάνων από το ανθρωπολογικό εργαστήριο. Με μεγάλη επιμέλεια με διπλούς και τριπλούς ελέγχους στήνεται κομμάτι - κομμάτι η αλήθεια της κυπριακής τραγωδίας.
Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 107 λείψανα αγνοουμένων.
Η δουλειά που απομένει είναι τεράστια. Στα κατεχόμενα αυτή τη στιγμή γίνονται εκταφές σε τέσσερις περιοχές και σημαντικά ευρήματα έρχονται στο φως. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις οι προσπάθειες δεν στέφονται με επιτυχία, αλλά υπάρχει διάθεση να ριχτεί φως και να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια.
Οι όροι εντολής της ΔΕΑ είναι περιοριστικοί. Αναζητούνται τα λείψανα των χαμένων και όχι ο τρόπος και οι συνθήκες θανάτου. Η βαρβαρότητα του εισβολέα συγκαλύπτεται κάτω από την επιστημονικότητα της έρευνας, όμως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ακόμη και οι ερευνητές δάκρυσαν στο θέαμα. Τα παιδιά της Κύπρου εκτελεσμένα από τον εισβολέα, πεταγμένα σαν σακιά από αλεύρι σε πηγάδια και ομαδικούς τάφους.
Αυτό που ζητούν πρώτιστα οι συγγενείς, δηλώνει στη «Σ» ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Θεοδοσίου, είναι η πλήρης διερεύνηση της τύχης των αγαπημένων τους προσώπων. Να ριχθεί φως στις συνθήκες θανάτου των αγνοουμένων που οι σοροί τους ταυτοποιούνται και παραδίνονται προς ταφή στους οικείους τους. Όσο μακάβρια κι αν είναι η σκηνή αυτό που ζητούν οι συγγενείς είναι να μάθουν την πλήρη αλήθεια για το πώς θυσιάστηκε το παιδί τους και ο δικός τους άνθρωπος στα χέρια των Τούρκων ή στο πεδίο της μάχης.
Μόνο στην κοιλάδα του θανάτου κοντά στο Μπέλαπαϊς 131 σοροί στρατιωτών μας αναμένουν ταυτοποίηση. Γιατί αργούν κάποιοι, γιατί καθυστερεί η διερεύνηση; Για να δώσουμε μήπως κι εμείς εκτελεσθέντες στους Τούρκους και να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις; Τα παιδιά της Κύπρου έγιναν βορά των ορνέων στις παρυφές του Πενταδάκτυλου και κάποιοι έλεγαν ψέματα στους συγγενείς ότι θα γυρίσουν. Κάτι γνώριζαν μερικοί που τους έκαναν κρυφά μνημόσυνο για να αναπαυθεί η ψυχή τους.
Καλόγρια σε γυναικείο μοναστήρι είπε στη Χρυστάλλα Κορέλλη πριν από 8 χρόνια: «Καλό του κάνεις, κακό δεν του κάνεις αν του κάνεις μνημόσυνο και βρίσκεται στη ζωή και κακό δεν του κάνεις». Ήθελε έτσι με σοφό τρόπο να τη βοηθήσει να υπερβεί τους ενδοιασμούς της και να κάνει το σωστό.

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

Παινταρώγιορκο, άλλως ΚΙΡΙΚΑ [άλλως ΤΣΙΕΛΕΠΕ], άλλως Έαντα,
Ο άλλος ΜΟΥ ΕΑΥΤΟΣ, ο Arxiepiskopos έχει πάρει κουπόνι διακοπών και φεύγει μεθαύριο για διακοπές – θα λεπει μεχρι τες 23! Θα πάει να δει “… αν οι Ευρωπαίοι τζοιμούνται που την έννοιαν τους για ευρωπαική λύση του Κυπριακού ...” [ή μένουν όξυπνοι] ... Μέχρι τότε το άλλο κομμάτι του ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ θα είν’ εδώ [ΕΓΩ δηλαδίς] και θ’ ασχολούμαι με τες ψυχασθένειες ΣΑΣ! Τουλάχιστον να παίρνεται τα χάπια ΣΑΣ για να μεν παρεκτρέπεστε πολύ!!! Αν θέλετε ΣΑΣ κερνάμε κι ένα γλυκό καρυδάκι – είναι ότι πρέπει για ΣΑΣ τους επιγόνους της ΕΟΚΑ Β΄!

Anef_Oriwn είπε...

Τζιαι ΡΕΕΕ Παινταρώγιορκο, άλλως ΚΙΡΙΚΑ [άλλως ΤΣΙΕΛΕΠΕ], άλλως Έαντα,

ΔΕΝ βαρέθηκες να επαναλαμβάνεις όλο και τες ίδιες τσιοφτομαλακίες για τα καρυδάκια, τες βραστές ΚΕΑΝ τζιαι τα μπλε [πως τα λες δεν κατάλαβα]; Το ίδιο τροπάρι ΜΑΣ λες κάθε φορά που μπαίνεις εδώ μέσα ... Άλλαξε και CD! Η μεγάλη πλάκα είναι πως τούτες τες τσιόφτες εδεχτήκα τες και ως αξιώματα και θέσφατες αλήθειες τζιαι οι κοι Επίτροποι τζιαι ετιμήσαν ΣΕ με ειδική ανάρτηση. Τι να πούμεν όμως ... Αφού τα ίδια μυαλά κουλιαντιρίζετε!

Πάντως ya ιστορικά αχάπαρος και αδαής είσαι ya τ΄’οσο πολλά φανατισμένος και κολλημένος που εν ι-μπόρεις να μοιράσεις δκυο γαάρους άshερον!
1. Για το γλυκό καρυδάκι:
Μπορείς ρεεε φωστήρα να ΜΑΣ πεις πόσες εν τούτες οι οικογένειες ΑΚΕΛικών ή απλών Αριστερών που κέρασαν πραξικοπηματίες γλυκό καρυδάκι; Δέκα, 125, 1009 ή 10011; Ή το ‘κανα μαζικά ΟΛΟΙ οι οπαδοί του ΑΚΕΛ; Τζιαι που έγιναν τούτα τα περιστατικά; Πάω στοίχημα ότι άλουστα έχεις την ιστορία. Συνήθως όμως οι γενικεύσεις δείχνουν έλλειψη στοιχείων και επιχειρημάτων. Γι’ αυτό κι ΕΣΥ έχεις κολλήσει σ’ αυτό! Είναι σαν να λέω [με τη δικιά ΣΟΥ λογική] ότι ΟΛΟΙ οι ΕΔΕΚίτες είναι χέστηδες επειδή ένας ΕΔΕΚίτης στην Λάρνακα όταν πήγαν να τον συλλάβουν οι πραξικοπηματίες τα έκαμε πάνω του! Ή επειδή ο Λυσσαρίδης κρυβόταν στην Πρεσβεία της Λιβύης κατά τες μέρες του πραξικοπήματος [και καλά έκαμνε] ΟΛΟΙ οι ΕΔΕΚίτες κρύβονταν!!!

2. Για την βραστή ΚΕΑΝ
Επειδή αυτήν την κουβέντα λαλείς την για να υποβάλεις ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ΔΕΝ θα ‘πρεπε να συνομιλεί με τον Ταλάτ γιατί ο τελευταίος ως κάποιοι λενε πιθανόν να ενέχεται σε εγκληματικές ενέργειες σε βαρος ελληνοκυπρίων στρατιωτών, να ΣΕ ρωτήσω πάνσοφε Πενταρόγιωρκε, γιατί ο τότε Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος συνομιλούσε μαζί του και υπόγραψε μάλιστα και την Συμφωνία της 8ης του Ιούλη με τον Ταλάτ; Ή ακόμα γιατί συνομιλούσε με τον Ντενκτάς που ήταν χειρότερος του Ταλάτ;

. Για τα blue ποτέθκια
Το πρόβλημα ΣΟΥ ρε παντογνώστη είναι γιατί εφύαν [τον Νοέμβρη του 1974] μέσω των Αγγλικών Βάσεων οι τότε ηγέτες του ΑΚΕΛ Παπαϊωάννου και Φάντης τζι’ επήαν στο Λονδίνο; Μα πόθεν είχε να φύουν ρε αχάπαρε αφού εν είχαμε αεροδρόμιο; Ο Πρόεδρος Μακάριος πόθεν διέφυγε στες 16 του Ιούλη [την επαύριον του πραξικοπήματος] και επήεν στο Λονδίνο; Εν επήεν ελικόπτερο των Βάσεων στην Πάφο, τον παρέλαβε τζιαι επήρεν τον στο Ακρωτήρι; Κι απ’ εκεί εν επήεν με αεροπλάνο στην Μάλτα, για να καταλήξει τελικά στο Λονδίνο κι απ’ εκεί την Νέα Υόρκη; Έπιννε τζι’ ο Μακάριος, ρε εξυπνόβλακα, blue curacao στο ελικόπτερο και στα αεροπλάνα;

Που την άλλη είσαι τζιαι Αρχι-Ψευταράς: Πότε εφωνάξαμεν ρεεε αχάπαρε “… Τουρκία-Κύπρος-Ένωση με τον Ταλάτ”; ΕΣΟΥ που κάμνεις πάρα με τους ΕΥΡΩΚΟ-κους του Κουτσού [που ήταν δηλωμένος αντι-μακαριακός] πρέπει να είσαι και υποστηριχτής του ΕΟΚΑΒητισμού;

Σίγουρα Γιωργάκη εν τζιαι κατάλαβες τίποτες που τούτα που ΣΟΥ είπα ... Γι’ αυτό βάλε από την αρχή [σαν κανονικό bot] το ποίημα ΣΟΥ για τα καρυδάκια, την βραστή ΚΕΑΝ και τα blue ποτζιείνα ... Εν τζιαι ξέρεις τζιαι τίποτε άλλο!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αγαπητέ Anef_Oriwn,

Όταν επιλέγεις να συζητάς σοβαρά, σου αξίζουν ανάλογες απαντήσεις.

Α. Για το γλυκό καρυδάκι, η ουσία δεν είναι πόσες ακελικές οικογένειες το κερνούσαν στο Καϊμακλί, αλλά το ότι η οικογένεια που το κερνούσε ανήκε σε στέλεχος στην ηγεσία του ΑΚΕΛ. Η ουσία είναι ότι στο Καϊμακλί, τη μικρή Μόσχα, η αντίσταση ήταν ανύπαρκτη. Το να είσαι κάπου για λίγες μέρες, για να σωθεί η ζωή σου γιατί είσαι ο αρχηγός της Αντίστασης και είσαι ο πρώτος στόχος, δεν είναι μεμπτό. Άλλωστε ο Λυσσαρίδης διακινδύνευσε τη ζωή του ουκ ολίγες φορές.

Το να κερνάς όμως γλυκό καρυδάκι στους πραξικοπηματίες, είναι μεμπτό. Αυτή η πράξη δεν ήταν αποκομμένη από άλλες ενέργειες του ΑΚΕΛ, δηλαδή άλλες παραλείψεις του ΑΚΕΛ. Αυτές καταγράφονται στην ομολογία του Λάζαρου Σκαλιστή, τότε μέλους της Κ.Ε. και δε σου είναι άγνωστες.

Το πιο μεμπτό όμως, είναι η εκ μέρους σας καπηλεία του πραξικοπήματος για να παίρνετε ψήφους. Το θυμάστε μόνο όταν σας συμφέρει, ενώ την κρίσιμη ώρα ήσασταν απόντες.

Και μια ερώτηση: ήταν ή όχι το ΑΚΕΛ υπέρ της πολιτικής του "κλάδου ελαίας"; Γιατί διαμαρτύρεται εκ των υστέρων; (Για ψήφους προφανώς).

Β.Το ΑΚΕΛ βέβαια δεν τάχθηκε μόνο υπέρ του πραξικοπήματος, αλλά υπέρ του μεταπραξικοπήματος, υποστηρίζοντας τον παράνομα ανακηρυχθέντα σε Πρόεδρο Κληρίδη και υποστηρίζοντας την άμεση αποδοχή της τουρκικής απαίτησης για διζωνική. Το ταξίδι στο Λονδίνο, έγινε τότε για προώθηση της διζωνικής προς το Μακάριο και για υποβολή αιτήματος προς αυτόν να μην επιστρέψει. Αυτή είναι η ουσία. Αν έπινε η όχι blue curacao στη πτήση ο Εζεκίας, εμένα δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Απλά το blue curacao, έμεινε σύμβολο για το τι έγινε.

Γ. Όσον αφορά τη βραστή ΚΕΑΝ, εσείς δε συνομιλούσατε μόνο με το μουτζαχίντ Ταλάτ, αλλά βαλθήκατε να τον αγιοποιείτε, να τον παρουσιάζετε ως προοδευτικό και να αποενοχοποιείτε έτσι την κατοχή, ωθώντας τους πάντες να του κάνουν δώρα. Ενώ στην ουσία, ήταν ένας φασίστας που το 74 κακοποιούσε αιχμαλώτους Ε/Κ, με βραστή ΚΕΑΝ και όχι μόνον.

Θα τολμήσετε ποτέ άραγε να κάνετε αυτοκριτική για αυτές τις μαύρες σελίδες της ιστορίας σας;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ο ανεφ συζητα με τον αλλο του εαυτο ,αρχιμουφτη, και μιλου για τις διακοπες που θα παει, και εχει το θρασος να αποκαλει τους αλλους πελλους ο ψυχας.
τολοιπον χριστο (ανεφ-μουφτη κτλπ) αφου μας ανακοινωσες οτι θα φυγεις που την πεμπτη να πας στα αναθεμμα, (προανως σε καποιο ξενοδοχειο που εκλεψε τουρκος εποικος στη κερυνεια) αντιλαμαβανομαι οτι θα μεινεις μερες εκει για να προετοιμασεις με τα αδερφια σου (καποια απο τα εποικοπουλα προφανως και βιολογικα σου αδερφια) τους "εορτασμους' για την εισβολη .
ιντα χατταν σου εκαμε η Ανθη του ελεφαντα,

Ανώνυμος είπε...

Σύμβουλος στην Ένωση Εμπορικών Επιμελητηρίων της Τουρκίας στις Βρυξέλλες αναλαμβάνει ο Γερμανός πρώην επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν

John είπε...

EKΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΑ.......

13 Ιουλίου 2010, 07:44 EEST
SigmaLive/Ράδιο Πρώτο
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κυπριακή οικονομία. Όπως όλα δείχνουν, το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών των χωρών μελών (Ecofin) που συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες, θα πάρει την απόφαση να θέσει και την κυπριακή οικονομία υπό την επιτήρηση της Ε.Ε.

Το Συμβούλιο Ecofin πρόκειται να ξεκινήσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Δανία και τη Φινλανδία.
Ακόμα, αναμένεται να αξιολογηθούν 13 κράτη – μέλη, για το αν έλαβαν επαρκή μέτρα για την επίτευξη των στόχων για το 2010. Θα αποφασισθεί, εξάλλου, η είσοδος της Εσθονίας στη ζώνη του ευρώ.

Οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ επανέλαβαν χθες τη συμφωνία τους σε ένα νέο είδος οικονομικών κυρώσεων κατά των χωρών που δεν σέβονται την δημοσιονομική πειθαρχία στον προϋπολογισμό τους, συμπεριλαμβανομένης και της αναστολής των επιδοτήσεων της ΕΕ, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ανώνυμος είπε...

Ου ατζιαπης σου οι Τουρκοκύπριοι εν ρατσιστές;

Σχέσεις οργής και μίσους διαμορφώνονται στα κατεχόμενα μεταξύ Τουρκοκυπρίων και εποίκων σε βαθμό που ο Σερντάρ Ντενκτάς να μιλά για «εμφύλιο πόλεμο» και να καλεί την Τουρκία να παρέμβει.

«Γιατί να κρύψουμε την πραγματικότητα; Σήμερα, στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων, άρχισαν να πνέουν πολύ παγωμένοι άνεμοι και στην Τ.Δ.Β.Κ. Λόγω της οικονομικής κρίσης, οι Τουρκοκύπριοι άρχισαν να απομονώνουν αυτούς που έχουν έλθει από την Τουρκία, αλλά και να εκφράζονται ανοικτά με μίσος και οργή εναντίον τους», γράφει ο Διευθυντής Εκδοσης της «Σαμπάχ» Ερτάλ Σεφάκ. Και στη συνέχεια παραθέτει ηλεκτρονικά μηνύματα Τουρκοκυπρίων που καταφέρονται κατά των εποίκων.


http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/285747

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο Χριστόφιας πρέπει πλέον να αρχίσει να εργάζεται για την Τριζωνική Τρικοινοτική Ομοσπονδία ΤΤΟ...

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ,ώσπου το σκέφτουμαι,φύρνουμαι που τα γέλια.Μα εσκέφτηκες ο ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΣ ναν επίτροπος του μπλογκ; Αν τζι οι άλλοι επίτροποι εν του δικού του I.Q,μόρφωσης τζιαι ευστροφίας,εκατάλαβες με ποιους σπαταλούμε τες ώρες μας;Τέλος πάντων, ως καλοί Χριστιανοί,ας παρηορηθούμε ότι εφαρμόζουμε την ευαγγελική ρήση ότι χρείαν ιατρού έχουν όχι οι υγιείς αλλά οι νοσούντες!

arxiepiskopos είπε...

Ανατροπή στο σίριαλ «Jennifer Lopez»;


*Με κίνδυνο να προκαλέσουμε πανικό στο πατριωτικό μέτωπο του τόπου, θα αρχίσουμε με μια... ανησυχητική πληροφορία σήμερα. «Ανησυχητική» για κάποιους, τουλάχιστον. Όχι για μας και για σας, αλλά, για τους (pop) ελληνοπρεπείς του τόπου μας, σίγουρα!

*Ίσως να μάθατε, ίσως και όχι, πως η επίμαχη ανακοίνωση της Jennifer Lopez αναφορικά με τη μη κάθοδό της στο βορρά για τα εγκαίνια ενός ξενοδοχείου (σε καμιά διετία όπως πάει θα τραγουδά σε γάμους και σε μπαρ-μιτσβά πάρτι, η καημένη), η ανακοίνωση αυτή λοιπόν έχει εξαφανιστεί από το site της J Lo!

*Ως μη γενόμενη η υπόθεση «Κύπρος». 'Ακυρη. Νάθιγκ! Νάδα! Μαζί και όλες οι παρεμβάσεις των ελληνόφωνων και τουρκόφωνων (αργόσχολων) Κυπραίων, οι οποίοι ανάρτησαν σχόλια, αρχικώς για να της πούνε να μην πάει οι μεν και να πάει οι δε και, τελικώς, για να της πούνε «μπράβο!» οι μεν και «ντροπή σου!» οι δε.

*Γιατί αφαιρέθηκαν όλες οι αναφορές; Δεν το ξέρουμε 100%. Το μόνο σίγουρο είναι πως τόση προσοχή (στα 41 της πια) η J Lo ούτε στο όνειρό της. Εκεί που πήγαινε να καταλήξει... Βίσση, από συλλόγους αποδήμων («Τουρνέ στην Αυστραλία» το λέμε) να έρχεται στην Κύπρο «για μία και μόνο συναυλία στο Παφιακό» (ε, μα έχει τόσες εμφανίσεις πια, πού να βρει χρόνο για δεύτερη), εκεί λοιπόν που πήγαινε να απογοητευτεί η J Lo, «τσουπ!», ο από μηχανής θεός: Οι (ε/φωνοι και τ/φωνοι) Κυπραίοι. Νούμερα να θέλετε. Σφάχτηκαν για πάρτη της!

*Αυτό που μάθαμε, όμως, για να έρθουμε και στο «ανησυχητικό» που λέγαμε, είναι πως, παρασκηνιακά, κάτι ψήνεται. Βλέπετε, το συμβόλαιο που υπέγραψε η J Lo τη δεσμεύει, τα λεφτά που θα πλήρωνε εάν επέμεινε στο σπάσιμό του είναι πάρα πολλά και η καλύτερη διέξοδος για την ίδια φαίνεται να είναι πια η... εξήγηση της παρεξήγησης. Του τύπου «παραπλανήθηκα, φοβήθηκα αλλά τώρα μου τα εξήγησαν οι φίλοι μου στην Τουρκία, τα κατάλαβα όλα και θα πάω τελικά, μια χαρά χώρα είναι η ΤΔΒΚ, σόρι αν σας αναστάτωσα».

*Και όπως όλα δείχνουν, για αυτό «κατέβηκε» κακήν - κακώς η ιστορία από την ιστοσελίδα της. Μπήκαμε και εμείς ξανά την ώρα που γράφαμε αυτές τις γραμμές και το μόνο που βρήκαμε εκεί ήταν μια ανακοίνωση ότι θα εμφανιζόταν λέει στο φεστιβάλ του... Σαν Ρέμο, στις 19 Φεβρουαρίου.

arxiepiskopos είπε...

Ανατροπή στο σίριαλ «Jennifer Lopez»;


*Με κίνδυνο να προκαλέσουμε πανικό στο πατριωτικό μέτωπο του τόπου, θα αρχίσουμε με μια... ανησυχητική πληροφορία σήμερα. «Ανησυχητική» για κάποιους, τουλάχιστον. Όχι για μας και για σας, αλλά, για τους (pop) ελληνοπρεπείς του τόπου μας, σίγουρα!

*Ίσως να μάθατε, ίσως και όχι, πως η επίμαχη ανακοίνωση της Jennifer Lopez αναφορικά με τη μη κάθοδό της στο βορρά για τα εγκαίνια ενός ξενοδοχείου (σε καμιά διετία όπως πάει θα τραγουδά σε γάμους και σε μπαρ-μιτσβά πάρτι, η καημένη), η ανακοίνωση αυτή λοιπόν έχει εξαφανιστεί από το site της J Lo!

*Ως μη γενόμενη η υπόθεση «Κύπρος». 'Ακυρη. Νάθιγκ! Νάδα! Μαζί και όλες οι παρεμβάσεις των ελληνόφωνων και τουρκόφωνων (αργόσχολων) Κυπραίων, οι οποίοι ανάρτησαν σχόλια, αρχικώς για να της πούνε να μην πάει οι μεν και να πάει οι δε και, τελικώς, για να της πούνε «μπράβο!» οι μεν και «ντροπή σου!» οι δε.

*Γιατί αφαιρέθηκαν όλες οι αναφορές; Δεν το ξέρουμε 100%. Το μόνο σίγουρο είναι πως τόση προσοχή (στα 41 της πια) η J Lo ούτε στο όνειρό της. Εκεί που πήγαινε να καταλήξει... Βίσση, από συλλόγους αποδήμων («Τουρνέ στην Αυστραλία» το λέμε) να έρχεται στην Κύπρο «για μία και μόνο συναυλία στο Παφιακό» (ε, μα έχει τόσες εμφανίσεις πια, πού να βρει χρόνο για δεύτερη), εκεί λοιπόν που πήγαινε να απογοητευτεί η J Lo, «τσουπ!», ο από μηχανής θεός: Οι (ε/φωνοι και τ/φωνοι) Κυπραίοι. Νούμερα να θέλετε. Σφάχτηκαν για πάρτη της!

*Αυτό που μάθαμε, όμως, για να έρθουμε και στο «ανησυχητικό» που λέγαμε, είναι πως, παρασκηνιακά, κάτι ψήνεται. Βλέπετε, το συμβόλαιο που υπέγραψε η J Lo τη δεσμεύει, τα λεφτά που θα πλήρωνε εάν επέμεινε στο σπάσιμό του είναι πάρα πολλά και η καλύτερη διέξοδος για την ίδια φαίνεται να είναι πια η... εξήγηση της παρεξήγησης. Του τύπου «παραπλανήθηκα, φοβήθηκα αλλά τώρα μου τα εξήγησαν οι φίλοι μου στην Τουρκία, τα κατάλαβα όλα και θα πάω τελικά, μια χαρά χώρα είναι η ΤΔΒΚ, σόρι αν σας αναστάτωσα».

*Και όπως όλα δείχνουν, για αυτό «κατέβηκε» κακήν - κακώς η ιστορία από την ιστοσελίδα της. Μπήκαμε και εμείς ξανά την ώρα που γράφαμε αυτές τις γραμμές και το μόνο που βρήκαμε εκεί ήταν μια ανακοίνωση ότι θα εμφανιζόταν λέει στο φεστιβάλ του... Σαν Ρέμο, στις 19 Φεβρουαρίου.

arxiepiskopos είπε...

Ανατροπή στο σίριαλ «Jennifer Lopez»;


*Με κίνδυνο να προκαλέσουμε πανικό στο πατριωτικό μέτωπο του τόπου, θα αρχίσουμε με μια... ανησυχητική πληροφορία σήμερα. «Ανησυχητική» για κάποιους, τουλάχιστον. Όχι για μας και για σας, αλλά, για τους (pop) ελληνοπρεπείς του τόπου μας, σίγουρα!

*Ίσως να μάθατε, ίσως και όχι, πως η επίμαχη ανακοίνωση της Jennifer Lopez αναφορικά με τη μη κάθοδό της στο βορρά για τα εγκαίνια ενός ξενοδοχείου (σε καμιά διετία όπως πάει θα τραγουδά σε γάμους και σε μπαρ-μιτσβά πάρτι, η καημένη), η ανακοίνωση αυτή λοιπόν έχει εξαφανιστεί από το site της J Lo!

*Ως μη γενόμενη η υπόθεση «Κύπρος». 'Ακυρη. Νάθιγκ! Νάδα! Μαζί και όλες οι παρεμβάσεις των ελληνόφωνων και τουρκόφωνων (αργόσχολων) Κυπραίων, οι οποίοι ανάρτησαν σχόλια, αρχικώς για να της πούνε να μην πάει οι μεν και να πάει οι δε και, τελικώς, για να της πούνε «μπράβο!» οι μεν και «ντροπή σου!» οι δε.

*Γιατί αφαιρέθηκαν όλες οι αναφορές; Δεν το ξέρουμε 100%. Το μόνο σίγουρο είναι πως τόση προσοχή (στα 41 της πια) η J Lo ούτε στο όνειρό της. Εκεί που πήγαινε να καταλήξει... Βίσση, από συλλόγους αποδήμων («Τουρνέ στην Αυστραλία» το λέμε) να έρχεται στην Κύπρο «για μία και μόνο συναυλία στο Παφιακό» (ε, μα έχει τόσες εμφανίσεις πια, πού να βρει χρόνο για δεύτερη), εκεί λοιπόν που πήγαινε να απογοητευτεί η J Lo, «τσουπ!», ο από μηχανής θεός: Οι (ε/φωνοι και τ/φωνοι) Κυπραίοι. Νούμερα να θέλετε. Σφάχτηκαν για πάρτη της!

*Αυτό που μάθαμε, όμως, για να έρθουμε και στο «ανησυχητικό» που λέγαμε, είναι πως, παρασκηνιακά, κάτι ψήνεται. Βλέπετε, το συμβόλαιο που υπέγραψε η J Lo τη δεσμεύει, τα λεφτά που θα πλήρωνε εάν επέμεινε στο σπάσιμό του είναι πάρα πολλά και η καλύτερη διέξοδος για την ίδια φαίνεται να είναι πια η... εξήγηση της παρεξήγησης. Του τύπου «παραπλανήθηκα, φοβήθηκα αλλά τώρα μου τα εξήγησαν οι φίλοι μου στην Τουρκία, τα κατάλαβα όλα και θα πάω τελικά, μια χαρά χώρα είναι η ΤΔΒΚ, σόρι αν σας αναστάτωσα».

Ανώνυμος είπε...

Εκεί είναι η ανακοίνωση Κώστα Κωνσταντίνου μην μου αγχώνεσαι...

Τι έγινε archipiskopos έκανες 3 φορές copy paste το ίδιο δημοσίευμα για να πιάσεις το quota της ημέρας;

arxiepiskopos είπε...

Όι,φίλε μου,τεχνικό λάθος!

Anef_Oriwn είπε...

Λαλεί ΜΑΣ το ΚΗΡΥΚσόπουλον,
“… ο ανεφ συζητα με τον αλλο του εαυτο ,αρχιμουφτη, και μιλου για τις διακοπες που θα παει …” --- «Τούτον» το «μιλου» τι είναι; Εν το μήλο, του μήλου [«Λόλα έλα ένα μήλο»] ή έχει να κάμει με το νησί Μήλος και την Αφροδίτη της;

arxiepiskopos είπε...

ANEF,έχει να κάμει με την αγραμματοσύνη του απλώς!

VertigoKTG είπε...

πιστεύω ότι είναι.. ο ένας και μοναδικός... ο ανεπανάληπτος... ο απίστευτος.. ο "ανάσας".. "ευέλικτος"... "λειψός"... "ο αξιόπιστος".. ο "δικαιη λύση, δικαιη κοινωνία, δικαιο email"...

Μα ποιος άλλος θα τα κατάφερνε καλύτερα από τον οδοστρωτήρα.. το Γριστόφκια!