«Θαρσείν χρει»......τώρα «ανέκρουσαν πρύμναν»

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Μεν παίρνετε πάνω σας. Για το Σχέδιον Ανάν, εν ανακρούω πρύμναν, ούτε εγώ, ούτε ο Ευέλικτος!

Η μαζική αντίδραση κομμάτων και λαού ανάγκασαν τα δυο μεγάλα κόμματα να ανακρούσουν πρύμναν. Δεν τόλμησαν να εκτελέσουν το δημοκρατικό πραξικόπημα εναντίον των δικαιωμάτων του λαού. Αναγκάστηκαν να κάμουν «την ανάγκη φιλοτιμία» και εγκατέλειψαν τα σχέδιά τους, να φιμώσουν μερικές φωνές που δεν τους αφήνουν να εργαστούν για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και «επανένωση» των δύο ισοτίμων κρατιδίων σε ένα νέο συνεταιρισμό.

Κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να παραγνωρίζουν την άποψη του λαού, έστω κι αν έχουν(;) την απαραίτητη πλειοψηφία σε στρατευμένους βουλευτές. Μας είπαν πολλά μπλα, μπλα, μπλα και χίλιες δικαιολογίες για την άτακτη υποχώρησή τους. Θα το συζητήσουν, λέει τον Οκτώβρη, θα προσπαθήσουν, λέει, να έχουν περισσότερες συγκλήσεις, και γιατί όχι, συναίνεση όλων των κομμάτων. Και ο νέος νόμος θα έχει ισχύ από τις εκλογές του 2016. ‘Ακου, του 2016.

Μα καλά και τα δυο μεγάλα κόμματα προσχώρησαν στις τάξεις αυτών που «δεν θέλουν λύση, αλλά διχοτόμηση»; Γιατί λογαριάζουν ότι ως το 2016 δεν θα πετύχουν τη λύση της επανένωσης που θέλουν; Γιατί άμα πετύχουν αυτή τη νέα λύση, ο εκλογικός νόμος πάει περίπατο. Εκτός αν με τον δημοκρατικό πραξικόπημα επιδιώκουν να ψηφίσουν το τόμο που θα ισχύει για τη βουλή του ελληνοκυπριακού κρατιδίου, σύμφωνα με τις «παραμέτρους του ΟΗΕ» και θα είναι βελτιωμένος σε σχέση με την πρόνοια του σχεδίου Ανάν, όπως θα έλεγε και ο κ. Τσελεπής.

‘Αντε με το καλό και τίποτε να μην καταφέρετε από τα δόλια σχέδιά σας για «λύση και επανένωση». Εμείς θέλουμε τερματισμό της κατοχής και απελευθέρωση των κατεχομένων ευρωπαϊκών εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Λύση με το σωστό περιεχόμενο. Λύση αξιοπρέπειας.

Ο λαός άρχισε να ξυπνά και τα μεγάλα κόμματα θα χάσουν τον ύπνο τους. Το πιο καλό μαντάτο από την υπαναχώρηση του ΔΗΣΑΚΕΛ είναι τούτο. Είχαν την πλειοψηφία των στρατευμένων βουλευτών κι όμως φοβήθηκαν τη ψηφοφορία. Και έκαναν πίσω «την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι». Στις βουλευτικές εκλογές έχουν την μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών. ‘Ομως δεν τους έχουν μαντρισμένους. Ο λαός δίνει τη ψήφο του στο βουλευτή του, στο βουλευτή που του «συμπαραστέκεται στα προβλήματά του». ‘Ετσι ότι στραβοτιμονιά και να κάνει το κόμμα και η ηγεσία, ο ψηφοφόρος ψηφίζει το βουλευτή με τον οποίο έχει προσωπική σχέση.

‘Ετσι τα δυο μεγάλα κόμματα, που θέλουν να επανενώσουν την Κύπρο σε ένα νέο συνεταιρισμό δύο κρατών, δεν θα τολμήσουν. Θα φοβηθούν το λαό. Γιατί ξέρουν ότι σε ένα νέο δημοψήφισμα για μια λύση σύμφωνη με «τις παραμέτρους του ΟΗΕ», δηλαδή μια επαναφορά του σχεδίου Ανάν, θα βρούν αντιμέτωπο το λαό. Που θα τους προτάξει και πάλι ένα ηχηρό ΟΧΙ, για να διασώσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να υπερασπιστεί «το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του».

«Θαρσείν χρει». Μέτρησαν τα κουκιά τους και δεν τα βρήκαν. «Γι αυτό ανέκρουσαν πρύμναν». Φανταστείτε τι θα πάθουν, αν προσπαθήσουν να μας ξαναφέρουν το σχέδιο με «τις παραμέτρους του ΟΗΕ» και τις προδιαγραφές Χριστόφια-Αναστασιάδη.

Λυσίας, για το Christofias-watch

2 Σχόλια:

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

..................

Greek American News είπε...

Εις γην τεκούσαν άνθρωπους

Από παιδάκι αναρωτιόμουνα
Περιφανές στιγμές θυμόμουνα
Πόσο χαρά, πόσο τιμή
Και τώρα... τώρα να μου φωνάζουν μη

Βολέψου καημένε και μην νοιάζεσαι
Που πας, τι ψάχνεις , μην κουράζεσαι
Μυχεπιβάτες ασελγούνε στο κορμί σου
Γλώσσα αγία Ελληνική ειν’ η φωνή σου

Από μικρός ονειρευόμουνα
Τις λέξεις που μιλώ σκεφτόμουνα
Που έχουν βάρος και ουσία
Ποίος ώμος δίνει σημασία;

Κραυγή απελπισίας