«Αν σε λησμονήσω Ιερουσαλήμ…»

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010


Τέτοιες μέρες… Ο Μαύρος Ιούλης.

Πριν τριανταέξι χρόνια…

Νεκροί, ξεριζωμένοι, αγνοούμενοι, εγκλωβισμένοι…

Λεηλασίες, χαλασμοί, βεβηλώσεις, βιασμοί…

Στρατοί κατοχής και κατεχόμενα πατρογονικά εδάφη…

Τέτοιες μέρες, πριν τριανταέξι χρόνια το μαχαίρι του Αττίλα σφηνώθηκε στην καρδιά της πατρίδας μας. Κι η πατρίδα μας μια μεγάλη κηλίδα αίματος στη Μεσόγειο, ένα «χρυσοπράσινο φύλλο» ματωμένο στο πέλαγος.

Κι ο λαός μας, ανάμεσα στα ερείπια των ονείρων του, να ξεριζώνεται από τη γη των πατέρων του, τη γη που είναι θαμμένοι γονιοί και προγονοί του, για να γίνεται μαζί με το αντίσκηνο της προσφυγιάς κραυγή πόνου και αγωνίας.

Δεν ξεχνιούνται όλα αυτά. Ούτε συνηθίζονται. Γιατί είναι μέσα μας. Ταυτισμένα μαζί μας, με τη ζωή μας, με την ιστορία και τα όνειρα μας, τους καημούς και τις ελπίδες μας.

Δεν ξεγράφονται. Γιατί η εθνική μνήμη που φωτίζει το παρελθόν λειτουργώντας ακοίμητη μέσα μας, τα συντηρεί άφθαρτα και γνήσια.

Για να ξεγραφτούν όλα αυτά, για να ξεχαστούν, θα πρέπει πρώτα να ξεγράψουμε και να ξεχάσουμε τον εαυτό μας. Κι αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε. Δεν μπορούμε οι ίδιοι να προδώσουμε και να προδοθούμε.

Μπορούμε μόνο να αγωνιστούμε. Πρέπει να αγωνιστούμε. Οφείλουμε να αγωνιστούμε. Το χρωστάμε στους νεκρούς μας και στην κατεχόμενη γη μας.

Το χρωστούμε στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται…

Όλα βοούν για αγώνα. Όλα επιτάσσουν αγώνα.

Κι αν πριν τριανταέξι χρόνια προδοθήκαμε από αδελφούς και ματωθήκαμε από βαρβάρους, κι αν τριανταέξι χρόνια από τότε αγωνιούμε και πονούμε, η αγαπημένη γη και πατρίδα, από μας καρτερεί τη λευτεριά και τη λύτρωση.

Κύπρος, αγαπημένη γη και πατρίδα μας.

«Αν σε λησμονήσω Ιερουσαλήμ, ας μαραθεί το δεξί μου χέρι, ας κολλήσει η γλώσσα μου στον ουρανίσκο μου, αν δεν σε θυμηθώ…».


Ευθύβολος για το christofias-watch

4 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ππε ε ε . . . αθθυμήθησαν την Ιερουσαλήμ τωρά!
Αφήστε ρε τα μασκαραλλίκια. Γράψετε τζιαί κάτι για τον Τάσον τον . . . εθνάρχην.
Τί μαλακίες . . . . .

λεωνίδας είπε...

Ο λαός του ΕΘΝΑΡΧΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ, αυτός που αγάπησε και στήριξε τον ΗΓΕΤΗ του, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!
Δεν Ξεχνά τον ολετήρα της Κύπρου το Γρίβα και τη φασιστική ΕΟΚΑ Β που σκόρπισε τον όλεθρο και την καταστροφή.
Δεν Ξεχνά την προδοσία και τα φερέφωνά τους.
Δεν Ξεχνά ποιοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Αγωνίστηκαν και Αντιστάθηκαν στους φασίστες του πραξικοπήματος.
Δεν Ξεχνά ποιοι έτρεξαν να υπερασπίσουν την πατρίδα από τον Τούρκο εισβολέα και ποιοι έμειναν πίσω..
Δεν Ξεχνά ποιοι προσπαθούν να διαγράψουν τη μνήμη, να παραχαράξουν την αλήθεια και την ιστορία μας, να διαστρέψουν τα γεγονότα.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ πως είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ αυτούς που έσωσαν την αξιοπρέπειά μας στους δύσκολους καιρούς!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ τον ΕΥΑΓΟΡΑ, το ΔΩΡΟ, τον ΙΣΑΑΚ, το ΣΟΛΩΜΟΥ, τον ΤΑΣΣΟ!
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ. ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ!
Eλιές τζαι τερατσιές πάνω στο ρότσο σας.
Ω παίδες Ελλήνων ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’,ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών
τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων . Νυν υπέρ πάντων ο αγών.

Ανώνυμος είπε...

"Ω παίδες Ελλήνων ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’,ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών
τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων . Νυν υπέρ πάντων ο αγών."

Θεών τε πατρώων έδη Λεωνίδα; Εν να σ' ακούσει ο Ττόμης τζιαί εν να πορτοκλωτσά πάλε! Έν τζι' εν να συνάεται. Έν έσιει θεούς είπαμεν. Θεόν μόνον. Έναν τζιαί μοναδικόν! Τζι' ο αντιπρόσωπος του στην Κύπρον εν ο Ττόμης ο Βού, να μας λαλεί τζιαί να ακούομεν. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Πενταρόγιωρκος είπε...

ΕΙΠΕ Ο KATAMUTRAS ΣΤΙΣ 19 Ιουλίου 2010 10:04 μ.μ.

«Αλλά τζιαί τζιείνος ο παραδκιάνταλος ο Φούλης; Ήρτεν προχτές στο χωρκόν μου τζιαί χάα χα να μουντάρω πάνω του τζιαί να του ζαώσω τζιαί τ' άλλον του τ' αμμάτιν.»

Επίσης, όταν στις 19 Ιουλίου 2010 8:01 μ.μ. είπα «Στην Κύπρο βλέπουμε εδώ και τρεις μήνες πολιτική στοχοποίηση του Χριστόφιας-Γοτς... Να περιμένουμε δολοφονίες από "ανεξάρτητους" τρομοκράτες;», ο Katamutras απάντησε στις 9:30μ.μ. «Ποιός ιξέρει;», αφήνοντας ΣΑΦΩΣ να υπονοηθεί πως μπορεί και να ετοιμάζονται δολοφονίες των Επιτρόπων του Χριστόφιας-Γοτς.

Μάλλον ο Κατάμουτρας, όπως και ο άλλος ο Μεταξόπουλος, ανήκουν στην εκτελεστική πτέρυγα της Επαγρύπνησης. Είναι οπλισμένοι με σιδερογροθιές, ρόπαλα, λοστούς και κοντόκαννα κυνηγετικά. Τέτοιους φιλοΑΚΕΛικούς τραμπούκους έχουμε δει πολλές φορές.

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ! ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ.

θα προστατέψει άραγε η αστυνομία την ελευθερία του λόγου από βίαιους και αργυρώνητους οπαδούς του ΑΚΕΛ όπως τον Μεταξόπουλο, τον Katamutras, τον Arxiepiskopo και τον Anef_Oriwn???