Η ενότητα χρειάζεται ηγέτη και κοινό στόχο

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Χέρι χέρι με το Χριστοφέρη!


Η εξουσία Χριστόφια - ΑΚΕΛ επιθυμεί, λέει, ενότητα του λαού. ‘Ομως ενότητα εννοεί την προσχώρηση όλων στις ομάδες που ελέγχει το ΑΚΕΛ και χειροκροτούν συνέχεια τον πρόεδρο. Στις ομάδες που αποδέχονται όλες τις παραχωρήσεις του προέδρου. Στις ομάδες που αποδέχονται από τώρα, όσες παραχωρήσεις θα κάνει στο μέλλον. Στις ομάδες που αποδέχονται από τώρα την λύση που θα αποδεχτεί ο πρόεδρος. Στις ομάδες που αποδέχονται οποιαδήποτε λύση.

Τέτοια ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα με στόχο την εκ περιτροπής προεδρία. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα με προσφορά για παραμονή 50.000 εποίκων, πριν αρχίσει η συζήτηση του εποικισμού. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα με σημαία το καλό κλίμα.

Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα όταν αποκαλούνται οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ μασκοφόροι, δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, όταν οι επιμένοντες σε αντίσταση στα σχέδια των Τούρκων και των ‘Αγγλων αποκαλούνται εθνικιστές. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, όταν αυτοί που επιμένουν σε λύση με το σωστό περιεχόμενο κατηγορούνται ως απορριπτικοί, που δεν θέλουν λύση. Τέλος δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα με σημαία τη βελτίωση των προνοιών του σχεδίου Ανάν.

Μπορεί όμως να υπάρξει ενότητα και ομοψυχία της μεγάλης πλειοψηφίας των πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, της αριστεράς, του κέντρου της δεξιάς και ακόμα των εθνικιστών αν ο πρόεδρος πραγματοποιήσει ηρωική έξοδο από τα αδιέξοδα που μας οδήγησε η πολιτική του. Μπορεί να υπάρξει ενότητα, αν αποσύρει τα δώρα που δεν βρήκαν αντίδωρο. Μπορεί να υπάρξει ενότητα αν τοποθετήσει στις ομάδες εργασίας και διαπραγμάτευσης άτομα που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και να αντικαταστήσει εκείνους που ακόμα επιμένουν πως έπρεπε να αποδεχτούμε το καταστροφικό σχέδιο Ανάν. Μπορεί να υπάρξει ενότητα αν εγκαταλείψει το μυστρί του τσιμεντώματος και αναπετάσει την σημαία της αντίστασης ενάντια στα σχέδια των ‘Αγγλων, των Αμερικανών και των οργάνων τους μέσα στον ΟΗΕ και την Ε.Ε.

Μπορεί να υπάρξει ενότητα και ο πρόεδρος Χριστόφιας να γίνει ο ηγέτης του Ελληνισμού της Κύπρου, αν ανέβει στις επάλξεις του αγώνα για τερματισμό της κατοχής και επανέλθει στο αντιιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.

Μπορεί να υπάρξει ενότητα, αν ο πρόεδρος Χριστόφιας επανέλθει στις προεκλογικές του διακηρύξεις και δεσμεύσεις και αποφασίσει να υπερασπιστεί «την ιστορία, το δίκαιο και την αξιοπρέπεια» του Ελληνισμού της Κύπρου.

Υπάρχει ακόμα χρόνος για ενότητα. Εκτός αν ο πρόεδρος έχει αποφασίσει την εγκατάλειψη του αγώνα και την παράδοση. Η ενότητα μπορεί να σφυρηλατηθεί γύρω από στόχους που να εμπνέουν το λαό. Και τους στόχους αυτούς πρέπει να τους υπηρετεί με τις ενέργειες και τις πράξεις του ο ηγέτης, που κι αυτός να εμπνέει το λαό. ‘Ετσι λαός και ηγέτης θα ταυτιστούν με το στόχο και θα αποτελέσουν το δίδυμο της ενότητας.

H ενότητα χρειάζεται ηγέτη και κοινό στόχο. Τώρα δεν έχουμε ούτε κοινό στόχο, ούτε ηγέτη. Για τούτο η ενότητα είναι ανέφικτη.

Θεόφιλος για το Christofias-Watch

6 Σχόλια:

Κερυνεια είπε...

Μα ποιά ενότητα περιμένετε από το ρόζ κόμμα? Έχουν μάθει καταρχάς τι σημαίνει δημοκρατία??

Απο αυτούς έχουν πάρει διδάγματα οι καθεστωτικοί του akel the right party... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ. ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ

Στην Μόσχα ένας νέος νόµος τιµωρεί πλέον τo έγκληµα της σκέψης_Για την τήρησή του φροντίζει η FSΒ, διάδοχος της ΚGΒ.

http://www.sigmalive.com/simerini/world/epikairotita/288630

Ανώνυμος είπε...

H ενότητα χρειάζεται ηγέτη και κοινό στόχο. Τώρα δεν έχουμε ούτε κοινό στόχο, ούτε ηγέτη. Για τούτο η ενότητα είναι ανέφικτη.

Θεόφιλος για το Christofias-Watch
- - - - - - - - - - - - - - - - -

Θεοφιλούιν μου εν τούτον το κείμενον που τζιοιλιοπόνας ούλλη μέρα να γράψεις; Γράψε-σβήσε γράψε-σβήσε στο τέλος εξίχασες ίνταμ πού 'θελες να πεις.
Πούν το τζι' έγραψες ότι για ηγέτην θέλομεν τον Νικώλαν; Πούν το τζι' έγραψες ότι έν θέλομεν ούτε τον Κάρογιαν ούτε τον Μάρκον Κυπριανού; Πούν το τζι' έγραψες ότι τούτα ούλα τραβούμεν τα γιατί εδέκτηκεν τότες την ομοσπονδίαν ο Σπύρος Κυπριανού τζι' έβλαψεν τον Ελληνισμόν της Κύπρου;
Πούν το τζι' έγραψες ότι ο Γριστόφκιας εν ευέλικτος οδοστρωτήρας τζιαί σιειρόττερος που τον Ίντι Αμίν;
Θέλεις να νευριάσει ο Νικωλάκης τζιαί να σου κόψει την . . . επιχορήγησιν;
Εκτός αν έγραψες αλλό τίποτε τζι' εν να το βάλεις ύστερα! Μεν καθυστερείς. Βάρτο τωρά να τελειώνομεν, πριν να το δκιεβάσουν τούτον πόν άξίζει πακκίραν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κερύνειας:
Στην Μόσχα ένας νέος νόµος τιµωρεί πλέον τo έγκληµα της σκέψης_Για την τήρησή του φροντίζει η FSΒ, διάδοχος της ΚGΒ.
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Αφού επανήλθεν πίσω ο χριστιανισμός ρε, είν' ταμ' πού 'θελες να γενεί δηλαδή; Να συνεχίσει να λειτουργεί η σκέψη;
Ξίχασ' την για χρό ο ο νια πολλά!
Τωρά σκέφτουνται οι παπάδες! Έννε χρειάζεται να σκέφτουνται τζι' οι πολίτες!
Όπως ηθέλαν να κάμνουν τζιαί δαμέσα αλλά εκάτσαν πάνω.

katamutras είπε...

Kakamoutas
σίγουρα εσύ πρέπει να είσαι τουρκοκύπριος γιατί από ότι κατάλαβα χρησημοποιάς 2 η 3 ψευδόνυμα. Και δεν το λέω εγω μόνος εγώ αλλα και άλλοι φίλοι και οχτροί εδώ μέσα.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Βρε Anef_Oriwn, δεν έχεις καθόλου αξιοπρέπεια βρε;

Εμφανίσου βρε με το κανονικό σου nick και κάνε επιτέλους μια σοβαρή συζήτηση.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Σιγά μην σου απαντήσουν τα ορφανά του Μαγάριου και τα bots του Άντρου Κυπριανού ρε ΕΔΕΚ ΗΒ!

Είναι Σαβ/κο, περιμένουν κομματικές οδηγίες από Δευτέρας.