Πώς θα "κόψει" το απευθείας εμπόριο ο Μαρκουλίνος!!!

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Μεν με θωρείτε έτσι που παίζω τον μαννό... Άμα θέλω γίνουμαι και εγώ πιο ευέλικτος που τον μάστρο μου!!!

Πέρασε σχεδόν απαρατήρητη η δήλωση του υπουργού εξωτερικών (;) κ. Μάρκου Κυπριανού (υιός του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού!!! - αν δεν του έμοιαζε τόσο θα είχα τις αμφιβολίες μου...) με την οποία μας ανακοινώνει το πώς θα "αμυνθεί" η Κυπριακή Δημοκρατία σε περίπτωση που προωθηθεί το απευθείας εμπόριο Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατεχομένων.

Δεν πέρασε όμως απαρατήρητη και από τον εκλεκτό δημοσιογράφο και Διευθυντή Σύνταξης της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος", κ.
Άριστο Μιχαηλίδη, που με σημερινό του άρθρο υπό τον τίτλο "Θα κάψουμε και το τελευταίο μας χαρτί;" καταδεικνύει τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο ο Μάρκος Κυπριανού παίζει κορώνα γράμματα το μέλλον μας...

Λέει, λοιπόν, στη δήλωσή του ο
Μαρκουλίνος ότι ξεκαθάρισε στους εταίρους μας ότι εάν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προχωρήσει στην εφαρμογή του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχτεί να ανοίξουν τα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας που έχει παγώσει το Συμβούλιο.

Επισημαίνει πολύ εύστοχα ο κ.
Άριστος Μιχαηλίδης ότι η ανωτέρω δήλωση είναι σαφής ένδειξη πως αν αναβληθεί η έγκριση του κανονισμού τον Σεπτέμβριο τότε η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποδεχτεί το άνοιγμα παγωμένων κεφαλαίων!!!

Από πότε το άνοιγμα των κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας είναι συναρτήσει της έγκρισης ή όχι του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο;

Μέχρι τώρα δηλώναμε το πάγωμα τον κεφαλαίων ήταν αποτέλεσμα της άρνησης της Άγκυρας να υλοποιήσει της δεσμεύσεις που ενέλαβε έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μελών που την απαρτίζουν.

Η νέα ευέλικτη τακτική του
Μαρκουλίνου θα ¨κάψει¨ και το τελευταίο μας χαρτί και με αυτό θα εξανεμιστούν και οι όποιες ελπίδες μας για να κάμψουμε την αδιαλλαξία της Άγκυρας...


Παραθέτουμε αυτούσιο άρθρο του κ.
Άριστου Μιχαηλίδη:

Θα κάψουμε και το τελευταίο μας χαρτί;

Του Άριστου Μιχαηλίδη

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣόσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών σχετικά με την αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πιθανότητα προώθησης του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να ομολογήσουμε ότι γίναμε περισσότερο ανήσυχοι για όσα έρχονται το Φθινόπωρο. Ξεκαθαρίσαμε στους εταίρους μας, είπε ο κ. Κυπριανού, ότι εάν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προχωρήσει με την εφαρμογή του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχθεί να ανοίξουν τα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας που έχει παγώσει το Συμβούλιο. Ο αμέσως επόμενος συνειρμός είναι άκρως επικίνδυνος: Αυτό σημαίνει ότι αν αναβληθεί η έγκριση του κανονισμού, που θα αρχίσει να συζητείται το Σεπτέμβριο, η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποδεχθεί το άνοιγμα παγωμένων κεφαλαίων; Δηλαδή, πέσαμε στην παγίδα των τεχνοκρατών, των καθοδηγούμενων της Βρετανίας, οι οποίοι επιδιώκοντας την άρση των κυπριακών εμποδίων της Τουρκίας, μας εκβιάζουν με το απευθείας εμπόριο και αρχίσαμε να το παζαρεύουμε με το άνοιγμα κεφαλαίων; Καταρχήν, το πάγωμα των κεφαλαίων δεν έχει καμιά σχέση με το απευθείας εμπόριο! Αφορά τις σχέσεις και τις υποχρεώσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε., ενώ το απευθείας εμπόριο αφορά τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ε.Ε. και τη διεθνή νομιμότητα πάνω στην οποία στηρίζεται.
Όπως εξηγούσε τον περασμένο Δεκέμβριο ο ίδιος ο Μάρκος Κυπριανού, «η Κύπρος δήλωσε επίσημα ότι δεν θα δώσει συγκατάθεση σε άνοιγμα σε έξι κεφάλαια αν δεν εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της Τουρκίας όπως καταγράφονται στη δήλωση του 2005. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στο Πρωτόκολλο, αλλά αυτή τη στιγμή βάλαμε στο τραπέζι όλες τις υποχρεώσεις της Τουρκίας». Ποιες είναι λοιπόν «όλες οι υποχρεώσεις της Τουρκίας»; Διαγράφεται ξαφνικά και η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου για την τελωνειακή σύνδεση και την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαγράφονται και οι απειλές στην Οικονομική Ζώνη, διαγράφεται και ο στρατός κατοχής και θα αρκεστούμε στην αναβολή εφαρμογής του απευθείας εμπορίου για να «πουλήσουμε» το πάγωμα των κεφαλαίων; Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, στα συμπεράσματα του Συμβουλίου των 27 υπουργών Εξωτερικών, αναφερόταν ρητά η άρνηση της Τουρκίας να εκπληρώσει την υποχρέωση της σχετικά με τη Συμφωνία Σύνδεσης, καθώς και στη μη επίτευξη προόδου από την πλευρά της Αγκυρας στην ομαλοποίηση των σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία. Και την προτρέπει για «αποφυγή κάθε είδους απειλής, πηγής τριβής ή ενέργειες που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών», ενώ συνδέει τις υποχρεώσεις της και με τις τουρκικές απειλές στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου σχετικά με τις έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου, τονίζοντας«εκ νέου όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της ΕΕ, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη σύναψη διμερών συμφωνιών σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο και το Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας». Η Κυπριακή Δημοκρατία ξαφνικά θα τα διαγράψει όλα και θα αρχίσει να διαπραγματεύεται το άνοιγμα των κεφαλαίων έναντι του απευθείας εμπορίου; Έχουμε αντιληφθεί άραγε ότι το πάγωμα των κεφαλαίων είναι το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί που έμεινε στα χέρια μας;


Μόδεστος για το christofias-watch

27 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

ΜΟΔΕΣΤΕ,συνεπίτροπε του ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΥ(δεν είναι βρισιά αλλά γεγονός!),γιατί ξαφνικά έγινες διακριτικός;Ο Mάρκος είναι ο γιος του πελλού με τα ΑΤΤΙVΑΝ,σύμφωνα με τον αείμνηστον Τάσσον.Είναι αυτός από τον οποίον ο Νι-κωλάκης εν τη αφελεία του ελπίζει να αρπάξει το κόμμα,γιατί εκείνο του παπάκη του,η Ε.Κ,ήταν σταγονίδιο!Είναι αυτός που είναι καρφί στα μάτια σας,γιατί σας ξυπνά από τα όνειρα!Θα το χωνέψετε,όπως χωνέψατε και την προεδρία Χριστόφια!Όσο για τα όνειρα για άλωση του ΔΗΚΟ,σφογγάτε τα σhιείλη σας και αποταθείτε στο Συλλουρούδι για επίσημη ένταξη!Μαζί με το Ρικκούδι θα είστε ένα ενδιαφέρον θέατρο σκιών!Περαστικά!!!

Πενταρόγιωρκος είπε...

Anefiskope, δεν είμαι "Επίτροπος". Το e-mail του Χριστόφιας Γοτς είναι ανοικτό και όποιος θέλει στέλνει κάτι για δημοσίευση.

Ελευθερία του λόγου; Ελευθερία της άποψης; Ελευθερία σκέψης;

Βρε ορφανό του Μαγάριου, το να παπαγαλίζεις ως bot τις αρλούμπες του Άντρου Κυπριανού δεν είναι ελευθερία.

Πενταρόγιωρκος είπε...

ΕΙΠΕ Ο KATAMUTRAS ΣΤΙΣ 19 Ιουλίου 2010 10:04 μ.μ.

«Αλλά τζιαί τζιείνος ο παραδκιάνταλος ο Φούλης; Ήρτεν προχτές στο χωρκόν μου τζιαί χάα χα να μουντάρω πάνω του τζιαί να του ζαώσω τζιαί τ' άλλον του τ' αμμάτιν.»

Επίσης, όταν στις 19 Ιουλίου 2010 8:01 μ.μ. είπα «Στην Κύπρο βλέπουμε εδώ και τρεις μήνες πολιτική στοχοποίηση του Χριστόφιας-Γοτς... Να περιμένουμε δολοφονίες από "ανεξάρτητους" τρομοκράτες;», ο Katamutras απάντησε στις 9:30μ.μ. «Ποιός ιξέρει;», αφήνοντας ΣΑΦΩΣ να υπονοηθεί πως μπορεί και να ετοιμάζονται δολοφονίες των Επιτρόπων του Χριστόφιας-Γοτς.

Στις 21 Ιουλίου 2010 1:38 π.μ. ο βίαιος Katamutras επανήλθε με σχόλιο λέγοντας ψευδώς και χωρίς να προσκομίσει κανένα στοιχείο πως «Οι επίτροποι είναι απλά πληρωμένα πιόνια, είπαμεν από ποιούς», με φανερό σκοπό να δημιουργήσει μίσος εναντίον τους. Μετά συνέχισε τις απειλείς όπου συνεχίζουν οι υπόνοιες για βία, αφού είπε «ε ας προσέχουν τζιείνοι στο κάτω κάτω! Ποτέ δεν ξέρεις . . . χα χα χα χα χα!».

Ο άλλος γνωστός τραμπούκος Anef_Oriwn, με σχόλιο της 19 Ιουλίου 2010 11:40 μ.μ. συναινεί στο όργιο βίας που ετοιμάζει ο Katamutras στοχοποιώντας τόσο εμένα όσο και τους συντάκτες του Χριστόφιας Γοτς λέγοντας «Πενταρόγιωρκε, Προφανώς εν ήπιες τα χάπια ΣΟΥ ακόμα!!! Πρέπει όμως να αυξήσεις τη δόση, γιατί εν ΣΕ πιάννουν πιον!».

Πενταρόγιωρκος είπε...

Ο Γιώργος Ιορδάνου στο μπλογκ του στις 28 Δεκεμβρίου 2009 (http://www.iordanou.org/?p=630) έγραψε για την αντιφασιστική πορεία κατά του ΕΛΑΜ όπου συμμετείχε η ΚΙΣΑ και άλλοι οπαδοί του ΑΚΕΛ. Στην ίδια πορεία είχε μιλήσει και η Ελένη Μαύρου.

Ο Ιορδάνου, ο οποίος ήταν βέβαια με το μέρος της ΚΙΣΑ και του ΑΚΕΛ, μας ενημέρωσε πως στην πορεία συμμετείχαν άτομα με μυαλά σαν αυτά του Μεταξόπουλου, του Katamutra, του Arxiepiskopou και του Anef_Oriwn, πλήρως οπλισμένα για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης:

«Αναφέρομαι στα ξεφτέρια με τις κουκούλες τα οποία κρατούσαν ρόπαλα και συναφή εξαρτήματα πρόκλησης σωματικής ζημιάς. Πόσο αφελές είναι να διατυμπανίζεις ότι πολεμάς τον φασισμό γινόμενος ο ίδιος φασίστας; Από τη στιγμή που ζούμε σε μια χώρα που σέβεται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, η χρήση της κουκούλας και η θωράκιση πίσω από την ανωνυμία της μάζας σημαίνει ότι ή εκείνο που πρεσβεύεις δεν αξίζει, ή ότι εσύ δεν αξίζεις. Εικάζω το δεύτερο.»

Φωτογραφίες ορισμένων εκ των φιλοΑΚΕΛικών κουκουλοφόρων που συμμετείχαν στην πορεία της ΚΙΣΑ, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα, κράνη και άλλα εξαρτήματα για πρόκληση βίαιης σωματικής βλάβης, υπάρχουν και στο διαδίκτυο:

Βίαιοι κουκουλοφόροι στην πορεία ΑΚΕΛ-ΚΙΣΑ 01
Βίαιοι κουκουλοφόροι στην πορεία ΑΚΕΛ-ΚΙΣΑ 02
Βίαιοι κουκουλοφόροι στην πορεία ΑΚΕΛ-ΚΙΣΑ 03
Βίαιοι κουκουλοφόροι στην πορεία ΑΚΕΛ-ΚΙΣΑ 04
Βίαιοι κουκουλοφόροι στην πορεία ΑΚΕΛ-ΚΙΣΑ 05

Για ποιους δουλεύουν οι κουκουλοφόροι με τα ρόπαλα που συμμετείχαν στην πορεία της ΚΙΣΑ και των άλλων φιλοΑΚΕΛικών; Μήπως είναι οι ίδιοι κουκουλοφόροι που εκτοξεύουν απειλές για βία και στο διαδίκτυο;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Μάλλον ο Κατάμουτρας, όπως και ο άλλος ο Μεταξόπουλος και ο Anef_Oriwn, ανήκουν στην εκτελεστική πτέρυγα της Επαγρύπνησης. Είναι οπλισμένοι με σιδερογροθιές, ρόπαλα, λοστούς και κοντόκαννα κυνηγετικά. Τέτοιους φιλοΑΚΕΛικούς τραμπούκους έχουμε δει πολλές φορές.

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ! ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ.

θα προστατέψει άραγε η αστυνομία την ελευθερία του λόγου από βίαιους και αργυρώνητους οπαδούς του ΑΚΕΛ όπως τον Μεταξόπουλο, τον Katamutras, τον Arxiepiskopo και τον Anef_Oriwn???


Σε άλλο πρόσφατο σχόλιο του στις 21 Ιουλίου 2010 7:03 μ.μ. ο τραμπούκος Katamutras απείλησε ευθέως και τον δημοσιογράφο Χρύσανθο Τσουρούλλη: «Όσον αφορά το Τσουρουλλούιν ας προσέχει τζιαί τζιείνος καλού κακού. Ποιός ιξέρει;»

Οι φιλοΑΚΕΛικοί κουκουλοφόροι όπως ο Katamutras μέχρι τώρα έχουν απειλήσει ξεκάθαρα τον Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Χρύσανθο Τσουρούλλη, τον Ξενή Ξενοφώντος και τους ιθύνοντες του μπλογκ Χριστόφιας Γοτς, και σχεδόν τους υπόσχεται το μέλλον που είχε και ο Ελλαδίτης μπόγκερ Σωκράτης Γκιόλιας.

Τι άλλο περιμένει η αστυνομία για να δράσει; Πρέπει να βρεθούν άνθρωποι νεκροί;

arxiepiskopos είπε...

Καλά,ρε ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΕ,είπαμεν σε Επίτροπον τζι επήρες πάνω σου!Ενν τζι εν έπαινος το να είσαι επίτροπος,εν ξιτιμασιά!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο Μόδεστε μου!
Εν να του αρέσει πολλά του Νικώλα το άρθρο σου, τζι' εν να σε φορτώσει ρυάλια όπως κάμνει πάντα.
Αφού ξέρεις πως τούτον το μπλοκ χρηματοδοτεί το τζιείνος τζιαί ο αρχεπίσκοπος.

Συνέχισε ν' ακούεις τες παραντζιελιές του τζιαί κάυκε συνέχεια τουν τους τέσσερεις: Γριστόφκιαν, Κάραγιαν, Σπύρον τζιαί Μάρκον Κυπριανού.

Να ξέρεις όμως ότι τον μόνον που τον ενδιαφέρει πολλά να κάψεις εν τον Μάρκον Κυπριανού. Μόνον τζιείνον φοάται ότι εν να του φάει την κληρονομιάν του ΔΗΚΟ. Εν ο τζιύρης του που το ίδρυσεν. Ξέρεις ότι ο Τάσσος στην αρκήν ήταν ο σιειρόττερος πολέμιος του αλλά άμα τζιαί γέρασεν ο Σπύρος, εστροντζιυλόκατσεν στη θέσιν του προέδρου με την βοήθειαν τ' αρχεπισκόπου του προηγούμενου. Εμάς ίντα μας κόφτει; Εμείς εν ρυάλια που θέλουμεν.

Αλλά τούτα ούλλα άμπα τζιαί συναφέρεις τα τζι' αθθυμηθεί τα κόσμος γιατί εν να μας βάλει του βούρου. Εσείς στο μπλοκ μας να γράφετε σάννα τζιαί το ΔΗΚΟ ίδρυσεν το ο Τάσος τζιαί άρα δικαιούται το ο γιός του ο Νικώλας.

Μέσα μέσα να ξιτιμάζετε τζιαί κανέναν άλλον, αλλά είπαμεν ποιός εν ο στόχος. Ο Μάρκος Κυπριανού. Εντάξει;
Φυσικά εν τζι' ο Γριστόφκιας τζι' ο Αναστασιάδης που μάχουνται να λύσουν το Κυπριακόν. Έν πρέπει να τους αφήσομεν για κανέναν λόγον γιατί σε έτσι περίπτωσιν ούτε εμείς ούτε ο Ομήρου ούτε ο Συλλούρης εν νάχωμεν λόγον στα κοινά. Εν να βρεθούμεν στην πάνταν περίλυποι ν' ακκάνομοεν το έναν τζιαί να τα πονούμεν ούλλα.

Τες παραντζιελιές που σας διώ εγιώ στα κρυφά, να μεν τες πείτε κανενού. Τζιαί προ πάντων όι να πείτε ότι προέρκουνται που τον Νικώλαν τζιαί τον αρχεπίσκοπον.
Αν μας πάρει πρέφαν ο κόσμος εν να μας εδκιώξει τζιαί που την Κύπρον τέλεια.

Λεφτά εν να πιάεις σε δκιό τρεις ημέρες. Μετρητά όπως πάντα!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πενταρόγιωρκος είπε...

Katamutra,

Πόσα πληρώνεσαι για κάθε σχόλιο; Πιάνεις τουλάχιστον τα ίδια με τον Anef_Oriwn?

Τζιείνος άκουσα βάλλουν του τζιαι κοινωνικές ασφαλίσεις.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Arxiepiskopos,

Νομίζω φίλε μου ότι κάπου έχεις τα πράγματα λάθος στο μυαλό σου. Ήταν γνωστή η αλληλοεκτίμηση του Τάσσου με το Σπύρο Κυπριανού. Επίσης δε θεωρώ ορθό και ευπρεπές να αποκαλείς κάποιον με το όνομα Νικόλας "Νι-κωλάκι". Υποβαθμίζεις τη συζήτηση όταν μιλάς έτσι.

Θα ήταν καλύτερα, εάν μπαίναμε στα σχόλια για να πούμε κάτι ουσιαστικό. Γιατί δεν κάθεσαι μια φορά να συζητήσουμε πολιτισμένα;

Ήσουν στην Ευρώπη όλη την περασμένη εβδομάδα. Δεν είδες εκεί, πόσο πολιτισμένοι είναι και πόσο ήρεμα κάνουν διάλογο;

Πάντως θα πρότεινα να κάτσουμε κάτω ήρεμα να συζητήσουμε. Εγώ, εσύ και ο Πενταρόγιωρκος. Το ίδιο θα έλεγα και στον Κατάμουτρα και τον Anef. Κάτσετε βρε παιδιά να συζητήσουμε φιλικά, γιατί πρέπει να βγαίνει τόση επιθετικότητα μεταξύ μας; Δεν είμαστε συμπατριώτες με έγνοια μας το καλό της Κύπρου μας;

Π.χ. πως βλέπεις τη θητεία του Μ.Κυπριανού ως Υπουργός Εξωτερικών; Είσαι ικανοποιημένος; Είναι άλλωστε και το θέμα της ανάρτησης, δεν είναι;

Αγαπητέ Πενταρόγιωρκε, εσύ είσαι διατεθειμένος να συμμετέχεις σε ένα πολιτισμένο και σοβαρό διάλογο και ανταλλαγή προβληματισμών;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Φίλε ΕΔΕΚ, εγώ ναι, είμαι διαθετειμένος να κάνω συζήτηση, και το απέδειξα πολλές φορές.

Όσες φορές όμως προσπάθησα να συζητήσω σοβαρά με αυτούς, ξεκινούν το γνωστό ακατάσχετο υβρεολόγιο που έχουν διδαχθεί την κίτρινη αρθρογραφία του ΠΟΛΙΤΗ και από περιθωριακές, ρατσιστικές φυλλάδες όπως η ΓΝΩΜΗ.

Εμείς φταίμε που προσπαθούμε να μιλήσουμε πολιτισμένα με αυτούς τους περιθωριακούς.

Ο ορισμός "ορφανά του Μαγάριου" που τους έχει αποδοθεί δεν είναι νομίζω τυχαίος. Πάρε για παράδειγμα τον Katamutra ο οποίος βρίζει και απειλεί συνεχώς, και προσπαθεί να διαπράξει "δολοφονία χαρακτήρα", τακτική που κάνει πολύ συχνά ο Μαγάριος Δρουσιώτης.

Εν πάση περιπτώση όμως, εάν είναι διαθετειμένοι να εμπλακούν σε σοβαρό διάλογο, εγώ βεβαίως θα συμμετέχω.

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΕΚ Η.Β.
Πάντως θα πρότεινα να κάτσουμε κάτω ήρεμα να συζητήσουμε. Εγώ, εσύ και ο Πενταρόγιωρκος. Το ίδιο θα έλεγα και στον Κατάμουτρα και τον Anef. Κάτσετε βρε παιδιά να συζητήσουμε φιλικά, γιατί πρέπει να βγαίνει τόση επιθετικότητα μεταξύ μας; Δεν είμαστε συμπατριώτες με έγνοια μας το καλό της Κύπρου μας;

Π.χ. πως βλέπεις τη θητεία του Μ.Κυπριανού ως Υπουργός Εξωτερικών; Είσαι ικανοποιημένος; Είναι άλλωστε και το θέμα της ανάρτησης, δεν είναι;
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Χμ . . . για τον Μάρκον!
Κατ' ευθείαν στο στόχο! Όπως μας επαράντζιηλεν ο Νικώλας! Χμ . . .
Πρέπει να πια τζιαί τούτος καμιάν μπακκίραν έννεν; Το δίκαιον έτσι ένι. Να . . . μεριμνήσω.

Ναι αλλά εν νάβρει τρόπον να ξατιμάσει τζιαί τον Μάρκον τζιαί τον τζιύρην του όξα εν νε σιεστεί πάνω του μεσόστρατα; Χμ . . .

Πενταρόγιωρκος είπε...

Ορίστε ΕΔΕΚ, δεν στα λεγα;

Δολοφονία χαρακτήρα αλα "ΓΝΩΜΗ".

Γιατί Katamutras δεν κάθεσαι να κάνεις σοβαρή συζήτηση; Γιατί θέλεις σώνει και καλά να δικαιώσεις τον τίτλο "ορφανό του Μαγάριου" που απέδωσαν σε σένα και άλλους έμμισθους;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Έχω την εντύπωση Katamutra, ότι προσπαθείς να στρέψεις αλλού τη συζήτηση.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Πάντως, προτιμούσα στη συζήτηση το Μιχάλη Μιχαήλ. Μπορεί να μην ήταν πάντα ειλικρινής, αλλά τουλάχιστον συζητούσε. Εσύ katamutras, έχεις εμμονές και δε θέλεις να κάνεις διάλογο. Θέλεις να λες τα δικά σου.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Ναι, είναι αλήθεια πως ο Μιχάλης Μιχαήλ μπορεί να κάνει συζήτηση, είναι πολιτισμένος και συνδιαλέγεται ευγενικά.

Βέβαια, φέρει και αυτός ευθύνη για τον πάτο που φτάσαμε, αφού είναι ένας από τους υπεύθυνους της περιθωριακής, ρατσιστικής φυλλάδας "ΓΝΩΜΗ", αλλά τουλάχιστον μπορείς να συζητήσεις μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

Μα Σάββατον νύκταν ρε, μα είσαστιν καλόγεροι;
Καλάν, έτσι τζι' αλλιώς στες δκιό πιάνω δουλειάν, εν γλήορα κόμα.

Άτε, συζητείστε για λλίον εσείς μόνοι σας. Που τα πρώτα δέκα μηνύματα αν δεν εξιτιμάσετε εν να μπω τζιαί γιώ στην κουβένταν.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Ε άτε Κατάμουτρα, ας ελπίσουμε πως επιτέλους θα σοβαρευτείς, θα αφήσεις έξω το "ήθος" της "ΓΝΩΜΗΣ" και θα κάνεις σοβαρή συζήτηση εκφράζοντας τις απόψεις σου με επιχειρήματα και στοιχεία.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ειλικρινά katamutras, καλόπιστα θα θεωρήσω ότι δεσμεύεσαι να συζητήσεις εάν ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση.

Ελπίζω να το κάνεις. Πίσω στο θέμα μας.

Πιστεύω ότι ο Μ.Κυπριανού δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Κατ' αρχήν δεν βλέπουμε να συμμετέχει ουσιαστικά στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Είναι περισσότερο Υπουργός που κάνει ταξίδια παρά που κάνει παραγωγή πολιτικής. Έτσι πιστεύω. Εσείς παιδιά τι λέτε;

Ανώνυμος είπε...

Ε άτε Κατάμουτρα, ας ελπίσουμε πως επιτέλους θα σοβαρευτείς, θα αφήσεις έξω το "ήθος" της "ΓΝΩΜΗΣ" και θα κάνεις σοβαρή συζήτηση εκφράζοντας τις απόψεις σου με επιχειρήματα και στοιχεία.
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Πενταρόγιωρκε, άφησ' τες ππουσκιές
Τζιήτρινην κάρταν ως δαμέ.

Πενταρόγιωρκος είπε...

"Ππουσκιές"; Δεν σε καταλαβαίνω Κατάμουτρα.

Τέλοσπαντων. Εγώ νομίζω πως ο Μάρκος Κυπριανού έχει αποδειχτεί λιγότερος των περιστάσεων. Εκτός αυτό με τον κανονισμό του απευθείας εμπορίου, ας μην ξεχάσουμε και την πρόσφατη κόντρα Τουρκίας-Ισραήλ. Τι έκανε το υπουργείο εξωτερικών για το θέμα αυτό, ώστε να εκμεταλλευτεί την κόντρα υπέρ της Κύπρου;

Εσύ τι νομίζεις;

Ανώνυμος είπε...

Δκιό μηνύματα σωστά ως τωρά. Θέλομεν δέκα.
Η ερώτηση σου Πενταρόγιωρκε, δεν αποτελεί επιχείρημαν. Το ότι εν ιξέρεις ινταμ πού καμεν ο Μάρκος με το Ισραήλ, έν σημαίνει ότι έν έκαμεν τίποτε. Άλλωστε άν ήξερες εσού τζιαί γιώ τη δράση του Υπουργού Εξωτερικών σε τέθκιας σημασίας ζητήματα, τούτον θα ήταν πολλά επιλήψιμον τζιαί απόδειξη ανεπαρκούς επαγγελματοσύνης.
Εγιώ έν θωρώ λάθος.
Πάρα κάτω.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Ωραία, ας πούμε πως με το Ισραήλ δεν γνωρίζουμε. Για το θέμα όμως του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο; Τι σημαίνει αυτό; Είναι σωστό να αποσυνδεθεί από την ενταξιακή; Είναι σωστό για ένα θέμα που δεν έπρεπε να ήταν καν στην ατζέντα ουσιαστικά να καίμε τέτοιο χαρτί;

Anef_Oriwn είπε...

Λαλεί ο ΕΔΕΚ Η.Β στον σχολιογράφο Arxiepiskopo [24 Ιουλίου 2010 9:02 μ.μ.]: “… Πάντως θα πρότεινα να κάτσουμε κάτω ήρεμα να συζητήσουμε. Εγώ, εσύ και ο Πενταρόγιωρκος. Το ίδιο θα έλεγα και στον Κατάμουτρα και τον Anef…”. --- Θες να πεις ρε Η.Β., ότι ο Arxiepiskopoς, ο Katamutras τζι’ ο Anef_Oriwn, εν διαφορετικά άτομα;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Πενταρόγιωρκος:
Ωραία, ας πούμε πως με το Ισραήλ δεν γνωρίζουμε. Για το θέμα όμως του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο; Τι σημαίνει αυτό; Είναι σωστό να αποσυνδεθεί από την ενταξιακή; Είναι σωστό για ένα θέμα που δεν έπρεπε να ήταν καν στην ατζέντα ουσιαστικά να καίμε τέτοιο χαρτί;
- - - - - - - - - - - - - - - -
Μα ποιός το αποσύνδεσε;
Ο μόνος που το αποσύνδεσεν εν ο δημοσιογράφος ο Άριστος Μιχαηλίδης για αντιπολιτευτικούς σκοπούς τζιαί μόνον. Έναν είναι το πακκέττον. Δεν θα ανοίξουν τα κεφάλαια αν δεν ικανοποιηθούμεν τζιαί στο προτόκολλο τζιαί στο απευθείας εμπόριον.
Πιο νούσιμοι μάλιστα θα ήμασταν αν ελαλούσαμεν: Θα προσπαθήσουμεν να μεν ανοίξουν τα κεφάλαια αν δεν ικανοποιηθούμεν σε τούτον τζιαί σε τζιείνον εκατάλαβες;

Είναι άλλον αν έφαεν τέρμαν ο κόλατζιης μας Πενταρόγιωρκε επειδή το σούτ έν επιάνετουν, είναι άλλον αν ο κόλατζιης μας έφαεν το τέρμαν επειδή εν λλίος, τζιαί άλλον αν έφαεν το τέρμαν επειδή ήθελεν να το φάει!
Ως δαμέ πιάνεις με;
Κάμνουμεν έναν αγώναν. Θέλεις να σου υπογράψει κανένας εκ των προτέρων ότι τούτος ο αγώνας εν να πετύχει; Ο αγώνας της ΕΟΚΑ επέτυχεν;
Σε όποιον αγώναν κάμνεις το πρώτον πράμαν που προσπαθείς είναι να βκείς νικητής. Αν όμως δεν εβκείς νικητής, το καθήκον σου είναι να πάθεις όσον το δυνατόν την λλιόττερην ζημιάν. Γιέκε;

Τζιαί μεν με παρεξηγείς που τάχα θίγω τον αγώναν της ΕΟΚΑ. Δεν τον θίγω. Κατηγορώ όμως τα παναΰρκαν μετά τζιαί τα ΖΗΤΩ χωρίς να νιτζιήσουμεν, αντί να βκούμεν που τζιείν τον αγώναν πιο σοφοί τζιαί πιο προσγειωμένοι. Επάθαμεν την παροιμίαν που λαλεί "Από είδεν τον βίλλον του άλλου, θαρκιέται τζι ο δικός του εν βολίτζιην". Άμα μας τον έδειξεν τζι ο άλλος όμως εμείς εκάμαμεν πως έν τον είδαμεν. Ώστι τζι έμπηξεν μας τον τζι έν μας άρεσεν.
Γιέκε;

Εξανάστειλα το ίδιον γιατί το προηγούμενον είσιεν σοβαρόν ορθογραφικόν λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Ε πούντο τζιαί συζητάτε;
Εκόπην η γραμμή με τον Νικώλαν;

Θωρώ δκιό ποτζιεί στ' αλώνιν που πετάσσουνται τριάππηα τζιαί παν κατά τον Μάροναν.
Αλόπως εν ο Πενταρόγιωρκος τζιο ΕΔΕΚ Η.Β.
Χα χα χα χα χα . . . . . . . .

Ρε ε ε μα ενομίσετε εν να κάμετε με τον μούτσιον κοπελλούθκια;
Χα χα χα χα χα . . . . . . . .