Νέα ψέματα του Δημήτρη Χριστόφια!

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Όπως λέει και η ανεπίσημη μου εφημερίδα ΥΕΝΙ POLITIS, "φταίει ο Τάσσος"


Ο ψυχολογικός βιασμός συνεχίζεται.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, εξακολουθεί να υποτιμά τους Κύπριους πολίτες. Σε συνέντευξή του το Σάββατο στο ASTRA, επιχείρησε να περάσει ένα αισχρό ψέμα προς τους πολίτες: ότι ο ίδιος δεν ήθελε την επιδιαιτησία και το έκανε χάρη του Τάσσου!!!!!

Φυσικά, οι γνωρίζοντες τον διαψεύδουν. Τόσο ο Χρύσης Παντελίδης, ο πιο στενός άνθρωπος του Τάσσου Παπαδόπουλου, όσο και ο Γιαννάκης Ομήρου, που ήταν παρών το 2004 στη Νέα Υόρκη, διαψεύδουν το Δημήτρη Χριστόφια, όσο και άλλοι συνεργάτες του Προέδρου Παπαδόπουλου, επαναλαμβάνουν ότι ο Ευέλικτος δε λέει την αλήθεια.

Την πραγματικότητα, όλοι την γνωρίζουμε. Δεν αρνούμαστε ότι ο Τάσσος έφερε την τελική ευθύνη, γιατί όντως δέχτηκε την επιδιαιτησία. Αυτό άλλωστε το λάθος του αναγνώρισε και ο ίδιος.

Όμως ξέρουμε ότι, αν δέχτηκε την επιδιαιτησία, σε μεγάλο βαθμό το έκανε λόγω πιέσεων άπό το ΑΚΕΛ.

Οπότε ας μη μας λέει ο κ. Χριστόφιας, ότι δήθεν δεν ήθελε την επιδιαιτησία, αλλά το έκανε χάρη του Τάσσου.

κ. Χριστόφια, σεβαστείτε επιτέλους τη νοημοσύνη μας. Είναι γνωστές και οι διαχρονικές υποχωρητικές θέσεις σας, αλλά και είστε καθόλα αναξιόπιστος για να σας πιστέψουμε.

Τουλάχιστον όμως, σκεφθείτε την όποια αξιοπρέπεια σας έμεινε. Το να φταίτε τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, που δεν μπορεί πια να σας απαντήσει, για το κάθε σας παραστράτημα, συγχωρέστε μας που θα σας το πούμε, αλλά είναι πέρα για πέρα ελεεεινό.




Ακολουθεί σημερινό δημοσίευμα της "Σημερινής"

Ο στενός συνεργάτης του Τάσσου Παπαδόπουλου και Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Μελετών «Τάσσος Παπαδόπουλος», ο Χρύσης Παντελίδης, διέψευσε τον Πρόεδρο Χριστόφια, ότι «από καλοσύνη» και «για χάρη» του Προέδρου Παπαδόπουλου, είχε αποδεχθεί ως Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, τα χρονοδιαγράμματα και την επιδιαιτησία το 2004.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας έκανε τη σχετική δήλωση το περασμένο Σάββατο, στο ραδιοσταθμό Άστρα. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε: «Δεν έπρεπε να φθάσουμε εκεί. Δεν έπρεπε να δεχθούμε τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και την επιδιαιτησία. Η ευθύνη είναι σε όλους. Και σε μένα δηλαδή, για να είμαι εντάξει. Και η ευθύνη απέναντι στο κόμμα μου είναι διπλή, διότι το κόμμα είχε δώσει εντολή να μη δεχθούμε αυτά τα πράγματα. Και δυστυχώς... Και από καλοσύνη και χάριν της συνεργασίας με τον αείμνηστο Παπαδόπουλο, είπαμε εντάξει στο τέλος της ημέρας». (Σημ. το σχετικό απόσπασμα της δήλωσης του Προέδρου Χριστόφια δημοσιεύεται στη χθεσινή έκδοση της «Αλήθειας»).

Ζητήσαμε από τον κ. Παντελίδη να τοποθετηθεί επί της δήλωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας και απάντησε: «Αυτό το οποίο αναφέρει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, για το θέμα της επιδιαιτησίας, δεν είναι αλήθεια. Αρκεί να αναφέρω ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, και τότε Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, τοποθετήθηκε επί της επιδιαιτησίας και των χρονοδιαγραμμάτων στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στη Νέα Υόρκη, πριν καν τοποθετηθεί ο τότε Πρόεδρος Παπαδόπουλος».

Πέραν της δήλωσης αυτής, όμως, του κ. Παντελίδη, και άλλοι συνεργάτες του Τάσσου Παπαδόπουλου δήλωσαν στη «Σ», ότι η δήλωση Χριστόφια δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Ο Τάσσος Παπαδόπουλος», δήλωσαν, «ουδέποτε αρνήθηκε ότι η αποδοχή των χρονοδιαγραμμάτων και της επιδιαιτησίας ήταν λανθασμένη απόφαση και ουδέποτε αποποιήθηκε των ευθυνών του. Αυτό το δήλωσε και επανειλημμένα δημόσια. Όμως αυτό δεν νομιμοποιεί οποιουσδήποτε να παραποιούν τα γεγονότα τής τότε εποχής και συγκεκριμένα στα όσα έγιναν και διαμείφθηκαν στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, στη Νέα Υόρκη, τον Φεβρουάριο του 2004.

Πριν από τη δραματική εκείνη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο ντε Σότο είχε απαιτήσει τελεσιγραφικά, να απαντήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά με ένα "ναι' ή ένα "όχι", αν αποδεχόταν τα χρονοδιαγράμματα και την επιδιαιτησία. Στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου που ακολούθησε για να λάβει αποφάσεις, πρώτος τοποθετήθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος συνέστησε ανεπιφύλακτα αποδοχή της επιδιαιτησίας. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δημήτρης Χριστόφιας ως Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, και συναισθηματικά φορτισμένος, σχεδόν δακρυσμένος, υποστήριξε τα όσα είπε ο κ.Κληρίδης, λέγοντας επιγραμματικά: «Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε».

Πιέσεις από παντού

Οι ίδιοι συνεργάτες του Τάσσου Παπαδόπουλου τόνισαν ότι «ο τότε Πρόεδρος δέχθηκε αφόρητες πιέσεις από όλες τις πλευρές, μέσα και έξω από την Κύπρο, για να αποδεχθεί την επιδιαιτησία. Στη Λευκωσία πίεζαν συνεχώς οι ηγεσίες ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, από την Αθήνα τηλεφωνούσε ο Σημίτης και ζητούσε αποδοχή της επιδιαιτησίας, το ίδιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση διά του Φερχόιγκεν, και φυσικά και ο ΟΗΕ διά του ντε Σότο. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος βρέθηκε σε ασφυκτικό κλοιό πιέσεων και δεν είχε διεξόδους να διαφύγει», κατέληξαν.

Γ. Ομήρου: «Υποστήριξε επιδιαιτησία»

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, που είχε πάρει μέρος στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας είχε ταχθεί υπέρ της αποδοχής της επιδιαιτησίας. Ανέφερε ότι ο ίδιος είχε εκφράσει ισχυρές επιφυλάξεις, αλλά υπό την πίεση των δραματικών συνθηκών που διαμορφώνοντο, όλοι δήλωσαν ότι θα εστήριζαν τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο στις αποφάσεις που θα ελάμβανε το Εθνικό Συμβούλιο.


Ευριβιάδης για το christofias-watch

7 Σχόλια:

Kokoui είπε...

Σε αυτή την ιστορία δεν είναι μόνο ο Χριστόφιας που ψεύδεται,αλλά ούλλοι τους που γυρώ.Η δήθεν παραδοχή του λάθους της αποδοχής της επιδιαιτησίας,αλλιώς «για όλα φταίνε τα Η.Ε»,είναι στάκτη στα μάτια του κόσμου,για να καλύψουν τις ατζιαμοσύνες τους στη Νέα Υόρκη αρχικά και στη Λωζάνη και στο Μπούρκενστοκ στη συνέχεια.Στην Νέα Υόρκη,νόμιζαν οι αχάπαροι ότι θα τα πουκουππίσει ούλλα ο Ντεκτάς.Θυμούμαι τον Χριστόφκια να δηλώνει, ότι έμειναν έκπληκτοι, όταν άκουσαν τον Ντεκτάς να αποδέχεται τους όρους των Η.Ε.Κατώτεροι των περιστάσεων,ανίκανοι,άσχετοι και άχρηστοι.Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.Κατάντησαν να τους κοροιδεύει ο Έρντογαν και να τους λέει κατάμουτρα ότι είναι «ένα βήμα πιο μπροστά.» Αλήθεια, που πας ρε Ευέλικτε, με τον Τουρκολόγο γαμπρό σου,τον Γιώργο Ιακώβου και τον Τσιελεπή;Γιατί δεν διορίζεις και τους άνεφ-ορίων και αρχιεπίσκοπο, ως μέλοι της διαπραγματευτικής ομάδας, να τελειώνουμε;Εν να μεν μας περιπαίζουν με έτσι «dream team» που έχουμε;

λεωνίδας είπε...

Υποστολή ελληνικών σημαιών, λογοκρισία, απαγόρευση εθνικού ύμνου, παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας μας, διαγραφή από επίσημα έγγραφα της εθνικότητας και της καταγωγής μας, κατάπνιξη αντιδράσεων διαφωνούντων πολιτών, ψυχολογικός πόλεμος, φίμωση, λογοκρισία, απαγόρευση της ελευθερίας του λόγου τουρκολαγνεία, ψέματα………
Εμείς όμως, δαμαί! Eλιές τζαι τερατσιές πάνω στο ρότσον τους. Πόσες τζαι πόψε εμείναν;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο δικηγόρος Ξενής Ξενοφώντος χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο "Ρήγας", δημοσίευε στο μπλόκ του, κατηγορίες και ύβρεις κατά του πασίγνωστου δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη. Καταλήγοντας προέτρεπε τους όποιους πρόθυμους φανατικούς, να δολοφονήσουν τους δήθεν προδότες και Τουρκοπροκυνημένους, μέσα στους οποίους τον μόνο που κατέταξε ονομαστικά ήταν ο εν λόγω δημοσιογράφος, και να τους πετάξουν μέσα σε λάκκο με ασβέστη.
Ακολούθως ο δημοσιογράφος αντιδρώντας στη ξεκάθαρη απειλή κατάγγειλε τα δημοσιεύματα στην αστυνομία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της.

Κάποιοι δήθεν πολιτικοί όμως, θέλησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός για να πλήξουν την κυβέρνηση και τη νόμιμη τάξη, κατατάσσοντας τη νομική διεργασία της υπόθεσης ως προσπάθεια δήθεν, φίμωσης της αντίθετης άποψης. Λες και μπορεί η κυβέρνηση να διατάξει τη νομική υπηρεσία, να μην λάβει μέτρα για την ασφάλεια του όποιουδήποτε πολίτη, που νοιώθει, αποδεικνύει και καταγγέλλει ότι απειλείται.

Ώστε έτσι λοιπόν!

Ώστε έτσι κύριε Άγη Αγαπίου, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Ρίκκο Ερωτοκρίτου, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Κωστή Ευσταθίου, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κυρία Ελένη Θεοχάρους, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Ουράνιε Ιωαννίδη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Κυριάκο Κενεβέζο, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Γιώργο Κολοκασίδη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Ζαχαρία Κουλία, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Γιώργο Λιλλήκα, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Βάσο Λυσσαρίδη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Κούλλη Μαυρονικόλα, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Αβέρωφ Νεοφύτου, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Γιαννάκη Ομήρου, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κυρία Ιωάννα Παναγιώτου, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Δημήτρη Παπαδάκη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Νικόλα Παπαδόπουλε, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Ντίνο Πασπαλίδη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Γιώργο Περδίκη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Δημήτρη Συλλούρη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Χρίστο Τριανταφυλλίδη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Δώρο Χριστοδουλίδη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι λοιπόν!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Συνέχεια κ. Ξεμασκαρευτή, αποφεύγεις να απαντήσεις στα ακόλουθα. Πετάς τη λάσπη σου και φεύγεις. Απάντα εδώ, αν σου περνά:

Μα αγαπητέ Ξεμασκαρευτή, δε γνωρίζεις ότι ο Μαγάριος δεν ζήτησε να του βρουν το Ρήγα, αλλά να του βρουν τους "διαχειριστές του Blog"; Γιατί κατ' εσένα, ο Ξενής είναι ο Ρήγας;

Και κάτι άλλο: το ότι λέει ο Γενικός Εισαγγελέας ότι δεν υπήρξε απειλή, για σένα δε μετρά κάτι; Ή μήπως συνομώτησε κατά του Μαγάριου κι αυτός;

Το ότι ο Παπασάββας κρατά την υπόθεση ανοιχτή, πάλι δε σου λέει κάτι; Το ότι πανηγύριζε η Χαραυγή; Το ότι από όλα τα σχόλια στο διαδίκτυο, πείραξε κάποιο που αναρτήθηκε στο Christofias-Watch; Δεν ήταν πολιτική η δίωξη;

Ξεμαγαρευτή, σε πείραμε χαμπάρι.

arxiepiskopos είπε...

EΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΜΑΓΓΑΝΟΠΗΓΑΔΟ! Ενας παπάς αποφασίζει, ότι μια επίδειξη θα έδινε άλλη βαρύτητα στο κυριακάτικο κήρυγμα του, γι αυτό έβαλε 4 σκουλήκια σε 4 μπουκάλια.
Το πρώτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε οινόπνευμα.
Το δεύτερο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καπνό.
Το τρίτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε σπέρμα.
Και το τέταρτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καθαρό νερό.
Στο τέλος του κηρύγματός του ο παπάς δίνει τα αποτελέσμα του πειράματός του:
- Βλέπετε; λέει στο εκκλησίασμα. Το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του αλκοόλ, πέθανε. Το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του καπνού, πέθανε. Το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι με το σπέρμα, πέθανε. Μόνο το σκουλήκι που τοποθετήθηκε μέσα στο καθαρό νερό έζησε. Ποιό είναι το ηθικό δίδαγμα από αυτό το πείραμα;
Και μια γριούλα από το βάθος της εκκλησίας αναφωνεί:
- ΟΣΟ ΠΙΝΟΥΜΕ, ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΗΔΙΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ!!!!

Πενταρόγιωρκος είπε...

ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ

ΑΝΑΠΡΟΚΑΤ

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

ο κατσουριδης ειπε οτι ειναι ελληνας.γιατι ειναι ακομα στο ακελ?γιατι δεν εισεβαλε η αστυνομια σπιτι του?