Απεταξάμην!

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Στη φωτογραφία, το "επίσημο ΔΗΚΟ". Φαίνεται ότι για δικούς του λόγους, δε συμφωνεί με τον κ. Γ. Ηλιάδη και δεν αποτάσσεται το Δ.Χριστόφια


H Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, αναδημοσιεύει το εξαιρετικό άρθρο "Απεταξάμη", του φίλου μας του κ. Γιώργου Ηλιάδη.

Απεταξάμην
του Γιώργου Ηλιάδη

Τώρα, μετά τις πρώτες γεύσεις που πήρε και από τον Έρογλου (όχι ότι υπάρχει καμιά διαφορά με τον Ταλάτ – αφού όλα εκπορεύονται από το ίδιο κέντρο), τώρα, λοιπόν, διδάχθηκε τίποτε ο Πρόεδρος μας; Κατάλαβε πόσο επιπόλαιη και επιδερμική ήταν η θεώρηση που τον οδηγούσε στο εύκολο (και βολικό) συμπέρασμα ότι, αφού το Κυπριακό δεν προχώρησε προς μια κάποια διευθέτηση (μέσω του Σχεδίου Ανάν, που αποδεικνύεται θαυμαστής του ο Πρόεδρος μας), άρα φταίει ο Τάσσος Παπαδόπουλος «που δεν ήθελε λύση»; Αντιλήφθηκε αυτό που και τα πολιτικά νήπια αντιλαμβάνονται, ότι η πρόοδος προς μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού δεν εξαρτάται από την πλευρά μας; Κατανόησε ότι εξ’ αντικειμένου και εκ των πραγμάτων, για να σημειωθεί έστω και η παραμικρή πρόοδος στο Κυπριακό, πρέπει να πεισθεί ή να πειθαναγκασθεί η Τουρκία – και όχι ο οποιοσδήποτε Ταλάτ ή Έρογλου, Μουσταφά η Σερντάρ;

Αντιλαμβάνεται τώρα ο Πρόεδρος, ή τουλάχιστον έχει το θάρρος να το ομολογήσει έστω και στον εαυτό του, ότι η μη εμμονή στην 8η Ιουλίου ήταν ένα λάθος ολέθριο που θα το πληρώσουμε όλοι πολύ ακριβά;

Αν , ναι, τότε ήρθε η ώρα να πει το «απεταξάμην».

Απεταξάμην και ξεπεταξάμην τους συμβούλους που με παρέσυραν να εγκαταλείψω την 8η Ιουλίου.

Απεταξάμην τον πολιτικό σουσουδισμό μου και την «ευέλικτη» πολιτική μου.

Απεταξάμην τους κόλακες, όσοι με περιτριγυρίζουν νυχθημερόν αππώνοντας με και λιβανίζοντας ό,τι κάνω εγώ και διαβάλλοντας συνέχεια όλους όσους ασκούν κριτική στα έργα και τις ημέρες μου και ότι, δήθεν, απεργάζονται τη φυσική μου εξόντωση.

Απεταξάμην το «λαφαζαννίκκιν», όχι μόνο ως πνεύμα που διακρίνει τους περισσότερους από τους συνεργάτες μου, αλλά που εκπορεύεται από εμένα τον ίδιο.

Απεταξάμην όλους τους γύρω μου, που είναι έτοιμοι να γλείψουν προς τα πάνω και να δαγκώσουν προς τα κάτω.

Απεταξάμην την φωνή μου, που μιλάει πολύ, λέει μεγάλα λόγια και υπερβολές, χωρίς να ξέρει πλέον τι λέει.

Απεταξάμην τη φράση «λύση για τους Κυπρίους από τους Κυπρίους», γιατί είναι κενή περιεχομένου.

Απεταξάμην τον Δημήτρη που ήξερα. Πρέπει, νομίζω, να τον αποχαιρετίσω, τώρα, γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά.

Υ.Γ.: Θα πρέπει να μισούσε πολύ τον μ. Τάσσο ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Θα πρέπει να μην του συγχώρεσε ποτέ ότι εξαναγκάστηκε να πει ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν με ’κείνη την τραγελαφική ουρά «θα ψηφίσουμε ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ». Και το «τσιμέντωμα» άρχισε από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Προεδρικό. Πέρασε ως οδοστρωτήρας πάνω από τους συνεργάτες και φίλους του τέως Προέδρου. Έφερε κοντά του όλους τους λυσσασμένους αντιπαπαδοπουλικούς, και τους εξ’ επαγγέλματος γλείφτες, «συνέτισε» όσους υποπτευόταν ότι μπορεί να σήκωναν κεφάλι, κατεδάφισε την 8η Ιουλίου, για να μην υπάρχει τίποτε που να θυμίζει Τάσσο – και το τελευταίο, διόρισε Πρόεδρο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης τον αρχηγό της πλατφόρμας του ΝΑΙ.

Βεβαίως, δεν γνωρίζουμε τι έπονται, αλλά…ανάστηθι Όργουελ και δάνεισε λίγη από την φαντασία σου στον Πρόεδρο μας για να δούμε τι άλλο θα ζήσουμε ακόμα. Γιατί με την κοινή λογική και τις εμπειρίες μας, μονάχα φρίκη βλέπουμε μπροστά μας.

Εν τω μεταξύ, το 70% απορρίπτει την πολιτική Χριστόφια. Ποιος, όμως, νοιάζεται τώρα; Εργαλείο είναι οι δημοσκοπήσεις που θα… περάσουμε από πάνω τους ως οδοστρωτήρες να τους αλλάξουμε τα φώτα!

Να πω, όμως, και κάτι άλλο στον Πρόεδρο Χριστόφια. Η μεγαλύτερη επιτυχία της Τουρκίας είναι η απονομιμοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος και η βαθμιαία νομιμοποίηση αυτού που μόνο εμείς (πλέον) αποκαλούμε ψευδοκράτος. Και, δυστυχώς, ο μεγαλύτερος σύμμαχος τους, είναι η «ευέλικτη» πολιτική του Προέδρου Χριστόφια.

Κύριε Πρόεδρε, μπορεί να είμαι σκληρός μαζί σας, είμαι όμως δίκαιος. Και η ελεύθερη χωρίς περιορισμούς κριτική είναι το μόνο προληπτικό φάρμακο. Εκείνοι που αρνούνται να το πιούν, μετατρέπουν τα λάθη τους σε χρόνια πάθηση.

10 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Κύριε Ηλιάδη,Πολύ καλή η προσπάθεια σου να αγιοποιήσεις το συμπέθερο και να οσιοποιήσεις τον εαυτό σου.Ο λαός,βλέποντας την απάτη των υποσχέσεων για δήθεν ευρωπαική λύση,σας αντάμειψε με εκείνη την περίφημη τρίτη θέση στις εκλογές!Πέρασαν δυο χρόνια κι ακόμα να το χωνέψετε πως έχετε μείνει κάποια γραφικά υπερπατριωτικά αλαλάζοντα κύμβαλα,που νομίζετε πως έχετε και λαική απήχηση!Πλησιάζουν οι βουλευτικές και θα ξαναμαζευτείτε στο μονοψήφιο καβούκι σας!Ο λαός τους ψευδοπατριωτισμούς των Ρικκοσυλλουραίων τους γράφει εκεί που πολλάκις απέδειξε ότι τους αξίζει!

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η ΠΕΛΑΣΓΟΣ είπε...

Φίλε Αρχιεπίσκοπος, άμα νοιώθεις ΞΕΝΟΣ σε ένα τόπο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την κάνεις από εκεί και όχι να αναλαμβάνεις το ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ κουβαλώντας δεκάδες χιλιάδες ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΑΡΑΧΤΗΡΑ ΤΟΥ ΓΗΓΕΝΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.
Γιουσουφάκια . έ Γιουσουφάκια !!!!!! ΟΜΟΛΟΓΩ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΟΥ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ,Ο ΒΛΑΚΑΣ,ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΔΙΑΙΩΝΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ "ΟΧΙ".ΠΕΛΑΣΓΕ,ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΟΥ!

07 Ιουλίου 2010 3:02 μ.μ.

arxiepiskopos είπε...

Την ανακοίνωση υιοθετούν οι πιο κάτω:
(Κατ’ αλφαβητική σειρά με βάση το επώνυμο)


Άγις Αγαπίου

Ρίκκος Ερωτοκρίτου

Κωστής Ευσταθίου

Ελένη Θεοχάρους

Ουράνιος Ιωαννίδης

Κυριάκος Κενεβέζος

Γιώργος Κολοκασίδης

Ζαχαρίας Κουλίας

Γιώργος Λιλλήκας

Βάσος Λυσσαρίδης

Κούλλης Μαυρονικόλας

Αβέρωφ Νεοφύτου

Γιαννάκης Ομήρου

Ιωάννα Παναγιώτου

Δημήτρης Παπαδάκης

Νικόλας Παπαδόπουλος

Ντίνος Πασπαλίδης

Γιώργος Περδίκης

Δημήτρης Συλλούρης

Χρίστος Τριανταφυλλίδης

Δώρος Χριστοδουλίδης

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΑΖΕΤΕ ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ;

arxiepiskopos είπε...

Γεια σας!Σας ξαναφτύνω αύριο!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Άγης Αγαπίου
Ρίκκος Ερωτοκρίτου
Κωστής Ευσταθίου
Ελένη Θεοχάρους
Ουράνιος Ιωαννίδης
Κυριάκος Κενεβέζος
Γιώργος Κολοκασίδης
Ζαχαρίας Κουλίας
Γιώργος Λιλλήκας
Βάσος Λυσσαρίδης
Κούλλης Μαυρονικόλας
Αβέρωφ Νεοφύτου
Γιαννάκης Ομήρου
Ιωάννα Παναγιώτου
Δημήτρης Παπαδάκης
Νικόλας Παπαδόπουλος
Ντίνος Πασπαλίδης
Γιώργος Περδίκης
Δημήτρης Συλλούρης
Χρίστος Τριανταφυλλίδης
Δώρος Χριστοδουλίδης

Μάνα μου τους ρε! Έτους ούλλους συνάμενους ρε!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Αρχιεπίσκοπε,

τον παίρνεις καθόλου;

Ανώνυμος είπε...

Ο δικηγόρος Ξενής Ξενοφώντος χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο "Ρήγας", δημοσίευε στο μπλόκ του, κατηγορίες και ύβρεις κατά του πασίγνωστου δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη. Καταλήγοντας προέτρεπε τους όποιους πρόθυμους φανατικούς, να δολοφονήσουν τους δήθεν προδότες και Τουρκοπροκυνημένους, μέσα στους οποίους τον μόνο που κατέταξε ονομαστικά ήταν ο εν λόγω δημοσιογράφος, και να τους πετάξουν μέσα σε λάκκο με ασβέστη.
Ακολούθως ο δημοσιογράφος αντιδρώντας στη ξεκάθαρη απειλή κατάγγειλε τα δημοσιεύματα στην αστυνομία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της.

Κάποιοι δήθεν πολιτικοί όμως, θέλησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός για να πλήξουν την κυβέρνηση και τη νόμιμη τάξη, κατατάσσοντας τη νομική διεργασία της υπόθεσης ως προσπάθεια δήθεν, φίμωσης της διαφορετικής δημοκρατικής άποψης. Λες και μπορεί η κυβέρνηση να διατάξει τη νομική υπηρεσία, να μην λάβει μέτρα για την ασφάλεια του όποιουδήποτε πολίτη νοιώθει, αποδεικνύει και καταγγέλλει ότι απειλείται.

Ώστε έτσι λοιπόν!

Ώστε έτσι κύριε Άγη Αγαπίου, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Ρίκκο Ερωτοκρίτου, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Κωστή Ευσταθίου, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κυρία Ελένη Θεοχάρους, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Ουράνιε Ιωαννίδη, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Κυριάκο Κενεβέζο, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Γιώργο Κολοκασίδη, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Ζαχαρία Κουλία, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Γιώργο Λιλλήκα, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Βάσο Λυσσαρίδη, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Κούλλη Μαυρονικόλα, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Αβέρωφ Νεοφύτου, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Γιαννάκη Ομήρου, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κυρία Ιωάννα Παναγιώτου, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Δημήτρη Παπαδάκη, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Νικόλα Παπαδόπουλε, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Ντίνο Πασπαλίδη, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Γιώργο Περδίκη, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Δημήτρη Συλλούρη, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Χρίστο Τριανταφυλλίδη, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Δώρο Χριστοδουλίδη, η ύβρις και απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι λοιπόν!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ρε παπαροφαγε ξε-μασκαρευτη με την ιδια ευκολια που εσυ ο ηλιθιος αποφαισες και ανοιξες τον βοθρο σου και χωρις στοιχεαι αρχιηλιθθιε εβαφτισες τον Ξενη ως "Ρηγα" θα μπορουσε ο οποιοσδηποτε να βγει και να λεει ας πουμε τα εξης
1. ο γνωστος ηλιθιος "ξεμασκαρευτης" μετα τις αποκαλυψεις της μητερας του οτι τα πρωινα δεν εργαζοταν στο Υπουργειο Εσωτερικων οπως του ελεγε αλλα στην οδον Σουτσου, ψαχνει με αγωνια τον αλλοδαπο πατερα του

η ας πουμε αφου εσυ ανοιγεις τον βοθρο σου και λες οτι θες χωρις στοιχεια ,θα μπορουσε να πει οτι

2. ο γνωστος 'ξεμασκαρευτης" ειναι ο εγκεφαλος διχτυου παιδεραστιας

η

3. ο γνωστος ξεμασκαρευτης ειναι νοθο παιδι του ουτοπου

η

4. ο γνωστος "ξεμασκαρευτης" κανει πεζοδρομιο ντυμενος Βαλεντινα (των οδοφραγματων" στην πλατεια Σολομου.

αφου συμφωνα με σενα ο καθενας λεει οτι θελει.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Καθεστώς Χριστόφια:

Το καθεστώς των πολυτελών τζετ, των πανάκριβων λιμουζίνων, του γλυκού καρυδακιού, της βραστής ΚΕΑΝ, του blue curacao, του μεταπραξικοπηματος, των χουντικών συλλήψεων στις 6:30 το πρωί, της Επαγρύπνησης, της ΚΥΠ, της διάλυσης της ΕΦ, του υποκόσμου, των ξυλοδαρμών, των καμένων ελληνικών σημαιών, των τουρκικών σημαιών στο πανεπιστήμιο Κύπρου, του Μιλτή, της συνεργασίας με τον Νίκο Αναστασιάδη, τον Χάσικο και τον Πουργουρίδη, των καθαριστριών της Πρεσβείας των ΗΠΑ, της προδοσίας των Παλαιστινίων, της UNOPS, του "Ένωση-με-την-Τουρκία" του Ταλάτ, του Γκόρντον Μπράουν...

Και πάει λέγοντας...