Προσώ ολοταχώς για επαναφορά του Σχεδίου Ανάν!

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Επειδή ο Δημήτρης σας, αγαπά τα μωρά, σας ξαναφέρνει ένα μωρό πολύ σπέσιαλ! Το "μωρό της Ρόζμαρι"!

‘Ολα τα γεγονότα, πολιτικές οι εξελίξεις και τα δήθεν κομματικά τσακώματα των δυο μεγάλων κομμάτων δείχνουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία με πρόεδρο το Δημήτρη Χριστόφια και με τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης ταξιδεύει πρόσω ολοταχώς προς επαναφορά και μεθοδευμένη επιβολή του σχεδίου Ανάν.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις. Η Τουρκία ενεργεί ανενόχλητη και με τη δική μας ανοχή παρουσιάζεται ότι επιδιώκει λύση του Κυπριακού την οποία δεν επιθυμούν οι Ελληνοκύπριοι.

Η Ε.Ε. ενεργεί ως η Τουρκία να είναι μέλος της και η Κύπρος ένα κράτος που παρενοχλεί την Τουρκία και απομονώνει τους Τουρκοκυπρίου. Και η κατάσταση επιδεινώνεται, όσο ο κ. Χριστόφιας και τα αντηχεία του πιστεύουν ότι έχουν βάλει την Τουρκία στη γωνιά.

Τα Η.Ε. ετοιμάζονται να κηρύξουν αδιέξοδο και να αποδώσουν τις ευθύνες της μη λύσης στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει μπει στο περιθώριο, ενώ προηγουμένως ήταν στη γωνιά, από όπου την έβγαλε, λέει, ο πρόεδρος Χριστόφιας.

Τα Η.Ε. ετοιμάζονται για διεθνή διάσκεψη με συμμετοχή των δύο «ηγετών των δύο κοινοτήτων» για να μεθοδεύσουν λύση αποδεκτή από τις δύο κοινότητες, τα Η.Ε. και την Ε.Ε.

Επί του "Μωρού της Ρόζμαρι", επιτρέψτε μου, κάθετα και απόλυτα νομικοπολιτικά, να μην τοποθετηθώ. Προτιμώ το "χρυσοφόρο σκασμό"! (Το μοντάζ είναι από το skonte.blogspot.com)

Η διεθνής διάσκεψη θα καταλήξει σε μια λύση που θα περιλαμβάνει «τις παραμέτρους των Η.Ε.» και θα καλέσει τα ενδιαφερόμενα μέρη να την αποδεχτούν. Η λύση θα είναι απλώς επαναφορά του σχεδίου Ανάν, αλλά με άλλο όνομα.

Την εξέλιξη αυτή μεθοδεύουν και επιδιώκουν και είναι έτοιμοι να αποδεχθούν την λύση αυτή ο πρόεδρος Χριστόφιας, ως εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Θα τον στηρίξουν ο αρχηγός του μεγάλου κόμματος της αντιπολίτευσης και οι πρώην πρόεδροι Γλαύκος Κληρίδης και Γιώργος Βασιλείου. Πιέσεις για αποδοχή του σχεδίου της λύσης θα ασκήσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και η Ελληνική Κυβέρνηση.

Ε-ε-έρκεται! Ε-ε-έρκεται!

Η διατύπωση αυτής της γνώμης στηρίζεται στις απόψεις που εκφράζουν, όσοι μεθοδεύουν την απαράδεκτη λύση.

Για τον κ. Χριστόφια, τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Παπανδρέου μια τέτοια λύση δεν είναι απαράδεκτη. Ο Δημήτρης Χριστόφιας το διακήρυξε από το 2004, ότι το ΑΚΕΛ ψήφισε τότε ΟΧΙ, για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ. Το ΝΑΙ αυτό τσιμεντώνεται με επιτάχυνση των εργασιών τα δυο τελευταία χρόνια. Το 2004 ο Χριστόφιας ήταν έτοιμος να ανεβεί στην εξέδρα του ΝΑΙ με τον Κληρίδη, τον Αναστασιάδη, τον Βασιλείου και όλους τους άλλους ηγέτες. Τον εμπόδισε ο πατριωτικό λαός του ΑΚΕΛ. Τα τελευταία χρόνια ο Χριστόφιας και η ανανική ηγεσία του ΑΚΕΛ εργάστηκαν μεθοδικά για να πείσουν τους οπαδούς τους ότι ο Χριστόφιας μπορεί καλύτερα και ότι θα είναι ο πρόεδρος λύσης. Τώρα τη λύση θα τους την προτείνει όχι ο Κληρίδης, αλλά ο δικός τους πρόεδρος, που έχουν κομματική υποχρέωση να τον στηρίξουν.

Ε-ε-έρχεται- Ε-πα-γρύ-πνη-ση!

Ο Αναστασιάδης ουδέποτε είπε ότι ήταν λάθος η επιλογή του ΝΑΙ το 2004. Αντίθετα προσπαθεί σε κάθε στιγμή να μας κάμει να πιστέψουμε, πως ο χρόνος εργάζεται εναντίον μας και πρέπει το μυαλό μας να είναι στραμένο στη λύση που θα τον δικαιώσει πανηγυρικά.

Αν οι απόψεις αυτές θεωρούνται υβριστικές, ας μας πουν πότε ο πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε, από την ημέρα που έγινε πρόεδρος, ότι δεν αποδέχεται επαναφορά του σχεδίου Ανάν. Αντίθετα ο πρωτοσύμβουλός του μας δηλώνει συνέχεια ότι το βελτιώνει.

Από την άλλη συνεχώς ο ίδιος και τα αντηχεία του κατηγορούν όσους αντιτίθενται σε επαναφορά του σχεδίου Ανάν, ότι δεν θέλουν λύση, αλλά διχοτόμηση. Το σχέδιο της λύσης που θα μας επιβάλουν θα μας πουν ότι επανενώνει την Κύπρο. Θα μας πουν ότι δεν μπορούμε να το απορρίψουμε, γιατί αυτό θα είναι καταστροφικό για την Κύπρο.

‘Αλλωστε μεθοδεύουν από τώρα να μαντρίσουν το λαό με τα κομματικά τσακώματά τους, να βγάλουν πολιτικά από τη μέση κάμποσους αντιδρώντες και να καταφέρουν να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία για την «λύση και επανένωση».

Ο λαός καλείται να εμποδίσει τις μεθοδεύσεις τους.

‘Αδμητος για το Christofias-watch

15 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Αναρτησόπουλα,που το σιασιαρισμό σας εβάλετέ την θκυο βολές!Μεν φοάστε,εννεν τζιαιρός για επαναφοράν του σχεδίου Ανάν!Για να μας το ξαναφέρουν θα πρέπει να παρακαλέσουμεν πολλά!Πόρτηες,που θα μας εφέρνετε την τέλειαν ευρωπαική λύση!Ιμίσιη μου!

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ,εσύ που ζεις στην πρωτεύουσα,μήπως έμαθες γιατί έκλεισεν η αγωνιστική έπαλξη ΜΑΧΗ,τώρα που ο κόσμος ξύπνησε και εξεγείρεται κατά της δικτατορίας Χριστόφια;

arxiepiskopos είπε...

Φίλε,μην απαντήσεις.Έμαθα.Πήρα στα γραφεία της Επαγρύπνησης και μου είπαν ότι το καθεστώς Χριστόφια έστειλε στις 29 Ιουνίου στις 6.30 το πρωί τον ιό της λαικής περιφρόνησης,ο οποίος κατέσχεσε τον υπολογιστή της εφημερίδας!

Anef_Oriwn είπε...

Παίδες και Κορασίδες της Επιτροπής,

Ευκαριστούμε πολλά για τη διαφήμιση του Φεστιβάλ!!! Έστω και κάποιοι που θα δουν το πικρόχολο σχόλιο ΣΑΣ [αν ήταν η αζούλα πούζα, ήταν να πουζιάσετε τζιαι να τσακκρίσετε που σαράντα πάντες ως τωρά], θα έρθουν [ακόμα κι από περιέργεια] για να ΜΑΣ δουν!!! Αλλά να τους πείτε να δηλώνουν ότι είναι οπαδοί του Χριστοφογουοτσσιανισμού, για να τους κερνάμε που μια φίζα καρυδάκι [για τον φιλοπραξηκοπιματισμό τους] τζιαι που μια βραστήν ΚΕΑΝ! Επίσης θα έχουμε και ειδικό περίπτερο υπό την ονομασία “Ρουσφετολογικές Υπηρεσίες”, όπου ΕΓΩ μαζί με τον εκ Παραλιμνίου “σύντροφο” θα κάμνουμε λίστες για το βόλεμα των ημετέρων και θα δίνουμε και δωρεάν την “Γνώμη”!!! Εν τζιαι θέλετε τζι’ ΕΣΕΙΣ καμιά;

*******************
Φίλε Arxiepiskopε,

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο ΜΑΣ. Την “Μάχη” έκλεισε την το καθεστώς Χριστόφια. Τούτη είναι η τραγική αλήθεια και πρέπει να την παραδεχτούμε! Και τούτο αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα [από πλευράς του καθεστώτος] κατα της ελευθερίας της έκφρασης. Αν το ΑΚΕΛ έδινε οδηγίες στους πιστούς οπαδούς του όπως μαζί με την “Χαραυγή” ‘γοράζουν τζιαι την “Μάχη” [για να στηριχτεί έτσι η ελευθέρια της έκφρασης - και της στοιχειωμένης πολεμικής κατά του Προέδρου], τότε η πάλαι ποτέ εφημερίδα του Οχταήμερου ΔΕΝ θα έκλεινε. Αλλά τι περιμένεις από ένα ανελεύθερο κι αντιδημοκρατικό σταλινικό καθεστώς; Ούτε Βόρεια Κορέα να είμαστε!

Aντρέας Αντρέου είπε...

Φίλε arxiepiskopos ευχαριστώ για τη διόρθωση στο :"ώδινεν" αντί "ώδυνεν" . "ώδινεν" – ωδίνες – αρχ. ώδινες .
Ακούς να λένε στα γραφεία του ΑΚΕΛ - πονάν μωρέ τα παληκάρια ?

Η αρχαία λέξη «έρκος» είναι ουδέτερη, οπότε στον πληθυντικό κάνει «έρκη»
Την παροιμιακή φράση «τέκνον εμόν, ποίον σε έπος φύγεν έρκος οδόντων»; Τη βρίσκουμε μερικές φορές στην οδύσσεια και σημαίνει «Τι λόγο από τ’ αχείλι σου ξεστόμισες παιδί μου;»
Νομίζω ορθά το αντέγραψα.

Φίλε arxiepiskopos εν ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΙΑΦΑΛΕΓΚΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ?

Πενταρόγιωρκος είπε...

Πάλι κάνεις συζήτηση με τον εαυτό σου ρε ψυχάκια Anef_Arxiepiskope;

Δεν σου χορηγά δωρεάν γιατρούς η ΠΕΟ ρε χαμηλόβαθμο ρουφιανάκι της Επαγρύπνησης;

Aντρέας Αντρέου είπε...

Φίλε Πενταρόγιωρκο , Έχω το βιβλιαράκι/κατάλογο των ιατρών με τους οποίους συνεργάζεται η ΠΕΟ και δεν υπάρχει ψυχίατρος μέσα στον κατάλογο.
Ίσως να μην επιδιώκουν τη συνεργασία με ιατρούς αυτής της ειδικότητας φοβούμενοι ότι θα τους κλείσουν το μαγαζί ( αυτούς μέσα ? ).

Σάββας Παπάκης είπε...

Και αντί της ντροπής και της παραίτησης, αντί της "συναίσθησης" ευθύνης για το εκ της απόλυτης υπαιτιότητάς σας, προχθεσινό και χθεσινό και σημερινό και πάντα επίκαιρο κάθετα και απόλυτα νομικό και νομικοπολιτικό και κοινοπολιτικό, αφιλόκαλα "πασαρελιστικοί" και κάθετα και απόλυτα κακόσχημοι φαμφαρονιστές, κινδυνωδικοί για το Προεδρικό προστρεχαμάτες και προστρέξαντες χριστοφογουοτσιανοί, αναδεικνύεστε σε πρωταθλητές της ύβρεως και της δειλίας, των απρόκλητων και ανομιμοποίητων επιθέσεων κατά του Δημήτρη μου-Δημήτρη Αγάπη μου-Αγάπη μου Δημήτρη, ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ-ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ, έλεος και ντροπή, ντροπή και έλεος στις ανελέητα καταστροφικές πράξεις και πρακτικές, των καταστροφικά λειτουργούντων, ανομιμοποίητων τασσωδών και λυσσαρωδών και των κολαούζων τους.

1974 είπε...

Παπάκη, εσύ πρώτος για ψυχοθεραπεία!!!

Σάββας Παπάκης είπε...

Προτρέχοντας, μακρυά από σχιζοφρενικές αντιλήψεις και πρακτικές -προμηθεϊκά και προτρεπτικά και κύρια και καθοριστικά διαπιστωτικά καταγράφω, σαρκαστικά και διαπιστωικά, παγιδευμένος σε τεχνάσματα, μα εγώ, εγώ που πέρασα στα πέτρινα χρόνια-τα δίσεχτα χρόνια-των απελθόντων (άφησαν όμως πίσω τους υπαρκτά τα τερατόμορφα τερατογεννήματά τους, τα χριστοφογουοτσιανά καθάρματα και τους νικολάκηδες και τους κουλίες και τους κενεβέζους και τους ομήρου τους) τασσωδών και βασωδών, τους καλαθοβεργοδότες τους, απείρως τραγικότερους και φανατικότερους, εγώ δε θα παραμείνω "στη σκοτεινή αίθουσα προβολής του έργου".

Θα βγω ξανά μπροστά και σ' όλο τον κόσμο θα το πω, πως το Δημήτρη αγαπώ, πως άμα μου πειράζουν το αδελφοποίτο αγαπημένο Δημήτρη μου, Δημήτρη Αγάπη μου-Αγάπη μου Δημήτρη, όταν συναγελάζονται στα Blogs και συνεκκολάπτουν την υπονόμευση του Δημήτρη μου και διαπράττουν τερατώδη νομικοπολιτικά κακουργήματα, Αίτιοι και Υπαίτιοι της Συνομωσίας κατά του Αρχηγού μου, ω Αριστόβουλε έφυγες νωρίς να με καμάρωνες, αντισυνταγματικά και παράνομα και σαφώς μέσα στα όρια του Ποινικού Κώδικα κινούμενοι, δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται το αυτονόητο αυτονόητο.

Βασική αρχή του Συνταγματικού και Πολιτειακού Δικαίου είναι ο απόλυτος σεβασμός στον Ύψιστο Άρχοντα, το νομιμοποιημένο εκλεκτό του Λαού, το Δημήτρη μου και αν είχατε ένα ίχνος, έστω ένα ίχνος, ω ένα ίχνος αντίληψης της νομικοπολιτικής σας υποχρέωσης, της αντικειμενικής και υποκειμενικής σας ευθύνης, με τα εκτρωματικά σας τερατορσκορπίσματα, τερατομαζώματα και τα πολυδιαφημιζόμενα υπέρβαρα προστρεχάματά σας και τα όσα πολυποίκιλα και κάθετα αντινομικά και αποπροσανατολιστικά μεθοοδεύτε, θα παραιτούσασταν από το Blogging.

Εδώ και τώρα, έστω και τώρα, παραιτηθείτε: Φύγετε: Είναι νομικοπολιτικά αναγκαίο. Με αποκρύψεις και αποκρύψεις, με στρεβλές ενημερώσεις και στρεβλοδέστερες Γκαιμπελικές διαδόσεις, πρέπει να σκάσετε. Σκασμό σας διατάσσωμεν, αποφασίσαμεν και διατάσσωμεν, Δημήτρη Αγάπη μου, ΑΚΕΛ αγάπη μου, συνυπαίτιοι εμείς των εκτροπών και των ανατροπών και των 50,000 εποίκων, σας λέμε: Φύγετε!!Σκάστε!!! Σας δακτυλοδεικτούμε και σας προστάσσουμε: Μαύρα κοράκια, κόκκινα κοράκια, μαύρα κόκκινα κίτρινα και πράσινα κοράκια, Κικιρίκοοοοοοοοο, Κικιριιιιικοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ρε Παπάκη

συναγωνίζεσαι στην πελλάρα τον ΆΝευ Οργίων και τον Αρχιδομούρη.

Μήπως είσαι ένας απελπισμένος AKeLικός που πίστευε σε δίκαιη λύση και δίκαιη κοινωνία;

arxiepiskopos είπε...

ΠΕΛΑΣΓΕ,ξεπέφτεις!

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Πολύ σωστές επισημάνσεις από τον Άδμητο. Δυστυχώς κάποιοι αποφεύγουν να σχολιάσουν στο κουτί που γράφει... "αφήστε το σχόλιο σας" και γράφουν τα δικά τους.

Συμφωνώ με την άποψη ότι καλείται ο λαός να αντιδράσει. Οι δημοσκοπήσεις όμως δείχνουν ότι ο λαός αυτός δεν βάζει μυαλό. Ίσως να το τραβά τελικά η όρεξη τους το σχέδιο Ανάν, γι' αυτό και η τόση στήριξη στο ΔΗΣΑΚΕΛ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

φιλοι μερες προδοσιας μακαριου καραμανλη που προκαλεσαν πραξικοπημα για να επαναφερουν την δημοκρατια.... δεν ανοιγει ο φακελος προδοσιας γιατι οι πραγματικοι προδοτες ειναι μακαριος καραμανλης .η επιστολη σεν γκιζικη εσταλη και σε καραμανλη βασιλια με απορητη την απαντηση καραμανλη .....ο μακαριος καραμανλης επεδιωκαν μεσω κρισης το ριξιμο του ιωαννιδη....ακομη η φυγη του μακαριου μεσω βασεων και ομιλια του στα ηνωμενα εθνη δινοντας καλυψη στην τουρκια.....κλπ

arxiepiskopos είπε...

τὴν δ' ἀπαμειβόμενος προσέφη νεφεληγερέτα Ζεύς:"

"τέκνον ἐμόν, ποῖόν σε ἔπος φύγεν ἕρκος ὀδόντων.

πῶς ἂν ἔπειτ' Ὀδυσῆος ἐγὼ θείοιο λαθοίμην, 65

ὃς περὶ μὲν νόον ἐστὶ βροτῶν, περὶ δ' ἱρὰ θεοῖσιν

ἀθανάτοισιν ἔδωκε, τοὶ οὐρανὸν εὐρὺν ἔχουσιν; ΦΙΛΕ ΠΕΛΑΣΓΕ,ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.