Ο "ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ", ΥΠΑΚΟΥΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Στη φωτογραφία, ακελικό τσοπανόσκυλο ράτσας Rufianus Miconiaticus!


Ο Μάριος Κάρογιαν έχει ξεπεράσει ακόμη και το Μάριο Κάρογιαν. Καθημερινά, δεν παύει να μας εκπλήσσει με τα "κατορθώματά" του.

Το τελευταίο του κατόρθωμα, αμέσως μετά την επιλογή του να βρίσκεται στη Μύκονο κατά την επέτειο του πραξικοπήματος και να "απλώθει ζάμπα" μαζί με τη σύζυγό του, ήταν να φροντίσει ώστε να πουλήσει δημόσια νέα εκδούλευση προς το Δημήτρη Χριστόφια, με ανακοίνωση που εξέδωσε προς τέρψιν του Προεδρικού το "επίσημο ΔΗΚΟ".

Το "επίσημο ΔΗΚΟ", μπορεί βλέπετε να βρίσκεται στη Μύκονο ή από ό,τι μάθαμε, από τις 19/7/2010 στη Γενεύη. Όμως όταν πρέπει να δείξει στο Δημήτρη Χριστόφια ότι παραμένει υπάκουο σκυλάκι του, επανέρχεται σε "δράση"!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, κ. Ανδρέας Αγγελίδης έκανε χθες μία εύλογη αναφορά. Την οποία κανένας δεν μπορεί να θεωρήσει ως πρόταση εγκατάλειψης της διζωνικής (αν τυχόν περιείχε κάτι τέτοιο πάντως η αναφορά Αγγελίδη, την υιοθετούμε 100%). Να τι είπε ο άνθρωπος, χθες το πρωί, στο μνημόσυνο των νεκρών της εισβολής:

"H άνευ όρων και ενστάσεων συνέχιση της αυτοδέσμευσής μας στον ιστορικό συμβιβασμό του 1977 συνετέλεσε και συντελεί ώστε η Τουρκία να εκμεταλλεύεται τη διαχρονική μας καλή θέληση και συνέπεια, προσεγγίζοντάς τη, μάλιστα, με τη βεβαιότητα ότι θα προκύψει το σοβαρό ενδεχόμενο, ότι θα υπάρξει τελικά ένα κρατικό μόρφωμα κατά τις επιθυμίες της»

Είπε μήπως ο Α. Αγγελίδης, κάτι που δεν ισχύει; Είπε κάτι το οποίο είναι παράλογο; Μήπως δεν επιμένουμε ως ε/κ ηγεσία, μαζοχιστικά σε ένα ιστορικό συμβιβασμό, χωρίς όρους και ενστάσεις προς την τουρκική πλευρά; Μήπως δεν οδεύουμε προς ένα κρατικό μόρφωμα διαμορφωμένο, σύμφωνα με τις επιθυμίες της Τουρκίας;

Την έκρηξη του Οδοστρωτήρα την περιμέναμε. Συνηθίσαμε σε τέτοιου είδους εκρήξεις. Α
νέφερε ότι ο Αγγελίδης επαναλαμβάνει συνθήματα όμοια με άλλες εποχές, κολλώντας δηλαδή και στον Α.Αγγελίδη, λίγο ή πολύ την ετικέτα του νεο-πραξικοπηματία.

Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν την αμεσότατη έκδοση ανακοίνωσης από το "επίσημο ΔΗΚΟ", με την οποία ανέφερε ότι ο Α. Αγγελίδης ήταν εκτός γραμμής του ΔΗΚΟ.

Ενώ ο Μ.Κυπριανού που υιοθετεί δημόσια τις υποχωρήσεις Χριστόφια είναι εντός γραμμής! Γι' αυτόν βεβαίως ουδέποτε εκδόθηκε ανακοίνωση.

Και από πότε η γραμμή του ΑΚΕΛ είναι και η γραμμή του ΔΗΚΟ;

Δεν ήταν ο ίδιος ο Σπύρος Κυπριανού που πάντα έλεγε ότι δεν πρέπει η ύστατη υποχώρησή μας να μετατρέπεται σε "σημαία και λάβαρο";

Και γιατί παραμερίστηκε η ιεραρχία του κόμματος και συγκεκριμένα ο Γ.Κολοκασίδης, ο οποίος αναπληρώνει τον Κάρογιαν εν τη απουσία του τελευταίου; Και γιατί δεν ενημερώθηκε κανένας αξιωματούχος του ΔΗΚΟ για την ανακοίνωση του ΔΗΚΟ εναντίον του Α. Αγγελίδη; Ούτε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, ούτε ο Αντιπρόεδρος, ούτε ο Γενικός Γραμματέας.

Πόσο πιο χαμηλά μπορείς να πέσεις Μάριε Κάρογιαν; Πόσο πιο χαμηλά μπορείς να ρίξεις το ΔΗΚΟ;

Ακόμη και από τη Μύκονο, όπου ασεβείς εις βάρος των νεκρών μας, έπρεπε να δίνεις εξ αποστάσεως ρεσιτάλ πολιτικού εξευτελισμού και πολιτικής ρουφιανιάς;

Ο Α.Αγγελίδης έκανε αυτό που δεν κάνεις εσύ: ΤΙΜΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ!
Με την παρουσία του και τα αγωνιστικά του μηνύματα.

Στις διακοπές και στην εκδούλευση, είμαι Champion!


Ανδροκλής για το christofias-watch

Υ.Γ. Εκείνο το άθλιο "φυσικά είναι ζωντανός (ο Κάρογιαν) και είναι στη Γενεύη" που είπε ο Φώτης Φωτίου σήμερα, τι πάει να πει; Μήπως την είδε Εθνάρχης ο Κάρογιαν, που ως Νέος Μακάριος, διαβεβαιώνει ότι είναι ζωντανός;

Υ.Γ.2. Δημοσιεύουμε σχετικές δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ Γ.Κολοκασίδη και δήλωση του Γ.Γ. του ΔΗΚΟ Κυριάκου Κενεβέζου για τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Χριστόφια.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γιώργου Κολοκασίδη

Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού κόμματος


Ως αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, καταστατικά, αναπληρώ τον πρόεδρο κατά την απουσία του. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος απουσιάζει στο εξωτερικό δεν είχα καμία γνώση ή ενημέρωση για την ανακοίνωση που εξεδόθη εν σχέσει με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Αγγελίδη. Καμία ενημέρωση δεν φαίνεται να είχε και οποιοσδήποτε άλλος αξιωματούχος. Συνεπώς πώς η ανακοίνωση είναι επίσημη τοποθέτηση του Δημοκρατικού Κόμματος; Η δημόσια κατεδάφιση αξιωματούχων του πλήττει το ίδιο το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο κόσμος του Δημοκρατικού Κόμματος ανησυχεί και επιθυμεί διακαώς ενότητα γύρω από τις ιστορικές μας θέσεις. Αυτό επιτυγχάνεται με τη λειτουργία των συλλογικών μας οργάνων και με βαθύ προβληματισμό επί της σημερινής ασκούμενης πολιτικής.

Επί της ουσίας θεωρώ άδικη την επίθεση κατά του κ. Αγγελίδη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεν ζήτησε καταγγελία της συμφωνίας υψηλού επιπέδου του ‘77. Επεσήμανε όμως αδυναμίες αλλά και το προφανές γεγονός ότι οι Τούρκοι, κατά πάγια τακτική, όχι μόνο δεν ανταπέδωσαν την ελληνική αποδοχή της ομοσπονδίας αλλά χρησιμοποίησαν αυτή την παραχώρηση ως εφαλτήριο για πιο προωθημένες διεκδικήσεις. Με αποτέλεσμα σήμερα όχι μόνο να μην είμαστε πιο κοντά σε δικαία λύση αλλά να συζητούμε άδικα και μη λειτουργικά ομοσπονδο-συνομόσπονδα σχήματα.

Είναι καιρός να αποϊεροποιήσουμε τις παραχωρήσεις μας και να εγκύψουμε στα σφάλματα της σημερινής διαπραγματευτικής μας πορείας.

Δήλωση Γενικού Γραμματέα ΔΗΚΟ
με αφορμή τη ψεσινή συνέντευξη
του Προέδρου της Δημοκρατίας


Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε τη μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολής, για να αποδείξει για ακόμη μία φορά ότι αδυνατεί να σφυρηλατήσει ή έστω να οικοδομήσει την ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο.

Σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και τις γενναιόδωρες προσφορές του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρησιμοποίησε έναν ιδιαίτερα διχαστικό λόγο και απευθυνόμενος ουσιαστικά σε ένα και μοναδικό κομματικό ακροατήριο, δηλαδή στα μέλη του ΑΚΕΛ, δεν δίστασε να παραχαράξει την ιστορία της Κύπρου, να διαστρεβλώσει τις θέσεις όλων των προκατόχων του και γενικά να εκφραστεί με διάθεση ολοκληρωτικής απαξίωσης προς όλους τους πολιτικούς χώρους πλην του ΑΚΕΛ.

Δεν θα σχολιάσω λεπτομερώς τον δίωρο μονόλογο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όμως, δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι:

•Ο κύριος Χριστόφιας παραμένει φανατικός και σταθερός υποστηρικτής των προτάσεων του με τις οποίες εμείς διαφωνούμε και τις οποίες δεσμεύτηκε να αποσύρει και οι οποίες συγκρούονται με τα συμφέροντα αλλά και την θέληση του Κυπριακού Ελληνισμού.

•Ο κύριος Χριστόφιας έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ευθύνεται ο Εθνάρχης Μακάριος για το ότι δεν λειτούργησε η Κυπριακή Δημοκρατία μετά το 1960! Υιοθέτησε δηλαδή, τα επιχειρήματα εκείνων που προσπαθούν ακόμη να δικαιολογήσουν την αποσχιστική ενέργεια των Τουρκοκυπρίων το 1963.

•Τα όσα ψευδώς ανέφερε για τον Τάσσο Παπαδόπουλο και η γνωστή πλέον λασπολογία ότι δήθεν αποδέχθηκε την εκ περιτροπής προεδρία στο Εθνικό Συμβούλιο, κατατάσσονται στην συστηματική προσπάθεια των τελευταίων δυο χρόνων, αποδόμησης της πολιτικής του Τάσσου Παπαδόπουλου στο Κυπριακό και είναι ανάξια σχολιασμού.

Λεμεσός , 21 Ιουλίου 2010

7 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαλακίες Ανδροκλή, μαλακίες. Εγιώ είπα να κατηγορήσετε τον Σπύρον Κυπριανού, όϊ να τον συναφέρετε μόνον.
Έν έσιει πακκίραν που τον Νικωλάκη σήμερα!
Προσπαθήστε ξανά αύριον αλλά λαλώ σας το καθαρά: Θέλω λάσπην για τον Σπύρον Κυπριανού τζιαί για τον γιόν του. Με μισόλοα έν κάμνουμεν δουλειάν.
Απογοητεύσετε με.

Anef_Oriwn είπε...

“Anef_Oriwn και υπόλοιπα ακελικά bots της Επαγρύπνησης και της ΚΥΠ που παρακολουθείτε όλη μέρα αυτό το Blog. Μην ανησυχείτε. A promise is a promise! Σήμερα 21/7/2010, θα σας αποκαλύψουμε το Συντονιστή, το Διευθυντή του Συντονιστικού Κέντρου εναντίον του Δ. Χριστόφια!” – λαλούν τα “Κοπέλια”!!! Άτε κάμνετε γλήορα τζι’ εν ννα τζιοιμηθούμεν με τ’ άρβυλα ‘πόψε!!!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Κλοπή μεγάλης ποσότητας πυρομαχικών από αποθήκη της Εθνικής Φρουράς


Νεότερες πληροφορίες από κύκλους της Εθνικής Φρουράς προκρίνουν το σενάριο κλοπής ποσότητας πλαστικής ύλης που βρίσκονταν στα κιβώτια της Εθνικής Φρουράς. Πάντως η μεγάλη ποσότητα της πλαστικής εκρηκτικής ύλης που εκλάπη, καθιστά το συμβάν πρωτόγνωρο και αναγκάζει τις αρχές να πονοκεφαλιάσουν για το ποιοι είναι οι πιθανοί δράστες και ποιοι οι πιθανοί στόχοι...

(Τελευταία ενημέρωση 19:58)

Συναγερμός σήμανε σε Εθνική Φρουρά, Υπουργείο Άμυνας και Αστυνομία μετά την διαπίστωση ότι μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών έχει κάνει φτερά από αποθήκη της Εθνικής Φρουράς στην Παλώδια.
Ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας αναφέρει ότι το Υπουργείο «έχει δώσει σαφείς οδηγίες για την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης επειδή τέτοια περιστατικά θεωρούνται απαράδεκτα, καταδικαστέα και αξιόποινα».
Για διευκόλυνση των ερευνών, σε πρώτο στάδιο και μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Πέτρου Τσαλικίδη, ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, αποφάσισε τη μετάθεση του Διοικητή Αποθηκών.Παράλληλα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Υπουργός Αμυνας,«έδωσε σαφέστατες οδηγίες να μην επιδειχθεί καμιά επιείκεια σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση και να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη των ανακρίσεων».

----------------------------------------------------------

Πανικός στην Εθνική Φρουρά μετά την κλοπή βλημάτων και εκτοξευτών RPG από αποθήκη του στρατοπέδου της Παλώδιας. Συνολικά κλαπήκαν 10 κιβώτια και το κάθε κιβώτιο περιείχε έως 6 βλήματα τα οποία πλέον βρίσκονται στα χέρια αγνώστων και κανείς δεν γνωρίζει πως μπορεί να τα αξιοποιήσουν.
Οι δράστες παραβίασαν τις τρεις κλειδαριές της αποθήκης και τις αντικατέστησαν με άλλες ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί αλλά και για να μπορέσουν να επιστρέψουν ανενόχλητοι. Αυτό που προκαλεί απορία είναι το πώς κατάφεραν να κουβαλήσουν τα κιβώτια τα οποία ζύγιζαν 335 κιλά. Το στρατόπεδο της Παλώδιας είναι από τα πλέον φυλασσόμενα στην ΕΦ αφού εκεί βρίσκονται αποθήκες με στρατιωτικό υλικό και αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό στις τάξεις της Ε.Φ. αφού κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει κλοπή από το συγκεκριμένο στρατόπεδο.
Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα αλλά είναι πολύ πιθανό πίσω από την κλοπή να βρίσκονται άτομα του υποκόσμου τα οποία κανείς δεν ξέρει πως σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τη λεία τους. Οπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός στο ΚΥΠΕ, μετά από έλεγχο στην αποθήκη συγκεκριμένου στρατοπέδου, διαπιστώθηκε ότι κλάπηκε εκρηκτική ύλη.

Η σκηνή αποκλείστηκε και τέθηκε υπό φρούρηση. Κλήθηκε η υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών, η οποία προέβη σε επιστημονικές εξετάσεις και η Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά συνεχίζουν τις εντατικές έρευνες και ανακρίσεις για να διαλευκανθεί η υπόθεση, είπε ο κ. Κατσουνωτός.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που στην Κύπρο συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Το 2002 τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς και έκλεψαν τον οπλισμό των στρατιωτών και πυρομαχικά. Όμως είναι η πρώτη φορά που βάζουν στο μάτι τόσο βαρύ οπλισμό.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γιώργου Κολοκασίδη

Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού κόμματος

Ως αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, καταστατικά, αναπληρώ τον πρόεδρο κατά την απουσία του.
- - - - - - - - - - - - - - - - -

Αναπληρωτής Προέδρος του Δημοκρατικού κόμματος;
Σκατά είσαι! Ποιός σε ρώτησεν ρε μισκίνη;
Αργά ή γλήορα με τον έναν τρόπον ή τον άλλον, εν να πιάεις τον πούλλον τζιαί να βρεθείς στο ΕΥΡΩΚΩΛ.
Άκουσες τον Ττόμην ίνταμ που λαλεί για λλόου σου; Είσαι του Αθανάσιου λαλεί τζιαί πρέπει να αποκαθηλωθείς! Αν έσιεις αρτσιήθκια στάθ' ομπρός του.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

skatomoutre
μα εβαλαν σου και τον κολοκασιδη πανω στη λιστα ποψε ρε κοπροσκυλλο?μπραβο ρε ,ποσους να προλαβεις? γραφεις υπεροριες ρε κοπροσκυλλο?
καμνε καλα την δουλεια σου κοπροσκυλλο γιατι μπορει να σε απολυσουν και σενα οπως τους 35 εργατες της ΛΟΕΛ που απολυσε το κομμα προχτες, ξερεις τι ειναι το τραγικο ρε κοπροσκυλλο, οσα ειναι ο μισθος του λουα λουα για ενα χρονο μπορουσε το κομμα να πληρωνει τους 35 εργατες που απολυσε, για 10 χρονια. μετρημενα ρε κοπροσκυλλο. δικαιη κοινονια.κοπροσκυλλο.

Ανώνυμος είπε...

Αννού ου ου ου ου . . .
Κόρη Αννού ου ου ου ου . . .

Φέρτου τα χάπια του τζι' ελαόθηκεν πάλαι!

Ανώνυμος είπε...

Αννού ου ου ου ου . . .
Κόρη Αννού ου ου ου ου . . .

Έδωκες του τα;
Ένι μπορείς; Γιατί;

Έμπηξεν την μουτσούναν του μεσ' το καθήκιν της τουαλέττας; Αχ κόρη Αννού κόρη Αννού τζι' άρκησες τα ευλοημένα!
Έν πειράζει!
Μπήξε του τα που πίσω κόρη μου, πέρκειμον τον φελέσουσιν!