BLOGS: ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ!

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Στη φωτογραφία, ο Δ.Χριστόφιας, στο άκουσμα της είδησης, ότι παρά την εισβολή στο σπίτι του Ξενοφώντος στις 6:30 το πρωί, το Christofias-Watch εξακολουθεί να λειτουργεί!

Το διαδίκτυο είναι η νέα δύναμη στην επικοινωνία. Μια δύναμη, την οποία, επειδή τα γνωστά αντιδημοκρατικά κατεστημένα των ψιθύρων στους καφενέδες και των οδαρχών, δεν μπορούν να ελέγξουν, τη φοβούνται και δρουν ανεξέλεγκτα.

Είναι γι' αυτό που ακούγαμε τα περασμένα Χριστούγεννα για "προσπάθειες φυσικής εξόντωσης του Προέδρου Χριστόφια από τα Blogs". Είναι γι' αυτό που εισέβαλαν στο σπίτι του κ. Ξενοφώντος, με πανηγυρισμούς στην κυβερνώσα Χαραυγή : για να προκαλέσουν τρόμο και πανικό στους Bloggers.

Τα Βlogs κύριοι Οδοστρωτήρες, ήρθαν για να μείνουν. Γιατί το κενό που δημιουργήθηκε, με ελεγχόμενα μέσα μαζικής επικοινωνίας και με διαπλοκές τους με την εξουσία, έπρεπε, με κάποιο τρόπο να καλυφθεί.

Είτε σας αρέσει είτε όχι: ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΜΕ!

«Ο Παλληκαρίδης, η Τζένιφερ Λοπέζ και η δύναμη του διαδικτύου»
04 Ιουλίου 2010
Σάββας Ιακωβίδης, στήλη ‘Αντιστάσεις’

Ο Κλίντον κέρδισε τις εκλογές χάρη, κυρίως, στα τηλεομοιότυπα, που ο Ελληνοαμερικανός σύμβουλός του, Στεφανόπουλος, έστελνε καθημερινά σε χιλιάδες αποδέκτες. Ο Ομπάμα κέρδισε τις εκλογές στηριγμένος στη δύναμη και στη διεισδυτικότητα του διαδικτύου. Όλος σχεδόν ο πλανήτης είναι δικτυωμένος. Άνθρωποι σώθηκαν χάρη στην κινητοποίηση μελών ιστότοπων. Γεγονότα ανατράπηκαν εξαιτίας της αντίδρασης χιλιάδων ανθρώπων σε πολλές χώρες, χάρη στην κινητοποίησή τους διά του διαδικτύου. Ο πλανήτης έγινε ένα μεγάλο χωριό, όπου οι άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης ευαισθητοποιούνται, οργανώνονται και κινητοποιούνται για σκοπούς και στόχους, που υπερβαίνουν ή και παρακάμπτουν κυβερνήσεις και επίσημες πολιτικές. Καμία σοβαρή κυβέρνηση δεν διανοείται να αγνοήσει τη δύναμη, την επίδραση και τις όποιες επιπτώσεις του διαδικτύου στη ζωή των πολιτών. Τα μηνύματα στέλνονται με ταχύτητα φωτός και οι αντιδράσεις προκαταλαμβάνουν δυσκίνητες πρακτικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ένα πρόσφατο, χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η περίπτωση του 5χρονου Παύλου. Θα σας αναφέρω και μια μικρή, προσωπική περίπτωση: Στις 13 Μαρτίου, ημέρα απαγχονισμού του ήρωα έφηβου ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη (ο απαγχονισμός του έγινε στο μεταίχμιο της 13ης προς την 14η Μαρτίου), έγραψα πέντε γραμμές σχετικά με τη θυσία του και συνήψα το γνωστό ποίημα του Ρόδιου ποιητή Φώτη Βαρέλη, «Του Βαγορή», που έγραψε το 1957, και το έστειλα σε μερικές δεκάδες φίλους, αναγνώστες και άλλους αποδέκτες. Μέχρι το απόγευμα, το μήνυμα είχε κάνει το γύρο του κόσμου σε εκατοντάδες και χιλιάδες άλλους αποδέκτες, που ανταποκρίθηκαν με συγκινητικά μηνύματα. Άλλο, τρανό παράδειγμα της δύναμης του διαδικτύου, είναι η κινητοποίηση της CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA (CANA), που καλεί όλους τους ακτιβιστές να τηλεφωνούν, να στέλλουν φαξ και ηλεκτρονικά μηνύματα στην εταιρεία «William Morris Agency», στη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει τη διάσημη Αμερικανίδα Τζένιφερ Λοπέζ, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, θα πληρωθεί 3 εκατομμύρια δολάρια για να παραστεί στα εγκαίνια του ξενοδοχείου «Κρέιτος», στα κατεχόμενα εδάφη μας.

Όπως επισημαίνει το CANA, το τουρκικό λόμπι ξοδεύει επίσης εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει την παρουσία ειδικών για δημόσιες σχέσεις, για να προωθήσουν την επίσκεψη της τραγουδίστριας ως επίσης και την κάθοδο δημοσιογράφων. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται, ότι και το «Μπι-Μπι-Σι» θα είναι εκεί για την παράνομη επίσκεψη της Λοπέζ. Είναι φανερό ότι η κατοχική Τουρκία επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τη Λοπέζ για την πολιτική και τουριστική προβολή του ψευδοκράτους. Είναι ενδεικτικό ότι το τουρκικό λόμπι επέλεξε την 20ή Ιουλίου 2010, αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής στο νησί, ως την ημέρα καθόδου της στην κατεχόμενη Κύπρο. Το CANA καλεί τους αποδέκτες στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο να στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα, τηλεομοιότυπα ή να τηλεφωνούν στην εταιρεία «William Morris Agency» και να διαμαρτύρονται, παραθέτοντας επιχειρήματα κατά της επίσκεψης της Λοπέζ. Παράλληλα έντονη κινητοποίηση σημειώνεται και στο facebook, όπου πάνω από 6.000 μέλη του κοινωνικού δικτύου κινητοποιούνται κατά της μετάβασης της Λοπέζ στα κατεχόμενα. Το CANA είχε δραστηριοποιηθεί πρόσφατα και κατά της διοργάνωσης σεμιναρίου μικροκυμάτων στα κατεχόμενα και κατάφερε να το ματαιώσει.

Η δύναμη του διαδικτύου είναι ακαταμάχητη και αήττητη. Όσοι την αγνοούν, εκτός από ηλεκτρονικά αγράμματοι, είναι καταδικασμένοι να υφίστανται τις συνέπειες της αμέλειας και της αδιαφορίας τους. Το διαδίκτυο έχει καταργήσει τα σύνορα και τους φραγμούς κρατών και κυβερνήσεων. Είτε αρέσει είτε όχι, η ηλεκτρονική δικτύωση είναι απαραίτητη, αναγκαία, χρήσιμη, όταν γίνεται συνετή και ορθή χρήση της, αποδοτική, όταν ξέρουμε να την αξιοποιούμε και τρομακτική, όταν καθίσταται ανεξέλεγκτη. Οι κυβερνήσεις τη φοβούνται επειδή αδυνατούν να την ελέγξουν. Πρόσφατο παράδειγμα φόβου και προσπάθειας φίμωσης, η περίπτωση κυπριακού ιστότοπου που, κατ’ ισχυρισμόν, ύβριζε τον Πρόεδρο, με αποτέλεσμα να γίνει έρευνα τις πρωινές ώρες στο σπίτι γνωστού δικηγόρου. Η Τουρκία και το κατοχικό μόρφωμα έχουν αντιληφθεί τη δύναμη και την επίδραση του διαδικτύου, και το αξιοποιούν επιθετικά εναντίον της Κύπρου, των Ελλήνων και της υπόθεσής μας. Αρκεί κανείς να ανοίξει τουρκικούς και τ/κ ιστότοπους, για να διαπιστώσει το εύρος και το βάθος των ψευδών, των παραπλανήσεων και των απίστευτων κατηγοριών σε βάρος των Ελλήνων.

Οι κυπριακές κυβερνήσεις δεν αντιλήφθηκαν και δεν θέλουν να κατανοήσουν τη δύναμη του διαδικτύου στην προώθηση, προβολή, υπεράσπιση των θέσεων και των απόψεών μας ή στην αντιμετώπιση τουρκικών διαστρεβλώσεων. Τα επίσημα διαβήματα δεν αρκούν. Οι προφορικές ή γραπτές διαμαρτυρίες δεν αποδίδουν. Τα ψηφίσματα είναι επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Η μεγάλη μάχη δίνεται και θα δοθεί μέσω του διαδικτύου, των μπλόγκερς, του facebook, κτλ. Πόσοι από τους υπουργούς και τους βουλευτές χρησιμοποιούν και αξιοποιούν το διαδίκτυο; Πόσοι συμμετέχουν στο facebook και στα άλλα εργαλεία του διαδικτύου; Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί, υπουργοί, κρατικοί αξιωματούχοι ξένων χωρών είναι πλήρως δικτυωμένοι και επικοινωνούν με τους πολίτες. Ακόμα και ο Τούρκος πρόεδρος Γκιουλ βρίσκεται στο facebook. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας; Τι ξέρει από τεχνολογία; Γνωρίζει να χειρίζεται έναν υπολογιστή και να επικοινωνεί, αν μη τι άλλο, με τους υπουργούς ή το κόμμα του;

Αμφιβάλλουμε. Κι όμως, μιλώντας τις προάλλες στην τελική γιορτή του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρόεδρος επανέλαβε τη γνωστή επωδό, που ακούμε τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια. Ότι ΘΑ κάνει την Κύπρο κέντρο παροχής υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών, τεχνολογικών και ιατρικών υπηρεσιών. Στα λόγια! Διότι στα έργα δεν είδαμε ακόμα τίποτε. Χιλιάδες Έλληνες Κύπριοι νέοι, με λαμπρές σπουδές, διαπρέπουν στο εξωτερικό, επειδή οι ξένοι αναγνωρίζουν την αξία τους. Η ιδιαίτερη πατρίδα τους, όμως, τους «γράφει κανονικά», αλλά τολμά να υποστηρίζει ότι θέλει να αναπτυχθεί. Πώς; Η ανάπτυξη και η αξιοποίηση της τεχνολογίας είναι ο ένας από τους τέσσερις πυλώνες επιβίωσης ενός σοβαρού κράτους. Οι άλλοι είναι η οικονομία, η παιδεία και η άμυνα. Σε όλους η Κύπρος πάσχει και υποφέρει, επειδή δεν έχει ηγέτες οραματιστές, που να βάλουν τις βάσεις τις για επόμενες γενιές, αλλ’ επιτήδειους κομματάρχες, που η μόνη έγνοια τους είναι οι επόμενες εκλογές.

6 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο δικηγόρος Ξενής Ξενοφώντος χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο "Ρήγας", δημοσίευε στο μπλόκ του, κατηγορίες και ύβρεις κατά του πασίγνωστου δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη. Καταλήγοντας προέτρεπε τους όποιους πρόθυμους φανατικούς, να δολοφονήσουν τους δήθεν προδότες και Τουρκοπροκυνημένους, μέσα στους οποίους τον μόνο που κατέταξε ονομαστικά ήταν ο εν λόγω δημοσιογράφος, και να τους πετάξουν μέσα σε λάκκο με ασβέστη.
Ακολούθως ο δημοσιογράφος αντιδρώντας στη ξεκάθαρη απειλή κατάγγειλε τα δημοσιεύματα στην αστυνομία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της.

Κάποιοι δήθεν πολιτικοί όμως, θέλησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός για να πλήξουν την κυβέρνηση και τη νόμιμη τάξη, κατατάσσοντας τη νομική διεργασία της υπόθεσης ως προσπάθεια δήθεν, φίμωσης της αντίθετης άποψης. Λες και μπορεί η κυβέρνηση να διατάξει τη νομική υπηρεσία, να μην λάβει μέτρα για την ασφάλεια του όποιουδήποτε πολίτη, που νοιώθει, αποδεικνύει και καταγγέλλει ότι απειλείται.

Ώστε έτσι λοιπόν!

Ώστε έτσι κύριε Άγη Αγαπίου, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Ρίκκο Ερωτοκρίτου, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Κωστή Ευσταθίου, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κυρία Ελένη Θεοχάρους, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Ουράνιε Ιωαννίδη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Κυριάκο Κενεβέζο, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Γιώργο Κολοκασίδη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Ζαχαρία Κουλία, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Γιώργο Λιλλήκα, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Βάσο Λυσσαρίδη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Κούλλη Μαυρονικόλα, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Αβέρωφ Νεοφύτου, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Γιαννάκη Ομήρου, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κυρία Ιωάννα Παναγιώτου, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η διαφορετική δημοκρατική άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Δημήτρη Παπαδάκη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Νικόλα Παπαδόπουλε, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Ντίνο Πασπαλίδη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Γιώργο Περδίκη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Δημήτρη Συλλούρη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Χρίστο Τριανταφυλλίδη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι κύριε Δώρο Χριστοδουλίδη, η ύβρις και η απειλή κατά της ζωής του άλλου, είναι για σένα η αντίθετη άποψη!

Ώστε έτσι λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

ΒΡΕ ΨΕΥΔΟΕΠΙΤΡΟΠΟΠΟΥΛΑ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ?? ΞΕΡΕΤΕ, ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Μα αγαπητέ Ξεμασκαρευτή, δε γνωρίζεις ότι ο Μαγάριος δεν ζήτησε να του βρουν το Ρήγα, αλλά να του βρουν τους "διαχειριστές του Blog"; Γιατί κατ' εσένα, ο Ξενής είναι ο Ρήγας;

Και κάτι άλλο: το ότι λέει ο Γενικός Εισαγγελέας ότι δεν υπήρξε απειλή, για σένα δε μετρά κάτι; Ή μήπως συνομώτησε κατά του Μαγάριου κι αυτός;

Το ότι ο Παπασάββας κρατά την υπόθεση ανοιχτή, πάλι δε σου λέει κάτι; Το ότι πανηγύριζε η Χαραυγή; Το ότι από όλα τα σχόλια στο διαδίκτυο, πείραξε κάποιο που αναρτήθηκε στο Christofias-Watch; Δεν ήταν πολιτική η δίωξη;

Ξεμαγαρευτή, σε πείραμε χαμπάρι.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ρε παπαροφαγε ξε-μασκαρευτη με την ιδια ευκολια που εσυ ο ηλιθιος αποφαισες και ανοιξες τον βοθρο σου και χωρις στοιχεαι αρχιηλιθθιε εβαφτισες τον Ξενη ως "Ρηγα" θα μπορουσε ο οποιοσδηποτε να βγει και να λεει ας πουμε τα εξης
1. ο γνωστος ηλιθιος "ξεμασκαρευτης" μετα τις αποκαλυψεις της μητερας του οτι τα πρωινα δεν εργαζοταν στο Υπουργειο Εσωτερικων οπως του ελεγε αλλα στην οδον Σουτσου, ψαχνει με αγωνια τον αλλοδαπο πατερα του

η ας πουμε αφου εσυ ανοιγεις τον βοθρο σου και λες οτι θες χωρις στοιχεια ,θα μπορουσε να πει οτι

2. ο γνωστος 'ξεμασκαρευτης" ειναι ο εγκεφαλος διχτυου παιδεραστιας

η

3. ο γνωστος ξεμασκαρευτης ειναι νοθο παιδι του ουτοπου

η

4. ο γνωστος "ξεμασκαρευτης" κανει πεζοδρομιο ντυμενος Βαλεντινα (των οδοφραγματων" στην πλατεια Σολομου.

αφου συμφωνα με σενα ο καθενας λεει οτι θελει

Πενταρόγιωρκος είπε...

Καθεστώς Χριστόφια:

Το καθεστώς των πολυτελών τζετ, των πανάκριβων λιμουζίνων, του γλυκού καρυδακιού, της βραστής ΚΕΑΝ, του blue curacao, του μεταπραξικοπηματος, των χουντικών συλλήψεων στις 6:30 το πρωί, της Επαγρύπνησης, της ΚΥΠ, της διάλυσης της ΕΦ, του υποκόσμου, των ξυλοδαρμών, των καμένων ελληνικών σημαιών, των τουρκικών σημαιών στο πανεπιστήμιο Κύπρου, του Μιλτή, της συνεργασίας με τον Νίκο Αναστασιάδη, τον Χάσικο και τον Πουργουρίδη, των καθαριστριών της Πρεσβείας των ΗΠΑ, της προδοσίας των Παλαιστινίων, της UNOPS, του "Ένωση-με-την-Τουρκία" του Ταλάτ, του Γκόρντον Μπράουν...

Και πάει λέγοντας...