ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ! ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ BLOGS!!!!!

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Απευθυνόμαστε σε κάθε Blogger. Είτε διαφωνεί, είτε συμφωνεί μαζί μας. Μην αφήσετε τον Οδοστρωτήρα να επέμβει και στα Blogs. Τα blogs είναι το τελευταίο καταφύγιο για τον καθένα μας. Το μόνο μέρος της ζωής μας που δεν κατάφεραν τα λογής-λογής κατεστημένα να φιμώσουν. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ BLOGS ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη έχει μείνει η κυβέρνηση του κ. Χριστόφια, από τη στημένη πολιτική δίωξη του Ξενή Ξενοφώντος και την προσπάθεια εκφοβισμού των Blogs.

Η κυβερνητική αλαζονεία όμως και ο καθεστωτικός ετσιθελισμός, παραμένουν αθεράπευτα. Μετά την αποτυχία της κυβέρνησης Χριστόφια να διώξει ποινικά τον Ξενή, τώρα στρέφεται ενάντια στα Blogs, προσπαθώντας να τα ελέγξει, φακελώνοντάς τα!!!! Αυτό αποκάλυψε την Παρασκευή 16/7/2010 η εφημερίδα "ΑΛΗΘΕΙΑ" σε σχετικό της δημοσίευμα που αναδημοσιεύουμε πιο κάτω.

Θέλουν δηλαδή να χτυπήσουν τον πυρήνα της δύναμης των ιστολογίων, που είναι η ανωνυμία των Bloggers. Κάτι που έχει γίνει μόνο σε ένα από τα τελευταία ολοκληρωτικά καθεστώτα που έχουν παραμείνει στον πλανήτη, την Κίνα!

Όταν ξέρουν ποιοι είναι οι συντάκτες κάθε ιστολογίου,τότε πιο εύκολα θα μπορούν να τους επηρεάσουν, να τους δωροδοκήσουν, να τους εκφοβίσουν, να τους εκβιάσουν, να τους μαυροπινακίσουν στην κοινωνία, έτσι ώστε να περιορίσουν την αυτονομία και την ελευθερία τους.

Το Blogging είναι από τα πιο υπέροχα πράγματα που έχουν συμβεί στην κυπριακή κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Ακούγονται απόψεις και λέγονται πράγματα που στη συντηρητική μας κοινωνία δεν μπορούσαν παλαιότερα να εκφραστούν.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ BLOGS κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ.

Αν θέλετε να προβάλετε τις απόψεις σας, αν θέλετε να μας πολεμήσετε, να το κάνετε έντιμα. Ούτε με αστυνομίες, ούτε με φακελώματα.
Ανανεώστε τα δικά σας Blogs, εάν θεωρείτε ότι ο Μιχάλης Μιχαήλ και ο Anef_Oriwn είναι ανεπαρκείς να μας αντιμετωπίσουν.

Βρείτε σοβαρούς Bloggers, βάλτε πιο υψηλόβαθμους εμμίσθους και ελάτε να αναμετρηθούμε έντιμα, αντιπαραβάλλοντας ο καθένας τις δικές του ιδέες.

Η Κύπρος δεν είναι Κίνα κ. Χριστόφια!

Μάθετε να κινείστε σε δημοκρατικά πλαίσια επιτέλους, γιατί η αυθαιρεσία και ο φασισμός στον οποίο καταφεύγετε ειδικά από τότε που γίνατε εξουσία, σας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο περιθώριο της πολιτικής ζωής.

Ρίμαχος για το christofias-watch


Υ.Γ. Ακολουθεί το δημοσίευμα της Αλήθειας

Η θέση της κυβέρνησης την επόμενη μέρα του "christofias-watch"
ΑΛΗΘΕΙΑ 17/7/2010, Τάκης Αγαθοκλέους

Μπορεί να έκλεισε η γνωστή υπόθεση με το διαδικτυακό χώρο «Christofias-Watch», μετά τις οδηγίες του γενικού εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρου Κληρίδη να μην ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον οποιουδήποτε προσώπου, όμως ένα άλλο κεφάλαιο άνοιξε: Τι γίνεται με όλους αυτούς που ανώνυμα δημοσιεύουν σε τέτοια ιστολόγια κείμενα υβριστικά ή απειλητικά; Δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος έλεγχος και τιμωρία τους, αν κριθούν ένοχοι; Ή πρέπει η ελευθερία έκφρασης να λειτουργεί χωρίς φίμωση;

Το υφιστάμενο νομικό μας σύστημα δεν προβλέπει οτιδήποτε γι' αυτό το θέμα. Άλλωστε, η επικοινωνία μέσω του διαδικτυακού χώρου (blogs, διαδίκτυο, ηλεκτρονικά μέσα) έχει πάρει τέτοιες εκρηκτικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, που μας έπιασε απροετοίμαστους.

Φακέλωμα

Απ' αφορμή την υπόθεση «Christofias-Watch», το θέμα άρχισε να απασχολεί και την κυβέρνηση, επιφανειακά μέχρι στιγμής.

Κάτι που το παραδέχεται και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Λουκάς Λουκά, σε σημείωμά του στη Βουλή με το οποίο δίνει τις θέσεις του επί του θέματος: Υποστηρίζει ότι πρέπει να καταργηθεί η ανωνυμία των προσώπων που καταγράφουν τις απόψεις τους στα διάφορα ιστολόγια, ώστε να φέρουν ευθύνη της πράξης τους σε περίπτωση που αυτά είναι υβριστικά ή απειλητικά. Κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει η ευχέρεια να φακελώνονται οι επισκέπτες των ιστολογίων για τις θέσεις που διατυπώνουν.

Η θέση της κυβέρνησης

Με το θέμα των ιστολογίων ασχολήθηκε η κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών σε συνεδρία της στις 3.6.2010, απ' αφορμή την υπόθεση «Christofias-Watch», που τότε ήταν στην επικαιρότητα. Στη συνεδρία αυτή η Επιτροπή κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταθέσει ενώπιόν της γραπτώς τις θέσεις της κυβέρνησης επί του θέματος. Ο κ. Λουκά ανταποκρίθηκε και πριν από μερικές μέρες κατέθεσε το σχετικό σημείωμα, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η «Αλήθεια». Με το σημείωμά του αυτό ο κ. Λουκά:

1. Χαρακτηρίζει την ελεύθερη έκφραση όχι μόνο σαν θεμελιώδες δικαίωμα αλλά και υποχρέωση κάθε ενεργού πολίτη στα πλαίσια της δημοκρατίας, «παράλληλα όμως οι ελευθερίες κάθε ατόμου εκτείνονται μέχρι του σημείου που παραβιάζουν βασικές ελευθερίες και δικαιώματα άλλων πολιτών».

2. Αναφέρει ότι σε πολλές περιπτώσεις ανώνυμα άρθρα που δημοσιεύονται σε ιστολόγια «υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, προχωρώντας από την έκφραση απόψεων στην προσωπική επίθεση μέσω ύβρεων, εξευτελισμών, μέχρι και απειλών εναντίον θεσμών, αξιωματούχων αλλά και απλών πολιτών. Δυστυχώς τα ιστολόγια αυτά έχουν μετατραπεί σε χώρους όπου δίνεται η δυνατότητα στον οποιοδήποτε, πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας, να καθυβρίζει την αντίθετη άποψη. Πέρα από αυτό όμως, το πιο ανησυχητικό γεγονός είναι ότι παρατηρείται μία προσπάθεια φίμωσης της αντίθετης άποψης από τους γράφοντες, μέσω διαφόρων απειλών, κάτι που πόρρω απέχει από το σκοπό που εξ' ορισμού υπηρετεί η ύπαρξη των συγκεκριμένων ιστολογίων».

3. Εισηγείται το φακέλωμα αλλά και την τιμωρία όσων γράφουν απειλητικά ή υβριστικά άρθρα στα ιστολόγια, λέγοντας: «Έχω τη γνώμη ότι η έκφραση απόψεων πρέπει να συνεπικουρείται και από την ευθύνη των όσων κανείς αναφέρει, κάτι που δεν μπορεί να εφαρμοστεί με το υπάρχον σύστημα.
Αυτό δημιουργεί αχρείαστα προβλήματα, πέραν από όλα τα άλλα επίπεδα, και στους διαχειριστές των διαφόρων ιστολογίων, οι οποίοι χωρίς να ευθύνονται άμεσα για το τι αναρτάται από τους επισκέπτες του ιστολογίου τους, καθίστανται υπόλογοι για τα υβριστικά και άλλα άρθρα που τυχόν αναρτηθούν.
Ως εκ τούτου, παρόλο που ακόμα δεν έχει γίνει εις βάθος εξέταση σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να υπάρχει έλεγχος στο τι αναρτάται στα ιστολόγια αυτά, εντούτοις το παρόν πλαίσιο με την πλήρη ανωνυμία των όσων αναρτούν άρθρα σε ιστολόγια, δεν μας ικανοποιεί και θεωρούμε ότι δεν πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται».

Αντιδράσεις κομμάτων για την υπόθεση «Christofias-Watch»

Αντιδράσεις είχαμε χθες, μετά την προχθεσινή απόφαση του γενικού εισαγγελέα της Δημοκρατίας να μην ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον οποιουδήποτε προσώπου σε σχέση με την υπόθεση του διαδικτυακού χώρου «Christofias-Watch».

- Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σε ανακοίνωση του, αναφέρει πως η απόφαση του γενικού εισαγγελέα έχει δικαιώσει όλους εκείνους που ισχυρίζονταν ότι υπήρχαν σκοπιμότητες πίσω από τη συγκεκριμένη δίωξη, αφού δεν προέκυπτε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα. «Είναι λοιπόν πλέον ξεκάθαρο», σημειώνει, «πως η δίωξη εναντίον του κ. Ξενοφώντος είχε πολιτικά κίνητρα και αποσκοπούσε στον εκφοβισμό και στη φίμωση της αντίθετης άποψης». Καταλήγοντας ο κ. Παπαδόπουλος καλεί τον αρχηγό της Αστυνομίας «να διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον όλων των εμπλεκομένων, για να διαφανεί εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε πειθαρχικές ευθύνες, πέραν από τις πολιτικές. Μόνο έτσι θα διασωθεί το πληγέν κύρος του σώματος μετά και από αυτό το τελευταίο ατόπημα της Αστυνομίας».

- Ο επίτροπος Δικαιοσύνης και Νομικών Υποθέσεων του ΔΗΚΟ, Κυριάκος Κενεβέζος, δήλωσε ότι η μη άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος είναι μία θετική εξέλιξη. «Ωστόσο αυτή η θετική εξέλιξη δεν διαγράφει τις πρωτοφανείς ενέργειες και την απαράδεκτη συμπεριφορά της Αστυνομίας στη συγκεκριμένη υπόθεση, ούτε διαγράφει την ταλαιπωρία που υπέστη ο Ξενής Ξενοφώντος και η οικογένειά του», προσθέτει.

- Από πλευράς τους οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι μετά τη γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα για την υπόθεση «Christofias-Watch» «και τις προκλητικά αντιδημοκρατικές ενέργειες της αστυνομίας κατά του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος, προκύπτει θέμα πολιτικών ευθυνών για όσους υποστήριξαν αυτή την παρανομία και έδωσαν πολιτική στήριξη στη δίωξη».

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ:

Μόνο η Κίνα

το έκανε...

Μπορεί να προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάργηση της ανωνυμίας των προσώπων που καταγράφουν τις απόψεις τους στα διάφορα ιστολόγια;
Για απάντηση στο ερώτημα αυτό μιλήσαμε χθες με διάφορους αρμοδίους που κατέχουν την τεχνική του ίντερνετ, ως και διαχειριστές διαδικτυακών χώρων, οι οποίοι για ευνόητους λόγους ζήτησαν να μείνουν ανώνυμοι.
Όλοι διαφώνησαν με μια τέτοια ενέργεια, τονίζοντας ότι θα θεωρηθεί φίμωση της ελευθερίας έκφρασης και των δημοκρατικών αρχών που λειτουργούν μέσα από τη χρήση του διαδικτύου. Τόνισαν επίσης ότι τεχνικά είναι πολύ δύσκολο να γίνεται έλεγχος, αφού οι επισκέπτες στα ιστολόγια 24 ώρες το 24ωρο είναι χιλιάδες.
Και αφού υπενθύμισαν ότι καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν προχώρησε στην κατάργηση της ανωνυμίας αυτής, ανέφεραν ότι η λύση θα υπάρξει με τον αυτοέλεγχο. «Αν μια ιστοσελίδα δεν είναι σοβαρή, θα χάσει την αξιοπιστία της και τους επισκέπτες της», διευκρίνισαν.

Καθηγητής πληροφορικής μας ανέφερε ότι σήμερα λειτουργούν πέρα των 8 δισεκατομμυρίων blogs ανά τον κόσμο και αν υπάρχουν κάποιοι που αξιοποιούν την ανωνυμία που τους προσφέρεται να έχουν άμεση ευκαιρία να εκφράσουν απόψεις, δεν σημαίνει ότι η κατάχρηση αυτή θα πρέπει να μας οδηγήσει στον περιορισμό της χρήσης τους. «Δεν είναι εύκολο ούτε να το ελέγξεις ούτε να το περιορίσεις πλην της περίπτωσης που εφάρμοσε η Κίνα, η οποία δημιούργησε ένα τείχος στη λειτουργία του διαδικτύου», τόνισε.

14 Σχόλια:

Anti-Christos είπε...

Συμφωνώ απόλυτα!

Τα μπλογκς πρέπει να είναι επώνυμα. Επίσης, κανείς δεν πρέπει να ανοίγει account στο facebook με ψευδώνυμο ή μισό όνομα.

Ακολούθως, θα πρέπει να καταργηθεί το twitter.

Τα profile pictures πρέπει να εγκρίνονται από τον μουχτάρη του Δήμου διαμονής του εκάστοτε αιτητή με ειδική στάμπα για το ίντερνετ. H profile picture θα πρέπει να είναι ανέκφραστη, κατά μέτωπον, και ει δυνατόν μαυρόασπρη, όπως τις φώτο απολυτηρίου Γυμνασίου.

Τέλος, η άδεια για απόκτηση μπλογκ θα λήγει κάθε δυο έτη και θα ανανεώνεται εφόσον το περιεχόμενο του μπλογκ κρίνεται από ειδική επιτροπή ως φιλό-αριστερίζον.

Κύπρος - 2010.

Ρήγας είπε...

Είπα να σιωπώ και να μην μιλώ, αλλά δεν μπορώ να ακούω μαλακίες.


1. Τους πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι ο διαχειρηστής και οι σχολιαστές ενός ιστολογίου με θεματολογία για την Κύπρο μπορεί να βρίσκονται όλοι στο Περού ή στην Γη του Πυρός ή στο Τιμπουκτού και ο εξυπηρετητής (server) μπορεί να βρίσκεται στο Γκουάμ ή στην Σερβία ή στην Μολδαβία ή σε χώρα που δεν έχει υπογράψει καμοιά απολύτως συνθήκη με κανέναν, ή σε αυτόνομη-ημι-αυτόνομη περιοχή/χώρα π.χ. Sealand, ή ακόμα και από πλοίο χωρίς σημαία αλλά με δορυφορική σύνδεση.

2. Το διαδύκτιο φτιάκτηκε για να μπορεί να λειτουργεί σε περίπτωση που ένας ή περισσότεροι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που το αποτελούν σταματήσουν να λειτουργούν, είτε από τρομοκρατική ενέργεια είτε από πυρηνική καταστροφή. Δεν υπάρχει κεντρική αρχή. Μπορεί να γονατίσει; Εδώ μπένουμε σε άλλα χωράφια, αλλά η σύντομη απάντηση είναι Ναι.

3. Η Κίνα δεν είναι το μοναδικό ολοκληρωτικό-τρομοκρατικό καθεστώς. Στην Τουρκία --για παράδειγμα-- η αστυνομία μπορεί να κλείσει κάποιο ιστολόγιο και να συλλάβει τους διαχειρηστές χωρίς ένταλμα δικαστηρίου. Eπιπλέον, πολλοί χώροι φιλτράρονται ή είναι μόνιμα μπλοκαρισμενοι π.χ. youtube. Στις ΗΠΑ, υπάρχει ένα πολύ πολύ ενδιαφέρον νομοσχέδιο που χαϊδευτικά ονομάζεται "Internet kill switch" και θα δίνει την νομική δύναμη στο κράτος να διακόπτει την λειτουργία του διαδικτύου στη χώρα μέχρι και τρεις μήνες χωρίς άδεια από κανέναν (π.χ. βουλή). Για περισσότερο χρόνο θα χρειάζεται άδεια από την βουλή... Στο Ιράν φιλτράρονται οι χώροι όπως facebook, youtube είναι μόνιμα μπλοκαρισμένοι. Και αν ζεις εκτός χώρας και σε ανακαλύψουν ότι έχεις facebook, καλύτερα να μην ξαναπας στο Ιράν. Και άλλα πολλά παραδείγματα.

4. Αυτή η νομοθεσία που πέρασε πρόσφατα στην Κυπριακή βουλή είναι πολύ-πολύ σοβαρό θέμα. Θα ασχοληθεί κανένας σοβαρά; Όπως επίσης και με τα παραθυράκια της συνθήκης της Λισσαβώνας;

Όλα αυτά, θα κάνουν την δίωξη Ξενοφώντος να μοιάζει με μέρα στο λούνα παρκ όλο χαρά και ευτυχία.

Και άλλα πολλά.

Λοιπόν, κύριε υπουργέ, για να τελειώνουμε: Για να κάνεις αυτό που θέλεις, πρέπει να βάλεις μιαν περίφραξη όπως αυτή που χρησιμοποιούν τα καθεστώτα στην Κίνα, την Τουρκία, το Ιράν, η Υεμένη κλπ. Θα μπορείς δηλαδή να ελέγχεις ΜΟΝΟ τί συμβαίνει ΜΕΣΑ στο κοτέτσι, αλλά τί θα υπάρχει ΕΞΩ στο δάσος δεν θα ξέρει κανένας και από αυτούς που θάνει μέσα και ούτε θα μπορεί κανένας από αυτούς να ελέγχει. Ούτε ακόμα και εσύ, ή η επαγρύπνηση, ή η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, κλπ.

Εάν αυτό επιθυμείς και εφικτό είναι και η τεχνολογία είναι προσβάσιμη και είμαι σίγουρος ότι αρκετά Κυπριακά ΜΜΕ (μεταξύ των οποίων και ιστολογίων) μπορούν να στρατευτούν για το εκλογικεύσουν. Το ξαναείδαμε, το ξαναζήσαμε με πολλά γεγονότα.

Όμως, να ξέρεις ότι κανένας δεν πρόκειται να φιμωθεί. Διαδύκτιο μπορώ να φέρνω και από τον Λίβανο και από το Ισραήλ. Για να δημοσιεύω και για να διαβάζω ό,τι επιθυμώ.

Έτσι, για να το ξεκαθαρίσω και να μην μένουν ανακρίβειες και να φοβάται και ο κόσμος.

Το ότι είστε φασίστες είναι ένα θέμα. Το αν μπορείτε να τους ελέγχετε είναι άλλο θέμα.

--
Ρήγας

[ΥΓ] Διασκεδάζω όταν ακούω για "ανωνυμία." Εγώ ονομάζομαι Ροδίων Ρήγας, δεν είμαι ανώνυμος. Μήπως αυτό που σας τρώει επομένως δεν είναι η ανωνυμία αλλά η έλλειψη δυνατότητας εντοπισμού;

Unknown είπε...

Καλημέρα φιλέ Ρηγα. Καλωσόρισες ...

Μπαινοντας σημερα στο μπλογκ και βλέποντας την αναρτηση σου και την επαναφορά σου αμεσως μου δημιουργησε αισθημα ευφοριας.

Μπραβο φιλε . Ετσι ειναι οι αγωνιστες .... ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ και φυσικα ουτε τις κλανιο απειλες τους

Ανώνυμος είπε...

Δολοφονήθηκε, στις 5.20 τα ξημερώματα, έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη, ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Ο κ. Γκόλιας ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού "Θέμα 9,89" και ένας εκ των ιδιοκτητών του blog troktiko.gr ενώ ήταν επί χρόνια συνεργάτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Christoforos είπε...

Η θέληση της κυβέρνησης να φακελλώσει τα μπλογκς αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος ελευθερίας έκφρασης αφού αν κάποια 'λεγόμενα' στην όποια ιστοσελίδα κριθούν από όργανα ελεγχόμενα από την εκτελεστική εξουσία ως απρεπή, τότε επιβάλλονται κυρώσεις. Τα λεγόμενα σε μη επιστημονικού ή άλλου κύρους ιστοσελίδες, έχουν νομικά το ίδιο κύρος με τα λεγόμενα του δρόμου που δεν έχουν νομική ισχύ. Το φακέλλωμα των ιστοσελίδων είναι τόσο παράνομο όσο νομικά αβάσιμη θα ήταν μια καταγγελία εις βάρος ενός πατέρα για τον λόγο ότι ο πατέρας, σε κατάσταση π.χ. θυμού, είπε στο ενήλικο παιδί του 'Εννα σε δέρω αν κάμεις κάτι τέτοιο'. Μπορεί να το είπε, αλλά δεν υπάρχει επιπλέον πραγματική ή νομική βάση που να πιθανολογεί ότι η εν λόγω σωματική βλάβη θα λάβει χώρα.

Αν επιτρέψουμε το φακέλλωμα ιστωσελίδων, πρέπει να επίσης να επιτρέψουμε και την τηλεοπτική πρακολούθηση της δημόσιας ζωής τψν πολιτών σε όλους τους δημόσιους χώρους, διότι κάποιος μπορεί να υβρίσει κάποιον άλλον. Που θα τελειώσει αυτή η ιστορίά; Δεν θα τελειώσει, αλλά θα οδηγήσει σε περεταίρω παραβίαση του δικαιώματος ελευθερίας έκφρασης (the argument of the slippery slope - θα πάρουε την κατηφόρα και δνε υπάρχει γυρισμός).

Ακόμα και στο μέτρο το οποίο θίγεται κάποιο δικαίωμα με εξύβριση σε ιστοσελίδα, δεν βλέπω πως είναι νομικά βάσιμο να πραβιάσεις το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης για να προστατεύσεις ενδεχόμενο παραβίασης που προκαλείται από ενδεχόμενη εξύβριση.

Παρεπιπτόντως, παγκοσμίως κατοχυρώνεται η ανωνυμία σε ιστοσελίδες όπου λέγονται πολύ χειρότερα.

Ακόμα και αν κατοχυρωθεί το φακέλλωμα ιστοσελίδων, αναδεικνύοντας την Κύπρο σε διεθνή πρωταγωνίστρια αντιδημοκρατισμού και ευνουχισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι χρήστες θα λένε τα ίδια και χειρότερα από διεθνείς ιστοσελίδες όπου προστατεύεται η ανωνυμία.

Για όσους νομίζουν ότι εκθέτω τα προαναφερθέντα με σκοπό να παρεκτραπώ στο μέλλον και να προστατευτώ πίσω από την ανωνυμία, λέγομαι Χριστόφορος Ιωαννίδης, είμαι απόφοιτος νομικής σχολής Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του πανεπιστημίου του Εδινβούργου και αυτοεξόριστος με το αίσχος που επικρατεί στην Κύπρο. Αν μερικοί ενοχλημένοι προσπαθούν να μαντέψουν που βρίσκομαι, ασ μην κουραστούν, θα έρθω σύντομα Κύπρο για 9 μέρες, και αν δεν δολοφονηθώ από Τουρκοκύπριο, ή μέλος της Επαγρύπνησης ή όποιο άλλο όργανο της ανελεύθερης κυβέρνησης, εύχομαι να αντιμετωπίσω πρόβλημα στο αεροδρόμιο, για να έχω ιστορία να λέω...

Πίσω έχει η γάτα την ουρά και εν έτει 2010, τα πάντα καταγράφονται....

Anef_Oriwn είπε...

Είπε και ελάλησεν ο ΑΡΧΙ-Επίτροπος Ρίμαχος: “Ανανεώστε τα δικά σας Blogs, εάν θεωρείτε ότι ο Μιχάλης Μιχαήλ και ο Anef_Oriwn είναι ανεπαρκείς να μας αντιμετωπίσουν.” --- ΕΣΕΙΣ ρεεε κολλημένοι, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον Μιχάλη Μιχαήλ και τον Anef_Oriwn χωρίς βρισιές, χαρακτηρισμούς τζι’ αφορισμούς; Γι’ αυτό ζείτε τζι’ αναπνέετε ρεεε; Πως θα αντιμετωπίσετε τον Μιχάλη Μιχαήλ και τον Anef_Oriwn, αλλά και τυχόν άλλους bloggers που αποτελούν “ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ BLOGGING” [δική ΣΑΣ έκφραση!];

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Anef_Oriwn,

Είναι εμφανές ότι δεν κάνεις καλά τη δουλειά σου. Αν την έκανες, δε θα χρειάζονταν αστυνομικές επιδρομές εναντίον αντιφρονούντων.

Φίλε Χριστόφορε,

Κι εγώ υπήρξα αυτοεξόριστος για αρκετά χρόνια, αλλά επέστρεψα στην πατρίδα. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη και δεν πρέπει να κάνουμε τη χάρη στα λογής-λογής ανάξια καθίκια να τους την χαρίζουμε.

Christoforos είπε...

Παρεπιπτόντως, ίσως να μην είναι σύμπτωση, το ότι μέλος αυτής της ιστοσελίδας που συμφωνεί με το φακέλλωμα ιστοσελίδων γράφει:

'Τέλος, η άδεια για απόκτηση μπλογκ θα λήγει κάθε δυο έτη και θα ανανεώνεται εφόσον το περιεχόμενο του μπλογκ κρίνεται από ειδική επιτροπή ως φιλό-αριστερίζον.'

Δηλαδή δεν επιτρέπονται άλλες πολιτικές απόψεις; Όλοι οι χρήστες πρέπει είναι υποχρεωτικά αριστεροί; Αν πρέπει να εξηγήσουμε γιατί κάτι τέτοιο παραβιάζει το δικαίωμα της ισότηττας και είναι αντιδημοκρατικό, τότε θα πρέπει να εισάξουμε κάτι περισσότερο απο IQ test εδώ πέρα. Χαίρομαι που έχει γίνει τόσο προφανές ότι το φακέλλωμα ιστοσελίδων έχει ασύστολα αποκαλυφθεί ως ένα από τα πολλά μέσα με τα οποία η παρούσα κυβέρνηση υποχρεώνει τους πολίτες να γίνουν κομμουνιστές. Παρεπιπτόντως, σε αρκετές χώρες, τα ανελεύθερα κόμματα, όπως π.χ. τα κομμουνιστικά και τα ναζιστικά, έχουν καταργηθεί διότι είναι προφανώς αντισυνταγματικά.

Δεν είμαι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός και πιστεύω ότι προ πολλού επέλθει το τέλος των πολιτικών ιδεολογικών, πολλώ δε μάλλον του κομματισμού. Δεν μπορώ να ανεχτώ την ωμή πραβίαση βασικών δικαιωμάτων από οποιαδήποτε ιδεολογία.

Ανώνυμος είπε...

Christoforos:
αν δεν δολοφονηθώ από Τουρκοκύπριο, ή μέλος της Επαγρύπνησης.
- - - - - - - - - - - - - -

Εσύ λεβέντη μου, έν τζιαί χρειάζεται να δολοφονηθείς που κανέναν. Εδολοφονήθηκες που τον νου σου τζιαί την ανατροφή σου που τον τζιαιρόν πού 'σουν μιτσής. Εδολοφόνησεν σε ο τζιύρης σου τζι' η μάνα σου όπως εκάμαν τζιαί του Νικωλάκη. Τωρά βάρ' του ρήγανην! Τζιεί που πήες επήες.

Α! Βρε βρε καλώς τον Ξενήν! Άλλος . . . δολοφονημένος! Άτε άρκεψε να φουμίζεις τον Παπαδόπουλον γλήορα τζιαί να κατηγορείς τον Γριστόφκιαν, τον Καρογιάν τζιαί τον Μάρκον αν θέλεις να πιάσεις καμιάν πακκίραν.

nekatomenos είπε...

"Μπραβο φιλε . Ετσι ειναι οι αγωνιστες .... ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ και φυσικα ουτε τις κλανιο απειλες τους"

Ε τζαι χέι τζαι σιγά τον αγώνα του Ρήγα, όπως τον θωρούμε δαμέ τουλάχιστον. Όπως το εξήγησε τζαι ο ίδιος, σιγά να μεν τον εβρίσκαν τζαι να βρισκόταν ποττέ σε οποιοδήποτε κίνδυνο.

2ον: Όποια ιδέα για "φακέλωμα" των μπλογκς είναι λανθασμένη τζαι δεν πρέπει να εξετάζεται ελαφρά τη καρδία... Είναι ένα από τα λίγα πράγματα με τα οποία μπορώ να συμφωνήσω με τους διαχειριστές (αν τζαι οι ίδιοι εν έχουν πρόβλημα να δημιουργουν "πληγές" τζαι η νοοτροπία τους κάμμει με να αμφιβάλλω τι θα είχαν να πουν αν η κατάσταση ήταν η αντίστροφη).

3ον: Στην Ελλάδα την δολοφονία συνειδήσεων διαδέχθηκε η δολοφονία δημοσιογράφων, είτε από την εξουσία είτε από ομάδες που θεωρούν πως έτσι χτυπούν μια εξουσία [δεν μπορώ να πω ότι έχω αρκετές πληροφορίες για να έχω ξεκάθαρη γνώμη ακόμα]. Ας το σκεφτούμε αυτό όλοι μαζί όσοι ΔΕΝ βρισκόμαστε στο payroll κάποιου κόμματος και ΔΕΝ υπερασπιζόμαστε κάποιο κατεστημένο.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Νεκατωμένε,

Χαίρομαι που είσαι ειλικρινής.

Βλέπεις πως στην Ελλάδα τώρα έχουμε και δολοφονία μπλόγκερ.

Το Τρωκτικό είναι το αντίστοιχο ελλαδικό Χριστόφιας-Γοτς. Μην ξεχνάς πως το Τρωκτκικό στοχοποιήθηκε από μεγαλοδημοσιογράφους, πολιτικούς, εκδότες κλπ, για να τον ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ τελικά οι παρακρατικοί "τρομοκράτες"...

Στην Κύπρο βλέπουμε εδώ και τρεις μήνες πολιτική στοχοποίηση του Χριστόφιας-Γοτς...

Να περιμένουμε δολοφονίες από "ανεξάρτητους" τρομοκράτες;

Ανώνυμος είπε...

Ποιός ιξέρει;

nekatomenos είπε...

"Στην Κύπρο βλέπουμε εδώ και τρεις μήνες πολιτική στοχοποίηση του Χριστόφιας-Γοτς...

Να περιμένουμε δολοφονίες από "ανεξάρτητους" τρομοκράτες;"

Εν νομίζω γιατί το Χρ-Watch εν προκαλεί κανένα κατεστημένο.. απλώς υπηρετεί πικρεμμένους ΔΗΚΟικούς τζαι ΕΔΕΚίτες στην βαρετή βεντέττα σας με το ΑΚΕΛ. Εννά φκάλουμε τζαι τα εκφραστικά όργανα επανάσταση αλλό λλίο.

Ανώνυμος είπε...

Πενταρόγιωρκος:
ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ! ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Συμφωνώ ότι πρέπει να προσέχουσιν. Αν τζιαί εδώ που τα λέμεν είτε προσέχουσιν είτε έν προσέχουσιν . . . . . χα χα χα χα!

Το να νομίζετε όμως ότι είστε τόσον σπουδαίοι ρε αρχίδια, που να θέλουν οι άλλοι να σας κλείσουν το στόμαν ιμίσσ, είναι άλλον ένα δείγμα της ηλιθιότητας σας. Σιγά τα σκατά που είσαστεν δηλαδή! Οι μαλακίες του μπλόκ θα σας γυρίσουν μπούμερακ γιατί θα δημιουργήσουν συμπάθειαν σε τζιείνους που άδικα κατηγορείτε. Όταν κοντέψουν οι εκλογές τούτες οι μαλακίες θα χρησιμοποιηθούν για να πληροφορηθεί το ευρύ κοινό τζιαί για τζιείν τους 21 τζιαί για τους άλλους που εσιασιάραν να δώσουν "συνέντευξην ιμίσσ" μέσα δά τζιαί άλλα πολλά! Τα γραπτά μένουν, εν τζιαί χάνουνται. Υπάρχει απόδειξη ότι ο Νικωλάκης τζιαί παρακολουθεί τζιαί γράφει τζιαί κατευθύνει το μπλοκ. Το κάθε πράμαν στην ώραν του.

Τζιαί είπαμεν! Οι επίτροποι είναι απλά πληρωμένα πιόνια, είπαμεν από ποιούς. Ε ας προσέχουν τζιείνοι στο κάτω κάτω! Ποτέ δεν ξέρεις . . . χα χα χα χα χα!

Φιλική συμβουλή δηλαδή να πούμεν, ξέρεις!