Δημοσιονομικό vs Δημοκρατικό Έλλειμμα

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Έφυες μου ρε Μικαελλούιν τζιαι επήες Σύρον τζιαι εν μπορώ να σου στείλω τους μπάτσους! Που θα μου πάεις όμως; Δε θα γυρίσεις;


Αναδημοσιεύουμε την καινούρια ανάρτηση της δημοσιογράφου Μικαέλλας Λοΐζου από το Blog της. Ευτυχώς η Μίλο, έχει καταφέρει να ξεφύγει για λίγο και άφησε εμάς εδώ, με τον καύσωνα και τον οδοστρωτήρα!


Δημοσιονομικό vς Δημοκρατικό Έλλειμμα

Μικαέλλα Λοΐζου


Μόνο ένα πράγμα θα μπορούσε να μου χαλάσει τη θέα στη θάλασσα της Σύρου: οι νέες δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια, που προκαλούν μια τάση προς τον… πνιγμό. Πανηγυρικά επαναβεβαίωσε (διότι κάτι υποψιαζόμασταν) ότι αυτός ο άνθρωπος που εκλέξαμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και που έχει θητεύσει στην προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν ξέρει πώς λειτουργούν οι θεσμοί αυτού του κράτους. Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που ο Δημήτρης Χριστόφιας μας έδειξε ότι δεν τα πάει και πολύ καλά με τις αρχές της Δημοκρατίας. Εδώ διαπραγματεύεται την κατάργησή τους στις απευθείας διαπραγματεύσεις, στα ψιλά θα κολλούσαμε; Κολλάμε, όμως, γιατί τις διαφορές μεταξύ των εξουσιών και των θεσμών οφείλουμε να τις διδάσκουμε στο σχολείο, όχι μετά που κάποιος λαμβάνει το υψηλότερο κρατικό αξίωμα!

Προσέξτε τι κάνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας:


1. Απαντά στην όποια κριτική του γίνεται, υπαινισσόμενος ότι είναι κακόπιστη και προσπαθεί να υποσκάψει είτε τον ίδιο προσωπικά, είτε τον θεσμό που εκπροσωπεί.

2. Απαντά με αγένεια στους δημοσιογράφους όταν του κάνουν κάποια ερώτηση που τον στριμώχνει ή όταν του επισημάνουν δηλώσεις τρίτων που τον ενοχλούν (υπενθυμίζουμε την «ευγένεια» και τους «λεπτούς τρόπους» του, μετά το τέλος της προτελευταίας συνάντησής του με τον Έρογλου για παράδειγμα).

3. Όταν ακούσει κάτι που δεν του αρέσει, υπενθυμίζει με στόμφο ότι αποτελεί επιλογή του λαού, χρησιμοποιώντας, επί της ουσίας, το λαό ως ασπίδα, για να προστατευτεί από τα πυρά τα οποία κατευθύνονται εναντίον του, ακριβώς γιατί έχει ξεφύγει από τη λαϊκή βούληση.

4. Εντός Εθνικού Συμβουλίου συμπεριφέρεται περιφρονητικά στους κομματικούς αρχηγούς, λέγοντας πράγματα όπως «εσείς οι θκυο ήβρετε τα μεταξύ σας» όταν δύο κόμματα εκφράζουν τις ίδιες θέσεις, θεωρώντας ότι είναι προϊόν του γνωστού «συντονιστικού κέντρου» και όχι της… κοινής λογικής.

5. Υπερασπίζεται με τεράστια περηφάνια τις ηθικά απαράδεκτες και πολιτικά επαίσχυντες προτάσεις του για εκ περιτροπής προεδρία με σταθμισμένη ψήφο, άνευ όρων παραμονή 50,000 εποίκων ή ακόμη και «φρέσκα φρούτα» όπως η σύνδεση της επιστροφής της Αμμοχώστου με το ξεπάγωμα κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Άγκυρας. Αγνοεί επιδεικτικά την κριτική σύσσωμου του πολιτικού κόσμου αλλά και την κατακραυγή των πολιτών, όπως αυτή καταγράφεται μέσα από τις δημοσκοπήσεις, με μια λογική που θυμίζει το διάσημο «l’ etat c’est moi».

6. Αντιμετωπίζει οποιονδήποτε δεν υιοθετεί με θέρμη την επινόηση του καθηγητή Νιχάτ Ερίμ για ομοσπονδία στη βάση δύο ζωνών, που πρωτοεμφανίστηκε στο πλαίσιο έκθεσής του το 1956, για το πώς να αποκτήσει η Τουρκία τον στρατηγικό έλεγχο της Κύπρου, υπερασπιστή της διχοτόμησης ή εχθρό της λύσης!

7. Προσπαθεί να υπερασπιστεί την πολιτική των υποχωρήσεων, στη βάση του ψευδοδιλλήματος «διζωνική ή διχοτόμηση», υποτιμώντας την νοημοσύνη του κυπριακού λαού και προσβάλλοντας ένα μεγάλο μέρος του.

8. Σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, το Προεδρικό ασκεί πιέσεις στη Γενική Εισαγγελία να κόψει το λαιμό της να γεννήσει ένα ποινικό αδίκημα με το οποίο να συνδέσει τον Ξενή Ξενοφώντος, έτσι ώστε να συνεχιστεί η δίωξη του christofias-watch και ο εκφοβισμός όσων επισημαίνουν τα πολιτικά του λάθη.

9. Επί προεδρίας του, η ΚΥΠ παρακολουθεί μέλη του αντικατοχικού κινήματος και φωτογραφίζει τις αντικατοχικές διαδηλώσεις. Εμφανίστηκαν προβοκάτορες, άγνωστοι στους αντικατοχικούς κύκλους, που φωνάζουν συνθήματα όπως «Χριστόφια προδότη καταδότη», τα οποία επιμελώς κάποιοι προσπαθούν να αποδώσουν σε πολιτικές προσωπικότητες της αντιπολίτευσης και σέρνονται άτομα στην Πύλη Πάφου για εξακρίβωση στοιχείων, επειδή μοίραζαν φυλλάδια αντιπολιτευτικού περιεχομένου.


10. Παρουσιάζει τον εαυτό του ως παντογνώστη και όποτε στριμωχτεί αποδίδει τα πάντα στους προκατόχους του, εμφανίζοντας τον εαυτό του ως «κούππα άπαννη».

Αυτός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατηγόρησε τη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι τείνει να εξελιχθεί σε κυβερνώσα Βουλή! Πάλι καλά που δεν μίλησε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, δηλαδή. Ο Δημήτρης Χριστόφιας έπαθε αλαλούμ, γιατί οι εκλελεγμένοι εκπρόσωποι του λαού έχουν δική τους άποψη! Γιατί θεωρούν ότι σε μια δύσκολη εποχή για την οικονομία, η απάντηση στην κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει είναι η ανάπτυξη, η οποία χρειάζεται κεφάλαιο για να γίνει πραγματικότητα. Κεφάλαιο που το κράτος δεν διαθέτει (το έδωσε όλο σε συντάξεις σε εκατομμυριούχους, αν δεν εκατάλαβες «κόρη μου») αλλά το διαθέτουν οι επιχειρηματίες, από τους οποίους θα πρέπει να το εξαιρέσουμε, κατά την Κυβέρνησή, εξαιρώντας, παράλληλα, τις δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει.

Να κλείσουμε, δηλαδή, μια τρύπα απ’ εκεί και μια τρύπα απ’ εδώ για να μην πάρει (κι άλλο) ύψος το δημοσιονομικό έλλειμμα, στερώντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα από τους ιδιώτες να δώσουν ώθηση στην οικονομία μας για να πάρουμε, κάποτε, το δρόμο της επιστροφής στις παλιές καλές εποχές που είχαμε Προέδρους που δεν έπασχαν από ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «όταν η νομοθετική εξουσία αναλαμβάνει ρόλους της εκτελεστικής εξουσίας, αυτό είναι εκτροπή». Όταν ο ίδιος αγνοεί επιδεικτικά τις βουλές του λαού, όμως, δεν είναι εκτροπή, γιατί αυτός έχει κοτζάμ ΑΚΕΛικό αλάθητο και οι βουλευτές μας μοναχά αφορολόγητο αυτοκίνητο. Είπε ότι εκείνοι που του αποδίδουν ευθύνες για την εκτόξευση του δημοσιονομικού ελλείμματος (υπενθυμίζουμε ότι είχε κληρονομήσει πλεόνασμα από τον Τάσσο Παπαδόπουλο) λένε «κουβέντες του καφενέ», επειδή στο μυαλό του έχει λειτουργήσει ολόσωστα.

Τέλος, μετά τον πόλεμο που άνοιξε εναντίον όλων και ερωτηθείς κατά πόσον αισθάνεται απομονωμένος, έδωσε μια απάντηση, που ισούται με οδό και αριθμό του αριστερόζ συννέφου στο οποίο ζει: «καμία πολιτική απομόνωση δεν νοιώθω. Μακάρι να είναι καλά ο κόσμος. Δεν είναι αλαζονεία αυτό το πράγμα, νοιώθω ότι κάνω το σωστό και εφόσον νοιώθω ότι κάνουμε το σωστό, χωρίς να είμαστε αλάθητοι βεβαίως και δεν υπάρχει περίπτωση να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο, θα προχωρήσουμε».

Πρόεδρε προχώρα με αυτά τα μυαλά και την ενθάρρυνση που λαμβάνεις από τις εκδηλώσεις λατρείας στα events της ΠΟΓΟ. Έτσι κι αλλιώς η «κυβερνώσα Βουλή» το κλείνει το μαγαζάκι για καλοκαίρι, οπόταν έχεις σχεδόν τρεις μήνες να κυβερνήσεις το κράτος δημοκρατικά χωρίς αυτούς!

Αναδημοσίευση: Αλωεύς για το christofias-watch

3 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Μικαέλλα και λποιποί Δονκιχώτες,είναι τόση η σιγουριά σας ότι ο Χριστόφιας απομονώθηκε κι εσείς γίνατε παντοδύναμοι;Αυτό συμβαίνει, γιατί απέχουν μήνες οι βουλευτικές εκλογές.Όσο πλησιάζουν, αρχίζει το τρέμουλο των χεριών σας και όταν βγουν τα αποτελέσματα,ψάχνετε δικαιολογίες για τα περίφημα μονοψήφια!Κάμετε παναύριν με το νου σας,όσο είναι καιρός.Μετά θα μιλήσει ο λαός και θα βουβαθούν τα ρικκοσυλλουρέικα παπαγαλάκια!Καλά μπάνια και καλά όνειρα!

Ανώνυμος είπε...

Μικαέλλα μου εσέναν τζιαί συμπαθώ σε τζιαί καταλάβω σε. Που τον τζιαιρόν που φκήκεν ο Χριστόφιας νιώθεις έναν κενόν που κάτω σου.
Αφού που τη στενοχωρίαν του ο δικός σου έν . . . έν . . . Ντα τζιαί τζιείνος μεν νομίζεις ότι εν καλά. Νιώθει τζιαί τζιείνος έναν κενόν ποπίσω του.
Ίντα μπον να σου κάμει!
Με έτσι τέρτιν ίνταμ που καρτεράς;

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Αρχιεπίσκοπε, αν έχεις δίκαιο (εώς τώρα έχεις γιατί πάντα τα αρνια επιστρέφουν στο μαντρί τους, ανεξάτητα από το ξεπούλημα που ετοιμάζουν εις βάρος τους) και είναι γραφτό μας να τουρκοποιηθούμε μέσω μιας Ανανικής ΄"λύσης" εμείς οι... μονοψήφιοι δεν θα έχουμε τύψεις γιατί προσπαθούμε να τα αποτρέψουμε. Ενώ εσύ και οι όμοιοι σου θα έχεις.