Παραπολιτικά ανάλεκτα στην τύχη (7)

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ιτζίνον το πόλιν που ιφαίνεται που το Τζελλάτζιν, είναι πολλά ωραίον. Έσιει χάλασσαν, , ξενοδοχεία ωραία, βασιλιάν καρνάβαλλον, Αντρέαν Χρίστου και Αχινάν Κυριακίδου. Ιχέλω το τζιαι τζείνον. Άτε ρε Γρουστόφκιαν ανοικτοσιέριν, δώκε μας το τζιαι τζείνον ως γενναιόδωρον προσφορά τζιαι γιω ιδώκει σου, όπως έκαμνεν του ιθαγενή το κονκισταδόρες, έναν καθρεφτούιν να ιβλέπει την φάτσαν του, το "Πρόεδρον της Ρουμ Γκιαούρ Δημοκρατίας".

* ‘Αντε, ο κακός ‘Ερογλου θα ανεβεί και στο Κελλάκι. Οι «δυο ηγέτες» θα έχουν κοινό δείπνο στο εξοχικό του προέδρου Χριστόφια. Δεν φοβάται ο πρόεδρος, πως όταν το βράδυ ο ‘Ερογλου δει από ψηλά τη Λεμεσό, θα του ανοίξει η όρεξη και θα θέλει και άλλες παραχωρήσεις;

* Ο πρόεδρος Χριστόφιας, για πρώτη φορά βεβαίως, κατόρθωσε να τερματίσει και τον εποικισμό και να εξαφανίσει τους εποίκους. Δεν υπάρχει πια θέμα εποικισμού. Τώρα υπάρχει θέμα μεταναστών και ιθαγένειας. Είδατε μαεστρία και ευελιξία ο πρόεδρος; ‘Ετσι απέσυρε και την πρόταση για παραμονή εποίκων, αφού δεν υπάρχουν πια έποικοι.

* Ο δρόμος της λύσης περνά από τη Κερύνεια, δήλωσε κάποτε ο πρόεδρος Χριστόφιας. Τώρα άρχισε να λοξοδρομεί. Πάει προς την Αμμόχωστο, όπου έκαμε τόσα, όσα δεν έκαμε κανένας πρόεδρος. Είναι τόσα πολλά που έκαμε για την Αμμόχωστο, που δεν θέλει να τα σχολιάσει. «Γιατί να τα σχολιάσει; Σχολιάζουν άλλοι. Για κείνον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Είναι θέμα γεγονότων». Και όσοι δεν βλέπετε τα γεγονότα, είναι επειδή δεν είδατε ούτε τα γεγονότα της υπόσκαψης του προέδρου.

* ‘Ακου να λέει ο Λευτέρης ότι ο πρόεδρος έχει παραμελήσει την Αμμόχωστο. Μα καλά δεν άκουσε το πρόεδρο που δήλωσε με όλη του τη σοβαρότητα, ότι όσα έκαμε ο ίδιος για την Αμμόχωστο, «δεν τα έκαμαν όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι μαζί». Ποιος άλλος πρόεδρος μετέφερε όλες τις υπηρεσίες από το Παραλίμνι στη Δερύνεια. Εκεί που θα κτίσει και το κολυμβητήριο. Την μόνη κοινότητα της Κύπρου που πλειοψήφισε το ΝΑΙ.

* Στο συνέδριο των Αποδήμων έμειναν μόνοι τους ο Χριστόφιας, ο ‘Αντρος και η διακομματική πλατφόρμα του ΝΑΙ. Τρεις κι ο κούκος. Αλλά μόνο αυτοί είναι οι αλάνθαστοι. Εμείς οι άλλοι «δεν θέλουμε λύση, αλλά διχοτόμηση». Και περιμένουμε από τον πρόεδρο «να κηρύξει επίθεση κατά της ‘Αγκυρας». Ε! Πε αλλόναν , κύριε πρόεδρε.

* Μη φοβάσαι, κύριε πρόεδρε. Ο Αναστασιάδης σου κάνει αντιπολίτευση για τα μάτια του κόσμου. ‘Αμα φέρεις το σχέδιο της «επανένωσης», που θα είναι «ανάχωμα κατά της διχοτόμησης» θα βγει ανοικτά μαζί σου. Θα σε υποστηρίξει με πάθος. Και θα εμφανιστεί και ο Πουργουρίδης με τα είκοσι του γαμψά νύχια για τις υπογραφές.

* Καλά, κύριε ‘Αντρο. Το εμπεδώσαμε. Την εκ περιτροπής την δέχτηκε ο Τάσσος, τη διζωνική ο Μακάριος, την παραμονή των εποίκων πάλι ο Τάσσος. Ο Χριστόφιας δυο χρόνια τώρα όλο και απορρίπτει. Δεν κάνει καμιά υποχώρηση. Στο τέλος θα μας τον βγάλεις και απορριπτικό.

Το παρδαλό κατσίκι, για το Christofias-watch

4 Σχόλια:

Ελευθερος είπε...

Τι πειραζει τωρα μια ψηφος του εποικου κουβαλητου να ισουται με 14 ψηφους των Κυπριων?
Τι ρατσιστες που εισαστε να μην ανεχεστε εναν τουρκο προεδρο.
Που ειναι ο ανθρωπισμος σας για τους καημενους τους εποικους που τους ξεσηκωσαν απο την Ανατολια για να εποικοισουν τα σπιτια των αχαριστων των Κυπριων?
Απολιτιστοι Κυπριοι δεν καταλαβατε οτι πρεπει να ειστε "ρεαλιστες"? Αλλα τι περιμενεις απο ενα λαο αγνωμονα οπισθοδρομικο, τριτοκοσμικο.
Αχαριστοι ο προεδρος να δινει το αιμα του συντρωγοντας στο Κελλακι με τον τουρκο και εσεις ευχαριστηση να μην εχετε.
Αισχος και ντροπη σας προδοτες της παγκοσμιοποιησης, ρατσιστες καλοπερασακηδες που μου θελετε ελευθερια και ανθρωπινα δικαιωματα.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Υπήρχε ένα σχόλιο του ΡΗΓΑ, ο οποίος επανήλθε, αλλά το σχόλιο δεν υπάρχει πλέον...

Ο Ρήγας είχε μιλήσει για τον ΤΡΙΜΙΚΛΙΝΙΩΤΗ, τον γνωστό γελωτοποιό που το παίζει ακαδημαϊκός.

ΡΗΓΑ, μπορείς να μας ξαναπείς τι τρέχει με αυτόν τον τύπο;

Αν θέλεις στείλε μου e-mail, προσπαθώ να μάθω ποιος είναι τελικά αυτός ο τύπος που μας κατηγορεί σε όλα τα φόρα παγκοσμίως ως ρατσιστές και φασίστες.

Ελευθερος είπε...

Τρων τζιε πιννουν στου Κεμαλ το μαγαζι - Τζελλατζι....
Ατε πε καρτασσ.....γυρε αλλοναν τζιε τ αρνια τζιοιμουντε....
Ισσσιαλλαχ που να τους κατση μεσ τον βουρκουραν.

Ελευθερος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.