Μόνο σε μια λύση μπορεί να ....καταλήξουμε

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Οι γενναιόδωρες προσφορές μου στην Τουρκία, είναι anef_oriwn!


Είναι πια ολοφάνερο. Για να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό, έστω και λύση «διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας», πρέπει η ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί τους όρους της Τουρκίας.

Πρέπει να αποδεχθεί διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντικατάστασή της από την «διζωνική, δικοινοτική, ομοσπονδία των δυο κυριάρχων κρατών, που θα συνεργάζονται». Πρέπει να αποδεχθεί την παραμονή όλων των εποίκων, να αυξήσει δηλαδή ο πρόεδρος τη γενναιόδωρο προσφορά του.

Πρέπει να αποδεχθεί ότι τα δυο ισότιμα κρατίδια θα έχουν μία, δήθεν, κυριαρχία αλλά θα την εξασκούν το καθένα για λογαριασμό του, θα έχουν μια, δήθεν, διεθνή προσωπικότητα, αλλά το καθένα με τη δική του ξεχωριστή, όπως το ξεχωριστό FIR. Θα έχουν μια διεθνή ιθαγένεια, αλλά το καθένα θα εκδίδει και την δική του ιθαγένεια. Θα πρέπει δηλαδή να αποδεχθούμε, να προσυπογράψουμε και να νομιμοποιήσουμε τη διχοτόμηση, την οποία υποτίθεται ότι θα αποφύγουμε με την «επανένωση».

Φυσικά πρέπει να αποδεχθούμε και τις εγγυήσεις της Τουρκίας, για να είναι βιώσιμη η λύση και να εξυπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας. ‘Οσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ιδιοκτησία, την ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση, αυτή θα έχει την απαράβατη ισότητα του 82% με το 18%.

Ο πρόεδρος έκαμε «γενναιόδωρες προσφορές»
. Αλλά πρέπει να τα δώσει όλα για να πετύχουμε τη «λύση και επανένωση». Οι Τούρκοι δεν έχουν κάμει απολύτως καμιά υποχώρηση. Ας μας αναφέρει κάποιος, έστω και μια ασήμαντη παραχώρηση ή υποχώρηση από τις θέσεις της για να κλειδωστομιάσουμε. Φυσικά, όταν τους τα δώσουμε όλα, θα μας δώσουν το αντίδωρο. Θα μας επιστρέψουν ένα μέρος της Αμμοχώστου και θα μας επιτρέψουν να αναοικοδομήσουμε ολόκληρη την «επανενωμένη» πόλη.

Επομένως δεν έχει καμιά απολύτως σημασία, αν κάποιος αποδέχεται ή δεν αποδέχεται τη «διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», που είναι ο μεγάλος στόχος του Χριστόφια και του ‘Αντρου. Γιατί είτε την αποδεχόμαστε, είτε την απορρίπτομε, δεν υπάρχει περίπτωση να την πετύχουμε. Εκτός αν κάποιοι είναι πρόθυμοι να αποδεχτούν και να προσυπογράψουν τις τουρκικές αξιώσεις.

Θα μας πουν κάποιοι ότι με αυτά που λέμε θα τουρκοποιηθεί η βόρεια Κύπρος και οι Τούρκοι θα διεκδικούν μερίδιο και στο νότο.

Τους απαντούμε: Και με τη λύση που μας προτρέπουν να αποδεχθούμε θα συμβούν τα ίδια πράγματα και μάλιστα θα είναι νόμιμα και με την υπογραφή μας. Υπάρχει και μια διαφορά. Θα διεκδικούν και δικαιώματα από το νότο. Ενώ τώρα διεκδικούν δικαιώματα από την Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος της Ε.Ε. με ολόκληρη την επικράτεια της, ιδιότητα που θα θυσιαστεί στο βωμό της «επανένωσης». ‘Ετσι «η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», όπως την προωθεί η πλατφόρμα του ΝΑΙ και την αποδέχεται ο ‘Ερογλου, δεν «αποτελεί ανάχωμα ενάντια στη διχοτόμηση», όπως διακηρύσσει ο κ. Χριστόφιας. Αποτελεί ολοκλήρωση και νομιμοποίηση της διχοτόμησης του τύπου που επιδιώκει η Τουρκία.

Τίποτε όμως δεν μπορούν να κάμουν, αν εμείς δεν το αποδεχτούμε. Ούτε απ’ ευθείας εμπόριο, ούτε αναγνώριση του παράνομου μορφώματός τους.

Μπορούν μόνο να τα κάμουν με δική μας ανοχή και με τη δική μας προσυπογραφή. Υπάρχουν ηγέτες έτοιμοι να βάλουν αυτή την υπογραφή, είτε με το ένα χέρι, είτε και με τα δυο τους χέρια και όχι με τα είκοσι τους νύχια;

Θεόφιλος για το christofias-watch

6 Σχόλια:

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Είναι φανερό ότι ο Χριστόφιας μας οδηγεί στον γκρεμό.

Εμείς οι αριστεροί, δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι τελικά την Κύπρο στην Τουρκία, θα την έδινε κάποιος αριστερός. Ή μάλλον, από ό,τι έδειξε με τις λιμουζίνες και τα ιδιωτικά αεροπορικά σκάφη, ένας κατ' επίφαση αριστερός.

Ο Χριστόφιας έχει γίνει όργανο του αμερικανοβρετανικού ιμπεριαλισμού.

John Charalambous είπε...

Ναι καλέ. Γιατί να μην τουρκοποιηθεί η Κύπρος; Στο κάτω κάτω το ΑΚΕΛ θα επιβιώσει, είτε τουρκική είναι η Κύπρος είτε ελληνική. Τι σημασία έχει αν θα χαθεί ο πολυχιλιόχρονος κυπριακός ελληνισμός; Το ΑΚΕΛ να βολευτεί και δεν πειράζει.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ρε κερατουκλι σ-καταμουτρα (ανεφ-αρχιμουφτη και αλλα παραγωγα σου) μα εφατισεν σου η πειρα οξα το τζερρατο εν ποιο βαρυ με στον λαλλλαρο?
πε μου κορη κορου. ποιο που τα θκυο?
μιλουμεν η προσπαθεια σου να πεισεις οτι εν εισαι εσυ και τα 3 γελοια ψευδωνυμα, ειναι τοσο γελοια οσον την προσπαθεια της κυβερνησης να πεισει οτι το γερημον το φαξ εν που μονη της η γραμματευς του Βασου Γεωργιου που τοστειλεν. ε καλα σιορ ,αφου μια σεκρεταρυ εκαμνε ρουσφετι η εστω επροσπαθησε και το παραδεχεστε, πετε μας τζαι μας ποια πειθαρχικα και ποινικα μετρα ελαβεν η κυβερνηση εναντιον της σιορ?
ουστ κοπροσκυλλο, κερατουκλι. ουστ.

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

προς κηρυκα
ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΝΕΙΣ COPY-PASTE ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ? απλη ερωτηση, περιμενω "λογικη" απαντηση.

προς ψευδοεπιτροπους
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΒΕΛΛΟΥΣ?

Ανώνυμος είπε...

Μαγγανοπήγαδος:
Γιατί να μην αποδεχθούμε τους όρους της Τουρκίας ρε παιδιά? Στο κάτω κάτω εμείς φταίμε και είναι και αδέρφια μας οι μπαγάσες, οπότε γιατί να μην τους αποδεχθούμε δηλαδή?

Το συμφέρον των αδερφιών μας δεν μπορεί παρά να είναι και δικό μας συμφέρον, έτσι? Απλή λογική ενός ανόητου κόμματος!
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Ρε κωλοπαπά, εσύ ζείς εις βάρος των πιστών της θρησκείας σου που λαλεί, εάν τις σε ραπίσει στο ένα μάγουλο εσύ να του γυρίσεις και το άλλο μάγουλο, τζιαί εν να περιπαίξεις τζιόλας τις όποιες ενέργειες γίνονται για να αποκαταστήσουν την ειρηνικήν επανένωσιν του τόπου;

Ανώνυμος είπε...

Τίποτε όμως δεν μπορούν να κάμουν, αν εμείς δεν το αποδεχτούμε. Ούτε απ’ ευθείας εμπόριο, ούτε αναγνώριση του παράνομου μορφώματός τους.


Θεόφιλος για το christofias-watch
- - - - - - - - - - - - - - - - -

Μπορούν Θεοφιλάκο, μπορούν. Η Σερβία έβαλεν καμιάν υπογραφήν για το Κόσσοβο; Για το Μαυροβούνιο;
Η Γιουγκοσλαβία έβαλεν καμιάν υπογραφήν για τη διάσπασιν της;
Ακριβώς οι προσπάθειες μας γίνουνται για να μεν πάθουμεν τζιαί μεις τα ίδια. Ας καταφέρουμεν τουλάχιστον να πιάομεν κάτι πίσω, παρά να τους μείνουν ούλλα. Έστω το Βαρώσιν.
Αν τζιαί με τα μυαλά που κουβαλούν πολλοί που τους δικούς μας, τζιαί τα εμπόδια που βάλλουν, το μόνον σίουρον που εν να πιάομεν, μάλλον είναι ο πούλλος. Αλλά εσάς έν τζιαί κόφτει σας. Φτάνει να αποτύχει ο Γριστόφκιας τζιαί σείς εν νά σαστεν ευκαριστημένοι.
Μάααασσσιαλλλα!