Ανοικτή επιστολή στη Διεύθυνση του ΡΙΚ

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Το νέο σήμα του ΡΙΚ...

Του Ανδρέα Μορφίτη*

Παρακολούθησα με προσοχή, για δεύτερη φορά σε επανάληψη, το 4ο πρόγραμμα της σειράς ντοκιμαντέρ της Σούλας Χ'' Κυριάκου στο ΡΙΚ με τίτλο «Η δράση της ΕΟΚΑ Β΄ το 1974 σε βάρος των Τουρκοκυπρίων αμάχων» και πραγματικά έμεινα εμβρόντητος! Η παραγωγός του προγράμματος, σε μια προσπάθειά της να υπηρετήσει δήθεν την ιστορική αλήθεια, παρουσίασε με τον πιο ανηλεή, ετεροβαρή και εξευτελιστικό τρόπο τις δολοφονίες στη Μαράθα, Σανταλάρη, Aλόα και Τόχνη. Η κ. Σούλα Χ'' Κυριάκου περιόδευσε με «δέος» τα μνημεία της τουρκικής προπαγάνδας στην κατεχόμενη Κύπρο και άντλησε το υλικό της για να ρίξει τάχατες φως στα γεγονότα που οδήγησαν στην τουρκική εισβολή και στις ωμότητες που διεπράχθησαν πριν και μετά.

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή της ευφάνταστης παραγωγής της, έδειξε το σύνθημα που είναι γραμμένο στους τοίχους «Ελλάς - Κύπρος - Ένωσις» και σχολίασε χαρακτηριστικά: «Αυτά τα συνθήματα μάς οδήγησαν στην προδοσία και στην καταστροφή». Αγνοεί, όμως, η κ. Χ'' Κυριάκου ή θέλει να παραβλέπει τη μεγαλύτερη ιστορική αλήθεια που δημιούργησε το κυπριακό πρόβλημα: Ότι η Τουρκία ανέκαθεν είχε στο στόχαστρό της τη διχοτόμηση ή την ολοκληρωτική κατάληψη της Κύπρου. Θυμίζω απλώς στην κ. Χ'' Κυριάκου τα αποκαλυφθέντα αρχεία, σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία παρουσίαζε στους χάρτες της την Κύπρο διχοτομημένη κατά μήκος του 35ου γεωγραφικού παράλληλου -η σημερινή Πράσινη Γραμμή- και τις αλλεπάλληλες προσπάθειες για εισβολή στην Κύπρο, οι οποίες εμποδίστηκαν από διάφορές κυβερνήσεις των ΗΠΑ (Τζόνσον κ.ά).

Αναφέρω ακόμα την πιο πρόσφατη χαρακτηριστική δήλωση του Τούρκου Υπουργού εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι ακόμα και να μην υπήρχε στην Κύπρο ούτε ένας Τούρκος, η Τουρκία όφειλε να δημιουργήσει κυπριακό πρόβλημα γιατί πραγματικά το νησί ενδιαφέρει και εξυπηρετεί την τουρκική στρατηγική, προάγει τα τουρκικά συμφέροντα και είναι χρήσιμο για την εξωτερική πολιτική της χώρας του.

Το να προβάλλουμε τις ομαδικές δολοφονίες Τούρκων αμάχων με τον πιο ωμό και βάρβαρο τρόπο, ούτε τη συμφιλίωση προάγουμε -αντίθετα αναξένουμε πληγές και αναζωπυρώνουμε τα μίση και τα πάθη- αλλά ούτε και την ιστορική αλήθεια υπηρετούμε, αφού η αποκάλυψη είναι μονομερής, κοντόφθαλμη, συκοφαντική και ετεροβαρής. Αν η πρόθεση της κ. Χ'' Κυριάκου είναι να παραδειγματίσει και να νουθετήσει τους Έλληνες της Κύπρου με αυτόν τον εξευτελιστικό τρόπο, θα της θυμίσω ότι έχουμε υποστεί πολλά από τις βαρβαρότητες των ιδίων των εισβολέων και κατακτητών μας και δεν χρειαζόμαστε το δικό της μαστίγωμα, που με τόση ελαφρύτητα αλλά και βαναυσότητα εκτόξευσε.

Σας προκαλώ ανοικτά και ευθέως να μας απαντήσετε, κ. Χ'' Κυριάκου, αν το σύνθημα «Ελλάς-Κύπρος-Ένωσις», ένα σύνθημα που έβγαινε μέσα από τα σπλάχνα της Ιστορίας και των Ελλήνων της Κύπρου και διατηρήθηκε διά μέσου των αιώνων ως άσβεστος πόθος, ήταν αυτό που μας οδήγησε στην προδοσία και την καταστροφή.

Αν πράγματι εννοείτε αυτόν τον γελοίο, ανιστόρητο και υβριστικό ισχυρισμό, τότε σας θεωρώ υπόλογη έναντι της Ιστορίας και σας παραδίδω στην κρίση και τη συνείδηση των Ελλήνων της Κύπρου. Σας θεωρώ ένοχη απέναντι σ' αυτούς που έχυσαν το αίμα τους και θυσίασαν τη ζωή τους για να είστε σήμερα εσείς ελεύθερη και να νέμεστε αφειδώλευτα τα αγαθά, τα αξιώματα, την προβολή και τις θέσεις που εκμεταλλεύεστε από τη δική τους θυσία και μόνο!

Η περί ης ο λόγος τηλεοπτική «παραγωγή» σας -και άλλες παρόμοιες- μπορούν κάλλιστα ν' αποτελέσουν από μόνες τους εξαιρετικό και πολύτιμο υλικό για την τούρκικη προπαγάνδα (αλλά και των συμμάχων της). Αν μεταγλωττιστούν στην τουρκική γλώσσα και προβληθούν από τα τουρκικά ΜΜΕ -ή στην αγγλική γλώσσα και προβληθούν από το ΒΒC- θα συντείνουν και αυτά στη συντήρηση της τουρκικής προπαγάνδας αλλά και της αγγλικής πολιτικής τού «διαίρει και βασίλευε». Τέλος θα συντείνουν και αυτά -όπως και οι ωμότητες που διαπράχθηκαν- στη συντήρηση του αιωνίου μίσους μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων της Κύπρου και στην εμπέδωση του διαχωρισμού. Σ' αυτόν τον τόπο έχουμε χάσει προ πολλού το μέτρο, την ορθή κρίση και την ισορροπία και η εκπομπή της κ. Χ'' Κυριάκου αποτελεί μια μοναδική μαρτυρία αυτής της πραγματικότητας.

*ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΡΦΙΤΗΣ
Πρόσφυγας από την κατεχόμενη Αμμόχωστο

Υ.Γ. Οι Έλληνες της Κύπρου δεν έχουν ανάγκη τις εκπομπές της κ. Χ'' Κυριάκου αλλά του συναδέλφου της, Γιάννη Νικολάου, όπως το αφιέρωμα στην Κυρά της Λαπήθου. Και ο νοών νοείτω.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΙΝΗ", 14/8/2010
Την αντιγραφή επιμελήθηκε ο Μόδεστος για το christofias-watch

36 Σχόλια:

nekatomenos είπε...

"Το να προβάλλουμε τις ομαδικές δολοφονίες Τούρκων αμάχων με τον πιο ωμό και βάρβαρο τρόπο, ούτε τη συμφιλίωση προάγουμε -αντίθετα αναξένουμε πληγές και αναζωπυρώνουμε τα μίση και τα πάθη- αλλά ούτε και την ιστορική αλήθεια υπηρετούμε, αφού η αποκάλυψη είναι μονομερής, κοντόφθαλμη, συκοφαντική και ετεροβαρής."

Ο κύριος προτείνει να πιάσουμε χεράκια και να πούμε ότι τώρα είναι όλα υπέροχα για να μη χρειαστεί όσοι σκότωσαν από τη πλευρά μας να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους; Εμένα γιατί αυτό μου ακούγεται σαν νερόβραστος επαναπροσεγγιστισμός ΑΚΕΛικού τύπου; Εντύπωση μου κάνει που προβάλλετε τέτοιες απόψεις.

Συνεχίστε να αυτοκαταστρέφεστε μέσα από τις αντιφάσεις σας και την έλλειψη της σοβαρότητας σας.

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

ωχ οι επιτροποι ενοχληθηκαν απο την αποκαλυψη των εγκληματων της εοκα β?επιτροποι μα στην εδεκ και το δηκο χειροκροτειτε ακομα την εοκα β?για εσκοτωναν σας?απο την αλλη η πατριωτικη σημερινη τελευταια υμνει την εοκα β.μια βαλλουν μας τρομοκρατη αξιωματικο στην τι βι τωρα απαγορευουν στο ρικ να προβαλλει αυτα τα εγκληματα.δηλαδη οτι εγκληματα καμνουν οι ελληνες πρεπει να κουκουλωνονται.συνεχιζουμε να υμνουμε σαν ηρωες τους δολοφονους αμαχων σαν τον μεγα σφαγεα αλεξανδρο που τον θελουν οι σκοπιανοι γιατι εσφαζε ελληνες.το δησυ συνεχιζει μεσα απο τα καναλια του και τις φυλλαδες του να λεει μπραβο στις σφαγες αμαχω.ρε ζηνων κιτιευς ξερω οτι εισαι σχολιαστης γιατι ειδα που το εκαμνες σοου το αρθρο στο φεισμπουκ και λες ταχα οτι δεν εχεις κομμα ενω το προφιλ σου εν γεματο που ακροδεξιους.

katamutras είπε...

Επαναστάτη κατά τα άλλα οι αδελφή και φίλη μας οι τουρκοι βίασαν τη μάνα σου.
Άνθρωποι τίπου Σ. ΧΚυριάκου όχι μόνο ένει ντροπή για την αθρωπότητα αλλά δεν πρέπη να κατέχουν θεσης κλειδιά.
Η ιστορία πρέπει να γράφετε και να λέγετε όπως έγινε όσο πικρή και αν είναι και να παίρνουμε μαθήματα από αυτήν και όχι να προκαλούμε παραπάνω μίσως και από τις δυο πλευρές όπως κάνει η Χκυριάκου και το ΑΚΕΛ.
ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΚΕΛΙΚΩΝ ΜΗΝ ΤΑ ΦΟΡΤΟΝΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

τρομοκρατη ματσουκα ν μανα μου δεν βιαστηκε απο μωρα και γερους.το μυαλουδακι σου πρεπει να λειτουργησει!και το τελευταιο το ειδα και γελω.η εοκα β μακαριακη.μαλλον τουρκαλακι εισαι.

nekatomenos είπε...

Μα τι λαλείτε; Ρε παιθκιά, συνεννοηθείτε... μεταξύ σας τζαι με το τι θέλετε να πείτε...

Και να το τελικό αποτέλεσμα του Christofias Watch. Αυτοκαταστροφή μέσα, όχι μόνο από τις αναρτήσεις αλλά τώρα και από τα σχόλια. Άμα το μπλογκ τραβάει μόνο τέτοιου επιπέδου διάλογο, καληνύχτα σας.

Ανώνυμος είπε...

"Η παραγωγός του προγράμματος, σε μια προσπάθειά της να υπηρετήσει δήθεν την ιστορική αλήθεια, παρουσίασε με τον πιο ανηλεή, ετεροβαρή και εξευτελιστικό τρόπο τις δολοφονίες στη Μαράθα, Σανταλάρη, Aλόα και Τόχνη."
* * *
Σχόλιο Κατάμουτρα: Δηλαδή, έν τζι εν οι δολοφονίες που εν ανηλεείς, εξευτελιστικές τζιαί ετεροβαρείς άρα καταδικαστέες! Εν ο τρόπος που τες επαρουσίασεν η παραγωγός του προγράμματος!



"Το να προβάλλουμε τις ομαδικές δολοφονίες Τούρκων αμάχων με τον πιο ωμό και βάρβαρο τρόπο, ούτε τη συμφιλίωση προάγουμε . . . "

Σχόλιο Κατάμουτρα: Δηλαδή έν τζι εν οι δολοφονίες Τούρκων αμάχων που εν ωμές τζιαί βάρβαρες. Εν ο τρόπος που τες προβάλλουμεν!
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Ρε κοπέλια της επιτροπής του christofias-watch! Ξαπολάτε τον Αντρέαν Μορφίτην τζιαί τες μαλακίες του, τζιαί ελάτε πίσω στον στόχο τζιαί την σωστήν μεθοδολογία που σας εκαθοδηγήσαν τζιείνοι που σας πλερώνουσιν, δηλαδή ο αρχεπίσκοπος τζι ο Νικωλάκης. Κάψετε Γριστόφκιαν, Κάρραγιαν, Σπύρον τζιαί Μάρκον Κυπριανού. Φουμίστε τον Τάσσον τζιαί τον γιον του τον Νικωλάκην πέρκειμον καταφέρουμεν να τους αρπάξουμεν το ΔΗΚΟ.
Άτε!

Πενταρόγιωρκος είπε...

ΕΙΠΕ Ο KATAMUTRAS ΣΤΙΣ 19 Ιουλίου 2010 10:04 μ.μ.

«Αλλά τζιαί τζιείνος ο παραδκιάνταλος ο Φούλης; Ήρτεν προχτές στο χωρκόν μου τζιαί χάα χα να μουντάρω πάνω του τζιαί να του ζαώσω τζιαί τ' άλλον του τ' αμμάτιν.»

Επίσης, όταν στις 19 Ιουλίου 2010 8:01 μ.μ. είπα «Στην Κύπρο βλέπουμε εδώ και τρεις μήνες πολιτική στοχοποίηση του Χριστόφιας-Γοτς... Να περιμένουμε δολοφονίες από "ανεξάρτητους" τρομοκράτες;», ο Katamutras απάντησε στις 9:30μ.μ. «Ποιός ιξέρει;», αφήνοντας ΣΑΦΩΣ να υπονοηθεί πως μπορεί και να ετοιμάζονται δολοφονίες των Επιτρόπων του Χριστόφιας-Γοτς.

Στις 21 Ιουλίου 2010 1:38 π.μ. ο βίαιος Katamutras επανήλθε με σχόλιο λέγοντας ψευδώς και χωρίς να προσκομίσει κανένα στοιχείο πως «Οι επίτροποι είναι απλά πληρωμένα πιόνια, είπαμεν από ποιούς», με φανερό σκοπό να δημιουργήσει μίσος εναντίον τους. Μετά συνέχισε τις απειλείς όπου συνεχίζουν οι υπόνοιες για βία, αφού είπε «ε ας προσέχουν τζιείνοι στο κάτω κάτω! Ποτέ δεν ξέρεις . . . χα χα χα χα χα!».

Ο άλλος γνωστός τραμπούκος Anef_Oriwn, με σχόλιο της 19 Ιουλίου 2010 11:40 μ.μ. συναινεί στο όργιο βίας που ετοιμάζει ο Katamutras στοχοποιώντας τόσο εμένα όσο και τους συντάκτες του Χριστόφιας Γοτς λέγοντας «Πενταρόγιωρκε, Προφανώς εν ήπιες τα χάπια ΣΟΥ ακόμα!!! Πρέπει όμως να αυξήσεις τη δόση, γιατί εν ΣΕ πιάννουν πιον!».

Πενταρόγιωρκος είπε...

Μάλλον ο Κατάμουτρας, όπως και ο άλλος ο Μεταξόπουλος και ο Anef_Oriwn, ανήκουν στην εκτελεστική πτέρυγα της Επαγρύπνησης. Είναι οπλισμένοι με σιδερογροθιές, ρόπαλα, λοστούς και κοντόκαννα κυνηγετικά. Τέτοιους φιλοΑΚΕΛικούς τραμπούκους έχουμε δει πολλές φορές.

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ! ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ.

θα προστατέψει άραγε η αστυνομία την ελευθερία του λόγου από βίαιους και αργυρώνητους οπαδούς του ΑΚΕΛ όπως τον Μεταξόπουλο, τον Katamutras, τον Arxiepiskopo και τον Anef_Oriwn???

Πλαστήρας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
nekatomenos είπε...

Οποία παραδοξότητα, ο μόνος από τους υποστηρικτές της γραμμής του μπλογκ ο οποίος να επιχειρεί να συζητήσει το θέμα της ανάρτησης να είναι ο Πλαστήρας! Οι υπόλοιποι προτιμάτε να ενεργείτε ως bots, αναπαράγοντας τα ίδια ποιηματάκια ξανά τζαι ξανά γιατί που ξέρεις, μπορεί κάποιο να πιάσει. Ο Πενταρόγιωργκος ειδικά έφκαλε νάμι.

Πλαστήρα, άσχετα αν υπήρξε παλλαϊκό αίτημα τη δεκαετία του '50, τζαι το '60 ως το '74 [αγνοούμε τη δράση της ΕΟΚΑ Β τζαι το 20% περίπου του πληθυσμού το οποίο είχαν καταφέρει να φανατίσουν ενάντια στην Ένωση οι ε/κ χωρίς να το θέλουν τζαι οι Βρετανοί επίτηδες] τούτο σημαίνει πως δεν εξώθησε τους φανατικούς μας σε φονικά άκρα;

Εν τζαι απάντησε μου κανένας στο πρώτο μου ερώτημα. Φυσικά εν περιμένω κάτι άλλο. Θα πάθαινα ένα σοκ αν αφήννατε στην μπάντα τις μικρο- και ενδοκομματικές σας σκοπιμότητες ["θέλουμε το ΔΗΚΟ! το ΑΚΕΛ εν κακόοοον!"] για να συμμετάσχετε σε, you know, διάλογο.

nekatomenos είπε...

To "(τ)Σούλλα" του Πλαστήρα εν αποτελεί σεξιστικό τζαι υβριστικό χαρακτηρισμό αγαπητή Επιτροπή έτσι; Άλλωστε τωρά εν της παπαθκιάς τα ξύλα.

Ανώνυμος είπε...

Πλαστήρας:
Το ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ δεν ήταν απλά ένα σύνθημα. Ήταν ένα παλλαικό αίτημα (το οποίο κατά καιρούς ασπάστηκε ακόμα και το AKEL) και ξεπήδησε από τα βάθη των αιώνων.
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Τούτον εν αλήθκια Πλαστήρα. Αλλά πάει ο τζιαιρός της άγνοιας τζιαί του φανατισμού! Φυσικά τζιαί ήταν παλλαϊκόν αίτημα η ένωση, τζιαί το πρώτον κόμμαν που την εδιεκδίκησεν ήταν το ΑΚΕΛ. Ούλλοι ξέρομεν το!

Πε ότι το πετυχαίναμε! Τί θα εγένουντον οι Τουρκοκύπριοι πε μου;
Μια γνώμην σου ζητώ! Τί έπρεπε να κάμουμεν με τους Τουρκοκύπριους, από τη στιγμή που οι ίδιοι έν εθέλαν την ένωσιν; Διότι ήταν παλλαϊκόν αίτημα των Ελληνοκυπρίων μόνον. Όι τζιαί των Τουρκοκυπρίων.
Αφού είσαι τζιαί . . . επίτροπος, δώσε μιαν απάντησιν τζι αφήστε τα ανούσια συνθήματα! Στο κάτω κάτω αν θέλει ο Νικωλάκης να φάει το ΔΗΚΟ, γιατί εμείς οι απλοί πολίτες να πάρουμεν διαζύγιον που την λογικήν; Ίντα μας κόφτει εμάς που τες επιδιώξεις του Νικωλάκη τζιαί του Ττόμη;
Περιμένω απάντησιν.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή στον τόπον μας οι ρηχής σκέψης αρχηγοί κομμάτων, κομματιδίων τζιαί εκκλησιάς ουδέποτε εκαταφέραν, να αντιληφτούν την παραγματικότητα του Κυπριακού προβλήματος, τζιαί ετοποθετήσαν την ιμίσσιμου πολιτικήν τους στο: Το Κυπριακόν πρόβλημαν εν πρόβλημαν εισβολής τζιαί κατοχής, τους ρωτώ το εξής απλόν πράμαν, τζιαί τζιείνους αλλά τζιαί τους διάφορους υποστηρικτές τους.
Αν αύριον η Τουρκία σηκώσει τα στρατεύματα της που την Κύπρον, τζιαί στα σημεία αντιπαράταξης μείνουν μόνον σκοπιές τζιαί φυλάκια Τουρκοκυπρίων, τί πρέπει να κάμουμεν κατά την γνώμην τους; Τζιαί πού πάει η πολιτική τους (της εισβολής και κατοχής);

Σε μιαν τέτοιαν περίπτωσιν, η Τουρκία κατά τη γνώμην μου θα έκαμνεν την κίνησιν ματ!

arxiepiskopos είπε...

Για να διατηρηθεί το επίπεδο ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΥ του μπλογκ,σας προσφέρω το πιο κάτω ανέκδοτο: Πάει ένα ζευγάρι στον ζωολογικό κήπο και βλέπουνε έναν γορίλα στο κλουβί του.
Γυρνά ο άνδρας και λέει στην γυναίκα:
- Δείχτου λίγο μπουτάκι να καυλώσει.
Του δείχνει η γυναίκα, και ο γορίλας άρχισε να χτυπιέται.
- Δείχτου και λίγο βυζάκι.
Το κάνει η γυναίκα και ο γορίλας αναστατωμένος αρχίζει να χτυπάει τα κάγκελα του κλουβιού.
- Ωραία, λέει ο άνδρας. Τώρα πες του ότι έχεις πονοκέφαλο!

arxiepiskopos είπε...

Ε,ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΕ,στις 3.26 την αυγή οι φυσιολογικοί άνθρωποι είτε ξυπνούν να κατουρήσουν είτε γαμούν μετά από άγριο γλέντι. Εσύ γιατί την ώρα εκείνη μαλακίζεσαι;

arxiepiskopos είπε...

Ρε,αμπάλατοι!Ο Αντρέας Μορφίτης προαλείφεται για βουλευτής το 2011!Τζι εσείς επιάσετέτον στο στόμα σας τζι είπετέ του "μπράβο"!Εβρομήσετέ τον τζι εκάψετέ τον τον καημένον!

arxiepiskopos είπε...

Επίτροπε Γ.Ηλιάδη,αν ενομίσετε πως ηύρετε κόμμα έτοιμο να οικειοποιηθείτε,γελαστήκατε.Εμάθετε στα έτοιμα,καιρός να ξεμάθετε.Έτοιμη βρήκε ο μακαρίτης ο συμπέθερός σου τη γυναίκα και την προίκα,έτοιμο το ΔΗΚΟ και μετά νόμίσατε πως θα το κληρονομήσει ο Νι-κωλάκης!Η δυναστεία των ετοίμων και όχι των εντίμων,όπως θέλεις να τους παρουσιάζεις!Ήταν καιρός να πέσουν οι μάσκες!

arxiepiskopos είπε...

Ρε ΤΣΙΕΛΕΠΕ,γράψε το να το θυμάσαι:Ο Αύγουστος είναι ο τυχερός σου μήνας.Ποιος να το φανταζόταν πως θα εμφανιζόταν ο Ματσούκας κι εσύ από πρώτος στη λίστα της ηλιθιότητας θα βρισκόσουν δεύτερος!Άτε,με το καλό να εμφανιστεί και ο ΑΙΑΝΤΑΣ,οπότε μπορεί να γίνεις τρίτος,απομακρυνόμενος κι άλλο από τον πάτο της ηλιθιότητας!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ρε κερατουκλι αριμουφτη-ανεφ-σκατομουτρα,
θενκ γιου ρε ταρανδουλι που την επηρες διακοπες και μαυρισε. να σαι καλα συνεταιρακι μου
μμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ρε ανεφοπισκοπε, εν ηξερω ιντα σπα την επηρες ποτζει στην αυστρια, αμμα νασαι καλα μαη μποη. ουτε πως εν πενηνταρα ρε η 'πριγκιπεσσα' σου-μου. να σαι καλα ρε πεζεβεγκη (ου ειπα σου λεξη στην γλωσσα που καταλαβεις καλυτερα!!!!) .εχαρηκες??
ΕΧΑΡΗΚΑ να λαλεις ρε πεζερεγκαρε
μμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!

Πλαστήρας είπε...

Κατάμουτρα,
το γεγονός ότι υπήρχε μια τουρκική μειονότητα δε σημαίνει ότι πρέπει να απεμπολούνταν τα δημοκρατικά δικαιώματα της πλειοψηφίας όπως αυτό της Αυτοδιάθεσης. Οι Τουρκοκύπριοι θα είχαν τα μειονοτικά τους δικαιώματα.

Λάβε υπόψη ότι στην Κρήτη υπήρχαν 30% Τουρκοκρήτες. Σε όλα τα μέρη της Ελλάδας υπήρχαν τουρκικές μειονότητες οι οοίες έφυγαν με την ανταλλαγή πληθυσμών το 22. Πληροφοριακά το μόνο μέρος που είχε λιγότερο τουρκικό πληθυσμό από την Κύπρο ήταν η Πελοπόννησος.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

Τι φοβούνται τώρα που ο Ιωαννίδης μετά από 36 ολόκληρα χρόνια στα κάτεργα της φυλακής είναι πλέον νεκρός; Τι έχουν να πουν για τους στρατηγούς, τους ναυάρχους και τους πτεράρχους, που είναι αυτοί που πρόδωσαν το Έθνος τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974 και στην συνέχεια απόλαυσαν πλήρων τιμών από την μεταπολιτευτική δημοκρατία;

Τι έχουν να πουν για κάποιο στρατηγό, που διέδιδε ότι θα μας επιτεθεί η Βουλγαρία και για έναν άλλο που έλεγε ότι είναι έτοιμος να προελάσει προς την… Κωνσταντινούπολη και μετά απειλούσε ότι θα στρέψει τα στρατεύματά του προς την Αθήνα, εάν δεν έλθουν οι πολιτικοί; Τι έχουν να πουν για αυτούς που έδωσαν την διαταγή να μη πάνε τα Φάντομ στην Κύπρο; Γι’ αυτούς που διέταξαν τα υποβρύχια, που ηταν κοντά στην Βόρειο Κύπρο να επιστρέψουν στο Αιγαίο;

Είναι βέβαιο ότι πολλοί ήθελαν ο Στρατηγός Δημήτριος Ιωαννίδης να μη μιλήσει ποτέ! Ίσως, όμως, να έχει εξασφαλίσει ακόμη και εκ του τάφου του να «μιλήσει» και να αποκαλύψει ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

σημερα οι ψευδοεπιτροποι πενθουν τον χαμο ενος δικου τους ανθρωπου... ενος ανθρωπου του οποιου το οραμα και τις πραξεις ειναι αξιοι συνεχιστες! ψοφο και σε εκεινον, και στον ολετηρα γριβα.

katamutras είπε...

Επαναστατη τα ειρωνικά σου σχόλεια για ΕΟΚΑ Β΄ είναι πάρα πολύ ατηχέστατα αλλά πολύ κοντά στη αλήθια.
Η ΕΟΚΑ Β΄ είχε διαβροθεί σε μεγάλο βαθμό από αθρώπους του Μούσκου και κυρίως από προβοκάτουρες του ΑΚΕΛ.
Η δράση αυτων των αλητών που εισχόρησαν στις τάξης της ΕΟΚΑ Β΄ έφεραν τους τούρκους και όλα αυτά τα κακά .
Οι καθαρόαιμοι ΓΡΙΒΙΚΟΙ ποτέ δεν πρόδοσαν την πατριδα. Και ποτέ δεν πείραξαν κανένα. Οι προβοκάτωρες του ΑΚΕΛ που είχαν εισχορήσει στις τάξης της ΕΟΚΑ Β΄ έκαναν όλες τις παρανομίες και τους φόνους και τα φορτόνουν σε εμάς.
Υπάρχουν στηχεία και μαρτιρίες για τούτα.
Λαζαρους Σκαλιστής ας πούμε.
Τηλεγραφήματα που κένε το ΑΚΕΛ ας πούμε.

katamutras είπε...

Μεταξένια απάντηση θα πάρεις σε λίγο στου κερατούκλι ΑΝΕΦ

Ανώνυμος είπε...

Πλαστήρας:
το γεγονός ότι υπήρχε μια τουρκική μειονότητα δε σημαίνει ότι πρέπει να απεμπολούνταν τα δημοκρατικά δικαιώματα της πλειοψηφίας όπως αυτό της Αυτοδιάθεσης. Οι Τουρκοκύπριοι θα είχαν τα μειονοτικά τους δικαιώματα.
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ωραία, τούτον εν σωστόν τζιαί για λλόου μου. Διότι τζιαί εγιώ είμαι Ελληνοκύπριος. Έν τζι είμαι Βιετναμέζος!
Έλα όμως που οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι έν εδέχουντον να ενωθούμεν με την Ελλάδαν τζιαί τζιείνοι να έχουν μειονοτικά δικαιώματα μόνον! Τζιείνοι ελαλούσαν ότι αν ενωθείτε εσείς με την Ελλάδαν, εμείς θέλομεν το δικό μας ξεχωριστόν κομμάτιν της Κύπρου, γιατί εν να μας καταπιέζετε. Τζιαί αν δοκιμάσετε να ενωθείτε με την Ελλάδαν, εν να επέμβει το μιλλέττιν μας να επιβάλει διχοτόμησιν.
Τούτον είναι το Κυπριακόν πρόβλημαν φίλε μου. Εδοκιμάσαμεν (τζιείνοι που δοκιμάσασιν δηλαδή) με τον αγώναν της ΕΟΚΑ πρώτα τζιαί με το πραξικόπημαν ύστερα, αλλά τζιαί με άλλες ενδιάμεσες πολιτικές προσπάθειες να επιβάλομεν εμείς την ένωσιν αλλά έν τα καταφέραμεν. Εκαταφέραν τα τζιείνοι τζιαί επιβάλαν μας εμάς τη διχοτόμησιν, τζιαί μάλιστα επιάαν τζιαί πιο μεγάλον κομμάτιν πο τζιείνον που ζητούσασιν πρώτα!
Τωρά η πλειοψηφία τζιαί ποτζιεί τζιαί ποδά, ευνοεί να αλλάξει κάπως η κατάσταση τζιαί να έρτωμεν σε μιαν ειρηνικήν συμφωνίαν για να ζήσομεν ούλλοι ελεύθεροι τζιαί ασφαλείς.
Γιατί έν εν σωστή τούτη η πολιτική; Γιατί πρέπει να τα παίξουμεν όλα για όλα; Γιατί πρέπει να μαλλώννουμεν συνέχεια ώσπου ο ένας που τους δκιό να ππέσει νεκρός; Σε μιαν εποχήν μάλιστα που ππέφτουν τα σύνορα, η νομοθεσίες εναρμονίζονται, ο τρόπος ζωής γίνεται ο ίδιος τζιαί ο κόσμος τείνει να γενεί μια πατρίδα με τα ίδια ωφελήματα αλλά κυρίως με τα ίδια προβλήματα παντού;

Τζιαί επειδή πολλοί εφκάλαν αλλοπρόσαλλα συμπεράσματα για τον Κατάμουτραν μέσα δά, δηλώνω ΔΗΚΟικός, εκφράζω συμπάθειαν τζιαί συμπαράστασιν προς τες προσπάθειες του Γριστόφκια, αλλά θεωρώ πιό σωστήν πολιτικήν για το Κυπριακόν, την πολιτικήν Αναστασιάδη. Εν ο μόνος που είπεν η ομοσπονδία πρέπει να εν χαλαρή με μειωμένες εξουσίες στο κεντρικόν κράτος. Με τούτον τον τρόπον λλιοστεύκει η αλληλοεξάρτηση τζιαί πολλινίσκει η ελευθερία στην κάθε κοινότητα, άρα εξαφανίζουνται τζιαί οι αιτίες για τσακκωμούς πάλε. Η λογική τούτον λαλεί: Άμα μαλλώνουσιν δκιό, βάρτους χώρκα! Τζιείνος που θέλει να μαλλώννει, άμα τες φάει καλά να πάθει. Τούτος δηλαδή είμαστεν εμείς ως τωρά. Εφάαμεν τζιαί στήσαμεν. Θέλομεν τζι άλλες; Εγιώ πάω πάσον.

Περιμένω απόψεις.

nekatomenos είπε...

Εννά περιμένεις πολλή ώρα απόψης Κατάμουτρα... Άτε το πολλύ να φκει ο Πλαστήρας να σου πει "το χώμα το κυπριακό εν ελληνικό επειδή έτσι, νανα νανα να!"

Ρε παιθκιά, είσαστε υπερβολικά εύκολοι. Τι εγίνηκε, εξενερώσαν τζαι οι λλίοι έξυπνοι που ασχολούνταν με τις αναρτήσεις σας;

Πενταρόγιωρκος είπε...

Νεκατωμένε, αναδημοσιεύκω συνέχεια την συγκεκριμένη έρευνα που έκανα, γιατί κανένας δεν απαντά. Υπήρχαν τραμπούκοι και φασίστες στην πορεία εκείνη της ΚΙΣΑ, όπως υπήρχαν και στου ΕΛΑΜ. Κράνη, ρόπαλα, κουκούλες και στις δύο πλευρές.

Πολύ καλή η παρατήρησή σου για το "(τ)Σούλλα". Συμφωνώ πως πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ο Πλαστήρας για το σεξιστικό σχόλιο του. Ο Anef_Oriwn ακόμη δεν ζήτησε συγγνώμη για το σεξιστικό σχόλιο του για την "Γαμησιστράτη", ούτε για τον ηλικιακό ρατσισμό του στο παρελθόν.

Ελπίζω Νεκατωμένε, όπως έδειξες ευαισθησία για την κ. Σούλλα, θα δείξεις ανάλογη ευαισθησία και για χαρακτηρισμούς όπως "Νι-κωλάκης". Για να μεν γινούν της παπαθκιάς τα ξύλα.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Όσο για τον Katamutra, μην του δίνεις πολύ σημασία. Πρόκειται για τον Anef_Oriwn, γνωστό bot της Επαγρύπνησης ο οποίος ως Anef_Oriwn το παίζει "ευρύτερη αριστερά", ως Πρωμιθέας το παίζει "ανεξάρτητος χιουμορίστας", ως Katamutras ως "ΔΗΚΟϊκός", και ως Arxiepiskopos ως "ΕΔΕΚίτης".

Άλλωστε, ο Emerson απέδειξε πως ο Anef_Oriwn χρησιμοποιεί πολλαπλές ταυτότητες.

Ο κάθενας κάνει ό,τι πληρώνεται, έτσι και ο Anef_Oriwn. Πριν το ίντερνετ ήταν πληροφοριοδότης στο χωριό του. Σε παλαιότερη συζήτησή του με τον ΕΔΕΚ Η.Β. παραδέχτηκε πως πληρώνεται για την δουλειά του να σπέρνει παραπληροφόρηση εκ μέρους του ΑΚΕΛ.

Εξάλλου, ως Katamutras, o Anef_Oriwn δεν λέει κάτι διαφορετικό. Ουσιαστικά υποστηρίζει την διζωνική ομοσπονδία, ένα ρατσιστικό καθεστώς εγγυημένων πλειοψηφιών, ένα σύστημα επικίνδυνο και απαράδεκτο, σε μιαν εποχήν μάλιστα που ππέφτουν τα σύνορα, η νομοθεσίες εναρμονίζονται, ο τρόπος ζωής γίνεται ο ίδιος τζιαί ο κόσμος τείνει να γενεί μια πατρίδα με τα ίδια ωφελήματα αλλά κυρίως με τα ίδια προβλήματα παντού.

Με άλλα λόγια, αναπαράγει τις φαιδρότητες της περιθωριακής φυλλάδας "ΓΝΩΜΗ", και των ακραίων απόψεων εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΗΣ".

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω Νεκατωμένε. Πλαστήρα είναι λάθος και είναι σεξισμός και ανεφοριασμός να καταφερόμαστε εναντίον κάποιας γυναίκας με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Δεν τιμά κανέναν όταν το πράττει.

Όμως Νεκατωμένε, εσύ ξέρεις τι κάνεις; Δεν έχεις ουσιαστικές απόψεις να προβάλεις και ψάχνεις ψίλλους στα άχερα. Εμφανίζεσαι μια φορά στους δύο μήνες και πάντα ψάχνοντας να βρεις τις λεπτομέρειες για να κατηγορήσεις αυτό το Blog, χωρίς να σε ενοχλεί η ουσία. Έτσι είσαστε εσείς στον ΠΟΛΙΤΗ.

Παράδειγμα: Για τα όσα πρόσφερε ο Γιατρός σε αυτό τον τόπο δε σας νοιάζει και σας ένοιαξε ξαφνικά ο αριθμός της φρουράς του (που δοκίμασαν πολλές φορές διάφοροι ξένοι και ντόπιοι να τον δολοφονήσουν).

Για παράδειγμα: τα όσα θέτει ο Πενταρόγιωρκος δε σε απασχολούν καθόλου. Δε σε νοιάζει η συμπόρευση κάποιων φίλων σας εκεί του ΠΟΛΙΤΗ, με το φασισμό.

Και γιατί συνεχώς αποενοχοποιείς την κατοχή και φταις τους συμπατριώτες σου Ε/Κ για εγκλήματα κάποιων περιθωριακών εξτρεμιστών (με τους οποίους συντάσσεστε τώρα στα ίδια χαρακώματα);

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Επίσης Νεκατωμένε, θα ήθελα να σε ρωτήσω. Γιατί δεν ενισχύετε τα ιδεολογικά αδελφάκια σας του ακραίου εντύπου "ΓΝΩΜΗ" και τους αφήσατε μόνους τους;

Γιατί δεν ενισχύεις το συνάδελφό σου Μιχάλη Μιχαήλ; Είσαι νενέκος χωρίς αλληλεγγύη;

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ρα μεταξενια, σημερα εν η μανα σου που πενθα, που εχασε δικο της ανθρωπο ,αθλιοι μεταπραξικοπηματολαγνοι καρυδακοκεραστες ,δειλοι μια ζωη, εν η μανα σου ρε που πενθα που εχασε ενα που τους 'αθρωπους' της.

Πλαστήρας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πενταρόγιωρκος είπε...

Πολύ καλή η ανάρτηση της Επιτροπής. Για μια ακόμη φορά βλέπουμε τον ρόλο που παίζουν τα πληρωμένα bot της Επαγρύπνησης, όπως ο Anef_Oriwn που με τα πολλά

accounts του προσπαθεί να σταματήσει τον διάλογο, να "γαμήσει" την συζήτηση, και να σκοτώσει την ελευθερία του λόγου.

Εγώ απορώ: Αφού ο Anef_Oriwn έχει τόσα bots (Arxiepiskopos, Katamutras, Πρωμιθέας, Yiayia, Αφροασιάτης), ΠΟΥ ξέρουμε πως δεν ήταν αυτός τελικά ο "Ρήγας";

Γιατί εξαφανίστηκε ο "Ρήγας", ΑΜΕΣΩΣ μετά που το καθεστώς ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ, χρησιμοποιώντας το σχόλιο-προβοκάτσια που δημοσίευσε κατά του Μαγάριου, προσπάθησε να

κλείσει το Χριστόφιας-Watch και να ανακαλύψει την Επιτροπή;;;


Σημαντικά ερωτήματα... Ίσως τελίκά πίσω από τον αναλώσιμο "Ρήγα" κρυβόταν κάποιο γνωστό προβοκάτορικό-πολυbot της Επαγρύπνησης, όπως ο χρηματοδοτούμενος

Anef_Oriwn;;;;

nekatomenos είπε...

Ψιτ, εκτενή απάντηση (γιατί έχουμε και δουλειές κι έναν Ελληνισμό της Κύπρου να διαφθείρουμε) εδώ:

http://nekatomenos.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

μιστερ μαξ είπε...

ειναι χαρακτηριστικο των εθνογκαγκα, οτι οι γενοκτονιες που κανουν εινια "μικρολαθακια" και ο,τι κανουν οι τουρκοι ειναι εγκληματα κατα τις ανθρωποτητας.

Η ιστορικη αληθεια ειναι οτι κανανε "Ελληνες" εγκληματα. Η ιστορικη αληθεια ειναι οτι για πολιτικους λογους, θελετε να υποβαθμισετε την σοβαροτητα των δολοφονιων.

Αν θελατε να μην εχει ευθυνη η ε/κ πλευρα για τις δολοφονιες αυτες, τους ενοχους θα τους ειχατε στειλει φυλακη, δεν θα φορουσαν κουστουμακι και θα στρογγυλοκαθονταν στα υπουργεια.

Οσο δεν επιχειρειτε την αυτοκαθαρση, θα εχετε κομματι της ενοχης.

Για τις δολοφονιες δεν φταιει "η ελλαδα" ή "η τουρκια", φταινε συγκεκριμενοι ανθρωποι, εθνικιστες.

Αλγεινη εντυπωση η "παρουσιαζει με ωμοτητα της δολοφονιες". Καθε δολοφονια ειναι εξ ορισμου "ωμοτητα".

Μπραβο στο ΡΙΚ, ναι στην ρηξη με τους εθνικιστες, ναι στην αποδοση ευθυνων-Χαγη για τους εοκαβητατζηδες.