Η γραμμή που μας χωρίζει!

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010


Εδώ και αρκετό καιρό, η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, δε φιλτράρει τα σχόλια που αφήνουν επισκέπτες στις αναρτήσεις μας.

Πολλές φορές μάλιστα, δεν τα παρακολουθούμε. Όχι γιατί υποτιμούμε τους αναγνώστες μας, αλλά γιατί οι συνεχείς προκλήσεις των διαφόρων Bot της Επαγρύπνησης -παραλλαγών του Anef_Oriwn και της παρέας του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, δεν επιτρέπουν την ομαλή διεξαγωγή διαλόγου (άλλωστε αυτός είναι σε μεγάλο βαθμό και ο σκοπός τους). Είναι γι' αυτό, που στις εύλογες και ουσιαστικές απορίες των επισκεπτών-σχολιαστών Πενταρόγιωρκου και ΕΔΕΚ Η.Β., προτάσσουν ύβρεις, ανέκδοτα και αποπροσανατολιστικές ασυναρτησίες.

Η μη παρέμβασή μας στα σχόλια ως "Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο", δεν οφείλεται σε σνομπισμό, αλλά σε πρακτική αδυναμία συνεχούς παρακολούθησής τους από εμάς. Άλλωστε, εκατοντάδες φίλοι του Blog, επικοινωνούν μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή facebook.

Όπως μας ενημέρωσε ο συναγωνιστής ΕΔΕΚ Η.Β., τον οποίο είχαμε και την τιμή να γνωρίσουμε από κοντά από πέρσι το καλοκαίρι, ο οποίος συμμετέχει στα σχόλια, τέθηκε ένα εύλογο παράπονο από τον επισκέπτη "Nekatomenos", ο οποίος, διαμαρτυρήθηκε εναντίον της Επιτροπής, για σεξιστικό σχόλιο του χρήστη-επισκέπτη "Πλαστήρα" εις βάρος της δημοσιογράφου Σούλας Χατζηκυριάκου, την οποία κατακρίναμε για τις ακελικού τύπου αποενοχοποιητικές της Τουρκίας εκπομπές της σε προηγούμενή μας ανάρτηση.


Το εν λόγω σχόλιο του Πλαστήρα, το καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα, παρά τη γενική, σε μεγάλο βαθμό, ιδεολογική μας συγγένεια με τον Πλαστήρα. Δε διαφέρει σε τίποτα το σχόλιο του Πλαστήρα, από τα σχόλια του ανισόρροπου ερντογανιστή Μαγάριου Δρουσιώτη εναντίον της έγκριτης Φανούλας Αργυρου ή από τα σχόλια του ακραίου εθνικιστή Γ.Στρατή, εναντίον της εξαιρετικής δημοσιογράφου Μικαέλλας Λοΐζου.

Εμείς καταδικάζουμε την ακρότητα, καταδικάζουμε την ομοφοβία, καταδικάζουμε το ρατσισμό (φυλετικό, εθνικό, ηλικιακό, ορθογραφικό, κοινωνικό και κάθε είδους), καταδικάζουμε τη βία, καταδικάζουμε τους λογής-λογής τραμπουκισμούς.

Αυτή ακριβώς είναι και η γραμμή που μας χωρίζει από τους κάθε λογής ακραίους περιθωριακούς όπως ο "Nekatomenos" και πολλούς άλλους της παρέας του στον "ΠΟΛΙΤΗ" και στην Πλατφόρμα του "ΝΑΙ".

Γιατί εμείς, έμπρακτα καταδικάζουμε ακραία φαινόμενα, από όπου και αν προέρχονται. Δε διστάσαμε να τα βάλουμε, ουκ ολίγες φορές, με άτομα και σύνολα που δηλώνουν ότι προέρχονται από τον ευρύτερο αντικατοχικό χώρο.

Για παράδειγμα, καταδικάσαμε τη δράση, την ιδεολογία και τη μεθοδολογία του ΕΛΑΜ. Όπως καταδικάσαμε και τον Αρχιεπίσκοπο για τη φιλοερογλική του στάση. Καταδικάσαμε τους ανεγκέφαλους τραμπούκους που προέβηκαν σε βιαιοπραγίες σε ακελικες λαϊκές οργανώσεις.

Σε αντίθεση με τους ακραίους συνοδοιπόρους του Nekatomenou, οι οποίοι:

- Ταυτίστηκαν με τον Παπασάββα και το Δρουσιώτη, προσπαθώντας να πείσουν ότι ο γάδαρος πετάει και ότι η εισβολή στην οικία του Ξ.Ξενοφώντος και η πολιτική του δίωξη επί 2,5 μήνες ήταν δικαιολογημένη!

-Έκλεισαν και κλείνουν τα μάτια στον κοινωνικό ρατσισμό εις βάρος των θυμάτων της εισβολής

-Έκλεισαν και κλείνουν τα μάτια μπροστά στο σεξισμό εις βάρος δημοσιογράφων (κρίμα κ. Nekatomene, δε σε ενοχλούσε η εξύβριση της κας Αργυρού και της κας Λοΐζου, αλλά σε ενόχλησε μόνο η εξύβριση δημοσιογράφου που ακολούθησε με τις εκπομές της, τη δική σου "πολιτική γραμμή")


-Έκλεισαν και κλείνουν τα μάτια στο διζωνικό ρατσισμό, τον οποίο και υπερθεματίζουν, αλλά κόπτονται μόνο για τον κοινωνικό ρατσισμό εις βάρος ομοφυλοφίλων

-Που ήταν όλοι αυτοί, όταν ο ομοϊδεάτης τους, περιβόητος ομοφοβικός blogger Aslan, προέβαινε σε ρεσιτάλ ομοφοβίας στα σχόλια αυτού του Blog;

-Συγκαλύπτουν τον ηλικιακό ρατσισμό του πρώτου διαδικτυακού βιολιού της Επαγρύπνησης, Anef_Oriwn και των πρώτων βιολιών της αττιλικής νομιμοποίησης Κ.Κωνσταντίνου (Κωστακόμπλεξ) και Μ.Δρουσιώτη, εις βάρος του Β.Λυσσαρίδη!

-Που ήταν όλοι αυτοί που καταδικάζουν τη βία εναντίον αλλοδαπών (και καλά κάνουν και συμφωνούμε μαζί τους), όταν ακελοτραμπούκοι κρανοφόροι επιτίθεντο εναντίον δημοκρατικών φοιτητών στην Αθήνα;

Η διαφορά μας από εσάς, κύριοι "Nekatomenoi" και άλλοι ακραίοι περιθωριακοί, είναι η δική μας ΕΜΠΡΑΚΤΗ εμμονή στις δημοκρατικές και προοδευτικές αξίες.

Εμείς, τη δίκαιη λύση του Κυπριακού, δεν την επιθυμούμε από εθνικισμό, δεν την επιθυμούμε από μίσος προς άλλους λαούς και άλλους ανθρώπους, αλλά γιατί η δική μας πίστη είναι στο δίκιο και όχι στο άδικο.

Η γραμμή που χωρίζει εμάς, τους δημοκρατικούς και ελεύθερους άνθρωπους, από ακραίους εξτρεμιστές όπως εσάς, είναι πολύ μεγάλη!

Είναι η ίδια γραμμή που χώριζε πάντα τους αγωνιστές των εθνικών και των κοινωνικών αγώνων, τους αγωνιστές των απεργιών μέχρι τους αγωνιστές των Οκτωβριανών και της ΕΟΚΑ και τους αντιχουντικούς από τα εκάστοτε όργανα και τους συνοδοιπόρους των διαφόρων κατεστημένων.

Είναι η γραμμή που χωρίζει το γλυκό καρυδάκι, από το φορεμένο πρόσωπο ανάποδα.

Η γραμμή που χωρίζει τους αντιφασίστες και μάρτυρες αγωνιστές του ΑΚΕΛ υπό την ηγεσία του Δώρου Χριστοδουλίδη στη Λάρνακα το 1974, από τη βολεμένη ηγεσία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία και αλλού. που συνέπλεε με το πραξικόπημα και το πραξικόπημα.

Η γραμμή που χωρίζει την Αντίσταση από το Συμβιβασμό.

Η γραμμή που χώριζε τους "λαϊκούς εκπροσώπους" ανθρώπους των Άγγλων, από τους λαϊκούς αγωνιστές των Οκτωβριανών.

Η γραμμή που χώριζε την παραδοσιακή καθεστηκϋία τάξη των αγγλολάγνων και του ΑΚΕΛ, από τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ.

Γι΄αυτό εμείς, θα είμαστε οι πρωτοπόροι των αγώνων, ενώ εσείς οι ουραγοί και οι υπονομευτές.

Με μια τεράστια και πολύ διακριτή γραμμή να μας χωρίζει.

Πράξανδρος για το Christofias-Watch

16 Σχόλια:

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Έτσι είναι. Άλλοι αετοί κι άλλοι σαλιγκάρια.

Πάντα είχαμε στην Κύπρο δύο δυνάμεις, την πρόοδο και τη συντήρηση. Η συντήρηση στην Κύπρο δε θέλει λύση. Θέλει μια ψεύτικη λύση και νομιμοποίηση της τουρκικής κατοχής όπως-όπως για να "ππατσιάρει" το πρόβλημα. Για να επωφεληθούν οι διάφοροι τυχάρπαστοι μαυραγορίτες συμφεροντολόγοι.

katamutras είπε...

Πριν από λίγο επιστρέφωντας από Κακοπετριά είδα το εξείς συνθιμα με κόκκινη πογιά πάνω σε μια αεριογέφιρα στη Κκοκκινιτριμιθιά

- ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ –

Μάλιστα οι τούρκοι που μας σκότοσαν – βάσαν και πίραν τη γη μας είναι φιλοι του κάθε Νεκατομένου – Νεκατσιασμένου- Ανεφ- Οριων ενώ οι συμπατριότες τους και συνέλληνες τους ελληνοκύπριοι δεξιοί είναι θανάσιμοι οχτροί τους.
Κατά τα άλλα θέλου και πανεθνική ομοψιχία και συφιλίωση.
Αυτά που έγραψε η επιτροπή δίχνει το επίπεδο των προδοτών ΑΚΕΛΟΡΟΥΦΙΑΝΩΝ που πάντα για ότι γίνει φτενε οι άλλοι.

Λαμπρό να τους κάψει.

Ο Φεντζιάς που τη Κακοπετριά πήγε προχτές μετά που είκοση χρόνια στην εκλησία και έπεζε το τηλέφονο του την ώρα της Θέας Λιτουργίας. Και δεν ήτα μόνο αυτό. Είχε ο αθεος τον ύμνο της ΟΜΟΝΙΑΣ ΣΑ ΡΙΚΤΌΟΥΝ.

λεωνίδας είπε...

Αυτή η γραμμή χωρίζει τους βολεμένους από αυτούς που ονειρεύονται ακόμα. Χωρίζει αυτούς που σέρνονται γλύφοντας από τους απροσκύνητους. Και δεν θα ήταν υπερβολικό να πω, πως χωρίζει τους συκοφάντες και τους παραχαράκτες της ιστορίας μας από τους πραγματικούς ’Έλληνες. Εμείς είμαστε εδώ. Εμείς που δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Κοιμηθείτε ήσυχα!

λεωνίδας είπε...

Μαζί σου Βάσο…

''…Ωσότου λεύτεροι σεργιανίσουμε στα λεύτερα αγαπημένα τοπία. Όσο το συρματόπλεγμα της ντροπής θα διχοτομεί την αξιοπρέπεια και τα χώματα μας, όσο η κατοχική σημαία θα συνοδεύει στον ξύπνιο τους εφιάλτες μας, έχοντας τώρα νικήσει το θάνατο μαζί με τη στρατιά των συναγωνιστών, με τον Μακάριο σημαιοφόρο, με τον Αυξεντίου, τον Μάτση, τον Παλληκαρίδη θα ανατρέψουμε το σκηνικό….''

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

μπλα μπλα μπλα! στες πατριωτικες κουβεντες εισαστε πρωτοι! αλλα τρεχετε ΜΟΝΟΙ! σε ενα κοσμο που εσεις δημιουργησατε, υποταξατε το θηριο και τωρα ειστε θριαμβευτες! ελα που ομως οι αγωνες δεν γινονται και δεν κερδιζονται πισω απο την βολεμενη καρεκλα του ηλεκτρονικου υπολογιστοι, ψευδοεπιτροποι. οι αγωνες κερδιζονται στους δρομους, στα συλλαλητηρια, στις πορειες, οπως εκανε και κανει το ΑΚΕΛ. μα νομιζετε οτι που δαμε με τες λογης λογης μαλακιες σας πληττετε καποιον? ΕΝ εισαστεν σοβαροι ρε ψευδοκοπελια φαινεστε μου! ενιγουει, σας ευχομαι ολοψυχα ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σας! η μαλλον ακυρο, ΜΑΚΑΡΙ να μεν σας περασει ΠΟΤΤΕ!

ματσουκα, το επομενο αφιερωμενο σε εσενα:

ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕ, ΤΟ ΑΚΕΕΕΕΕΕΛΛΛΛ, ΤΟ ΑΚΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛΛΛΛΛΛ

http://www.youtube.com/watch?v=F018Ik_6aHo&feature=related

αυτο μας εσωσε απο τους πατερες σας, φασιστες κουφαλες.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς καταδικάζουμε την ακρότητα, καταδικάζουμε την ομοφοβία, καταδικάζουμε το ρατσισμό (φυλετικό, εθνικό, ηλικιακό, ορθογραφικό, κοινωνικό και κάθε είδους), καταδικάζουμε τη βία, καταδικάζουμε τους λογής-λογής τραμπουκισμούς.

Πράξανδρος για το Christofias-Watch
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ρε εσείς ονομάζετε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση "καθεστώς" τζιαί εν να μας το παίξετε τζιαί φιλελεύθεροι τζιαί δημοκρατικοί ρε;
Περαστικά σας ρε!

VertigoKTG είπε...

Δηλαδή όντως εσείς οι φιλειρηνιστές θα στήσετε κρεμάλες για μας τους φασίστες κουφάλες?

Ε, κάμε και ακόμα μια πορεία με τον Τοτό ρε κύριε, να μας ακριβώσουν τζιαι άλλο την μπεζίνα γιατί τόσες που έκαμες, ακόμα εν έγινε 1,70 !

Ανώνυμος είπε...

Η γραμμή που χωρίζει τους αντιφασίστες και μάρτυρες αγωνιστές του ΑΚΕΛ υπό την ηγεσία του Δώρου Χριστοδουλίδη στη Λάρνακα το 1974, από τη βολεμένη ηγεσία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία και αλλού. που συνέπλεε με το πραξικόπημα και το πραξικόπημα.

Πράξανδρος για το Christofias-Watch
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Τωρά πάτε να το παίξετε τζιαί παλιοί ΕΔΕΚίτες. Πραξικόπημα και μεταπραξικόπημα θέλετε να πείτε, άσχετα αν ο δαίμων του πληκτρολογίου αφαίρεσεν το "μετά".

Αλλά τζιαί ο δαίμων της μνήμης έβαλεν το σιερούιν του! Εξιχάσετε ότι οι ευνούχοι για ένα-δκιό υπουργεία εγλύψαν τζιεί που φτύνναν τζιαί εψηφίσαν τον αρχηγόν του υποτιθέμενου τζιαί φανταστικού μεταπραξικοπήματος Κληρίδην για πρόεδρον του κράτους. Ο μιτσής ο ευνούχος εκαπαλιάστην να μπεί υποψήφιος του ΔΗΣΥ για πρόεδρος του κράτους εναντίον του Τάσσου. Τωρά καμώννεστε ότι ξαναφτύννετε του μίσσιμου του "μεταπραξικοπηματία" για να καλοπιάσετε τους ΕΔΕΚίτες. Χα! Πόσος εν ο κάουρος τζιαί πόσον εν το ζουμίν του; Είστε σίουροι ότι εμείναν πολλοί με τους ευνούχους; Έν θα τους εξαναδείτε, ούτε εσείς ούτε τζιαί οι ευνούχοι! Έν πιστεύκουν πιον τα φανταστικά μεταπραξικοπήματα τζιαί τους πόρτους!

Αλλά είπαμεν τί τζιαί ποιοί είστε!Είστε πληρωμένα πιόνια από την αρχεπισκοπήν τζιαί τον Νικωλάκην. Ο σκοπός σας είναι να δημιουργήσετε τες προϋποθέσεις αρπαγής της ηγεσίας του ΔΗΚΟ που τον Νικωλάκην τζιαί αρκετούς συνοδοιπόρους εγκριμένους που τον αρχεπίσκοπον, να του αλλάξετε όνομαν, τζιαί να το μετατρέψετε σε έναν Γιωρκάτζιηκου τύπου κόμμαν, του παλιού αντιδημοκρατικού τζιαί θρησκευτικού κατεστημένου. Τζιαί εν ναν μαζί σας τζιαί οι ευνούχοι!

Να σας πω την γνώμην του Κατάμουτρα, χωρίς την υποκριτικήν τζιαί αχρείαστην ευγένεια.
ΕΝ ΝΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΠΑΝΩ!
Ο ΒΡΑΚΑΣ ΕΞΥΠΝΗΣΕΝ!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ανεφοκερατουκλι (katamoytra imish), αφιερωμενο
'γιατι οι 50ρες ισον με δυο 25αρες'
ανεφοκερατουκλι σου χροστω κερασμα, σιουσιουκκο και ζιβανια (να παν κατω τα φαρματζια σου), δεν ξερω ποτζη στην αυστρια σε ιντα σπα την πηρες την 'πιγκιπεσσα' μας αλλα ενεοσεν ρε τραουλλε, κριμα που εν σου καηλα τζαι σενα. εγω εν τζαι χω προβλημα να σου καηλα τζαι σενα ρε αγορινα, λαλω σου το. θενκ γιου μαη μποη.
εκαταλαβες πεζερεκουλη?
Εκαταλαβα να λαλεις.

Ανώνυμος είπε...

ΚΗΡΥΚΑΣ:
εκαταλαβες πεζερεκουλη?
Εκαταλαβα να λαλεις.
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Εκατάλαβα! Επέλλανες που τον μούτσιον μαλάκα! Αν τον εχόρτασες τζιαί θέλαις τζιαί λλίον ποπίσω, να πάεις στον Αθανάσιον. Θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, με το ξακουστόν του υπόθετον!

Έδωσες μου όμως μιαν καλήν ιδέαν μαλάκα! Την αφιερώνω στους διάφορους οπαδούς του, υβριστές των πάντων τζιαί στον ΚΗΡΥΚΑΝ εξαιρετικά:
ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ Α Α Α Α φανταστείτε τον γιατρόν . . ξέρετε ποιόν . . . . .
να παίζει μούτσιον!
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ . . . . . . . . . .
Τζιαί τον Ττόμην!
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ . . . . . . . . . .

Αφού θέλετε οι συζητήσεις να γίνουνται σκατά . . . . . . . . . ας γίνουνται σκατά.

Ανώνυμος είπε...

"Θα μας πει να μάθουμε, τι τον ήθελε ο γιος του αρχιφασίστα Σ.Ηλιάδη, Ζήνωνας Ηλιάδης;)"

Πράξανδρος για το Christofias-Watch
- - - - - - - - - - - - - - - - -

Ο γιος του αρχιφασίστα; ! ! !
Ο γιος του αρχιφασίστα; ! ! !
Ο γιος του αρχιφασίστα; ! ! !

Μαλακισμένα! Τζιαί εν είσαστεν ρατσιστές α; Εν είσαστεν ρατσιστές!
Χα χα χα χα χα ενομίσετε εν να παίξετε μονότερμα, με αναπάντητες αναρτήσεις τζιαί αποφυγήν διαλόγου.

Ρε ε ε! Ο πόρτος αν δεν εβρώμαν, έν θα τον ελαλούσαν πόρτον ρε ε ε!
Ζολοβρωμάτε που έναν μίλιν τόπον ρε ε ε! Τζιαί σεις τζιαί οι πατρόνοι σας ρε ε ε!
Τσιόκλαννοι του κατεστημένου που είσαστεν, τζιαί υπηρέτες που γεννησιμιού σας ρε ε ε!

arxiepiskopos είπε...

ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ-ΕΛΑΣΙΤΗΣ-ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ(ΕΟΚΑ Β')-ΡΙΚΚΟΣ-ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ. Εσμίξαν τα πρόσφορα με τα σκατά!Οι αθεόφοοι!

katamutras είπε...

Ο Κακκάμουτρας σίουρα είναι ο ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ. Επιδή το μπλοκ του εγινε καταβόθρα προσπαθη με τα απραιπή λόγια του να λερόση και τούτο το μπλοκ.
Αλλά που ένα ΓΑΡΟ μιάλο και δυπλό ήντα που περιμένης.

Μαρκούλα Μεταξένια εχχηρισμένη τραβέστα τρασσέξουναλ έλα αν είσε μάγκας που ποδα στο ΔΙΓΕΝΗ να πης τούτες τες κουβέντες.
Αλλά έτσι κορούα που είσε δε τορμάς.

Πενταρόγιωρκος είπε...

Πολύ καλή η ανάρτηση της Επιτροπής. Για μια ακόμη φορά βλέπουμε τον ρόλο που παίζουν τα πληρωμένα bot της Επαγρύπνησης, όπως ο Anef_Oriwn που με τα πολλά accounts του προσπαθεί να σταματήσει τον διάλογο, να "γαμήσει" την συζήτηση, και να σκοτώσει την ελευθερία του λόγου.

Εγώ απορώ: Αφού ο Anef_Oriwn έχει τόσα bots (Arxiepiskopos, Katamutras, Πρωμιθέας, Yiayia, Αφροασιάτης), ΠΟΥ ξέρουμε πως δεν ήταν αυτός τελικά ο "Ρήγας";

Γιατί εξαφανίστηκε ο "Ρήγας", ΑΜΕΣΩΣ μετά που το καθεστώς ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ προσπάθησε να κλείσει το Χριστόφιας-Watch και να ανακαλύψει την Επιτροπή;;;

Σημαντικά ερωτήματα... Ίσως τελίκά πίσω από τον αναλώσιμο "Ρήγα" κρυβόταν κάποιο γνωστό προβοκάτορικό-πολυbot της Επαγρύπνησης, όπως ο χρηματοδοτούμενος Anef_Oriwn;;;;

Aslan είπε...

wow akoma asxoliste mazi mou xaxaxa

nekatomenos είπε...

Ψιτ, εκτενή απάντηση (γιατί έχουμε και δουλειές κι έναν Ελληνισμό της Κύπρου να διαφθείρουμε) εδώ:

http://nekatomenos.blogspot.com/2010/08/blog-post.html