ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ (8)

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010


•Ο πρόεδρος Χριστόφιας διερωτάται αν θα υπάρχει Κύπρος. Είδες ειλικρίνεια; ‘Αρχισε να καταλαβαίνει και ο ίδιος πού μας οδηγεί η «ευέλικτη» πολιτική του και οι γενναιόδωρες παραχωρήσεις του. Και μεις ελπίζουμε η Κύπρος να αντέξει ως το Φεβράρη του 2009. Τότε θα έχουμε εκλογές, οπότε θα απαλλαγούμε από τον κίνδυνο. Και ίσως η Κύπρος αποκτήσει πρόεδρο, που να μην μας απειλεί.

•‘Οταν θα δημοσιευτούν τα πρακτικά των συναντήσεων, «αν υπάρχει Κύπρος, τότε», θα δικαιωθεί και ο σημερινός πρόεδρος, δήλωσε ο Δημήτρης Χριστόφιας. Είδες αμετροέπεια; ‘Αρχισε να πιστεύει στο ακατόρθωτο. ‘Οπως τότε που νόμιζε πως θα με τον Ταλάτ θα βρεί «δίκαιη λύση».

•Φυσικά την έβγαλε την Κύπρο από τη γωνιά και την έβαλε στο χείλος του κρεμμού. Ούτε γωνιά, ούτε στήριγμα έχει η Κύπρος. Μόνος τρόπος για να σωθεί είναι να φύγει ο Χριστόφιας από το προεδρικό, μαζί με την ανανική συναπαρτζιά του. Μας έμειναν λιγότερο από δυόμισι χρόνια.

•Δημήτρη Χριστόφια. Κάνε μια ένορκη δήλωση και άλλαξε το όνομά σου. ‘Ετσι θα ησυχάσει και ο ‘Αντρος, που νομίζει ότι όλοι διαφωνούν μαζί σου επειδή λέγεσαι Δημήτρης Χριστόφιας. Πάρε ένα τουρκοκυπριακό όνομα κι ένα ελληνοκυπριακό επώνυμο. ‘Ετσι θα πραγματοποιηθεί επαναπροσέγγιση και θα νιώσουν την εκτίμησή σου και οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας.

•Το μεγάλο αλώνι του Χριστόφια είναι το περιουσιακό. Εκεί άπλωσε όλη την ευελιξία του. Σε λίγο θα δώσει και το Κελλάκι. Το χωριό. ‘Οχι το εξοχικό του.

•‘Αμα σε δυο χρόνια δεν κάμεις αίτηση για την περιουσία σου χάνεις το κοτζιάνι. Κι αν περάσουν πέντε χρόνια, χάνεις και το δικαίωμα για αποζημίωση. Είδες, εφέντη ‘Ερογλου; Δεν χρειάζεται να κάνεις απαράδεκτες προτάσεις. Ο δικός μας σκέφτεται πριν από σένα, για σένα.

•Ο πρόεδρος στο περιουσιακό υπερασπίζεται αρχές. Αλλά λαμβάνει υπόψη και όσα δημιουργήθηκαν επί του εδάφους και επηρεάζουν τις αρχές, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Θυμάστε την αρχή «φταίμε και μεις και πρέπει να πληρώσουμε τα όνειρά μας»;

•Ο πρόεδρος μίλησε στη Νέα Υόρκη και για «τα δικαιώματα της Τουρκοκυπριακής κοινότητας η οποία παραμελήθηκε για λόγους και ιστορικούς και αντικειμενικούς στη διάρκεια του πρώτου δεκαπεντάχρονου της Κυπριακής Δημοκρατίας». Πράγματι τους παραμελήσαμε. Δεν τους βοηθήσαμε στο ξεφόρτωμα των όπλων, δεν τους δώσαμε τσιμέντο για τα οχυρωματικά τους έργα, δεν κάναμε μαζί τους ραμαζάνι. Τώρα θα τα διορθώσει όλα ο ευέλικτος πρόεδρος.

Το παρδαλό κατσίκι για το Christofias-watch