ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ: ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ!

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010


Το θέμα δεν πρόκειται να περάσει στα ψιλά, όσο και αν το καθεστώς και οι παραφυάδες του στην κοινωνία μας θα το ήθελαν.

Πριν λίγο καιρό, είχει διοργανωθεί μία "δικοινοτική" εκδήλωση και ειδικότερα την 1η του Σεπτέμβρη. Μέγας διοργανωτής η ΠΕΟ μαζί με την DEVIS και άλλες τουρκοκυπριακές οργανώσεις. Το αποκάλεσαν μάλιστα "Συναπάντημα Ειρήνης και Επανένωσης".

Λίγες μέρες μετά αποκαλύφθηκε κάτι που δεν μας ξένισε καθόλου. Κάποιοι Τουρκοκύπριοι ανάρτησαν ένα πανό, με αντικατοχικό περιεχόμενο,
το οποίο όμως κατέβασαν οι διοργανωτές.

Αυτό δε μας προκάλεσε εντύπωση, γιατί εδώ και πολλά χρόνια, το ΑΚΕΛ δε διεξάγει συναντήσεις με Τουρκοκυπρίους πάνω σε αντικατοχική βάση, αλλά μόνο στη βάση του "Μάνα μου τζιαι χαρώ σε" και "Έλα να αγαπηθούμε ντάρλιγκ" (δηλαδή σαν να μην υπάρχει κατοχή σ' αυτό τον τόπο, αλλά εθνικιστική μίση και πάθη και ορμές κατώτερων όντων που οι πάνσοφοι "επαναπροσεγγιστές" του ΑΚΕΛ ανάλαβαν να θεραπεύσουν). Για αυτή τους τη στάση, πραγματικά προοδευτικοί Τουρκοκύπριοι, όπως ο δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ (με τον οποίο δε συμφωνούμε πάντα, γιατί κάποτε, θεωρούμε ότι τελεί υπό σύγχυση), τους έχουν κατακρίνει πολλές φορές.

Η είδηση όπως δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή μπορεί να βρεθεί εδώ.

Βεβαίως, η ΠΕΟ φρόντισε να αρνηθεί τα δημοσιεύματα ("εμείς εν τζιαι..." ως συνήθως).

Αυτό όμως που πραγματικά μας προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, ήταν το ότι, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, υπήρξαν και απειλές εναντίον των συγκεκριμένων Τουρκοκυπρίων, εκ μέρους των ακελικών "επαναπροσεγγιστών". Που καταδεικνύουν για ακόμη μια φορά το μέγεθος της ακελικής υποκρισίας.

Στη φωτογραφία, ο Ερντογάν και η σύζυγός του, χειροκροτούν ενθουσιασμένοι το Δημήτρη Χριστόφια και το καθεστώς του. Η συμβολή του στην αποενοχοποίηση της Τουρκίας, υπήρξε πέρα από κάθε προσδοκία.

Το εξαιρετικό κυπριακό indymedia, το οποίο έχει συνεχή ενημέρωση με πολύ καλές και εμπεριστατωμένες επιστημονικά αναλύσεις, φρόντισε να μεταφράσει τη σχετική ανακοίνωση του "Κόμμα Νέα Κύπρος" (Yeni Kibris Partisi), η οποία όχι μόνο διαψεύδει την ΠΕΟ η οποία παρίστανε την αθώα περιστέρα, αλλά και αποκαλύπτει και απειλές βίας εκ μέρους των ακελικών οργανωτών της εκδήλωσης.

Να τι γράφουν ανάμεσα σε άλλα

"Τα Ηνωμένα Έθνη προσπάθησαν να σταματήσουν τη δικοινοτική εκδήλωση επειδή έκριναν και αποφάσισαν ότι ένα από τα πανό μας ήταν προκλητικό. Εκπρόσωποι της ΠΕΟ μας απείλησαν ότι θα χρησιμοποιούσαν βία για να κατεβάσουν το πανό. Ναι, χρησιμοποιούμε την ορθή λέξη όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη "απειλή". Εκπρόσωποι της ΠΕΟ είπαν σε μας, στο Γενικό Γραμματέα του YKP, ότι αν εμείς, οι ίδιοι, δεν κατεβάσουμε το πανό θα χρησιμοποιούσαν βία για να το κλείσουν. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της ΠΕΟ χρησιμοποίησαν φραστική βία σε εκείνο τον χώρο και με τη γλώσσα του σώματός τους μας απειλούσαν."

Όλη η ανακοίνωση, καθώς και σχετική ανάλυση, βρίσκεται στο indymedia.

Μπορεί όσον αφορά τις περιουσίες μας στα κατεχόμενα το καθεστώς Χριστόφια να θεμελιώνει ένα γεωγραφικό και πολιτικό απαρτχάιντ, αλλά
όσον αφορά τη βία και την τρομοκρατία, δεν κάνει διακρίσεις.

Την επόμενη φορά που ακελικός θα σας μιλήσει για επαναπροσέγγιση και Τουρκοκύπριους, φροντίστε να του θυμήσετε:
ΑΥΤΑ ΑΛΛΟΥ! ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!

Αλωεύς για το christofias-watch

Υ.Γ. Αστεία, αστεία, αλλά τελικά, θα την δούμε εκείνη τη συγκυβέρνηση ΑΚΕΛ-ΦΑΣΙΚΚ!