Η «επανένωση» των δυο κρατών πλησιάζει.....

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010


Γρουστόφκιαν, ιθέλεις ιδώκεις μας κράτος τζιαι κανονίσουμεν σου νόμπελ;

Η πολιτική που ακολουθεί τα δυο τελευταία χρόνια ο πρόεδρος Χριστόφιας μας οδηγεί αργά αλλά σταθερά σε νομιμοποίηση της ντε φάκτο διχοτόμησης με μια λύση που θα την ονομάσει «επανένωση» της πατρίδας μας. Στην ουσία θα είναι επανένωση δυο «συνιστώντων κρατών», όπως προνοεί η συμφωνία των «δυο ηγετών» από το 2008.

Η ευέλικτη πολιτική του κ. Χριστόφια έχει αχρηστεύσει όλα τα πολιτικά αναχώματα, που έκτισε ο Τάσσος Παπαδόπουλος και τα είχε κατοχυρώσει με έγγραφα των Η.Ε. και των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α. Στη θέση τους ο ευέλικτος πρόεδρος έχει διανοίξει την τεράστια λεωφόρο του καλού κλίματος, στην οποία ταξιδεύουν ανεμπόδιστα τα οχήματα των μεθοδεύσεων της ‘Αγκυρας και των φίλων της.

Τα δυο συνιστώντα κρατίδια τα έχει κατοχυρώσει ο ίδιος ο Γ.Γ. με την επίσκεψή του στους δυο «προέδρους» στα προεδρικά μέγαρα των δυο κρατιδίων. Με το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα, τις ίδιες προσφωνήσεις, τα ίδια επίσημα γεύματα, στα οποία συμμετείχαν και οι σύζυγοι των δυο προέδρων. Μάλιστα ο Γ.Γ. διαπίστωσε και την «αξιοσημείωτη πρόοδο» στις συνομιλίες των δυο ηγετών και τώρα καλεί τους δυο ηγέτες να κάμουν το αποφασιστικό βήμα προς τη λύση, που βρίσκεται πολύ κοντά.




Θέλουμε κι εμείς βραβεία: Ένα βραβείο Ατατούρκ για το Μαγάριο και ένα Νομπελ Βριστοτεχνίας για τον Άκη


Τα δυο τελευταία χρόνια οι μεθοδεύσεις της Τουρκίας και των φίλων της είναι πια απροκάλυπτες. Τις καλύπτει το καλό κλίμα, που ο πρόεδρος Χριστόφιας το διαφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού. Αφού αχρήστευσαν όλα τα όπλα μας, αφού απενοχοποίησαν την Τουρκία, προχωρούν ολοταχώς προς τη λύση. Οι παραχωρήσεις του προέδρου Χριστόφια τους άνοιξαν την όρεξη, όπως είπε και ο Γιώργος Κολοκασίδης.

Εκδίδουν πιστοποιητικά για τον Ερογλου και τον Ερτογάν, που «στηρίζει αποφασιστικά τις προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος», που δημιουργός του είναι η εισβολή της χώρας του και τα κατοχικά στρατεύματά της στην Κύπρο. Οι απειλές και οι πιέσεις τώρα είναι κάπως συγκεκαλυμμένες. Μιλούν για ξεαπομόνωση των Τουρκοκυπρίων και για απ’ ευθείας εμπόριο.

Η ανεπάρκεια του προέδρου μας γίνεται μέρα με τη μέρα πιο κραυγαλέα. Αλλά τα αντηχεία του συνεχίζουν να βλέπουν υπόσκαψη του προέδρου από όλους εμάς που «δεν θέλουμε λύση, αλλά διχοτόμηση». Στο τέλος θα νομιμοποιήσουν τη διχοτόμηση και θα μας πουν ότι αυτή τη λύση θέλαμε, αυτή μας έφεραν. ‘Αλλωστε από μήνες τώρα μας καλλιεργούν το συναίσθημα της ενοχής, λέγοντάς μας «ότι εμείς φταίμε για όλα και εμείς θα πληρώσουμε το κόστος».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενεργεί ακόμα με το αλάθητο του Γ.Γ. το οποίο διαπιστώνει και η ολομέλεια της Κ.Ε. ‘Οσοι φορούν τα κομματικά τους γυαλιά ή παίρνουν τα κομματικά τους ανταλλάγματα, συμφωνούν με την ηγεσία. Εμείς που βλέπουμε την επικείμενη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επανένωση των δυο κρατών της διχοτόμησης, απλώς υποσκάπτουμε τον πρόεδρο.

Και ο πρόεδρος υποσκάπτει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας και κάνει προτάσεις στο περιουσιακό, λες και είναι προτάσεις του ‘Ερογλου. Ο σίγουρος τρόπος για να πλησιάσεις τις θέσεις της Τουρκίας. Και ύστερα να λες πως αποδέχτηκαν τις προτάσεις μας.

Η Κύπρος βρίσκεται στο κατώφλι της διάλυσης και ο Χριστόφιας στο κατώφλι της σουηδικής Ακαδημίας για το βραβείο Νόμπελ. Γιατί οι δυο ηγέτες θα κερδίσουν το βραβείο Νόμπελ. Εμείς όμως θα χάσουμε την Κύπρο. Το ΑΚΕΛ θα είναι ο ένοχος. Και το ελεεινό ΔΗΚΟ του Καρογιάν ο στρατηγικός συνένοχος του κ. Χριστόφια.

Κάποιοι κάποτε αγωνίζονταν για την επανένωση και χωρίς τη θέλησή τους έγιναν οι νεκροθάφτες της. Ο Χριστόφιας αγωνίζεται για την «επανένωση» και προχωρεί ακάθεκτος να γίνει ο νεκροθάφτης της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους Ελληνισμού της Κύπρου.

Θεόφιλος για το Christofias-watch