Οι προτάσεις Χριστόφια νομιμοποιούν τον εθνικό διαχωρισμό

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Τω καιρώ εκείνο....

Τω καιρώ ετούτω!

Εξαιρετική η ανάλυση του κ. Σπύρου Παπαχαραλάμπους, για το περιουσιακό. Ο κ. Παπαχαραλάμπους είναι εκπρόσωπος του ανεπίσημου ΔΗΚΟ, δηλαδή των δηκοϊκών ψηφοφόρων και όχι της συμφεροντολογικής κλίκας των μαρκοκαρογιάνων.

Οι προτάσεις Χριστόφια νομιμοποιούν τον εθνοτικό, πληθυσμιακό και περιουσιακό, διαχωρισμό της Κύπρου εις το διηνεκές.
Σπύρος Παπαχαραλάμπους

Οι τελευταίες προτάσεις του κ Χριστόφια που κατέθεσε στο τραπέζι των συνομιλιών για το περιουσιακό είναι πασιφανώς ρατσιστικές και στη φιλοσοφία τους βρίσκονται σε "ακτίνα συμφωνίας" με τις πάγιες Τουρκικές θέσεις που αρνούνται ουσιαστικά στους ελληνοκυπρίους το δικαίωμα ατομικής ιδιοκτησίας των κατεχομένων περιουσιών τους και της ελεύθερης εγκατάστασης τους σε αυτές. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ Χριστόφιας καταθέτει Τουρκικές θέσεις στο τραπέζι των συνομιλιών παρουσιάζοντας τις ως "δικές μας" ώστε όταν οι Τουρκία τις δεχθεί να θεωρηθεί ως υποχώρηση της, τακτική φυσικά η οποία αφήνει τις εσφαλμένες εντυπώσεις στο λαό και τον παραπλανεί.

Οι προτάσεις Χριστόφια για το περιουσιακό εκτός του ότι αρνούνται το δικαίωμα ατομικής ιδιοκτησίας των ελληνοκυπρίων και επιστροφής των περιουσιών τους, δεν κάνουν τίποτε άλλο από τον διαχωρισμό της Κύπρου σε δύο εθνοτικά, πληθυσμιακά και περιουσιακά, "αμιγείς" περιοχές και νομιμοποιούν και μονιμοποιούν τη διαίρεση του λαού και του τόπου. Οι δε προτάσεις του για την διακυβέρνηση ανοίγουν βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα το δρόμο της Τουρκίας για την επέκταση του πολιτικού και διοικητικού της ελέγχου και στις ελεύθερες περιοχές και μακροπρόθεσμα οδηγούν στην πλήρη Τουρκοποίηση της Κύπρου.

Πρέπει να γίνει οργανωμένη και άμεση ενημέρωση του λαού για τις συνέπειες και τους θανάσιμους κινδύνους που διατρέχει η Κύπρος και ο Κυπριακός ελληνισμός εάν γίνουν αποδεκτές από την Τουρκία αυτές οι προτάσεις Χριστόφια. Σήμερα στο τραπέζι των συνομιλιών δεν βρίσκονται μόνο οι συνομοσπονδιακές καταστροφικές για την Κύπρο και το λαό της προτάσεις της Τουρκίας, αλλά βρίσκονται και οι προτάσεις του κ Χριστόφια που είναι εξ ίσου καταστροφικές για τον τόπο.

Το επιχείρημα, για να υποβαθμιστεί η σημασία των απαράδεκτων σημερινών υποχωρήσεων, ότι δεν θα υπάρξει "κατάληξη" στις συνομιλίες γιατί η Τουρκία είναι αδιάλλακτη, είναι όχι μόνο επικίνδυνο αλλά και ύποπτο. Γιατί στοχεύει στον εφησυχασμό του λαού ενώ την ίδια στιγμή παρέχεται η ευκαιρία στον κ Χριστόφια να προωθεί ανενόχλητος τις επιεικώς απαράδεκτες θέσεις του τις οποίες τα Ηνωμένα Έθνη μας χρεώνουν και οι Τούρκοι τις "τσεπώνουν".

Ασφαλώς η Τουρκία δεν θα ρωτήσεις κανένα ελληνοκύπριο εάν και πότε θα κάνει αποδεκτές τις οποιεσδήποτε προτάσεις. Δηλαδή να υποθέσουμε ότι όσοι προβάλλουν αυτό το επιχείρημα αναγνωρίζουν την καταστροφική πορεία που οδηγεί το Κυπριακό ο κ Χριστόφιας και αντί να τον καταγγείλουν στο λαό για να τον αποτρέψει εναποθέτουν τις ελπίδες τους για διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τουρκία; Το ερώτημα όμως παραμένει. και αιωρείται, και εάν η Τουρκία κάνει αίφνης αποδεκτές τις προτάσεις Χριστόφια;

Σπύρος Παπαχαραλάμπους

Επιμέλεια: Αγησιστράτη για το christofias-watch