Το «επίσημο» και ελεεινό ΔΗ.ΚΟ.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ρε παιδιά, συμπονώ τους ιδιοκτήτες περιουσιών που νιώθουν αδικημένοι που θα δοθούν οι περιουσίες τους στους έποικους και στους όραμς. Κάποιος όμως πρέπει να κάνει τη θυσία. Όμως τι περιμένετε; Να θυσιαστούμε εγώ και ο Χριστόφιας που έχουμε μεγαλοπεριουσίες στη Μακεδονίτισσα;


Το ΔΗ.ΚΟ. κατά τη διάρκεια της πολιτικής παρουσίας του στην Κύπρο, πήρε πολλούς χαρακτηρισμούς. Ονομάστηκε κόμμα της εξουσίας, κόμμα του ρουσφετιού. Αλλά εκείνο που διατήρησε επίσημα ήταν το κόμμα της εθνικής αξιοπρέπειας. Αυτή ήταν η επίσημη πολιτική του και επί Σπύρου Κυπριανού και επί Τάσου Παπαδόπουλου. Αυτήν την εθνική αξιοπρέπεια εξέφραζε, διακήρυσσε και υποστήριζε το επίσημο ΔΗ.ΚΟ.

Τώρα την εθνική αξιοπρέπεια την εκφράζει μια ομάδα της ηγεσίας του ΔΗ.ΚΟ., που το ΑΚΕΛ την έχει βαφτίσει ανεπίσημο ΔΗ.ΚΟ. Τον τίτλο «επίσημο ΔΗ.ΚΟ.» το ΑΚΕΛ τον έχει αποδώσει στο ελεεινό ΔΗ.ΚΟ., που το αποτελούν ο ελεεινός πρόεδρος του και οι κολαούζοι που περιστρέφονται γύρο του, είτε από πολιτικές φοβίες, είτε από πολιτικές προσδοκίες για καμιά καρεκλίτσα. Μερικοί αναμένουν υπουργική καρέκλα, κι έτσι διάλεξαν το «δύσκολο δρόμο» να παραμένει το ελεεινό ΔΗ.ΚΟ. στη συγκυβέρνηση για να «επιδρά» πάνω στο πρόεδρο Χριστόφια. Κατάφεραν μάλιστα, λένε, να κάμουν τον πρόεδρο να διαγράψει από τις γραπτές προτάσεις του περιουσιακού τον αριθμό των 50.000 εποίκων. Τον διέγραψε φυσικά, γιατί καταλαβαίνει πως η προσφορά του πρέπει να είναι πιο γενναιόδωρη. Πρέπει τουλάχιστον να τον διπλασιάσει, με τις ευλογίες της ηγεσίας του ΔΗ.ΣΥ. και με τις ευλογίες της ηγεσίας του ελεεινού ΔΗ.ΚΟ. Ο πρόεδρος Χριστόφια εξευτελίζει καθημερινά το ΔΗ.ΚΟ.

Εγώ ως ψηφοφόρος του ΔΗ.ΚΟ. θέλω μόνο να πω τούτο. Τα μέλη της ηγεσίας του ελεεινού ΔΗ.ΚΟ. και τα μέλη των συλλογικών οργάνων του ΔΗ.ΚΟ. που ψηφίζουν την πολιτική της ελεεινής ηγεσίας, που ψηφίζουν την παραμονή στην κυβέρνηση, έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. ‘Εχουν επισήμως γίνει ρεζίλι. Και το σημαντικότερο. Είναι ένοχοι και συνένοχοι στο ξεπούλημα της Κύπρου και των ελληνοκυπριακών περιουσίων. Είναι συνένοχοι στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι συνένοχοι στον εθνικό εξευτελισμό που μας οδηγεί ο πρόεδρος Χριστόφιας. Και αναμένουμε να τους δούμε αύριο μαζί με τους «δυο ηγέτες» να μετέχουν στο πανηγύρι για το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη. Αναμένουμε κάθε εξευτελισμό, από τους ανθρώπους που έχασαν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, ακολουθώντας την ηγεσία του ελεεινού ΔΗ.ΚΟ. για την προσδοκία μια καρεκλίτσας ή κάποιας θεσούλας. ‘Εχουν καταντήσει πιόνια του Χριστόφια και του Ντάουνερ.

Ας αναλογιστούν για μια στιγμή το κατάντημά τους. Ας αναλογιστούν έστω και για μια στιγμή τον Τάσσο Παπαδόπουλο και το Σπύρο Κυπριανού, που τον πρόδωσε ακόμα και ο ανάξιος γιος του, για την καρέκλα.

Δωριεύς για το Christofiaς-watch