Παραπολιτικά ανάλεκτα στην τύχη (11)

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Στο Κυπριακό, η δική μου πολιτική είναι απλή: "ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ"!

•Τέλος πάντων, αυτοί οι δημοσιογράφοι αδικούν τον πρόεδρο. Απομόνωσαν μερικές λέξεις που είπε για τις μητέρες πατρίδες και δημιούργησαν όλο αυτό το αλαλούμ. Και ύστερα λένε ότι ήταν ολίσθημα του προέδρου. Μα κάνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας λάθη; Ακατάγνωτα.

•Αλλά και οι πολιτικοί και όλοι μας απομονώνουμε μερικές λέξεις και τον αδικούμε. Απομονώσαμε την «εκ περιτροπής προεδρία», τη «σταθμισμένη ψήφο», την «παραμονή 50.000 εποίκων» και δημιουργήσαμε αλαλούμ. Ενώ αν διαβάζαμε συνολικά τις προτάσεις του προέδρου, που έγιναν στη βάση αρχών, θα βλέπαμε πόση πρόοδος έχει δημιουργηθεί. Δεν βλέπετε τον Ντάουνερ, που είναι ενθουσιασμένος;

•Πάει πολύς καιρός να ακούσουμε ότι κάποιοι «ανεγκέφαλοι» έκαιαν ελληνικές σημαίες. Τώρα γιατί άραγε παρουσιάστηκε ξανά κάπιοιος στην κερκίδα της ομάδας του λαού να καίει την ελληνική σημαία; Ποιος φταίει; Το ΑΠΟΕΛ που έβαλε τρία τέρματα στην ΟΜΟΝΟΙΑ; ‘Η μήπως άλλος είναι ο ηθικός αυτουργός; Μήπως σκέφτηκε κι αυτός «ευέλικτα»; Μήπως αποφάσισε να κάψει τη σημαία «της ούτω καλούμενης μητέρας πατρίδας, που έκαμε εισβολή στην Κύπρο;»

•Οι παναϋρκώτες ετοιμάζονται για τα πανηγύρια για το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη. Στο παναϋρι φέτος θα έρθουν και ξενοχωρίτες, για αναβάθμιση του παναϋρκού. Φυσικά ο πρώτος που θα αναβαθμιστεί θα είναι το παράνομο κράτος των κατεχομένων. Ο κ. ‘Ερογλου θα κορδώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι και θα παριστάνει τον «ένα από τους δυο ηγέτες» των δυο συνιστώντων κρατών, που θα «επανενωθούν». Ο άλλος από τους «δυο ηγέτες» θα είναι ο «ευέλικτος», που θα παρουσιάζεται και ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για την υποβάθμισή τους και για την αναβάθμισή του ‘Ερογλου και του παράνομου κράτους του, ένοχός είναι ο ίδιος ο Δημήτρης Χριστόφιας. Οι άλλο «παναϋρκώτες» είναι απλώς συνένοχοι.

•Η συμμετοχή του προέδρου της Δημοκρατίας στο «παναϋρι» αναβάθμισης του ψευδοκράτους και υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πράξη εθνικής μειοδοσίας. Καλούμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφύγει να μειώσει και πάλι την Κυπριακή Δημοκρατία. Εκτός αν το κάνει σκόπιμα και βάσει σχεδίου για την «επανένωση».

Το παρδαλό κατσίκι για το Christofias-watch