Όλη η Κύπρος σε κράζει Άκη Παπασάββα (πλην του Δημήτρη σου)!

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010


Δε νομίζουμε ότι υπάρχει πιο μετριοπαθής blogger, στον τρόπο που εκφράζει τις απόψεις του (με αποτέλεσμα συχνά να παρεξηγείται), από το Μαρίνο Κλεάνθους.

Ε όταν και ο Μαρίνος Κλεάνθους, κράζει δημόσια τον Άκη Παπασάββα, όταν ακόμα και ο Μαρίνος ζητά την παραίτηση του Άκη, αντιλαμβάνεστε πόσο σοβαρό ζήτημα τίθεται για το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα.

Αναδημοσιεύουμε τη σχετική ανάρτηση του Μαρίνου Κλεάνθους από το blog του και τη συνοδεύουμε με τα εξαιρετικά σκίτσα του Πιν από το χθεσινό Φιλελεύθερο.

ΑΚΗ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ
Μαρίνος Κλεάνθους

Σε αποψινές του δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Άκης Παπασάββας δήλωσε πως θα επιστρέψει τις 17 χιλιάδες ευρώ που έλαβε ως “νομότυπο” και ως “οφειλόμενο ποσό” (όπως ο ίδιος έλεγε μέχρι χτες) για επεμβάσεις εμφυτευμάτων δοντιών.

Το θέμα αποκαλύφτηκε από την εφημερίδα Πολίτης και έλαβε μεγάλες διαστάσεις μετά την έρευνα που ζήτησε ο Υπουργός Υγείας.

Η υπόθεση όμως, κατά τη γνώμη μου δεν κλείνει εδώ.

Ο δεύτερος τη τάξει Νομικός Σύμβουλος του κράτους υπέπεσε σε ένα σοβαρότατο ηθικό και (κατά τη γνώμη μου) νομικό παράπτωμα.

Είναι προκλητικό να βλέπει κανείς αξιωματούχους του κράτους να δίνουν την εντύπωση της εκμετάλλευσης του δημοσιου χρήματος. Και είναι ακόμη πιο προκλητικό , αυτό να γίνεται από αξιωματούχους που έχουν δημόσια εκτεθεί με ιδεολογήματα υπεράσπισης των συμφερόντων της εργατιάς και του λαού.

Αξιοθαύμαστη, όμως, είναι και η αμεσότητα των υπηρεσιών του κράτους να ικανοποιήσουν το οικονομικό αίτημα Παπασάββα.Σε μια περίοδο που οι κυβερνώντες μιλούν για ανάγκη λήψης μέτρων για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, το να επιβραβεύεται ένας αξιωματούχος που φαίνεται πως προκάλεσε την κοινωνία με τις οικονομικές απαιτήσεις του, είναι απαράδεκτο.

Θα πρέπει, λοιπόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να σώσει το κύρος της Νομικής Υπηρεσίας και να παύσει τον Άκη Παπασάββα από τη θέση του. Να δώσει μια ηθική δικαίωση. Οι πολίτες κουραστηκαν απο τις αόριστες υποσχέσεις και θέλουν επιτέλους να δουν τα λόγια περί διαφάνειας και αξιοκρατίας να γίνονται πράξη.

Διαφορετικά, φοβούμαι πως η όλη υπόθεση θα παρασύρει και τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο οποίος δημόσια υπερασπίστηκε κατ΄επανάληψη την επιλογή του να διορισει τον Παπασάββα στη θέση που έχει σήμερα. θα παρασύρει όμως και την αξιοπιστία όλου του πολιτικού συστήματος του τόπου μας.

“Ποιος ελέγχει αυτούς που μας ελέγχουν;” λέει το σύνθημα από την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Όλοι εμείς, φίλοι μου.

Γι’ αυτό και η στάση που θα κρατήσει κάθε θεσμικός υπεύθυνος, και τα αντανακλαστικα της εξουσιας θα είναι δεικτες των απαιτησεων που θα πρεπει να εχουμε στις επερχόμενες εκλογές.

Επιμέλεια ανάρτησης: Αλωεύς για το christofias-watch

Υ.Γ. Σαν ετοιμάζαμε αυτή την ανάρτηση, είδαμε ότι τελικά, ο Ευέλικτος ο οποίος φόρτωσε στους Κύπριους φορολογούμενους και στον κυπριακό νομικό κόσμο, τον Άκη Παπασάββα ως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, τελικά δίνει πλήρη κάλυψη στον κολλητό του.

Φαίνεται ότι ο ζήλος του Άκη για το "Δημήτρη Αγάπη μου-Αγάπη μου Δημήτρη", αποδίδει (για τον Άκη) καρπούς.

Υ.Γ.2. Άκη, δεν αντιλαμβάνεσαι ότι, όταν από το Christofias-Watch μέχρι τον Πολίτη (ποιος περίμενε ότι εμείς και ο ΠΟΛΙΤΗΣ θα είχαμε σε κάποιο θέμα και κοινές απόψεις!), από το Φιλελεύθερο μέχρι το Μαρίνο Κλεάνθους, από το θρασύτατο Κάρογιαν μέχρι το θρασύτατο Δρουσιώτη, από τους Οικολόγους μέχρι το ΔΗΣΥ, ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΡΑΖΟΥΝ, όταν δε βρίσκεται κανένας, ακόμη και αυτός που σε καλύπτει, για να σε υπερασπιστεί, μάλλον ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΓΕΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ PERSONA NON GRATA ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

Ρεζίλι ο Άκης! Τον κράζει και όλος ο Φιλελεύθερος!

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Στη φωτογραφία, δύο νέα ειδικά εμφυτεύματα που έβαλε ο Άκης Παπασάββας, για να δαγκώνει ακόμη πιο δυνατά τους εχθρούς του Δημήτρη του και ειδικότερα τα μέλη της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο!


Μπορεί ο Άκης να ονειρεύεται ότι δεν προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, αλλά σήμερα που τον κράζει σύσσωμη η μεγαλύτερη εφημερίδα της Κύπρου, τι άραγε έχει να μας πει;

Σήμερα που από τον Πιν μέχρι τον Άριστο Μιχαηλίδη και το Γιώργο Αγαπίου, όλοι στιγματίζουν την προκλητική ενέργεια του Παπασάββα να ζητήσει και να λάβει 17,000 ΕΥΡΩ από το δημόσιο για τα εμφυτεύματά του, από τη στιγμή που ουδείς δημόσιος υπάλληλος λαμβάνει τέτοια ποσά, τι έχει να μας πει ο Παπασάββας;

Όταν ο Φιλελεύθερος, η κατεξοχήν εφημερίδα που εκπροσωπεί το δημόσιο αίσθημα στην Κύπρο, σου την λέει τόσο άγρια, όταν (εκτός και αν μας διέφυγε κάτι τέτοιο και δεν το είδαμε) ΚΑΝΕΝΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ δημοσιογράφος δεν υπερασπίζεται την ενέργειά σου Άκη Παπασάββα, όταν μέχρι και η Χαραυγή και τα εκεί φιλαράκια σου δεν σε υπερασπίζονται, όταν μέχρι και ο Χριστόφιας (όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Φιλελεύθερος) σου αποστέλνει επιστολές:

ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ;

ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΕΤΣΙ;

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Περί οδόντων και κολασμών, 30/10/2010

ΜΠΟΡΕΙ τελικά, έτσι όπως εξελίσσεται αυτή η ιστορία με την οδοντοστοιχία του Άκη Παπασάββα, να γίνει ενοχλητικότερος ο τρόπος που αντιδρά (κι αυτός και άλλα δημόσια πρόσωπα, όποτε ελέγχονται) παρά η πράξη που καταγγέλλεται. Γιατί χτες, τον ακούσαμε να ειρωνεύεται ακόμα και ρεπορτάζ της δικής μας εφημερίδας, που κατέγραφε πληροφορίες από οδοντίατρους ότι αυξήθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που ζητούν αποδείξεις για να διεκδικήσουν κι αυτοί χρήματα από το δημόσιο, όπως τα διεκδίκησε και τα πήρε ο Εισαγγελέας.

Ενέτασσε το ρεπορτάζ μας, που παρεμπιπτόντως, κατέγραφε γεγονότα μέσα από δηλώσεις επωνύμων εκπροσώπων του οδοντιατρικού συλλόγου, σε ένα μεγάλο συνωμοτικό σχέδιο εναντίον του. Αυτό το σχέδιο το πλασάρει από την πρώτη μέρα, πότε μιλώντας για την εκδίκηση της εφημερίδας, που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, διότι έχει εναντίον της 4-5 αγωγές, όπως έλεγε, πότε μιλώντας για τους πραξικοπηματίες που τον κυνηγούν και τώρα, κατηγορώντας άλλους ότι θέλουν να πλήξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω των εμφυτευμάτων του. Αλλά, όλες αυτές οι συνωμοσιολογίες δεν έχουν σχέση με την ουσία της υπόθεσης και ο ίδιος, αφού αισθάνεται ότι δεν έκανε τίποτε παράδοξο ή παράνομο ή παράτυπο, θα έπρεπε να επιδιώκει να ξεκαθαριστεί η ουσία το γρηγορότερο, παρά να την συσκοτίζει με όλα αυτά τα σενάρια, που μοιάζουν περισσότερο με παραμύθια της Χαλιμάς και πάντως δεν έχουν καμία σχέση με την ατράνταχτη επιχειρηματολογία ενός έμπειρου νομικού, που υπερασπίζεται τον εαυτό του.

Είναι πολύ απλά τα γεγονότα: Ο Άκης Παπασάββας πήρε €17.000 για ιατρικά του έξοδα. Ο ίδιος θεωρεί ότι είχε αυτό το δικαίωμα και τα πήρε ακολουθώντας τη νενομισμένη διαδικασία. Άλλοι υποστηρίζουν πως δεν το είχε και πως η πληρωμή έγινε παράνομα και μέσα από διαδικασίες διαπλοκής. Εάν είχε το δικαίωμα, καλώς πήρε τα χρήματα κι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με τις απολαβές του. Εξάλλου, στη δημόσια υπηρεσία, ως γνωστό, έχουν κάτι δικαιώματα, που στους υπόλοιπους φαίνονται αδιανόητα και προκλητικά αλλά τα έχουν. Και κανένας δεν τα αποποιείται μόνο και μόνο επειδή είναι ας πούμε, χουβαρντάς και μεγαλόψυχος.

Θα μπορούσε το Υπουργείο Υγείας με μια απλή ανακοίνωση να ξεκαθαρίσει την κατάσταση από την πρώτη μέρα. Πέρασαν όμως δέκα μέρες και δεν δόθηκε σαφής απάντηση. Μήπως φταίνε οι δημοσιογράφοι, που εξαφανίστηκαν στοιχεία από τον φάκελο της υπόθεσης;

Μήπως αυτό, το ότι εξαφανίστηκαν στοιχεία, δεν είναι λογικό να βάζει τους πάντες σε υποψίες; Τι είναι αυτό που δυσκολεύει το Υπουργείο Υγείας να ξεκαθαρίσει το ζήτημα; Δικαιούται αυτά τα χρήματα ο κ. Παπασάββας ή όχι; Κι αν τα δικαιούται, τα δικαιούνται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, που έκαναν παρόμοιες θεραπείες και ήταν βλάκες τόσα χρόνια και δεν τα διεκδικούσαν;

Το ότι υπό το βάρος της δημόσιας κατακραυγής, αποφάσισε να επιστρέψει τις €17.000 στο δημόσιο ο κ. Παπασάββας, δεν έχει ουσιαστική σημασία. Πρέπει αμέσως να δοθούν απαντήσεις, τόσο για τη νομιμότητα της παραχώρησης αυτών των χρημάτων, όσο και για την εξαφάνιση στοιχείων από τον φάκελό του. Προπάντων επειδή αφορούν έναν από τους ανώτατους κρατικούς προασπιστές της νομιμότητας.

Τα κοφτερά δόντια της νομενκλατούρας
του Γιώργου Αγαπίου, Φιλελεύθερος 30/10/2010

Το ερώτημα είναι απλό και ξεκάθαρο: δικαιούταν ή όχι ο κ. Παπασάββας να λάβει χρήματα από το Υπ. Υγείας για τα δέκα εμφυτεύματα δοντιών; Εάν είχε αυτό το δικαίωμα, όπως εν τη σοφία της αποφάνθηκε η αφυπηρετήσα γενική διευθύντρια του Υπ. Υγείας κ. Ανδρούλλα Αγρότου, τότε, είναι κρίμα να διασύρεται ο άνθρωπος και ο θεσμός που εκπροσωπεί.

Σε μια τέτοια περίπτωση όμως, ισχύει αυτό που στη δικονομική γλώσσα θα βάφτιζαν ως… «νομολογία της Αγρότου». Εφόσον ο (αδρά αμειβόμενος) κ. Παπασάββας είχε το δικαίωμα να βάλει εμφυτεύματα με κρατική δαπάνη, το ίδιο δικαίωμα έχει οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος υπάλληλος πληροί τα συγκεκριμένα κριτήρια. Το πρώτο κριτήριο, σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Αγρότου, είναι να αποταθείτε στο υπουργείο Υγείας… μετά που θα βάλετε τα εμφυτεύματα. «Εσείς αν γνωρίζατε ότι μια θεραπεία δεν καλύπτεται από το δημόσιο, θα υποβάλλετε εκ των προτέρων αίτημα για έγκριση αποστολή σας σε ιδιώτη γιατρό;», διερωτάται η πρώην διευθύντρια. Άρα, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Προχωρούμε. Στο δεύτερο κριτήριο.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση προς το υπ. Υγείας, σύμφωνα με τη χειρόγραφη επιστολή Παπασάββα, πρέπει να ζητήσουν «το οφειλόμενο ποσό» επειδή «οι υπηρεσίες που μου παρασχέθηκαν ήταν απολύτως αναγκαίες για την υγεία μου και αδύνατο να παρασχεθούν στον δημόσιο τομέα». Απλά πράγματα.

Θα ήταν προτιμότερο βέβαια, για να γλυτώσουμε περιττά έξοδα και τη γραφειοκρατία, το δικαίωμα εμφύτευσης δοντιών και αφαίρεσης κύστης σε ιδιώτη οδοντίατρο να θεωρηθεί οιονεί επίδομα των δημοσίων υπαλλήλων. Και αντί για «οφειλόμενο ποσό» να μιλούμε για «κεκτημένο επίδομα». Τουλάχιστον θα βουλιάξουμε, χαμο-γελώντας. Αυτή είναι η πρώτη εκδοχή.

Εάν τώρα ο κ. Παπασάββας δεν δικαιούταν να λάβει τις 17.000 ευρώ για τα εμφυτεύματα δοντιών, (όχι επειδή έχει μεικτές απολαβές πέραν των 200.000 ευρώ, αλλά επειδή το αίτημά του απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή του υπ.
Υγείας), τότε η υπόθεση αποκτά άλλες διαστάσεις. Το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται για οικονομικό θέμα. Όχι επειδή είναι ευτελές το ποσό (το οποίο εν τέλει αποφάσισε να επιστρέψει ο κ. Παπασάββας). Αλλά επειδή οι κρατικοί πόροι για την ιατρική βοήθεια είναι κουκιά μετρημένα. Και επειδή τα κουκιά είναι λίγα, ένας πολίτης άνευ τίτλων θα περάσει από ιατροσυμβούλια και γραφειοκρατία, προτού (και εάν κάποτε με τον σταυρό στο χέρι) λάβει το «οφειλόμενο ποσό». Διαδικασία επίπονη. Κατανοητή, αλλά όχι (πάντα) δικαιολογημένη. Στην υπόθεση Παπασάββα προκύπτουν βέβαια και άλλα ερωτήματα. Πρώτα-πρώτα, θα πρέπει να μας εξηγήσει η κ. Αγρότου γιατί «γνωμάτευσε» ότι ο βοηθός γενικός εισαγγελέας δικαιούται τις €17.000, τη στιγμή που οι δύο ειδικοί ιατροί του ιατροσυμβουλίου είχαν αποφανθεί το αντίθετο; Θα πρέπει να μάθουμε πως χειρίστηκε η κ. Αγρότου και το Υπ. Υγείας άλλες παρόμοιες ή σοβαρότερες υποθέσεις; Να μάθουμε τι απέγινε ο φάκελος της υπόθεσης που εξαφανίστηκε από το Υπουργείο; Να ακούσουμε και τις απόψεις της κυβέρνησης που κατάπιε τη γλώσσα της και ασχολείται με τα… πέριξ.

Σε αυτή την περίεργη και παράλογη υπόθεση προκύπτουν πολλά νομικο-πολιτικο-αστυνομικο-ιατρικά ζητήματα. Και ένα (παλιό, καλό και ανθεκτικό) συμπέρασμα: Αρχή Άνδρα Δείκνυσι.

Επιμέλεια ανάρτησης: Αγησιστράτη-Ρίμαχος-Αλωεύς-Πράξανδρος για το christofias-watch

Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010


"Το «δύσκολο» για μένα είναι η αγωνία και η έγνοια μου να φανώ αντάξιος του ονόματος, της παρακαταθήκης και της ιστορίας του Τάσσου"

"Είχα την τύχη να είμαι γιός πολιτικού και ενός πολιτικού που, ας μου επιτραπεί, έχει σφραγίσει με τη δική του παρουσία τη νέα ιστορία της Κύπρου. Η αγάπη του για την Κύπρο ήταν μεταδοτική και εκ των πραγμάτων μεταφέρθηκε σε όλα τα παιδιά του και στην οικογένεια του."

"Ο Τάσσος Παπαδόπουλος κάθε εβδομάδα καλούσε τους ηγέτες των Κομμάτων της τριμερούς στο Προεδρικό και μαζί καθόριζαν την πολιτική ατζέντα. Αυτό δεν γίνεται σήμερα."


"Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε το ΔΗΚΟ ν’αποδεχθεί τη θέση ότι οι καταπατητές των περιουσιών μας αποκτούν ιδιοκτησιακά δικαιώματα επειδή έχουν κτίσει παράνομα υποστατικά ή έχουν προχωρήσει σε «βελτιώσεις» σε περιουσίες ε/κ προσφύγων."

"Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ν’αποστείλουμε «τροποποιήσεις» ή «βελτιώσεις» γιατί απλά εμείς δεν συζητάμε στη βάση αυτού του εγγράφου. Το πώς θα αξιοποιήσει ο Πρόεδρος αυτές τι παρατηρήσεις και επιφυλάξεις εναπόκειται πλέον στον ίδιο."


O Νικόλας Παπαδόπουλος, είναι ένας από τους πολιτικούς στους οποίους πιστεύουμε. Όχι μόνο γιατί έχει τα γονίδια του αξέχαστου Τάσσου και της αξιοπρεπέστατης Φωτεινής, αλλά γιατί αποδεικνύει καθημερινά, ότι είναι πολιτικός με αρχές, που αγωνίζεται για τα δίκαια του κυπριακού ελληνισμού. Γιατί καταφέρνει (σε αντίθεση με άλλους) να είναι αντάξιος ενός μεγάλου ονόματος. Άλλωστε αυτή είναι και δική του αγωνία, όπως εξομολογείται στην Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο

Αυτό είναι το πρώτο μέρος της συνέντευξής του Νικόλα στο Christofias-Watch και τον ευχαριστούμε από καρδιάς.


Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε, σας ευχαριστούμε για τη συνέντευξη. Πρόθεσή μας είναι να σας βάλουμε δύσκολα και αναμένουμε από εσάς, ντόμπρες και σταράτες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές, όπως συνηθίζει η πλειοψηφία των πολιτικών μας. Θα θέλαμε κατʼ αρχήν να μας πείτε, πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Είχα την τύχη να είμαι γιός πολιτικού και ενός πολιτικού που, ας μου επιτραπεί, έχει σφραγίσει με τη δική του παρουσία τη νέα ιστορία της Κύπρου. Η αγάπη του για την Κύπρο ήταν μεταδοτική και εκ των πραγμάτων μεταφέρθηκε σε όλα τα παιδιά του και στην οικογένεια του. Επομένως δεν «αποφάσισα να ασχοληθώ» με την πολιτική. Πάντα «ζούσα» την πολιτική στο πετσί μου από τότε που μπορώ να θυμηθώ. Αυτό που αποφάσισα, ήταν να προσπαθήσω να συνεισφέρω στα κοινά, μέσω του Δημοκρατικού Κόμματος και από συγκεκριμένα αξιώματα. Αυτό το θεωρούσα και το θεωρώ χρέος μου και καθήκον, τόσο προς τον Τάσσο και τον κόσμο που τον στήριξε μέσα από τα χρόνια, αλλά πάνω απ’όλα και προς την Κύπρο.

Θεωρείτε ότι ο δρόμος θα ήταν δυσκολότερος για εσάς, εάν δεν ήσασταν ο γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου;

Εάν εννοείτε την εκλεξιμότητα μου σίγουρα ναι. Δεν μπορώ να παραγνωρίσω πως η αναγνωρισιμότητα μου έχει δώσει ένα πλεονέκτημα. Δυστυχώς όμως, μαζί με τα «καλά» όπως είναι η αναγνωρισιμότητα, έρχονται και τα «κακά», που είναι η προκατάληψη και η εμπάθεια κάποιων. Αυτά όμως δεν είναι τα δύσκολα. Τουλάχιστον δεν είναι αυτά που με «δυσκολεύουν» εμένα. Το «δύσκολο» για μένα είναι η αγωνία και η έγνοια μου να φανώ αντάξιος του ονόματος, της παρακαταθήκης και της ιστορίας του Τάσσου.

Ποια η πολιτική σχέση του Νικόλα Παπαδόπουλου με τις πολιτικές αρχές του Τάσσου Παπαδόπουλου;


Θέλω να πιστεύω ότι τις ακολουθώ πιστά, ιδιαίτερα επειδή μετά θάνατον ο Τάσσος δέχεται ανήθικα κτυπήματα κάτω από τη μέση, κυρίως από τους πρώην πολιτικούς του συνεργάτες. Όμως το ευχάριστο είναι ότι η πολιτική του μέρα με τη μέρα δικαιώνεται, τόσο στο Κυπριακό, όσο και στην οικονομία.


Υπήρξαν φορές που διαφωνήσατε με τον πατέρα σας σε πολιτικές επιλογές του; Θα θέλατε να μας αναφέρετε κάποια παραδείγματα;


Θα ήταν αδύνατο μέσα σε 35 χρόνια να μην υπήρχαν και διαφωνίες! Όμως, δεν θέλω να επικεντρώνομαι σε αυτά. Εγώ υποστήριζα και υποστηρίζω την προσφορά του, τις θέσεις του και την διακυβέρνηση του γιατί πιστεύω ότι στο σύνολο τους, παρά τα όποια λάθη, αυτά ήταν ωφέλιμα για τον τόπο. Τον Τάσσο Παπαδόπουλο πλέον θα τον κρίνει η ιστορία και όχι εγώ.


Πόσο εύκολο είναι να συνδυάζετε πολιτική, δικηγορικό επάγγελμα και οικογενειακή ζωή;


Καθόλου!

Πως συγκρίνετε τη διακυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου με αυτήν του Δημήτρη Χριστόφια, τόσο γενικά όσο και στο Κυπριακό;


Θεωρώ ότι οι δύο κυβερνήσεις έχουν μία πάρα πολύ διαφορετική προσέγγιση σε πολλά ζητήματα, ιδίως στην οικονομία και στο Κυπριακό, όμως δεν κρίνω σκόπιμο να τις συγκρίνω, καθώς η διακυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου κρίθηκε από λαό στις προηγούμενες Προεδρικές εκλογές και η απόφαση του λαού πρέπει να είναι σεβαστή.

Από την άλλη, η διακυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια ακόμη κρίνεται, αφού δεν έχει ολοκληρώσει την θητεία της και συνεπώς εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον συνεχή έλεγχο της κοινής γνώμης. Σε κάθε περίπτωση όμως, θεωρώ πως η διακυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου στο σύνολο της ήταν ωφέλιμη για τον τόπο και είμαι περήφανος για τις επιτυχίες της, τόσο σε ότι αφορά τη διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2004, όσο και σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική και εξυγίανση που επέφερε την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωζώνη.

Ποια θα επισημαίνατε ως τα σημαντικότερα λάθη που έγιναν στη διαχείριση του Κυπριακού από το σημερινό Πρόεδρο;

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει διαφωνήσει κατά καιρούς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόσο σε ότι αφορά τις επιμέρους προτάσεις του Προέδρου Χριστόφια (εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο, παραμονή εποίκων, περιουσιακό κ.α.), όσο και σε ότι αφορά την ευρύτερη στρατηγική και τακτική του Προέδρου στις διαπραγματεύσεις. Όμως συγκριτικά το μεγαλύτερο λάθος του Δημήτρη Χριστόφια ήταν και είναι η λανθασμένη τακτική που ακολούθησε μέχρι σήμερα για την επίλυση του Κυπριακού. Στην ουσία από την ημέρα της εκλογής του ο Πρόεδρος Χριστόφιας προσπαθεί να «βελτιώσει» το Σχέδιο Ανάν. Γι’αυτό και έχει αποτύχει. Γι’αυτό ολισθαίνει από τη μία υποχώρηση στην άλλη και γι’αυτό έχει εγκλωβιστεί σε μία διαδικασία η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα μας φέρει ενώπιον εφιαλτικών διλημμάτων, ίσως και πάρα πολύ σύντομα.

Όταν κάποιοι από εμάς έλεγαν εδώ και καιρό ότι το Σχέδιο Ανάν δεν μπορεί ν’αποτελέσει τη βάση των διαπραγματεύσεων, το λέγαμε επειδή πιστεύαμε ότι η «βελτίωση» του Ανάν είναι αδύνατη και ανέφικτη και δυστυχώς έχουμε δικαιωθεί. Ο ΟΗΕ, η Τουρκία αλλά και η διεθνής κοινότητα θεωρούν το σχέδιο Ανάν απόλυτα «ισορροπημένο». Έτσι λοιπόν, για κάθε τροποποίηση του απαιτούν και αντίστοιχο αντάλλαγμα από την πλευρά μας. Το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης είναι ότι μόνο εμείς υποχωρούμε μέχρι σήμερα και το σχέδιο που θα μας έρθει στο τέλος θα είναι χειρότερο από το Ανάν.

Θα έχουμε δηλαδή να επιλέξουμε αναμεταξύ μίας πάρα πολύ κακής «λύσης» τύπου «Ανάν» και ενός αδιεξόδου όπου θα κατηγορηθεί έντονα η δική μας πλευρά και θα από-ενοχοποιηθεί πλήρως η Τουρκία.

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ για απόρριψη της βάσης των προτάσεων του κ. Χριστόφια για το περιουσιακό, θα κατατεθούν εκ μέρους του ΔΗΚΟ εισηγήσεις, όπως σας κάλεσε εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο κ. Ευαγόρου να πράξετε;


To ΔΗΚΟ αποφάσισε ομόφωνα πως οι προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο περιουσιακό, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ως βάση λύσης του περιουσιακού, καθώς βασικές πρόνοιες αυτών των προτάσεων έρχονται σε αντίθεση και καταστρατηγούν τις πάγιες θέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος. Κυρίως, διαφωνούμε με την προσέγγιση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η αποκατάσταση της περιουσίας του πρόσφυγα θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε το ΔΗΚΟ ν’αποδεχθεί τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα καταργηθεί το δικαίωμα της ιδιοκτησίας των περισσότερων ε/κ προσφύγων με τη βούλα μίας «Επιτροπής Περιουσιών» στην οποία οι ε/κ θα είναι η μειοψηφία. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε το ΔΗΚΟ ν’αποδεχθεί τη θέση ότι οι καταπατητές των περιουσιών μας αποκτούν ιδιοκτησιακά δικαιώματα επειδή έχουν κτίσει παράνομα υποστατικά ή έχουν προχωρήσει σε «βελτιώσεις» σε περιουσίες ε/κ προσφύγων. Ούτε και θα μπορούσε ποτέ το ΔΗΚΟ ν’αποδεχθεί τη θέση ότι ένας έποικος θα έχει τη δυνατότητα να πείσει την «Επιτροπή Περιουσιών» ότι έχει «γερούς και συνεχείς δεσμούς» με την οικία ενός ε/κ πρόσφυγα και άρα σε τέτοια περίπτωση θα δικαιούται να παραμείνει…ενώ ο ε/κ πρόσφυγας, δεν θα έχει το δικαίωμα να ισχυριστεί το ίδιο για το σπίτι του πατέρα του!

Επομένως θα κοινοποιηθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι έντονες διαφωνίες του ΔΗΚΟ με τη φιλοσοφία των προτάσεων αλλά και οι επιμέρους διαφωνίες και επιφυλάξεις μας σε ένα λεπτομερέστατο έγγραφο το οποίο θα καλύπτει τα πάντα.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ν’αποστείλουμε «τροποποιήσεις» ή «βελτιώσεις» γιατί απλά εμείς δεν συζητάμε στη βάση αυτού του εγγράφου. Το πώς θα αξιοποιήσει ο Πρόεδρος αυτές τι παρατηρήσεις και επιφυλάξεις εναπόκειται πλέον στον ίδιο.

Πιστεύετε ότι ο κ. Χριστόφιας θα αποσύρει τελικά τις προτάσεις του για το περιουσιακό; Αν δεν το πράξει, ποια θεωρείτε ότι πρέπει να είναι η στάση του ΔΗΚΟ;

Προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχει πλέον αυτή η δυνατότητα καθώς αυτές οι προτάσεις έχουν ήδη δοθεί στην τ/κ πλευρά και έχουν καταστεί «κεκτημένο» της διαδικασίας. Θα αποτελούσε εξάλλου παγκόσμια πρωτοτυπία να κατατίθενται πρώτα οι χείριστες προτάσεις της μίας πλευράς σε μία διαπραγμάτευση και στη συνέχεια αυτές να βελτιώνονται. Συνήθως είναι το αντίθετο που συμβαίνει καθώς οι δύο πλευρές προχωρούν σε αμοιβαίους συμβιβασμούς. Επομένως το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης στο «περιουσιακό» θα είναι ο μέσος όρος των πολύ χειρότερων προτάσεων της τ/κ πλευράς και των δικών μας απαράδεκτων προτάσεων.

Το ΔΗΚΟ δεν έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο ν’αποσύρει αυτές τις προτάσεις καθώς δεν πιστεύουμε πως κάτι τέτοιο είναι πλέον εφικτό. Εμείς θα καταθέσουμε εκ των υστέρων τις διαφωνίες μας και σίγουρα πριν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την τριμερή.

Αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανόν να σας φέρουμε σε δύσκολη θέση, αλλά πρέπει να σας ρωτήσουμε. Ποια είναι η σχέση σας με τον Πρόεδρο του κόμματός σας κ. Κάρογιαν; Πόσο συχνά επικοινωνείτε για να συζητήσετε τα τρέχοντα θέματα; Είστε ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τη συνεργασία του ΔΗΚΟ με τον κ. Χριστόφια;

Η σχέση μου με τον Πρόεδρο του Κόμματος είναι μία σχέση αλληλοσεβασμού και συναγωνιστικότητας. Προσπαθώ και επιδιώκω να επικοινωνώ μαζί του όποτε είναι δυνατόν για όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και ιδιαίτερα για τα ζητήματα της οικονομίας που είναι και ο δικός μου τομέας ευθύνης. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ικανοποιημένος από τη συνεργασία του ΔΗΚΟ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά θεωρώ πως την κύρια ευθύνη για την κακή συνεννόηση και την κακή συνεργασία που παρατηρείται τα τελευταία δυο χρόνια τη φέρει πρώτιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η δική μου άποψη και εκτίμηση είναι ότι ουδέποτε αντιμετώπισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το ΔΗΚΟ ως ισότιμο συνεργάτη. Συγκρίνω δηλαδή τον τρόπο που αντιμετώπιζε και μεταχειριζόταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος το ΑΚΕΛ κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος κάθε εβδομάδα καλούσε τους ηγέτες των Κομμάτων της τριμερούς στο Προεδρικό και μαζί καθόριζαν την πολιτική ατζέντα. Αυτό δεν γίνεται σήμερα. Το ΔΗΚΟ, σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ, μαθαίνει όλες τις αποφάσεις πολιτικής της Κυβέρνησης και όλες τις αποφάσεις του Προέδρου από τα ΜΜΕ και πάντα εκ των υστέρων.


Πως σχολιάζετε τις δηλώσεις του κ. Κάρογιαν για «πολιτικό πραξικόπημα» σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση; Είναι τελικά τόσο δεδομένο το ΔΗΚΟ για τον κ. Χριστόφια;

Δεν συμφωνώ με τη χρήση αυτού του όρου και θεωρώ πως δεν είναι αυτό που ήθελε να πει ο Μάριος Καρογιάν στη συνέντευξη του. Αλίμονο αν θεωρούσα πως όταν το ΑΚΕΛ αποχώρησε από τη συνεργασία του με τον Τάσσο Παπαδόπουλο διέπραττε πολιτικό πραξικόπημα! Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το ΔΗΚΟ να θεωρείται δεδομένο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Σε πολλές περιπτώσεις το ΔΗΚΟ έχει καταψηφίσει Κυβερνητικά νομοσχέδια με τα οποία διαφωνούσε. Το μόνο δεδομένο σε σχέση με το ΔΗΚΟ είναι ότι θα παραμείνει πιστό στις διαχρονικές του θέσεις και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν και να το λαμβάνουν υπόψη οι πάντες.

Υπάρχει τελικά, επίσημο και ανεπίσημο ΔΗΚΟ;

Το ΔΗΚΟ δεν είναι τα στελέχη του ΔΗΚΟ και ούτε καν οι αξιωματούχοι του. Το ΔΗΚΟ είναι οι διαχρονικές του θέσεις και αρχές, η ιστορία και οι αγώνες του, αλλά πάνω απ’όλα ο κόσμος του. Επομένως όποιος έχει κατά νου όλα αυτά όταν εκπροσωπεί το Κόμμα τότε είναι το «επίσημο» ΔΗΚΟ.

Επιμέλεια συνέντευξης: Αλωεύς για το christofias-watch

Επιστρέφει τα ΕΥΡΩ, αλλά χωρίς καμία αιδώ ο Παπασάββας!

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Κάθετα και απόλυτα νομικοπολιτικά, θα τα πάρω πίσω σε ένα δίμηνο. Να είναι καλά ο κολλητός μου ο Ευέλικτος Οδοστρωτήρας.

Ο φαιδρός Παπασάββας ξαναχτυπά!

Μετά που επιάστη "κλέπτων οπώρας"(στα πράσα δηλαδή), αποφάσισε να επιστρέψει το ποσό των 17,000 ΕΥΡΩ στο κράτος!

Βεβαίως δεν απολογείται και βεβαίως δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες του στο σκάνδαλο και στην πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα.

Βεβαίως δεν απολογείται για το πλήγμα που έχει επιφέρει με τη θρασύτητά του στο θεσμό του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Ο λόγος που επιστρέφει το ποσό, είναι λέει για να μην εκτίθενται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας(μην ανησυχείς Παπασάββα, μπορεί να εκτίθεται και μόνος του, αλλά αν πραγματικά ανησυχείς, μόνο και μόνο η δική σου παρουσία σε ένα τόσο σημαντικό ανώτατο λειτούργημα τον εκθέτει καθημερινά) και η λειτουργός που χειρίστηκε το θέμα.

Όχι γιατί μετανιώνει, όχι γιατί ντρέπεται!

Σιγά μην ντραπεί ο Παπασάββας, ο οποίος έβριζε μέχρι και τον Τάσσο Παπαδόπουλο, που διέσωσε το κράτος το οποίο αμείβει τον Παπασάββα με 110,000 ΕΥΡΩ (έξω τα συνταξιοδοτικά).

Σιγά μην ντραπεί ο Παπασάββας που έβγαζε τη γλώσσα του περίπατο κατά όλων για το "Μωρό της Ρόζμαρι" και για χίλια άλλα και σήμερα βγάζει το "χρυσοφόρο σκασμό" (για τον οποίο μεμφόταν άλλους) μπροστά στις υποχωρήσεις Χριστόφια.

Σιγά μην ντραπεί ο Παπασάββας που στήριζε την πολιτική δίωξη του Ξενή Ξενοφώντος, από το ζήλο του για τον "Δημήτρη Αγάπη μου-Αγάπη μου Δημήτρη".

Σιγά μην ντραπεί ο Παπασάββας, που έκανε πράξη το "Απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του".

Και έτσι, στην αμετροέπεια και την ποθκιαντραποσύνη του, βγήκε να δηλώσει ότι τον κυνηγούν για "τη στάση του απέναντι στο πραξικόπημα και στο θέμα των 62"(τι άλλο κουφό θα ακούσουμε πια! Όπως τότε που κατηγορούσε τον Τάσσο ότι δεν τον έβαζε Β.Γ.Εισαγγελέα γιατί ήταν "ενάντια στην επιδιαιτησία"!!!) και βγήκε σήμερα από το ΡΙΚ, να συγκρίνει τον εαυτό του και τα "χρυσοφόρα""ανομιμοποίητα" εμφυτεύματά του με ανθρώπους με πραγματικά και σοβαρά προβλήματα υγείας, με πραγματικούς δικαιούχους επιδομάτων και "οφειλόμενων ποσών"!

Δεν είναι να απορεί κανείς, που στη δημοσκόπηση του Χριστόφιας-Watch για το φαιδρότερο πρόσωπο, έχει καταφέρει να ξεπεράσει μέχρι και το Μακάριο Δρουσιώτη!

Πράξανδρος-Αγησιστράτη για το christofias-watch

Υ.Γ. Όσο για τα 17,000 ΕΥΡΩ που ο μεγαλόψυχος χουβαρντάς επιστρέφει χωρίς παραδοχή ότι δεν τα δικαιούτο, δεν τίθεται ουσιαστικό θέμα και δε θα τον πονέσει ιδιαίτερα. Σε ένα δίμηνο το πολύ, θα τα έχει πάλι στην τζέπη του. Φρόντισε γι' αυτό το κολλητάρι του, ο Ευέλικτος Οδοστρωτήρας!

Το Έπος του ’40, η «ελληνομάθεια» του Τολστόι και ο Προέδρος Χριστόφιας


Για σήμερα, επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, επιλέξαμε να αναδημοσιεύσουμε από το Φιλελεύθερο (κατ' ακρίβεια από το facebook, όπου το βρήκαμε σε ηλ.μορφή), το άρθρο του έντιμου ΔΗΚΟϊκού Χρίστου Σενέκη.

Το Έπος του ’40, η «ελληνομάθεια» του Τολστόι και ο Προέδρος Χριστόφιας
Χ.Σενέκης, Φιλελεύθερος 28/10/2010

Η φράση του ρώσου συγγραφέα Λέων Τολστόι ότι «χωρίς ελληνομάθεια δεν υπάρχει παιδεία» είναι επίκαιρη, όσο ποτέ, στην υπό κομουνιστική κυβέρνηση Κυπριακή Δημοκρατία. Το μεγαλείο που επέδειξε η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, κατά το Έπος του ’40, αποτελεί τεράστια ευκαιρία για τον Πρόεδρο Χριστόφια για ν’ ανατρέψει τα ανθελληνικά αισθήματά του.

Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Φραγκλίνος Ρούσβελτ, σε ραδιοφωνικό λόγο που εξεφώνησε στις 10/6/1943, περιέγραψε με δέος την απάντηση της Ελλάδας στο ιταλικό τελεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου 1940: «Εις την Ελλάδα παρεσχέθη την 28ην Οκτωβρίου 1940 χρόνος τριών ωρών δια ν' αποφασίσει πόλεμον ή ειρήνην, αλλά και τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και τριών ετών προθεσμία να παρείχετο, η απάντησις θα ήτο η ίδια. Οι Έλληνες εδίδαξαν δια μέσου των αιώνων την αξιοπρέπειαν. Όταν όλος ο κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ο Ελληνικός λαός ετόλμησε να αμφισβητήσει το αήττητον του γερμανικού τέρατος, αντιτάσσοντας το υπερήφανον πνεύμα της ελευθερίας».

Για την απαράμιλλη γενναιότητα, που επέδειξαν οι Έλληνες στρατιώτες κατά της πολεμικής μηχανής της ναζιστικής Γερμανίας, ο Ιωσήφ Στάλιν είπε αμέσως μετά την ταπείνωση του Χίτλερ στο (τότε) Στάλινγκραντ: «Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν δια να ευγνωμονώ τον Ελληνικόν Λαόν, του οποίου η αντίστασις έκρινε τον 2ον Παγκόσμιον Πόλεμον».

Τα λόγια του Στάλιν επιβεβαιώνει στα απομνημονεύματά του, ο σοβιετικός στρατάρχης Γκεόργκι Ζουκώφ (εμπνευστής της επιχείρησης «Ουρανός» που έκρινε τη μάχη του Στάλνιγκραντ): «Εάν ο Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στις πόρτες της Μόσχας, να συγκρατήσει και να ανατρέψει τον Γερμανικό χείμαρρο, το οφείλει στον Ελληνικό Λαό, που καθυστέρησε τις Γερμανικές μεραρχίες όλον τον καιρό πού θα μπορούσαν να μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία της Κρήτης υπήρξε το κορύφωμα της Ελληνικής προσφοράς».

Ο δε ραδιοσταθμός της Μόσχας εξέπεμπε, και αυτός, ύμνους προς τους Έλληνες, μετά τη νίκη στο Στάλινγκραντ: «Επολεμήσατε άοπλοι εναντίον ενόπλων και ενικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ήταν δυνατόν να γίνη αλλιώς γιατί είσθε Έλληνες. Ως Ρώσσοι και ως άνθρωποι σας είμαστε ευγνώμονες, γιατί χάρη στις δικές σας θυσίες κερδίσαμε τον απαιτούμενο καιρό νά προετοιμάσουμε την άμυνά μας. Έλληνες, σας ευγνωμονούμε».

Ακόμα και αυτό το αιμοσταγές τέρας, ο Αδόλφος Χίτλερ, αναγκάστηκε να πει στο Ράιχσταγκ (4/5/1941) ότι: «Χάριν της ιστορικής αληθείας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Έλληνες, εξ' όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, επολέμησαν με παράτολμον θάρρος και υψίστην περιφρόνησιν προς τον θάνατον».

Ο αρχηγός της γαλλικής αντίστασης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετέπειτα Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Σαρλ Ντε Γκωλ, σχολίασε την αντίσταση των Ελλήνων κατά του φασισμού ως εξής: «Αδυνατώ να δώσω το δέον εύρος της ευγνωμοσύνης που αισθάνομαι για την ηρωική αντίσταση του Λαού και των ηγετών της Ελλάδος».

Τα ανωτέρω αποτελούν ένα μικρό, μόνο, μέρος των διθυράμβων που λέχθηκαν ή γράφτηκαν για τη καθοριστική συμβολή της Ελλάδας (του «ξιπετσισμένου κουρκουτά» και «εισβολέα» της ιδιαίτερης πατρίδας μας, κατά τον Πρόεδρο Χριστόφια) στη συμμαχική νίκη κατά του ναζισμού και του φασισμού, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Βεβαίως, η «ελληνομάθεια» του Τολστόι πάει, πολύ, πιο πίσω στο χρόνο. Εξού και ο μεγάλος γάλλος μυθιστοριογράφος Βίκτωρ Ουγκώ χαρακτήρισε τον κόσμο ως «τη διαστελλόμενη Ελλάς», ενώ κατά τον νομπελίστα ιρλανδό θεατρικό συγγραφέα Τζορτζ Μπέρναρντ Σω «αν στην βιβλιοθήκη του σπιτιού σας δεν έχετε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε μένετε σε ένα σπίτι δίχως φώς»...

Επιμέλεια: Αλωεύς για το christofias-watch

Με Τριμερή, μόνο από θαύμα θα μας μείνει καμιά περιουσία!

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Σκίτσο του Πιν, Φιλελεύθερος 25/10/2010

Είναι φανερό που αποσκοπεί η πρόταση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για τριμερή (δηλαδή για απευθείας συνομιλίες στη Ν.Υόρκη υπό την παρουσία του) για το περιουσιακό. Μετά και τις απαράδεκτες προτάσεις Χριστόφια στο περιουσιακό, μακριά από το εξαγριωμένο ελληνοκυπριακό πλήθος των ανθρώπων που χάνουν τις περιουσίες τους για να δοθούν αυτές σε έποικους και Αττίλες, θα προσπαθήσει ο Μπαν Κι Μουν να συζεύξει τις προτάσεις Χριστόφια με αυτές του Έρογλου. Κάποιες μάλιστα "γενναιόδωρες" προτάσεις Χριστόφια θα υιοθετηθούν πλήρως από τον Έρογλου (χαζός είναι να χάσει τέτοια ευκαιρία;).

Το πιο επικίνδυνο όλων δε, είναι το εξής: ο Δ.Χριστόφιας θα πρέπει να διαπραγματεύεται για το θέμα, σε μία γλώσσα της οποίας οι γνώσεις του είναι ανεπαρκείς. Στην αγγλική δηλαδή.

Επιπλέον, θα διαπραγματεύεται επί σοβαρών νομικών ζητημάτων, χωρίς να έχει ένα νομικό εγνωσμένης αξίας στο πλάι του.

Είναι που είναι ενδοτικός, είναι και γλωσσικά ανεπαρκής, δε θα έχει και επαρκή καθοδήγηση από συμβούλους.

Οπότε:

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!

Ρίμαχος για το christofias-watch

Υ.Γ. Βρε Γιώργη, πόση ξεφτίλα πια; Φαντάσματα βλέπεις; Ποιος αντιδιζωνιστής υποστήριξε τον αποκλεισμό ενός έγχρωμου παιδιού από νηπιαγωγείο και βαφτίζεις υποκριτές τους αντιδιζωνιστές; Και γιατί δεν είναι για σένα "πραγματικός ρατσισμός" η ΔΔΟ που ο Δ.Χριστόφιας σήμερα διαπραγματεύεται, με τις εθνικές ζώνες και με το ξεπούλημα των ελληνικών περιουσιών σε έποικους και αττίλες; Παλιά μας έλεγες ότι δε διαφωνούμε ουσιαστικά, αλλά η διαφορά μας είναι στον τρόπο επικοινωνίας! Πόσο σκάρτος αποδεικνύεσαι όμως!

Χαραυγίτικα ήθη! Απειλούν το Λάζαρο Μαύρο!

Στη φωτογραφία Λάζαρος Μαύρος, Ελένη Θεοχάρους και Ζαχαρίας Κουλίας, επί των επάλξεων, ενάντια στο αυταρχικοενδοτικό καθεστώς Χριστόφια! (Η φωτογραφία είναι από το blog του κ. Φοίβου Νικολαΐδη)

Θέλαμε να πιστεύουμε ότι το καθεστώς Χριστόφια, θα εγκατέλειπε τα νταηλίκια, συναισθανόμενο τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει, μετά τις συνεχείς αντιδημοκρατικές και ολοκληρωτικού τύπου ενέργειες εναντίον πολιτικών αντιφρονούντων.

Δεν τους φτάνει που ξεπουλούν τις περιουσίες των εκτοπισμένων σε έποικους και Αττίλες, δεν τους φτάνει που έχουν προσφέρει γη και ύδωρ στην Τουρκία, δεν τους φτάνει που είναι ανιστόρητοι και προκαλούν συνεχώς την οργή των θυμάτων της εισβολής, δεν τους φτάνει που βολεύουν τους δικούς τους με μια πρωτοφανή μανία, που ξεπερνά κάθε προηγούμενο, ΑΠΕΙΛΟΥΝ και από πάνω.

Τελευταίο κρούσμα, αμέσως μετά τις τηλεοπτικές απειλές του "Αρκούδου" Γράβαρη εναντίον του Π.Δημόπουλου, είχαμε με χαραυγίτικες απειλές του δημοσιογράφου Λάζαρου Μαύρου.

Η αρχισυντάκτιδα της εφημερίδας Ανδρούλλα Ζηνοφίεβα Καμενέφεβα (κέρδισε επάξια τον τίτλο μετά τα όσα έπραξε εναντίον του πολιτικά εκτελεσθέντος Ν.Κατσουρίδη) Γκιούρωφ, απειλεί πλέον το Λάζαρο Μαύρο, ότι τα "άρθρα του είναι αξιόποινα"!!!

Δηλαδή ότι είναι ποινικά αδικήματα και θα του στείλει την Αστυνομία.

Φτάνει πια Οδοστρωτήρες, φτάνει πια! Μας πήρατε το κράτος, ξεπουλάτε τις περιουσίες μας, μας βιάζετε καθημερινά τη λογική μας, αφήστε μας τουλάχιστον να λέμε ελεύθερα την άποψή μας!


Αναδημοσιεύουμε το χθεσινό άρθρο του Λ.Μαύρου.

Α. Γκιούρωφ η 1η στην ιστορία του ΑΚΕΛ και της «Χαραυγής»
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ, Σημερινή 26/10/2010

Φ Ι Λ Τ Α Τ Η από δεκαετίες συναδέλφισσα η παιδιόθεν κομμουνίστρια - Ακελίστρια δημοσιογράφος κ. Ανδρούλα (Φιλιππίδου) Γκιούρωφ. Ευτύχησε να τύχει προαγωγών στην εφημερίδα του κόμματος και ν’ ανέλθει στο αξίωμα της αρχισυντάκτιδος, στην έχουσα ήδη ιστορία 54 ετών «Χαραυγή», ένθα 1ος υπηρέτησε αρχισυντάκτης το 1956, λάτρης της μητέρας πατρίδας μας της Ελλάδας, ο ποιητής Τεύκρος Ανθίας (κατά κόσμον Ανδρέας Παύλου Χατζημηνά 1903-1968). Μετά δε και την αποχώρηση του κ. Ν. Γ. Κατσουρίδη, ανέλαβε ταυτόχρονα και διευθύντρια της «Χ». Στην οποία αρθρογραφεί σχεδόν καθημερινά. Ενώ, παράλληλα, οι σύντροφοι και συντρόφισσες της στο ΑΚΕΛ την έχουν τιμήσει, επάξια, με την εκλογή της στα ανώτατα όργανα του ήδη εν Εξουσία (από 25.2.2008) κόμματος...

Κ Α Θ Η Κ Ο Ν Τ Ω Σ η κ. Γκιούρωφ αντιμάχεται συχνά διά των άρθρων της τις επικρίσεις που και η στήλη μας διατυπώνει κατά της πολιτικής του ΠτΔ κ. Χριστόφια και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Αφειδώς μάς στολίζει με καταιγισμό κοσμητικών επιθέτων όπως λ.χ. «άθλιοι και τρισάθλιοι, θρασύτατοι υβριστές» («Χ» 14.10.10), «αφιονισμένα παραπούλια κι επιγόνους που άφησαν πίσω τους οι φασίστες της ελλαδικής Χούντας και τα εδώ ογλάνια τους» («Χ» 23.10.10) κ.ο.κ., χωρίς μέχρι τώρα να δημοσιεύσει ένα έστω από τά, υπό της ιδίας ούτως επικρινόμενα, άρθρα μας για να γνωρίζει και το αναγνωστικό της κοινό.

Ε Σ Χ Α Τ Ω Σ , όμως, στα καθ’ ημών άρθρα της, η αξιωματούχος του εν εξουσία ΑΚΕΛ, πέρα από το πλήθος των κοσμητικών επιθέτων, εισήγαγε και τη «γραμμή» (εντολή;) της… ποινικής μας δίωξης! Τόσο στις 14 όσο και στις 23 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζει τα άρθρα μας «αξιόποινα». Και προσθέτει ότι «οι αρθρογράφοι της “Σ”, είναι υπόλογοι και έναντι του νόμου». Η λέξη «αξιόποινα», ως γνωστόν, έχει σχέση ΜΟΝΟ με τον Ποινικό Κώδικα (ΠΚ). Και τα κρατικά όργανα που έχουν την αρμοδιότητα των Ποινικών Διώξεων. Άτινα, προφανώς, εντέλλονται ή τούς δίδεται «γραμμή», από την ΕΝ ΕΞΟΥΣΙΑ προϊσταμένη της «Χ», να επιληφθούν ΠΟΙΝΙΚΑ εναντίον μας, όσα η αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος, επικεφαλής της «Χ», απεφάνθη ότι είναι… αξιόποινα. Δεν είναι σίγουρο πόσο επαρκώς γνωρίζει τις πρόνοιες του ΠΚ που αποφάσισε να στρέψει καθ’ ημών η ΕΝ ΕΞΟΥΣΙΑ κ. Γκιούρωφ. Ούτε πόσο πρόθυμους θα βρει, γι’ αυτό, στα κρατικά όργανα άσκησης των Ποινικών Διώξεων. Ενδεχομένως… ονειρεύεται να δημοσιεύσει ξανά στην 1η σελίδα της «Χ» περί «εφόδου» των αστυνομικών, όπως έγραψε για την περίπτωση εναντίον του δικηγόρου κ. Ξ. Ξενοφώντος 7.5.2010 !!!

Π Ρ Ο Σ Φ Α Τ Ο «αξιόποινο» κατά την αντίληψη – απόφαση της κ. Γκιούρωφ είναι το άρθρο μας (22.10.10) με τον τίτλο «Βάσεις και ΝΑΤΟ – Χριστόφιας & ΑΚΕΛ». Όπου επικρίναμε τις άκρως συμφέρουσες στους Εγγλέζους και στο ΝΑΤΟ δηλώσεις Χριστόφια στο Brookings (27.9.10). Διά των οποίων ο έχων προεδρική θητεία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013, διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς ακροατές του ότι υποσχέθηκε, στον πρωθυπουργό της Χερ Μάτζεστι κ. Γκόρντον Μπράουν, την ανενόχλητη παρουσία των στρατιωτικών βάσεων των Βρετανών (ΝΑΤΟ) στην Κύπρο, για δύο ακόμα γενεές: “The problem of the bases, it’s a problem which is going to be solved by our children and grandchildren”, όπως ο ίδιος είπε.

Η Κ Υ Ρ Ι Α Γκιούρωφ είναι η 1η στην 54χρονη ιστορία της «Χ» αρχισυντάκτις που είχε το υψηλότατο προνόμιο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Αυτής Μεγαλειότητος της Βασιλίσσης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Γκόρντον Μπράουν να τής επιδαψιλεύσει, ειδικά γραμμένο από τον ίδιο, άρθρο για την «Χαραυγή». Το οποίο και η κ. Γκιούρωφ δημοσίευσε «αποκλειστικά» από την 1η σελίδα της εφημερίδας του ΑΚΕΛ, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009. Άρθρο στο οποίο ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει τον κ. Χριστόφια ως «καλό του φίλο» και ως «ομόλογο του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις συνομιλίες», αποφεύγοντας έστω και μία αναφορά στην ιδιότητα του ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας...

Υ Π Ο Ψ Ι Α Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε , για να μην παρεξηγούμαστε, ότι όλ’ αυτά πιθανόν να δημιουργούν συνειδησιακές αναταράξεις και ψυχολογικές φουρτούνες στην φιλτάτη Γκιούροβα. Ίσως συναισθάνεται να τρίζουν, υπό γαίαν ελαφράν, τα κόκκαλα του αειμνήστου πατρός της, Ζαχαρία Φιλιππίδη: Εκ νεότητος μάχιμου στο νεοϊδρυθέν το 1941 ΑΚΕΛ. Που, ως άλλος Μανώλης Γλέζος και Λάκης Σάντας, που κατέβασαν 30η Μαΐου 1941 τη ναζιστική σημαία των Γερμανών κατακτητών από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, σκαρφάλωσε με δύο συντρόφους του στο αγγλοκρατούμενο τείχος της Λευκωσίας και χωρίς να τον πάρουν είδηση οι μαχαιροβγάλτες Γκούρκας των βρετανικών στρατευμάτων κατοχής στην εκεί τότε πλατεία Μεταξά (νυν πλατεία Ελευθερίας), ανύψωσε στον ιστό τη Γαλανόλευκη ελληνική σημαία των αγωνιζομένων για λευτεριά Ελλήνων Κυπρίων Ακελιστών, την 18η Δεκεμβρίου 1944, όπως περιγράφει στο βιβλίο του και ο διατελέσας ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ αείμνηστος Φιφής Ιωάννου.

Πώς μπορούσε να φανταστεί ότι, όταν για 1η φορά στην ιστορία το πολύχρονο ΑΚΕΛ θα ανέβαζε στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας τον δικό του Γενικό Γραμματέα, αυτός θα προσέφερε στους Εγγλέζους παραμονή των Βάσεων τους στην Κύπρο και για τις επόμενες δύο γενεές… “our children and grandchildren”; Και ότι, η θυγατέρα του Ζαχαρία Φιλιππίδη θα ήταν η 1η στην ιστορία του ΑΚΕΛ και της «Χαραυγής», διευθύντρια, αρχισυντάκτις και αρθρογράφος, που θα δημοσίευε ειδικά για τη «Χ» άρθρο Βρετανού πρωθυπουργού, θα υποστήριζε την μέχρι “our children and grandchildren” πολιτική Χριστόφια για την παραμονή των βρετανικών βάσεων και επιπλέον θα απειλούσε όσους διατυπώνουν αντιρρήσεις με… Ποινικές Διώξεις;

Επιμέλεια ανάρτησης: Πράξανδρος για το Christofias-Watch

Παραπολιτικά ανάλεκτα στην τύχη (13)

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Θα με αναγκάσετε να γράψω και 7ο βιβλίο νομικοπολιτικού περιεχομένου και να αρχίσω πάλι τα στολίσματα! Ω μαύρα κοράκια, κόκκινα κοράκια! Τερατογεννημένοι χριστοφογουοτσιανοί που θέλετε να πλήξετε και να μειώσετε κάθετα και οριζόντια και πολυεπίπεδα και απόλυτα αντινομικά το Δημήτρη Αγάπη μου-Αγάπη μου Δημήτρη. Ω ακριβέ Αριστόβουλε, έρχονται πάλι Φεντερίκο, έρχονται να πλήξουν τις ευαίσθητες νομικοπολιτικές μας ψυχές! Ω μαύρα κοράκια, κόκκινα κοράκια!

->Δεν το πιστεύω. Μα ο ‘Ακης Παπασάββας έφαγε χρήματα από το δημόσιο. Για την ακρίβεια δεν τα έφαγε. Τα μάσησε, αφού τα χρησιμοποίησε για την εμφύτευση δοντιών, για την οποία κανένας Κανονισμός δεν προβλέπει!

->Μην τον αδικείτε τον άνθρωπο. Τα έχει χρησιμοποιήσει πολύ τα δόντια του, για να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον. ‘Ολους τους μάσησε με αυτά τα δόντια. Τελευταία τα έσπασε όταν προσπάθησε πολλές φορές να δαγκάσει τον Τάσσο, επειδή δεν τον έκαμε Γενικό Εισαγγελέα.

->Ο Τάσσος φταίει που χάλασαν τα δόντια του ‘Ακη. Αν τον έκαμνε Γενικό Εισαγγελέα δεν θα δάγκανε τον Τάσσο και έτσι δεν θα χαλούσαν τα δόντια του. Ενώ με την "αδικία" που του έκαμε ο Τάσσος, αναγκάστηκε να τον δαγκάνει και χάλασε τα δόντια του.

Στη φωτογραφία, σκίτσο του ανεπανάληπτου Πιν, από την εποχή της πολιτικής δίωξης του Ξενή Ξενοφώντος

->Τα δόντια του ήταν σπασμένα από την εποχή που ήταν πρόεδρος ο Τάσσος. Μόλις έγινε πρόεδρος ο «διαχρονικός του φίλος», ο ευέλικτος, τα δόντια του ήταν χαλασμένα. Και από τότε χρησιμοποιεί μόνο τη γλώσσα του. Τώρα δεν χρειάζεται να δαγκάνει. Απλώς γαβγίζει και καταπίνει... το "χρυσοφόρο σκασμό" μπροστά στο επανερχόμενο "Μωρό της Ρόζμαρι", γλύφοντας με τη σιωπή του τον "Ευέλικτο" φίλο του.

->Φυσικά δεν ζήτησε αμέσως τα λεφτά για τις εμφυτεύσεις. Φαίνεται ότι όταν είδε πως ο «διαχρονικός του φίλος» περνούσε τόσο καλά, σκέφτηκε πως έπρεπε κι αυτός να φροντίσει για το δημόσιο συμφέρον. Και αμέσως σκέφτηκε να παρουσιάσει το τιμολόγιο.

->Το ερώτημα είναι αν τα νέα δόντια του ‘Ακη είναι νομιμοποιημένα ή ανομιμοποίητα. Γιατί αν είναι ανομιμοποίητα και χρειαστεί να του τα βγάλουν; Ε! Δεν χάθηκε ο κόσμος. Τώρα πια ή γλώσσα του να είναι καλά.

->Τελευταίως έσπασε ακόμα ένα δόντι του ‘Ακη. Τότε που δοκίμασε να δαγκάσει το Ξενή. ‘Εσφιξε με δύναμη τα δόντια του, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Και πρέπει να ήταν από τα καινούρια του δόντια, αυτά που πληρώσαμε εμείς. Α ρε Ξενή τι μας έκαμες! Θα το ξαναπληρώσουμε;

Το παρδαλό κατσίκι για το Christofias-watch

Παραπολιτικό υστερόγραφο: -> Ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «αυτομαστιγωνόμαστε». ‘Εχει απόλυτο δίκαιο. Ο ίδιος είναι πρωταθλητής στο αυτομαστίγωμα. Υπάρχει μεγαλύτερο αυτομαστίγωμα από την ομιλία στη δεξεμενή σκέψης στην Ουάσιγκτον; ‘Η όταν μιλά για τα ιστορικά γεγονότα του 1963-64;

Μεγάλα επιτεύγματα ενός Ευέλικτου Οδοστρωτήρα!

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Και που είστε ακόμα! Αυτά είναι μόνο η αρχή!


Ο Δημήτρης Χριστόφιας κατάφερε μέσα σε δυόμιση χρόνια να μετατρέψει...

1. Την Ελλάδα σε εισβολέα...

2. Την κατεχόμενη Λευκωσία σε turkish sector...
3. Τους έποικους σε μετανάστες...
4. Τα κατεχόμενα εδάφη σε "εδάφη αναπροσαρμογών"...
5. Τους πρόσφυγες σε ππαραδόπιστους δικαιούχους ομολόγων...
6. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ομόλογο του Έρογλου και του Ταλάτ...
7. Το πραξικόπημα από αφορμή σε αιτία της τουρκικής εισβολής...
8. Τους Ελληνοκύπριους σε συνένοχους για όσα περνά ο τόπος...
9. Το δημοσιονομικό πλεόνασμα σε έλλειμμα...
10. Το κράτος σε κομματική οργάνωση...
11. Την Τουρκία σε "καταλύτη για τη λύση"...

και...


...τα νεύρα μας σε τεντωμένες χορδές...!

Παραπολιτικά ανάλεκτα στην τύχη (12)

Εξαιρετικό το σκίτσο του ΠΙΝ, στις 18.10.2010 στο Φιλελεύθερο

•‘Εγινε επιτέλους το πανηγύρι στο Λιμνίτη. ‘Ολοι οι παναϋρκώτες εκεί. Ο Ντάουνερ που καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι. ‘Ηταν εκεί και ο κ. Φούλε και φυσικά «οι δύο ηγέτες». Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πού ήταν; «Χάθηκε ανάμεσα στους δύο ηγέτες»;

•Επιτέλους έβγαλε και το επίσημο ΔΗ.ΚΟ. μια σωστή απόφαση. Και τόσο ενοχλήθηκε ο Μάριος, που προσπάθησε να την χαλάσει με τα μισόλογα του που τα μασούσε για να μη θυμώσει ο μάστρος του. Δηλαδή θύμωσε και προσπαθούσε να τον εξευμενίσει. Και κείνον και τον Μάρκο.

•Ο Μάριος δεν ανέχεται τη διγλωσία στο ΔΗΚΟ. Για τούτο τα λέει όλα μόνος του. Ούτε αποδέχεται, ούτε απορρίπτει τις προτάσεις του Χριστόφια για το περιουσιακό. Να τις αποδεχτεί θα χάσει και τα αυγά και το καλάθι. Να τις απορρίψει θα χάσει την καρέκλα. Ε! Τότε τι θέση έχει στην πολιτική ζωή του τόπου. Για την καρέκλα ζει κι αυτός και ο Μάρκος. Το κόμμα και οι αρχές του ας κουρεύονται.

•Αχάριστοι κάτοικοι του Πύργου. Αντί να πείτε «ευχαριστώ και συγχαρητήρια και να πάτε παρακάτω» αρχίσατε με τα προβλήματα και τα αιτήματα. Μη ξεχνάτε ότι για να ανοίξει το οδόφραγμά σας του ανθρώπου του «πιάσανε το κ--ο. Κάμετε λίγη υπομονή, ώσπου να κανονίσει και τον ‘Ερογλου.

•Επί τέλους ο Μάρκος κατάλαβε κι ένα πράμα. ‘Οτι δεν έχει θέση στο κόμμα. ‘Οτι δεν έχει αξιοπρέπεια, πότε θα το καταλάβει;

•Αν το ΔΗΚΟ διακόψει την υποδούλωσή του στο ΑΚΕΛ, ο Μάριος θα κρατήσει την καρέκλα του ως τον Μάίο του 2011. Ο Μάρκος όμως; Θα πρέπει να παραδώσει την καρέκλα του αμέσως. Για τούτο εξαγριώθηκε.

•Οι Εγγλέζοι είναι ο κακός δαίμονας της Κύπρου. Όλες τις ατιμίες τις έχουν κάνει για να μας καταστρέψουν και να βοηθήσουν τη φίλη του. Μόνο η αγγλική δικαιοσύνη παρέμεινε ο καλός άγγελος της Κύπρου. Αυτοί στέκουν στο ύψος τους, αλλά τα ευλοημένα, χαλούν το καλό κλίμα με τις αποφάσεις τους και δυσκολεύουν το φίλο του κ. Μπράουν.

•Ο Πάμπης Κυρίτσης δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι απόψεις του Νικόλα Παπαδόπουλου είναι απόψεις του ΔΗΚΟ. Και διερωτάται, αν αυτές είναι οι απόψεις του ΔΗΚΟ, τότε γιατί μένει στην Κυβέρνηση. Μα σοβαρά, Μπάμπη μου, δεν ξέρεις γιατί το επίσημο ΔΗΚΟ είναι στην κυβέρνηση και δεν φεύγει; Ακόμα δεν το κατάλαβες; Και φαίνεσαι έξυπνο παιδί; Ο Μάριος και ο Μάρκος είναι πιο σίγουροι για το Χριστόφια, απ ότι οι έμμ
ισθοι του ΑΚΕΛ και της ΠΕΟ. Αυτοί είναι πιο ψηλά στο μισθολόγιο του ΑΚΕΛ. Και οι καρέκλες αξίζουν.

Το παρδαλό κατσίκι για το Christofias-watch

Δύσκολο να μασάς 110,000 ΕΥΡΩ το χρόνο!

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010


Πήραμε επιστολή από το Blogger Σάββα Παπάκη, την οποίαν και αναδημοσιεύουμε. Από ό,τι μπορέσαμε να καταλάβουμε, η επιστολή έχει κάποια σχέση με τη χθεσινή μας ανάρτηση για τα επιχορηγημένα εμφυτεύματα του Άκη Παπασάββα.

"Ω Επίτροποι, Ανομιμοποίητοι Κουστωδοί του Λυσσαριδισμού και του Τασσισμού,

Εάν 10 εμφυτεύματα κοστίζουν 17,000 ΕΥΡΩ, ποσό στοιχίζει άραγε, πόσο κοστολογείται στις νομικοπολιτικές μας ψυχές το 1 εμφύτευμα;

Απλή η απάντησις: 1,700 ΕΥΡΩ. Αλλά....

Αλλά υπήρχαν και μεμβράνες.

Ω μεμβράνες, μαύρες μεμβράνες, κόκκινες μεμβράνες..... Ωωωωωωωω.....

Προσθετικές μεμβράνες ενισχυτικές των μασητικών ικανοτήτων.

Γιατί θέλει κόπο και ικανότητα μεγάλη και πάθος περισσό να μασάς τα 110,000 ΕΥΡΩ που φορτώνεις το Δημόσιο με την παρουσία σου.

Ναι, τερατογεννημένοι καλαθοβεργοδότες του τασσισμού και των αντιομοσπονδιακών συμπλεγμάτων, εμείς θα νικήσουμε, εμείς θα μασήσουμε τα ΕΥΡΩ.

Δεν περνούν ξυλοκόποι να ξυλεύσουν τις ψυχές και του Είναι μας τις Αρχές.
Γιατί πάντοτε εμείς Δημήτρη, Δημήτρη Αγάπη μου, Αγάπη μου Δημήτρη, πορευτήκαμε αντικομφορμιστικά και ενάντια στις υποδείξεις του ποιητή: "ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΝΟΜΟΤΑΓΟΥΣ".

Γράφω ποιήματα Προεδρικό Αγάπη μου- Αγάπη μου Προεδρικό, με της ψυχής το αίμα, για να μπορώ "να πιάσω τα χέρια σου",

Να ψηλαφίσω το σφιγμό σου
και να αγκαλιάσουμε τα μεγάλα δέντρα
που στο κάθε κορμί έχουμε χαράξει
τα Ιερά... ονόματα....
της αυταξίας, των αυταξιωμάτων και του ΑΚΕΛ,
50,000 Έποικοι αγάπη μου-Αγάπη μου 50,000 έποικοι,

Χάε χάε παγωτόν Ηράκλη ηστό Λήδρας μακρύδρομον, επόνησαν δόντια μου. Ιχέλω αλόπως κανέναν εμφύτευμαν. Τζιαι γιω κρατικόν αξιωματούχον ήμουν του συνιστώντος εστέητ! Τζιαι γιω χίλον Γρουστόφκια! Γίνεται "καταβάλετε το οφειλόμενόν μου ποσόν" τζιαι ημέναν; Εμέναν τζιαι το YENI ΠΟΛΙΤΗΝ εν χίλον μου τζιαι εφκάλαμεν χωτογραφίες με το Κασκανούιν οπότε εν θα μου γράψουν τίποτες τζιαι εν θα γίνει θέμαν!

Μέσα στη σημερινή αφασία των νομικοπολιτικών δρώμενων των κάθετα ανομιμοποίητων αντιπάλων της κυβέρνησης, μέσα σ' αυτό το συρφετό των καταστροφικών αντιδράσεων στους χειρισμούς του Δημήτρη μου, του νομιμοποιημένου από την ετυμηγορία του αγονάτιστου και απροσκύνητου κυπριακού λαού, νομικοπολιτικών αιτίων και υπαιτίων μαξιμαλιστών και του σύμφυτου κατεστημένου των νομικοπολιτικών διαστρεβλώσεων, ΟΥΤΕ ΘΕΗΛΑΤΗΣ-ΟΥΤΕ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ το christofias-watch, αλλά τερατογένεση και τερατοσκόρπισμα των απελθόντων τασσικών καταλοίπων.

Και των κυβερνήτων τα έργα πληρώνοντας η χτίσις θα φρίξει. Η συμπεριφορά των τροπαιούχων, με πράξεις και δηλώεις και συμπεριφορές που εξασφαλίζουν την καταστροφή και αυτοαναίρεση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατολισθήσεις-Κατακριμνήσεις, εθισμός, ύβρις της δημοκρατικής εαισθησίας και της αντίστασης, μέσα από την εμπύρετη νύχτα του τότες-τότε, έστω και τώρα, έστω και τώρα: ΣΚΑΣΜΟΣ!

Αυτό το δύσοσμο-κάκοσμο-δηλητηριώδες, κάθετα και απόλυτα αντινομικό Blog πρέπει να κλείσει.

Ούτε το νομικό-ούτε το πολιτικό-ούτε το ηθικό δικαίωμα...
έχουν αυτοί να μιλούν για Εσένα....

Ω Δημήτρη μου, Ακριβέ μου Δημήτρη. Φωνή λαού, Φωνή Θεού και ο διορισμός μου είναι από τη Φωνή του Θεού. Ας μη σπεύδουν να μιλούν εκ μέρους του λαού οι ΝΙΚΟΛΕΣ και οι ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΔΕΣ και οι ανομιμοποίητοι ΚΟΥΛΙΕΣ. , οι απελθόντες ανομιμοποίητοι κουστωδοί του ανομιμοποίητου Τάσσου Παπαδόπουλου, οι αχυράνθρωποι κινδυνωδίκες που "αγρόν ηγόρασαν και ζεύγη βοών πέντε."!!, οι συντελούντες το ύψιστο και κινδυνοδέστατο έγκλημα - από την επόμενη των εκλογών- δια του μη σεβασμού από της πλευράς τους και όχι μόνον- διά του μη σεβασμού του αποτελέσματος των εκλογών.

Και ω οι περιουσίες σας σε έποικους και Αττίλες.

Τι λέω εγώ; Τίποτα. Χρυσοφόρος ο σκασμός μου εστί"

Επιμέλεια: Δορκώνας για το christofias-watch

Το ηλίθιο χαμόγελο που μας σκοτώνει!

Το σκίτσο του ΠΙΝ, 20 Οκτωβρίου 2010, Φιλελεύθερος

Αυτό το χαμόγελο τους, σε σκοτώνει. Ο προϋπολογισμός ελλειμματικός, το δημοσιονομικό έλλειμμα να αυξάνεται, η ανεργία να κόβει τα πόδια στην νεολαία και ο υπουργός να τα ανακοινώνει και να γελαει.

Στο Κυπριακό ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι καταλαβαίνουν ότι οι Τούρκοι και το ψευδοκράτος που έχουν στήσει δεν είναι διευθετημένοι να δώσουν έστω και μια σπιθαμή γης, έστω μια ελάχιστη παραχώρηση. Παρολαυτά βλέπουμε τους διαπραγματευτές μας να ανακοινώνουν τις εξελίξεις έχοντας ένα τρομερά χαλαρό και αδικαιολόγητα αισιόδοξο υφάκι. Κάνουν δείπνα φιλίας ανταλλάζουν συμβολικά δωράκια με τους κατακτητές. Αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, κανένα! Καμιά ένδειξη για ένα βελτιωμένο σχέδιο, καμία ένδειξη για μια πιο δίκαια λύση. H στασιμότητα σε όλες τις θέσεις τις Τουρκικής πλευράς , είναι η ίδια ακριβώς στασιμότητα που έχει το χαμόγελο στα χείλη των διαπραγματευτών μας, αυτό το χαμόγελο που λαοπλάνα προσπαθεί να καθησυχάσει τους Ε/κ ψηφοφόρους.

Δεν κάνουν μόνο δηλώσεις που να θίγουν το αίσθημα δικαίου μας, όπως αυτές των Τούρκων, κάνουν κάτι πολύ χειρότερο, κάνουν δηλώσεις που θίγουν το ίδιο μας το Είναι.

Δηλώσεις που τερατόγενουν μια ψεύτικη ταυτότητα , εκφυλίζουν το ποιοι πραγματικά είμαστε και μεταλλάσσουν τους στόχους μας , κάνοντας μας να πολεμάμε ποιος ξέρει γιατί , για ένα πουκάμισο αδειανό, για ένα νόμπελ φιάσκο!

Και όταν οι ερεβοκτόνες δυνάμεις τους ξεσκεπάζουν αυτοί φοράνε πάλι το χαμόγελο που σκοτώνει και μας λένε ότι δεν καταλάβαμε καλά, ότι κάναμε λάθος. γιατί εάν υπάρχει κάτι χειρότερο από την αμάθεια αυτό σίγουρα είναι η ημιμάθεια. Δεχόμαστε λοιπόν καθημερινά νοθευμένη την ιστορική αλήθεια με μεγάλες δόσεις κομματικής προπαγάνδας, διάμεσου της κρατικής μηχανής η οποία έχει μετατραπεί σε κράχτη κομματικών μανιφέστων.

Τους βαρεθήκαμε και αυτούς και το ηλίθιο χαμόγελο τους, δεν μας νοιάζει εάν είναι καλοί άνθρωποι ή καλοί οικογενειάρχες, αυτό που ουσιαστικά μετρά είναι ότι για το έργο το οποίο κλήθηκαν να αποπερατώσουν κρίθηκαν και κρίνονται καθημερινά από το λαό ελλείπεις, εγκληματικά ελλιπείς!

Ονασαγόρας για το christofias-watch

Ο Άκης Παπασάββας, τα 17,000 ΕΥΡΩ και το ατιμώρητο καθεστώς Χριστόφια!

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010


Ο διορισμός του Άκη Παπασάββα από το Δημήτρη Χριστόφια στη θέση Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα συνιστούσε πρόκληση.

Ένα άτομο που η νομική του επάρκεια ήταν υπό αμφισβήτηση από πολλούς συναδέλφους του, που τον ακούγαμε να καθυβρίζει συνεχώς τους πάντες και δε μιλάμε για πολιτική κριτική -αυτήν άλλωστε την ενθαρρύνουμε-, αλλά για προσωπικές εμπάθειες για συναδέλφους του στην Εισαγγελεία, για δικαστές μέχρι και για τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο (που ορθά δεν ικανοποίησε την ακελική επιταγή να διορίσει τον Άκη ως Γ.Ε. και διόρισε τον Πέτρο Κληρίδη).

Ο Άκης Παπασάββας υπήρξε ένας γραπτός οχετός. Τα γραφόμενά του, τα οποία ο ίδιος αποκαλούσε "νομικοπολιτικά κείμενα" (μάλιστα στην ιστοσελίδα της Γ.Ε. παραπέμπει στα 6 βιβλία του, τα οποία χαρακτηρίζει "νομικοπολιτικού περιεχομένου") είναι φληναφήματα γεμάτα επαναλήψεις, γεμάτα ασυναρτησίες και γεμάτα από τα προσωπικά απωθημένα του Άκη Παπασάββα.

Σε ένα από αυτά, στο ¨Σαν Σταυρωμένος και Γύρω του Ρωμαίοι" έβαλε τον εαυτό του στο εξώφυλλο κατόπιν φωτογράφησης σε μεγάλο φωτογραφείο της Λευκωσίας, με το πρόσωπό του να γέρνει σαν τον σταυρωμένο Ιησού!

Το πόσο εργαζόταν και η ποιότητα της εργασίας του στη Νομική Υπηρεσία, τελούσαν υπό σοβαρή αμφισβήτηση από τους συναδέλφους του. Ακόμη και από τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη, όπως άλλωστε ο ίδιος ο Παπασάββας διαμαρτύρεται στα "νομικοπολιτικά συγγράμματά" του.


Ναι κύριοι, έβαλα καινούρια δόντια. Για να χαμογελώ λαμπερά στο Δημήτρη μου και για να ακκάνω τους εχθρούς του!

Δε νομίζουμε ότι κάποιος άλλος Πρόεδρος θα διόριζε τον Άκη Παπασάββα στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Τον διόρισε όμως ο Δημήτρης Χριστόφιας, τον οποίον ο Παπασάββας εξυμνούσε και τον αποκαλούσε εγκάρδιο φίλο του. Φαντασιωνόταν μάλιστα σε κείμενά του ότι είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας!!! Κάποια από τα βιβλία του, τα ύψιστα αυτά "νομικοπολιτικά συγγράμματα" (ελπίζουμε να μην παρέλειψαν οι νομικές και πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες να τα φιλοξενήσουν), τα παρουσίαζε δημόσια ποιος άλλος- ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Φίλος μάλιστα της Επιτροπής, λίγο πριν προβούμε σε αυτή την ανάρτηση, μας είπε να θυμίσουμε τις γελοιότητες Παπασάββα εναντίον του Προέδρου Παπαδόπουλου (ότι δήθεν τον τιμωρούσε και δεν τον διόριζε γιατί διαφώνησε με την επιδιαιτησία!!!!) και τις δημόσιες παραινέσεις του προς το Χριστόφια ότι "αν δεν βάλεις υποψηφιότητα θα βάλω εγώ!" (φανταστείτε να το βλέπαμε κι αυτό;).

Οπότε μόνο "φυσιολογικός" ήταν ο διορισμός του Παπασάββα στη θέση Β.Γ. Εισαγγελέα¨με την εκλογή του Δ.Χριστόφια. Ένας διορισμός που επιβάρυνε τους Κύπριους φορολογούμενους με ένα επιπλέον ποσό 110,000 Ευρώ περίπου το χρόνο.

Και ένας διορισμός, τον οποίον ο Άκης Παπασάββας, φρόντισε να "τιμήσει", όταν μεσολαβούσε για να διωχθεί ποινικά ο Ξενής Ξενοφώντος (ευτυχώς ο Γενικός Εισαγγελέας στάθηκε τελικά στο ύψος των περιστάσεων και αντάξιος της εμπιστοσύνης του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου που τον διόρισε στη θέση. Θυμίζουμε ότι ο Τάσσος, ζήτησε από τον Πέτρο Κληρίδη να είναι ανεπηρέαστος από τις εξουσίες και τις πολιτικές σκοπιμότητες. Τέτοιος Πρόεδρος ήταν ο Τάσσος, σε αντίθεση με το σημερινό μικρό, ανιστόρητο και ανάξιο Δημήτρη Χριστόφια).

Και δεν του έφταναν του Παπασάββα τα όσα παίρνει από τους φορολογούμενους κατόπιν ενός σκανδαλώδους διορισμού, ήθελε κι άλλα.

Έτσι, όπως ο Γ.Νεάρχου του "ΠΟΛΙΤΗ" (μέχρι και ΠΟΛΙΤΗ αγοράσαμε σήμερα!) αποκαλύπτει σήμερα, ο Άκης Παπασάββας, ζήτησε και έλαβε από το Υπουργείο Υγείας 17,000 ΕΥΡΩ για εμφυτεύματα στα δόντια, τα οποία έκανε σε ιδιώτη γιατρό. Α, και για "προσθετικές μεμβράνες", ό,τι κι αν σημαίνει αυτό!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τέτοιου είδους οικονομική κάλυψη δεν προβλέπεται για δημόσιους υπαλλήλους και δεν έχει υπάρξει παρόμοιο προηγούμενο.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα αξιωματούχο που παίρνει 110,000 ΕΥΡΩ το χρόνο.

Ρωτάμε:

1) Θα επιστραφεί το ποσό που λήφθηκε;

2) Θα παραιτηθεί ο Παπασάββας;

3) Θα παραιτηθεί ο Χρ.Πατσαλίδης, ο άθλιος και πομπώδης αχάριστος απέναντι στον Τάσσο Παπαδόπουλο που σήμερα εντοπίζει και "τα θετικά των προτάσεων του Χριστόφια στο περιουσιακό", του οποίου το Υπουργείο ενέκρινε το κονδύλι;

4) Θα γίνουν ποινικές και πειθαρχικές έρευνες;

Μάλλον όχι! Μάλλον θα περάσει και αυτό στο ντούκου, όπως πέρασε το email του ρουσφετιού του ΑΚΕΛ, όπως πέρασε το σκάνδαλο του ιδιωτικού Jet, όπως πέρασε ο διορισμός του Νίκου Μούδουρου ως χρυσοπληρωμένου "συμβούλου" που σε λίγους μήνες έγινε και επίσημα ο γαμπρός του Χριστόφια, όπως πέρασαν τα "κουτσοδούλεια" του Μιλτιάδη στο παλάτι του Δ.Χριστόφια στη Μακεδονίτισσα, όπως πέρασε και περνά η αστυνομική βία και η πνευματική τρομοκρατία!

Σε αυτό τον τόπο, θα πληρώνουν όσοι έχουν άποψη, όσοι τρων αμπελοπούλια (μόνο όμως στον μπλε Άγιο Θεόδωρο-αν τρων αμπελοπούλια στα ευνοούμενα κόκκινα χωρία, δεν υπάρχει πρόβλημα), όσοι επιμένουν να μη συμβιβάζονται με τα κατεστημένα.

Το καθεστώς Χριστόφια, θα συνεχίσει ακάθεκτο και αλώβητο. Προς κακή τύχη όλων μας.

Και ο προκλητικός Άκης Παπασάββας, θα είναι απλώς ένα κερασάκι στην τούρτα.

Αγησιστράτη-Αλωεύς-Δορκώνας για το christofias-watch

Ο Ντάουνερ και οι προστάτες του

E! και τι θα μου κάμουν οι βουλευτές που με καταγγέλλουν; Εγώ κρατώ τη «σημαδεμένη τράπουλα», εγώ μοιράζω τα χαρτιά. Οι πλάτες μου είναι καλυμμένες. ‘Εχω γερούς προστάτες που θα με στηρίξουν και ύστερα μαζί θα σας πουλήσουμε τη λύση που ετοιμάζουμε.


Αν ένας κρίνει, μόνο, τις ενέργειες και τις παραλήψεις του θλιβερού Ντάουνερ στην οργάνωση της επίσκεψης του Γ.Γ. στην Κύπρο, καταλήγει στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι ο κ. Ντάουνερ συμπεριφέρεται ως ένας αισχρός συνωμότης εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπέρ του παράνομου κράτους της κατοχής. Και όμως βρίσκεται στην Κύπρο και συνεχίζει τη συνωμοσία του για να οργανώσει την «πώληση» της λύσης στους ‘Ελληνες της Κύπρου, επειδή μας θεωρεί αντίπαλους και θέλει να μας νικήσει, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου.

Κανονικά μια αξιοπρεπής Κυβέρνηση θα έπρεπε να τον εξαποστείλει από την Κύπρο, για να απαλλάξει την πατρίδα μας από τις παγίδες, που συνέχεια στήνει ο κ. Ντάουνερ. Και όμως τον νταντεύουμε, σαν να είναι φίλος μας και τον ανεχόμαστε να συνεχίσει το συνωμοτικό του έργο.

Ευτυχώς που μια ομάδα βουλευτών και μπράβο τους αποφάσισε να ανοίξει το θέμα των ενεργειών εναντίον της Κύπρου και να το συζητήσει στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Εκεί, φαίνεται, ότι θα λεχθούν πολλά και θα αποδειχθούν πολλές από τις μεροληπτικές ενέργειές του, αλλά και η δραστηριότητά του ανάμεσα σε πολιτικά πρόσωπα, για να τα παρασύρει στην ομάδα εκείνων που θα υποστηρίξουν τη λύση που ετοιμάζει για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κάθε ‘Ελληνας Κύπριος πρέπει να νιώθει ικανοποίηση, επειδή επιτέλους η Βουλή θα προσπαθήσει να ανοίξει το απόστημα της πληγής, που δημιούργησε ο κ. Ντάουνερ στο σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και όμως το αόρατο χέρι που τον προστατεύει, προσπαθεί να βάλει μπροστά του ασπίδα προστασίας και ομπρέλα κάλυψης. Σαν όργανα αυτού του αόρατου χεριου καταλήγουν να φέρονται ο θλιβερός Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και ο ελεεινός πρόεδρος του επίσημου ΔΗΚΟ και ελέω αναξιοπρεπούς διαπλοκής πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων.

Ο κυπριακός λαός παρακολουθεί, αναμένει και σημειώνει. Αίσχος στους συνωμότες και στους προστάτες τους.
Δωριεύς για το Christofias-watch

Να γίνει κοινός στόχος η απομάκρυνση Ντάουνερ!

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Alexander is a stay! He friend of Turkey Cypriots!


O Αλεξάντερ Ντάουνερ, όπως φαίνεται από τα απόρρητα έγγραφα τα οποία διέρρευσαν στη δημοσιότητα πέρσι και συνοψίστηκαν στο εξαιρετικό βιβλίο "Σημαδεμένη Τράπουλα", δρα ενάντια στα κυπριακά συμφέροντα και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Έπρεπε προ πολλού να έχει ζητηθεί η απομάκρυνσή του από τη θέση του μεσολαβητή.

Τα εν λόγω έγγραφα όμως, δεν εκθέτουν μόνο τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, αλλά και πολλούς "δικούς" μας. Το Δ.Χριστόφια, που φαίνεται να κοροϊδεύει τον κυπριακό λαό (θέμα Λιμνίτης, περιουσιακό,βάση των διαπραγματέυσεων). Το Μ.Κάρογιαν, ο οποίος φαίνεται να δεσμεύεται να οδηγήσει το ΔΗΚΟ προς το "ΝΑΙ". Τον εκδότη του ΠΟΛΙΤΗ Γ.Παπαδόπουλο και τον wannabe απειληθέντα Μ.Δρουσιώτη που συμμετέχουν σε συναντήσεις με τον Ντάουνερ και άλλους ανανιστές στο Σαϊττά.

Το ότι προσπάθησαν κάποιοι να παρέμβουν για να μη συζητηθεί θέμα Ντάουνερ στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το ότι κάποιοι αντιτίθενται στη δημόσια συζήτηση, εδράζεται στο ότι τα έγγραφα εμπλέκουν τους ίδιους ή δικά τους πρόσωπα.

Να ποιους είδαμε να παρεμβαίνουν:

1) Ο Κάρογιαν μέσω του Διευθυντή της Βουλής ζήτησε για να μη συζητηθεί το θέμα
2) Ο Α.Κυπριανού και η κυβέρνηση αντέδρασαν έντονα στη συζήτηση
3) Η εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ" σήμερα στην επιφυλλίδα της αρχίζει τον εξάψαλμο για αυτούς που "θέλουν να πλήξουν τη λύση" μέσω της έγερσης θέματος Ντάουνερ (Μάλιστα! Δε θέλουμε λύση εμείς που μας καίει κάθε μέρα η τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο, που χρόνια βρισκόμαστε στις πορείες και στα οδοφράγματα και θέλουν λύση ο Ντάουνερ και τα κοπέλια του YENI POLITIS!)

Το τι επιστρατεύθηκε για να μη γίνει συζήτηση, είναι πρωτοφανές. Μας το αποκαλύπτει η έγκυρη δημοσιογράφος Μικαέλλα Λοΐζου.

Απευθυνόμαστε σε κάθε Κύπριο, οποιασδήποτε ιδεολογίας: Θέλετε ένα μεσολαβητή, με φιλοτουρκικό ρόλο; Που φακελώνει τους πολίτες; Που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Αττίλα; Θέλετε πολιτικούς που άλλα να λεν σε εσάς και άλλα στους ξένους;

Η απομάκρυνση Ντάουνερ πρέπει να είναι ένας κοινός πανεθνικός στόχος.

Πράξανδρος για το christofias-watch