Τι μας λένε να κάνουμε όσοι «θέλουν λύση»

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Στη φωτογραφία, μια παρέα "οπαδών της λύσης"συζητούν για την εφαρμογή του διζωνικού απαρτχάιντ στην Κύπρο. Στα πλαίσια της καλύτερης προώθησης του φυλετικού διαχωρισμού, ο Νεοκλής Συλικιώτης εισηγείται στους συνομιλητές του, την ενοποίηση όλων των φιλοδιζωνικών-απαρτχαιντιστικών δυνάμεων του τόπου, με εκφραστικό όργανο την εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ" και με εκπρόσωπο τύπου τον έγκριτο διεθνούς φήμης image maker του Ερντογάν και ψήστη του Ντάουνερ στο Σαϊττά, Μαγάριο Δρουσιώτη

Διάβασα στον ημερήσιο τύπο το άρθρο ενός από αυτούς που «θέλουν λύση» και που κατηγορούν όλους εμάς που απορρίπτουμε τη λύση του σχεδίου Ανάν, ότι δεν θέλουμε λύση, αλλά διχοτόμηση.

Στο άρθρο του αυτό ο συγγραφέας λέει ότι δεν πρέπει μόνο να λέμε ότι θέλουμε λύση, αλλά να κάνουμε την επιθυμία μας πράξη. Και συνεχίζει λέγοντας ότι δεν μπορούμε να έχουμε όλες εκείνες τις απαιτήσεις, που δεν πρόκειται να δεχτούν οι Τουρκοκύπριοι, γιατί έτσι στην πράξη δείχνουμε ότι δεν θέλουμε λύση, αλλά προτιμούμε τη διχοτόμηση.

Αν συνεχίσουμε τις σκέψεις με την ίδια λογική, θα πρέπει να πούμε τα εξής:
Εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στα σπίτια και τις περιουσίες μας. Οι Τουρκοκύπριοι και οι έποικοι σφετεριστές δεν δέχονται. Αν, λοιπόν, θέλουμε λύση, πρέπει αν ξεχάσουμε τα σπίτια και τις περιουσίες μας.

Εμείς θέλουμε να φύγουν οι έποικοι, που η παρουσία τους στην Κύπρο είναι διεθνές έγκλημα. Οι Τούρκοι και οι έποικοι δεν δέχονται. Αν, λοιπόν, θέλουμε λύση, πρέπει να τους καλωσορίσουμε και να τους παραχωρήσουμε τα σπίτια και τις περιουσίες μας, που τώρα τα σφετερίζονται.

Εμείς θέλουμε να μετεξελιχθεί η Κυπριακή Δημοκρατίας σε διζωνική ομοσπονδία με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα. Οι Τούρκοι δεν το αποδέχονται και θέλουν ένα νέο συνεταιρισμό δυο ισοτίμων κρατιδίων και μερικές αλχημείες για την κυριαρχία, την υπηκοότητα και τη διεθνή προσωπικότητα. Αν, λοιπόν, θέλουμε λύση, πρέπει να δεχθούμε τα δυο κράτη και να περιοριστούμε στην «επανένωσή» τους.

Εμείς δεν αποδεχόμαστε εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας. Οι
Τουρκοκύπριοι δεν αποδέχονται κατάργηση των εγγυήσεων της Τουρκίας, γιατί νιώθουν, λένε, ότι κινδυνεύουν. Αν, λοιπόν, θέλουμε λύση, πρέπει να αποδεχτούμε την παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο και τα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας, για να μας προστατεύουν από εισβολή της «ούτω καλούμενης μητέρας πατρίδας». ‘Ετσι θα νιώθουμε ασφαλείς.

Εμείς θέλουμε διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων. Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να μας στερήσουν ανθρώπινα δικαιώματα και να πάρουν οι ίδιοι υπερπρονόμια σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Αν, λοιπόν, θέλουμε λύση, πρέπει να αποδεχτούμε την στέρηση των δικαιωμάτων μας.

Κοντολογίς η φιλοσοφία αυτών που «θέλουν λύση» είναι η εξής: Δεν μπορούμε να βρούμε λύση με περιεχόμενο, που δεν το αποδέχονται οι Τούρκοι. Αν, λοιπόν, θέλουμε λύση, πρέπει να αποδεχτούμε εμείς το περιεχόμενο της λύσης που θέλουν οι Τούρκοι. Πρέπει, δηλαδή, να πλησιάζουμε σιγά – σιγά τις τουρκικές θέσεις και απαιτήσεις, μέχρι που να τις αποδεχτούμε, για να πετύχουμε τη λύση. Αυτό, άλλωστε, κάνει τα τελευταία δυο χρόνια ο πρόεδρος της λύσης, Δημήτρης Χριστόφιας στη βάση αρχών, με βασικότερη την αρχή «για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ». Περαστικά μας.

Θεόφιλος για το christofias-watch