TA ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΟΡΑ

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010



-> Καλη εβδομάδα (ας ελπίσουμε ότι δε θα κάνει καμιά νέα ματσαράγκα ο Ευέλικτος και θα μπορέσουμε να πνάσουμε για λίγο)

-> Μας άρεσε πολύ το άρθρο του Νικόλα Παπαδόπουλου που κατακρίνει τον Ευέλικτο για το "turkish sector". Η αυστηρότητα με την οποία ο Νικόλας αντιμετωπίζει το Δ. Χριστόφια, είναι η πρέπουσα. Ο Δ.Χριστόφιας το έχει παρακάνει με τη μια γκάφα να διαδέχεται την άλλη.

-> Πολύ καυστικός ήταν και ο Γ.Κολοκασίδης με χθεσινή του αρθρογραφία στη Σημερινή. Το ανεπίσημο ΔΗΚΟ τα λέει σταράτα.

-> Για το επίσημο ΔΗΚΟ, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο. "Ο Ντάουνερ τώρα δικαιώνεται" και ο Κάρογιαν, ο οποίος δεσμεύτηκε στον Ντάουνερ ότι θα οδηγήσει το ΔΗΚΟ προς το ΝΑΙ (όπως φαίνεται και από τα έγγραφα Ντάουνερ), κάνει καλά τη δουλειά του! Σε χθεσινή του συνέντευξη λέει ότι θα καταστρεφόταν η Κύπρος αν εγκατέλειπε το Χριστόφια, ότι το ΔΗΚΟ δε θα εγκαταλείψει με τίποτα την κυβέρνηση και ότι θα το κάνει μόνο αν "πάμε σε διεθνή διάσκεψη, χωρίς συμφωνία στις εσωτερικές πτυχές" (όμως κάτι τέτοιο δεν είναι ορατό ενδεχόμενο, αφού ο Χριστόφιας πάει για συμφωνία, μετά και τις σοβαρές εκπτώσεις στο περιυουσιακό, με τη σιωπή του "επίσημου ΔΗΚΟ").

-> Ο Μάριος Κάρογιαν είναι η ντροπή της κυπριακής πολιτικής. Συμβολίζει την απόλυτη παρακμή και τον πολιτικό οπορτουνισμό. Το πολιτικό του τέλος όμως πλησιάζει. Ο κόσμος του ΔΗΚΟ είναι καζάνι που βράζει και σύντομα θα τον στείλει στο σπίτι του.

-> Το οποίο σπίτι του, κοστολογείται γύρω στα 2 εκ ΕΥΡΩ. Που τα βρήκες Μάριε, με διαζύγια και διατροφή; Δεν πρέπει να ισχύσει το πόθεν έσχες στην περίπτωσή σου; Δεν πρέπει ο κόσμος να ενημερωθεί; Τι Πρόεδρος της Βουλής το παριστάνεις;

-> Πάντως το δικό σου το σπίτι δεν το δίνει ο Χριστόφιας στους εποίκους, οπότε γι' αυτό και δε σε ακούσαμε να καίγεσαι ιδιαίτερα για το ξεπούλημα των περιουσιών μας στους αττίλες.

-> Πάντως, από ό,τι φαίνεται δεν ελέγχεις τα πάντα στο ΔΗΚΟ. Η Επαρχιακή Λευκωσίας δεν ακολούθησε το αλεκάκι και ψήφισε κατά των προτάσεων Χριστόφια. Ο Φυττής, σταμάτησε το "όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη" και άρχισε να διαμαρτύρεται. Κάλλιον αργά.





-> Η κα Αντιγόνη μας, η οποία κατάπιε τη γλώσσα της τόσο καιρό για τις υποχωρήσεις Χριστόφια, συμπλέοντας με το "επίσημο ΔΗΚΟ" και προσβάλλοντας τόσο τους συναγωνιστές της, όσο και τον κόσμο του ΔΗΚΟ, τελευταία άρχισε να τοποθετείται δημόσια και να παρουσιάζεται ως ο Μεσσίας.

-> Μεταξύ μας, δηλαδή εμάς, εσένα και των πολλών αναγνωστών μας, έχεις πολλή ντροπή να ξεπλύνεις κα Αντιγόνη μας. Μακάρι πάντως να το κάνεις και να μην είναι για το θεαθήναι η κριτική σου στο Χριστόφια. Μακάρι να είναι αντίστοιχες και οι πολιτικές σου επιλογές με τις πολιτικές σου διακηρύξεις.

-> Πολύ ΔΗΚΟ έπεσε σήμερα. Ας μιλήσουμε και για κανένα σοβαρό κόμμα.

-> Όπως π.χ. για τους Οικολόγους και το εξαιρετικό άρθρο του Γ.Περδίκη "Τεύκρος, Πράξανδρος και Αγαπήνωρ" (βρε Γιώργο, μήπως είχες εμάς τους Επιτρόπους υπόψη σου;). Το άρθρο, θα το βρείτε στο blog του Γ.Περδίκη.

-> Και μιας και πιάσαμε τον ενδιάμεσο χώρο, να πούμε και για τη συνέντευξη του Ρίκου στο Φιλελεύθερο χθες, που απέδωσε τα δέοντα στον Ευέλικτο Οδοστρωτήρα. Ίσια και σταράτα κατηγορεί το Χριστόφια και την παρέα του για την προσπάθεια επιβολής ενός απαρτχάιντ στο λαό. Για βοναπαρτισμούς και για ναπολεόντειες αντιλήψεις.

-> Στην ιστοσελίδα του Φιλελευθέρου, μπαίνουμε και δίνουμε μια θετική ψήφο στο Ρίκο.

-> Και πάμε και στην ΕΔΕΚ, στην οποία φαίνεται τα στελεχάρια, ότι δεν αντιλαμβάνονται τα παλιά τους λάθη. Διάφοροι κομματικοί δελφίνοι, άρχισαν ήδη να υπονομεύουν από τώρα την επικείμενη υποψηφιότητα του Γ.Λιλλήκα και των συντρόφων του που θα κατεβούν σε Λεμεσό και Λάρνακα. Ευτυχώς ο κόσμος της ΕΔΕΚ τους κοροϊδεύει και πήραμε ήδη αρκετά email από παραδοσιακούς ΕΔΕΚίτες, οι οποίοι προειδοποιούν ότι εάν με οποιονδήποτε τρόπο υπονομευτεί είτε ο Γ.Λιλλήκας, είτε οποιοσδήποτε αξιόλογος πολιτικός που θα κατεβεί με την ΕΔΕΚ στις εκλογές, να ξεχάσει η ΕΔΕΚ την ψήφο τους.

-> "Εμείς δε θα δώσουμε την ψήφο μας για τους μιγκρίλ, τους γκρίλ και τους σοφογκρίλ" είναι το μήνυμα.

-> "Δεν υπάρχει λύση χωρίς επιστροφή της Μόρφου" διεμήνυσε χθες ο Ευέλικτος. Αν είναι όπως το "Η λύση περνά από την Κερύνεια", αγαπητοί Μορφίτες ξεχάστε και τη Μόρφου. Ο Ευέλικτος ούτε το λόγο του τηρά, ούτε θα διστάσει να δώσει και τη Μόρφου για το πολυπόθητο Νόμπελ

-> Το οποίο Νόμπελ, ούτε φέτος το πήρε ο Ευέλικτος. Του το "έκλεψε" κάποιος Κινέζος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αντιστάθηκε στον ολοκληρωτισμό. Επιτέλους το Νόμπελ σε κάποιον που το αξίζει. Πέρσι το πήρε ο Ομπάμα, χωρίς να έχει να επιδείξει τίποτα.

-> Ο Κινέζος που το πήρε φέτος, το άξιζε το Νόμπελ. Αγωνίστηκε για αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι για ξεπούλημά τους στο όνομα μιας ψεύτικης ειρήνης.

-> Ο Ευέλικτος πάντως θα το κυνηγά το νομπελάκι. Βεβαίως μπορεί να μην ισχύει το "Δεν υπάρχει λύση χωρίς επιστροφή της Μόρφου" για τον Ευέλικτο, αλλά το "Δεν υπάρχει Νόμπελ χωρίς διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας" φαίνεται ότι όντως ισχύει. Για να πάρει το Νόμπελ ο Ευέλικτος, αυτοί που προωθούν τη μεγάλη υποψηφιότητά του, αναμένουν κάποια ανταλλαγματάκια. Τίποτα σοβαρό καλέ: την Κύπρο, τον κυπριακό ελληνισμό, τη γη των προγόνων μας. Τίποτα σοβαρό.

ΕΥΑΓΟΡΑΣ για το christofias-watch