Παραπολιτικά ανάλεκτα στην τύχη (14)

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

•Θα μείνουν άνεργοι όλοι οι υπάλληλοι της EUROCYPRIA; Ας φρόντιζαν να υπάρχουν ανάμεσά τους και μερικοί Τουρκοκύπριοι. Τότε να δείτε ενδιαφέρον για την EUROCYPRIA και για τους υπαλλήλους της. Τώρα όμως είναι μόνο Ελληνοκύπριοι. Ε, κάτι θα κάμει γι αυτούς η φιλολαϊκή κυβέρνηση.

• Ο Σταυράκης και ο Πασχαλίδης έμαθαν για την κατάληξη της EUROCYPRIA από τις εφημερίδες και την τηλεόραση. Καλά να πάθουν. Ας παίρνουν και κανένα τηλέφωνο στο κόμμα, για να ενημερώνονται για τις υποθέσεις των υπουργείων τους. ‘Ολα το κόμμα θα τα κάνει;

Στη φωτογραφία, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, αναμένουν τους πραξικοπηματίες και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΦΑΣΙΚΚ, για να τους κεράσουν συριακά σιροπιαστά (τέρμα πια στο γλυκό καρυδάκι!)

• Θυμάστε την προεκλογική υπόσχεση για «δίκαιη κοινωνία». ‘Αρχισε να εφαρμόζεται. Ξεκίνησε με τον ‘Ακη Παπασάββα. Τώρα θα πάρουν σειρά και όσοι αναμένουν για χρόνια να κάμουν καμιά εγχείρηση. Ας κάνουν ακόμα λίγη υπομονή. Βλέπετε ο ‘Ακης περίμενε έναν ολόκληρο μήνα από την ημέρα που υπέβαλε αίτηση για να πάρει το «οφειλόμενο ποσό». ‘Ενα ολόκληρο μήνα περίμενε και όμως δεν διαμαρτυρήθηκε, ούτε οριζοντίως, ούτε καθέτως.

• Οι υπάλληλοι της EUROCYPRIA γνώρισαν τη «δίκαιη κοινωνία» του Χριστόφια. Τώρα περιμένουν τη «δίκαιη λύση». Δεν εκατάλαβαν όμως ότι για να έρθει η «δίκαιη λύση», πρέπει να κάμουν παραχωρήσεις, όπως αυτές που κάμνει ο ευέλικτος πρόεδρος για να πετύχει τη «δίκαιη λύση».

• Η κυβέρνηση Χριστόφια πέτυχε ακόμα μια πρωτιά. Για πρώτη φορά άρχισε ο λαός να φοβάται, ότι δεν θα υπάρχουν λεφτά για τις συντάξεις, όταν θα συνταξιοδοτηθούν οι σημερινοί νέοι. Ο Χριστόφιας φοβάται, πώς δεν θα υπάρχει Κύπρος τότε. Τις συντάξεις θα σκέφτεται;


Εξαιρετική φωτογραφία του Ερετικού Ιστολογίου

• Είμαστε πιο κοντά με τους Σύρους, παρά με τους ‘Ελληνες. Μη ρωτάτε ποιος το είπε αυτό. Είναι ακόμα μια διαπίστωση του ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας και προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τώρα εξηγείται και η διαπίστωση, ότι «το Πάσχα και το Ραμαζάνι είναι αδέλφια δίδυμα». ‘Αφερημ εφέντη.

• Σύμφωνα με ανάλυση ακαδημαϊκού οδοντολόγου, τα εμφυτεύματα του ‘Ακη είναι ανομιμοποίητα και επομένως παράνομα οριζοντίως και καθέτως. ‘Ετσι και η χρήση τους είναι παράνομη. Για τούτο και ο ‘Ακης σταμάτησε το μάσημα και ασχολείται μόνο με αυτό που τα καταφέρνει θαυμάσια. Χρησιμοποιεί μόνο τη γλώσσα του.

Το παρδαλό κατσίκι για το Christofias-watch