ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι "Στενές Κλίκες" και ο Φιλονεοπασοκισμός στην ΕΔΕΚ, κλείνουν την πόρτα στο Γιώργο Λιλλήκα!

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Στη φωτογραφία, ο ξοδεύων εκατοντάδες χιλιάδες για διαφημίσεις στις βουλευτικές εκλογές, στυλοβάτης της άνομης συνεργασίας Χριστόφια-ΕΔΕΚ, Μάριος Χαννίδης. Αυτός τους έκανε για βουλευτής, ενώ ο Γ.Λιλλήκας όχι!

Είναι γνωστή η καλή σχέση του christofias-watch με την ΕΔΕΚ.

Συστηματικά σε αυτό το χώρο προβάλλουμε τις καίριες και σωτήριες προτάσεις και θέσεις του Βάσου Λυσσαρίδη. Τιμούμε τις ιδέες και τα οράματα του Δώρου Λοΐζου. Τους αγώνες της ΕΔΕΚ για τη δημοκρατία και την αντίσταση στο φασισμό, την ώρα που άλλοι τον κανάκευαν με γλυκό καρυδάκι. Είμαστε οι πρώτοι που στηρίξαμε την ΕΔΕΚ όταν αποφάσισε να δώσει μαθήματα πολιτικής αξιοπρέπειας και να αποχωρήσει από το επαίσχυντο συγκυβερνητικό σχήμα του κ. Χριστόφια. Σημαντικότατα στελέχη της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, είναι και ενεργά μέλη της ΕΔΕΚ.

Ακριβώς γιατί νοιαζόμαστε για την ΕΔΕΚ, δε θα σιωπήσουμε και δε θα χαριστούμε στο σοσιαλιστικό κόμμα, για την πρόσφατη εξέλιξη του επικείμενου αποκλεισμού του Γ.Λιλλήκα από συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ στις επόμενες εκλογές.

Είναι τραγική διαπίστωσή μας ότι η ΕΔΕΚ δεν μπορεί να δικαιώσει την ιστορία της.

Εκτός από τα φαινόμενα μιγκριλισμού (τα οποία έγκαιρα επισημάναμε στην ανάρτηση του Αλωεά "Ο μιγκριλισμός ως ανίατη ασθένεια της ΕΔΕΚ") και σοφογκριλισμού που παρουσιάζονται στην ΕΔΕΚ, υπάρχουν και χειρότερα.

Όπως π.χ. το φαινόμενο των
"Στενών Κλικών" (ουσιαστικά καμιά 30αρια άτομα, κυρίως έμμισθα, ελέγχουν το Κόμμα, όπως περίπου συμβαίνει με το ΔΗΚΟ) που θεωρούν τις θέσεις εκλογής, ως θέσης προαγωγής εμμίσθων ή ως θέσεις επιβράβευσης της τυφλής υποταγής στις εκάστοτε επιταγές του Κόμματος (ακόμα και τις λανθασμένες).

Οι "Στενές Κλίκες" των μικροπροσωπικών συμφερόντων, φαίνεται ότι κυριάρχησαν για μια ακόμη φορά και φαίνεται ότι καταφέρνουν να αποτρέψουν τη συμμετοχή του Γ.Λιλλήκκα, Α.Αγαπίου, Δ.Χριστοδουλίδη (ή πιθανότατα του πανάξιου γιου του Γιώργου) κ.α. στα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ στις επόμενες εκλογές.

Στη φωτογραφία, η προπαγανδιστική ΑΚΕΛΟφυλλάδα "ΓΝΩΜΗ", διαφημίζει ότι ο Σ.Σοφοκλέους, "παίρνει αποστάσεις από τις ακραίες θέσεις Γ.Ομήρου". Αυτόν τον "επαγγελματία πολιτευτή" ακελοφαλαγγίτη θα έχουν οι ΕΔΕΚ για βουλευτή Λάρνακας , αντί του εγνωσμένης αξίας γιατρού Δ.Χριστοδουλίδη, πατριώτη και πραγματικού αντιστασιακού στο πραξικόπημα (έσωσε κυριολεκτικά την τιμή του ΑΚΕΛ, η τότε επαρχιακή της Λάρνακας, όταν η ηγεσία στη Λευκωσία κερνούσε γλυκά καρυδάκια στο Φασισμό και σιουμάλιζε το μεταπραξικοπηματία Κληρίδη);

Εμ βέβαια, όταν υπάρχουν κοτζάμ Χαννίδης, κοτζαμ Βασιλειάδου(θυμάστε τα χαζοχαμόγελά της πίσω από το Δ.Χριστόφια στο β΄γύρο των εκλογών ή το σπουδαίο άρθρο της "Ούτε Ναι-Ούτε Όχι") και κοτζάμ Σοφοκλής Σοφοκλέους στο Κόμμα (τον οποίο κατατροπώνει τηλεοπτικά ακόμη και ο Άριστος Δαμιανού του ΑΚΕΛ!!!), τι τους χρειάζεται η ΕΔΕΚ τους όποιους άλλους;

Έτσι ξεκίνησαν τα γνωστά τροπάρια περί "γυρολόγων", περί "πρώην ΑΚΕΛικών" κλπ. Ξεχνώντας ότι ακριβώς αυτά τα άτομα, είχαν το θάρρος, με τεράστιο πολιτικό, προσωπικό (και για όσους ξέρουν και οικογενειακό) κόστος, να διαφωνήσουν με τη στροφή του ΑΚΕΛ προς το "ΝΑΙ", να μην αποδεχτούν να συμμετέχουν στην προεκλογική δησακελική συμπαιγνία και να υποστηρίξουν με συνέπεια τον Πρόεδρο του ΟΧΙ, τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Ξεχνώντας ότι
ακόμη και ο Βάσος Λυσσαρίδης βρέθηκε κάποτε στο ΑΚΕΛ, για να το εγκαταλείψει και πολύ σωστά, για να εισέλθει στην ΕΟΚΑ και στον απελευθερωτικό αγώνα!

Στη φωτογραφία ο Γ.Λιλλήκας ποζάρει με τιμή μπροστά σε φωτογραφία του ΟΧΙ, όπως θα έκανε και ο μεγάλος Ηγέτης Βάσος Λυσσαρίδης. Μπορεί να πει κανείς το ίδιο για τις "Στενές Κλίκες" και τους Φιλονεοπασόκους της ΕΔΕΚ;

Εμείς δεν είμαστε τυφλοί προσωπολάτρες του Γ.Λιλλήκα.

Ούτε βεβαίως θεωρούμε ότι είναι άμοιρος ευθυνών για την εκλογή του Γ.Βασιλείου και για τη συντήρηση του δικομματισμού επί σειρά ετών. Όμως, αποτελεί ένα πολύ άξιο πολιτικό πρόσωπο, που η πολιτική του συνέπεια τα τελευταία χρόνια, είναι υποδειγματική.
Που με δικές του πράξεις και επιλογές, επανόρθωσε έμπρακτα τα "αμαρτήματα" του παρελθόντος. Που τον είδαμε να εξελίσσεται προς το καλύτερο αντί να οπισθοδρομεί πολιτικά (όπως άλλοι που ξεκινούσαν ως πολέμιοι της ΔΔΟ και κατέληξαν σήμερα κύρηκες του διζωνικού απαρτχάιντ). Που ξέρουμε ότι απολάμβανε (σε αντίθεση με τους διάφορους σοφογκρίλ) της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του Προέδρου Παπαδόπουλου.

Βεβαίως για όσους ξέρουν την ιστορία της ΕΔΕΚ, ο αποκλεισμός του Λιλλήκα και των συντρόφων του, αποτελεί προφάσεις εν αμαρτίαις. Μήπως ο υπερπροβεβλημένος Χαννίδης δεν είχε σχέση με το Βασιλείου και τους ΕΔΥ; Μήπως ο Α. Φιλίππου, που οι πόρτες της ΕΔΕΚ του άνοιξαν διάπλατα, δεν ήταν πρώην Υπουργός Παιδείας Βασιλείου και μετέπειτα βουλευτής ΑΚΕΛ;

Οι "Στενές Κλίκες" της ΕΔΕΚ, δε νοιάζονται για το ότι η ΕΔΕΚ δε θα μπορέσει ποτέ να γίνει πρωταγωνιστικό κόμμα. Πιστοί στη φιλοσοφία του ΔΗΚΟϊκού Νέστορα Κυριακίδη "λίγοι και ελεγχόμενοι", θα συνεχίσουν να λυμαίνονται την ΕΔΕΚ και να την εμποδίζουν να αναλάβει κυρίαρχο ρόλο στα πολιτικά πράγματα.

Κάποτε η ταύτιση ΠΑΣΟΚ-ΕΔΕΚ, τις εποχές του αείμνηστου Α.Παπανδρέου, ενείχε το στοιχείο της αξιοπρέπειας. Υποστήριζαν μαζί μέχρι και τον Ένοπλο Αγώνα (Πηγή: http://istorikesphotografies.blogspot.com/2010_06_01_archive.html). "Πως καταντήσαμε λοχία;" η ταυτίση ΠΑΣΟΚ και ΕΔΕΚ σήμερα, να είναι τόσο πολιτικά αισχρή;

Πληροφορίες που έχουμε επίσης, μιλούν για παρέμβαση κύκλων του γιωργακικού ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ποτέ δε θα ήθελαν τον Πρώην ΥΠΕΞ του Τάσσου Παπαδόπουλου, σε σημαντική θέση στην ΕΔΕΚ. Ο φιλονεοπασοκισμός που προκάλεσε μέχρι και αμφιταλαντεύσεις σε σημαντικά ΕΔΕΚίτικα στελέχη κατά το δημοψήφισμα, δυστυχώς εξακολουθεί να διαδραματίζει καίριο ρόλο στα της ΕΔΕΚ. Αυτό το επισημαίνουμε με ιδιαίτερη λύπη, γιατί τα ΔΗΚΟϊκά μέλη της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, ξέρουμε πόσο θλιβερό και ατιμωτικό είναι να βρίσκεσαι σε ένα Κόμμα Προτεκτοράτο!

Η ΕΔΕΚ μπορεί, ακόμη και την υστάτη, να επανορθώσει. Αναμένουμε από το Γ.Ομήρου και το Β.Λυσσαρίδη ότι δε θα επιτρέψουν άλλο εξευτελισμό της ΕΔΕΚ και άλλο πολιτικό διασυρμό της από τις "Στενές Κλίκες" και τους Νεοπασόκους!

Ευαγόρας-Τεύκρος και Πράξανδρος για το christofias-watch (Φωτογραφική Επιλογή: Αγησιστράτη)

Σημείωση: Είμαστε βέβαιοι ότι ο μέγας ακελοιστορικός Κόκκινος Ιαβέρης, θα χρησιμοποιήσει την ιστορική φωτογραφία που βάζουμε πιο πάνω για να αποκαλύψει τους "πολεμοκάπηλους" της ΕΔΕΚ, που ήθελαν (ω τι ντροπή!) "ένοπλο αγώνα" για την ελευθερία της πατρίδας τους, σε μία ακόμη ανάρτησή του που κυριολεκτικά "θα γράψει ιστορία" (στα δικά του μέτρα βεβαίως). Εμείς, ως συνήθως, θα την απολαύσουμε κι αυτήν.

22 Σχόλια:

Πενταρόγιωρκος είπε...

Μιγκρίλ, Σοφοκλέους, Χαννίδης.

Οι ντροπές της ΕΔΕΚ.

Ομήρου-Λυσσαρίδης, διώξτε τους απ' το κόμμα επιτέλους.

Τι θέλουν οι ΑΚΕΛικοί στην ΕΔΕΚ;

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Πενταρό, ίσως πρέπει να κάνεις ένα ρεπορτάζ!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αίσχος, ντροπή! Ντρέπομαι για την κατάντια του κόμματός μου.

Αντέξαμε τόσα και τόσα, αλλά αυτό πάει πολύ.

Τις τελευταίες μέρες, πολύς κόσμος συζητά να καταθέσει τις κομματικές του ταυτότητες εάν μας αφήσουν πάλι με εξευτελιστικές επιλογές στις βουλευτικές. Οι έμμισθοι να καταλάβουν ότι είναι έμμισθοι, ότι είναι τα παιδιά για τις αγγαρίες του κόμματος και γι' αυτό άλλωστε τους πληρώνουμε. Να αφήσουν τους άξιους ανθρώπους να διεκδικήσουν ελεύθερα εκλογή.

Είδε ας πούμε κανένας τον Anef_Oriwn να θέλει να γίνει βουλευτής; Είναι έμμισθος και το κατανοεί και σκάζει.

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Καλά, η ΕΔΕΚ δεν έχει υπόθεση. Πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη η οργάνωση ΑΓΩΝΑΣ που πρόσκειται στην ΕΔΕΚ και η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του ΔΗΚΟ, αποδέχτηκαν ομοσπονδιακό πλαίσιο, στα μέτρα του ΑΚΕΛ.

Η ΕΔΕΚ δε θα φέρει ποτέ την Άνοιξη. Πάντα θα πελαγοδρομεί.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Θα επαναλάβω κι εδώ τα κατά καιρούς ερωτήματά μου που δεν απαντήθηκαν πριν από την Επαγρύπνηση.

Anef_Oriwn, δε νομίζεις ότι πρέπει να απαντήσεις στα πιο κάτω καίρια ερωτήματα;

1) Τον Παπασάββα ποιος τον διόρισε;

2)Ποιος έδωσε κίνητρα για επιχορήγηση της "ομάδας του λαού";

3) Ποιος πήρε ιδιωτικά jet;

4) Ποιος επικαλέστηκε "Δίκαιη Κοινωνία";

5)Πόση αξιοκρατία μαρτυρεί το email της Ανθής ή το φαξ της γραμματέως του Β.Γεωργίου;

6)Δεν ενέχει φασισμό ο τρόπος που συμπεριφέρεται η κυβέρνηση Χριστόφια σε όσους διαφωνούν μαζί της;

7)Πως σχολιάζεις το άρθρο του Σάββα Παύλου που έβαλε η Επιτροπή;

8)Τι σημασία έχει για σένα το Πολυτεχνείο; Δεν νομίζεις ότι είναι επίκαιρο σήμερα που έχουμε ένα φασιστικό καθεστώς;

9)Γιατί σταμάτησες να γράφεις ως arxiepiskopos;

10) Anef_Oriwn, όταν ο Λιλλήκας ήταν κοντά σας ήταν καλός και σήμερα όχι; Τα ροζ τηλέφωνα που λες στην άλλη ανάρτηση, εννοώντας τα TELEMEDIA μάλλον (κάτι τέτοιο δεν τα έλεγαν;), που γνωρίζεις ότι ΔΕΝ ήταν ροζ τηλέφωνα, δεν ήταν τότε που ήταν μέσα στο ΑΚΕΛ; Τότε σου έκανε και σήμερα ΟΧΙ;

11) Εσένα ποια η γνώμη σου για το Δώρο Χριστοδουλίδη; Αξίζει τέτοια αντιμετώπιση από το ΑΚΕΛ, μετά από όσα σας πρόσφερε; Γιατί ρε; Επειδή ο άνθρωπος δε δεχόταν το ανανικό έκτρωμα; Δεν ντρέπεστε λίγο;

Αναμένω τα σχόλιά σου (παρακαλώ ως Anef)

John Charalambous είπε...

Η μεγάλη ξεφτίλα για την ΕΔΕΚ είναι που θα την περάσει στις εκλογές, ακόμη και το ΔΗΚΟ του Καρογιάν.

Ανώνυμος είπε...

Τελεσίγραφο στον Δήμο Κερύνειας να ξηλώσει σήμερα την έκθεση φωτογραφίας για τη λεηλασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο, έστειλε χθες γραπτώς η Επιτροπή Περιφερειών, υιοθετώντας ουσιαστικά τη θέση της Άγκυρας ότι η λέξη «εισβολή» που περιλαμβάνεται στις λεζάντες των φωτογραφιών είναι «προσβλητική» για την Τουρκία…!

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Φίλε μου ΕΔΕΚ Η.Β. κι εγώ ζω εδώ στην Αγγλία αρκετά χρόνια και δεν υιοθετώ τις απόψεις σου. Ούτε τα όσα γράφονται σε τούτο το blog, τόσο από του Επιτρόπους, όσο και από τον arxiepiskopos, που άλλον που μιαν πελλάραν δε γράφει και σας ξεπερνά σε ηλιθιότητα ακόμα και εσάς).

Ένας γνήσιος κομμουνιστής είναι διαλεκτικός και δε χρησιμοποιεί φτηνές μεθόδους όπως φωτογραφίες προπαγάνδας και ειρωνείες για να επιβάλει την άποψη του.

Ως κομμουνιστής που είμαι, υπάρχουν πολλά που καταδικάζω από τα όσα κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Όμως δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει ότι προσπαθεί. Ότι στο κυπριακό βγήκαμε από τη γωνιά. Ότι στην οικονομία, προσπαθεί μέσα στην κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού, να προασπιστεί τα κεκτημένα των εργαζομένων και των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων.

Για τις λιμουζίνες και για το αεροπλάνο του προέδρου γίνεστε γελοίοι. Είναι πρόεδρος, πως θέλετε να κυκλοφορεί, με το MINI; Μη λαϊκίζετε λοιπόν.

Θα σας βρω κάποιο δίκαιο για τα δόντια του Παπασάββα, αλλά νομίζω ότι μεγαλοποιήσατε ένα αμφιλεγόμενο επίδομα, για να στραφείτε αποκλειστικά στο τέλος εναντίον του προέδρου και να πείτε "τούτος φταίει γιατί τον διόρισε".

Μην κάμνετε τυφλή αντιπολίτευση λοιπόν. Σταθείτε δίπλα στον πρόεδρο, να δει τι θα κάμει για το πρόβλημα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, για να αντιμετωπίσει τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, για να λύσει το κυπριακό επιτέλους μετά από 36 χρόνια.

Δείξετε λίγη εμπιστοσύνη και δε θα χάσετε. Ο πρόεδρος είναι και λογικός και καλός άνθρωπος και αν παρεξηγείται είναι από την καλοσύνη του και γιατί μιλά από καρδιάς. Μην είστε τελείως τυφλοί ρε παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί δεν ενεργοποιείται το comment moderation, ώστε κάθε σχόλιο να χρειάζεται έγκριση για να δημοσιευτεί;

Anef_Oriwn είπε...

«Θα επαναλάβω κι εδώ τα κατά καιρούς ερωτήματά μου που δεν απαντήθηκαν πριν από ...» τον πολυπραγματογνώμονα Η.Β.

1. Γιατί οι διαβόητοι Επίτροποι, οι αυτο-καλούμενοι και “Αποκαταστάτες της Δημοκρατίας”, δεν επιτρέπουν την ελευθέρα συζήτηση στο Blog τους και διαγράφουν σχόλια αντιφρονούντων; Δεν είναι φασιστική αυτή η συμπεριφορά και τακτική τους;
2. Γιατί διαγράφηκε η συζήτηση μεταξύ Ημών σε προηγούμενο post; [Μόλις πριν λίγο διέγραψαν κι απ’ εδώ σχόλια του σχολιογράφου ονόματι Arxiepiskopos!] Αυτή είναι η αντίληψη ΣΑΣ για τη Δημοκρατία;
3. Γιατί να κάτσω να συζητώ μαζί ΣΟΥ και να απαντώ στα ανακριτικού τύπου ερωτήματα ΣΟΥ και να σπαταλώ πολύτιμο χρόνο και φαιά ουσία, όταν υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες όσα πω [αν κριθεί ότι δεν ΣΑΣ συμφέρουν] θα διαγράφουν [γιατί θα αποκαλύπτουν το αντιδημοκρατικό ποιον ΣΑΣ];
4. Βλέπω όμως ότι έχεις σημειώσει πρόοδο! Σταμάτησες να ΜΕ αποκαλείς [πολύ πιθανόν προσωρινά] Χριστό Χριστού, αλλά δεν έχεις ξεπεράσει την άλλη εμμονή ΣΟΥ: Ότι είμαι ο σχολιογράφος Arxiepiskopos [ο original]… Γιατί ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ της ΕΔΕΚ πάσχετε από τέτοιου είδους ψυχονευρωτικές έμμονες;

****************************
@ Ρίξε κόκκινο στη νύχτα!,

Ψύλλους στ’ άχυρα ψάχνεις. Ο Η.Β. εν τζιαι για να κάμει συζήτηση που αρωτά ... Γι’ αυτό οι ερωτήσεις του είναι τυχάρπαστες, ασύνδετες μεταξύ τους, ανακριτικού στυλ και ποδοσφαιρο-οπαδικής νοοτροπίας. Τες υποβάλλει για να του δοθεί μετά [όπως νομίζει] η ευκαιρία να ΜΕ κάμει με τα κρεμμυδάκια ... Βλέπεις είναι φανατικός οπαδός της ξυδκιάς!!! Εξ ου και οι πολλές κλανιές που ακούγονται από ‘δω μέσα!

Anef_Oriwn είπε...

Α, Ρίξε κόκκινο στη νύχτα!, όπου να ‘σαι εν να ‘ρτουν να πουν ότι ΕΣΥ είμ’ ΕΓΙΩ!!!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αγαπητέ Άνεφ,σου απαντώ:

1) Their house, their rules που λέγαμε και στην Αγγλία
2) Προφανώς γιατί ο arxiepiskopos λέει βλακείες και δεν κάνει ποτέ συζήτηση
3) Γιατί όσο δεν απαντάς παραμένεις εκτεθειμένος και εσύ και το Κόμμα σου.
4) Γιατί είδαν πολλά τα μάτια μας από τους ακελικούς φασίστες, μπορεί να μην έχουμε εμμονές, αλλά σίγουρα, είμαστε καχύποπτοι.

Τώρα αναμένω κι εγώ απαντήσεις:

1) Τον Παπασάββα ποιος τον διόρισε;

2)Ποιος έδωσε κίνητρα για επιχορήγηση της "ομάδας του λαού";

3) Ποιος πήρε ιδιωτικά jet;

4) Ποιος επικαλέστηκε "Δίκαιη Κοινωνία";

5)Πόση αξιοκρατία μαρτυρεί το email της Ανθής ή το φαξ της γραμματέως του Β.Γεωργίου;

6)Δεν ενέχει φασισμό ο τρόπος που συμπεριφέρεται η κυβέρνηση Χριστόφια σε όσους διαφωνούν μαζί της;

7)Πως σχολιάζεις το άρθρο του Σάββα Παύλου που έβαλε η Επιτροπή;

8)Τι σημασία έχει για σένα το Πολυτεχνείο; Δεν νομίζεις ότι είναι επίκαιρο σήμερα που έχουμε ένα φασιστικό καθεστώς;

9)Γιατί σταμάτησες να γράφεις ως arxiepiskopos;

10) Anef_Oriwn, όταν ο Λιλλήκας ήταν κοντά σας ήταν καλός και σήμερα όχι; Τα ροζ τηλέφωνα που λες στην άλλη ανάρτηση, εννοώντας τα TELEMEDIA μάλλον (κάτι τέτοιο δεν τα έλεγαν;), που γνωρίζεις ότι ΔΕΝ ήταν ροζ τηλέφωνα, δεν ήταν τότε που ήταν μέσα στο ΑΚΕΛ; Τότε σου έκανε και σήμερα ΟΧΙ;

11) Εσένα ποια η γνώμη σου για το Δώρο Χριστοδουλίδη; Αξίζει τέτοια αντιμετώπιση από το ΑΚΕΛ, μετά από όσα σας πρόσφερε; Γιατί ρε; Επειδή ο άνθρωπος δε δεχόταν το ανανικό έκτρωμα; Δεν ντρέπεστε λίγο;

Αναμένω τα σχόλιά σου (παρακαλώ ως Anef). Ή μήπως θλιβερή σκουληκαντέρα της ΑΚΕΛικής Χούντας θα συνεχίσεις να αποφεύγεις τη συζήτηση; Ακόμη και μετά που σου απάντησα τα ερωτήματά σου;

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

arxiepiskopos, είσαι ηλίθιος. Κάτι βλάκες και είρωνες σαν εσένα είναι που βγάζουν το όνομα του Προέδρου. Μάθε να συζητάς με τους άλλους και μη λες άσχετες ανοησίες.

Μαγγανοπήγαδο, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το ΑΚΕΛ ακριβώς γιατί δεν ήθελε να ζήσει τέτοια φαινόμενα (λιμουζίνες, Άγγλος Πρωθυπουργός κλπ) απέφευγε να λάβει την εξουσία. Όμως είχαμε φτάσει σε ένα αδιέξοδο με την αδιάλλακτη πολιτική Παπαδόπουλου και έπρεπε να ληφθεί μια πρωτοβουλία για μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας, για να ανακοπεί ο ΔΗΣΥ και η Δεξιά. Γι' αυτό και αναγκάστηκε ο Δ.Χριστόφιας να διεκδικήσει την προεδρία.

Στην προσπάθεια για λύση και στα πλαίσια της διακυβέρνησης ενός αστικού κράτους, πολλά ασυμβίβαστα με την κομμουνιστική μας ιδεολογία, είμαστε αναγκασμένοι να δεχθούμε.

ΕΔΕΚ Η.Β., αφού ο σύντροφος Anef, για δικούς του λόγους δε θέλει να συζητήσει μαζί σου, θα το κάνω εγώ.

1) Ο Δ.Χριστόφιας. Διόρισε έναν πρώην Εισαγγελέα της Δημοκρατίας με εγνωσμένες δημοκρατικές ευαισθησίες, ο οποίος μάλιστα ήταν και της ΕΔΕΚ.
2)Ακατανόητη η ερώτηση. Κάνε το λίγο πιο λιανό ρε φίλε.
3)Ο Δ.Χριστόφιας για τις μετακινήσεις του. Ο χρόνος είναι χρήμα, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
4) Ο Δ.Χριστόφιας και προσπαθεί να την πετύχει
5)Όση και προηγουμένως σε άλλες κυβερνήσεις. Τουλάχιστον αναλήφθηκαν ευθύνες (π.χ. παραίτηση Γεωργίου)
6)Όχι δεν ενέχει φασισμό. Απλώς τείνετε την αστυνομική αυθαιρεσία να την φορτώνετε συνεχώς στο Δ.Χριστόφια. Αν ξέρατε καλύτερα, θα γνωρίζατε ότι ο Πρόεδρος είναι ο πρώτος που καταδίκασε συλλήψεις και έρευνες που έγιναν στο όνομά του. Ναι κάποιοι ηλίθιοι φανατικοί πανηγύριζαν τότε που έγινε "έφοδος" στη σελίδα σας, αλλά ο Πρόεδρος ποτέ δεν ήταν σύμφωνος με τη δίωξη του Ξενοφώντος. Γιατί να θέλει να ηρωοποιήσει τους αντιπάλους του;
7)Φλύαρο και υπερβολικό το άρθρο του Σ.Παύλου. Χωρίς να λέει κάτι ουσιαστικό.
8)Το Πολυτεχνείο είναι πάντα επίκαιρο. Όσο υπάρχει αδικία στον κόσμο και ανάγκη για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.
9)Αν όντως ο Anef_Oriwn είναι ο βλάκας arxiepiskopos σας απολογούμαι εγώ εκ μέρους του. Πως όμως εσείς βγάλατε τέτοιο συμπέρασμα;
10) Ο Λιλλήκας ήταν μέλος των Νέων Δυνάμεων και όχι κομματικός. Το πρόβλημα δεν είναι τα "ροζ τηλέφωνα", αλλά το ότι πολέμησε την υποψηφιότητα Δ.Χριστόφια, προδίδοντας αυτούς που τον ανέδειξαν πολιτικά.
11)Ο Δ.Χριστοδουλίδης είναι σεβαστός. Ποτέ το κόμμα δε μίλησε εναντίον του. Ο ίδιος επέλεξε την απομάκρυνση από το ΑΚΕΛ και το να παρασυρθεί από εθνικιστές εναντίον μας.

Δεν είμαι ο anef, αλλά δε φοβάμαι το διάλογο. Αν έχεις οτιδήποτε άλλο ΕΔΕΚ Η.Β., εδώ είμαστε.

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

arxiepiskopos,
Μόλις τώρα ομολόγησες, ότι σκοπός σου εδώ δεν είναι να συζητάς, αλλά να κάνεις προβοκάτσιες. Λυπούμαι να πω ότι κάτι τέτοιο είναι φασιστικό και δεν αρμόζει σε έναν κομμουνιστή. Τέτοιοι φανατικοί σαν εσένα, το ξαναλέω κάνουν μεγάλη ζημιά στον πρόεδρο Χριστόφια και στην προσπάθεια για λύση, γιατί πολώνουν βλακωδώς το κλίμα.

Εγώ συζητώ. Και όπως περιμένω να πείσω, δέχομαι και να πειστώ. Στόχος μου δεν είναι όπως εσένα, να αντιμετωπίσω με ειρωνίες τους άλλους. Ειλικρινά στο λέω, το ντρέπομαι για λογαριασμό σου, γιατί τέτοιοι τραμπούκοι, είναι ίδιον γνώρισμα της Δεξιάς και όχι του δικού μας προοδευτικού χώρου.

Μαγγανοπήγαδο,
στόχος μας είναι η Λύση. Και χάρη της Λύσης, έπρεπε να κυβερνήσουμε και να υποστούμε τη φθορά και ό,τι συνεπάγεται η εξουσία. Για το θέμα του Brookings, υπήρξε μια μεγαλοποίηση μίας απομονωμένης φράσης και μια δαιμονοποίηση του Προέδρου που ήταν άδικη. Όσο για τις προτάσεις του Προέδρου για το περιουσιακό, ας μην ξεχνούμε ότι υπήρξε η θλιβερή εξέλιξη της υπόθεσης Δημόπουλος, η οποία επιβάλλει συνδυασμό αποζημίωσης και αποκατάστασης και ακριβώς αυτό περιέχουν οι προτάσεις του Προέδρου προς την άλλη πλευρά.

Anef_Oriwn είπε...

@ Ρίξε κόκκινο στη νύχτα!,

Επέτρεψε ΜΟΥ να πω δυο-τρία λόγια μια και έκαμες ουκ ολίγες αναφορές σ’ ΕΜΕΝΑ [στο nickname ΜΟΥ], αλλά και γιατί ΜΑΣ κατέβεις σαν Κριτής Μέγας για να επικρίνεις τον σχολιογράφο Arxiepiskopo [το είπες μάλιστα και «ηλίθιο» και «βλάκα», αλλά δεν πρόσεξα να έχεις την ίδια ευαισθησία να χαρακτηρίσεις τον οποιοδήποτε άλλο] και να «... απολογείσαι εσύ εκ μέρους μου»! [Από που κι ως που; Σε όρισα εκπρόσωπο ΜΟΥ;] … Αλλά φαίνεσται ΜΟΥ πως όποιος εν απ’ έξω του χορού πολλά τραούδκια ξέρει [τζιαι αποπειράται να κάμει τζιαι τον δάσκαλο]!

Δεν ξέρω πότε πρωτομπήκες σ’ αυτό το Blog, πόσο συχνά το παρακολουθείς ή πόσα κείμενα των “Κοπελιών” της Επιτροπής και σχόλια των Επιτρόπουλων τους διάβασες, όμως οφείλω να σημειώσω ότι ο σχολιογράφος Arxiepiskopos έχει δίκιο όταν ΣΟΥ λέει ότι «... Σύντομα θα διαπιστώσεις πως διάλογος μπορεί να γίνει με ανθρώπους που διαθέτουν κάποια λογική...»
Παρέα, @ Ρίξε κόκκινο στη νύχτα!, πλανάσαι πλάνη οικτρά και πλανεμένη αν πιστεύεις πως θα καταφέρεις να κάμεις διάλογο με τα φασιστούθκια που συχνάζουν εδώ μέσα... Κι αυτό θα το διαπιστώσεις πολύ σύντομα και μάλιστα ιδίοις όμμασι, αν έχεις το κουράγιο να συνεχίσεις να παρεπιδημείς επαέ ... Από που κι ως που λοιπόν να μπω ΕΓΩ σε διάλογο μ’ ένα τύπο που από την μια ΜΟΥ κάμνει ερωτήσεις δήθεν για να κουβεντιάσουμε κι από την άλλη ΜΕ καθυβρίζει αποκαλώντας ΜΕ μάλιστα και «θλιβερή σκουληκαντέρα της ΑΚΕΛικής Χούντας», ή μιλά [γενικότερα] για «ακελικούς φασίστες» [ημερ. 19 Νοεμβρίου 2010 7:11 μ.μ.].
Πέραν του ότι η στάση του Η.Β. είναι και αντιφατική και οξύμωρη [για να μην πω και σχιζοφρενική], από την άλλη έχουμε και λίγο αυτοσεβασμό! Δεν το ‘ξερα ότι «Ένας γνήσιος κομμουνιστής ...[για να] ... είναι διαλεκτικός ...», πρέπει να ‘ναι και μαλάκας και να τ’ αντιπαρέρχεται όλ’ αυτά! Γιατί να το κάμει όμως. ΕΣΥ πιστεύεις ότι μπορείς να μεταπείσεις ένα φασίστα ή έστω να το κάμεις να σεβαστεί το ότι ΕΣΥ έχεις διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις; Πρόσεξες που ο Μαγγανοπήγαδος γράφει το ΑΚΕΛ με λατινικούς χαρακτήρες [δηλ. AKEL]; Μ’ αυτό θέλει να υποβάλει κάποια πράγματα που δικοί ΜΟΥ λόγοι αυτοσεβασμού ΔΕΝ ΜΟΥ επιτρέπουν να μπω σε συζήτηση μαζί του... Γι’ αυτό και πιστεύω ότι ενίοτε η ειρωνεία είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων ακραίων φαινομένων και καταστάσεων, αφού δεν μπορούμε να διαλεχθούμε ...

Το ίδιο ισχύει και για τον ΕΔΕΚ Η.Β.. Και όφειλες, κατα την ταπεινή ΜΟΥ γνώμη, πριν του στείλεις τες απολογίες ΣΟΥ και μάλιστα εκ μέρους ΜΟΥ, να διασταυρώσεις αυτά που υποβολιμαία λεν μια την άλλη για ΜΕΝΑ [μεταξύ άλλων ότι είμαι και ο Arxiepiskopos και δεν ξέρω κι ΕΓΩ ποιος άλλος] ή να μελετήσεις γενικότερα τη στάση του απέναντι ΜΟΥ!
Πως να κάμεις διάλογο με κάποιο [όπως τον Η.Β. ] που προσπαθεί λυσσασμένα να πιάσει το πόδι ΣΟΥ για «να σε κάμει με τα κρεμμυδάκια», όπως είπε ξανά και ξανά;
Πως να κάμεις διάλογο με κάποιο [τον Η.Β.] που λέει συνεχώς ότι ΕΓΩ είμαι [δηλ. τ’ όνομα ΜΟΥ είναι] στο email που έστειλε η γραμματέας του Άντρου Κυπριανού, αλλά αυτός ο τύπος [ο Η.Β.] δεν έχει και τ’ αρχίδια να με κατονομάσει; Ποιος είμαι τελικά ο Χρίστος Χρίστου ή ο Πιτττάζιης; Δεν είμαι ο σχολιογράφος Arxiepiskopos; Ας ΜΟΥ πει τελικά ποιος είμαι γιατί κινδυνεύω να πάθω και κρίση ταυτότητας ή να νομίσω ότι είμαι τριπλή για τετραπλή προσωπικότητα!

[Συνεχίζεται] ...

Anef_Oriwn είπε...

Δεν είναι ποταπό και μικροπρεπές [αλλά και φασιστικό] εκ μέρους αυτού του τυπάκου [του Η.Β.] να προσπαθεί να αποκαλύψει τη ταυτότητα ΜΟΥ τη στιγμή που ο ίδιος θέλει να κρατήσει τη δικιά του μυστική; Δεν είναι χαφιεδισμός να υποβάλλει ότι είμαι ο Χριστός Χρίστου της Cybarco; Αν όντως είμαι γιατί ΔΕΝ σέβεται το δικαίωμα ΜΟΥ στην Ανωνυμία, όπως απαιτεί για τον Εαυτό ΤΟΥ; Κι αν ΔΕΝ είμαι, τι να τον πούμε; Μέγα ηλίθιο και βλάκα που διασύρει και βρίζει, παρασυρόμενος από τες εμμονές του [στην μάχη του με τους ανεμόμυλους] ένα άτομο που ΔΕΝ έχει ΚΑΜΙΑ σχέση μαζί ΜΟΥ; Τι διαλεκτική συζήτηση να κάμουμε μαζί μ’ αυτό το ανθρωπάκι;



Ούτ’ ΕΓΩ φοβάμαι τον διάλογο!!! Αλλά ο Η.Β. είναι ξύλο απελέκητο και είναι χάσιμο χρόνο να σπαταλώ χρόνο και φαιά ουσία και ν’ ασχολούμαι μαζί ΤΟΥ!!! Κι αυτά τα ‘χω επεξηγήσει και σε 4 σημεία σε σχόλιο ΜΟΥ πιο πάνω [19 Νοεμβρίου 2010 2:49 μ.μ.] ... Κι αυτός για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα [όπως τα “Κοπέλια” της Επιτροπής], ΜΑΣ λέει [σε σχόλιο ΤΟΥ ημερ. 19 Νοεμβρίου 2010 7:11 μ.μ., όπου στο τέλος μ’ έβρισε μάλιστα], το περισπούδαστο: «...Their house, their rules που λέγαμε και στην Αγγλία ...» Κι ΕΜΕΝΑ γούστο και καπέλο ΜΟΥ [στην ουσία για τους λόγους που ανάφερα πιο πάνω] να μην απαντώ εδώ. Και σιγά τον πολυέλαιο που θα «παραμείνω εκτεθειμένος» [όπως λαλεί] γιατί δεν απαντώ στον Η.Β..
Όμως υπόσχομαι, πως αν δηλώσει ευθαρσώς πως θα λάβει μέρος σε τέτοια συζήτηση στο δικό ΜΟΥ Blog τότε θα κάμω ειδική ανάρτηση εκεί απαντώντας σ’ ΟΛΑ τα συγκεκριμένα ερωτήματα του!!! Όμως ΔΕΝ θα τολμήσει να κάμει κάτι τέτοιο! Φοβάται να βγει από το μαντρί του W.C. Blog!!!
Και κοίτα πως ΜΟΥ απάντησε όταν τον ρώτησα «Γιατί διαγράφηκε η συζήτηση μεταξύ Ημών σε προηγούμενο post;» [δηλ. μεταξύ του Η.Β. και ΕΜΕΝΑ!] ... Και ΜΟΥ απάντησε το ανθρωπάκι «Προφανώς γιατί ο arxiepiskopos λέει βλακείες και δεν κάνει ποτέ συζήτηση» … Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα! [Θα γράφω ΕΓΩ και θα σβήνουν οι άλλοι;] ...

Αυτά λοιπόν παρέα @ Ρίξε κόκκινο στη νύχτα!...
Σίγουρα αυστηρός μαζί ΣΟΥ, αλλά ήθελες διαλεκτική!

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Αγαπητέ Anef_Oriwn, λυπούμαι που θα είμαι αυστηρός μαζί σου, αλλά εμείς οι κομμουνιστές δε φοβόμαστε το διάλογο και ψάχνουμε την ουσία σε μια συζήτηση. Η Κυπριακή Αριστερά διακρίθηκε από τη μετριοπάθειά της.

Τα τελευταία χρόνια, από τότε που αναλάβαμε την εξουσία, διάφοροι φανατικοί, όπως εσένα και τον arxiepiskopos, έχουν καταφέρει να αμαυρώσουν την εικόνα του Προέδρου και του χώρου μας και να δημιουργήσουν ένα φανατικό ρεύμα εναντίον μας.

Ειδικά για την ΕΔΕΚ, πιστεύω ότι η άρνηση μας να συζητήσουμε μαζί τους, τους οδήγησε στη διάλυση της συνεργασίας και στο να υπερισχύσουν εκεί οι ακραίοι λυσσαριδικοί.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, έχει δυστυχώς συμβούλους σαν εσένα, που προκαλούν με τη στάση τους και που τον οδηγούν και τον ίδιο σε άκαιρες τοποθετήσεις που αδικούν τον Άνθρωπο Δημήτρη, που είναι ένας σπάνιος και καλότατος άνθρωπος.

Να σου το πω αλλιώς, γιατί ο Στέφανος πείθει και ο Άντρος όχι;

Είδα και το Blog σου εσένα, είδα και το Blog εδώ και λέω υπεύθυνα, ότι εδώ είναι κατά πολύ πιο δημοκράτες από εσένα, γιατί βάζουν επιχειρήματα για να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους, ακόμη κι αν χρησιμοποιούν υπερβολές, προπαγάνδες κλπ. Μπορεί να διαφωνώ μαζί τους εδώ κατά βάση, αλλά κάτι έχουν να πουν. Εσύ ρε φίλε, τίποτα δε λες συνήθως. Και ο δικός σου ο φανατισμός είναι χειρότερος.

Και τι σημαίνει να λέεις του άλλου "Συζητώ μαζί σου αλλά μόνο στο δικό μου blog"; Μα πας καλά; Τι νοοτροπία είναι αυτή;

Είμαι αυστηρός μαζί σου, γιατί τύποι σαν εσένα, φανατικοί σαν να είναι φασίστες, έχουν κάνει πολλή ζημιά και στο χώρο μας, αλλά και στο όραμα της λύσης.

Την καλημέρα μου.

Anef_Oriwn είπε...

Χεχεχε!!! “Ο αλουπός τζι’ αν εχώννετουν ο νούρος του εφαίνετουν!!!” Προβοκάτορα ψευδοκόκκινε της δεκάρας και ροζούλη της νύχτας για πήγαινε να δεις αν έρχομαι!!! Βρωμάς προβοκάτσια από χίλια μύρια κύματα!!! Σε πήραμε πρέφα!!! Περαστικά ΣΟΥ!!!

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Anef_Oriwn, αν κάποιος είναι προβοκάτορας είσαι εσύ και φανατικοί σαν εσένα. Η ζημιά που προκαλείτε είναι ανυπολόγιστη. Καταλαβαίνεις ότι ποτέ το Κόμμα δεν ήταν τόσο απομονωμένο;

Μαγγανοπήγαδο, λυπούμαι αλλά και ο δικός σου τρόπος δεν είναι ο τρόπος του διαλόγου. Η εκτόξευση ατεκμηρίωτων χαρακτηρισμών δε σε τιμά καθόλου. Βρες μου κάπου που το ΑΚΕΛ σήμερα υποστήριξε σταλινικές μεθόδους ή τίμησε τον Στάλιν. Όσον αφορά τη λύση που συζητά ο Πρόεδρος, δεν καθόρισε ο ίδιος το πλαίσιο, αλλά το πλαίσιο καθορίστηκε από το 1977 και υποστηρίζεται έκτοτε από όλες τις δυνάμεις του τόπου (πλην ΕΥΡΩΚΟ).
Arxiepiskopos, επαναλαμβάνω, εξακολουθείς να μη λες τίποτα. Ούτε ένα επιχείρημα, ούτε μια πολιτική θέση. Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...
Όσον αφορά τη λύση που συζητά ο Πρόεδρος, δεν καθόρισε ο ίδιος το πλαίσιο, αλλά το πλαίσιο καθορίστηκε από το 1977 και υποστηρίζεται έκτοτε από όλες τις δυνάμεις του τόπου (πλην ΕΥΡΩΚΟ).

Θα διαφωνήσω μαζί σου. Οι διαπραγματεύσεις που γίνονται από το 1977 οδήγησαν στο σχέδιο ΑΝΑΝ το οποίο απορρίφθηκε ΟΛΟΚΛΗΡΟ από τον Κυπριακό Λαό με το δημοψήφισμα. Ουσιαστικά κατά την άποψη μου οι διαπραγματεύσεις μετά το 2004 έπρεπε να ξεκινήσουν σε νέα βάση.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αγαπητέ Ρίξε Κόκκινο...

Την απάντηση δεν την ζήτησα από σένα, αλλά εκτιμώ το ότι κάποιος απάντησε. Υπάρχουν και καλόπιστοι ΑΚΕΛικοί και με αυτούς μπορούμε να συζητήσουμε. Επειδή έχει μπει άλλη ανάρτηση, να μου επιτρέψεις όταν υπάρξει νέα ευκαιρία για σχόλια να σου απαντήσω αναλυτικά.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που αντιλαμβάνεσαι ότι οι ακελοπροβοκάτσιες του Anef_Oriwn και της θλιβερής στρατιάς των σκουληκαντέρων της Επαγρύπνισης ζημιώνουν το ΑΚΕΛ. Όμως να σου πω απλά ότι δεν είναι θέμα επικοινωνιακό εδώ. Οι ενέργειες του ΑΚΕΛ και ειδικά του Χριστόφια ξεπουλούν την πατρίδα μας στον κατακτητή. Είναι άλλο να διαπραγματεύσαι και άλλο να δίνεις γη και ύδωρ στον κατακτητή.

Απευθύνομαι τώρα προς τον Anef_Oriwn. Θλιβερέ Επαγρυπνίτη, ως πότε θα αποφεύγεις να απαντήσεις στα ερωτήματά μου; Στα ξαναθέτω εδώ:


1) Τον Παπασάββα ποιος τον διόρισε;

2)Ποιος έδωσε κίνητρα για επιχορήγηση της "ομάδας του λαού";

3) Ποιος πήρε ιδιωτικά jet;

4) Ποιος επικαλέστηκε "Δίκαιη Κοινωνία";

5)Πόση αξιοκρατία μαρτυρεί το email της Ανθής ή το φαξ της γραμματέως του Β.Γεωργίου;

6)Δεν ενέχει φασισμό ο τρόπος που συμπεριφέρεται η κυβέρνηση Χριστόφια σε όσους διαφωνούν μαζί της;

7)Πως σχολιάζεις το άρθρο του Σάββα Παύλου που έβαλε η Επιτροπή;

8)Τι σημασία έχει για σένα το Πολυτεχνείο; Δεν νομίζεις ότι είναι επίκαιρο σήμερα που έχουμε ένα φασιστικό καθεστώς;

9)Γιατί σταμάτησες να γράφεις ως arxiepiskopos;

10) Anef_Oriwn, όταν ο Λιλλήκας ήταν κοντά σας ήταν καλός και σήμερα όχι; Τα ροζ τηλέφωνα που λες στην άλλη ανάρτηση, εννοώντας τα TELEMEDIA μάλλον (κάτι τέτοιο δεν τα έλεγαν;), που γνωρίζεις ότι ΔΕΝ ήταν ροζ τηλέφωνα, δεν ήταν τότε που ήταν μέσα στο ΑΚΕΛ; Τότε σου έκανε και σήμερα ΟΧΙ;

11) Εσένα ποια η γνώμη σου για το Δώρο Χριστοδουλίδη; Αξίζει τέτοια αντιμετώπιση από το ΑΚΕΛ, μετά από όσα σας πρόσφερε; Γιατί ρε; Επειδή ο άνθρωπος δε δεχόταν το ανανικό έκτρωμα; Δεν ντρέπεστε λίγο;

Φοίβος είπε...

Παίδες,
μην απαντάτε στον Ρίξε κόκκινο ...βαλτός ή αυτοβαλτός είναι. Και προφανώς ικανότατος: μονοπώλησε τη συζήτηση ο αθεόφοβος!
Και τώρα στην ουσία: Τα σημερινά τεκτενόμενα στην ΕΔΕΚ μου θυμίζουν τα τότε τεκτενόμενα, πριν 25 περίπου χρόνια ...τότε που αποχωρήσαμε απο το κόμμα και πήγαμε ο καθένας ΕΣΣΩ του. Άλλοι στη συγγραφή άρθρων σε εφημερίδες, άλλοι σε οικολογικα κινήματα κοκ όχι αδρανείς και αμέτοχοι στην πολιτική αλλά ΕΣΣΩ μας, εκτός δηλαδή του πρώην κόμματός μας της ΕΔΕΚ. Κάποιοι είπαν θα το πολεμούσαν από μέσα στο κόμμα ...μετά από τόσα χρόνια ...μιαν από τα ίδια, δυστυχώς.