ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010



Αφίσα του πάντα παρόντος στους αντικατοχικούς αγώνες, "ΜΕΤΩΠΟΥ Η.Β."

Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται πολλές αντικατοχικές εκδηλώσεις, τόσο στην Κύπρο, όσο και σε μεγάλα φοιτητικά κέντρα, με σκοπό την καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους (την ίδια ώρα που ο Δ.Χριστόφιας το αναβαθμίζει σε "συνιστών κράτος").

Μας απογοήτευσαν ιδιαίτερα τα ακόλουθα:

1) Το ότι προσπάθησαν κάποιοι, περισσότερο από κάθε φορά να δοθεί ομοσπονδιακός χαρακτήρας στις εκδηλώσεις, με πρωταγωνίστρια σε αυτό την Προοδευτική. Στην Κύπρο, η ΠΟΦΕΝ-ΠΣΕΜ, που ελέγχονται από το ΔΗΣΑΚΕΛ (ιδίως το ΑΚΕΛ) κατάφεραν να παρεισφρήσει το σύνθημα "ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΜΕΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ", ανάμεσα σε άλλα άκαιρα ψευδοεπαναπροσεγγιστικά συνθήματα.

Επιπλέον, στη Θεσσαλονίκη, σε αντίθεση με άλλες χρονιές δεν πραγματοποιούνται ενιαίες εκδηλώσεις. Ανακοίνωση της ΠΕΟΦ διαμαρτύρεται έντονα για το ότι έγιναν προσπάθειες για ομοσπονδοποίηση του πλαισίου των εκδηλώσεων με διανομή ομοσπονδιακών φυλλαδίων, κάτι για το οποίο, αν ευσταθεί, πιστεύουμε ότι οι υπόλοιπες οργανώσεις και ειδικά οι παρατάξεις ΑΓΩΝΑΣ και ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, πρέπει να λογοδοτήσουν.

Εμείς δε λέμε ότι σώνει και καλά θα έπρεπε να εγκριθεί αντιομοσπονδιακό πλαίσιο για τις εκδηλώσεις, αφού αντιλαμβανόμαστε ότι οι εκδηλώσεις είναι κοινές. Όμως άλλο ένα κοινό πλαίσιο και άλλο η προσπάθεια καπελώματος των φοιτητών ΚΑΙ ομοσπονδιακοποίησης του φοιτητικού κινήματος από το ΑΚΕΛ, δυστυχώς με τη θλιβερή συνδρομή οργανώσεων άλλων κομματικών χώρων (περισσότερο λυπούμαστε για τις οργανώσεις της ΕΔΕΚ και του ΔΗΚΟ, αφού φαίνεται ότι ο μιγκριλισμός και ο καρογιανισμός πρυτάνευσαν αυτές τις μέρες σε αυτές)


2) Το ότι για ακόμη μια χρονιά γίνεται μια φασιστική προσπάθεια μαντρίσματος των νέων μας σε ένα γήπεδο, αυτή τη φορά του Ορφέα, υπό το καπέλο δυστυχώς του ΑΚΕΛ. Ας ελπίσουμε ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ Κ.Τσιουπανής, ο οποίος υπήρξε Tασσικός μέχρι τα μπούνια, δε θα προβεί σε μια γλυκανάλατη φιλοδιζωνική ομιλία.

Στη φωτογραφία ένας μικρός γκρίζος λύκος, που μετατρέπεται σε ασπίδα και σπαθί της μετατροπής των οργανώσεων του αντικατοχικού χώρου, σε γκαράζ της ομοσπονδιακής Προοδευτικής.

3) Το ότι μόνο δύο κόμματα διοργανώνουν εκδηλώσεις (ας είναι και σε κλειστό χώρο, πάλι καλά που κάνουν εκδηλώσεις) και αυτά είναι η ΕΔΕΚ στο Κλεοπάτρα και το ΕΥΡΩΚΟ στο Δημ.Θέατρο Στροβόλου

4) Το ότι κάποιοι επονομαζόμενοι αντιρατσιστές, σιωπούν και πάλι μπροστά στο μεγάλο και οργανωμένο ρατσιστικό έγκλημα της κατοχής και της ντε φάκτο διαίρεσης της Κύπρου σε φυλετικές ζώνες.

Στη φωτογραφία, ο Μιγκρίλ, ετοιμάζεται να παρκάρει το άδειο πλέον και σχεδόν διαλυμένο λεωφορείο του ΙΟΡΔΑΝΩΝΑ στο γκαράζ της διζωνικής Προοδευτικής

5) Το ότι (και φέτος) στο Ηνωμένο Βασίλειο, η γνωστή οργάνωση "Ιορδανώνας Η.Β.", υποστήριξε την απάλειψη του συνθήματος "Η Κύπρος είναι ελληνική". Κρίμα ρε Πάρη και μας είπατε ότι θα αλλάζατε προς το καλύτερο, αλλά πάλι γκαράζ της Προοδευτικής μείνατε!

Σας ενημερώνουμε πιο κάτω για τις υπαρκτές και ανύπαρκτες εκδηλώσεις των ημερών.

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΔΕΚ

Χαιρετισμος: ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ
Επίτιμος Πρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Ομιλητής: ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Λ. ΟΜΗΡΟΥ
Πρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚ

την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΔΑΚΗΣ - κρητική λύρα, τραγούδι
ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΑΒΑΚΗ - τραγούδι, πιάνο
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΥΛΗΣ - κιθάρες

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΡΩΚΟ

Ένα κατανυκτικό μουσικό αφιέρωμα στην κατεχόμενη γη μας και στην ημέρα μνήμης των αγνοουμένων αδελφών μας ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 8:30 το βράδυ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ.

Με τη μαζική συμμετοχή μας στη συναυλία θα δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα αγώνα και αντίστασης στις μεθοδεύσεις νομιμοποίησης των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής. Θα πούμε ξεκάθαρα πως εμείς, στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ, κάνουμε πράξη το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» και διατηρούμε ακόμα ζωντανά το όραμα και την ελπίδα της δικαίωσης και της επιστροφής. Επιβάλλεται όλοι να δώσουμε το παρών μας στη συναυλία αγώνα.

Εισιτήρια θα προπωλούνται προς €20 από τα γραφεία του Κόμματος και τα Ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΦΕΚ Η.Β.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ΕΦΕΚ διοργανώνει αντικατοχικές εκδηλώσεις με συμμετοχή όλων των φοιτητικών παρατάξεων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 15/11/2010, με συμμετοχή όλων των φοιτητικών οργανώσεων.


Στη φωτογραφία, αφίσα από την εκδήλωση της ΠΕΟΦ στη Θεσσαλονίκη

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΟΦ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών (Π.Ε.Ο.Φ.) σας προσκαλεί στις αντικατοχικές – αντιομοσπονδιακές εκδηλώσεις που διοργανώνει με αφορμή την καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο (15 Νοεμβρίου 1983).


Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις μας που πραγματοποιούνται όπως παρακάτω:
(α) Απεργία Πείνας : Από τις 12:00 της 13ης μέχρι τις 12:00 της 15ης Νοεμβρίου, έναντι του τουρκικού προξενείου.
(β) Διαφώτιση με αντικατοχικό – αντιομοσπονδιακό υλικό από τις 13 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, 11.00π.μ. μέχρι 04:00μ.μ..
(γ) Αντικατοχική – Αντιομοσπονδιακή εκδήλωση στις 15 Νοεμβρίου, ώρα 5:00μ.μ.στην αίθουσα του Θεάτρου ‘Ολύμπιον’ (Αριστοτέλους 10) με χαιρετισμό από τη Δασκάλα κ. Χαρά Νικοπούλου και κεντρικό ομιλητή τον κ. Σαρρή Νεοκλή (Ιστορικό – Τουρκολόγο)
(δ) Ειρηνική Αντικατοχική – Αντιομοσπονδιακή πορεία διαμαρτυρίας στις 15 Νοεμβρίου, ώρα 7:00μ.μ. αρχομένη από το Θέατρο ‘Ολύμπιον’ μέχρι το Τουρκικό Προξενείο.


Παρακαλούμε όπως συνδράμετε γενικά στις προσπάθειές μας για καταδίκη του ψευδοκράτους, ώστε να διατρανώσουμε όλοι οι Έλληνες μαζί τη διαμαρτυρία μας ενάντια στην παρανομία και τη νοσταλγία επιστροφής στα όπου γης κατεχόμενα πάτρια εδάφη.

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΦΑΕΦΠ

Κύπρος:

Στις 15/11 η καθιερωμένη πορεία καταδίκης από την Α.Φ.ΕΠΑΛξη στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Προ-συγκέντρωση στην πλατεία της Παναγίας Φανερωμένης η ώρα 9:30 π.μ

Αθήνα:

- Μεγάλη εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους από το ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. 14/11/2010 στο οίκημα του (Παιανίας 5-7, Ζωγράφου). Θα μιλήσουν οι ηρωικές δασκάλες κα Ελένη Φωκά και κα Χαρά Νικοπούλου.

- Στις 15/11/2010 σε καλούμε στην καθιερωμένη Αντικατοχική πορεία που διοργανώνει η ΕΦΕΚ Αθήνας (προσυγκέντρωση στο οίκημα μας Παιανίας 5-7, Ζωγράφου η ώρα 17:00).

Θεσσαλονίκη:

Η Π.Ε.Ο.Φ διοργανώνει το Σάββατο 13/11/2010 στις 12:00 το μεσημέρι έναρξη τριήμερης απεργίας πείνας, απέναντι από το τουρκικό προξενείο, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 15/11/2010 στις 12:00 το μεσημέρι. Τη Δευτέρα 15/11/2010 η ώρα 17:30 Αντικατοχική-Αντιομοσπονδιακή εκδήλωση στο ‘ΟΛΥΜΠΙΟΝ’ (Αριστοτέλους 10) με ομιλητή τον κ. Νεοκλή Σαρρή. Θα ακολουθήσει μεγάλη πορεία καταδίκης του ψευδοκράτους με κατάληξη στο τουρκικό προξενεί.

Πάτρα:

Ομιλία » 27 ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ.ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ» από Α.Φ.Σ.Κ ΦΛΟΓΑ στο «Κοινοτικόν», Κανακάρη 227 (μεταξύ Τσαμαδού & Σαχτούρη)

‘Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων‘
«15 Νοεμβρίου 2010: Ημέρα καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους»
09 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλη Αντικατοχική Πορεία

Λευκωσία: Πλατεία Φανερωμένης, 9:30 πμ, προς οδόφραγμα Λήδρα Πάλλας

Λεμεσός: Κινηματογράφος Οθέλλος 10 πμ

Λάρνακα: Παγκύπριο Γυμνάσιο 10 πμ

Α.Φ. Έπαλξη Πανεπιστημίου Κύπρου‘
«Πορεία καταδίκης του Ψευδοκράτους»
05 Νοεμβρίου 2010

Ο αγώνας που απαιτείται για την πολυπόθητη Απελευθέρωση και την οριστική Εθνική μας αποκατάσταση διέρχεται από ένα δύσκολο δρόμο. Οι περιστάσεις επιβάλλουν την ανάληψη μακροχρόνιας πρωτοβουλίας για τη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού η οποία θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των μονίμων κατοίκων της Κύπρου. Η λύση χάριν της λύσης δεν είναι ασφαλής επιλογή. Γι’ αυτό πέραν από την πολιτική βούληση, απαιτείται η εθνική συμφιλίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και συμφέροντα, οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

27 χρόνια έχουν περάσει από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους από τους Τούρκους εισβολείς.

27 χρόνια μετά οι αγώνες μας βρίσκουν πάλι στις επάλξεις, πιστούς στον αγώνα μας για ΠΑΤΡΙΔΑ - ΤΙΜΗ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ


ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΑΜ

Συγκεντρώσεις στα γραφεία του ΕΛΑΜ στις 15/11/2010, 10 πμ και μαθητικές πορείες

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΚΕΛ

Δε θα γίνουν! Προφανώς για να μη χαλάσει το καλό κλίμα με τους Αττίλες

Στη φωτογραφία, μέλη της ΚΙΣΑ διαμαρτύρονται για τις ναζιστικές εκδηλώσεις ενάντια στην κατοχή

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙ
ΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΙΣΑ-ΤΡΙΜΙΚΛΙΝΙΩΤΗ

Εκδήλωση με τίτλο "ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΟΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ":

Μεγάλες συγκεντρώσεις, έξω από τα γραφεία του Νεοκλή Συλικιώτη, του ΔΗΣΑΚΕΛ, του ΠΟΛΙΤΗ και του ΦΑΣΙΚΚ!

Επιμέλεια: Αγησιστράτη για το christofias-watch