Παραπολιτικά ανάλεκτα στην τύχη (18)

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Μιαν σου, μιαν μου φίλε μου Ντερβίς! Μιαν φοράν να μαστιγώνεις εσύ τους Ε/Κ και μιαν φοράν εγώ!

•Ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει ονομάσει τους σφετεριστές των περιουσιών μας «χρήστες». Φαίνεται αυτό δεν είναι αρκετό. Για τούτο μιλώντας προχθές στο προεδρικό, είπε ότι το προεδρικό ανήκει στο λαό και συνέχισε εξηγώντας, ότι εννοεί όλο το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Και είπε ότι προσδοκά να δει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να χρησιμοποιούν μαζί το προεδρικό. Θέλει δηλαδή να τους μετατρέψει και σε χρήστες του προεδρικού. Αφού ήδη έχει αποδεχθεί την εκ περιτροπής προεδρία, γιατί να μη δούμε και ένα κυπροποιημένο έποικο να γίνεται ένοικος του προεδρικού;

•Εκπρόσωπος του ‘Ερογλου φέρεται να δήλωσε: «Εμείς διακόπτουμε και τη θεία λειτουργία των γκιαούρηδων, εμείς διακόπτουμε ότι θέλουμε, όταν γίνεται στο Κράτος μας. Μόνο τις συνομιλίες δεν διακόπτουμε. Περιμένουμε μέχρι να κάμει όλες τις παραχωρήσεις ο πρόεδρος του ελληνικού κρατιδίου του νότου και μετά βλέπουμε». Το καλό κλίμα διατηρείται.

•Μα δεν ακούει ο πρόεδρος την πλειοψηφία του λαού που σε κάθε δημοσκόπηση βροντοφωνάζει: «Δεν θέλουμε την ομοσπονδία σου με την εκ περιτροπής προεδρία σου, τη σταθμισμένη ψήφο σου, του εποίκους σου και τους «χρήστες» σου.» Δεν την ακούει και αναμένει από τους «ωραίους ‘Ελληνες» να του το ξαναπούν. Η ομοσπονδία του Χριστόφια δεν είναι αυτή που αποδέχτηκε ο Μακάριος, πότε επιτέλους θα το καταλάβει;

•Ο πρόεδρος λέει : «πρέπει επιτέλους να σταματήσει το ένα σου ένα μου». Μα που είδε το «ένα σου ένα μου»; Αφού ως τώρα η εξίσωση ήταν ένα για τους Τούρκους, μηδέν για μας». ‘Υστερα δύο για τους Τούρκους, μηδέν για μας, τρία για τους Τούρκους, μηδέν για μας. Ούτε την απλή εξίσωση δεν τηρεί ο πρόεδρος. Τους έδωσε εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο, παραμονή εποίκων, ονόμασε χρήστες τους σφετεριστές και αυτός πήρε μηδέν από μηδέν, μηδέν εις το πηλίκο. Κι ακόμα συνεχίζει ακάθεκτος.

•Ωραία εξίσωση. Ο πρόεδρος εξίσωσε το Τουρκικό κράτος με καμιά δεκαπενταριά ανεγκέφαλους χούλιγκανς. Μεγάλη τιμή τους έκαμε. Και δεν ήταν ούτε εδονόπουλα. ‘Ηταν «φασίστες, εθνικιστές και εξτρεμιστές», όπως τους αποκάλεσε.

•Αν δικαιολογούνται, δικαιολογούνται. Αν δεν δικαιολογούνται δεν δικαιολογούνται. Είτε δικαιολογούνται, είτε δεν δικαιολογούνται το γεγονός είναι ένα. Δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο και μεις βλέπουμε και προστατεύουμε το καλό κλίμα και την κουλτούρα λύσης. Λύσης και διάλυσης φυσικά.

Το παρδαλό κατσίκι για το Christofias-watch

23 Σχόλια:

μιστερ μαξ είπε...

δεν ηταν εδονοπουλα, ηταν ΑΚΕΛιτες, εσεις το ειπετε στο προηγουμενο σαν θεμα, "επιτροπη για την Αποκατασταση της Δημοκρατιας".

Επίτροποι, ειστε υπερ ή κατα του να βγει πορισμα για το πραξικοποιημα;

Φταινε καθολου οι Χουντικοι και οι ΕΟΚΑτζηδες-(βητα) για το πραξικοποιημα ή φταιει ο χριστοφιας;;;

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Βεβαίως να βγει πόρισμα. Βεβαίως φταίνε οι χουντικοί-εοκαβητατζήδες για το πραξικόπημα. Ποιος είπε ότι φταίει ο Χριστόφιας;

Unknown είπε...

Φίλοι της επιτροπής λύστε μου μιαν απλή απορία σας παρακαλώ. Γιατί ονομάζουμε την εξέγερση των Τουρκοκυπρίων το 63 Τουρκοανταρσία και την επέμβαση της Τουρκίας την περιορίζουμε στους βομβαρδισμούς της Τυλληρίας???????? Αυτό δεν είναι λάθος????? Δεν θα έπρεπε να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και να επανατοποθετήσουμε τα γεγονότα σε σωστή βάση??? Το 63 έγινε ή δεν έγινε πραξικόπημα από μια μερίδα συμπατριωτών μας ???? Η επέμβαση της Τουρκίας ήταν εισβολή ή δεν ήταν εισβολή και κατοχή?????????? Λοιπών εγώ προτείνω όπως ονομαστεί το πραξικόπημα και η εισβολή του 74 σε πραξικόπημα Β’ και Εισβολή Β’&Γ’.

Πρώην Κομμουνιστής είπε...

Για άλλη μια φορά, ο Ευέλικτος χρησιμοποιεί τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ όπως ο μεθυσμένος τον φανοστάτη: όχι για να φωτίσει το δρόμο του, αλλά για δεκανίκι που θα στηρίξει τα σαθρά του επιχειρήματα.

Εγώ φταίω ! εγώ φταίω για όλα , επειδή είμαι ωραίος, γιατί είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ , γιατί αντιστέκομαι στην τουρκοποίηση της πατρίδας μας με τη λύση της ΔΔΟ.


Λυκούργος. Νομοθέτης και βασιλιάς της Σπάρτης

Έγινε τόσο ανώτερος άνθρωπος ώστε περιφρόνησε τη βασιλεία και πέθανε εθελοντικά από ασιτία για να δείξει στους συμπολίτες του ότι όπως και η ζωή έτσι και ο θάνατος πρέπει να είναι πράξη με πολιτική σημασία.
Σήμερα λέξεις όπως παιδεία, αγωγή και οργανωμένη πολιτεία είναι δικές τους εφευρέσεις. Από όλο τον αρχαίο κόσμο και από τους σπουδαιότερους φιλόσοφους αναγνωριζόταν ως ο μεγαλύτερος άνθρωπος που έζησε ποτέ.

Εσύ Ευέλικτε τι περιμένεις ? Να σκοτώσεις εμάς πρώτα και μετά να γίνεις ο ιδανικός αυτόχειρας ?

Ανώνυμος είπε...

"γιατί να μη δούμε και ένα κυπροποιημένο έποικο να γίνεται ένοικος του προεδρικού;".

Πάντως ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι το δέχεται αυτό!

φασιστας προσφυγας είπε...

ο αιαντας μαλλον καταγεται απο το ακελ αφου ο αληθινος αιαντας δεν λεει τετοια ψεματα.το 63 ωστε εγινε πραξικοπημα.ξερεις στο ναζιστικο ελαμ διδασκονται οτι ο χιτλερ ηταν ενας καλος ανθρωπος που πηγε στην ελλαδα για να τους σωσει απο τον κομμουνισμο.βαφτισαν κομμουνιστη τον μεταξα?η εδον βαφτισε πραξικοπημα της ανταρσια των μογγολων.εκτος αν εννοεις συμπατριωτες τους μογγολους ειρωνικα

Χαμάλης είπε...

Όταν ήρταν οι Εγγλέζοι στην Κύπρον το 1878, στο λιμάνι της Λάρνακας εκαρτέραν τους ο αρχιεπίσκοπος με μεγάλην συνοδείαν, για να τους προϋπαντήσει τζιαί να τους ευχαριστήσει που μας απαλλάξαν που τον Οθωμανικόν ζυγόν. Σημειωτέον ότι μέχρι τότε οι Οθωμανοί έν αφήναν μιαν κοπελλούαν δικήν μας να γεννήσει κοπελλούθκια που τον άντραν της. Εβιάζαν τες ούλλες. Εβιάζαν τζιαί τους αρσενικούς συνήθως. Το αν μιλούμεν Ελληνικά ωφείλομεν το στες κοπελλούες τζιείνες, τες γιαγιαδες μας που επιμέναν να αναγιώννουν τα κοπελλούθκια τους Ελληνικά. Όσον πικρή τζιαί αν είναι η αλήθκεια, εν αλήθκεια τζιαί όποιος έν την δέχεται να πάει να γαμηθεί. Τζιαί εγιώ που τα γράφω τωρά έρκεται μου να ξεράσω, αλλά η αλήθκεια εν αλήθκεια.
Μόλις ήρταν οι Εγγλέζοι τούτα ούλλα εσταματήσαν τα διά ροπάλου τζιαί ο κόσμος τζιαί η εκκλησιά ήταν πολλά ευχαριστημένοι. Σημειωτέον πάλε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση όχι μόνον βιασμού αλλά έστω τζιαί μόνο απρεπούς συμπεριφοράς σε κοπέλλαν δικήν μας από τους Εγγλέζους.
Οι Εγγλέζοι όμως εφέραν τζιαί άλλα στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού. Εφέραν τζιαί το κτηματολόγιον τζιαί την παιδείαν που εστιάζεται στην επιστήμην παρά στη θρησκεία. Αμάν λαλούν οι παπάες. Τόσον τζιαιρόν εποφασίζαμεν ποιόν κομμάτιν γης εν της εκκλησιάς τζιαί αμέσως εγένετουν δικόν μας. Οι Τούρτζιοι έν εφέρνασιν ένστασιν άν το κομμάτιν ανήκεν σε χριστιανόν. Τωρά τούτα ούλλα κομμένα; Διότι με το κτηματολόγιον η περιουσία της εκκλησιάς εν να γραφτεί κάτω. Τζιείνη ένει τζιαί κανεί. Έν έσιει άλλην. Α α α α !
Τζιαί ξανά αμάν! Τούτοι οι κωλοεγγλέζοι θέλουν επιστημονικήν παιδείαν. Μα όπου η επιστήμη πολλινίσκει, η θρησκεία λλιανίσκει. Καταστροφή! Α α α α !
Άσσικτηρ! Εν τους θέλουμεν τους Εγγλέζους πιον. Εν στυγνοί κατακτητές, εν τύρρανοι, εν αλλόθρησκοι εν ποτζιείνοι εν ποτούτοι.
Να κάμουμεν αγώναν να τους δκιώξουμεν τζιαί να ενωθούμεν με την Ελλάδαν, που αν αθθυμάστε καλά, εν η μητέρα πατρίδα μας. Τζιείνοι έν έχουν ούτε κτηματολόγιον τζιαί που επιστήμην έν ηξέρουν που πάσιν τα τέσσερα τους.
Έξω οι Εγγλέζοι, οι κατακτητές, οι τύρρανοι, οι . . . . . .

Αυτός είναι φίλε μου ο λόγος που η εκκλησιά ήθελεν να δκιώξει τους Εγγλέζους. Η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδαν ήταν το πρόσχημαν για να παρασύρουν τον λαόν. Αγαπήσαν την Ελλάδαν; Ξαναβάλλω μιαν παλιάν ερώτησιν που οι διάφοροι θρησκόφιλοι δεν απάντησαν ποτέ: Σε ποιό επίσημο κείμενο της Χριστιανικής γραμματείας υπάρχει έστω και μια ευνοϊκή αναφορά για τους Έλληνες και τον Ελληνικό πολιτισμοό; Έστω και μια αναφορά ρε γαμώ το! Δεν υπάρχει! Μόνο βαρύτατες ύβρεις, και τίποτε άλλο. Τωρά η εκκλησιά τζιαί στην Κύπρον τζιαί στην Ελλάδαν, μάχουνται να πουλήσουν Ελληνισμόν. Πού εν να τον έβρουν όμως! Πού εν να τον έβρουν!

Unknown είπε...

Ο/Η φασιστας προσφυγας είπε...
ο αιαντας μαλλον καταγεται απο το ακελ αφου ο αληθινος αιαντας δεν λεει τετοια ψεματα.

Ρε ‘φασίστα πρόσφυγα’ πραγματικα εκαταλαβω εντα που θελεις να πεις ουτε ποιον εντο προβλημα σου. Καταρχην ουτε από το ακελ προερχοαμι ουτε από κανενα χωρο. Θεωρω τον εαυτό μου ελεύθερο και δεν ανήκω σε κανένα καργιόλη.Έχω ιδίαν άποψη πέραν από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις. Όμως επί του θέματος εκαταλάβω εντα που εκαταλάβεις. Οι τουρκοκύπριοι το 63 εκάμαν μιαν σκέτη ανταρσία όξα πραξικόοπημα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας που έδωσε πρόσχημα στην Τουρκία να εισβάλει από τότε για να διαμελίσει την ενότητα της χώρας. Τούτο είπα πολύ απλά

ASoul είπε...

@ Χαμάλης Τι όμορφα που τα λες βρε Χαμάλη οι πολιτισμένοι Αποικιοκράτες μας έκαναν τόσα καλά εμάς τους άξεστους ιθαγενείς και δεν τα εκτιμήσαμε . Λοιπόν Μέσα σε 14 χρονια από το 1960 έως το 1974 και παρόλα τα προβλήματα η Κυπριακή Δημοκράτια έκανε πολλά περισσότερα απ' ότι οι Αποικιοκράτες σε 80 χρονια ... Μην προσπαθείς με ηλίθιες διαπιστώσεις να στηρίξεις τα πεπραγμένα καμιας Αποικιοκρατικής Δύναμης. Το μονο που τους ενδιέφερε και ενδιαφέρει (Άγγλους, Γάλλους και λοιπούς Αποικιοκράτες) ήταν και είναι οι πλουτοπαραγωγικές πηγες η geo οικονομικό στρατηγική σημασία μιας περιοχής και γενικά τα τα συμφέροντα τους.

@ "καταμουτρας"
Κανένας δεν λέει όχι σε μια κανονική ομοσπονδία Τύπου Αυστραλίας, Τύπου USA, αυτά που μας προτείνουν δεν έχουν καμια σχέση με ομοσπονδία μάλλον γεια πειραματόζωα μας θεωρούν.

@ Αρχιεπίσκοπος Όταν "πραxικοπηματολογει" το ΑΚΕΛ δυο πράγματα συμβαίνουν είτε είναι στριμωγμένο είτε έρχονται εκλογές οποτε και συσπειρώνει και πολώνει. Και μην ξεχνάμε τον Κλάδο ελαίας και ποιοι τον δέκτηκαν αναντίρρητα. Όλοι ξέρουν για τις ευθύνες Του Γρίβα όπως και to ότι πέθανε μήνες πριν το Πραξικόπημα.

Greeklish to Greek Conversion Service

Χαμάλης είπε...

A soul:
"Τι όμορφα που τα λες βρε Χαμάλη οι πολιτισμένοι Αποικιοκράτες μας έκαναν τόσα καλά εμάς τους άξεστους ιθαγενείς και δεν τα εκτιμήσαμε".

Εμάς τους άξεστους ιθαγενείς; Πού το έγραψα τούτον τζι' έν το θωρώ;

Ανώνυμος είπε...

ο γρίβας πέθανε πριν το πραξικόπημα, το ότι είχε παράνομη οργάνωση δεν σημαίνει ότι ήταν και πραξικοπηματίας. παράνομες οργανώσεις είχαν και ο λυσσαρίδης, ο παπαδόπουλος,γιωρκάτζης κλπ...

Ανώνυμος είπε...

φίλε katamutras, ατυχής ο συσχετισμός σου. αγαπητέ αρχιεπίσκοπε, όταν κάποιος έχει παράνομη οργάνωση, για όποιο σκοπό ο ίδιο θεωρεί ότι εξυπηρετεί, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ!!! το να κρατάμε από ένα όπλο και να ιδρύουμε ομάδες, είτε για να "σώσουμε τη δημοκρατία" είτε για να σκοτώνουμε τ/κ κατά τη δική μας κρίση, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!! και όποιος και αν έδινε τις εξουσίες, ακόμα και ο Μακάριος, όπως λένε τώρα πολλοί και για την οργάνωση του λυσσαρίδη και για την οργάνωση ακρίτας, αυτό ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. τώρα ο σκοπός που εξυπηρετούσαν, ουδέποτε έχει ξεκαθαρίσει!!!! τι σημαίνει αντίσταση και τι τρομοκρατία, στο μπάχαλο και το χάος που επικρατούσε την περίοδο 63-74???

Ανώνυμος είπε...

http://antiparakmi.blogspot.com/2010/12/blog-post_23.html

Ανώνυμος είπε...

φίλε katamoutras, το ότι πολέμησε για την ελευθερία του τόπου του κάποιος τον τιμά άσχετο αν ο τόπος του ελευθερώθηκε ή όχι, το αν κάποιος ήταν σε μια οργάνωση και 6 μήνες μετά τον θάνατο του η οργάνωση που είχε έκανε πραξικόπημα, δεν αποδυκνύει ότι αυτός είχε εμπλακεί στην οργάνωση του πραξικοπήματος. απλώς θεωρώ ότι τα αυτονόητα δεν χρειάζονται επιχειρήματα...

Ανώνυμος είπε...

φίλε αρχιεπίσκοπε, όταν κάποιος έχει τα κότσια να μιλήσει για την πιο γκρίζα περίοδο στην ιστορία της κύπρου, είναι λογικό να συνάονται στα πετσιά τους, γιατί όλοι οι πολιτικοί και εκπαιδευτικοί μας μαθαίνουν ιστορία μέχρι το 60 και από το 74 και μετά, από το 60 μέχρι το 74, για ένα αξιοπερίεργο λόγο...μούκα!!!!! ε τολμήστε και διαβάστε και κριτικάρετε κάποια πράγματα επιτέλους!!!!η ιστορία της εισβολής δεν ξεκινά το 74 το ίδιο και του πραξικοπήματος

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ανώνυμε το ότι ο Γριβας ήρτεν παρανομα στην Κυπρο, εκαμεν μια παρανομη οργάνωση, την ΕΟΚΑ τη Βήτα, που έβαλλεν πόμπες και εσκότωνεν κόσμο και επροσπαθουσεν να ανατρεψει τον νομιμα εκλεγμενον Προεδρο, τον Αρχιεπισκοπο Μακαριο, και ετοιμασε και σχεδια για πραξικοπήματα και ότι η οργανωση του που ίδιος εφτιαξε, συμμετειχε στο πραξικόπημα τον απαλλάσσει από οποιαδήποτε ευθυνη για τη συμμετοχή της ΔΙΚΗΣ του οργανωσης στο πραξικόπημα, επειδή επρόλαβεν και πέθανεν; Μα δουλευκεις μας σιόρ; Η ΕΟΚΑ Β΄ εκαμεν ακριβώς αυτά που ο ίδιος επεδίωκε να να κάμει όταν ήταν εν ζωη!

Ανώνυμος είπε...

ακούστε να δείτε όλοι σας, καταρχάς αλλάξτε τον τόνο σας, δεν απενεχοποιώ τον γρίβα για ότι έκανε ούτε την εοκα β. το ότι όμως εδώ μέσα ο μακάριος, ο γιωρκάτζης, ο παπαδόπουλος, ο λυσσαρίδης αλωνίζαν με την οργάνωση ακρίτας και αυτήν του λυσσαρίδη, είναι κατεγραμμένα και αυτά και όποιος τα αγνοεί μαθαίνει την μισή αλήθεια, και την άλλη επιλέγει να μην την ξέρει. οπότε αφήστε αυτά τα υφάκια, σε καμιά περίπτωση δεν είπα ότι ο γρίβας είναι ήρωας, αλλά ελάτε τώρα, εσείς μου κάνατε λάβαρα και εθνάρχες ανθρώπους που όχι μόνο δεν πρόσφεραν τίποτα στον τόπο αυτό αλλά έβαλαν το λιθαράκι τους, ή μάλλον την κοτρώνα τους για να είμαστε στη θέση που είμαστε. αυτά δεν είναι θέμα αν τα πιστεύετε ή όχι, είναι οι αλήθειες. το εφεδρικό σώμα που σάπιζε στο ξύλο μαθητές που απλά φώναζαν συνθήματα, η οργάνωση ακρίτας και η οργάνωση του λυσσαρίδη που έκαναν τόσα, τα ξεχνάμε ε? σας παρακαλώ διαβάστε τον μεγαλύτερο πολέμιο της εοκα β, και του γρίβα και θα δείτε ότι τα ίδια λέει μαζί μου, ναι τον μακάριο δρουσιώτη, ο οποιος στον τόπο αυτό είναι από τους λίγους, που τολμούν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους, και σας παρακαλώ μην μου αρχίσετε πόλεμο, δεν θα αρχίσω να απαντώ εκ μέρους του, απλώς εγώ τον θεωρώ από τους πιο σοβαρούς μελετητές της ιστορίας της κύπρου, και αυτό είναι η άποψη μου και θέλω να τη σεβαστείτε

Anef_Οriwn είπε...

Καραμύτρα , πρέπει να είσαι μεγάλο βλίτο και κορόιδο για να θεωρείς τον Μαγάριο πατριώτη μόνο και μόνο επειδή έγραψε κάποια βιβλία με ένα σωρό αναλήθειες και λιβέλους.

Ο ΜαΓάριος ο Μέγας
α) ανακηρύχτηκε ως ο ιστορικός των 6 ωρών.
β) απολογήθηκε 3 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚΑ Β΄.

Γιώργος
Κώστας
Big Mac

Anef_Οriwn είπε...

επίσης Καραμύτρα ο Μακάριος ΗΤΑΝ εθνάρχης !!!!
διάβασε λίγη ιστορία να μάθεις από που πήρε τον τίτλο του εθνάρχη.
ΕΘΝΑΡΧΙΑ ! ?

Anef_Οriwn είπε...

Αρχιεπίσκοπε τέως ο Κουλίας δεν ήταν στην πορεία !!!
Εμείς όμως ήμασταν εκεί και περιμέναμε να έρθεις με τον Πολυκάρπου και την παρέα σας, να μας κάνετε τέττε !!!

ΚΟΤΕΣ !!!!
Μόνο πίσω από την ανωνυμία και το πληκτρολόγιο ήσαστε μάγκες !!! όπως και το 74 !!!! νοητική αντίσταση !!!
Φτού σας !!!!!

Anef_Οriwn είπε...

ο Anef_Oriwn ομολογεί στο δικό του μπλοκ ότι ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ , όμως θα ήθελε να ήταν ΠΕΡΣΗΣ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν είσαι εσύ ο Anef_Oriwn;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σοβαρό το μπλογκ σας, γράφουμε κάποια σχόλια και σαν απάντηση βλέπουμε το ότι να ναι!!!