Ο Θεμιστοκλέους φιλούσε υπέροχα! Πως θάφτηκε το θέμα των εγγράφων Ντάουνερ στην Κυπριακή Βουλή.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Στη φωτογραφία, μικρό ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΟ του ΔΗΣΑΚΕΛ, βγάζει βόλτα το Δούρειο Ίππο του Ντάουνερ και του Πουργουρίδη, ΑΝΔΡΕΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ!

Γνωρίζουμε ότι σας χρωστάμε μια αποκάλυψη. Επειδή όμως αυτή γίνεται σε συνεννόηση με τη Σ.Ο. του "Εμπροσθοφύλακα", η οποία μας ζήτησε χρόνο για να μας στείλει κάποιο επιπλέον υλικό, αναμένατε ακόμη λίγες μέρες.

Επειδή η επικαιρότητα τρέχει, δεν μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε με το μεγαλύτερο κόλαφο της Κυπριακής Βουλής, μεγαλύτερο και από τότε που το ΔΗΣΑΚΕΛ το 1985, γινόταν Δούρειος Ίππος του Ντενκτάς, ζητώντας την παραίτηση του Σπύρου Κυπριανού (ο οποίος παρά το ότι είναι ο μεγαλύτερος υπεύθυνος για την ανοχή στην ανάπτυξη του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας στην Κύπρο από κάποια ομάδα πολιτικών λαμογιών που καλλιέργησαν στην κοινωνία και στο ΔΗΚΟ τη νοοτροπία του προσωπικού βολέματος και της ιδιοτελούς συναλλαγής και παρά το ότι μας κληροδότησε τον ανάξιο και υπερφιλόδοξο γιο του στην πολιτική, μπορεί να επαινεθεί για τη διαπραγματευτική του δεινότητα και για τη βαθιά του γνώση στο Κυπριακό, η οποία μπορεί να παρομοιαστεί με αυτήν των Β.Λύσσαρίδη-Τ.Παπαδόπουλου. Το έγκλημα του 1985 εις βάρος του Κυπριανού από το ΔΗΣΑΚΕΛ, όταν το ΔΗΣΑΚΕΛ αποκαλυπτόταν δημόσια και ζητούσε την παραίτηση Κυπριανού για να διαχειριστούν μαζί το Κυπριακό οι ενδοτικές ηγετικές ομάδες των δύο αυτών κομμάτων, που ολοκληρώθηκε επίσημα το 1988 με την εκλογή Βασιλείου, ήταν κατ' ακρίβειαν έγκλημα εναντίον του κυπριακού λαού).


Το έγκλημα αυτό επαναλήφθηκε σήμερα, με το ΔΗΣΑΚΕΛ να ξανακάνει την εμφάνισή του, με τη χρήση μάλιστα και ενός Δούρειου Ίππου, όπως θα αναλύσουμε πιο κάτω:

Το Σεπτέμβρη κυκλοφόρησε το βιβλίο "Σημαδεμένη Τράπουλα" των Κέντα-Κοντού-Αιμιλιανίδη. Το βιβλίο αυτό περιείχε αναφορά στα περίφημα έγγραφα της ομάδας Ντάουνερ που κυκλοφόρησαν πέρσι.

Έγγραφα που όχι μόνο καταδείκνυαν το βρώμικο, φιλοτουρκικό και μεροληπτικό ρόλο του Ντάουνερ και της ομάδας του, αλλά και έδειχναν τι λένε πίσω από κλειστές πόρτες Ελληνοκύπριοι πολιτικοί όπως οι Αναστασιάδης-Κάρογιαν (οι οποίοι ρουφιάνευαν στον Ντάουνερ) αλλά και ο ίδιος ο Δ.Χριστόφιας (ο οποίος αποκαλυπτόταν να υποχωρεί στο περιουσιακό από πολύ νωρίς, να καλύπτει με τη λέξη ομοσπονδία μια συνομοσπονδιακή λύση και να ικετεύει το Ταλάτ να δεχθεί την εκ περιτροπής Προεδρία).

Και ενώ το θέμα του περιεχομένου του βιβλίου και των εγγράφων κατατέθηκε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για συζήτηση, ξαφνικά εμφανίστηκαν διάφορα παπαγαλάκια (το ένα μάλιστα ήταν το γνωστό παπαγαλάκι που έψηνε σούβλες για τον Ντάουνερ στο Σαϊττά και "έψηνε" στημένες υποθέσεις εναντίον συμπατριωτών του, χρησιμοποιώντας την Αστυνομία και το Προεδρικό, με τη γνωστή πλέον υπόθεση εναντίον του ιστολογίου μας και εναντίον της οικογένειας Ξενοφώντος, που θυματοποίησε μια ολόκληρη οικογένεια για 2 μήνες, στην ευτυχώς άκαρπη προσπάθεια του Μαγάριου Δρουσιώτη και του Προεδρικού να εξευρεθούν τα μέλη της "Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο"), τα οποία αναπαρήγαγαν εκδοχή για υποκλοπές των εγγράφων από την ΚΥΠ.

Βεβαίως αυτή η εκδοχή ουδέποτε τεκμηριώθηκε. Ήταν φανερό ότι τα έγγραφα διέρρευσαν και δεν υποκλάπηκαν από κανέναν.

Και ενώ αυτή η εκδοχή δεν μπορούσε να περάσει, διογκώθηκε μια εκδοχή που είχε διατυπώσει ο γνωστός εικοσάνυχος ανανιστής και πρωθιέρεια του ΔΗΣΑΚΕΛΙΣΜΟΥ Χ.Πουργουρίδης, ο οποίος και μιλούσε για "ιδιωτική αλληλογραφία" του Ντάουνερ που έπρεπε να προστατευθεί.

Αν είναι δυνατόν, η επαγγελματική αλληλογραφία του Ντάουνερ, ως υπαλλήλου του ΟΗΕ, του Διεθνούς Οργανισμού που έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο σε σχέση με την Κύπρο μας, να θεωρείται ως "ιδιωτική"!


Πίσω από τα εφευρήματα Πουργουρίδη, στεκόταν το ΑΚΕΛ, το οποίο προφανώς για να προστατέψει και τον Ντάουνερ και το Δ.Χριστόφια, αλλά και τον ακελικό παραρτηματάρχη Μάριο Κάρογιαν, έθετε θέμα για μη διεξαγωγή της συζήτησης.

Πλειοψηφία όμως για απαγόρευση της συζήτησης δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί, γιατί μέχρι τότε, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Α.Θεμιστοκλέους, τασσόταν υπέρ της συζήτησης του θέματος. Όταν μάλιστα εισηγείτο αναβολή της ψηφοφορίας κατά πόσον θα συζητούνταν τα έγγραφα ή όχι, ο ίδιος διαβεβαίωνε δημόσια τους πολίτες, ότι ήταν ο φανατικότερος υπέρμαχος της συζήτησης.

Το ίδιο όμως έκανε ο κ. Θεμιστοκλέους και κατ'ιδίαν, διαβεβαιώνοντας τους Ρ.Ερωτοκρίτου, αλλά και πολλούς άλλους, ότι δε θα άφηνε τον Πουργουρίδη και το ΑΚΕΛ να κάνουν το δικό τους.


Στον πίνακα, απεικονίζεται μια πισώπλατη μαχαιριά, σαν αυτή που έδωσε στο αντικατοχικό κίνημα ο κ. Κώστας Θεμιστοκλέους.

Στο τέλος όμως, ενώ κανονικά συζητείτο στην Επιτροπή Θεσμών, θέμα κατά πόσον θα γινόταν συζήτηση ή όχι, πέφτει μία πρόταση, διά στόματος Θεμιστοκλέους για "σεβασμό της ιδιωτικής αλληλογραφίας" για "συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών" και "όχι για το περιεχόμενο των εγγράφων αλλά για "δημοσιογραφικές πληροφορίες" "! Δηλαδή για απόλυτο θάψιμο του θέματος Ντάουνερ. Η πρόταση γίνεται (προσέξτε), όχι προσωπικά, αλλά εκ μέρους του ΔΗΣΥ! Με το οποίο ο Θεμιστοκλέους έλεγε κατ΄ιδίαν ότι διαφωνούσε! Και περνά αμέσως από τις πλειοψηφίες ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ (6 βουλευτές συνολικά έναντι 4 των άλλων κομμάτων), κάτι που μαρτυρά προσυνεννόηση.

Φυσικά όσοι συνεννοούνταν προηγουμένως με το Θεμιστοκλέους έμειναν σύξυλοι από την εκ μέρους του πισώπλατη μαχαιριά.

Δηλαδή: όχι μόνο το θέμα θάφτηκε, αλλά ο Α.Θεμιστοκλέους έπαιξε ένα διπλοπρόσωπο ρόλο, ενεργώντας σαν Δούρειος Ίππος του αναβιωθέντος ΔΗΣΑΚΕΛΙΣΜΟΥ! Ενώ μέχρι προηγουμένως, παρουσιαζόταν τόσο δημόσια όσο και σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ως υπέρμαχος της ανοιχτής και εφ' όλης της ύλης συζήτησης των εγγράφων Ντάουνερ.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ! ΠΟΥ ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ΘΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ!

Αλωεύς για το christofias-watch

Σημείωση: Φίλοι του ΔΗΣΑΚΕΛ από τη Λεμεσό,

Προτείνουμε καθαρές επιλογές στις επόμενες βουλευτικές για εσάς: Πουργουρίδη, Αθηνά Κυριακίδου, Γιάννο Λαμάρη. Μην ψηφίσετε όμως διπλοπρόσωπους υποκριτές, όπως ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

40 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

"Φταίει μας η φτώσhεια μας-στον νουν-τζιαι φταιν μας τα παιθκιά μας-Θεμιστοκλέους!"

arxiepiskopos είπε...

Α,τζιαι όταν έρτει η στιγμή πον να τσακρίσετε που το κάγριν,φροντίστε να 'σαστιν κάπου παράμερα,να μεν βρομήσει ο τόπος!

arxiepiskopos είπε...

Αnef Oriwη(με η αντί n),πώς ακριβώς πήρες το τηλεμήνυμα του ΑΝΕΦ σε ανύπαρκτο e-mail adress;Δυσθεώρητον ύψος τεχνολογίας ή απύθμενον βάθος βλακείας;

John Charalambous είπε...

Βρε καλώς την Επαγρύπνιση. Πρωϊνοί-πρωϊνοί; Σας βάλαν και δουλεύετε και Σάββατο οι κομματικοί ινστρούχτουρες;

Anef_Oriwn είπε...

Αλωνάρη,
Αντρέας ή Κώστας Θεμιστοκλέους ; Σάμπου τζι’ ενεκάτωσες τους Θεμιστοκλέους!!! Χαρακτηριστικό κι αυτό της γενικής τρικυμίας εν κρανίω που υπάρχει στα “Κοπέλια” του blog! [Πάντως ο εκ Λεμεσού ορμώμενος Αντρέας Θεμιστοκλέους προσπαθεί να πατησει πα’ σε δκυο βάρκες, πέρκι τζιαι κρατήσει τη βολευτική του έδρα!]

***********************
Καλώς τζιαι το Johnάκι. Επιτέλους να ΣΕ δούμε τζιαι μιαν φορά με το αληθινό ΣΟΥ πρόσωπο!


************************
Οοοπππααα, έγινα και Δυσδαιμόνος τώρα!!!! Ο Θεός να ΣΑΣ ελεήσει!!!

arxiepiskopos είπε...

ΑΝΕΦ,μα είδες τον John που τόλμησε να βγάλει και τη μάσκα;Τι να κάνει ο καημένος!Σύγχισε τόσο πολύ τα διάφορα ψευδώνυμα που χρησιμοποιεί που την έπαθε με το τηλεμήνυμα που πήρε...χωρίς να του το στείλεις!Ρε,ΑΝΕΦ,λες πίσω από το John Charalambous να κρύβεται ο ...μένταλιστ Νεόφυτος;

Πρώην Κομμουνιστής είπε...

Ο Anef_Oriwn δεν είναι εντάξει !!!

Έβαλε τη φίλη του σε περιπέτειες ίσως και φυλακή , και της κάνει παρατηρήσεις κι από πάνω επειδή του διάγραψε το σχόλιο του στο μπλοκ της !!!!


Anef_Oriwn είπε...
Disdaimona,
Το δικό ΜΟΥ το σχόλιο [το πρώτο στη σειρά] γιατί το διέγραψες;
Καλή ΣΟΥ μέρα!
4 Δεκεμβρίου 2010 8:51 π.μ.

Disdaimona είπε...
Συγνώμη, από λάθος και γιατί μάλλον δεν έβλεπα μπροστά μου.

Καλημέρα!
4 Δεκεμβρίου 2010 10:35 π.μ.

Πρώην Κομμουνιστής είπε...

Anef_Oriwn θα σε δούμε στα δικαστήρια μαζί με τη φίλη σου !!!!!
Εσείς θα μάθετε ποιος είναι ο Anef_Oriwn με ήτα και μείς θα μάθουμε ποιοι είναι η δισδαιμόνα και ο άνεφ .
2-1 υπέρ μας χωρίς να υπολογίζουμε την ποινή της δισδαιμόνας !!!!!!!
Ε ρε γλέντια που θα γίνουν !!!!!!!!!!

Γεια , και δε σας μιλάμε άλλο !!!!!!!
Εντολές των δικηγόρων βλέπετε !!!!!!!

arxiepiskopos είπε...

Ο John Charalambous,που ως Anef Oriwη πήρε από τον πραγματικό Ανεφ τηλεμήνυμα... σε μη υπάρχουσα ηλεκτρονική διεύθυνση,εμφανίστηκε στο μπλογκ του Ανεφ-όπου να 'ναι θα σκάσει μύτη κι εδώ-με το nick ΑΛΑΝΙΑΡΗΣ. Μόνο που του διέφυγε και στην αρχή έβαλε άλφα και όχι...κάππα!

Anef_Oriwn είπε...

Άλλε ΜΟΥ Εαυτέ Arxiepiskopε [original],

Πρόσεξες τες τρομερές αποκαλύψεις των “Κοπελιών”, για τες οποίες ετζιοιλιοπονούσαν μιαν εφτομάν;
1. Αποκάλυψη πρώτη [του Επίτροπου Αλωνάρη]:
Ο “δικός” ΤΟΥΣ ο ΑντρεΚώστας Θεμιστοκλέους έκλωσεν [για την βολευτική καρέκλα] και αποδείχτηκες κι αυτός [“κι ΕΣΥ τεκνόν Βούρκε”] προδότης ΔΗΣΑΚΕΛικός!!!
2. Αποκάλυψη δεύτερη:
ΕΓΩ εκτός από Arxiepiskopos είμαι και Δυσδαιμόνα!!!
Ο Θεός να τους ελεήσει. Μα τόσοι που μαζεύτηκαν εδώ μέσα, πόσους να προλάβει κι αυτός ο έρμος!

Με Arxiepiskopικές ευχές,
ο Δυσ-δαιμόνιος,
Anef_Oriwn.

Πενταρόγιωρκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πενταρόγιωρκος είπε...

Ηλικιακέ Ρατσιστή Anef_Oriwniskope με τα χίλια accounts (accounts στο google αλλά βεβαια και accounts σε τράπεζες), συνεχίζεις ακούραστα στο μεροκάματο ως πλερωμένο πολυbot της Επαγρύπνησης.

Έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκαιο ένας άλλος σχολιαστής που σε είπε "θλιβερή σκουληκαντέρα". Ακόμα εν λλία!! Είσαι τόσο ξιμαρισμένος, που στην ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ σε συναγωνίζεται ΜΟΝΟ ο Καρατζαφύρερ!!

Πρώτα-πρώτα, σωστά η επιτροπή του μπλογκ σωστά εσύγχυσε τους Θεμιστοκλέηδες. Αφού τωρά τζιαι ο Κώστας τζιαι ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους τον ίδιο πουργουριδικο ΔΗΣΑΚΕΛΙΣΜΟ εξυπηρετούν. Σαν προπαγανδιστής της οθωμανικής μπακκίρας που είσαι, τζιαμαί εκόλλησες! Τζιοιμησμένε!! χαχαχα

Οι κωλότουμπες σου βέβαια, κυριε Ηλικιακέ Ρατσιστή, δεν εκφράζουν μόνο τον γελοίο εαυτό σου και την καταρρακωμένη σου θλιβερή ψυχοσύνθεση. Τα ιδεολογικά σου άλματα και τα πηδηματάκια σου εκφράζουν ΟΛΗ την ηγεσία του ΔΗΣΑΚΕΛ (μήπως τζιαι του ΦΑΣΙΚΚΚ???) που εκπροσωπείς.

Είσαι φυσανέμης anef_αντροπής!! Φουουουουουουου...! Φουουουουουου...! Φουουουουουουουουουουουουουουου...!

Κάποτε έβριζες τον Ανδρέας Θεμιστοκλέου, αθθυμάσαι ρε καραγκιόζη της κουλούμπρας;; Είντα μάλιστα εμίλας μας, διά στόματος του αρχισούργελου ΚΩΣΤΑΚΟΜΠΛΕΞ Κώστα Κωσταντίνου για "ξεφτίλα, την απόλυτη ξεφτίλα"
http://aneforiwn.blogspot.com/2008/09/26-1-2.html

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Τωρά έρκεσαι να υπερασπιστείς τον Αντρέα Θεμιστοκλέους ρε γελοίε, βρε αναμεταδότη του ΠΟΛΙΤΗ, ρε άθλιο φερέφωνο του τουρκικού φασισμού και του Κωστακόμπλεξ;;; Τότε εσύ και τα υπόλοιπα εδονοτσογλανάκια εξιτιμάζετε τον ως ακροδεξιό και ΕΟΚΑβητατζή, τώρα που εγίνειν Δούριος Ίππος του ΑΚΕΛ και του Πουργουρισμού αγάπησετε τον;

ΧΑΛΑΛΙ ΣΑΣ ΓΙΕ ΜΟΥ!!! Άτε, αύριο που να αλλάξουν γνώμη όπως άλλαξε τζιαι η ΕΟΚΑ Β να συνάξετε και την Χρυσή Αυγή, το ΦΑΣΙΚΚ, τον ομοφοβικό Ασλαν-το-βαζάνι τζιαι το ΕΛΑΜ στις Νέες Δυνάμεις! Ό,τι ξεπουλά την Κύπρο, είτε ακροδεξιό είτε άλλο, δικό σας.

ΧΑΛΑΛΙ ΣΑΣ ΡΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ΑΝΕΦΟΡΙΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣΙΣΤΕΣ!!!

Για παραπάνω ενδιαφέροντα πράματα, κοπιάστες στο μπλογκ μου.

ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΣ http://pentaroyorkos.blogspot.com

Πενταρόγιωρκος είπε...

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από την Ομιλία του Anef_Oriwn στο 21ο Τακτικό Συνέδριο του ΑΚΕΛ:

http://pentaroyorkos.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

Anef_Oriwn είπε...

Pentaro, Μπακκιρό ή πως αλλιώς ΣΕ λένε,
Σαν γνήσιος φασίστας και γκεμπελίσκος παραποιείς αυτά που γράφω [για τον Αντρέα Θεμιστοκλέους], εκτός αν τόσος εν ο νους ΣΟΥ τζιαι τόσα καταλάβεις!!! Πάντως χαίρομαι ιδιαίτερα που ΜΕ παρακολουθείτε επισταμένα και εμ τόση προσοχή. Τούτο πάει ότι ΔΕΝ ΣΑΣ αφήνω να ησυχάσετε! Και σίγουρα ο φάκελος ΜΟΥ να είναι ογκωδέστατος!!! Αλλά τόσο αισχροί και επαίσχυντοι είσαστε που στα βοθρογραφήματα ΣΑΣ επιστρατεύετε και φωτογραφίες μικρών παιδιών! Τζιαι Pentaro μάλλον ΕΣΥ πιάστηκες «επαυτοφόρο», για την αγραμματοσύνη ΣΟΥ, ελληναρά μέγα!!!

Εν ΜΑΣ λαλείς όμως ρε Μπακκιρό, ΕΣΥ που [δήθεν] ξέρεις τα πολλά, τζι’ ο νους ΣΟΥ κατεβάζει [μαλακίες σωρό και κάθε λογής], να μάθουμε τζι’ ΕΜΕΙΣ πως γίνεται να έχω στείλει email στον κλώνο ΣΑΣ τον ονόματι “Anef_Οriwη” όπου το “Οriwη” το γράφετε με ήτα, όταν αυτός δεν έχει ούτε καν profile και κατ’ επέκταση ούτε και email address;

arxiepiskopos είπε...

ΑΝΕΦ,η κατάσταση του ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΥ ενν πιο σοβαρή που του John οξά φαίνεται μου;

Anef_Oriwn είπε...

Arxiepiskopε,

Πιάσ’ τον έναν τζιαι φάκκα τον άλλον! Ο Μαϊμούνας πάσχει από την νευροψυχωτική πάθηση της πολλαπλής προσωπικότητας με έντονα τα κλινικά σημάδια της Arxiepiskopίασης , ενώ ο Μπακκιρό από οξεία Aneforiαση που εμάγκωσεν το νουν ΤΟΥ [όσον είχε φυσικά!!!] Πάντως η κατάσταση και των δύο δεν είναι αναστρέψιμη και κατ’ επέκταση ούτε και ιάσιμη! Μα σκεφτείς ότι βλέπουν και τους Εαυτούς ΤΟΥΣ σωτήρες του τόπου!!!

νεος είπε...

...πας τον τίτλο της σελίδας του 'παρατηρητηρίου" φακκούν γυρόν πολλές φωτογραφίες Κυπραίων τζιαι λλίες μη Κυπραίων, όπως ο Πατακός τζι ο Ιωαννίδης...
Οι Κυπραίοι που παρουσιάζονται εν γνωστά πρόσωπα, πολιτικοί οι παραπάνω, ενώ αναγνώρισα τζιαι θκυο δημοσιογράφους...
Ως δαμέ καλά, πες ότι τούτοι ούλλοι απεργάζονται (ή απεργάζονταν) τη δημοκρατία, εξού τζιαι υπάρχει ανάγκη για "επιτροπή αποκατάστασής" της...
Στη Κύπρο, δύο τουλάχιστον "μεγάλες" μορφές εβάλαν στόχο τη δημοκρατία (ΓΡΙΒΑΣ-ΕΟΚΑ Β') τζιαι εκάμαν πραξικόπημα (ΣΑΜΨΩΝ...)...
Τούτε οι φάτσες γιατί εν φακκούν γυρόν μαζί με τους υπόλοιπους "αντιδημοκράτες"?
Γιατί εν καταδικάζουν οι επίτροποι τζιαι τούντες θκυο φάτσες μαζί με τους υπόλοιπους "διζωνικούς απαρχαϊζοντες διχοτομιστές";

Εν που τη μούττη που πιάνεστε "επίτροποι"...

Anef_Oriwn είπε...

Ψύλλους στ’ άshερα ψάχνεις φίλε Νέε!

arxiepiskopos είπε...

Κατά τον λόον,επί-ντροποι,γιατί από τις φωτογραφίες των κατά τη γνώμη σας καταλυτών της δημοκρατίας απουσιάζει η φωτογραφία του Γρίβα,ιδρυτή και αρχηγού της ΕΟΚΑ Β;Να υποθέσω ότι στην επι-ντροπή υπερτερούν οι γριβικοί του ΕΥΡΩΚΟ έναντι των "αντιστασιακών" της ΕΔΕΚ ή ότι τα κάνανε πλακάκια προ του κοινού εχθρού,του Χριστόφια;Ιδιαίτερα αναμένω μια διευκρίνιση από την ΕΔΕΚ Πάφου,εκτός κι αν προτίμησε να βγάλει το ...χρυσοφόρο σκασμό!Νέε Ελληνοκύπριε,συγχαρητήρια για την επισήμανσή σου!

νεος είπε...

Ναι...το καρυδάκιν-καρυδάκιν τζιαι ο Γρίβας στο απυρόβλητο...
Οκ, εν γνωστή -και κατανοητή- η προσπάθεια για σύμπτυξη μετώπου απέναντι σε οποιαδήποτε λύση (πλην της διχοτόμησης) και ότι σε αυτό το μέτωπο χωράει και παραχωράει ο γριβισμός...
Όποιον μέτωπο τζιαι νάναι σιόρ, φτάννει να ηγείται ο "Γιατρός"...

arxiepiskopos είπε...

νέε ελληνοκύπριε
το όνομα του υιού Ηλιάδη του ταμία της ΕΟΚΑ Β΄ τι εγύρευκε στο μέιλ της ΑΝΘΗΣ ? τι χάρες του έκανε ο ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ?
ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 74 ?
Α ! μάλιστα !!! αυτόν δεν τον είχαν κεράσει γλυκό καρυδάκι !!!!

arxiepiskopos είπε...

Άνεφ ,
έλειψα 3 μέρες και από ότι διάβασα έγινες ρεζίλι των σκυλιών !!!!!

arxiepiskopos είπε...

Ο Κλανιάρης(αρχιεπίσκοπος-μαϊμού)έλειψε λέει ...τρεις μέρες!Από χτες,3.33μ.μ,μέχρι σήμερα!Ασκήσιμος και στα Μαθηματικά!

arxiepiskopos είπε...

Τα γριβούθκια του ΕΥΡΩΚΟ επεκράτησαν της ...ανυπότακτης ΕΔΕΚ και της επέβαλαν να θεωρεί το Χριστόφια ως απειλή για τη δημοκρατία και τον Γρίβα ως προασπιστή της!
"Ανυπότακτη" ΕΔΕΚ Πάφου,γιατί έβγαλες το χρυσοφόρο σκασμό;Γιατί δεν ΑΠΑΙΤΕΙΣ οι ιδεολογικοί σου εκφραστές στο μπλογκ να τοποθετήσουν και τη φωτογραφία του μεγάλου Αρχηγού στο...εικονοστάσι του μπλογκ;

νεος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
νεος είπε...

...το τι εγύρευκεν ο Ζήνωνας Ηλιάδης στες σημειώσεις της Ανθής εν ηξέρω, μπορώ να υποθέσω που το πιο ανθρωπιστικό ή επιχειρηματικό/ διαδικαστικό/ γραφειοκρατικό ως το πιο απεχθές...
Μιαν απάντηση όμως μπορείς να τη πάρεις που το ίδιο το CW της 15/7/2010 (μαύρη επέτειος του πραξικοπήματος και ούτε λέξη για Γρίβα φυσικά...):
Εμείς δεν ξέρουμε τι έκανε ο γιος του Σωκράτη, Ζήνωνας κατά το πραξικόπημα. Ούτε ξέρουμε αν ασπαζόταν τις απόψεις του πατέρα του. Ούτε βεβαίως ασπαζόμαστε τη θεωρία της κληρονομικής ευθύνης.

...και στην ίδια ανάρτηση:
...Όμως, όταν βολεύει πολιτικά το ΑΚΕΛ, θυμάται το πραξικόπημα. Παρουσιάζεται ως η κατεξοχήν αντιπραξικοπηματική δύναμη. Μάλιστα, δε διστάζει να στιγματίζει αξιοπρεπείς και έντιμους πατριώτες, όπως ο Σωτήρης Σαμψών, στον οποίο απευθύνουν συνέχεια, με μια φασιστική εκ μέρους τους θεωρία, κληρονομικής ευθύνης, όλα τα κακά της εισβολής λέγοντάς του "αν δεν ήταν ο πατέρας σου δε θα υπήρχαν πρόσφυγες" (ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ν.Σαμψών ήταν πολύ περισσότερο θύμα και πιόνι αντί θύτης)...

Λλίον έμεινε να μας πείτε πως έβαλεν δάκτυλον το ΑΚΕΛ για να προσκαλέσει το ΕΛΑΜ τον Σωτηράκη να μιλήσει για τον "παρεξηγημένο ήρωα", τον οχταήμερο...
http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com/2010/05/blog-post_14.html

arxiepiskopos είπε...

νέε ελληνοκύπριε
το ΑΚΕΛ δεν έπραξε όσα έπρεπε και όσα μπορούσε να πράξει πριν και μετά το πραξικόπημα. Το παραδέχτηκαν δημοσίως από τα κανάλια αρκετά μέλη και πρώην μέλη του ΑΚΕΛ..
όπως ο ΔΗΣΥ καπηλεύεται τον αγώνα της ΕΟΚΑ , έτσι και το ΑΚΕΛ την αντίσταση ενάντια στην ΕΟΚΑ Β, το πραξικόπημα και το μετα-πραξικόπημα.

1)Πες μου σε παρακαλώ ποιοι ΑΚΕΛΙΚΟΙ αντιστάθηκαν , που αντιστάθηκαν και με ποιόν τρόπο.

2) στις βουλευτικές εκλογές του 1971 , ποιον πριμοδότησε το ΑΚΕΛ στην επαρχία Αμμοχώστου για να εκλεγεί βουλευτής κατόπιν προτροπής του Μακαρίου ? ο γιός του ε Σωτηράκης που ονομάζεται !!!!

3)το 1967 οι βουλευτές Λ. Δημητριάδης, Ν. Κόσης και Τζηρκώτης κατάθεσαν στη βουλή νομοσχέδιο που αξιούσε την ένωση της Κύπρου μετά της μητρός Ελλάδος. Το εν λόγο νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε ομόφωνα !!!! τι έχεις να πεις γι αυτό ?

arxiepiskopos είπε...

αρχιεπίσκοπε τέως
πολλούς χαιρετισμούς από το Μιχαλάκη Κυπριανού!!!
Ζωντόβολο , ε ! ζωντόβολο !!!!!!!

arxiepiskopos είπε...

τη δημοκρατία του Ευέλικτου τη βλέπουμε και μέσα από το μπλοκ του ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ.
Όσοι διαφωνούν μαζί του δεν επιτρέπεται να αναρτούν σχόλια με το πρόσχημα ότι τον βρίζουν.
Ο ταραντούλης ΑΝΕΦ συμπεριφέρεται κόσμια στα άλλα μπλοκς ?

Anef_Oriwn είπε...

Παίδες,
Επροσέξετε που ο Arxiepiskopos- Μαϊμούνας εκατάργησε τη χυδαία και αισχρότατη ιστοσελίδα του; Και επ0ίσης όταν κάμετε click στο κλέψιμο το nickname που χρησιμοποιεί, ΣΑΣ βγάζει το μήνυμα ότι “Δε Διατίθεται Προφίλ”! Μετά το κάζο που έπαθε τες τελευταίες μέρες [που ιμίshι μου έλειπε], όταν διατεινόταν [ως Anef_Oriwη, όπου το Oriwη το γράφει με ήτα] ότι του έστειλα email ενώ “Δε Διαθέτει Προφίλ” και κατ’ επέκταση ούτε και email address!!! Φαίνεται πως μετά από τα αδιέξοδα στα οποία περιήλθε [να φανταστείτε πάνω στη σύγχυση του χρησιμοποίησε και το nick ΚΛΑΝΙΑΡΗΣ], κι αφού συμβουλεύτηκε και τον πνευματικό του και τον ψυχίατρο ΤΟΥ, αποφάσισε ν’ αλλάξει [μερικώς] τακτική!!! Αλλά shύλλον λούσεις, shύλλον πλύννεις, πάλε shυλλιές εν να βρωμεί!!!

Και Νέε Ελληνοκύπριε χαράς το κουράγιο ΣΟΥ να προσπαθείς αν κάμεις συζήτηση μαζί ΤΟΥ! Η προσφιλής τακτική του [πέραν από του να βρίζει σκαιωδώς και σκιερώς – και σαν κκομπλεξικός] είναι ν’ αλλάζει συνεχώς θέμα και θα πετάσσεται που την μια κουβέντα στην άλλη!!! Πρόσεξες που δεν απαντά σ’ αυτά που ΕΣΥ θέτεις, αλλά βάζει άλλα ζητήματα στο τραπέζι. Λειτουργεί όπως τους οπαδούς των ομάδων που θυμούνται μόνο τες αδικίες των διαιτητών σε βάρος των ομάδων των δικών τους!
ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!
[Παρεμπιπτόντως στο Blog ΜΟΥ δημοσιεύονται ΟΛΑ τα σχόλια – δεν περνούν ΜΟΝΟ τα υβριστικά και τα απαξιωτικά! Όποιος έχει μούγιαν μουγιάζεται!!!]

arxiepiskopos είπε...

ΕΔΕΚ Πάφου,ΑΙΑΝΤΑ και λοιποί Εδεκίτες,συνεργάτες των φασιστοειδών του ΕΥΡΩΚΟ σ'αυτό το μπλογκ,θα απαιτήσετε ανάρτηση και του Γρίβα στο "πάνθεό" του;

arxiepiskopos είπε...

ένα ζουρλομανδύα για τον ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ παρακαλώ !!!
απλά το μόνο που έκανα ήταν να αφαιρέσω τις περισσότερες αναρτήσεις μου γιατί προμηνύεται θύελλα λαι καταιγίδες.
ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ , η αποκάλυψη σου δε θα αργήσει να φανεί !!!!!!

arxiepiskopos είπε...

ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ κκεραττά της Λάρνακας , το email το πήρα κι εγώ όπως και η Δισδαιμόνα από ότι φαίνεται.
Σύμφωνα με τον Anef_Oriwη σου έστειλε μήνυμα άρα ήξερες το email address του κα ι γι αυτό του απάντησες.
Επίσης είσαι τόσο βλάκας , ηλίθιος και κερατούκλης που το παραδέχτηκες ο ίδιος μέσα από τις γκάφες σου.


Anef_Oriwn είπε...
Χεχεχεχε, Μαϊμού(να),
Λίγα λόγια, γιατί όσο πιο πολύ μιλάς τόσες πιο πολλές τσιόφτες λαλείς! Αυτο-αποκαλύπτεσαι μάλιστα μέσα από τες γκάφες ΣΟΥ!!! Εν το ξέρεις ότι όσο νεκατώνεις τα σκατά, τόσο πιο πολύ βρωμάνε;
Ψευτο-Άνεφ [ή Anef_Οriwη με ήτα ή Anef_Οriwn με en αλλά το Ο στα ελληνικά - τα πάντα τα δοκίμασες Johnάκο!], ΣΕ πήραμε χαμπάρι πλέον! Αν έχεις αρτζιήθκια παρουσίασε το συγκεκριμένο email, στο όποιο αναφέρεσαι! Ή μήπως φοβάσαι ότι θα αποκαλυφτεί ότι έχεις φτιάξει ένα σωρό κλώνους και bots; Εκείνο το email [όπως ξέρεις] έχει κάποιον άλλο αποστολέα. Αν δυσκολεύεσαι να το βρεις, να το παρουσιάσω ΕΓΩ! Ίντα λαλείς;
Και επαναλαμβάνω Μαϊμού(να), όταν ΔΕΝ έχεις ούτε καν profile [ως Anef_Οriwη με ήτα] πως γίνεται να έχεις email address και να την ξέρω ΕΓΩ; Οξά είσαι ΚΑΙ ο συγκεκριμένος που ΜΟΥ έστειλε το email στες 20 του Σεπτέμβρη;
Arxiepiskopε [original], πάμε για νέες αποκαλύψεις!!! Πάλι θα πει κρα ο Μαϊμούς!!! Έχασε τη ψυχραιμία του και έπαθε ακράτεια! Ε, ρε πλακές! [που ελάλεν τζιαι η Δέσποινα Στυλιανοπούλου]
3 Δεκεμβρίου 2010 9:06 μ.μ.

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η Anef_Oriwn είπε...
Μαϊμού(να),
ΔΕΝ είπαμε ότι είσαι ντεφορμέ και γι’ αυτό να ΜΗΝ μιλάς γιατί όλο γκέλες κάμνεις; Και δεν ξανάπαμε ότι όσο πιο πολύ ανακατώνεις τα σκατά, τόσο πιο πολύ βρωμάνε; Βρήκες το email που ΜΟΥ έστειλες στες 20 του Σεπτέμβρη και τι ΜΟΥ έγραφες τότε; Και ότι τούτο μπορεί να συνδεθεί με πολλά από τα υβριστικά ΣΟΥ μηνύματα που έστειλες κάτω από τα διαφορετικά nicknames που χρησιμοποιούσες [και τα οποία δεν απευθύνονταν μόνο προς το άτομο ΜΟΥ]; Μαϊμού(να) δεν μιλάνε για σχοινί και σαπούνι στο σπίτι του κρεμασμένου. Α, και Johnny, έχε υπ’ όψη ΣΟΥ ότι κάθε φορά που ΜΟΥ στέλνεις μήνυμα/σχόλιο στο Blog ΜΟΥ, αποστέλλεται και ειδοποίηση στο email ΜΟΥ, όπου αναφέρονται και τα στοιχεία ΣΟΥ ως αποστολέας!!! Έχω την άποψη πως τώρα που ΜΟΥ άνοιξες τα μάτια παρέα θα κάμνετε με τη «δική μου» κατά «Άγιο Παύλο μεριά»!!! Αντιλαβού, so called κε “andreas christou”;

Χιχιχιχιχι!!!
Χεχεχεχεχε!!!
Χαχαχαχαχαχα!!!
Χοχοχοχοχοχοχο!!!!

Υ.Γ.:
Πολλές εμμονές έχεις με τα πισωγλεντίσματα! Το’ πες στον ψυχίατρο ΣΟΥ;

3 Δεκεμβρίου 2010 11:12 μ.μ.

arxiepiskopos είπε...

Πενταρόγιωρκος
Κάνεις μέγα λάθος !!!
Ο ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ δεν είναι ηλικιακός ρατσιστής από τη στιγμή που πλασάρει κάποια 75άρα που λέει ότι είναι και η μάνα του !!!!

Η Anef_Oriwn είπε...
Τι να πεις κι ΕΣΥ έρμε, καταϊshε(σ)μενε τζιαι ψυχανώμαλε Arxiepiskopε–Μαϊμού-να!!!

«ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΕΝ ΤΟΥ ΚΑΜΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ.» - Είπαμε η περίπτωση ΣΟΥ είναι μη αναστρέψιμη και μη ιάσιμη!

Διερωτούμαι μετά απ’ όλα αυτά που γράφεις και λαλείς [να βρίζεις την μάνα ΜΟΥ μια γυναίκα 75 χρονών], αν μπορείς να σταθείς μπροστά από τον καθρέφτη και να δεις την σκατόφατσα ΤΗΣ! Αν μπορείς και το κάμνεις τότε είσαι ένας φασίστας με περικεφαλαία!!!
Και Με του φασίστες ΔΕΝ συνδιαλέγεσαι! Απλώς τους ασσιχτιρίζεις!
1 Δεκεμβρίου 2010 7:18 μ.μ.

νεος είπε...

Από άρθρο του Δρουσιώτη...
Ο Μακάριος πρωταγωνίστησε σ’ ένα παρασκήνιο αλληλοπριμοδότησης, μέσω του οποίου ήλεγξε τις ισορροπίες της νέας Βουλής. Το ΑΚΕΛ, αν και εκπροσωπούσε το 35% των ψηφοφόρων, ικανοποιήθηκε με 9 βουλευτές. Με τις ψήφους που του περίσσευαν πριμοδότησε την ΕΔΕΚ που εξέλεξε δύο βουλευτές, τον Λυσσαρίδη στη Λευκωσία και τον Χρ. Χριστοφίδη στη Λάρνακα. Επίσης, πριμοδοτήθηκε η Προοδευτική Παράταξη, κυρίως στην Αμμόχωστο, που εξασφάλισε 30,2% των ψήφων, ενώ στην υπόλοιπη Κύπρο μόνο 8,8%, εκλέγοντας επτά βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Σαμψών. Η πριμοδότηση της Προοδευτικής ήταν επινόηση του Μακαρίου για να μην αποκτήσει αυτοδυναμία στη Βουλή το Ενιαίο, το οποίο εξέλεξε τους 15 από τους 35 βουλευτές.

Το ΑΚΕΛ αγαπητέ, δεν χρησιμοποίησε ποτέ το πλειοψηφικό αλλά το διέθετε (όπως και το 76΄ με την εκλογή-πριμοδότηση Παπαδόπουλλου-Λυσσαρίδη), γιατί δεν το κατηγορείς και γι αυτές τις πριμοδοτήσεις;

Όσο αφορά τη συμμετοχή του ΑΚΕΛ στην αντίσταση του οχταήμερου, στην σχετική αφίσα που αναρτήθηκε και στο CW με τους πεσόντες αντιστασιακούς, μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει και μέλη της ΕΔΟΝ αλλά και του ΑΚΕΛ ... Ξέρω όμως για την συμμετοχή των μελών του σε διάφορες πράξεις αντίστασης, τους αντιστασιακούς της Πάφου και της Λεμεσού, στο Καϊμακλί και τη Παλλουριώτισσα, τα γεγονότα στον Άη Γιάννη Λάρνακας και πολλά γεγονότα σε όλες σχεδόν τις κοινότητες.

Η αντίσταση αγαπητέ έχει να κάνει και με όπλα, οι ακελικοί δεν είχαν όπλα αλλά έτρεξαν στους αστυνομικούς σταθμούς κατά εκατοντάδες, όσοι βρήκαν ή τους έδωσαν όπλα, αντιστάθηκαν.

Η Ένωση ήταν πολιτική του ΑΚΕΛ μέχρι το 67΄, είναι γνωστό, αλλά το ζητούμενο για το ΑΚΕΛ ήταν η ενιαία προσχώρηση της Κύπρου στην Ελλάδα, η πολιτική δηλαδή ήταν για να αποτρέψει την διπλή ένωση.

νεος είπε...

Από άρθρο του Δρουσιώτη...
Ο Μακάριος πρωταγωνίστησε σ’ ένα παρασκήνιο αλληλοπριμοδότησης, μέσω του οποίου ήλεγξε τις ισορροπίες της νέας Βουλής. Το ΑΚΕΛ, αν και εκπροσωπούσε το 35% των ψηφοφόρων, ικανοποιήθηκε με 9 βουλευτές. Με τις ψήφους που του περίσσευαν πριμοδότησε την ΕΔΕΚ που εξέλεξε δύο βουλευτές, τον Λυσσαρίδη στη Λευκωσία και τον Χρ. Χριστοφίδη στη Λάρνακα. Επίσης, πριμοδοτήθηκε η Προοδευτική Παράταξη, κυρίως στην Αμμόχωστο, που εξασφάλισε 30,2% των ψήφων, ενώ στην υπόλοιπη Κύπρο μόνο 8,8%, εκλέγοντας επτά βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Σαμψών. Η πριμοδότηση της Προοδευτικής ήταν επινόηση του Μακαρίου για να μην αποκτήσει αυτοδυναμία στη Βουλή το Ενιαίο, το οποίο εξέλεξε τους 15 από τους 35 βουλευτές.

Το ΑΚΕΛ αγαπητέ, δεν χρησιμοποίησε ποτέ το πλειοψηφικό αλλά το διέθετε (όπως και το 76΄ με την εκλογή-πριμοδότηση Παπαδόπουλλου-Λυσσαρίδη), γιατί δεν το κατηγορείς και γι αυτές τις πριμοδοτήσεις;

Όσο αφορά τη συμμετοχή του ΑΚΕΛ στην αντίσταση του οχταήμερου, στην σχετική αφίσα που αναρτήθηκε και στο CW με τους πεσόντες αντιστασιακούς, μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει και μέλη της ΕΔΟΝ αλλά και του ΑΚΕΛ ... Ξέρω όμως για την συμμετοχή των μελών του σε διάφορες πράξεις αντίστασης, τους αντιστασιακούς της Πάφου και της Λεμεσού, στο Καϊμακλί και τη Παλλουριώτισσα, τα γεγονότα στον Άη Γιάννη Λάρνακας και πολλά γεγονότα σε όλες σχεδόν τις κοινότητες.

Η αντίσταση αγαπητέ έχει να κάνει και με όπλα, οι ακελικοί δεν είχαν όπλα αλλά έτρεξαν στους αστυνομικούς σταθμούς κατά εκατοντάδες, όσοι βρήκαν ή τους έδωσαν όπλα, αντιστάθηκαν.

Η Ένωση ήταν πολιτική του ΑΚΕΛ μέχρι το 67΄, είναι γνωστό, αλλά το ζητούμενο για το ΑΚΕΛ ήταν η ενιαία προσχώρηση της Κύπρου στην Ελλάδα, η πολιτική δηλαδή ήταν για να αποτρέψει την διπλή ένωση.

arxiepiskopos είπε...

Νέε Ελληνοκύπριε
Επικαλείσαι πηγές του πλέον αναξιόπιστου δημοσιογράφου !!!!!
Ο Δρουσιώτης αναγκάστηκε να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ στον Σ. ΗΛΙΑΔΗ. .
Είναι ο ίδιος ο δημοσιογράφος των 6 ωρών που έγραψε για τα γεγονότα στην ΑΣΣΙΑ χωρίς να τα έχει τεκμηριώσει αφού όλα τα γεγονότα και οι χρονικές στιγμές των συμβάντων τον διαψεύδουν.
Αφού το ΑΚΕΛ ήταν υπέρ της ΕΝΩΣΗΣ ακόμα και μετά την επιβολή της ΧΟΥΝΤΑΣ στην Ελλάδα, τότε γιατί τάχθηκε ενάντια στον ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ που ήταν για την ΕΝΩΣΗ ?
Γιατί ο προδότης και ηλίθιος Ευέλικτος δεν έκανε αναφορά στην ΕΟΚΑ για τα 50χρονα της κυπριακής δημοκρατίας ?
Χάρη σε εκείνο τον αγώνα έγινε , βουλευτής , πρόεδρος της βουλής και πρόεδρος της πρώην ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Αν δεν ήταν η ΕΟΚΑ δε θα υπήρχε κράτος για να διαλύσει !!!!!

arxiepiskopos είπε...

Νέε Ελληνοκύπριε

Ο γράφων κατάγεται από την ΠΑΦΟ και το 1974 ήταν μέλος του ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ !!!!!
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑ, ΚΑΙ ΦΕΡΩ ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Το 1972 ο Μακάριος εισήγαγε κρυφά οπλισμό για να τον δώσει στις ΜΑΚΑΡΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Τα όπλα εκείνα φυλάγονταν στην Αρχιεπισκοπή.

Όταν Κάλεσε την τότε ηγεσία του ΑΚΕΛ για να τους προτρέψει να πάρουν οπλισμό για αντίσταση, εισέπραξε ένα μεγάλο ΟΧΙ !!!!!
Όπλα πήραν οι ΕΔΕΚΙΤΕΣ και διάφοροι δεξιοί Μακαριακοί !!!!!!
Μαζί με το εφεδρικό σώμα οι διάφοροι ένοπλοι υποστηρικτές του Μακαρίου δεν υπερέβαιναν τις 5000.

Από το 1968 η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ αλώθηκε από το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και μετά από την ΕΟΚΑ Β΄. Υπάρχει ολόκληρος κατάλογος με τους ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ που ήταν μέλη των πιο πάνω παράνομων παραστρατιωτικών οργανώσεων. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΣΩΜΑ.

Με την έναρξη του πραξικοπήματος όλοι οι αστυνομικοί σταθμοί καταλείφθηκαν από την ΕΟΚΑ Β΄ αμέσως. Μόνο το αρχηγείο κράτησε 2-3 ώρες.
Άρα οι ακελικοί δεν έτρεξαν και πήραν όπλα να αντισταθούν. Όταν τους είπε ο Μακάριος αρνήθηκαν.
Αν ποτέ πήγαν και πήραν όπλα όπως λες, τότε είναι στις ΜΑΚΑΡΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ που αντιστάθηκαν.

Η μόνη επαρχία που ΔΕΝ καταλείφθηκε εξ ολοκλήρου από τους πραξικοπηματίες ήταν αυτή της Πάφου. Οι ΑΚΕΛΙΚΟΙ αντιστασιακοί ήταν μετρημένοι και ήταν αυτοί που δεν άκουσαν τις οδηγίες του ΑΚΕΛ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ !!!!!
Όσο για την αντίσταση της Λεμεσού δεν έχεις ιδέα του τι έγινε !!!!
Η Λεμεσός καταλείφθηκε από τους πραξικοπηματίες 15 λεπτα μετά την έναρξη του πραξικοπήματος.
Ίσως να άκουσες για τη σφαγή των Πάφιων που έγινε πριν τη Λεμεσό και εκεί στο ΓΣΟ.
Μαζεύτηκαν οι παφίτες με μόνα όπλα , αξίνες και φτυάρια και ξεκίνησαν για Λευκωσία μέσα σε φορτηγά και μερικά λεωφορεία.

Υπήρξαν νεκροί και κακοποιημένοι από πλευράς ΑΚΕΛ. Οι περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν να κάμουν με αντίσταση.
Γι αυτό φίλε ΝΕΕ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΕ το ΑΚΕΛ ουδέποτε αντιστάθηκε . μερικοί ακελικοί ναι !!!!!

ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ και είναι καιρός εσείς του ΑΚΕΛ να πάψετε να αυτοπροβάλλεστε ως αντιστασιακοί από τη στιγμή που εμείς που αντισταθήκαμε , είτε πεθάναμε είτε είμαστε ανάπηροι λόγο της δικής μας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΟΚΑ Β΄ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ !!!!!!!

Anef_Oriwn είπε...

Δεν παρεμβαίνω για να μπω σε συζήτηση ούτε με τον Η.Β., [όλο τα ίδια και τα ίδια μηρυκάζει στα κοινότυπα σχόλια του – για «γλυκά καρυδάκια» και για τον «κληριδιτισμό» του ΑΚΕΛ, λες τζιαι είναι το ΑΚΕΛ που ψήφιζε τον Κληρίδη Πρόεδρο ή που είχε υπουργούς στην Κυβέρνηση του – παρεμπιπτόντως καρτερώ μέρα νύχτα να ΜΑΣ παρουσιάσει έστω και ένα δημοσίευμα της “Χαραυγής” ή μια δήλωση στελέχους του ΑΚΕΛ του 1974, όπου ο Κληρίδης ονομάζεται «Πρόεδρος» κι όχι «Προεδρεύων»], αλλά ούτε και μα τον χυδαίο “αντιστασιακό” [εμάθαμεν αλλόναν] υβριστή Arxiepiskopo-Μαϊμού [που επιάσαν τον τα ριά του χάρου τζιαι εβούρησεν ο shέσης να διαγράψει τα χυδαία και αισχρά κείμενα του από το Blog του – τι σόι “δημοκρατικός αντιστασιακός” θα ήταν με τέτοιες αναρτήσεις], αλλά για να συγχαρώ τον Νεο Ελληνοκύπριο για την υπομονή του να συζητά μαζί τους! Σύρνεις όμως αφκά πα’ στους τοίχους, αγαπητέ φίλε! Θα επανέλθω όμως [καθώς δεν έχω άλλο χρόνο τώρα] για δυο-τρεις σύντομες διευκρινήσεις/συμπληρώσεις σ’ αυτά που λες για το 1974. Βλέπεις είμαι σε τέτοια ηλικία που έχω ζήσει από κοντά [και στο πετσί μου] εκείνα τα γεγονότα!