Η συμμαχία ΑΚΕΛ – ΔΗ.ΣΥ.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010


Πήραμε το πρώτο μας μάθημα. Είδαμε τι θα συμβεί, αν ο «πρόεδρος λύσης» αποπειραθεί να τσιμεντώσει το ΝΑΙ. Αν προσπαθήσει να επανενώσει την Κύπρο με ένα σχέδιο τύπου Ανάν, που ήταν ο κρυφός έρωτας του Χριστόφια και του ‘Αντρου και ο φανερός έρωτας του Αναστασιάδη και του Πουργουρίδη.

Εδώ η Βουλή δοκίμασε να συζητήσει τα ατοπήματα και τις ενέργειες του κ. Ντάουνερ, που προσέβαλε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, πολιτικούς αρχηγούς και δημοσιογράφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, λες και σχολίαζε ανειδίκευτους εργάτες – υπαλλήλους της επιχείρησης του. Αυτού που αναβάθμισε το κράτος, μετατρέποντας το στο έτερο κράτος της Κύπρου, που το επισκέφθηκε ο Γ.Γ., με επίσημη επίσκεψη στο «προεδρικό μέγαρο» του ψευδοκράτους. Αυτού που απειλεί ότι τώρα δεν θα τον νικήσουμε, όταν θα μας παρουσιάσουν τη λύση για δημοψήφισμα. Αυτού που δηλώνει με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι το 2011 θα γίνουν βουλευτικές εκλογές στον νότο. Αυτού που έχει μετονομάσει την Κυπριακή Δημοκρατία απλά σε «νότο».

Τα δυο κόμματα δεν ντράπηκαν και αποφάσισαν να προστατεύσουν τον μέγα απατεώνα και σκευωρό Ντάουνερ.

Φανταστείτε τι θα γίνει, όταν ο «πρόεδρος λύσης» καταλήξει σε συμφωνία με τον εγκάθετο της ‘Αγκυρας και θα πρέπει να μας πουλήσουν αυτή τη συμφωνία. Τι θα μας πουν. Και θα σμίξουν τις δυνάμεις τους για να καταπνίξουν τη φωνή του λαού και την αντίδρασή του. Εδώ φίμωσαν τη βουλή. Δεν θα φιμώσουν τους οπαδούς τους; Προστατεύουν τον Ντάουνερ. Γιατί άραγε; Λένε πως προστατεύουν την Κύπρο.

Πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι. Αν η λύση διαλύει την Κυπριακή Δημοκρατία και επανενώνει τα δυο συνιστώντα κράτη σε μια συνομόσπονδη λύση, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και το μέλλον των παιδιών μας.
‘Ολοι οι πολίτες, που δεν είναι άβουλοι ψήφοι του Χριστόφια και του Αναστασιάδη, όλοι οι πολίτες που σκέφτονται, πρέπει να κρίνουν μόνοι τους, αν η λύση που διαφαίνεται ότι έρχεται με τις ευλογίες των ηγεσιών ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ εξυπηρετεί την Κύπρο, τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επιβίωση του Ελληνισμού της Κύπρου.

Ο λαός πρέπει να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού της Κύπρου, αν κάποιοι υποκύψουν στη συνωμοσία του Ντάουνερ και των οργάνων του. Η Κύπρος κινδυνεύει από τον Ντάουνερ και τους ομοίους του. Δεν είμαστε κινδυνολόγοι. Απλώς βλέπουμε το δρόμο που χαράσσει ο Ντάουνερ για την Κυπριακή Δημοκρατία. Και ξέρουμε ποιοι τον υποστηρίζουν, τον καλύπτουν και τον αφήνουν ασύδοτο στην καταστροφική δραστηριότητά του.

Η μεγάλη μας θλίψη είναι η στάση του κ. Θεμιστοκλέους. Τον θεωρούσαμε υπερασπιστή της εθνικής αξιοπρέπειας. Τον θεωρούσαμε ότι πάνω από την ηγεσία του κόμματός του, είχε την αξιοπρέπεια της πατρίδας.

Μας έχει απογοητεύσει. ‘Αραγε θα ξαναδούμε το φαινόμενο των βουλευτών του ΔΗ.ΣΥ. που ήθελαν τη Δευτέρα ένα ηχηρό ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν και την Τρίτη το έκαμναν ΝΑΙ, επειδή τους τράβηξε το αυτί ο Νίκος Αναστασιάδης; Τι θα γίνει, αν ο Χριστόφιας τσιμεντώσει το ΝΑΙ και οι Αναστασιάδης και Πουργουρίδης του κουβαλούν τον πηλό του τσιμεντώματος;

Ο λαός πρέπει να δώσει και πάλι τη δική του απάντηση.

Δωριεύς για το Christofias-watch

62 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...

Κατά τον λόον,επί-ντροποι,γιατί από τις φωτογραφίες των κατά τη γνώμη σας καταλυτών της δημοκρατίας απουσιάζει η φωτογραφία του Γρίβα,ιδρυτή και αρχηγού της ΕΟΚΑ Β;Να υποθέσω ότι στην επι-ντροπή υπερτερούν οι γριβικοί του ΕΥΡΩΚΟ έναντι των "αντιστασιακών" της ΕΔΕΚ ή ότι τα κάνανε πλακάκια προ του κοινού εχθρού,του Χριστόφια;Ιδιαίτερα αναμένω μια διευκρίνιση από την ΕΔΕΚ Πάφου,εκτός κι αν προτίμησε να βγάλει το ...χρυσοφόρο σκασμό!Νέε Ελληνοκύπριε,συγχαρητήρια για την επισήμανσή σου!

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η arxiepiskopos είπε...

Τα γριβούθκια του ΕΥΡΩΚΟ επεκράτησαν της ...ανυπότακτης ΕΔΕΚ και της επέβαλαν να θεωρεί το Χριστόφια ως απειλή για τη δημοκρατία και τον Γρίβα ως προασπιστή της!
"Ανυπότακτη" ΕΔΕΚ Πάφου,γιατί έβγαλες το χρυσοφόρο σκασμό;Γιατί δεν ΑΠΑΙΤΕΙΣ οι ιδεολογικοί σου εκφραστές στο μπλογκ να τοποθετήσουν και τη φωτογραφία του μεγάλου Αρχηγού στο...εικονοστάσι του μπλογκ;

Unknown είπε...

Αν έρθει νέο σχέδιο τύπου Αναν τους όπαδους του ΔΗΣΥ δεν τους φοβάμαι, θα κάνουν το σωστό και θα πουν το ΟΧΙ όπως το ξαναείπαν το 2004. Αυτοι που πρέπει να φοβόμαστε είναι οι οπαδοί του ΑΚΕΛ οι οποίοι είναι ρίφκια τζαι θα κάμουν ότι τους πεί το κόμμαν τους τζαι ο "ευέλικτος"......

Unknown είπε...

Το ΟΧΙ που ο λαός θα πεί είναι ακόμη πιό ηχηρό... Το χαστούκι που θα φάνε θα ναινέκια θα είναι τέτοιο που θα το θυμούνται και στην άλλη ζωή... όταν θα τους υποδέχεται ο Βεζεβούλης

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ο δικός μας χώρος αγαπητέ Anef_Oriwn, συντάχθηκε με το Γρίβα στον αγώνα κατά των αποικιοκρατών και αντιτάχθηκε στο Γρίβα κατά την περίοδο της ΕΟΚΑ Β.

Αυτό που βεβαίως καταδικάζουμε, είναι τον όψιμο αντιγριβισμό και την καπηλεία της αντίστασης εκ μέρους των αδρανών γλυκοκεραστών της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.

Εσείς αποκαλούσατε τον εγκάθετο του μεταπραξικοπήματος Πρόεδρο. Εσείς υποστηρίξατε τις ιδέες του Κίσιγκερ.

Και αν δεν λανθάνομαι, ειδικά ο Γρίβας, δε ζούσε κατά το πραξικόπημα και το μεταπραξικόπημα. Οι δικοί σας ακελικοί ηγέτες όμως ζούσαν. Οπότε, ο δικός σας ο ρόλος ήταν ο χειρότερος, γιατί εσείς ήσασταν ιστορικά παρόντες και γλείφατε πατόκορφα το φασισμό.

arxiepiskopos είπε...

"...Και αν δεν λανθάνομαι, ειδικά ο Γρίβας, δε ζούσε κατά το πραξικόπημα και το μεταπραξικόπημα."(EΔΕΚ Πάφου)-Αυτή είναι η νεοφανής θέση της ΕΔΕΚ; Ο Γρίβας πέθανε πριν το πραξικόπημα,άρα απαλλάσσεται κάθε ευθύνης και ορθά δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των καταλυτών της δημοκρατίας του μπλογκ!Και η ΕΟΚΑ Β' δημιουργήθηκε από μόνη της;Αχ,τι σου είναι το πάθος!Τα γριβούθκια του μπλογκ να πηδούν κανονικά τα ανυπότακτα εδεκάκια κι αυτά να νομίζουν πως παίζουν τους γιατρούς!Καιεπειδή αναφέρεσαι στον ΑΝΕΦ κι εγώ λέγομαι arxiepiskopos,ο Θεός να σ'ελεήσει κι ο ΑΝΕΦ να σε παραλάβει!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αντιλαμβάνεσαι πολύ καλά Anef τι θέλω να πω. Θέλω να πω, ότι σε αντίθεση με εσάς τους γλυκοκεραστές, ο Γρίβας δεν είχε εμπλοκή στο πραξικόπημα και στο μεταπραξικόπημα και συνεπώς, ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ.

Όσο για το ποιος είναι ο μεγάλος φασίστας, εδώ και 3 σχεδόν χρόνια, το εμπεδώσαμε πολύ καλά.

Όσο για τη σχέση της ΕΔΕΚ με το Γρίβα, μίλησαν όχι τα όψιμα λόγια μας, αλλά οι καίριες πράξεις μας. Η ΕΔΕΚ συντάχθηκε με το Γρίβα στον αγώνα κατά των αποικιοκρατών και αντιτάχθηκε στο Γρίβα κατά την περίοδο της ΕΟΚΑ Β

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ. ΜΑΣ ΤΗΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΑΚΕΛ! http://edekitika.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

νεος είπε...

...Η ΕΔΕΚ -που ιδρύθηκε το 69΄-...συντάχθηκε με το Γρίβα στον αγώνα κατά των αποικιοκρατών και αντιτάχθηκε στο Γρίβα κατά την περίοδο της ΕΟΚΑ ...(αμέσως προηγούμενο σχόλιο του ΗΒ)
Μα τι εν τούντα ασυνάρτητα;
Μάλιστα, το ΑΚΕΛ (το οποίο εξέλεξε δύο φορές με πριμοδότηση τον Λυσσαρίδη ως βουλευτή, 70΄ και 76΄) είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από τον Γρίβα και την ΕΟΚΑ Β΄...
Εύγε αγαπητέ ΗΒ...τουλάχιστον δικαιολογείς την μη συμπερίληψη του Γρίβα ή του Σαμψων στο αντι-πάνθεον του μπλογκ τούτου...

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Όταν λέμε ΕΔΕΚ, εννοούμε το Γιατρό και τις ομάδες του. Που επίσημα πήραν τη μορφή κόμματος το 1969, αλλά προϋπήρχαν και ηγούνταν των αγώνων ενάντια στους Αποικιοκράτες και ενάντια στην Τουρκανταρσία.

Αγώνες από τους οποίους απουσιάσατε εσείς.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Όσο για το πραξικόπημα και το μεταπραξικόπημα, η εμπλοκή του Γρίβα ήταν ανύπαρκτη. Η εμπλοκή του ΑΚΕΛ όμως ήταν ουσιαστική.

Από τον Κληρίδη στον Έρογλου, όλους τους κανακεύετε.

Ανώνυμος είπε...

Τη διάθεση δεκάδων χιλιάδων δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση, μέσω των πρεσβειών στην Αθήνα, τη Λευκωσία και την Αγκυρα, υπό τη μορφή επιχορηγήσεων σε ιδιώτες και φορείς μέχρι τουλάχιστον το 2008, αποκαλύπτουν αμερικανικά έγγραφα που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «Εθνος της Κυριακής». Οσοι έλαβαν επιχορηγήσεις, ανάμεσά τους και πολίτες άλλων χωρών, υποχρεώθηκαν να υπογράψουν σχετικό συμβόλαιο.
Τα έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν από ομάδα ερευνητών στην Ουάσιγκτον ύστερα από την υποβολή σχετικού αιτήματος με κεντρική αναφορά στις δραστηριότητες των τριών πρεσβειών κατά την επίμαχη περίοδο προετοιμασίας του αντιδημοκρατικού και φιλοτουρκικού Σχεδίου Ανάν. Υστερα από προσπάθειες τεσσάρων ετών η αρμόδια αρχή της αμερικανικής κυβέρνησης παρέδωσε 1.331 συμβόλαια επιχορηγήσεων (grants) των τριών πρεσβειών, αφού προηγουμένως έσβησε τα ονόματα των παραληπτών.

http://goo.gl/1W8nB

arxiepiskopos είπε...

"...Θέλω να πω, ότι σε αντίθεση με εσάς τους γλυκοκεραστές, ο Γρίβας δεν είχε εμπλοκή στο πραξικόπημα και στο μεταπραξικόπημα και συνεπώς, ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ."-ΕΔΕΚ Πάφου,αυτά που έγραψες τώρα τα φύλαξα!Μήπως ντραπείς και τα σβήσεις!

νεος είπε...

...Και για να μπούμε και στην ουσία της ανάρτησης την οποία σχολιάζουμε...Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΑΣ, ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ (και αντίθετα φυσικά)...
@antrew & @AIANTA...
Να είστε σίγουροι ότι ένα 30-35% (ίσως και περισσότερο) έχει ήδη τοποθετηθεί υπέρ μιας ομόσπονδης-διζωνικής λύσης και ένα αντίστοιχο υπέρ της απόρριψης οποιασδήποτε λύσης.
Ούτε το ΝΑΙ αλλά ούτε και το ΟΧΙ δεν μπορούν να ξεπεράσουν το 60% κατά τη γνώμη μου, η νίκη θα είναι οριακή και θα προσομοιάζει με τις προεδρικές έτσι όπως τις συνηθίσαμε...
Καλό αγώνα σε όλους
ΝΑΙ στη ΛΥΣΗ, ΝΑΙ στην Διζωνική Ομοσπονδία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το "Ούτε το ΝΑΙ αλλά ούτε και το ΟΧΙ δεν μπορούν να ξεπεράσουν το 60%" το άκουσα και μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα του 2004!

Για εμένα το δίλημμα δεν είναι λύση ή μη λύση αλλά επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού ή ξεπούλημα στην Τουρκία με τη δημιουργία ενός Προτεκτοράτου στην Κύπρο και σε αυτό το ερώτημα το OXI ξεπερνάει κατά πολύ το 60%.

arxiepiskopos είπε...

Νέε Ελληνοκύπριε
Επικαλείσαι πηγές του πλέον αναξιόπιστου δημοσιογράφου !!!!!
Ο Δρουσιώτης αναγκάστηκε να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ στον Σ. ΗΛΙΑΔΗ. .
Είναι ο ίδιος ο δημοσιογράφος των 6 ωρών που έγραψε για τα γεγονότα στην ΑΣΣΙΑ χωρίς να τα έχει τεκμηριώσει αφού όλα τα γεγονότα και οι χρονικές στιγμές των συμβάντων τον διαψεύδουν.
Αφού το ΑΚΕΛ ήταν υπέρ της ΕΝΩΣΗΣ ακόμα και μετά την επιβολή της ΧΟΥΝΤΑΣ στην Ελλάδα, τότε γιατί τάχθηκε ενάντια στον ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ που ήταν για την ΕΝΩΣΗ ?
Γιατί ο προδότης και ηλίθιος Ευέλικτος δεν έκανε αναφορά στην ΕΟΚΑ για τα 50χρονα της κυπριακής δημοκρατίας ?
Χάρη σε εκείνο τον αγώνα έγινε , βουλευτής , πρόεδρος της βουλής και πρόεδρος της πρώην ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Αν δεν ήταν η ΕΟΚΑ δε θα υπήρχε κράτος να διαλύσει !!!!!

arxiepiskopos είπε...

Νέε Ελληνοκύπριε
Ο γράφων κατάγεται από την ΠΑΦΟ και το 1974 ήταν μέλος του ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ !!!!!
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑ, ΚΑΙ ΦΕΡΩ ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Το 1972 ο Μακάριος εισήγαγε κρυφά οπλισμό για να τον δώσει στις ΜΑΚΑΡΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Τα όπλα εκείνα φυλάγονταν στην Αρχιεπισκοπή.

Όταν Κάλεσε την τότε ηγεσία του ΑΚΕΛ για να τους προτρέψει να πάρουν οπλισμό για αντίσταση, εισέπραξε ένα μεγάλο ΟΧΙ !!!!!
Όπλα πήραν οι ΕΔΕΚΙΤΕΣ και διάφοροι δεξιοί Μακαριακοί !!!!!!
Μαζί με το εφεδρικό σώμα οι διάφοροι ένοπλοι υποστηρικτές του Μακαρίου δεν υπερέβαιναν τις 5000.

Από το 1968 η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ αλώθηκε από το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και μετά από την ΕΟΚΑ Β΄. Υπάρχει ολόκληρος κατάλογος με τους ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ που ήταν μέλη των πιο πάνω παράνομων παραστρατιωτικών οργανώσεων. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΣΩΜΑ.

Με την έναρξη του πραξικοπήματος όλοι οι αστυνομικοί σταθμοί καταλείφθηκαν από την ΕΟΚΑ Β΄ αμέσως. Μόνο το αρχηγείο κράτησε 2-3 ώρες.
Άρα οι ακελικοί δεν έτρεξαν και πήραν όπλα να αντισταθούν. Όταν τους είπε ο Μακάριος αρνήθηκαν.
Αν ποτέ πήγαν και πήραν όπλα όπως λες, τότε είναι στις ΜΑΚΑΡΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ που αντιστάθηκαν.

Η μόνη επαρχία που ΔΕΝ καταλείφθηκε εξ ολοκλήρου από τους πραξικοπηματίες ήταν αυτή της Πάφου. Οι ΑΚΕΛΙΚΟΙ αντιστασιακοί ήταν μετρημένοι και ήταν αυτοί που δεν άκουσαν τις οδηγίες του ΑΚΕΛ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ !!!!!
Όσο για την αντίσταση της Λεμεσού δεν έχεις ιδέα του τι έγινε !!!!
Η Λεμεσός καταλείφθηκε από τους πραξικοπηματίες 15 λεπτα μετά την έναρξη του πραξικοπήματος.
Ίσως να άκουσες για τη σφαγή των Πάφιων που έγινε πριν τη Λεμεσό και εκεί στο ΓΣΟ.
Μαζεύτηκαν οι παφίτες με μόνα όπλα , αξίνες και φτυάρια και ξεκίνησαν για Λευκωσία μέσα σε φορτηγά και μερικά λεωφορεία.

Υπήρξαν νεκροί και κακοποιημένοι από πλευράς ΑΚΕΛ. Οι περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν να κάμουν με αντίσταση.
Γι αυτό φίλε ΝΕΕ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΕ το ΑΚΕΛ ουδέποτε αντιστάθηκε . μερικοί ακελικοί ναι !!!!!

ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ και είναι καιρός εσείς του ΑΚΕΛ να πάψετε να αυτοπροβάλλεστε ως αντιστασιακοί από τη στιγμή που εμείς που αντισταθήκαμε , είτε πεθάναμε είτε είμαστε ανάπηροι λόγο της δικής μας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΟΚΑ Β΄ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ !!!!!!!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ρε ανεφ παπαριων η αρχιμουφτη η οπως αλιως σε βαφτιζουν τα μαστορια σου στην επαγρυπνηση, οποτε ανοιξουν τα κοπελλια δαμεσα τα σχολια εισαι ο πρωτος που πετασσεσε οπως το καβλιν---5 το πρωιν, 10 το πρωιν, 3 το δειλις, 10 τη νυχτα, μολις ανοιξουν τα κοπελια αμεσως πετασσεσε, στεκεις καραουλιν τζαι καρτερας μερα νυκτα να αναοιξουν να συρεις τον πορτο σου, αλλη ζωη δεν εχεις ρε μιζερε, τουτη εν η ζωη σου---ΤΖΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΕΡΩΤΑΣΑΙ ΡΕ ΤΑΡΑΝΔΕ (ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΠΟΥ ΕΝ ΤΖΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΟΥ) ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΓΑΜΙΕΤΑΙ (Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΕΝΗΝΤΑΡΑ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΑ ΜΑΣ) ΤΖΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΓΑΜΟΥ(ΜΕ)Ν....ΤΑΡΑΝΔΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

arxiepiskopos είπε...

Και νέε ελληνοκύπριε όταν ρωτώ ποιοι ΑΚΕΛΙΚΟΙ αντισταθήκαν, πότε και που , θέλω «ονόματα , τοποθεσίες και ημερομηνίες» !!!! ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ !!!!

Τα όπλα που δεν πήραν οι ΑΚΕΛΙΚΟΙ το 72 , τα πήρε μετά η UNFCYP και τα είχε μέχρι πρόσφατα στο αεροδρόμιο Λευκωσίας κάπου.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΚΑΙ BLUE CURACAO ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ?


Αριστεροί και κομμουνιστές υπάρχουν σε Ελλάδα, Ιταλία , Ισπανία , Γαλλία , Ιραν, Λίβανο, Αφρική, Ασία και όχι στην Κύπρο !!!!!!

arxiepiskopos είπε...

"ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑ, ΚΑΙ ΦΕΡΩ ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ."(JOHN CHARALAMBOUS)....Kι έλεγα κι εγώ,ρε πού οφείλεται η πνευματική του αναπηρία και τα χίλια πρόσωπα!Τώρα εξηγούνται όλα!Πε μου,John,μαζί σου στην αντίσταση ηταν τζι ο ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ;

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Όσο για το πραξικόπημα και το μεταπραξικόπημα, η εμπλοκή του Γρίβα ήταν ανύπαρκτη. Η εμπλοκή του ΑΚΕΛ όμως ήταν ουσιαστική. ....-ΤΑ ΤΡΙΞΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΚΟΥ ΦΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΛΟΪΖΟΥ,ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΚΕΛΙΚΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΤΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ... ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ!

Unknown είπε...

Προς νεο ελληνοκυπριο

Άκου τον Βεζεβούλη που σε γυρεύκει. Σφύρα του τζαι έρκεται... Τζαι το προδοτικό σχέδιο λύσης που μαγειρεύεται ένα σας ακολουθήσει μεστο βούρκο ... Τούντην στράτα επερίτου που 70% που ενα σας δείξει την καβλία...

Emerson σε ευχαριστώ . Έθεσες το θέμα στην σωστή του βάση

arxiepiskopos είπε...

Τώρα που παρουσιάστηκαν στο μπλογκ και οι δοκιμασμένες ευφυίες ΑΙΑΝΤΑ και ΤΣΙΕΛΕΠΟΥ,θα το γλεντήσουμε το πράμα!

arxiepiskopos είπε...

Κλαπαρχίδα αρχιεπίσκοπε τέως ,
είναι για κάτι τιποτένιους και άχρηστους σαν και του λόγου σου που θυσιάστηκαν κάποιοι στο όνομα της ελευθερίας και της δημοκρατίας και το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να βγάλεις το ΣΚΑΣΜΟ . Δείξε τουλάχιστον λίγη ευγνωμοσύνη και σεβασμό σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να έχεις εσύ το δικαίωμα να παπαρολογείς και να λοιδορείς αυτούς που είχαν τα αρχίδια να αντισταθούν.

Όσο για την πνευματικά αναπηρία , είδαμε ποιος την έχει με το σχόλιο σου για το Μιχαλάκη Κυπριανου που έγινε ρεζίλι από τον γιο της που….. Άριστο Δαμιανού.

νεος είπε...

@emerson
Για εμένα το δίλημμα δεν είναι λύση ή μη λύση αλλά επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού ή ξεπούλημα στην Τουρκία με τη δημιουργία ενός Προτεκτοράτου στην Κύπρο...
Και εμένα αυτό με ενδιαφέρει αγαπητέ, ακριβώς το ίδιο, με τη διαφορά ότι το Τούρκικο προτεκτοράτο στη Κύπρο έχει ήδη γίνει και με τη μη λύση θα αναγνωριστεί παγκόσμια (ίσως γίνει ακόμα και χώρα μέλος της ΕΕ σε 10-20 χρόνια...)

Τώρα, σε ότι αφορά την αντίσταση ή όχι του ΑΚΕΛ στο πραξικόπημα και την ΕΟΚΑ Β΄ (ή ακόμα και αν συμμετείχε στον αντιαποικιακό), είναι φανερό πως δεν βρίσκουμε σημεία επαφής, δαμέ ο ΗΒ λαλεί μας πως εβοήθησε κιόλας το ΑΚΕΛ το πραξικόπημα ενώ χρησιμοποιείται η ιστορία με το καρυδάκι για να το τεκμηριώσει!

Ε, εγώ είμαι της γνώμης ότι το ΑΚΕΛ ήταν από τους πρώτους στόχους και της πρώτης ΕΟΚΑ (Απομνημονεύματα Γρίβα) και της δεύτερης (είναι γνωστά) και ότι καλά έκαμε (το ΑΚΕΛ) να μην εφοδιάσει με όπλα τους αριστερούς γιατί και το 55-59 αλλά και το 69-74, αυτό θα κατέληγε πιθανότατα σε μεγάλης έκτασης εμφύλιο...

Αγαπητέ που συμμετείχες στο εφεδρικό, πρώτα απ όλα να σε τιμήσω και να σε ευχαριστήσω για την προσπάθεια σου. Θέλω να σε ρωτήσω λοιπόν: Ποιους είχατε απέναντι σας; Ποια ιδεολογία είχαν αυτοί απέναντί σας; Ποιοι οι πραγματικοί στόχοι των απέναντι σας;

Ε, παρότι τους επολέμησες –όπως λες και δεν σε αμφισβητώ- θα έπρεπε και να τους αναγνωρίζεις! Είναι οι συντρόφοι και συνοδοιπόροι σου τώρα! Ο γριβισμός, ο μαξιμαλισμός, ο μιλιταρισμός, ο εθνικισμός, ο ενωτισμός...

arxiepiskopos είπε...

John,θέλεις ή όχι να περιληφθεί και ο Γρίβας στις προσωπικότητες που το μπλογκ σου θεωρεί ως εχθρούς της δημοκρατίας;Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.Ή μήπως φοβάσαι σύγκρουση-εσύ ο αντιστασιακός-με τα ομογάλακτά σου γριβούθκια του ΕΥΡΩΚΟ,που συναγωνίσεσθε σήμερα σ'αυτό το μπλογκ;

arxiepiskopos είπε...

@ νέος ελληνοκύπριος

Στυλιανέ μου σε παρακαλώ να μου απαντάς ευθέως αυτά που σε ερωτώ , επί της ουσίας μάλιστα και με παραδείγματα και πραγματικά στοιχεία και αποδείξεις!!!!!

Το να απαντάς σε ερωτήσεις με ερωτήσεις και υπεκφυγές δεν το δέχομαι και δείχνει και την πραγματικότητα.

ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ , ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Β΄.
Ο ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΟΡΟΥΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΜΕΤΟΧΟ . ΚΑΙ ΤΑ 2 ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ . ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ .
Άρα ξέρω πολύ καλύτερα από σένα με ποιους είχα να κάνω και πριν το πραξικόπημα , κατά το πραξικόπημα και μετά το πραξικόπημα και δε χρειάζομαι τα μαθήματα σου που κατά πάσαν πιθανότητα ήσουν αγέννητος !!!


Αυτοί που ονομάζεις συνοδοιπόρους μου κάποιοι άλλοι τους έκαναν πλάτες, τους κερνούσαν γλυκό καρυδάκι , ήταν οι καλοί καραβοκύρηδες.

Για φασισμό και ρατσισμό θα σου κάνω μαθήματα αργότερα !!!!
Γιατί εγώ βίωσα και τα δύο .

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Νέε Ελληνοκύπριε,

Μάλλον παρεξήγησες ποιοι είναι συνοδοιπόροι με ποιους.

Οι Αναστασιάδης-Πουργουρίδης είναι δικοί σας ιδεολογικοί σύντροφοι.

Ο ιδεολογικός σας πατέρας είναι ο Γλαύκος Κληρίδης, τον οποίον στηρίξατε στο μεταπραξικόπημα και μετά, με τον οποίο συνασπιστήκατε το 1985-88 για να φάτε τον Σπύρο Κυπριανού, με τον οποίο συγκυβερνούσατε σκιωδώς το 1988-1993 και τον οποίον εκλέξατε Πρόεδρο 1993 (επιμένοντας στον ενδοτικό Βασιλείου) και το 1998 (με την επιλογή ενός υποψηφίου που ήταν πέρα από βέβαιο ότι θα οδηγούσε σε εκλογή Κληρίδη). Με αυτό τον Κληρίδη ήσασταν μαζί στις Θύρες του Ανανισμού, αλλά τον πουλήσατε για πολιτικό όφελος, για να ανασυνταχθείτε και να μπορέσετε να φάτε τον Τάσσο πιο μετά (το 2008).

Οι πιο φανατικοί διζωνιστές είστε εσείς και ο Κληρίδης. Αυτό καλλιεργούσατε επί πολλά χρόνια.

Εμείς δεν κολλούμε σε γριβικούς-μακαριακούς. Όποιοι επιμένουν σε αυτά, τόσα χρόνια μετά, πάσχουν από πολιτική μυωπία. Εμείς τασσόμαστε δίπλα σε κάθε τίμιο πατριώτη, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, συνοδοιπόροι στον αγώνα για την ελευθερία. Και όπως το αποδείξαμε, όταν αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση Κληρίδη λόγω της μη έλευσης των S-300, εμείς δεν κάνουμε καιροσκοπικές συμμαχίες όπως κάνατε εσείς με τον Τάσσο, που τον υποσκάπτατε μαζί με τον Αναστασιάδη, μέχρι να τον φάτε.

Όσο για το τι καταστρέφει την Κύπρο εδώ και χρόνια, είναι η δική σας ιδεολογία:
Ο ΔΗΣΑΚΕΛΙΣΜΟΣ, ο ΦΙΛΑΤΤΙΛΙΣΜΟΣ, ο ΔΙΖΩΝΙΣΜΟΣ, ο ΚΛΗΡΙΔΙΣΜΟΣ, Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ και ο ΤΟΜΑΡΙΣΜΟΣ. Στα τελευταία μάλιστα χρόνια, μετά την εκλογή Χριστόφια, ο κυρίαρχος ΙΣΜΟΣ, είναι ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Αν είναι δυνατόν, οι στυλοβάτες του φασισμού και του κληριδισμού και οι χρηματοδότες των πολιτικών ανδρεικέλων της Τουρκίας στα κατεχόμενα, να ζητούν και τα ρέστα!

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,μας τα πρήξατε κι εσύ κι ο Ιγνατίου μ'αυτούς που τα πήραν από τη UNOPS.Πέστε μας,επιτέλους,ονόματα και ποσά,γιατί αυτό που είναι σίγουρα γνωστό είναι πως τη μερίδα του λέοντος την πήρε ο Ερυθρός Σταυρός,με πρόεδρο τη Φωτεινή και ο Σύνδεσμος Προστασίας του κυπριακού γαϊδουριού!Ιδού η Ρόδος,ιδού και το ...ξεμασκάρεμα!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Νέε Ελληνοκύπριε,

Πάντως, να σου αναγνωρίσω, ότι τουλάχιστον, σε αντίθεση με τον φασίστα Anef_Oriwn/arxiepiskopos, όσο κι αν διαφωνούμε, εσύ συζητάς πολιτικά.

Πάρε παράδειγμα Anef_Oriwn, που άλλο από μία εξυπνάδα δεν είσαι. Σίγουρα θα στέλνεις ήδη ιδιωτικά μηνύματα στον Ν.Ε. για να τον επιπλήττεις εκ μέρους της Επαγρύπνισης που κάνει διάλογο με άλλους.

Γελοίε Επαγρυπνίτη, ένας χαμηλόμισθος περικεντές του Κληριδισμού της Επαγρύπνισης θα μείνεις, όσο κι αν πουλάς δημόσια εκδούλευση στα αφεντικά σου.

arxiepiskopos είπε...

ΕΔΕΚ Πάφου,ο Γρίβας να μπει στο ...πάνθεό σας,ή... ννα σας πάει από τα γριβούθκια του ΕΥΡΩΚΟ;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ευχαριστώ Anef_Oriwn, που με την πιο πάνω τοποθέτησή σου, με επιβεβαίωσες πλήρως.

νεος είπε...

Αγαπητέ ΗΒ,
Εγώ χαίρομαι πολλά τη συζήτησή μας γιατί πρώτα απ όλα δεν περιέχει βρισιές, απειλές και γεννικά ούλλα τούτα τα στοιχεία που κάμνουν τες συζητήσεις γέριμες!
Ρίφκεις την ευθύνη για την εκλογή του Κληρίδη τζιαι τις δκυο φορές πάνω στο ΑΚΕΛ επειδή έκαμε επιλογή λάθος υποψηφίων απέναντι στον Κληρίδη...που "φυσικά" ώθησαν τον Λυσσαρίδη να επιλέξει το μη χείρον βέλτιστο!
Οπότε ο Λυσσαρίδης θεωρούσε πάντα ότι ο Κληρίδης εν καλλύττερος (πιο πατριώτης) που το ΑΚΕΛ και τους υποψηφίους του...
Άρα ποιος εν πιο Κληριδικός δαμέ? Ο Λυσσαρίδης οξά το ΑΚΕΛ?
Οι λόγοι που ο Λυσσαρίδης στήριξε Κληρίδη και τις δύο φορές ήταν το εθνικό μας θέμα (εν γνωστά νομίζω)...οπότε το επιχείρημά σου περί Κληριδισμού σου το επιστρέφω!

Ακόμα και το 2003 έπαιξε σενάριο (συναγερμική μπλόφα) προεδρικής υποψηφιότητας Ομήρου την οποία χάψατε κανονικότατα...

Δεν τίθεται θέμα κληριδισμού του ΑΚΕΛ, το ΑΚΕΛ απλά δέχεται τη διζωνική ομοσπονδία ως βάση λύσης, κάτι το οποίο δέχθηκε και ο Τάσσος με τη συμφωνία της 8ης του Ιούλη...

Σε ποιον χώρο έμεινε ζωντανός ο γριβισμός μετά το πραξικόπημα, με ποιους συντάσσεται τώρα ο γριβισμός?
Είδετε κανένα γριβικό (στην ιδεολογία) να επιχειρηματολογεί υπέρ της διζωνικής;
Ποιος εν ο "ιδεολόγος" γριβικός; Έννεν υπερ της Ένωσης, εν θεωρεί τον Μακάριο δικτάτορα; εν Θέλει Κύπρον ελληνική μόνον?
Τι σημαίνει εν τέλη γριβικός τζιαι τι ήταν το γριβικό πραξικόπημα;
Ο γριβισμός εν φιλοακελικός;
Γριβικοί έννεν η Δράσις Κες, το Ελάμ τζιαι τα ρέστα; Εν φιλοακελικοί τούτοι οξά εν υπέρ της διζωνικής;
Κατηγορεί η αριστερά τον Σωτήρη Σαμψών γιατί εν ο γιος του Νίκου οξά γιατί έσιει τον ίδιο νου με τον Νίκο?

Συγνώμη για την κατάχρηση, στον φίλο του εφεδρικού θα απαντήσω μετά...

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αγαπητέ Ν.Ε.,

Η ΕΔΕΚ ούτε το 1993, ούτε το 1998 υποστήριξε Κληρίδη.

Υποστήριξε και στις 2 περιπτώσεις κατά συνείδηση.

Το 1988 είχαμε όλη την καλή διάθεση για στήριξη του Βασιλείου, αλλά αποδείχτηκε ενδοτικός.

Το 1998 μπήκαμε σε κυβέρνηση Κληρίδη, βάσει συγκεκριμένων δεσμεύσεων, οι οποίες δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο και φύγαμε σε ελάχιστο χρόνο.

Οπότε για την εκλογή Κληρίδη ευθύνονται οι του ΑΚΕΛ, γιατί τέτοιες ήταν οι επιλογές που το ΑΚΕΛ επιχειρούσε να επιβάλει που δεν μπορούσαν να υποστηριχτούν (Βασιλείου, Ιακώβου) από την ΕΔΕΚ (σας το είχαμε πει, αλλά δεν ακούγατε, είτε απο αλαζονεία, είτε γιατί πράγματι ΘΕΛΑΤΕ να εκλέξετε Κληρίδη, αλλά δεν μπορούσατε να το πείτε φανερά).

Το 2003 πιστεύω ότι κάναμε λάθος. Έπρεπε να στηρίζαμε Τάσσο Παπαδόπουλο από την αρχή, αλλά μας δούλεψε κανονικά ο Αναστασιάδης.

Όσον αφορά τη δήθεν ύπαρξη γριβισμού ως ιδεολογίας, να σου πω ότι σφάλλεις όταν ταυτίζεις τους Κύπριους που θέλησαν Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα, με το Γρίβα. Κι εμείς ενωτικοί ήμασταν, αλλά όχι γριβικοί.

Προεξάρχοντες γριβικοί, πραξικοπηματικά και φιλοπραξικοπηματικά στοιχεία, συστοιχίζονται σήμερα υπέρ του ΝΑΙ, μαζί με το ΑΚΕΛ. Αναστασιάδης-Πουργουρίδης και Σία.

Όσον αφορά το Σ.Σαμψών, γράφτηκε και συμφωνώ απόλυτα ότι δεν πρέπει να πληρώνουν τα παιδιά τις πολιτικές αμαρτίες των γονιών τους.Άλλωστε το ΑΚΕΛ είναι που έχει στενές επαφές με το Ζήνωνα Ηλιάδη, το γιο του γνωστού Σωκράτη Ηλιάδη, ο οποίος ήταν ο χειρότερος όλων των πραξικοπηματιών. Στο κάτω κάτω ο Σαμψών, ήταν ο μόνος που πλήρωσε τη συμμετοχή του στο πραξικόπημα.

Επιπλέον να θυμίσω το ρόλο του ΑΚΕΛ όταν γινόταν πραξικόπημα. Τον στιγμάτισε και ο Σκαλιστής σε άρθρο του, αλλά τον στιγματίσαμε κι εμείς πολλές φορές, αναφερόμενοι στο γλυκό καρυδάκι που κερνούσατε στους πραξικοπηματίες στο Καϊμακλί. Όσο για το ότι δήθεν δεν είχατε όπλα, δήθεν θα γινόταν εμφύλιος κλπ, εμείς λέμε ότι ο εμφύλιος έγινε το 1974 και εσείς της φαιδρής ακελικής ηγεσίας αφήσατε απροστάτευτους ακελικούς. Και μην ψάχνετε δικαιολογίες για την αποχή σας, γιατί ο Δώρος Χριστοδουλίδης και πολλοί άλλοι ακελικοί στη Λάρνακα σας έβαλαν γιαλιά.

Για να θυμηθούμε βεβαίως και μετά τι έγινε στο ΜΕΤΑΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, που δε σας αρέσει να λέτε καν τη λέξη και το οποίο σκόπιμα ξεχνάτε κάθε χρόνο. Στις 23 Ιούλη, όταν ο Κληρίδης πήρε τη σκυτάλη από τους πραξικοπηματίες και ορκίστηκε αντισυνταγματικά Πρόεδρος, εσείς τον αποκαλούσατε Πρόεδρο! Μετά μάλιστα, τον λέγατε και καλό καραβοκύρη.

Εμείς της ΕΔΕΚ δεν κολλούμε στο διχασμό του παρελθόντος. Και το κάνουμε συνειδητά, γιατί θέλουμε ενότητα στη βάση ενός αντικατοχικού αγώνα. Και το κάνουμε, ενώ θα είχαμε να καρπωθούμε τα μέγιστα από το ότι είχαμε σχεδόν το μονοπώλιο της Αντίστασης. Ξέρουμε ότι ελάχιστοι έως κανένας από τους πάλαι ποτέ γριβικούς δε θα έρθει να μας ψηφίσει. Δε μας νοιάζει όμως, γιατί εμείς υπερασπιζόμαστε αρχές και την επιδίωξη της ενότητας δεν την κάνουμε για να κλέβουμε ψήφους.

Εσείς όμως, καλλιεργείτε το διχασμό και αναβιώνετε το γριβισμό και τον εοκαβητισμό, για να έχετε ψηφοθηρικά οφέλη και για να κρύβετε τη σύμπλευσή σας στο Κυπριακό με το ΔΗΣΥ (όπως έγινε στα έγγραφα Ντάουνερ).

Όσο για τη διζωνική, αυτήν την ντενκτασικής-κληριδικής-κισιγκερικής πατρότητας δήθεν λύση που εδώ και 30 πόσα χρόνια συζητείται και δεν μπορεί να βρεθεί ένα ικανοποιητικό και λογικό μοντέλο που να μην οδηγεί σε τουρκοποίηση της Κύπρου, πρέπει να λογοδοτήσετε κάποτε στην Ιστορία για την επιμονή σας σε αυτήν, η οποία όχι μόνο είναι διχοτόμηση, όχι μόνο είναι ρατσιστική, όχι μόνο είναι ΑΝΕΦΙΚΤΗ, αφού συζητειται χωρίς αποτέλεσμα για 30 τόσα χρόνια, αλλά έχει κάνει τους Κύπριους να θεωρούν την παρούσα διχοτόμηση ως επιλογή.

νεος είπε...

Αγαπητέ ΗΒ και φίλε αντιστασιακέ του εφεδρικο), θα επανέλθω όμως για ένα άλλο θέμα, την κουραστική και αποπροσανατολιστική σας διαμάχη με τους μπλόγκερς, ANEF και Arxiepiskopos (A'!)
Kαταρχάς να πω πως είναι αντιδεοντολογικό και καταφανέστατα προβοκατόρικο, να χρησιμοποιούμε ονόματα τα οποία χρησιμοποιούν και άλλοι. Ας πούμε να εμφανιστεί τωρά τζιαι να φακκά γυρόν τα μπλογκς ένας "νέος ελληνοκύπριος" ή ένας Η.Β., που σφετερίζεται τα ονόματα τζιαι σκοπόν έχει να σπείρει αμφιβολίες, όι ιδεολογικά-διαλεκτικά αλλά με καθαρή προβοκάτσια.
Στα ίδια πλαίσια θεωρώ ότι μπαίνει το "ΦΑΣΙΚΚ" αλλά τζιαι πολλές κινήσεις που παίζουν γενικώς όπως ο "τουρκοκύπριος AYGUL", οι διάφοροι "anef" κ.ο.κ.
Δεν τιμά και τον φίλο τον αντιστασιακό του εφεδρικού, να χρησιμοποιεί το όνομα (bot) κάποιου άλλου ο οποίος το "ενέγραψε" πρώτος και "κυκλοφορεί" με αυτό...
'Ανθρωπος με τόσες εμπειρίες τζιαι τόση δημοκρατικότητα (αν και μέσα στο δικό μου μπλογκ δηλώνεις...φυσιολογικά(!) φασίστας και εθνικιστής) πως καταδέχεσαι να μπαίνεις σε τούντην διαδικασία, να σφετερίζεσαι, τζιαι να ζητάς τζιαι τα ρέστα...λλίον εξωτερική πολιτική της τουρκίας μου θυμίζεις...

Σας πιστοποιώ τέλος ότι Άνευ ορίων και Αρχιεπίσκοπος (Α') δεν είναι το ίδιο πρόσωπο και ότι καταντάτε τουλάχιστον κουραστικοί με το να το επαναλαμβάνετε...

Ανώνυμος είπε...

Νέε Ελληνοκύπριε και εγώ πιστεύω ότι ο Αρχιεπίσκοπος και ο Άνευ Ορίων δεν είναι το ίδιο πρόσωπο αλλά εσύ με ποιο τρόπο ακριβώς το "πιστοποιείς" αυτό;

νεος είπε...

Αγαπητέ μου ΗΒ, είπες ότι χαίρεσαι να μιλούμεν γιατί μιλώ πολιτικά τζιαι όι σε προσωπικό επίπεδο ή με διάθεση να πάρω το θέμαν αλλού...
Είναι πολιτικόν επιχείρημαν το "καρυδάκι" τζιαι ο "καραβοκύρης", εν νομίζεις πως εν λλίον "μιτσιά" για να στηρίξεις πάνω τους ούλλη σου την επιχειρηματολογία για το 74'?
Για τον Σκαλιστή και τη γενικότερη στάση του ΑΚΕΛ στον "εμφύλιο" όπως τον λες τα ξαναείπαμε, σε παρέπεμψα κιόλας στην ανάρτηση του Μιχάλη Μιχαήλ (ναι, αυτού που φακκά γυρόν πας το αντι-πάνθεον του CW)...
Δεν στέκουν σαν πολιτικά επιχειρήματα αυτά που αναφέρεις κάθε φορά.
Τα τζιεράσματα (νομίζω εν για τον Ζιαρτίδη που μιλούμεν?) τζιαι στες φιλοφρονήσεις... (η φράση ήταν "Ο καλός καραβοκύρης στη φουρτούνα φαίνεται", παραίνεση για να μην παραιτηθεί ο Κληρίδης που ήταν ο νόμιμος αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΔ), δεν είναι ούτε καν παραπολιτικά...
Το μεταπραξικόπημα ισχύει, άλλωστε και ο Δώρος Λοϊζου αλλά και ένας άλλος μέσα στο πλήθος, σε συλλαλητήριο στη Λεμεσό (νομίζω Δεκέμβρης 1974), έπεσαν μετά το πραξικόπημα...
Ο Κληρίδης έκανε ο λάθος να "ορκιστεί" από έκπτωτο ιερωμένο, αυτό ήταν το λάθος του, έπρεπε όμως και βάση του συντάγματος αλλά και για να μην δίνουμε "πατήματα" για συνέχιση της αντισυνταγματικότητας, να παραμείνει και να προεδρεύει μέχρι την επιστροφή Μακαρίου (σαν πρόεδρος της βουλής που ήταν και για να δείχνουμε στο εξωτερικό ότι επανήλθε η νομιμότητα).
Οπότε, η στάση του ΑΚΕΛ κρίνεται ορθή (και) σε αυτή τη περίπτωση γιατί προάσπιζε την συνταγματικότητα (πέρα από τους τύπους της παράνομης ορκωμοσίας).
Και αφού έφερε η κουβέντα τον Δώρο Λοϊζου και τους δολοφόνους του, πες μου σε παρακαλώ τι σόϊ ιδεολογία είχαν τούτοι οι (γριβικοί κατ εμέ) δολοφόνοι του...
Έχω αντίθετη άποψη για τις εκλογικές αναμετρήσεις του 93' και 98', την έχω καταθέσει.

Σύσσωμη η αριστερά δεν πρέπει να κολλά στον διχασμό (παρότι ήταν το θύμα του, όπως και ολόκληρη η Κύπρος), το θέμα είναι να μην αναβιώνουν να φαινόμενα που εφέραν τον διχασμό τζιαι την καταστροφή.
Τι έφερεν φίλε μου την καταστροφή;

Όταν μιλούμε για γριβισμό, εν αναφερόμαστε σε άτομα, αλλά σε άτομα που φέρουν τις γριβικές ιδέες . Ο Παπαφιλίππου του Αντ1 ας πούμε εν ένας γριβικός που επαρέμεινε με γριβικές ιδέες, ο Σωτήρης ο Σαμψών εν ένας γριβικός, όι γιατί ήταν ο παπάς του ο οχταήμερος αλλά γιατί κάμνει ομιλίες στο ΕΛΑΜ (ας πούμε τωρά).
Με την ίδια λογική, η Δράσις Κες εν γριβική, ίσως τζιαι οι Ευρωκοί, γιατί εν στα μυαλά γριβικοί (να αναλύσουμε αν θέλεις τι εστι γριβικός).
Εν μπορείς να πεις ότι ο Πουργουρίδης (τωρά) εν γριβικός, ή ο Αναστασιάδης (τωρά) ή ο Κασουλίδης (γιος του ιδεολογικού "εργολάβου" της ΕΟΚΑ Β'), που την στιγμή που δέχονται τον συμβιβασμό.

Ο γριβισμός είναι συνώνυμο με τον μη συμβιβασμό. Έννεν θέμα ένωσης ή όι. Ένωση ως που μπορούμεν να το στηρίξουμεν τζιαι να το πετύχουμεν αλλά με με ενωμένη Κύπρο. Υπήρχε περίπτωση φίλε μου να επιδειώξουμε Ένωση με οποιονδήποτε αντισυνταγματικό τρόπο τζιαι να μεν το πληρώσουμε?
Αυτό εννούμε γριβισμό, την ξεροκεφαλιά, την άστοχη τζιαι καταστροφική τελικά ενωσολογία όταν όλα έδειχναν που θα οδηγήσει...
Και τώρα έχουμε παρόμοιο φαινόμενο "ξεροκεφαλιάς" τζιαι σίουρα έγινε πολιτικ΄'η μετατόπιση στην Κύπρο σε σχέση με το 74'
Και αυτή η μετατόπιση αφορά κυρίως πολλούς "Μακαριακούς" κεντρώους (μισό ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ) που έχουν στην τελική (και κατά τη γνώμη μου) συντονίσει τα βήματά τους με αυτό που ονομάζω "γριβισμό", την ανένδοτη δηλαδή ρητορεία που τελικά αποδεικνύεται (από την ιστορία) καταστροφική...

νεος είπε...

@emerson
με τον ίδιο τρόπο που το πιστοποιείς κ εσύ αγαπητέ, με την κοινή λογική και την παρακολούθηση των σχολίων τους.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν το πιστοποιώ απλώς το διαπιστώνω. Για να πιστοποιήσει κάποιος κάτι πρέπει να είναι απολύτως σίγουρος.

νεος είπε...

Τι εννοούμε γριβισμό λοιπόν, τι ήταν αυτό που έκαμεν τον Γρίβα να φερθεί έτσι όπως εφέρθηκε, ποια ήταν η διαφορά του που τους δημοκράτες, τους αντιστασιακούς, τους Μακαριακούς;
Υπάρχει γριβισμός σήμερα; ποιοι συντηρούν τις "παρακαταθήκες" Γρίβα;
Ήταν ή δεν ήταν ο ολετήρας της Κύπρου;
Άξιζε ή δεν άξιζε να του αντισταθούμε (ή και αντιστεκόμαστε ακόμα) στις ιδέες του...
Ποιοι τον θεωρούν ακόμη πρότυπο, αγωνιστή της ελευθερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας...τον άνθρωπο που οργάνωσε αντάρτικο ενάντια στην ίδια τη δημοκρατία μας, την ανεξαρτησία μας...
Και επανέρχομαι στο ερώτημα: γιατί δεν μπαίννει ΠΡΩΤΟΣ-ΠΡΩΤΟΣ στα αντιπαραδείγματα του μπλογκ που μας φιλοξενεί (και καλοσύνη του)...
Ποιους εμπνέει σήμερα ο Γρίβας, σε ποιο στρατόπεδο σκέψης ανήκουν...
Η γριβική σκέψη είναι το ζητούμενο να ανιχνευτεί και όχι οι γριβικές-εοκαβητικες δράσεις στο παρελθόν...
Εξού και ο "κλάδος ελαίας"...

νεος είπε...

@emerson
ok, απλά εννοούσα πως το διαπιστώνω, ήθελα να δείξω τη σιγουριά μου, δεν τα ξέρω τα παιθκιά, αλλά χαρά μου να τους γνωρίσω που κοντά, όπως τζιαι όλους σας.
Με την ίδια λογική σας "πιστοποιώ" επιπλέον ότι τα παιθκιά δεν είναι της ...κομματικής αγρυπνίας... εν υπάρχουν έτσι πράματα, ξεκολλήστε! Εν κοπέλια όπως ούλλους μας που απλά ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΙΔΕΑ για τα πράματα (εκτός φυσικά αν αυτό χρησιμοποιείται γενικά ως αστείο του τύπου "αρνί", "προδότη", "φασίστα", "κομματόσκυλλο", "κολλημένε", "ανθέλληνα" κ.ο.κ, χαρακτηρισμούς που εισπράττω κι εγώ συχνά)

Anef_Oriwn είπε...

Δεν παρεμβαίνω για να μπω σε συζήτηση ούτε με τον Η.Β., [όλο τα ίδια και τα ίδια μηρυκάζει στα κοινότυπα σχόλια του – για «γλυκά καρυδάκια» και για τον «κληριδιτισμό» του ΑΚΕΛ, λες τζιαι είναι το ΑΚΕΛ που ψήφιζε τον Κληρίδη Πρόεδρο ή που είχε υπουργούς στην Κυβέρνηση του – παρεμπιπτόντως καρτερώ μέρα νύχτα να ΜΑΣ παρουσιάσει έστω και ένα δημοσίευμα της “Χαραυγής” ή μια δήλωση στελέχους του ΑΚΕΛ του 1974, όπου ο Κληρίδης ονομάζεται «Πρόεδρος» κι όχι «Προεδρεύων»], αλλά ούτε και μα τον χυδαίο “αντιστασιακό” [εμάθαμεν αλλόναν] υβριστή Arxiepiskopo-Μαϊμού [που επιάσαν τον τα ριά του χάρου τζιαι εβούρησεν ο shέσης να διαγράψει τα χυδαία και αισχρά κείμενα του από το Blog του – τι σόι “δημοκρατικός αντιστασιακός” θα ήταν με τέτοιες αναρτήσεις], αλλά για να συγχαρώ τον Νεο Ελληνοκύπριο για την υπομονή του να συζητά μαζί τους! Σύρνεις όμως αφκά πα’ στους τοίχους, αγαπητέ φίλε! Θα επανέλθω όμως [καθώς δεν έχω άλλο χρόνο τώρα] για δυο-τρεις σύντομες διευκρινήσεις/συμπληρώσεις σ’ αυτά που λες για το 1974. Βλέπεις είμαι σε τέτοια ηλικία που έχω ζήσει από κοντά [και στο πετσί μου] εκείνα τα γεγονότα!

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Όσο για το πραξικόπημα και το μεταπραξικόπημα, η εμπλοκή του Γρίβα ήταν ανύπαρκτη. Η εμπλοκή του ΑΚΕΛ όμως ήταν ουσιαστική. ....-ΤΑ ΤΡΙΞΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΚΟΥ ΦΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΛΟΪΖΟΥ,ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΚΕΛΙΚΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΤΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ... ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ!

arxiepiskopos είπε...

"ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑ, ΚΑΙ ΦΕΡΩ ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ."(JOHN CHARALAMBOUS)....Kι έλεγα κι εγώ,ρε πού οφείλεται η πνευματική του αναπηρία και τα χίλια πρόσωπα!Τώρα εξηγούνται όλα!Πε μου,John,μαζί σου στην αντίσταση ηταν τζι ο ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ν.Ε.,

Τα όσα λες για την υποστήριξη του ΑΚΕΛ από τον Κληρίδη, είναι εκ των υστέρων δικαιολογίες. Κατ' ακρίβεια, αν μελετούσες καλύτερα το θέμα θα παρατηρούσες τα εξής:

α) το "καλός καραβοκύρης" το είπε το 1975 και αποκάλεσε το Λυσσαρίδη που ζητούσε την παραίτησή του "δημαγωγό"
β) ο Κληρίδης κράτησε το υπ. συμβούλιο του πραξικοπήματος και καλούσε το Μακάριο να μην επιστρέψει στην Κύπρο. Το ίδιο έκανε και το ΑΚΕΛ λίγους μήνες μετά, με πτήση Φάντη-Εζεκία στο Λονδίνο (τότε που προέκυψε η ιστορία με το blue curacao)
γ) ο Λάζαρος Σκαλιστής στιγμάτισε την αποχή της ηγεσίας του ΑΚΕΛ από την αντίσταση. Την οποία ούτε εσύ φαίνεσαι να αρνείσαι.
δ) Μιλάς ενάντια στους πραξικοπηματίες, στον Σαμψών κλπ. Δεν είναι όμως το ΑΚΕΛ που επέμενε για τον "κλάδο ελαίας".

Επίσης, πως απαντάς στα ακόλουθα:

-Υπάρχουν καλοί και κακοί γόνοι πραξικοπηματιών; Ο Ζηνωνής είναι καλός επειδή συνδιαλλάσσεται μαζί σας και ο Σαμψών κακός γιατί συνδιαλλάσσεται με το ΕΛΑΜ; Μα εσείς δεν είστε χειρότεροι από το ΕΛΑΜ; Δεν ήσασταν εσείς που υποστηρίζατε την πολιτική δίωξη του Ξενή την οποίαν καταδίκαζαν όλοι εκτός του ΑΚΕΛ;

- Οι δολοφόνοι του Δώρου είχαν την ίδια ιδεολογία με τη σημερινή ακελική διακυβέρνηση: το φασισμό!

-Αν γριβισμός για σένα, σημαίνει η αντίθεση στη συνθηκολόγηση τότε το 76% του λαού είναι γριβικό! Φίλε, γριβισμός δεν υπάρχει. Καπηλεία του Γρίβα από το ΔΗΣΑΚΕΛ για να φαίνεται ότι είναι στην πραγματικότητα 2 κομμάτια αντί ένα, είναι που υπάρχει. Σε ρωτώ: το 76% που είπε όχι στον Ανανισμό ήταν γριβικό;

- Είναι ή όχι η διζωνική ρατσιστική, άδικη, διχοτομική λύση και ανεπιτυχής βάση διαπραγμάτευσης;

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ Νέε Ελληνοκύπριε,
Επανέρχομαι για να παραθέσω μερικά ιστορικά στοιχεία [κάποια από τα οποία – της περιόδου του 1974 – τα βίωσα και ο ίδιος], και τα οποία ανασκευάζουν τες ιστορικές ανακρίβειες κι ασυναρτησίες τους γενικώς ανιστόρητου Η.Β.. «Τούτος» συνήθως συνθηματολογεί κι αρλουμπολογεί και μιλά χωρίς στοιχεία. Έχω βαρεθεί να ασχολούμαι με τα όσα μια την άλλη παπαγαλίζει. Εδώ έχει πει πως τ’ όνομα μου ήταν στο email της γραμματέως του Άντρου Κυπριανού [δεν έχει διευκρινίσει όμως ποιος είμαι] και υποβάλλει πως δεν πρέπει να δουλεύουν αριστεροί στην Cybarco, λες και η εταιρεία είναι ΕΔΕΚίτικη!
Παρεμπιπτόντως αν κατάλαβες καλά όταν ο Emerson έπαιζε με τες λέξεις «διαπιστώνω» και «πιστοποιώ», προσπαθούσε να ΣΕ ψαρέψει αν ΜΑΣ γνωρίζεις και στην πράξη [ΕΜΕΝΑ και τον Arxiepiskopo τον original], λες και είναι έγκλημα αυτό!

Επί της ουσίας τώρα:
1. Εκείνος που αναφέρεις ότι σκοτώθηκε [από Εοκαβητατζιήδες] μέσα στο πλήθος, μετά το πραξικόπημα σε συλλαλητήριο στη Λεμεσό ήταν κάποιος πρόσφυγας [από την περιοχή της Μόρφου] λεωφορειούχος που έμενε στη Λάνια. Είχε πάρει κόσμο με το λεωφορείο του στο συλλαλητήριο που έγινε στην Λεμεσό τέλος του Σεπτέμβρη [του 1974] υπέρ της επανόδου του Μακαρίου στην Κύπρο, για την αποκατάσταση της τάξης στες ελεύθερες περιοχές [και για την πάταξη της ΕΟΚΑΒήτικης παρανομίας] ... Πληροφοριακά για τους όποιους Η.Β. να αναφέρω ότι στο συλλαλητήριο έλαβα μέρος και ΟΛΑ τα οργανωμένα σύνολα της Αριστεράς [ΠΕΟ, ΕΔΟΝ, ΕΚΑ, ΠΟΓΟ, ΑΚΕΛ] ...

2. Έχω διέλθει ΟΛΕΣ τες εκδόσεις των εφημερίδων “Χαραυγή”, “Φιλελεύθερος” και “Αγών” που εκδόθηκαν μετά τον πόλεμο [από την 1η Αυγούστου του 1974 μέχρι και τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς] και ΠΟΥΘΕΝΑ στη “Χαραυγή” ΔΕΝ βρήκα δημοσίευμα ή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που να αποκαλεί τον Κληρίδη «Πρόεδρο» κι όχι «Προεδρεύοντα» όπως ΨΕΥΔΩΣ ισχυρίζεται και μηρυκάζει ο Η.Β.. Το αυτό συμβαίνει και με τον “Φιλελεύθερο” αλλά όχι και με τον “Αγώνα” του αγωνιστή Κκόσιη που μέχρι μερικές μέρες πριν την επιστροφή του Μακαρίου στην Κύπρο αποκαλούσε τον Κληρίδη «Πρόεδρο»! Ο Κκόσσιης γιατί δεν επικρίνεται;

3. Την κουβέντα «ο καλός ο καραβοκύρης στην φουρτούνα φαίνεται» την είπε στον Κληρίδη ο συνεργαζόμενος και εκλεγόμενος με την Αριστερά βουλευτής Λεμεσού Γιάγκος Ποταμίτης. Τούτο έγινε τον Οκτώβρη του 1974 όταν ο Κληρίδης σκεφτόταν να παραιτηθεί από Προεδρεύων της Δημοκρατίας [λόγω της κριτικής που δεχόταν από τους αντίπαλους του] και αντιπροσωπεία της Βουλής με επικεφαλής τον Γ. Ποταμίτη που αναπλήρωνε το τότε Προεδρεύοντα της Βουλής [που ήταν ο Τάσος Παπαδόπουλος] τον επισκέφτηκε για να του μεταφέρει απόφαση της Βουλής που τον καλούσε να παραμείνει στη θέση του! Ο μόνος που νομίζω ότι είχε ένσταση ήταν ο Λυσσαρίδης ...

4. Έχω διέλθει τα “Απομνημονεύματα” του Γρίβα [τον οποίο οι κάθε λογής Η.Β. δεν μπορούν να πουν ότι είναι ο ολετήρας της Κύπρου] και ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ αναφέρεται [έστω και μια φορά] τ’ όνομα του Λυσσαρίδη. Πως γίνεται αυτό αφού ήταν μέλος της ΕΟΚΑ; Ή μήπως η όλη τότενη δράση του εξαντλείτο σ’ ένα φυλλάδιο μιας οργάνωσης ονόματι “Οργάνωση Αριστερών Εθνικοφρόνων” και στες περιθάλψεις που ίσως ως γιατρός έκαμε σε τραυματισμένους αγωνιστές της ΕΟΚΑ;

Φίλε Νέε,
είναι αυτές οι ιστορικές αλήθειες που λέω και οι απομυθοποιήσεις που προκαλώ που κάμνουν τα φασιστούθκια να λυshούν μαζί ΜΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα χα χα χα χα . . . . . . .

Σιερετούμεν.

Ανώνυμος είπε...

Θωρώ το Συλλουρούιν μας
πουν' μαύρον σαν την πίσσαν
που τον καμόν του τον πολλύν
για του Γριστόφκιαν την χολήν
που πίννει τζι' έσιει λύσσαν

Λάμνε ρε γάρε Σύλλουρε
να πάτε να πνιήτε
παρ' τζιαί το κομματούιν σου
με τ' αυτοκινητούιν σου
να γκρεμμοτσακκιστείτε.

Anef_Oriwn είπε...

Ακόμα ένα bot του Αγρυπνητή Anef_Oriwn κατέφτασε!

arxiepiskopos είπε...

Νέε ελληνοκύπριε
ελληνοκύπριε όταν ρωτώ ποιοι ΑΚΕΛΙΚΟΙ αντισταθήκαν, πότε και που , θέλω «ονόματα , τοποθεσίες και ημερομηνίες» !!!! ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ !!!!

το 1972 αρνήθηκαν να πάρουν τα όπλα και να αντιταχθούν στην ΕΟΚΑ Β΄.
Τον Αύγουστο του 74 ο Κληρίδης και το ΑΚΕΛ επέμεναν όπως η πλευρά μας αποδεχτεί τις προτάσεις Ετζεβίτ. ( μικρή η διαφορά με το σχέδιο Ανάν ). Με την παρέμβαση Λυσσαρίδη δεν έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις και λίγες μέρες αργότερα έγινε η απόπειρα δολοφονίας του Λυσσαρίδη όπου δολοφονήθηκε ο Δώρος Λοίζου.

Το Νιόβρη του 74 ΤΟ ΑΚΕΛ καλούσε το Μακάριο να μην επιστρέψει στην Κύπρο και η ηγεσία του ΑΚΕΛ συνταξίδεψε με τον Κληρίδη για Λονδίνο .

Τα πιο πάνω είναι πολιτικά επιχειρήματα.

Περιμένω απαντήσεις και όχι υπεκφυγές τύπου ΑΚΕΛ !!!!!

arxiepiskopos είπε...

Δεν τιμά και τον φίλο τον αντιστασιακό του εφεδρικού, να χρησιμοποιεί το όνομα (bot) κάποιου άλλου ο οποίος το "ενέγραψε" πρώτος και "κυκλοφορεί" με αυτό...
'Ανθρωπος με τόσες εμπειρίες τζιαι τόση δημοκρατικότητα (αν και μέσα στο δικό μου μπλογκ δηλώνεις...φυσιολογικά(!) φασίστας και εθνικιστής) πως καταδέχεσαι να μπαίνεις σε τούντην διαδικασία, να σφετερίζεσαι, τζιαι να ζητάς τζιαι τα ρέστα...λλίον εξωτερική πολιτική της τουρκίας μου θυμίζεις...

Φίλε Νέε ελληνοκύπριε
Δεν σφετερίστηκα τίποτε κι από κανένα. Το όνομα που διάλεξα να χρησιμοποιώ σα ψευδώνυμο, τυγχάνει να το χρησιμοποιεί και ένα σκουλήκι !!! ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να χρησιμοποιεί όποιο όνομα θέλει και τη φωτό που θέλει για το προφίλ του. Εξάλλου υπάρχει και το μέιλ που πάντα διαφέρει.
Ο θείος μου που είναι μεγαλύτερος από εσένα και ονομάζεται Στέλιος Στυλιανού πρέπει να σε λέει ανήθικο και σφετεριστή που χρησιμοποιείς το ίδιο όνομα ? εδώ μέσα είναι όποιος βαπτιστεί πρώτος σα μωρά παιδιά του νηπιαγωγείου?

Δηλαδή από όλα αυτό σε ενόχλησε και όχι το ότι χρησιμοποιεί κάποιος για ψευδώνυμο ένα τίτλο της ελληνορθόδοξης πίστης , προσβάλλοντας με αυτό τον τρόπο και τη θρησκεία και τους κληρικούς αλλά και τον κλήρο ?
Αν χρησιμοποιήσω το μουφτής η αρχιμουφτής δε θα έχεις πρόβλημα ότι προσβάλω τη θρησκεία των μουσουλμάνων ? και αν δεν έχεις εσύ ποιος μου εγγυάται ότι δε θα έχει ο τουρκοκύπριος νέος ?

Ανώνυμος είπε...

Ρε Κωλο κωλο κωλοκασίδη του κόμματος μου, ενόμισες ότι έν καταλάβομεν το χολικάιν σου ρε;
Ήθελες να ήσουν εσύ ο υπουργός εξωτερικών του Γριστόφκια τζι' ήταν ναν καλός ο Γριστόφκιας. Τωρά όμως που υπουργός εξωτερικών εν ο Μάρκος Κυπριανού, έννεν καλός ο Γριστόφκιας. Έσιετε το ίδιον τέρτιν με τον Νικωλάκην. Άτε, πιάστε σιερκές τζιαί . . . ούλλη στράτα για το Ευροκώλ. Πέρκει γενήτε τζιαί πολλοί να γεμώννετε τζιαί το λεωφορείον.

arxiepiskopos είπε...

John,το τραύμα που λες ότι σου προκάλεσαν οι νυν συνεργάτες σου στο μπλογκ εοκαβητατζήδες του ΕΥΡΩΚΟ,σίγουρα θα είναι πάνω στην κεφαλή.Δεν εξηγούνται αλλιώς οι ασυναρτησίες σου!

ASoul είπε...

Σταματήστε επιτέλους να ασχολείστε με το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομενου Λαου (ακόμα και τα παιδιά που γραφουν ακατάπαυστα στο blog αυτό, σε "εντετελμενη υπηρεσια" πρέπει να βρίσκονται))). Τόσα χρονια μετά το πραξικόπημα, την εισβολή κλπ και αντί να μας len τι θα κάνουμε τώρα ... μας len για τον Γρίβα κλπ ... με την ίδια λογική ρε παιδιά και ο Πάγκαλος δεν έπρεπε να βρίσκεται καν στην πολιτική ζωή στην Ελλάδα γιατί ο παππούς του κάποτε έκανε πραξικόπημα. Αυτό που έχει σημασία αυτή τι στιγμή είναι το τι θέλουμε και που πάμε όσο αφορά τη λύση του Κυπριακού. Πολιτισμένη συζήτηση σε αυτό το θέμα μπορεί να γίνει?

νεος είπε...

@a soul
όταν αναφερόμαστε σε γριβισμό αγαπητέ είναι για να καταδείξουμε ότι η "ασυμβίβαστη" ρητορεια δεν οδηγεί πουθενά. Η λύση είναι οι συνομιλίες πάνω στη διζωνική.
Ευχαρίστως να συζητήσουμε ΜΟΝΟ για τη μορφή ΛΥΣΗΣ ή ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ...και θα δεις ποιοι θα παρελθοντολογήσουν πρώτοι...

νεος είπε...

@αντιστασιακό του εφεδρικού...
Υπήρχαν προτάσεις-τελεσίγραφα Ετζεβίτ τον Αύγουστο του 74' στη διάσκεψη της Γενεύης (πριν την 2η εισβολή) τις οποίες δεν αποδεχθήκαμε και αυτό οδήγησε στην Β' εισβολή. Ποιος τες εδέκτηκε?
Επίσης είναι εντελώς λανθασμένο (και αυτό) το σημείο που αναφέρεις για άρνηση του ΑΚΕΛ για επιστροφή του Μακαρίου...αυτό κι αν είναι "του νου σου".
Όλη η σειρά των γεγονότων (για όσους ενδιαφέρονται για τα πραγματικά γεγονότα):
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=192786

Φίλε, υπάρχουν 13 θύματα της ΕΟΚΑ Β' πριν το πραξικόπημα, πιστεύω να τους γνωρίζεις:
http://www.moec.gov.cy/afieroma/images/antistasiakoi2.jpg

Θέλω εσύ να μου πεις σε ποιον κομματικό χώρο ανήκουν πολλοί απ αυτούς.
Γιατί τους δολοφόνησε η ΕΟΚΑ Β', πως την ενοχλούσαν?
Κυρίως κάνοντας αντίσταση οργανωτική, ιδεολογική, στους χώρους εργασίας τους και στις κοινότητες τους...
Αυτή είναι πολιτική αντίσταση φίλε μου, αυτήν επιτάσσει η δημοκρατία για ανάσχεση του φασισμού...
Εδώ οι πεσόντες μέσα στο πραξικόπημα:
http://www.moec.gov.cy/afieroma/images/antistasiakoi1.jpg

Το εφεδρικό ήταν η νόμιμη στρατιωτική άμυνα του κράτους απέναντι στην ΕΟΚΑ Β'. Ποιος ήταν ο διοικητής της (και σου...); Τζιαι τούτος συμπλέει με τον "φασισμό" του ΑΚΕΛ τωρά?

Για τα άτομα που εζήτησε ο Μακάριος που το ΑΚΕΛ και που τελικά δεν κατατακτήκαν στις τάξεις του εφεδρικού, μην ρίχνεις την ευθύνη στο ΑΚΕΛ...άλλοι δεν τους ήθελαν στο εφεδρικό...

νεος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
νεος είπε...

Τα σωστά Links για τους αντιστασιακούς είναι
(http://www.moec.gov.cy/)

afieroma/images/antistasiakoi2.jpg
και
afieroma/images/antistasiakoi1.jpg

(συγνώμη...εκ της...επ-αγρυπνίας)

Φίλε ΗΒ, αν θέλεις πραγματικά να μιλήσουμε για τη μορφή λύσης του Κυπριακού που θέλουμε, πολύ ευχαρίστως.

Θέλω όμως να βάλουμε κάτι στη θέση του: δικαιούσε να αποκαλείς τη διζωνική "φασιστική" και μια μορφή "άπαρχάιντ", κανένα πρόβλημα...υπάρχει και ο αντίλογος.

Αλλά να αποκαλείς και τη διακυβέρνηση Χριστόφια ως φασιστική ή και τους υποστηριχτές της ως φασίστες...δεν μπορεί να έχει αντίλογο γιατί ακριβώς είναι εξωφρενικό....

Να συζητήσουμε στη βάση -αν θέλεις- ότι έχουμε δημοκρατία και ο καθ ένας λέει ότι θέλει, φτάννει να μεν βρίζει ή να θεωρεί τον απέναντι του ως προδότη...

Αν πρέπει να αποδείξουμεν ότι τούτη η διακυβέρνηση σέβεται ή όχι τις πολιτικές ελευθερίες και αν είναι πολιτική άποψη να θεωρείς κάποιους συμπολίτες σου "προδότες" (άρα και εχθρούς, τουρκόφιλους, ανθέλληνες κλπ, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι δεν θα βγούμε πουθενά...

Το ζήτημα είναι να κάμνουμεν ορθολογιστικό διάλογο, βασισμένοι σε κάποιες σταθερές, έστω τες μίνιμουμ.

Δαμέ συζητούμεν σε καράβι που γέρνει που τα κύμματα των αμφιβολιών ακόμα τζιαι της σύγχρονης ιστορίας μας (που να πάμε στη πιο παλιάν...) και ακόμα χειρότερα που τα κύμματα των αμφιβολιών για το ίδιο το παρόν!

Εγώ ας πούμεν, ένιωθα να ζω μες τον φασισμό την περίοδο του δημοψηφίσματος. Έφκαιννα να πάω δουλειάν τζιαι επέρνουν που τον "στρατώνα" της ΜΜΑΔ τζιαι στο φυλάκιον της εισόδου υπήρχεν δίμετρο πόστερ του ΟΧΙ για μέρες...

Επηένναν στα σχολεία μισθωμένα (που ποιούς) λεωφορεία να πάρουν τους μιτσιούς σε πορείες για το όχι...

Είναι πολλά τα περιστατικά αγαπητοί που αποδεικνύουν το αντίθετο από αυτά που υποστηρίζετε...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως αν είχα λεωφορείο θα πήγαινα να πάρω τα παιδιά στην πορεία! Αυτή η ατμόσφαιρα υπήρχε τότε στον κόσμο δεν χρειαζόταν ούτε μίσθωση ούτε τίποτα. Και το όχι θα έβαζα σαν ποστερ και θα το ζωγράφιζα και θα έφτιαχνα τραγούδια και θα το υποστήριζα όπου μπορούσα. Για τον περισσότερο κόσμο ήταν θέμα επιβίωσης και αυτό είναι που δεν καταλαβαίνεις

νεος είπε...

Ο κόσμος απλά εφοήθηκεν φίλε μου, τζι ο φόος φέρνει κόλασην...
Εκάμαν τον κόσμο να σκέφτεται έτσι τζιαι να αντιδράσει έτσι...
Ο λαϊκισμός έφερε το αποτέλεσμα τούτο τζιαι η αδράνεια του ΑΚΕΛ...

Ανώνυμος είπε...

Το ποιος προσπαθούσε να τρομάξει το κόσμο με σενάρια καταστροφής αν ψήφιζε όχι το ξέρουμε...το 2004 δεν είναι τόσο μακριά.