Η «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010


Ο μυθικός ‘Ελληνας, όπως το αποκάλεσε ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης άναψε και πάλι τη σπίθα της εθνικής αξιοπρέπειας, με μια δίωρη ομιλία του σκόρπισε τη σπίθα της ελπίδας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και τέλειωσε την ομιλία του με ένα νέο σλόγκαν Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Για την Κύπρο ο Μίκης Θοδωράκης λέει:

«Μια ξένη κατοχή που παρατείνεται ώς σήμερα χάρη στην ανοχή των Αμερικανών, που δεν τους φτάνει ως φαίνεται η μισή Κύπρος αλλά θέλουν να την πάρουν ολόκληρη με το σχέδιο Ανάν, που αν και το απέρριψε το 76% των Ελληνοκυπρίων, δεν το έχουν ακόμα εγκαταλείψει. Και πώς να το εγκαταλείψουν, αφού σήμερα στην Ελλάδα κυβερνούν αυτοί που όχι μόνο ήταν ένθερμοι οπαδοί του σχεδίου Ανάν αλλά ακόμα και συμμέτοχοι στη σύνταξη του σχεδίου; Και ειλικρινά υποφέρω όταν βλέπω τον πρόεδρο Χριστόφια να προσπαθεί να πείσει τους Τουρκοκύπριους να βρουν από κοινού κάποια δίκαιη και βιώσιμη λύση, όταν από τη μια πλευρά πίσω από τις συζητήσεις βρίσκεται η Άγκυρα, ενώ από την άλλη, στην Αθήνα, κυβερνούν αυτοί που ενάντια στη θέληση του 76% των Ελληνοκυπρίων παραμένουν στην ουσία οπαδοί μιας λύσης του τύπου, «σχέδιο Ανάν», ακριβώς όπως και οι Αγγλοαμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθειά τους».

Αλλά ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά και για το εθνικισμό, λέξη με την οποία μας βρίζουν εκείνοι, που είναι έτοιμοι να αποδεχθούν ένα σχέδιο σαν το σχέδιο Ανάν, ως λύση του Κυπριακού.

«Και πόσο περήφανοι, αλήθεια, θα έπρεπε να είμαστε εμείς οι νεοέλληνες, γιατί μιλάμε με κείνους την ίδια γλώσσα και ακούμε την ίδια μουσική όπως έφτασε στις μέρες μας, με ενδιάμεσο το Βυζάντιο και τους εκκλησιαστικούς του ύμνους, το δημοτικό τραγούδι και στη συνέχεια το ρεμπέτικο και τη λαϊκή μας μουσική... Και πόσο πολύ θα έπρεπε η δημόσια Παιδεία μας να επικεντρώσει την αγωγή των παιδιών μας πάνω στον πλούτο αυτής της μοναδικής στον κόσμο πνευματικής συνέχειας, ώστε να μεγαλώνουν δυνατά και περήφανα για την πατρίδα τους.

Αντί γι' αυτό, κάποιοι βάλθηκαν να κόψουν τον κορμό αυτού του μοναδικού δέντρου και τώρα τελευταία έφτασαν στο σημείο να προσπαθούν να το ξεριζώσουν. Αυτό όμως όχι! Δεν θα το επιτρέψουμε και ας μας κατηγορήσουν για εθνικιστές και άλλες αηδίες. Εάν το να πιστεύεις και να αγαπάς τις ρίζες σου ονομάζεται απ' αυτούς «εθνικισμός», τότε είμαι ο πρώτος που θα πω ότι ό,τι καλύτερο, υψηλότερο και ωραιότερο γνώρισα στη ζωή μου, είναι αυτή η μικρή πατρίδα μου, η τωρινή, η χθεσινή, η αιώνια.»

Ας επίζουμε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας θα διαβάσει ή θα ακούσει αυτό το εγερτήριο Σάλπισμα του ζωντανού μνημείου του Ελληνισμού, του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη. Και

Ας πάψει να παραχαράζει την ιστορία του Ελληνισμού της Κύπρου.

Ας πάψει να γίνεται συνένοχος στα σχέδια των Αγγλοαμερικάνων.

Ας σταματήσει το τσιμέντωμα του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν.

Ας συμπεριφερθεί ως ‘Ελληνας της Κύπρου και ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που το 76% του λαού την διέσωσε από την διάλυση.

Θεόφιλος για το Christofias-watch

90 Σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Λόγια,λόγια,ωραία λόγια!Πρακτικά τι;Πώς αναιρείται η κατοχή;Με πύρινα αρχιεπισκοπικά κηρύγματα,με συναισθηματικές εξάρσεις του Μίκη ή με έφοδο στο βορρά,εξορμώντας από τη γνωστή αντιαρματική τάφρο του Κουλία;

arxiepiskopos είπε...

"Και είναι γι' αυτό που σας ετοιμάζουμε οσονούπω, ακόμη μια μεγάλη αποκάλυψη. Παρακαλούμε, αναμένατε στας οθόνας σας!"-ΕΠΙ-ΝΤΡΟΠΟΙ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ,30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ή ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑ ΕΓΩ ΕΓΚΑΙΡΩΣ;ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ,ΠΟΥ Η ΝΟΥΝΝΑ ΤΗΣ-ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΑ-ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΕΙΝΗ,ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ,ΠΟΥ ΧΡΥΣΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΠΙΛΙΕΤΟΥΔΙ ΤΟΥ ΠΕΥΚΙΟΥ(ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ) ΠΡΟΣ ΤΟΝ "ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΙΧΑΛΗ"(ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΑΡΡΗ,ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ);

Ανώνυμος είπε...

Αντί να ειρωνεύεσαι πίσκοπε πες μας εσύ τι προτείνεις.

arxiepiskopos είπε...

Αυτό που συμβαίνει τώρα: συνομιλίες με συμμετοχή και του διεθνούς παράγοντα τον οποίο να μη δαιμονοποιούμε και κυρίως με ρεαλιστικές προσδοκίες,όσο μας επιτρέπει η ήττα του 74,αντιλαμβανόμενοι πως τις στρατιωτικές ήττες τις πληρώνεις με πολιτικούς συμβιβασμούς.

Ανώνυμος είπε...

Εννοείς αυτό που συμβαίνει από το 77 και οδήγησε στο σχέδιο Αναν που απορρίφθηκε; Αιώνιες συνομιλίες με τον ίδιο τρόπο που γίνονται τα τελευταία 30+ λοιπόν αυτή είναι η πρόταση σου; Εσύ πιστεύεις ότι δεν κάναμε συμβιβασμούς; Ότι συμβιβασμούς είχαμε να κάνουμε για την ήττα του 74 τους κάναμε.

arxiepiskopos είπε...

Άκουσε,ΕΜΕΡΣΟΝ,εγώ δεν αιθεροβατώ και πιστεύω πως αν θα καταλήξουμε κάπου,αυτό θα είναι πολύ κοντά στο σχέδιο Ανάν ή-τώρα-και κάπως χειρότερο,γιατί τα δεδομένα μετά το ...ηρωικό ΟΧΙ έχουν αλλάξει επί του εδάφους εις βάρος μας(αύξηση αριθμού εποίκων,κτίσιμο περιουσιών,αποδήμηση προσφύγων κ.τ.λ.).Όταν,λοιπόν,μιλώ για πολιτικούς συμβιβασμούς σ'αυτό αναφέρομαι,στη συνειδητοποίηση του ποια μπορεί να είναι υπό τις περιστάσεις η λύση.Ειδ'αλλιώς παραμένουμε στα ηρωικά ΟΧΙ και στις συναισθηματικές εξάρσεις και χαρίζουμε το βορρά στην Τουρκία!Εξάλλου είναι ιστορικά γνωστό πως τις μεγαλύτερες καταστροφές στον ελληνισμό τις προκάλεσαν οι κάπηλοι της σημαίας,της φουστανέλλας και του "ζήτω"!

Ανώνυμος είπε...

Οκ ας πάρουμε φόρα να πηδήξουμε όλοι από τον γκρεμό. Να χαρίσουμε και τον Νότο και τον Βορρά και την Ανατολή και τη Δύση να τελείωνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Παρεμπιπτόντως χωρίς τους "φουστανελλάδες" θα είμασταν ακόμα αποικία της Βρετανίας και η Ελλάδα θα ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία οπότε δείξε λίγο σεβασμό. Οι "Φουστανελλάδες" σε έκαναν άνθρωπο και το 1821 και το 1955 και στους Βαλκανικούς Πολέμους και στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και στους Περσικούς Πολέμους. Αν ζούσαν όλοι "χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις" θα προσκυνούσαμε τον αλλαχ αυτή τη στιγμή ή θα τραγουδούσαμε god save the queen.

arxiepiskopos είπε...

Μίλησα για κάπηλους της φουστανέλλας κι όχι για φουστανελλάδες.Τουλάχιστον ανάγνωση να κατανοείς!

Ανώνυμος είπε...

Όταν τα έκαναν αυτά μερικοί νούσιμοι της εποχής σαν εσένα θα τους χαρακτήριζαν και αυτοί κάπηλους της φουστανέλας με "συναισθηματικές εξάρσεις" . Αφού δικαιώθηκαν άλλαξε το τροπάρι. Χωρίς ρίσκο δεν πας πουθενά μόνο τα σαλιγκάρια (δεν είναι χαρακτηρισμός για εσένα) δεν έχουν "συναισθηματικές εξάρσεις"

arxiepiskopos είπε...

Περίγραψε μου το ρίσκο που εισηγείσαι να πάρουμε.Κι αν αυτό εκφράζεται κι από κάποιο πολιτικό κόμμα,να τεθεί ξεκάθαρα μπροστά στο λαό το Μάη.Κι αν ο λαός εγκρίνει την πολιτική του ρίσκου,να την ακολουθήσουμε!Ιδού η Ρόδος!

Ανώνυμος είπε...

Τα έχουμε πει 100 φορές. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουμε ολόκληρη τη στρατηγική μας. Να πάψουμε να συζητάμε με τους Τουρκοκύπριους λες και το κυπριακό είναι ενδοκοινοτικό πρόβλημα και να θέσουμε θέμα διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Αφού λυθεί το θέμα της Κατοχής (εν έτος 2010!) ενός κράτους μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από ένα άλλο κράτος και αποσυρθούν τα ΞΕΝΑ στρατεύματα από την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας τότε μπορούν οι δύο κοινότητες να συζητήσουν πως θα λύσουν τα ΕΣΩΤΕΡΙΚΆ τους προβλήματα. Μιλάμε για βασικά πράγματα που κάθε άλλο κυρίαρχο κράτος στον κόσμο θα έθετε. Μέχρι τότε μπλοκάρεις τα πάντα που έχουν σχέση με την Τουρκία σε οποιοδήποτε οργανισμό είσαι μέλος και μπορείς. Εξυπακούεται ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Ελλάδα και χωρίς την αποφασιστικότητα των πολιτικών μας. Για το λαό είμαι σίγουρος και πάω και στοίχημα ότι αν τεθεί σε δημοψήφισμα η αλλαγή στρατηγικής θα λάβει εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά πράγμα που θα λύσει και τα χέρια της πολιτικής ηγεσίας. Πρόσβαση σε πολιτικό κόμμα για να το προτείνω δεν έχω. Αυτά και καλημέρα.

Unknown είπε...

EMERSON

συγχαρητήρια ακόμη μια φορά για τις ρεαλιστικές και ορθολογιστικές σου απόψεις. Δυστυχώς υπάρχει διάσταση μεταξύ του λαού και του κυβερνητικού σχηματισμού όσο αφορά θέμα θάρους,ορθής αντίληψης, αξιοπρέπειας, διορατικότητας, διαύγειας πνεύματος και ανιδιοτελών στόχων.

Αν δεν είσαι τσογλάνη των ιμπεριαλιστών άγγλων και αμερικάνων ΄τότε δεν σου επιτρέπεται να κυβερνήσεις

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Βρε Emerson,

Ακόμη να καταλάβεις ρε φίλε ότι στην πραγματικότητα ΔΕΝ θέλουν να ακούσουν τα ακελάκια εναλλακτικές προτάσεις; Τους λες, τους ξαναλές και όχι μόνο δεν ακούν, αλλά επανέρχονται με κάτι εκφράσεις του στυλ "μα δεν έχετε πρόταση" και "εσείς τι προτείνετε" κλπ.

Το πρόβλημα είναι το εξής: τα κόμματα που θα μπορούσαν να κυβερνήσουν βάσει μιας εναλλακτικής πρότασης, άγονται και φέρονται από το ΔΗΣΑΚΕΛ. Το ΔΗΚΟ περισσότερο, η ΕΔΕΚ λιγότερο, το ΕΥΡΩΚΟ και οι Οικολόγοι ακόμα λιγότερο (πάει κατ' αναλογία μεγέθους το πράγμα).

Επειδή βεβαίως μπαίνει και νέος κόσμος, καλά έκανες και τα είπες, να μη μας λεν ότι δεν έχουμε προτάσεις οι φασίστες του ΑΚΕΛ, που θεωρούν ότι η διζωνική και οι συνομιλίες είναι η "Ιερά Βίβλος"( η σταλινολατρεία του αλάθητου των Πατερούληδων είναι ακόμη ζωντανή σε αυτούς).

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Και τι περιμένεις από ανθρώπους που το Φασισμό τον κανάκευαν με γλυκό καρυδάκι;

Και τι περιμένεις από ανθρώπους που χρηματοδοτούσαν επί χρόνια τους εγκάθετους του Αττίλα που "θέλουν να ενώσουν την Κύπρο με την Τουρκία"; (και μιλά για Ενωτικούς ο Ν.Ε.)

Και τι περιμένεις από ανθρώπους που αποκαλούσαν τον μεταπραξικοπηματία Κληρίδη "Πρόεδρο" σε εκδόσεις της Χαραυγής εκείνων των ημερών;

Και τι περιμένεις από ανθρώπους που συντάσσονταν με το Κίσιγκερ τον Ετζεβίτ και τον Κληρίδη για επιβολή της διζωνικής;

Και τι περιμένεις από ανθρώπους που αποκαλούσαν τους μεταπραξικοπηματίες "καλούς καραβοκύρηδες";

Και τι περιμένεις από ανθρώπους που ήταν τόσο υποκριτές, που είπαν δήθεν "ΟΧΙ" για να υπονομεύσουν την πολιτική του ΟΧΙ και να βάλουν τελική τρικλοποδιά στον Τάσσο Παπαδόπουλο, με τη βοήθεια του Αναστασιάδη (που οργάνωσε στο Κελλάκι την κάθοδο Χριστόφια) και κάποιων τσογλανιών του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ (που ψήφιζαν Χριστόφια από τον πρώτο γύρο);

Και τι περιμένεις από ανθρώπους που δεν αφήνουν τους νεκρούς να αναπαυθούν και τυμβωρυχούν ψάχνοντας να φορτώσουν τις δικές τους ασήκωτες ευθύνες σε ανθρώπους που δεν μπορούν να τους απαντήσουν;

Όπως το είπε ο Παντελής Μηχανικός, προφητικά: "Τέτοιοι ρουφιάνοι δεν μπορούν να πολεμήσουν για τίποτε!"

Ανώνυμος είπε...

Για να μην ξεχνιόμαστε...

Τη διάθεση δεκάδων χιλιάδων δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση, μέσω των πρεσβειών στην Αθήνα, τη Λευκωσία και την Αγκυρα, υπό τη μορφή επιχορηγήσεων σε ιδιώτες και φορείς μέχρι τουλάχιστον το 2008, αποκαλύπτουν αμερικανικά έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα το «Εθνος της Κυριακής». Οσοι έλαβαν επιχορηγήσεις, ανάμεσά τους και πολίτες άλλων χωρών, υποχρεώθηκαν να υπογράψουν σχετικό συμβόλαιο.
Τα έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν από ομάδα ερευνητών στην Ουάσιγκτον ύστερα από την υποβολή σχετικού αιτήματος με κεντρική αναφορά στις δραστηριότητες των τριών πρεσβειών κατά την επίμαχη περίοδο προετοιμασίας του αντιδημοκρατικού και φιλοτουρκικού Σχεδίου Ανάν. Ύστερα από προσπάθειες τεσσάρων ετών η αρμόδια αρχή της αμερικανικής κυβέρνησης παρέδωσε 1.331 συμβόλαια επιχορηγήσεων (grants) των τριών πρεσβειών, αφού προηγουμένως έσβησε τα ονόματα των παραληπτών.

http://goo.gl/1W8nB

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,η ανάρτησή σου των 11.23 σχετικά με τη μέθοδο λύσης του Κυπριακού είναι ένδειξη του τι παθαίνει ο άνθρωπος που αντί να διαβάζει Ιστορία διαβάζει Μυθολογία.Και εκπλήττομαι που την τόσο μεγαλοφυώς απλή πρόταση δεν την διακηρύττουν ούτε οι ιπτάμενες Ευρωκότες!

Anef_Oriwn είπε...

«Και τι περιμένεις από ανθρώπους που αποκαλούσαν τον μεταπραξικοπηματία Κληρίδη “Πρόεδρο” σε εκδόσεις της Χαραυγής εκείνων των ημερών;», λαλεί ο γνωστός φωστήρας της Ιστορίας!!! Τζι’ ΕΜΕΙΣ καρτερούμε μέρα νύχτα να ΜΑΣ υποδείξει ο Η.Β., έστω κι ένα τέτοιο δημοσίευμα, αλλά εις μάτην!!! Πόσο δύσκολο είναι, ας πούμεν να ΜΑΣ πει ότι στες 2 του Αυγούστου του 1974, λόγου χάριν, η “Χαραυγή” σε δημοσίευμα της αποκαλούσε τον Κληρίδη «Πρόεδρο» και να ΜΑΣ το παραθέσει; Μήπως δεν υπαρχει ακτι τετοιο και ο Η.Β. ως συνήθως ΨΕΥΔΕΤΑΙ;

Ή ακόμα να ΜΑΣ κατονομάσει τουλάχιστον καμιά 10ριά [ΜΟΝΟ] στελέχη του ΑΚΕΛ που κέρασαν τους πραξικοπηματίες το περιβόητο «γλυκό καρυδάκι», ή έστω που έκαμε αντίσταση ο Λυσσαρίδης ή ακόμα πότε ειπώθηκε η κουβέντα με τον «καλό καραβοκύρη», το 1974 ή το 1975; Εκαταντήσαμεν σ’ αυτόν τον τόπο να ΜΑΣ κάμνουν μαθήματα Ιστορίας τζιαι οι αχάπαροι!!!

Ανώνυμος είπε...

Λάζαρε Μαύρε πόρτη μου
αν το λαλεί η καρκιά σου
κόπιασε στο κονάτζιην μου
με την συναπαρτζιάν σου

Τζιαί σου τζι’ ο Νικολάτζιης μας
τζιο Ττόμης τζιο Κουλίας
τζιαί ο Ομήρου τζιο γιατρός
τζιο Ρίκκος τζιο Ππερδίας

τζιαί το Σαψούιν το κοντόν
τζιο Λίλληκος ο σέρτης
τζιο Αγγελίδης που λαλούν
πως μίσσιη μου εν ψεύτης

μα τζιαί το Σιυλλουρούιν μας
πον λλίον αντροπιάρης
μα τζιαί την Θεοχάρους μας
πέρκιμον την καλάρεις

να σας ταΐσω ούλλους σας
ένα χαρτσιήν φασούλια
κρομμύθκια τζιαί πιπέρκα αψά
τζιαί σκόρτους με μαρούλια

να πιείτε κάμποσον κρασίν
στερκόν της Μαραθάσας
να πρίσετε τζιείν το τζιοιλιήν
πον η παλληκαρκά σας

Τζι ύστερις να λαμνίσετε
κατά την ανηφόραν
νάβρετε μιαν βουνοκορφήν
που πάνω που την Χώραν

να φαίνεται πιον καθαρά
του Γρίβα το μνημείον
πόσιει το μισοφέγγαρον
τζιείν το γνωστόν σημείον

Ποτζιεί στον Πενταδάκτυλον
που οι Τούρτζιοι του εστήσαν
για τες ανδραγαθίες του
για πίκκαν του αφήσαν

τζι’ ούλλοι σας να γυρίσετε
με τίτσιρους τους κώλους
να τους την αντινάξετε
με πόρτους βρωμοζόλους

να σας αναελούν τζι’ εσάς
τζι’ όϊ μόνον τον Γρίβαν
με πόρτους φέρτε λευτερκάν
στης Κύπρου την πατρίδαν

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει πρέπει να πεις κάτι οπότε σε συγχωρώ!

Πως λέγεται αυτός που επί 36 χρόνια δοκιμάζει να λύσει ένα πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο και πάντα αποτυγχάνει;

Δεν πειράζει θα το ξανασυζητήσουμε το 2046!

Πάντως μόνο την Καθολική Εκκλησία και την κυπριακή πολιτική ηγεσία ξέρω να φοβούνται τόσο πολύ την αλλαγή αντιμετώπισης καταστάσεων.

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,επειδή πρέπει να πάω στη δουλειά ,σε αποχαιρετώ και ...όνειρα γλυκά!

Ανώνυμος είπε...

Στις 10 Φεβρουαρίου 1975, η ελληνοκυπριακή πλευρά, στην προσπάθεια για εξεύρεση μιας ειρηνικής και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, υπέβαλε στην τουρκοκυπριακή πλευρά προτάσεις για διευθέτηση του Κυπριακού, βασισμένες στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
1976
1977 Τον Ιανουάριο του 1977 ο Ντενκτάς, υπό την ιδιότητα του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ζήτησε να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην ειλικρινή επιθυμία του να εξευρεθεί ειρηνική λύση, συμφώνησε για μια τέτοια συνάντηση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
1978
1979
1980
1981
1982
1983
1984
1985
1986
1987
1988
1989
1990
1991
1992
1993
1994
1995
1996
1997
1998
1999
2000
2001
2002
2003
2004 με 76% ο Κυπριακός Λαός απέρριψε το Σχέδιο Αναν και εξέφρασε την άποψη του για το κράτος στο οποίο ΔΕΝ επιθυμεί να ζει.
2005
2006
2007
2008
2009
2010
Ρε μήπως κάτι κάνουμε λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να βάλω δίπλα σε κάθε ημερομηνία τη λέξη ΣΥΝΟΜΙΛΊΕΣ...

πισκοπε τίποτα δεν συμβαίνει αν πρώτα δεν ονειρευτούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ωωω τί ξεφτίλα κύριε Βαρνάβα να σε βάλλουν να κάθεσαι δίπλα από τον Κουλία και τον Θεμιστοκλέους επειδή εκφράζεις τα ίδια συνθήματα. Δεν ντρέπεστε να ξεφτιλίζετε την ΕΔΕΚ, το κόμμα του Δώρου Λοίζου και των άλλων αντιστασιακών, παίρνοντας θέση δίπλα σε ότι πιό αντιδραστικό και οπισθοδρομικό υπάρχει στην Κύπρο σήμερα, με την δικαιολογία ότι τάχα κάνετε αντικατοχικό αγώνα ! ! !

Ωωω τί ξεφτίλα κύριε Βαρνάβα, τί ξεφτίλα!

Ήβρα το στο pontiki. Επειδή μου άρεσεν πολλά, αφιερώνω το στον ΕΔΕΚ ΗΒ. Είμαι σίουρος ότι εν να του αρέσει τζιαί τζιείνου.

νεος είπε...

Παιθκιά (της εναλλακτικής λύσης), κάμνετε μιαν ερμηνεία του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος καθώς τζιαι μιαν ανάλυση των δυνατοτήτων μας σαν ελληνοκύπριοι, εντελώς, μα εντελώς μιλούμεν εξωπραγματική.
Ο φίλος ο ΗΒ εν τελείως εκτός πραγματικότητας με την "ανάλυση" που κάμνει για το ρόλο του ΑΚΕΛ, τζιαι τότε, τζιαι τωρά...(του τα υποδεικνύουμε συχνά αλλά...)
Mακάρι τουλάχιστον να εφτάναμε στο σημείο να ανταλλάσσουμε απόψεις χωρίς να επικρέμεται που πάνω μας το στίγμα του "προδότη"...
Το πιο σημαντικό εν τούτο, να αντιμετωπίσουμε την άλλη άποψη σαν απλά μιαν άλλη άποψη.
Το 2004, το 76% είπε όχι στο σχέδιο Ανάν, το μεγαλύτερο μερίδιο πολιτικού χώρου σε αυτό το ποσοστό είχε τον ΑΚΕΛ (νομίζω εν αδιαμφισβήτητο) και οι ακελικοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΖΩΝΙΚΗ, είναι απλά υπέρ μιας ισορροπημένης και λειτουργικής (βιώσιμης δηλαδή) λύσης που εν βασισμένη σε όλα τα προηγούμενα (από το 77' μέχρι και σήμερα).
Ο Τάσσος με την 8η του Ιούλη (που ήταν η παντιέρα και της προεκλογικής του) σε τι εσυμφώνησε με τον Ταλάτ? Σε ενιαίο κράτος?
Έννεν σε διζωνική, την γέριμη!??

Επίσης να υπενθυμίσω ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι ΚΑΙ πρόβλημα εισβολής και κατοχής μετά το 1974. Υπήρχε σαν πρόβλημα και ήταν άλυτο και πριν το 74'.
Δηλαδή είχαμε φτάσει ποτέ με τους Τουρκοκύπριους σε συμφωνία για την μορφή της ομοσπονδίας μας τζιαι δεν το επήρα χαπάριν?
Αν θέλεις φίλε emerson, η Τουρκία εχρησιμοποίησεν ΚΑΙ χρησιμοποιεί ακόμη το γεγονός ότι ήταν kai e;inai άλυτο το κυπριακό για να εισβάλει και να συνεχίζει την κατοχή.
Είναι εντελώς ανιστόρητο να υποστηρίζει κάποιος ότι το κυπριακό εξεκίνησε από το Καλοκαίρι του 1974...
Τζι άμμαν ξεκινά που τούντη αβάσιμη υπόθεση, πως μπορεί να καταλήξει στα σωστά συμπεράσματα...?

Ανώνυμος είπε...

είπα εγώ ότι το Κυπριακό ξεκίνησε το 1974;

νεος είπε...

"Τα έχουμε πει 100 φορές. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουμε ολόκληρη τη στρατηγική μας. Να πάψουμε να συζητάμε με τους Τουρκοκύπριους λες και το κυπριακό είναι ενδοκοινοτικό πρόβλημα και να θέσουμε θέμα διαπραγματεύσεων με την Τουρκία."

Μα φίλε μου αυτό δεν παίζει καθόλου, γιατί ακριβώς η Τουρκία -υποστηρίζει πως- κατέχει τη μισή Κύπρο για να παρέχει ασφάλεια στους τουρκοκύπριους...
Ποιος ΟΗΕ και ποια ΕΕ θα πιέσουν τη Τουρκία να τερματίσει την κατοχή αν δεν λυθεί πρώτα συνολικά το Κυπριακό..;
Δαμέ που τα Στροβίλια εν εταράξαν ακόμα, πόσο μάλλον που την κλειστή της Αμμοχώστου που εν μες τα ψηφίσματα τζιαι τες εκθέσεις του ΟΗΕ κάθε εξάμηνον!
Εν αντιλαμβάνεσαι πόσο μακριά είσαι που την πραγματικότητα;
Η Τουρκία φεύκει που τα πόθκια μας μόνο με ΛΥΣΗ, διζωνική λύση, όπως περιγράφεται που τα ψηφίσματα.
Ναι, η διζωνική είναι αποτέλεσμα υποχωρήσεων αλλά ποιων υποχωρήσεων; ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!
Και πως εφτάσαμε στην κατοχή; ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;
Και πως εφτάσαμε στο πραξικόπημα; ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΙΒΙΣΜΟ!
Και πως καλιεργείται ο παλιός και ο νέος γριβισμός; Με το "Η Κύπρος είναι ελληνική"...

Που τη στιγμή που εν δέχεσαι ότι η Κύπρος εν δικοινοτική, εν θα δεχτείς καμιά λύση στην οποία οι δύο κοινότητες μοιράζουνται την εξουσία αναλογικά...

Η Κύπρος Ελληνική ή δικοινοτική... σε παραπέμπω στο μπλογκ μου...
http://newgreekcypriot.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Νεε Ελληνοκύπριε κάπου έχεις μπερδέψει αυτά που λέω. Δεν είπα ότι δεν δέχομαι ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κοινότητες. Είπα ότι το πρόβλημα, κατά την άποψη μου, είναι πρωτίστως πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Η Τουρκία μπορεί να λέει ότι θέλει. Με λύση δικοινοτικής ομοσπονδίας η Τουρκία όχι μόνο ΔΕΝ φεύγει από τα πόδια μας (απορώ πως μπορείς να το λες αυτό!!) άλλα κάθεται κανονικά στο σβέρκο μας.

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,η ανάρτησή σου των 11.23 σχετικά με τη μέθοδο λύσης του Κυπριακού είναι ένδειξη του τι παθαίνει ο άνθρωπος που αντί να διαβάζει Ιστορία διαβάζει Μυθολογία.Και εκπλήττομαι που την τόσο μεγαλοφυώς απλή πρόταση δεν την διακηρύττουν ούτε οι ιπτάμενες Ευρωκότες!

Ανώνυμος είπε...

πισκοπε δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι άλλο και κάνεις copy paste τις προηγούμενες αναρτήσεις σου;!

νεος είπε...

Emerson,
εγώ που την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω πως η συνεχιζόμενη κατοχή και ο συνεχιζόμενος εποικισμός καθώς ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ εάν δεν είμαστε σε συνεχή και παραγωγικό διάλογο...μπορεί να είναι καλύτερη λύση από τη διζωνική.
Τζιαι ποια εν η διζωνική: η λύση που επιδιώκουμε σαν ελληνοκύπριοι για πάνω που 30 χρόνια, η μορφή λύσης που είναι η βάση για όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που αποτελεί την μόνη λύση για την ΕΕ...
Εφαντάστηκες τι θα γίνει αν οι ελληνοκύπριοι θελήσουν να αλλάξουν τη μορφή λύσης;
Θα είναι θέμα χρόνου η αναγνώριση των κατεχομένων...
Φαντάζεσαι μιαν οποιανδήποτε λύση που να μεν προνοεί κάποιου είδους ποσόστοση ή και εναλλαγή στην προεδρία; Τζιαι πως θα την δεκτούν οι τουρκοκύπριοι;
Εννά δεκτούν οι τουρκοκύπριοι ένα σύστημα που εννά τους έσιει πάντα πουκάτω?
Θέλουμε λύση ή εν θέλουμε?
Αν θέλουμε, προσπαθούμε να έβρουμε μιαν λύση με τούντα δεδομένα τζιαι τούντους περιορισμούς.

Να σου πω τζιαι κάτι άλλο: Εάν δεν τα έβρουμε με τους τουρκοκύπριους στα «εσωτερικά» μας όπως λαλείς, με τι επιχειρήματα θα πούμε στην Τουρκία να πάει στον αγύριστον?
Αυτή είναι και η τακτική του τωρασινού προέδρου, να έρτει κοντά σε συμφωνία με τους τουρκοκύπριους, για να αφαιρέσει προσχήματα που την Τουρκία.

Φίλε μου καλέ, εν άλλο να διαφωνείς με την τακτική τζιαι άλλον να διαφωνείς με τον στόχο.
Λαλεί τζιο ΗΒ πως είμαστεν κουφοί τζιαι στραοί τζιαι δεν βλέπουμε τις εναλλακτικές...τζιαι μεις σας λέμε: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ!
Οποιαδήποτε άλλη πορεία ισοδυναμεί με συνέχιση της διχοτόμησης τζιαι αναγνώρισης του status quo ως μόνιμου και νόμιμου.

Η ιστορία με τους εποίκους; Έχουμε πρόβλημα με τους 50.000;
Τι θα γίνει με τους 250.000 ++ που υπάρχουν τωρά και συνεχίζουν να έρχονται;
Και ένα ερώτημα (πάλε) που κανένας (σας) δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει: Γιατί ο Τάσσος στις 8-7-2006 συμφώνησε να ξεκινήσει διαδικασία με βάση τη διζωνική; Εν έξερεν ο μακαρίτης για τες «εναλλακτικές»...;

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε τούτος ο Νικωλάκης τί εγύρευκεν στο αφιέρωμα για τον Σπύρον Κυπριανού; Είδαμεν ούλλοι τα σκατόμουτρα του τα κατεβασμένα. Ε ίνταλις να μεν εν κατεβασμένα! Αφού ο τζιήρης του ο Τάσσος έν ήθελεν να δεί τον Σπύρον! Ο Κουλίας; Ο κωλοκασίδης; Ο Κενεβέζος; Ο Αγγελίδης; Έννεν τούτοι που φάασιν τον Σπύρον; Έννεν τούτοι που στήσασιν πόϊν να δκιώξουν τον Μάρκον που την Κύπρον κατά τη διάρκειαν της προεδρίας Παπαδόπουλου; Ίνταμ που μιξοκλαίουν για τον Σπύρον τωρά; Έννεν τούτοι που σιήζουν τον κώλον τους κάθε μέρα που τα ράδια για να φύει το ΔΗΚΟ που την συγκυβέρνησιν; Εν η συγκυβέρνηση που τους εμάρανεν; Εν η ομοσπονδία που τους εμάρανεν; Ενομίσαν ότι εμείς τα μέλη του ΔΗΚΟ είμαστεν αρνιά; Ο μόνος λόγος που θέλουν να φύουν που την συγκυβέρνησιν εν για να χάσει ο Μάρκος το υπουργείον εξωτερικών τζιαί να εκμηδενιστεί. Ο γιός του ιδρυτή του ΔΗΚΟ κύριε, έν έσιει αξίωμαν μεσ' το ΔΗΚΟ διότι οι ποντιτζιοί του Τάσσου τζι' ο γιός του ο Νικωλάτζιης ηθέλαν να τον εξαφανίσουν! Κράτα Μάρκο! Κράτα Κάρρογιαν! Οι ΔΗΚΟϊκοί έννεν αρνιά. Είμαστεν τραούλια με δκιό οκκάες αρτσιήθκια τζιαί εν να μιλήσουμεν την ώραν που πρέπει.

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,αν έκαμα copy paste,αυτό οφειλόταν σε έλλειψη χρόνου.Πάμε,λοιπόν:Λέμε στην Τουρκία:"Έλα,μωρή,να συνομιλήσουμε απευθείας."Και αυτή απαντά:
"Ούτε σε αναγνωρίζω ούτε συνομιλώ μαζί σου."Τι κάνουμε;Την αρπάζουμε από το αυτί και την βάζουμε με το ζόρι να συνομιλήσει;Ή πάμε στον ΟΗΕ και την ΕΕ και τους λέμε ότι αν δεν φύγουν πρώτα τα κατοχικά στρατεύματα,δεν συνομιλούμε;Τι θα κάνουν αυτοί;Θα οργανώσουν επιχείρηση εκδίωξης του τουρκικού στρατού;Άσε που η Τουρκία θα πει πως τα στρατεύματα τα έχει για προστασία των Τ/Κ και πως είναι πρόθυμη να τα αποσύρει μετά τη λύση.Θα παρουσιάσει δε ως επιβεβαίωση την πρόνοια του Ανάν 5,το οποίο αποδέχτηκε,για σταδιακή αποχώρηση όλων των στρατευμάτων της,πλην των 650 της Τουρδύκ,που βρίσκονται εδώ βάσει διεθνούς συνθήκης.Ποιος θα γίνει πιο πιστευτός από τη διεθνή κοινότητα;Και χωρίς διεθνή κατανόηση και υποστήριξη,ποιο θα είναι το τέλος;Η διεθνής κοινότητα θα πει διπλωματικά "Κόψετε το λαιμό σας" και θα αποσυρθεί.Κι εμείς θα το λύσουμε με τις πορδές και τα όνειρα.Είναι γι'αυτό,ΕΜΕΡΣΟΝ,που αυτές τις αρλούμπες δεν τις διακηρύσσει ούτε το ΕΥΡΩΚΟ.Φοβάται το κράξιμο,το οποίο ούτως ή άλλως δεν αποφεύγει στις εκλογές!

Ανώνυμος είπε...

Προς θεού ας δοκιμάσουμε αυτά που κάνουμε τόσα χρόνια. Ακριβώς τα ίδια μην αλλάξουμε κάτι. Στρατηγική που κερδίζει δεν αλλάζει!!

arxiepiskopos είπε...

Πώς εξηγείς,ΕΜΕΡΣΟΝ,το ότι την άποψή σου για αλλαγή στρατηγικής,με εγκατάλειψη της διαδικασίας,δεν τολμά να την υιοθετήσει ούτε το ΕΥΡΩΚΟ;

Ανώνυμος είπε...

Τι πάει να πει πως το εξηγώ;!
Και τι με νοιάζει εμένα τι υιοθετεί το ΕΥΡΥΚΩ; Ελα χριστέ και παναγία;

Μαζί σας λέμε, ας παίξουμε το πουλί μας για 36 χρόνια ακόμα, μην αλλάξουμε ούτε μια τελεία. Κάθε εβδομάδα συνάντηση να λέει το ποίημα του ο Χριστόφιας να απαντά με το ποίημα του ο αδερφός τουρκοκύπριος και πάλι από την αρχή! Εμείς λέμε άσπρο αυτοί λένε μαύρο και πλησιάζουμε σε λύση. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΑΕΙ ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ!

arxiepiskopos είπε...

Ενώ η δική σου,που...οδηγεί σε λύση,δεν υιοθετείται από κανένα!Είναι όλοι βλάκες και προδότες!Ξέρεις τι μου θυμίζεις;Τον Πόντιο που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κι όταν άκουσε από το ραδιόφωνο την προειδοποίηση "Προσοχή,κάποιος οδηγεί αντίθετα προς το ρεύμα",αυτός μονολόγησε: "Μόνο ένας;Εκατοντάδες!"

Unknown είπε...

Ρε Emerson καταρχήν καλημέρα…Ρε φίλε μου να ξέρεις πως σου αξίζουν χίλια μπράβο. Από την στιγμή που σήκωσες το γάντι και παράθεσες μέσα σε ένα γλαφυρό μονόστηλο πόσο απλή, ρεαλιστική , εφικτή και συνάμα ευκταία και ορθολογιστική είναι η στρατηγική για την λύση του Κυπριακού προς όφελος όλων των Κυπρίων , τότε λυσσάξανε τα σκυλιά του καθεστώτος και αμοληθήκανε συντονισμένα, αφού πρώτα πήρανε οδηγίες από τα αφεντικά τους, να διαβάλουν εσένα και την πρόταση σου για να μειώσουν την αξία της. Κατά τα άλλα δήθεν ρωτάνε να προτείνουμε τρόπο δράσης και μέθοδο λύσης πέραν της διζωνικής ενυπόγραφης διχοτόμησης . Τέτοιους φασίστες με τόσο τέλειο καμουφλάζ δεν νομίζω να έχει ποτέ ξανασυναντήσει η ιστορία. Ότι δεν είναι σύμφωνο με την δική τους πρακτική και πολιτική πρέπει να καταπνιγεί με κάθε τρόπο και μέσο. Κάτι ας πούμε εντελώς όμοιο με το πώς συμπεριφέρονται οι αμερικάνοι με τους πολέμους, τα πραξικοπήματα και τις δολοφονίες ή όπως συμπεριφέρεται το ισραήλ στους δύσμοιρους Παλαιστίνιους. υποκρισία των τσουτσεκιών σε όλο της το μεγαλείο. Αναλύεις εμπεριστατωμένα το πλαίσιο μιας εφικτής, ευκταίας, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης και αβίαστα σπεύδουν να την καταδικάσουν χωρίς να την επεξεργαστούν έστω και στο ελάχιστο μυαλό τους. Αυτός είναι ο τρόπος συμπεριφοράς των Κυπρίων δήθεν αριστερών, δήθεν εκσυγχρονιστών , δήθεν αντιρατσιστών, δήθεν αντιφασίστων, δηθεν ανθρωπιστών. Τελικά απλά είναι η βρωμερή κλίκα του χρηματοδοτούμενου δήθεν και δεν..

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,

Αίαντα όπως είπε και ο Woodrow Wilson "Αν θέλεις να κάνεις εχθρούς, προσπάθησε ν’ αλλάξεις κάτι."

Η ερώτηση του πίσκοπου για το ΕΥΡΩΚΟ με ανάγκασε να ρίξω μια ματιά στο GOOGLE.


Η ΑΠΟΦΑΣΗ του ΕΔΑΔ επιβεβαιώνει ότι το καθεστώς στα κατεχόμενα είναι υποτελές στην Τουρκία και ότι η «επιτροπή αποζημιώσεων» είναι θεσμός της Τουρκίας, και η Τουρκία έχει αποδεχτεί αυτήν την απόφαση. Άρα ο Ταλάτ (Έρογλου) είναι εκπρόσωπος της Τουρκίας και όχι ο δήθεν ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, άρα οι συνομιλίες ΔΕΝ είναι Κυπριακής δήθεν, ιδιοκτησίας. Εφόσον είναι έτσι τα πράγματα, είπε το Ευρωπαϊκό Κόμμα, ας ζητήσει ο Χριστόφιας απευθείας συνομιλίες με τον Ερντογάν για όλες τις πτυχές του Κυπριακού.
Αυτή την πρόταση την οποία ο Δημήτρης Συλλούρης επανέλαβε αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες, δεν την σχολίασε (ούτε αρνητικά) κανένα κόμμα, ούτε και η Κυβέρνηση.

Γιατί αποφεύγουν; Μα προφανώς, επειδή δεν έχουν αντεπιχείρημα και φυσικά ούτε και την πολιτική βούληση να ανατρέψουν την υπάρχουσα στρατηγική.


(Από Κυπρ. ΠΟΝΤΙΚΙ)

arxiepiskopos είπε...

Κανένας δεν την αποφεύγει και μάλιστα ο πρόεδρος ζήτησε απευθείας συνομιλίες με τον Ερτογάν,ο οποίος απέρριψε την πρόταση.Το ζητούμενο,λοιπόν,είναι ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ θα σύρει την Τουρκία σε τέοιες συνομιλίες!Σωστά λέτε πως εμείς, τα ποντίκια ,πρέπει να κρεμάσουμε κουδούνα στου γάτου την ουρά για να σωθούμε.Το ερώτημα που δεν απαντάτε είναι ποιος και πώς θα κρεμάσει την κουδούνα!Όπως σας έχω ξαναπεί,το ΠΡΕΠΕΙ το λεν οι ιεροκήρυκες,το ΠΩΣ το λεν οι πολιτικοί!Οι πολιτικάντηδες απλώς συμπεριφέρονται σαν ιεροκήρυκες!Είναι γι' αυτό που ο λαός τους έχει γραμμένους στο 4.5%!

Ανώνυμος είπε...

Και ενώ μέχρι χθες ήμουν μόνος πόντιος ανάποδα στο ρεύμα ξαφνικά θυμήθηκες ότι υπάρχει κάποια παρόμοια πρόταση από ένα κόμμα (έστω και του 4,5%) και μάλιστα την έκανε και ο Πρόεδρος στον Ερτογάν!! Α ρε χριστόφια πόντιε και εσύ ανάποδα στο ρεύμα πας!!!

Ας λέμε λοιπόν ότι θέλει να ακούσει ο Ερτογάν να τελειώνουμε. Ελπίζω να είμαστε ζωντανοί το 2049 να συνεχίσουμε τη συζήτηση.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ) ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΛΕΜΕ.

arxiepiskopos είπε...

Κουίζ για προχωρημένους λύτες,όπως ο ΑΙΑΝΤΑΣ και ο ΕΜΕΡΣΟΝ:Θέλω να μου πείτε ποιος εκανε την πιο κάτω δήλωση: "Αν ο κύριος Ερτογάν επιθυμεί να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού ας δεχθεί την πρόταση που διατύπωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας για συνάντηση των δύο"

Ανώνυμος είπε...

Ε ψιτ δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις αλλά τη δική μου άποψη στηρίζει η πρόταση που παραθέτεις! Ας κάνουμε λοιπόν μια αλλαγή και ας θέσουμε αυτή την πρόταση επίσημα στο τραπέζι και να καταγγείλουμε την Τουρκία ότι δεν αποδέχεται τις συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας χώρας μέλους της ΕΕ.

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,τα όσα ΘΕΛΕΙΣ είναι 100% ηθικά σωστά και τα θέλουμε όλοι μας,αλλά είναι και 100% πολιτικά ανεφάρμοστα,εξ ου και η πρόταση Χριστόφια δεν έφερε αποτέλεσμα.Αν δεν έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε λύση,συμβιβαζόμαστε στο μη χείρον.Αυτά και σε χαιρετώ,αιθεροβάμονα φίλε!

arxiepiskopos είπε...

"..ας δεχθεί την πρόταση που διατύπωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας για συνάντηση των δύο"---ΑΥΤΌ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ,ΕΜΕΡΣΟΝ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ!ΚΑΙ Η Ε.Ε ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ!ΑΛΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΕΧΕΙΣ;ΣΚΕΨΟΥ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς για να το ζητήσει ο πρόεδρος δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Δεύτερο αν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή στρατηγικής φροντίζεις να είσαι προετοιμασμένος και δεν πετάς ιδέες στο πόδι.

Τρίτο έχεις τη δυνατότητα να μπλοκάρεις την Τουρκία τώρα αν έχεις τους "αδένες" για να το κάνεις αυτή είναι άλλη κουβέντα.

Πάντως είσαι...ευέλικτος δεν λέω. Χθες δεν υπήρχε κανείς που να το υποστηρίζει και μάλιστα με ειρωνευόσουν όλη μέρα και σήμερα λες ότι το ζήτησε ο ίδιος ο Πρόεδρος..αύριο;

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ) ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,δε θέλεις να καταλάβεις ότι ο δονκιχοτισμός σου δεν έγκειται στις εισηγήσεις σου που θεωρητικά είναι σωστές,αλλά στο ότι τις θεωρείς και πρακτικά εφαρμόσιμες.Συγχέεις το τι θέλεις με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.Αν είσαι ηλικίας κάτω των 50 σε δικαιολογώ,γιατί δεν έζησες στο πετσί σου τη σύγχιση του "θέλω" από το Γρίβα(ΕΝΩΣΗ) με το "μπορώ"(ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ).Όσο κι αν γίνομαι κουραστικός θα σας το θυμίζω,γιατί τις εθνικές καταστροφές που προκαλούν οι όμοιοί σας δονκιχότες διαχρονικά πρέπει να τις προλαβαίνουμε,με όργανο σκέψης τον εγκέφαλο κι όχι την καρδιά.Καλή σου μέρα!

arxiepiskopos είπε...

Επί-ντροποι,τι γίνεται με τη συγκλονιστική αποκάλυψη που μας υποσχεθήκατε την προπερασμένη Τρίτη;Περιμένετε να συμβεί το γεγονός για να μας το... αποκαλύψετε; Η σοβαρότητα τρέσιει που τα ποϊνάρκα σας!

Ανώνυμος είπε...

Το να ξέρεις πιο είναι το σωστό και να μην το κάνεις είναι η μεγαλύτερη δειλία.

Κομφούκιος

Πρακτικά εφαρμόσιμες είναι οι εισηγήσεις των τελευταίων 36 χρόνων!! Δεν θέλεις να καταλάβεις ότι η στρατηγική που ακολουθούμε έχει ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ πλήρως. Η μόνη κερδισμένη από αυτή τη στρατηγική είναι η Τουρκία. Το ηθικό δίδαγμα της κυπριακής πολιτικής είναι ότι η αποτυχία είναι εφαρμόσιμη!

arxiepiskopos είπε...

Πώς θα ήταν σήμερα η Κύπρος αν λέγαμε ναι στο Σχέδιο Ανάν.

5 χρόνια από το όχι στο Σχέδιο Ανάν

Πώς θα ήταν σήμερα η Κύπρος αν λέγαμε ναι

Η Κύπρος σήμερα αν λέγαμε ναι:

- Επιστροφή Βαρωσίων

- Επιστροφή Μόρφου

- Επιστροφή 80 χωριών

- Στα σπίτια τους όλοι οι πρόσφυγες άνω των 65 ετών

- 80 χιλιάδες πρόσφυγες στις πατρογονικές τους εστίες

- 6 χιλιάδες Τούρκοι και Έλληνες στρατιώτες σε ολόκληρο το νησί

arxiepiskopos είπε...

Του Νίκου Προκομμένου
Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το δημοψήφισμα επί του Σχεδίου Ανάν. 24 Απρίλιου του 2004, όταν ο κυπριακός Ελληνισμός έλεγε με μεγάλη πλειοψηφία όχι σε ένα σχέδιο που είχε θεωρηθεί κατάρα για τον τόπο. Κάποιοι μάλιστα ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να κάνουν σημαία της πολιτικής τους αυτό το όχι, προσπαθώντας να οικειοποιηθούν τη βούληση του λαού και ξεχνώντας παράλληλα ότι κάθε μέρα που περνά δεν κάνει τίποτε άλλο από το να παγιώνει τα τετελεσμένα της εισβολής και να φέρνει πιο κοντά τη διχοτόμηση.

Καλό θα ήταν να θυμίσει κάποιος στον κόσμο τι θα γινόταν αν τελικά σε εκείνο το δημοψήφισμα γινόταν αποδεκτό το Σχέδιο Ανάν.

Υπήρχαν και θετικά σε εκείνο το σχέδιο και η διαδρομή από τις 24 Απριλίου του 2004 στις 24 Απριλίου του 2009 είναι ενδεικτική.

arxiepiskopos είπε...

29 Απριλίου 2004

Θα άνοιγαν 12 σημεία για την ελεύθερη διακίνηση χωρίς επίδειξη διαβατηρίου. Θα αποκτούσαμε το δικαίωμα δεύτερης κατοικίας οπουδήποτε χωρίς περιορισμούς στο χρόνο διαμονής.

Τα υπό επιστροφή εδάφη θα ανήκαν νομικά στην ε/κ πολιτεία και μέχρι την επιστροφή τους θα εποπτεύονταν από τα Ηνωμένα Έθνη με εντολή του Σ.Α.

Οι Ε/κ στη Γιαλούσα, Αγία Τριάδα, τα Μελάναγρα και το Ριζοκάρπασο θα αποκτούσαν αμέσως καθεστώς αυτονομίας με πλήρη δικαιώματα στην εκπαίδευση, τη θρησκεία και τις πολιτιστικές παραδόσεις.

Η κυπριακή λίρα θα ήταν το νόμιμο νόμισμα όλων τω Κυπρίων.

Μάιος 2004

Η μισή έκταση των βρετανικών βάσεων θα παραδιδόταν στην Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατίας. Πέραν του 90% αυτής στην ε/κ πολιτεία.

13 Ιουνίου 2004

Θα διεξάγονταν γενικές εκλογές για την ανάδειξη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και των κοινοβουλίων κάθε πολιτείας, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.

arxiepiskopos είπε...

1 Αυγούστου 2004

Η νέα ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ θα αποκτούσε πλήρη στελέχωση και θα αναπτυσσόταν για την εκτέλεση της αποστολής της με βάση την εντολή του Σ.Α.

11 Αυγούστου 2004

Θα επιστρέφονταν στην ε/κ πολιτεία οι περιοχές της πρώτης φάσης επιστροφής εδαφών, που περιελάμβαναν όλη την περιοχή της ουδέτερης ζώνης, την περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων και τα Κόκκινα. 15 χιλιάδες πρόσφυγες θα επέστρεφαν στα σπίτια τους και θα επανακτούσαν τις περιουσίες τους.

29 Οκτωβρίου 2004

Θα επιστρέφονταν στην ε/κ πολιτεία οι περιοχές της δεύτερης φάσης επιστροφής εδαφών που περιελάμβαναν τα χωριά Άχνα, Πέτρα και Άγιος Γεώργιος Λεύκας. 3200 χιλιάδες πρόσφυγες θα επέστρεφαν στα σπίτια τους και θα επανακτούσαν τις περιουσίες τους.

1η Ιανουαρίου 2005

Θα αποσυρόταν από την τ/κ πολιτεία η τουρκική λίρα.

29 Ιανουαρίου 2005

Θα αποσύρονταν 6000 τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο. Η Ε.Φ. και οι τουρκικές δυνάμεις θα μείωναν κατά 20% τα οπλικά τους συστήματα.

29 Απριλίου 2005

Οι Τούρκοι υπήκοοι που δεν διέθεταν μόνιμη ή προσωρινή άδεια παραμονής θα εγκατέλειπαν την Κύπρο.

arxiepiskopos είπε...

29 Ιουλίου 2005

Θα επιστρέφονταν στην ε/κ πολιτεία τα χωριά Γαλήνη, Λουτρός, Πυρόι και Τύμπου. 4 χιλιάδες πρόσφυγες θα επέστρεφαν στα σπίτια τους και θα επανακτούσαν τις περιουσίες τους.

29 Σεπτεμβρίου 2005

Θα αποσύρονταν 7500 τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο. Η Ε.Φ. και οι τουρκικές δυνάμεις θα μείωναν κατά ακόμη 25% τα οπλικά τους συστήματα.

29 Ιανουαρίου 2006

Θα αποσύρονταν 7500 τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο. Η Ε.Φ. και οι τουρκικές δυνάμεις θα μείωναν κατά ακόμη 25% τα οπλικά τους συστήματα.

29 Απριλίου 2006

Οι πρόσφυγες άνω των 65 ετών και όλοι οι πρόσφυγες από τη Γιαλούσα, Αγία Τριάδα, τα Μελάναγρα και το Ριζοκάρπασο θα επέστρεφαν στα χωριά τους με πλήρη πολιτικά δικαιώματα και αυτονομία.

29 Σεπτεμβρίου 2006

Ο τουρκικός στρατός θα περιοριζόταν στις 6 χιλιάδες στην τ/κ πολιτεία. Ίσως αριθμός ελληνικών στρατευμάτων θα εγκαθίστατο στην ε/κ πολιτεία. Τα στρατιωτικά αποσπάσματα θα βρίσκονταν σε 6 προσυμφωνημένα στρατόπεδα όπου θα διατηρούσαν περιορισμένα όπλα.

29 Οκτωβρίου 2006

Θα επιστρέφονταν στην ε/κ πολιτεία τα χωριά Αχερίτου, Αμμαδιές Αβλώνα, Καλοψίδα, Κοντέα, Λιμνήτης, Λύση, Μακράσυκα, Ξερόβουνος και η περιοχή νοτιοδυτικά των Βαρωσίων. 12 χιλιάδες πρόσφυγες θα επέστρεφαν στα σπίτια τους και θα επανακτούσαν τις περιουσίες τους.

29 Απριλίου 2007

Θα επιστρέφονταν στην ε/κ πολιτεία τα χωριά Γερόλακκος, Πάνω και Κάτω Ζώδια, Μια Μηλιά, τα βορειοδυτικά Βαρώσια,. 14 χιλιάδες πρόσφυγες θα επέστρεφαν στα σπίτια τους και θα επανακτούσαν τις περιουσίες τους.

Οι Ε/κ θα επανακτούσαν επίσης τμήμα από το 1/3 των περιουσιών τους στην τ/κ πολιτεία που δεν θα χρησιμοποιείτο για σκοπούς διαμονής από τους Τ/κ.

arxiepiskopos είπε...

29 Οκτωβρίου 2007

Θα επιστρέφονταν στην ε/κ πολιτεία η πόλη της Μόρφου και τα χωριά Αγία Μαρίνα, Άγιος Ερμόλαος, Άγιος Βασίλειος, Αγριδάκι, Άσσια, Ασώματος, Φιλιά, Γαϊδουράς, Καλό Χωριό, Καραβοστάσι, Καρπασία, Κατωκοπιά, Κοντεμένος, Κορμακίτης, Κυρά, Λάρνακας Λαπήθου, Μύρτου, Νικήτας, Πεντάγια, Ποταμό του Καμπιού, Πραστειό Αμμοχώστου, Πραστειό Μόρμου, Πυργά, Σύσκληπος, Σκυλλούρα και η μισή Βατιλή. 33 χιλιάδες πρόσφυγες θα επέστρεφαν στα σπίτια τους και θα επανακτούσαν τις περιουσίες τους.

29 Απριλίου 2009

Όλοι οι Ε/κ θα αποκτούσαν δικαίωμα μόνιμης εγκατάστασης στην Τ/κ πολιτεία σε ποσοστό μέχρι και 6% του πληθυσμού κάθε πόλης ή χωριού.

Οι Ε/κ θα επανακτούσαν τις περιουσίες τους με βάση το κριτήριο του 1/3 καθώς θα είχε ολοκληρωθεί η μετακίνηση των Τ/κ σε άλλους οικισμούς με τη βοήθεια του Συμβουλίου Περιουσιών.

arxiepiskopos είπε...

Αυτά αν λέγαμε ΝΑΙ στο ...τρισκατάρατο.Συγκρίνετε με ό,τι συμβαίνει σήμερα και απολαύστε τα αποτελέσματα του...ηρωισμού!Περαστικά μας!

Ανώνυμος είπε...

Και πως είσαι τόσο σίγουρος ότι όλα αυτά θα εφαρμόζονταν;

Ανώνυμος είπε...

Αν εφαρμοζονταν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ,

Αν ο Κληρίδης και ο χριστόφια εφάρμοζαν τις πολιτικές που υποσχέθηκαν πριν τις εκλογές

Αν οι s300 είχαν εγκατασταθει στην Κύπρο

Αν μπλοκάραμε τις ενταξιακές της Τουρκίας

Αν αν αν

Ωραίο παιχνίδι

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΙΕΖΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ;

Ανώνυμος είπε...

Αν εφαρμοζόταν το σχεδιο ΑΝΑΝ θα είχαμε υπογράψει μόνοι μας την καταστροφή μας. 76% το έστειλε στα σκουπίδια. Κάποια στιγμή θα το χωνέψεις

Αν είχε βγει ο Κασουλίδης

Αν ο Βασιλείου δεν είχε αποδεχτεί τις ιδέες Γκάλι

Αν είχε βγει ο Ταλάτ

κλπ κλπ

arxiepiskopos είπε...

Μίζερα,μεμψίμοιρα ανθρωπάκια!Ποιος θα πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει οποιαδήποτε λύση;Άρα μη λύση=δώρο στην Τουρκία όσα κατέχει=διχοτόμηση=ο ενδόμυχος πόθος σας!Πέστε το φανερά και μη συμπεριφέρεστε σαν μεμψίμοιρες κοτζιάκαρες!"Καλλύττερα που ενν επιάαμεν το γαμπρό.Ποιος μας εγγυάτουν πως ενν θα έφκαιννεν παττάλης;"

arxiepiskopos είπε...

Μας έπεισες παπαμαγγανοπήγαδε με τα ...τεκμηριωμένα σου επιχειρήματα!

Ανώνυμος είπε...

Ρε πίσκοπε μας έπρηξες χθες ότι δεν μπορεί κανείς να πιέσει την Τουρκία για απευθείας συνομιλίες και σήμερα με βρίζεις επειδή σου λέω ότι κανείς δεν μπορεί να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει το σχέδιο μπαναναν!

Ρε αποφάσισε και κράτα μια γραμμή όχι Ότι του φανεί, του ΛολοΣτεφανή !!!

Ή κάτι δεν πάει καλά με εσένα ή απλώς χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σου περισσότεροι από ένας άνθρωποι. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η περίπτωση σου.

Γράφεις χθες

λέμε στην Τουρκία:"Έλα,μωρή,να συνομιλήσουμε απευθείας."Και αυτή απαντά:
"Ούτε σε αναγνωρίζω ούτε συνομιλώ μαζί σου."Τι κάνουμε;Την αρπάζουμε από το αυτί και την βάζουμε με το ζόρι να συνομιλήσει;


σου λέω και εγώ σήμερα

λέμε στην Τουρκία:"Έλα,μωρή,να εφαρμόσεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σχέδιο αναν."Και αυτή απαντά:
"θα εφαρμόσω μόνο ότι με συμφέρει."Τι κάνουμε;Την αρπάζουμε από το αυτί και την βάζουμε με το ζόρι να το εφαρμόσει;

arxiepiskopos είπε...

ΕΜΕΡΣΟΝ,ο τρόπος σκέψης σου μου θύμισε την θκειαν μου την Μαριτσούν που ψήφισε ΟΧΙ το 2004.Όταν αργότερα τη ρώτησα γιατί,μου είπε πως δεν μπορούσε να ψηφίσει ναι και να είναι αναγκασμένη στο μπαϊράμι να πηγαίνει αναγκαστικά και στο τζαμί.Όταν τη ρώτησα ποιος της είπε αυτήν τη βλακεία,μου είπεν "Ο Πάτερ"!

Ανώνυμος είπε...

Μαγγανοπήγαδο σε υπολογιστή δουλεύω μπορώ να κάθομαι και να γράφω όλη μέρα. Όσο καιρό ο πισκοπος το παίζει με λένε ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω θα γράφω!

Αν το 63
Αν το 64
Αν το 67
Αν το 73

Ανώνυμος είπε...

να χαίρεσαι τη θεια σου

είναι κληρονομικό σας μαλλον


μας έπρηξες χθες ότι δεν μπορεί κανείς να πιέσει την Τουρκία για απευθείας συνομιλίες και σήμερα με βρίζεις επειδή σου λέω ότι κανείς δεν μπορεί να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει το σχέδιο μπαναναν!

Ανώνυμος είπε...

χθες

πισκοπος

ΕΜΕΡΣΟΝ,η ανάρτησή σου των 11.23 σχετικά με τη μέθοδο λύσης του Κυπριακού είναι ένδειξη του τι παθαίνει ο άνθρωπος που αντί να διαβάζει Ιστορία διαβάζει Μυθολογία.Και εκπλήττομαι που την τόσο μεγαλοφυώς απλή πρόταση δεν την διακηρύττουν ούτε οι ιπτάμενες Ευρωκότες!

σήμερα

πισκοπος

ποιος εκανε την πιο κάτω δήλωση: "Αν ο κύριος Ερτογάν επιθυμεί να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού ας δεχθεί την πρόταση που διατύπωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας για συνάντηση των δύο"

ο πρόεδρος ζήτησε απευθείας συνομιλίες με τον Ερτογάν,ο οποίος απέρριψε την πρόταση.

arxiepiskopos είπε...

Σαν κάτι να θέλετε να πείτε και δυσκολεύεστε.Τα ντοκουμέντα είναι μπροστά σας.Αντικρούστε τα.Αλλά για να το πετύχετε αυτό πρέπει να κοιτάτε μπροστά,όχι πίσω!

Ανώνυμος είπε...

λολα να ενα μηλο

arxiepiskopos είπε...

Τελικά στη σύγχισή σου πλησιάζεις επίπεδο παπαμαγγανοπήγαδου!

Ανώνυμος είπε...

Μαγγανοπήγαδο με κατηγορεί σήμερα για αυτά που έλεγε χθες!!

arxiepiskopos είπε...

Σαν κάτι να θέλετε να πείτε και δυσκολεύεστε.Τα ντοκουμέντα είναι μπροστά σας.Αντικρούστε τα.Αλλά για να το πετύχετε αυτό πρέπει να κοιτάτε μπροστά,όχι πίσω!

Ανώνυμος είπε...

Μαγγανοπήγαδο έχω τις αμφιβολίες μου για το θέμα του ΑΚΕΛ γιατί χθες κατηγόρησε τον Χριστόφια ότι είναι ιπτάμενη ευρωκότα!


πισκοπος είπε εκπλήττομαι που την τόσο μεγαλοφυώς απλή πρόταση δεν την διακηρύττουν ούτε οι ιπτάμενες Ευρωκότες!

πισκοπος είπε ο πρόεδρος ζήτησε απευθείας συνομιλίες με τον Ερτογάν,ο οποίος απέρριψε την πρόταση.

επίσης θεωρεί ότι οι ευσεβείς πόθοι του είναι ντοκουμέντα!

arxiepiskopos είπε...

Τα καταγεγραμμένα σε συγκεκριμένο σχέδιο δεν είναι ντοκουμέντα;Και είναι οι φαντασιώσεις σας!Ευτυχώς εδώ μπαίνουν και κάποιοι νουνεχείς που συγκρίνουν και βλέπουν.Δεν είναι όλοι παπαμαγγανοπήγαδοι,που όποιαν τσιόφταν πεις σε κοιτάζει με θαυμασμό!

arxiepiskopos είπε...

Άντε,γεια!Καλή η διασκέδαση,αλλά θα πάμε και δουλειά!Τα ξαναλέμε το βράδυ.

νεος είπε...

Ο φίλος ο emerson θέτει σαφώς θέμα "εγγύησης" της όποιας λύσης γιατί -και έχει δίκιο- η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστη.
Αν θυμάμε καλά, ο κύριος λόγος που το ΑΚΕΛ εσυντάχθηκε με το ΟΧΙ ήταν τούτος...
...και οι ακελικοί εστηρίξαν στη μεγάλη του πλοιοψηφία τούντο σκεπτικό στο δημοψήφισμα...
Από που κι ως που λοιπόν είναι βλαμμένοι, ξεφτιλισμένοι κ.ο.κ οι Ακελικοί...αγαπητοί μου φίλοι δημοκράτες και διαλεκτικοί...?

Αν απαντήσετε στο ερώτημα γιατί ο Παπαδόπουλος συμφώνησε με τον Ταλάτ για λύση ΔΙΖΩΝΙΚΗ στις 8/7/06 τότε έχει αξία να συζητήσουμε κι άλλο τα διάφορα θέματα που έχουν προκύψει, αλλιώς μάλλον αρνούμαστε την ουσιαστική συζήτηση...

νεος είπε...

H Συμφωνία 8ης Ιουλίου 2006 μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προνοεί τα ακόλουθα:

"Δέσμη Αρχών"

1. Δέσμευση για την επανένωση της Κύπρου με βάση μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

2. Αναγνώριση του γεγονότος ότι το στάτους κβο είναι απαράδεκτο και η παράτασή του θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους.

3. Δέσμευση στη θέση ότι μια συνολική διευθέτηση είναι επιθυμητή, καθώς και εφικτή, και δεν θα πρέπει να καθυστερήσει περαιτέρω.

....................
Ακούω φίλοι...

Ανώνυμος είπε...

Αν ζητάς την άποψη μου ήταν λάθος του Τάσσου Παπαδόπουλου που με 76% ΟΧΙ στο σχέδιο Αναν συνέχισε να διαπραγματεύεται ουσιαστικά πάνω στην ίδια βάση.

Το στάτους κβο είναι απαράδεκτο γιατί υπάρχει κατοχή.

νεος είπε...

Φίλε emerson, η ερώτηση είναι γιατί το έκαμεν, όι αν έπρεπε ή όι...
Σίουρα ήταν "λάθος" για έναν αντιομοσπονδιακόν τζιαι σωστό για έναν που θέλει λύση τούντου τύπου(ως την βέλτιστη υπό τις περιστάσεις της κατοχής)...αλλά το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ?

νεος είπε...

...και φίλε emerson,
γιατί θεωρείς τόσο αβάσιμα ότι το 76% του ΟΧΙ είναι ταυτόχρονα και ΟΧΙ στη διζωνική?
θα το ξανα-αναφέρω γιατί μπορεί να μεν το εσιάστηκες...

...το μεγαλύτερο μερίδιο πολιτικού χώρου σε αυτό το ποσοστό (του 76%)το είχε τον ΑΚΕΛ (νομίζω εν αδιαμφισβήτητο) και οι ακελικοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΖΩΝΙΚΗ (νομίζω τους καθυβρίζετε καθημερινά για το αντίθετο), είναι απλά υπέρ μιας ισορροπημένης και λειτουργικής (βιώσιμης δηλαδή) λύσης που εν βασισμένη σε όλα τα προηγούμενα (από το 77' μέχρι και σήμερα)...

Ανώνυμος είπε...

Νεε Ελληνοκύπριε όταν λες

(νομίζω τους καθυβρίζετε καθημερινά για το αντίθετο)

για ποιους ακριβώς μιλάς;

Είδες πουθενά να καθυβρίζω εγώ κάποιον;

Η γενίκευση είναι φασισμός και τελικά κάνεις ακριβώς αυτό που κατηγορείς.

1) Το γιατί το έκαμε ο Παπαδόπουλος δεν το ξέρω. Εγώ λεω ότι για όποιο λόγο και αν το έκανε εγώ το θεωρώ λάθος.

2) Το 76% απέρριψε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σχέδιο Αναν. Τα οχι για ναι και ναι για οχι και μισο ναι για μισό οχι και ισως θα δουμε αν καποτε μπορεί...δεν με απασχολούν.

Είπα ότι οι συνομιλίες τόσων χρόνων είχαν σαν αποτέλεσμα το σχέδιο ΑΝΑΝ το σχέδιο απορρίφθηκε και με βάση τη δική μου λογική αυτό κεφάλαιο τέλειωσε και θα έπρεπε να αρχίσουμε από λευκό χαρτί.

νεος είπε...

Φίλε emerson δεν είχα καμιά πρόθεση να σε κατατάξω στους υβριστές...
απλά υπέδειξα ότι που την μιαν υπάρχει η τάση να ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ η μεγάλη μάζα των ακελικών μες το 76% που την μιαν...
Τζιαι που την άλλη...την ίδια ώρα...τούτοι οι ίδιοι ψηφοφόροι-πολίτες...θεωρούνται (από κάποιους) ως προδότες γιατί υποστηρίζουν τη διζωνική...
Κάπου εν γωνιάζει...

Ανώνυμος είπε...

Έχω ακούσει πολλές γενικεύσεις για τους Δηκοϊκούς, για τους Εδεκιτες και για τους Συναγερμικούς άρα λογικό είναι να υπάρχουν γενικεύσεις και για τους ακελικούς.

Όπως είπα και πριν οι γενικεύσεις δεν μου αρέσουν και δεν ασπάζομαι αυτές τις απόψεις.

νεος είπε...

Μα φίλε μου,
την πιο μεγάλη γενίκευση την κάμνεις εσύ -αν μου επιτρέπεις- με το να θεωρείς το 76% ως συμπαγές, ομόγνωμον και ομοούσιο...

Ανώνυμος είπε...

Πότε το είπα αυτό;

νεος είπε...

-"Εννοείς αυτό που συμβαίνει από το 77 και οδήγησε στο σχέδιο Αναν που απορρίφθηκε;"
-"2004 με 76% ο Κυπριακός Λαός απέρριψε το Σχέδιο Αναν και εξέφρασε την άποψη του για το κράτος στο οποίο ΔΕΝ επιθυμεί να ζει."
-" Το 76% απέρριψε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σχέδιο Αναν."

Ανώνυμος είπε...

Ρε αδερφέ θα με τρελαίνεις; Δεν απέρριψε το 76% το σχέδιο; Εγώ ξέρω ότι 76% αποφάσισε, αφού άκουσε και τις 2 απόψεις, ότι θα ψηφίσει ΟΧΙ όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε!

Που φαίνεται σε αυτό που παραθέτεις ότι εγώ θεωρώ το 76% ως συμπαγές, ομόγνωμον και ομοούσιο...

νεος είπε...

Φίλε μου emerson,
καταρχάς να σου πω ότι με ικανοποιεί ότι συζητούμε χωρίς να μπαίνουμε σε ...κατζίες...
Έχεις μια άποψη: Το 76% απέρριψεν το σχέδιον...πάμε γι άλλα!
Ε, έννεν έτσι τα πράματα, θα πρέπει να κάμνεις ανάλυση...ΓΙΑΤΙ απέρριψεν ο κόσμος το σχέδιο...
Τζιαι αν κάμεις ανάλυση να διαχωρίσεις τις τάσεις, ίσως να φκάλεις τζιαι κάποια συμπεράσματα για το τι θέλει ο κόσμος.

Υπογείως κάποιοι (όχι εσύ) χρησιμοποιούν το 76% για να υποβάλουν ότι "ο κόσμος απέρριψε την διζωνική"...

Εσύ αναπτύσσεις μια θεωρία περί αλλαγή στρατηγικής, βάση του 76%...

Δηλαδή το 76% έδωσε εντολή για αλλαγή στρατηγικής ή έδωσε εντολή για θάψιμο της διζωνικής...;;

Και αν αρχίσουμε να παίζουμε με τα ποσοστά...τι λαλεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων προεδρικών; Ο Παπαδόπουλλος που επροσπάθησε να ταυτιστεί με το ΟΧΙ (και το 76%) ήρτεν τρίτος αγαπητέ...

Οπότε, θεωρώ πως εν αρκετά αβάσιμο τζιαι αστήρικτο να χρησιμοποιείται η απόρριψη ενός συγκεκριμμένου σχεδίου ως ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ...(αυτό που ουσιαστικά υποστηρίζεις)...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που λέω είναι ξεκάθαρο ο κόσμος ρωτήθηκε για το σχέδιο ΑΝΑΝ και το απέρριψε. Φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία ότι η Διζωνική που διαπραγματεύεται ο πρόεδρος είναι χειρότερη από το Σχέδιο Αναν.

Υποθέτω λοιπόν ότι εσύ θεωρείς βάσιμο ότι ο κόσμος απέρριψε το Σχεδιο Αναν ζητώντας να του φέρουν μετά από 6-7 χρόνια ένα χειρότερο σχέδιο για να το εγκρίνει!

Ανώνυμος είπε...

Αν εσύ γνωρίζεις τις τάσεις και έχεις κάποια συμπεράσματα γιατί απέρριψε ο κόσμος το σχέδιο και γιατί δεν θα απορρίψει το νέο που φαίνεται ότι έρχεται ευχαρίστως να τα ακούσω.

Για τις κατζίες (δεν μπορώ να συνηθίσω να βλέπω την διάλεκτο γραμμένη!)όπως είπε και ο Όττο Φον Μπίσμαρκ

"Με έναν κύριο είμαι πάντα ένας κύριος και μισός, με ένα κάθαρμα είμαι ένα κάθαρμα και μισό."

νεος είπε...

Φίλε emerson,
η μία τουλάχιστον τάση του ΟΧΙ είναι αυτή η οποία προσπαθώ με αλλεπάλληλα σχόλια να σου υποδείξω, είναι η τάση δηλαδή για απόρριψη του συγκεκριμένου σχεδίου (Ανάν) και όχι η απόρριψη της διζωνικής (για παράδειγμα)...
Ένα μεγάλο κομμάτι του 76% δεν απορρίπτει τη διζωνική. Με πρόσφατες δημοσκοπήσεις (Φιλελεύθερος, Οκτώβρης-Νοέμβρης 2010, αν δεν την έχεις υπόψη σου να την ψάξω) αποδεικνύεται ότι ένα ποσοστό γύρω στο 60% (που το θεωρώ και απελπιστικά μικρό) υποστηρίζει μια λύση διζωνικής ομοσπονδίας...
Μια άλλη τάση του ΟΧΙ ήταν η ολοκληρωτική απόρριψη οποιασδήποτε ομοσπονδιακής λύσης...και μεταξύ αυτών των δύο βασικών τάσεων (α. ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΑΝ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ // β. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ άρα ΟΧΙ στο ΑΝΑΝ) υπάρχουν και άλλες ενδιάμεσες...
Το να υπολογίζεις στο 76% ως ένδειξη στροφής του κόσμου σε άλλες εναλλακτικές σε ότι αφορά τη λύση και τη διαδικασία που θα μας τη φέρει, είναι τουλάχιστον αντιεπιστημονικό...
Οπότε, υποστηρίζω πως το να υπολογίζεις στο 76% που απέρριψε το συγκεκριμένο σχέδιο, ως ενδεικτικό εύρημα για τη μορφή λύσης που θέλει ο κόσμος, είναι μια λανθασμένη μέθοδος που σε οδηγεί φυσιολογικά σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Γι αυτό και απορρίπτω όλο σου το σκεπτικό, γιατί στηρίζεται σε λανθασμένη βάση εκκίνησης.