ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚ: ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ "ΝΑΙ"! Τι έχει να πει τώρα η ντροπή της κυπριακής δημοσιογραφίας;

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Στη φωτογραφία, φανατική ανανίστρια και οπαδός της διχοτόμησης και της νομιμοποίησης της κατοχής, μασά τα δολάρια της αμερικανικής πρεσβείας. Βεβαίως, δεν τρέχει τίποτα και μην τολμήσει κανένας να την κατηγορήσει για οτιδήποτε, γιατί θα τον παραλάβει ο Μαγάριος στο νέο του ντοκιμαντέρ "Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα Νο 2"!

Σύμφωνα με αποκαλύψεις που έφερε στο φως ο Μιχάλης Ιγνατίου (ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΣ!!!!), 1331 αποχαρακτηρισμένα αμερικανικά έγγραφα, αποκαλύπτουν ότι άτομα και οργανώσεις, το 2004 χρηματίζονταν για να υποστηρίξουν το Σχέδιο Ανάν. Περισσότερα για τις αποκαλύψεις, μπορείτε να δείτε στην "Αντιπαρακμή".

Τι θα μας πει τώρα η εφημερίδα YENI POLITIS και τα κωστακομπλεξάκια της, που μέμφονταν τον Τάσσο Παπαδόπουλο για την εύστοχη χρήση του όρου "περιρρέουσα ατμόσφαιρα";

Ο Μαγάριος Δρουσιώτης, ο γελοίος και φαιδρός αυτός διώκτης της ελεύθερης άποψης, τι έχει άραγε να μας πει τώρα, που γελοιοποιήθηκε πλήρως για τα βλακώδη ντοκιμαντέρ του, με τις αποκαλύψεις για χρηματισμό προσώπων και οργανώσεων για υποστήριξη του Σχεδίου Ανάν;


Σιγά μην απολογηθώ του Ιγνατίου. Είμαι άξιος να γυρίσω και δεύτερο ντοκιμαντέρ, να γράψω και καινούριο βιβλίο και να κάνω 4-5 "έρευνες των 6 ωρών" και των "σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες", για να σας βγάλω όλους τρελούς! Μετά θα το γιορτάσω με τον Ντάουνερ, το ΔΗΣΑΚΕΛ, τον Αναστασιάδη, τον Κάρογιαν, τη HURRIYET, την Ειρήνη Χαραλαμπίδου και τα παιδιά του Ετζεβίτ στο εξοχικό μου στο Σαϊττά! Ανδρέα Θεμιστοκλέους, έλα κι εσύ, σε θεωρούμε δικό μας τώρα!

Τι έχει να μας πει για εκείνο το περισπούδαστο ντοκιμαντέρ "Η ΠΕΡΙΡΡΕΟΥΣΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ", με το οποίο έβγαζε τρελούς και παρανοϊκούς τους όσους αναφέρονταν στο χρηματισμό;

Θα απολογηθεί άραγε ποτέ στους όσους έβγαζε τρελούς και κυρίως θα απολογηθεί στην οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου, για τη λάσπη που έριχνε στον αείμνηστο Πρόεδρο;

Θα απολογηθεί στον Μιχάλη Ιγνατίου, τον εγκυρότερο διεθνώς Κύπριο δημοσιογράφο και ερευνητή για τα όσα του καταλόγιζε (από το έσκι του προφανώς που ενώ ο Μιχάλης διαπρέπει στην πόλη, ο Μαγάριος είναι ο ρεζίλης του χωριού!);




ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

Χορηγίες» χιλιάδων δολαρίων
Καθηγητές, πολιτικοί αλλά και δημοσιογράφοι στη λίστα της αμερικανικής πρεσβείας
ΤΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥκαι ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ


Από την αμερικανική πρεσβεία της Λευκωσίας καταβάλλονται 10.000
δολάρια στις 8 Νοεμβρίου 2003 ως επιχορηγία «για να καλυφθεί το κόστος της επόμενης φάσης της ιστοσελίδας του Τech4Ρeace» που πρωτοστάτησε στην προώθηση του σχεδίου Ανάν.

Από την αμερικανική πρεσβεία της Λευκωσίας εγκρίνονται 10.000 δολάρια στις 16 Μαρτίου 2001 «για να χρηματοδοτηθεί η παρουσία δύο Κυπρίων σε συνέδριο για την ελληνοτουρκικές σχέσεις»... Τη διάθεση δεκάδων χιλιάδων δολαρίων από την αμερικανική Κυβέρνηση, μέσω των πρεσβειών στην Αθήνα, τη Λευκωσία και την Άγκυρα υπό την μορφή επιχορηγήσεων σε ιδιώτες και φορείς μέχρι τουλάχιστον το 2008, αποκαλύπτουν αμερικανικά έγγραφα που έφερε χθες στην δημοσιότητα το «Εθνος της Κυριακής» και σήμερα ο «Φιλελεύθερος». Οσοι έλαβαν επιχορηγήσεις, ανάμεσά τους και πολίτες άλλων χωρών, υποχρεώθηκαν να υπογράφουν σχετικό συμβόλαιο. Τα έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν από ομάδα ερευνητών στην Ουάσιγκτον ύστερα από την υποβολή σχετικού αιτήματος με κεντρική αναφορά στις δραστηριότητες των τριών πρεσβειών κατά την επίμαχη περίοδο προετοιμασίας του αντιδημοκρατικού και φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν. Ύστερα από προσπάθειες τεσσάρων ετών, η αρμόδια Αρχή της αμερικανικής Κυβέρνησης παρέδωσε 1.331 συμβόλαια επιχορηγήσεων (grants) των τριών πρεσβειών αφού προηγουμένως έσβησε τα ονόματα των παραληπτών. Όλα τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα φέρουν την υπογραφή του Τheodore Sellin της υπηρεσίας Review Αuthority του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αμερικανικές πρεσβείες στις τρεις πρωτεύουσες στοχεύουν ως επί το πλείστον καθηγητές (πανεπιστημίων και λυκείων), πολιτικούς, δημοσιογράφους ακόμα και εκπροσώπους του οικονομικού κόσμου και όλους αυτούς που θεωρούνται opinion leaders, ενώ συγχρόνως με αδρές χρηματοδοτήσεις οι Αμερικανοί μέσω οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών (UΝDΡ και UΝΟΡS) αποκτούσαν πρόσβαση και επιρροή στη λεγόμενη Κοινωνία των Πολιτών. Το αρμόδιο πρόγραμμα για τις επιχορηγήσεις επίσημα στοχεύει στην ενημέρωση των παραπάνω για την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, είτε για τις συγκεκριμένες χώρες, είτε για το ΝΑΤΟ, είτε για την αμερικανική πολιτική γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουν σε πολίτες επισκέψεις στην Αμερική με πληρωμένα όλα τα έξοδα ή διοργανώνουν σεμινάρια σε πόλεις της Ευρώπης στα οποία προσκαλούν Ελληνες, Τούρκους, Κύπριους και άλλους πολίτες για ενημέρωση και επιμόρφωση. Παράλληλα όμως από τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας προκύπτει ότι πολλές επιχορηγήσεις διατέθηκαν στην Κύπρο σε συγκεκριμένους φορείς για την προώθηση «δικοινοτικών προγραμμάτων», που περιλάμβαναν από κοινές εκθέσεις... κεραμικής, μέχρι την έκδοση cd με παραδοσιακά τραγούδια και τη λειτουργία ιστοσελίδας για τη χλωριδα και πανίδα της Κύπρου.

Η μελέτη των αποχαρακτηρισμένων εγγράφων οδηγεί και στο συμπέρασμα ότι κάποιες από τις επιχορηγήσεις χρησιμοποιήθηκαν και για άλλους σκοπούς, όπως π.χ.:

- Σε έγγραφο της 20ής Σεπτεμβρίου 2000 η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας εγκρίνει ποσό 2.960 δολαρίων και στη δικαιολογία για την επιχορήγηση αναφέρει «για να προωθήσει αμερικανικά...». Και το όνομα έχει σβηστεί αλλά και το υπόλοιπο κείμενο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να καταλήξει κανείς σε ασφαλές συμπέρασμα.

- Σε έγγραφο της 8ης Νοεμβρίου 2003 η αμερικανική πρεσβεία της Λευκωσίας καταβάλλει 10.000 δολάρια ως επιχορηγία« για να καλυφθεί το κόστος της επόμενης φάσης της ιστοσελίδας του Τech4Ρeace», που πρωτοστάτησε στην προώθηση του σχεδίου Ανάν. - Σε έγγραφο της 16ης Μαρτίου 2001 η αμερικανική πρεσβεία της Λευκωσίας δίνει 10.000 δολάρια «για να χρματοδοτηθεί η παρουσία δύο Κυπρίων σε συνέδριο για την ελληνοτουρκικές σχέσεις».



- Σε άλλο έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας ,με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 2000, αναφέρεται ότι δίνεται επιχορήγηση ύψους 9.500 δολαρίων. Και σ’ αυτό έχει σβηστεί το όνομα του παραλήπτη, ενώ ως δικαιολογία αναφέρεται ότι «αυτή (η επιχορήγηση) είναι η πρώτη από μία σειρά». Το υπόλοιπο κείμενο έχει σβηστεί με αποτέλεσμα να καταλήγει κανείς στο λογικό συμπέρασμα ότι ακολούθησαν και άλλες επιχορηγήσεις στο συγκεκριμένο πρόσωπο ή πρόσωπα ή οργανισμό.

- Σε έγγραφο με ημερομηνία 23 Μαρτίου 2000, η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας φαίνεται να καταβάλλει 24.546 δολάρια αλλά η αιτιολογία παραμένει μυστική, καθώς ο αποχαρακτηρισμός του εγγράφου άφησε την πρόταση στη μέση. Γράφει: «Ο δικαιούχος πρέπει να τα χρησιμοποιήσει…». Το όνομα του δικαιούχου έχει σβηστεί.

Κρύβουν τα ονόματα των παραληπτών

Είναι αναγκαίο να διευκρινιστούν τα εξής: Πρώτον: Αν και το βασικό ερώτημα της έρευνας αφορούσε τον ισχυρισμό για επιχορήγηση πολιτών για να υποστηρίξουν το σχέδιο Ανάν, οι ερευνητές δεν μπορούν να υποστηρίξουν με βεβαιότητα ότι οι συγκεκριμένες επιχορηγήσεις αφορούσαν μόνο το σκηνικό που στήθηκε για επιβολή του σχεδίου. Να σημειωθεί ότι οι ερευνητές έχουν εξασφαλίσει τα ονόματα των οργανώσεων που έλαβαν επιχορηγήσεις για να στηρίξουν το σχέδιο Ανάν αλλά υπήρξε ρητή άρνηση για να δοθούν τα ονόματα των μελών των διοικητικών συμβουλίων.

Δεύτερον: Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν τα ονόματα των πολιτών που υπέγραψαν για να λάβουν τις επιχορηγήσεις (grants) όπως περιγράφονται στα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα των πρεσβειών της Αθήνας, της Αγκυρας και της Λευκωσίας. Τρίτον: Οι ερευνητές υπέβαλαν έφεση χωρίς να είναι γνωστό πότε θα ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα. Τέταρτον: Επικοινωνήσαμε με Αμερικανούς αρμοδίους για να σχολιάσουν τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, αλλά λόγω χρόνου δεν κατέστη δυνατό να συμβεί αυτό. Όμως σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις έχουν τονίσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται για προσπάθεια δωροδοκίας ξένων πολιτών.

Παρουσιάζονταν και υπερήφανοι

ΟΤΑΝ προέκυψε θέμα αναφορικά με απόρρητο έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στην Λευκωσία για επιχορήγηση ποσού 10.000 δολαρίων σε Κύπρια πολίτιδα, Αμερικανός εκπρόσωπος είχε κάνει στις 12 Μαίου 2006 την εξής δήλωση: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα βοηθείας στην Κύπρο που υπάγεται διοικητικά στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και στοχεύει στην επανένωση της νήσου και τη συμφιλίωση της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας. Την εποχή που διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο Ανάν, υποστηρίξαμε αριθμό προγραμμάτων που είχαν σκοπό να εξηγήσουν τους όρους τού κατ’ ανάγκη πολύπλοκου σχεδίου με σαφή κατανοητή γλώσσα. Για παράδειγμα, προσφέραμε χρηματοδότηση για έρευνα, τη διατύπωση και την εκτύπωση του “Οδηγού των Πολιτών για το Σχέδιο Ανάν.”

Η Πράσινη Βίβλος, όπως έγινε γνωστή, προσφέρθηκε στην ελληνική, τουρκική, και αγγλική γλώσσα. Δεν αποκρύψαμε την υποστήριξή μας στην προσπάθεια αυτή. Είμαστε δικαιολογημένα υπερήφανοι για τις προσπάθειες υποστήριξης που παρέχουμε στις διακοινοτικές δραστηριότητες στην Κύπρο. Ισχυρισμοί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες άμεσα ή έμμεσα πλήρωσαν κόσμο για να υποστηρίξει το Σχέδιο Ανάν είναι προσβλητικοί και παντελώς ανυπόστατοι».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΡΙΜΑΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

92 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όι ρε κοπέλια! Πολλά ωραίον τον άρθρον σας σήμερα ρε. Εν να αρέσει πολλά του Μούμια. Του Λυσσαρίδη εννοώ ρε. Έννεν μούμιας; Ε κάλο ίνταμπονι! Πετσιάα; Εντάξει πετσιά ξιμαροπετσιά!

ASoul είπε...

Ρε Φιλε Αν έχεις σοβαρό σχόλιο κάντο αν όχι, (πριν αρκετούς μήνες σου είχα πει) να σταθείς μπροστά στον καθρέφτη, να δεις τον εαυτό σου κατάμουτρα, και να φωνάξεις δυνατά "A soul" πέντε φορες για να δεις ποιος είσαι ... τελικά είτε δεν το έκανες η μάλλον δεν κατέχεις την Αγγλική ... πράγμα περίεργο για έναν τόσο έξυπνο άνθρωπο σαν εσένα. Τώρα θα μου πεις εδώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατιας δεν κατέχει την Αγγλική θα καταλάβεις εσύ από slang?

Όπως πάντα τυχόν ορθογραφικά λάθη οφείλονται στο ότι δεν έχω ελληνικούς "χαρακτηρες" στο PC γράφω Greeklish και προσπαθώ στο internet να τα metatrepso se ελληνικά

arxiepiskopos είπε...

"...Το αρμόδιο πρόγραμμα για τις επιχορηγήσεις επίσημα στοχεύει στην ενημέρωση των παραπάνω για την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, είτε για τις συγκεκριμένες χώρες, είτε για το ΝΑΤΟ, είτε για την αμερικανική πολιτική γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουν σε πολίτες επισκέψεις στην Αμερική με πληρωμένα όλα τα έξοδα ή διοργανώνουν σεμινάρια σε πόλεις της Ευρώπης στα οποία προσκαλούν Ελληνες, Τούρκους, Κύπριους και άλλους πολίτες για ενημέρωση και επιμόρφωση. Παράλληλα όμως από τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας προκύπτει ότι πολλές επιχορηγήσεις διατέθηκαν στην Κύπρο σε συγκεκριμένους φορείς για την προώθηση «δικοινοτικών προγραμμάτων», που περιλάμβαναν από κοινές εκθέσεις... κεραμικής, μέχρι την έκδοση cd με παραδοσιακά τραγούδια και τη λειτουργία ιστοσελίδας για τη χλωριδα και πανίδα της Κύπρου."-Α,ΡΕ,ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ,CD ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!ΕΠΙ-ΝΤΡΟΠΟΙ,ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΟΙ ...ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ;

arxiepiskopos είπε...

Στον κατάλογο των Nathan που επικαλούνται όσοι μιλούν για πουλημένους αναφέρονται και οι ακόλουθοι [...]η σύζυγος του Τάσσου (Ερυθρός Σταυρός), η σύζυγος του κυρίου Τζιωνή, διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Τάσσου ("Κίνηση διεκδίκησης δικαιωμάτων ασθενών"), η πρώην γενική εισαγγελέας της Κύπρου (πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού), η σύζυγος του κυρίου Λιλλήκα ("οι γυναίκες προσπαθούν για την ειρήνη"), όσοι είχαν ανάμειξη στην αναπαλαίωση/αναστήλωση των τειχών της Λευκωσίας και ο σύνδεσμος κυπριακού γαϊδουριού (sic). Επίσης κλήθηκαν για συνέντευξη ο κύριος Άριστος Μιχαηλίδης και η κυρία Ταραμουντά του Φιλελευθέρου, ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος. Όλοι αυτοί φήφισαν Οχι και το γνωρίζουν όλοι στην Κύπρο."

arxiepiskopos είπε...

Εν τούτες οι ...αποκαλύψεις που ετζιοιλιοπονούσετε δέκα μέρες;Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν...ή καλυτερα "ώδινεν βόθρος και έτεκεν πορδήν"!

arxiepiskopos είπε...

Τα έργα

Τα τελευταία έξι χρόνια έχουν δαπανηθεί κατά μέσον όρο πέντε εκατομμύρια λίρες ανά έτος. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι υποτροφίες που παραχωρούνται κάθε χρόνο σε Κυπρίους από το Ιδρυμα Φουλμπράιτ. Επίσης, από την αμερικανική βοήθεια καλύπτονται και τα έξοδα λειτουργίας του Ερυθρού Σταυρού στην Κύπρο. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Ερυθρός Σταυρός, πρόεδρος του οποίου είναι η κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου, πήρε από τη UNOPS δύο εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ των προγραμμάτων που έχουν χρηματοδοτήσει οι ΗΠΑ περιλαμβάνονται περιβαλλοντικές μελέτες, αναστήλωση μνημείων (τείχη Λευκωσίας - τέμενος Χαλά Σουλτάν κ.λπ.), έργα και μελέτες για το αποχετευτικό Λευκωσίας και στη νεκρή ζώνη. Ακόμη, χρηματοδότησαν προγράμματα για τη βρουκέλλωση, τον εχινόκοκκο και για την ευημερία των... γαϊδάρων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/10/2004

arxiepiskopos είπε...

Ευχαριστώ εκ βάθους ψυχής τους παρανοϊκούς της Επι-ντροπής,που εν τη απείρω ηλιθιότητί τους δεν αντελήφθησαν πως οι ...αποκαλύψεις τους το μόνο που απεκάλυψαν ήταν την βλακεία τους.Που μου έδωσαν την ευκαιρία να ξεσκεπάσω τον ...προδοτικό ρόλο της κυρίας Φωτεινής και των κυπριακών γαϊδουριών!!!

Ανώνυμος είπε...

Τωρά τούτοι δαμέσα με έτσι άρθρον, εν να πάσιν στον Ττόμην τζιαί να θέλουν τζιαί πιερωμήν τζιόλας;
Καθόλου παράξενον να τους πιερώσει. Ίντα εδούλεψεν τα τίποτε είτε ο αρχιεπίσκοπος, είτε κανένας άλλος που τους μασκαρεμένους με τα μαύρα; Το ποίμνιον ναν καλά. Ρυάλια πόλικα. Μιαν νεκροτζιεφαλήν να φκάλουν εις την γύραν, εν να συνάξουν σιηλιάες πάλε. Ού ου ου ου ου . . . . . . τζιαί σου!

νεος είπε...

Πακτωλός δολαρίων α! Δέκα σιηλλιάες δολάρια ολοστρότζιηλες για την προώθηση της επαναπροσέγγισης...
Εφάαν τζιαι εσπάσαν οι νενέκοι!

arxiepiskopos είπε...

Νέε Ελληνοκύπριε,τελικά ισχύει το "Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι!".Και εντωμεταξύ είναι τόσο λίγος ο νους τους, που πιθανόν να μην έχουν καταλάβει την τρικλοποδιάν που έβαλαν στον εαυτό τους.Αν το καταλάβαιναν, θα διέγραφαν την "αποκάλυψη".Ευτυχώς δεν το έκαναν για να παραμείνει μνημείο ηλιθιότητας!Πάντως εξαφανίστηκαν οι συνήθεις "ευφυίες" τους.Λες να κατάλαβαν τι έπαθαν και λούφαξαν να ξεχαστεί η ματσουτζιά τους;

arxiepiskopos είπε...

Παρεμπιπτόντως το Γρίβα εξακολουθούν οι αδιάντροποι επί-ντροποι να τον θεωρούν... προστάτη της δημοκρατίας και αρνούνται να τον τοποθετήσουν ως στολίδι του μπλογκ τους.Μαζί και κάτι...ανένδοτοι δημοκράτες της ΕΔΕΚ που συλλουροποιήθηκαν!

νεος είπε...

Προκαθήμενε, νομίζω εν η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για τον πραγματικό πακτωλό μερικών εκατομμυρίων που εσιενώθηκε στο δημοψήφισμα (τζιαι ποιος εμάσησεν τα παραπάνω...)

arxiepiskopos είπε...

Νέε Ελληνοκύπριε,δώσε εσύ το εναρκτήριο λάκτισμα και θα σε ακολουθήσουν κι άλλοι.Μα είδες τους επι-ντρόπους;Μετά το αυτογκόλ,τώρα προαναγγέλλουν νέα αποκάλυψη σε συνεργασία με το έτερο φασιστοειδές,τον Εμπροσθοφύλακα.Δήθεν για να μας πουν πως η τελευταία τους ματσουτζιά δεν ήταν η ...αποκάλυψη που προανήγγειλαν πριν 10 μέρες!Από αστείοι έγιναν γελοίοι!

arxiepiskopos είπε...

Ρε,μα έκλεισαν το μπλογκ;Εξαφανίστηκαν όλοι;Εκτός κι αν ακόμα δέρνουν το ΡΙΜΑΧΟ και τον ΠΡΑΞΑΝΔΡΟ για τη φαεινή τους ιδέα να εξευτελίσουν ξανά το μπλογκ με την τελευταία τους φοβερή...αποκάλυψη!

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ,εσύ που είσαι στιχοπλόκος,κάνε κανένα ποίημα για του επι-ντρόπους που πήγαν να πουν(μαλακίες) και είπαν τους(πραγματικότητες)!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου οι επίντροποι είναι εργαζόμενος λαός. Δεν μου φταίουσιν καθόλου. Άφησ' τους να πιαν μαμιάν πακκίραν.
Οι χρηματοδότες τους όμως, θα τα ακούουν κατάμουτρα. Να πληρώνουν για τις πράξεις τους το ανάλογο τίμημα. Μόνον έτσι πιάνουν τόπον τα . . . . καταμουτριλλίκια.

Πρόσεξε όμως, εξαφανιστήκαν ούλλοι γιατί θέλουν να μας παρακολουθήσουν. Τωρά παρακολουθούν. Ξέρεις.

arxiepiskopos είπε...

Εγιώ νομίζω δέρνουνται μεταξύ τους για την γκάφαν τους!

νεος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
νεος είπε...

Arxiepiskope, είδες τι παθαίννεις άμμαν βάλλεις ασφυχτικά χρονοδιαγράμματα πας τη κκελλέ σου?
Με το εσιέκκιπι να φκάλουν είδηση...έρκεται...έρκεται...έτην!
Το μεγάλο φαγοπότιν! 10.000 δολλάρια τζιαι κάτι ψηλά....σε λίρες πόσα φκάιννουν ρε κοπέλια?

Ο διαφημιστής που εν το εχώρεν ο νους του πως το ΑΚΕΛ μπορεί να στηρίξει Παπαδόπουλλο για πρόεδρο....τζιαι έραφκεν προεδρικά κουστούμια για λλόου του το 2002 (για να σώσει τη τιμή της αριστεράς)...εβρέθηκε στους επόμενους μήνες να αναλαμβάννει την καμπάνια των πραγματικών εκατομμυρίων (του ΟΧΙ) με το διαφημιστικό του γραφείο...
Τους τα ξαναμάσησε κανονικά εννοείται με τη καμπάνια του Τάσσου το 2008...
Τζιαι τωρά κάποιοι δαμέσα τα βάλλουν με τους Εδεκίτες κεντρικοεπιτροπαίους που εν επρόκριναν τον διαφημιστή με την μακριά χερούκλα για υποψήφιο του κινήματος στις βουλευτικές...
Ε, κάτι ξέρουν στην Εδέκ που αρχηγικές φιλοδοξίες τζιαι αντιακελισμό, εν θα αφήκουν την προσωποποίηση του κερδοσκοπισμού τζιαι του λαϊκισμού να τους πιάσει τα πρωτεία...

Κάτι καρυδάκια είδα τζιαμέ πόξω...
Εννά μας συνταράξουν πάλε?

Εγώ πάντως επαναφέρω την απορία μου γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται ο Γρίβας στα αντιπρότυπα δημοκρατίας του WC και την ερώτησή μου γιατί ο Παπαδόπουλος συμφώνησε στις 8 Ιουλίου 2006 (με υπουργό εξωτερικών την μεγάλη χερούκλα) για έναρξη συνομιλιών στη βάση της Διζωνικής Ομοσπονδίας"...

Ένα καρυδάκι επεθύμησα το η αλήθκεια...

arxiepiskopos είπε...

Νέε ελληνοκύπριε ακόμη περιμένω απαντήσεις και όχι περιπλανήσεις !!!

ελληνοκύπριε όταν ρωτώ ποιοι ΑΚΕΛΙΚΟΙ αντισταθήκαν, πότε και που , θέλω «ονόματα , τοποθεσίες και ημερομηνίες» !!!! ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ !!!!
ΟΝΟΜΑΤΑ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!!! ( ο γράφων κατέχει )

Γιατί το 1972 Η ΗΓΕΣΙΑ του ΑΚΕΛ αρνήθηκε να παραλάβει τα όπλα από την αρχιεπισκοπή και να ενδυναμώσει με αυτό τον τρόπο το αντιστασιακό κίνημα ? ο Μακάριος δεν ζήτησε άτομα από το ΑΚΕΛ. Ζήτησε από το ΑΚΕΛ να πάρει τα όπλα και να τα διανείμει στα μέλη του για ένοπλη αντίσταση κι έφαγε πόρτα !!!!

Γιατί το ΑΚΕΛ ζήτησε από το ΜΑΚΑΡΙΟ να μην επιστέψει στην κύπρο για χάρη της ενότητας ? (κληρίδης,βάσεις,μεταγωγικό, αγγλία, blue curacao)

Γιατί στη σύσκεψη της 15ης Αυγούστου στο Γ.Τ.Π το ΑΚΕΛ αποδέχτηκε το σχέδιο Γκιουνές ?


«Η απόπειρα δολοφονίας ΤΟΥ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ συνδέεται με τη σύσκεψη της 15ης Αυγούστου 1974 στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, την οποία είχε συγκαλέσει ο προεδρεύων Γλαύκος Κληρίδης με στόχο την αποδοχή του Σχεδίου Γκιουνές. Το σχέδιο αυτό προέβλεπε τη διασπορά τουρκικών στρατευμάτων σε όλα τα σημεία της Κύπρου που ζούσαν Τουρκοκύπριοι. Ουσιαστικά με το σχέδιο αυτό η Κύπρος θα ετίθετο υπό τουρκική κατοχή και μάλιστα νόμιμα. Η σύσκεψη αυτή έγινε υπό την απειλή της εν εξελίξει δεύτερης φάσης της Τούρκικης εισβολής αλλά και μέσα σε μια αίθουσα που βρίσκονταν φασίστες , καλασνικοφόροι ΕΟΚΑβητατζήδες με την ανοχή της τότε κυβέρνησης του Γλαύκου Κληρίδη. Παρόλα αυτά ο Βάσος Λυσσαρίδης ήταν ο μόνος που αντέδρασε σθεναρά στα σχέδια των ξένων συνωμοτικών κέντρων και των Ελληνοκυπρίων οργάνων τους κατορθώνοντας την ματαίωση του σχεδίου Γκιουνές.»

arxiepiskopos είπε...

7/12 ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ. Ημέρα
Αποκατάστασης της Δημοκρατίας και της Νομιμότητας στον τόπο μας.


Νέε ελληνοκύπριε

Οι 13 δολοφονηθέντες από την ΕΟΚΑ Β΄ ΗΣΑΝ 12 !!!!!!! ΔΩΔΕΚΑ . ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ !!!!

Απλά για να το έχεις υπόψη σου , παρευρίσκομαι σε αρκετά μνημόσυνα αντιστασιακών κάθε χρόνο. Η τελευταία φορά ήταν μόλις προχθές.
Σου είπα ότι κατάγομαι από Πάφο αλλά ξέχασα να σου πω ότι διαμένω στη Λεμεσό σε απόσταση 100μ από το οίκημα του συνδέσμου των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ και 50μ από το μνημείο ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ( αναγράφονται όλοι οι ήρωες αντιστασιακοί ονομαστικώς και με την ημερομηνία θανάτου η εκτέλεσης τους) που βρίσκεται στην οδό Γρίβα Διγενή , απέναντι από την εκκλησία Αγ. Νικολάου.

Ξέρω πόσοι και ποιοί και που δολοφονήθηκαν από την ΕΟΚΑ Β΄ πολύ καλύτερα από εσένα η οποιοδήποτε άλλο !
Κατέχω και τη λίστα αυτών που συνελήφθηκαν από την ΕΟΚΑ Β΄ από τις 15/07/1974 μέχρι την επιστροφή του Μακαρίου. Νέε ελληνοκύπριε
Θα εκπλαγείς όταν μάθεις πόσοι ήταν οι συλληφθέντες ΑΚΕΛΙΚΟΙ . Ο αριθμός τους προδίδει και την απούσα «οργανωμένη αντίσταση του ΑΚΕΛ.»

Το αν ο κος Υπουργός βγήκε βουλευτής με το ΑΚΕΛ και μετέχει στη σημερινή καταθλιπτική , άθλια και μειοδοτική κυβέρνηση του Ευέλικτου , αφορά τον ίδιο και δε μειώνει σε καμιά περίπτωση τη μεγάλη προσφορά του στους αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία στην Κύπρο.

arxiepiskopos είπε...

Νέε ελληνοκύπριε
Πόσον νέος μετά τα 50 πρέπει να είσαι για να ξέρεις και να θυμάσαι το ΧΑΡΙΛΑΟ ΦΛΩΡΑΚΗ από το 1980 μάλιστα ?


Μπας και είσαι ο Μαλάριος ?
πάντα με παραπέμπεις σε αυτόν για τις απαντήσεις σου !!!
ναρκισσισμός !!!!!!!??????

Ο/Η νεος ελληνοκυπριος είπε...
Φοβερός τούτος ο Δημήτρης ο Παπαθανασίου ε?
Θυμούμε τον μακαρίτη τον Φλωράκη, αρχές της δεκαετίας του 80' (ή και μέσα, δεν θυμάμε ακριβώς) να λεει και να ξαναλέει ότι η ΕΟΚ σχεδιάζει να κάνει την Ελλάδα "ουρητήριο της Ευρώπης"...
8/12/10 3:21 μ.μ.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Είναι εκπληκτικό το ότι αναγκάστηκες Ν.Ε. Στυλιανέ, από το επίπεδο των επιχειρημάτων που κάποτε χρησιμοποιούσες, να αρχίσεις να μιλάς σαν Anef_Oriwn.

Υποψιάζομαι ότι έδωσες πρόσβαση του account σου στο κόμμα, κάτι πολύ θλιβερό που δεν σε τιμά καθόλου.

Τέλοσπάντων, δε θεωρώ αστείο το ότι κερνούσατε γλυκό καρυδάκι τους πραξικοπηματίες. Ήταν μία ανέντιμη και αισχρή πράξη, την ώρα που υπόλοιποι μετρούσαμε τους νεκρούς μας.

Ούτε θεωρώ αστείο, το ότι κάποιοι χρηματίζονταν κατά το δημοψήφισμα από την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΊΑ, την οποία εμείς καλούσαμε πολύ εύστοχα κάποτε "πρεσβεία του θανάτου"(το 1974).

Πραγματικέ Ν.Ε., θα σου πω το εξής: υπάρχουν νενέκια, που όντως παρασύρθηκαν ή ήθελαν το καλό της πατρίδας τους. Υπήρξαν όμως και κάποιοι που εισέπραξαν ευεργετήματα από ξένες πρεσβείες. Το ότι κάποιοι τους υπερασπίζεστε με τόσο πάθος, σας καθιστά συνένοχους. Έπρεπε, αν ήσασταν καλόπιστα νενέκια, να επιδιώκετε την κάθαρση στο χώρο σας.

Όσο για τα άλλα τα "έγκυρα" για το Λιλλήκα, τα οποία τα ανακαλύψατε το καλοκαίρι του 2007, όταν αποφάσισε να στηρίξει Τάσσο αντί Χριστόφια, είναι η γνωστή ακελική λάσπη, την οποίαν μάλιστα αναγγείλατε και διά τηλεοράσεως ("θα τον φάει ο Οδοστρωτήρας" δήλωσε φασιστικά ο Χριστόφιας σας), για την οποίαν κανείς δε σας λαμβάνει υπόψη. Έχετε πάθει πλέον σαν τον βοσκό τον ψεύτη. Και αλήθεια να πείτε καμιά μέρα, έχετε πει τόσα ψέματα στον κόσμο, που θα πείτε καμιά μέρα και καμιά αλήθεια και κανένας δε θα σας πιστεύει.

νεος είπε...

Φίλε Αντιστασιακέ,
όσα αναφέρεις στο πρώτο σου σχόλιο είναι εντελώς αβάσιμα και στερούνται τεκμηρίωσης, είμαι πρόθυμος να διαβάσω τις τεκμηριώσεις σου.

Ο Μακάριος έκαμνεν τους δεξιούς τζιαι τους Λυσσαριδικούς αστυνομικούς ή "εφεδρικούς" αστυνομικούς ενώ στο ΑΚΕΛ επεφύλασσεν έναν άλλον καππέλλο (αφού τα ξέρεις, πρέπει να το ξερεις τζιαι τούτο...)

Αν έθελεν πραγματικά ο Μακάριος τη βοήθεια του ΑΚΕΛ, ας τους έκαμνεν του εφεδρικού τους "χίλιους" που του επαρέδωσε σε λίστα ο Εζεκίας Παπαϊωάννου. Ο πατέρας μου ετύγχανε να βρισκόταν σε αυτή τη λίστα που ο Μακάριος είχε στη διάθεσή του για δύο χρόνια αλλά δεν την χρησιμοποίησε...(και μπορώ να υποψιαστώ τους λόγους...)
Οπότε το επιχείρημάν σου πάει περίπατον για την άρνηση του ΑΚΕΛ να δώσει άτομα...

Για τη πολιτική δράση του ΑΚΕΛ (που εν πολιτικόν κόμμα) ενάντια στην ΕΟΚΑ Β' να έχουμε ξαναπεί...
Εσύ όμως θέλεις να σου δώσω στοιχεία για την "στρατιωτική δράση" του ΑΚΕΛ, ε, σαν πολιτικό κόμμα που είναι τζιαι σαν κόμμα της συναίνεσης τζιαι του διαλόγου...έσιει μόνον ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ...ΜΑΡΤΥΡΕΣ πολιτικής και όχι στρατιωτικής δράσης.
Ο Δώρος Λοϊζου έπεσε σε μάχη? Εν εδολοφονήθηκεν άνανδρα για πολιτικούς λόγους?
Μάταια αγαπητέ προσπαθείς να αποδείξεις "απουσία" του ΑΚΕλ που δημοκρατικούς αγώνες. Τα θύματα της ΕΟΚΑ Β' τη περίοδο πριν από το πραξικόπημα ήταν στη μεγάλη τους πλειοψηφία ακελικοί, αυτό κάτι νομίζω δείχνει για το ποιοι ενοχλούσαν πραγματικά της ΕΟΚΑ Β' με τη δράση τους...

Από εκεί και πέρα να πω και το εξής: ο φίλος ο ΗΒ αναφέρει συχνά (όταν αναφερόμαστε στο πραξικόπημα και τη δράση της ΕΟΚΑ Β') ως εμφύλιο εκείνα τα γεγονότα...

Σίγουρα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟΣ η δράση της ΕΟΚΑ Β' και το πραξικόπημα. Αυτά είναι επιχειρήματα των ΠΡΑΞΙΚΟΠΟΙΜΑΤΙΩΝ και της ΕΟΚΑ Β' για να δικαιολογήσουν τη δράση τους.
"Η Εθνική Φρουρά επενέβει για να σταματήσει τον αδελφοκτόνον" ελάλεν η εγκάθετη εκφωνήτρια που το ΡΙΚ... η "Σημερινή" τζιαι η "Μάχη" τα επόμενα χρόνια εμιλούσαν για "επάναγκες" πραξικόπημα τζιαι για την ΒΙΑ τζιαι ΑΝΤΙΒΙΑ...

Το επιχείρημα δηλαδή και η θέση ότι είχαμε εμφύλιον τη περίοδο της ΕΟΚΑ Β' είναι ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΣΗ της ίδιας της ΕΟΚΑ Β' και αποδυκνύει ότι ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΑΙΔΟ αγαπητοί μου φίλοι...

Όσο αφορά την ηλικία μου (ή και το όνομά μου) δεν μπορώ να καταλάβω τους υπαινιγμούς σου. Κρατάς αρχείον?

nekatomenos είπε...

«το ότι κάποιοι χρηματίζονταν κατά το δημοψήφισμα»;

Πού αναφέρεται τούτο στα κείμενα που εβάλατε; Εγώ θωρώ για επιχορηγήσεις οργανισμών, κάτι που συμβαίνει με οργανισμούς και ομάδες άσχετες με το Σχέδιο Ανάν, πριν και μετά την εκστρατεία.

Αν πρέπει να κρίνουμε, με το ίδιο μέτρο, και την εκστρατεία του ΟΧΙ και την λεγόμενη «αντιομοσπονδιακή» εκστρατεία του σήμερα, οι Επιτροπάριοι θα έπρεπε να ντρέπονται για το πόσο βαθιά στο τσεπάκι του οικονομικού κατεστημένου είναι.

Η λέξη «χρηματισμός», με την έννοια που χρησιμοποιείται από το μπλογκ, υπονοοεί εξαγορά συνειδήσεων, κατηγορία για την οποία ποτέ δεν είδα απόδειξη.

Αλλά έτσι. Άμα τα φκιά εν μιάλα τζαι η μνήμη μιτσιά, το ψέμα κάμμει χιλιόμετρα.

νεος είπε...

Αγαπητέ ΗΒ,
ναι, θεωρώ αστείο να μιλούμε για χρηματισμό...όταν έχουμε να κάνουμε με 10.000 δολλάρια...
Δηλαδή σε πόσους εμοιράστηκαν τούντα λεφτά τζιαι τι απόδοσην είσιεν έτσι "λάδωμαν"?
Συγνώμη για τους αστεϊσμούς μου, απλά εθεώρησα εξωφρενικά γελοία την ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για....τον πακτωλό λαδώματος ύψους....12.500 USDs...

Από εκεί και πέρα να σε παρακαλέσω να μεν με διασυνδέεις με ιστορίες κομματικές γιατί πολλά απλά ούτε μέλος είμαι, ούτε ήμουν, ούτε καν της ΕΔΟΝ ούτε και αυτής της προοδευτικής!
Είμαι με ελέγχει μόνον η λογική μου (όση έχω δηλαδή) τζιαι η αίσθηση του δικαίου τζιαι του ωφέλιμου (όπως βλέπω εγώ τα πράματα)...

Μεν παραξενεύκεστε που βρίσκουνται κάποιοι να απαντούν στα σχόλια τζιαι τις απόψεις σας, εν πολλά περιοριστικόν να νομίζετε ότι όποιος σας αντικρούει είναι κατανάγκην "κομματικός" ή το χειρότερον "πιερομένος"...

Τούτα μπορώ να τα πω τζιαι γω τζιαι ο καθ ένας...άμμαν κόψει μέσα...

Ούτε πολυπρόσωπα Bot υπάρχουν, ούτε επαγρυπνητές, ούτε κομματικές ντιρεκτίβες...

Το 2004 πως με κόφκεις? Ακολούθησα το ΑΚΕΛ στο όχι?
τζιαι τωρά νομίζεις, αν αρκέψω να πιστεύκω ότι το ΑΚΕΛ εν δουλεύκει όπως πρέπει για την λύση εννά έχω πρόβλημα να το γράψω τζιαι να το τεκμηριώσω?

Εν μπορείτε να δεχτείτε ότι έσιει κόσμον πραγματικά ανεξάρτητον ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ με τις θέσεις σας?

Με την επιμονή σας με κάμνετε να πιστέψω πως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια...

Επίσης δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί έχει τόση σημασία το όνομά μου! Δεν είμαι ο ...μαγάριος (ο οποίος διαφωνεί κάθετα με την πολιτική ΑΚΕΛ/ Χριστόφια στο Κυπριακό...διαβάστε τη σελίδα του)...τζιαι ναι λαλούν με Στέλιο:-)

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

Ο αρχι-προβοκάτορας Arxiepiskopos-Μαϊμού [που νομίζει ότι ειναι και ιστορικός πρώτον πράμα, τζιαι τούτον γιατί, όπως λαλεί, ήταν μέλος του Εφεδρικού το 1974 και πιθανόν να πολέμησε τους πραξικοπηματίες – αυτό άραγε του δίνει ασυλία να γίνεται χυδαίος και αισχρός;], απαιτεί δίκην δικτατορίσκου και με σύμπλεγματα ανακριτή της ΕΣΑ, από το Νέο Ελληνοκύπριο, “... όταν ρωτά ποιοι ΑΚΕΛΙΚΟΙ αντισταθήκαν, πότε και που, ... [να] ... θέλει «ονόματα , τοποθεσίες και ημερομηνίες»!!!!” Αν έτσι λειτουργούσε κι ίδιος [όπως απαιτεί] καλώς, αλλά «τούτος» συνήθως κάμνει την πάπια, ή/και καταφεύγει σε βρισιές, χυδαιότητες και φαντασιοπληξίες. Πολύ πιθανό ο Arxiepiskopos [ο original], να ‘χει δίκιο όταν λέει ότι το τραύμα του Μαϊμούνα [που όπως διατείνεται ο ίδιος, υπέστη κατα το πραξικόπημα] να ήταν στο κεφάλι ... Διαφορετικά δεν εξηγείται η αλλοπρόσαλλη του στάση και η γενικότερη ανώμαλη ψυχονευρωτική του κατάσταση.
Πάντως αν «τούτος» το 1974 ήταν μέλος του Εφεδρικού, θα πρέπει τότε να ήταν τουλάχιστον γύρω στα 20, άρα σήμερα θα ‘ναι 56ρης και βάλε!!! ΣΑΣ φαίνεται αυτός ο φαντασιόπληκτος τύπος με την μωρίστικη συμπεριφορά να είναι τόσων χρόνων;
Και παρεμπιπτόντως και κάποιος άλλος [αν θυμάστε], ελάλεν πως «... διαμένει στη Λεμεσό σε απόσταση 100μ από το οίκημα του συνδέσμου των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ και 50μ από το μνημείο ΠΕΣΟΝΤΩΝ [...] που βρίσκεται στην οδό Γρίβα Διγενή , απέναντι από την εκκλησία Αγ. Νικολάου...» ΜΑΣ εκαλούσεν μαλιστα και σε σύλλογο που βρίσκεται κάπου τζιαμέ κοντά για να ΜΑΣ τζιεράσει [δήθεν], οφτόν κλέφτικο!!! Arxiepiskopε original, εν τζιαι θυμάσαι ποιος ήταν [ίνταμ που τον ελαλούσαν;]

********************
Νέε Ελληνοκύπριε,

Θα ‘χεις σχηματίσει πλέον ολοκληρωμένη εικόνα για το πως συζητά [ο Θεός να την κάμει συζήτηση] όχι μόνο ο Arxiepiskopos-Μαϊμούνας αλλά και ο Η.Β.. Όπου τζιαι να ‘σαι εν να πει ότι ΣΕ παράσυρα και ΣΕ έκαμα μέλος “Αγρύπνησης”!!!

Τζιαι ρε Η.Β. ,πότε εν να απαντήσεις στα ερωτήματα που ΣΟΥ έθεσε ο Μιχάλης στο Blog ΣΟΥ; Ya εν ι-ξέρεις ίνταμ που να πεις, ya ούτε ο ίδιος πατάς τζιειμέσα [γιατί αν τα θώρες όλο τζιια κάποιες γενικόλογες τσιόφτες είχε να πεις!] ... Τζι’ ΕΓΙΩ καρτερώ ΣΕ, ρε Αρχι-Ψεύταρε, μέρα νύχτα, να ΜΟΥ παρουσιάσεις έστω τζι’ έναν δημοσίευμα της “Χαραυγής” [του 1974], όπου να αποκαλείται ο Γλαύκος Κληρίδης «Πρόεδρος», αλλά ματαίως!!! Να υποθέσω ότι ακόμα το ψάχνεις; Άτε χατιρικώς φέρ’ ΜΑΣ ένα δημοσίευμα της περιόδου 1993-2003, όταν ψηφίζατε τον Κληρίδη για Πρόεδρο και συμμετείχατε και στην Κυβέρνηση ΤΟΥ!!!

Anef_Oriwn είπε...

Μερικά στοιχεία συμπληρωματικά σ’ αυτά που λαλεί ο Νέος Ελληνοκύπριος στο σχόλιο του με ημερ. 9 Δεκεμβρίου 2010 4:24 μ.μ.

1. Το ποιοι Ακελικοί και γενικότερα Αριστεροί αντιστάθηκαν και πολέμησαν [και που] κατα το πραξικόπημα είναι καταγραμμένα με προσωπικές αφηγήσεις και μαρτυρίες στο “ΧΡΟΝΙΚΟ” [για το πραξικόπημα και την εισβολή] που έκδωσε το ΑΚΕΛ το 1976!!! Στο ίδιο βιβλίο είναι καταγραμμένοι [κατα κοινότητα] κι ΟΛΟΙ οι Αριστεροί [εκατοντάδες] που συνελήφθησαν και βασανίστηκαν [κάποιοι δολοφονήθηκαν μάλιστα – Κώστας Μισιαούλης στο Τσέρι] από τους πραξικοπηματίες. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται ας ψάξει το βιβλίο κι ας το διαβάσει. Προσωπικά έχω μεταφέρει από το συγκεκριμένο βιβλίο στο Blog ΜΟΥ [σε επετειακή περσινή ανάρτηση] τα γεγονότα της 15ης του Ιούλη του 1974 όπως εξελίχτηκαν στη Λάρνακα.
2. Το ΑΚΕΛ προ-πραξικοπηματικά είχε προτείνει στο Μακάριο αντί να δημιουργεί μικρές, ανεξέλεγκτες και παρακρατικές ένοπλες ομάδες για την προστασία του κράτους, να δημιουργήσει Πολιτοφυλακή. Ο Μακάριος κατ’ αρχάς το είχε δεχτεί αυτό και είχε ζητήσει μάλιστα κατάλογο μελών και οπαδών του ΑΚΕΛ που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σ’ αυτήν την Πολιτοφυλακή. Και το ΑΚΕΛ είχε δώσει ένα κατάλογο 1000 μελών του, τον οποίον [κατάλογο] βρήκαν μάλιστα οι πραξικοπηματίες στο Προεδρικό όταν το κατέλαβαν και έτρεχαν να βρουν τους εν λόγω 1000 Ακελικούς και αν τους συλλάβουν. Τώρα γιατί ο Μακάριος ΔΕΝ προχώρησε στην δημιουργία της Πολιτοφυλακής ας το ψάξουν [οι όψιμοι αντι-πραξικοπηματίες ενδιαφερόμενοι] στους εκτός ΑΚΕΛ σύμβουλους του Μακαρίου.
3. Ντοκουμέντα υπάρχουν που να αποδεικνύουν τες λαφαζανιές του “αντιστασιακού” του Arxiepiskopου-Μαϊμού ότι «... το ΑΚΕΛ ζήτησε από το ΜΑΚΑΡΙΟ να μην επιστέψει στην κύπρο για χάρη της ενότητας ...» και ότι «... στη σύσκεψη της 15ης Αυγούστου στο Γ.Τ.Π το ΑΚΕΛ αποδέχτηκε το σχέδιο Γκιουνές ...»; Ντοκουμέντα και «ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ!!!!» γιατί οι αοριστολογίες και οι γενικότητες είναι φασιστική πρακτική!!!

arxiepiskopos είπε...

νέε ελληνοκύπριε επιμένεις να μην απαντάς. Κάποια πράματα ορισμένοι του ΑΚΕΛ τα παραδέχτηκαν ενώ κάποια άλλα δεν τα διέψευσαν.
Και συ τώρα συνεχίζεις τη πάγια ταχτική του ΑΚΕΛ και των κομμουνιστικών κομμάτων γενικά.
Μου θυμίζει λίγο την ιστορία του ΤΣΕ που μέχρι τα μέσα της 10ετίας του 80 οι κομμουνιστές τον απαξιούσαν και τον παραγνώριζαν.(παύτηκε από υπουργός κατόπιν αξιώσεως της Μόσχας). Όταν έγινε το ίνδαλμα όλου του κόσμου τότε και μόνον τότες τον αγκάλιασαν οι κομμουνιστές.

Ο παππούς μου ήταν ιδρυτικό μέλος του ΚΚΚ και του ΑΚΕΛ.
Ξέρω πολύ καλύτερα από εσένα την ιστορία του ΑΚΕΛ.
ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΦΥΓΟΜΑΧΗΣΑΝ ΟΙ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΑΠΌ ΤΟ 67 ως το 74 !!!

ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ από τη μια μεριά. Από την άλλη ήταν δεξιοί .
Τα κόμματα καπηλεύτηκαν τους αγώνες των αντιστασιακών και τους εκμεταλλεύτηκαν όπως έκαναν και με τα θέματα των προσφύγων και των αγνοουμένων. Το ίδιο έπραξε και ένα άλλο κόμμα όσον αφορά τον αγώνα της ΕΟΚΑ.


Από τους 13 ήρωες ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ (προ πραξικοπήματος) μόνο οι 12 δολοφονήθηκαν. Ο θάνατος του ενός ήρωα αντιστασιακού οφειλόταν σε ατύχημα ενώ βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία.

νέε ελληνοκύπριε
το διαδίκτυο είναι πολύ τρωτό όσον αφορά το θέμα ασφάλεια και δεδομένα

arxiepiskopos είπε...

Anef_Oriwn
Βλέπουμε ποιος καταφεύγει σε βρισιές, χυδαιότητες και φαντασιοπληξίες μέσα από τα σχόλια του και τα μέιλ που στέλνει !!!!!!
Θέλεις να αναρτήσω όλα σου τα σχόλια που βρίζεις και χυδαιολογείς ?
Πανεύκολο !!!!!!


ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ Ο Anef_Oriwn ΧΡΙΖΕΙ ΑΜΕΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΔΕ ΜΕ ΑΚΟΥΕ ΚΑΝΕΝΑΣ !!!!
Τώρα μας λέει ο κερατούκλης ότι τον κάλεσα να φάμε οφτόν κλέφτικο στη ΛΕΜΕΣΟ.

1ον μόνο με ΑΔΡΩΠΟΥΣ ΤΡΩΩ και ΠΙΝΩ !!!
2ον με κκεραττάες δεν κάνω παρέα
3ον δεν τρώω κόκκινο κρέας

Πως είναι δυνατόν να κάλεσα αυτό το υποκείμενο για φαί ?

ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΟΥ !!!!

arxiepiskopos είπε...

Anef_Oriwn
μόνο η χούντα , ο Σαμψών κι εσύ επιβάλλετε λογοκρισία.
Δημοκράτη μου εσύ !!!!!!
Γυρίζεις όλα τα μπλοκς και αφοδεύεις , αλλά στο δικό σου μπλοκ επιλέγεις ποιοι θα αφήνουν σχόλια . την αντίθετη γνώμη και άποψη την στραγγαλίζεις ως ο άγρυπνος φρουρός της δημοκρατίας !!! λαμπρό να σε κάψει !!!!

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
νεος είπε...

Φίλε αντιστασιακέ (του εφεδρικού) με βαθιές ρίζες στο ΚΚΚ...
Σου έχω απαντήσει δύο φορές, δεν νομίζω ότι μια τρίτη θα βοηθούσε...
Λες ότι το ΑΚΕΛ δεν αντιστάθηκε στη Χούντα...ε, τότε η χούντα και οι εδώ εκπρόσωποί της εκτυπούσαν λάθος άτομα στη προσπάθειά τους να προκαλέσουν έκρυθμη κατάσταση...

- 6 Μαΐου 1967 – Έκρηξη βόμβας στο σπίτι του Στέλιου Μανδριώτη, Γραμματέα της ΠΕΟ Λεμεσού.
- 12 Μαΐου 1967 - Έκρηξη βόμβας στην είσοδο του σπιτιού του Κυριάκου Χρίστου Γραμματέα του ΑΚΕΛ Λεμεσού.
- 29 του Οκτώβρη του 1967 – Ισχυρή έκρηξη στο οίκημα της ΠΕΟ Λευκωσίας.
- 22 του Νοέμβρη του 1967 - Έκρηξη στο οίκημα της ΠΕΟ Αμμοχώστου.
- 24 του Νοέμβρη του 1967 – Έκρηξη στο σπίτι του Αριστερού Δημάρχου Αμμοχώστου Αντρέα Πούγιουρου.
- Στις 3 του Μάη του 1968 αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς συνέλαβαν και κακοποίησαν στη Λευκωσία νεαρούς που έγραφαν συνθήματα υπέρ της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Στις 6 του Μάη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Λευκωσία που καταδικάζει την πρόκληση και απαιτεί την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση μίλησαν οι Παπαιωάννου, Λυσσαρίδης και άλλοι.
- 23 Αυγούστου 1968 – Έκρηξη βόμβας στο οίκημα του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου. Τραυματίστηκε σοβαρά ο νυχτοφύλακας του οικήματος.
- 10 του Μάρτη του 1969 – Έγινε προσπάθεια από Έλληνες αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς για τοποθέτηση πομπών στον κινηματογράφο “ΡΕΞ” Λάρνακας όπου θα πραγματοποιείτο την επόμενη η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας, για τη μαγνητοφώνηση και υποκλοπή των ομιλιών. Οι συσκευές βρέθηκαν και αφαιρέθηκαν από μέλη του ΑΚΕΛ.
- Την νύχτα της 18ης του Ιούλη του 1969, μέρα έναρξης του Ε΄ Παγκύπριου Φεστιβάλ Νεολαίας που διοργάνωνε η ΕΔΟΝ στην Αμμόχωστο (στο Στάδιο ΓΣΕ), τοποθετούνται βόμβες και προκαλούνται εκρήξεις στα οικήματα των συλλόγων της Αριστεράς στα Βαρώσια (στο “Μαραθώνα” Κάτω Βαρωσίων και στον “Προμηθέα” Πολυκατοικιών.
- Τη τελευταία μέρα του Φεστιβάλ στα αποδυτήρια του Σταδίου ΓΣΕ, τοποθετήθηκε βόμβα. Από την έκρηξη της τραυματίστηκε ένα άτομο, όμως το Φεστιβάλ μετατράπηκε στο τέλος σε ειρηνική διαδήλωση και συλλαλητήριο στους δρόμους της Αμμόχωστου.
- 14 του Οκτώβρη του 1969 – Έκρηξη βόμβας στο σπίτι του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Εζεκία Παπαιωάννου.

...αυτά για τους φυγόμαχους και τους φιλοχουντικούς...

(δεν καταλαμβαίνω τις υπόγειες αναφορές σου για τα στοιχεία μου, κάνε ότι νομίζεις τζι εν καλό!)

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΕΛ τζιαί ΔΗΚΟ ήβραν τα για την οικονομία. Τζιαί κλάμαν ο Κακομήρου. Αφού εμουγιάστηκεν τζι' έφυεν που τη συνεργασία, καλά να πάθει. Ας φακκά.
Εν τωρά που εν να κονιορτοποιηθεί ο εγκέφαλος του, όσον του άφηκεν ο Μούμιας.
Α ρε Γιαννούιν. Στο τέλος εν να μεν ημπορείς να πιερώνεις ούτε το μερτικόν σου για τη λειτουργία του Christofias Watch.

arxiepiskopos είπε...

Νεε Ελληνοκύπριε,τι λες,αρχίζουμε να ερευνούμε ποιοι έδωσαν και ποιοι μάσησαν εκατομμύρια για προώθηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα;Ανοίγω το χορό με ένα κουίζ:Ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας(Θεός σχωρέσ' τον)ανέλαβε τα έξοδα της προώθησης του ΟΧΙ και ποια σχέση είχε η απόφασή του με περίπου 4000 σκάλες γης που η εταιρεία του διαθέτει στην περιοχή Κερύνειας;Τα λεφτά που έριξε ήταν τόσα που έφαγαν κι οι κότες!Μεταξύ αυτών και μια παράξενη,αλανιάρα κότα,που αντί να κακαρίζει με το γνωστό "κα κα κα κα!" κακάριζε με το "λι λι λι λι" και τελευταίο έβγαζε κι ένα "κα",έτσι για να μη ξεχνιέται και η εκ γουμά καταγωγή της!!!

Anef_Oriwn είπε...

Δεν έχω ΚΑΜΙΑ διάθεση να μπω σε συζήτηση με τον χυδαίο προβοκάτορα και υβριστή Arxiepiskopo-Μαϊμούνα, με τα χίλια πρόσωπα. Το ύφος και το ήθος του είναι τοις πάσι γνωστό. Γι’ αυτό και είσαι persona nοn grata στο Blog ΜΟΥ!!! ΜΟΝΟ φασιστο-καθίκια σαν και ‘ΣΕΝΑ είναι ανεπιθύμητα. ΟΛΟΙ οι άλλοι είναι ευπρόσδεκτοι! Τι δηλαδή να ΣΕ φιλοξενούμε στο Blog ΜΑΣ και να ΜΑΣ βρίζεις κιόλας ρε κκομπλεξικέ!!! Εφάτσιησεν ΣΟΥ για καλά η αγαμησιά!!! Τζιαι πόσα emails και σχόλια δικά ΣΟΥ έχω φυλαγμένα [με περίπου το ίδιο περιεχόμενο] όπου παρουσιάζεσαι είτε ως Arxiepiskopoς-Μαϊμούνας ή ως Μουτσιοπαίχτης, ή ως pisogendis, η ως Anef_Oriwη, όπου το Oriwη το γράφεις με ήτα, ή ως Κ(Α)λανιάρης!

arxiepiskopos είπε...

νέε ελληνοκύπριε
μου έδωσες στοιχεία γνωστά για το τι έκαναν οι ακροδεξιοί στους αριστερούς από το 67 μέχρι το 69. βόμβες , εκρήξεις, κακοποιήσεις κτλ. Οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ? έκαναν αυτό που έκαναν πάντα . δηλαδή τις ΚΟΤΕΣ !!!!!!!!!!
τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ?

Ακόμα να μου πεις ποιοι, πως και που αντιστάθηκαν !!!!!
Με τη φωτογραφία του ΑΣΛΑΝΊΔΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ? η ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΑΜΨΩΝ ?

arxiepiskopos είπε...

κάτι ξέρει παραπάνω ο κερατούκλης Anef_Oriwn για την αγαμησιά !!!!!!
βαράει τον πενταδάκτυλο ο δικός σας !!!!!! γι αυτό νέρωσε το μυαλό του !!!!!!
και που σαι !!! μη με συγχύζεις με τον εαυτό σου !!! εγώ μόνο ένα ψευδώνυμο χρησιμοποιώ !!!!!!

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!!
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ !!!!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ !!!!!

katamutras είπε...

Πάω στοίχημα ότι ο Anef_Oriwn έχει τατουάζ τη σημαία του ψευδο-κράτους στην παλάμη του !!!!!!

Anef_Οriwn είπε...

@ Anef_Oriwn
Πες και για το αισχρό και χυδαίο email που μου έστειλες !!!
Αφού έχεις και το δικό μου email address επειδή σου έστειλα πρώτος μήνυμα !!!!

ΓΚΑΦΑΤΖΙΗ !!!!!!!!!!
ΧΕΙΡΟΠΡΑΧΤΗ !!!!!

Anef_Οriwn είπε...

@ ΧΕΙΡΟΠΡΑΧΤΗ Anef_Oriwn

Η ΕΜΙΛΥ ήταν αρκετά λαλίστατη ψες !!!

Ανώνυμος είπε...

Σοκ έχει προκληθεί στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό καθώς από την έφοδο που έκαναν οι εισαγγελείς στη ναυτική βάση Γκιόλτζουκ, βρέθηκαν ντοκουμέντα που δείχνουν πως υπήρχαν σχέδια της ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης. Αυτά τα σχέδια είναι μέρος του σχεδίου «Κλωβός» που έχει αποκαλυφθεί από την τουρκική αστυνομία και είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.

Στα ντοκουμέντα που βρέθηκαν, υπάρχουν αναλυτικές αναφορές για πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, με προκλήσεις κοινωνικών αναταραχών. Στα ντοκουμέντα υπάρχουν αναλυτικές αναφορές ακόμα και για συνθήματα που θα χρησιμοποιηθούν στις διαδηλώσεις , ο τρόπος κατεύθυνσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και o τόπος εξορίας των αξιωματικών που θα αντισταθούν στο πραξικόπημα.
Στην τουρκική εφημερίδα υπάρχουν αναφορές και για ύπαρξη χαρτών που δείχνουν σημεία όπου πιθανότατα βρίσκονται κρυφά οπλοστάσια στην περιοχή Ποϊράζκοϊ στην Κωνσταντινούπολη. Πριν από λίγους μήνες οι τουρκικές αστυνομικές αρχές είχαν βρει ένα οπλοστάσιο, όμως με τους νέους χάρτες που βρέθηκαν μάλλον στην ίδια περιοχή θα ξεκινήσουν νέες έρευνες.

arxiepiskopos είπε...

ΑΝΕΦ - ΑΝΕΦ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ?

Μα που χάθηκε ο ανεφ οριων ?

Μήπως έχασε το λεωφορείον ?

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Προφανώς το προσωπικό της Επαγρύπνησης πήγε για χριστουγεννιάτικα ψώνια!

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
arxiepiskopos είπε...

αποκλείεται να πήγαν για ψώνια !
τα ψώνια μόνο ψωνίζονται !!

εξάλλου το κόμμα τους έκοψε το 13ο και τον έκανε δωρεά στον Άκη !!! εκτός τούτου πρέπει να μάθουν τι εστί λιτότητα !!!!

arxiepiskopos είπε...

Ω,τι ωραία επιστρέφοντας από τη δουλειά να ανοίγεις τον υπολογιστή και να συναντάς μαζεμένη την χαζοχαρούμενη ηλιθιότητα του μπλογκ!ΕΔΕΚ Πάφου,αυτά που ακούω τώρα που γράφω είναι βροντές ή μήπως πρόκειται για βομβιστική επίθεση εναντίον κάποιου ανυπότακτου εδεκίτη;

arxiepiskopos είπε...

Ηλίθιοι μπορείτε να λύσετε το γρίφο;Για να σας βοηθήσω,το όνομα αρχίζει από πι και τελειώνει σε σίγμα.Της αλανιάρας κότας αρχίζει από λάμδα και τελειώνει επίσης σε σίγμα.---"Άς αρχίσουμε να ερευνούμε ποιοι έδωσαν και ποιοι μάσησαν εκατομμύρια για προώθηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα!Ανοίγω το χορό με ένα κουίζ:Ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας(Θεός σχωρέσ' τον)ανέλαβε τα έξοδα της προώθησης του ΟΧΙ και ποια σχέση είχε η απόφασή του με περίπου 4000 σκάλες γης που η εταιρεία του διαθέτει στην περιοχή Κερύνειας;Τα λεφτά που έριξε ήταν τόσα που έφαγαν κι οι κότες!Μεταξύ αυτών και μια παράξενη,αλανιάρα κότα,που αντί να κακαρίζει με το γνωστό "κα κα κα κα!" κακάριζε με το "λι λι λι λι" και τελευταίο έβγαζε κι ένα "κα",έτσι για να μη ξεχνιέται και η εκ γουμά καταγωγή της!!!"

νεος είπε...

...και για να μην ξεχνιόμαστε...

#Ο Σταύρος Τομπάζος στην εφημερίδα Αυγή: Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα...
http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=1325&-V=perireousa
#Το δηλητήριο
http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=2524&-V=poison
#Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα
http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=980&-V=perireousa

νεος είπε...

Μιας και μιλούσαμε για χρηματοδότες στο δημοψήφισμα...
...............
Catalogue of the richest Greeks...

UK
Top of the list in the UK is Alki David and the Leventis family, with an estimated wealth of ₤1.2b and business interests in live streaming internet, modeling as well as Coca-Cola.

US
...Then there’s Alex Spanos ($1.1b) who owns the National Football league’s San Diego Chargers

Cyprus
No1: Efthyvoulos Paraskevaides (€450m) Construction, energy and other investments
..................
http://www.cyprusweekly.com.cy/main/78,1,258,0,4506-.aspx

arxiepiskopos είπε...

@ νεος ελληνοκυπριος

νέε ελληνοκύπριε
μου έδωσες στοιχεία γνωστά για το τι έκαναν οι ακροδεξιοί στους αριστερούς από το 67 μέχρι το 69. βόμβες , εκρήξεις, κακοποιήσεις κτλ. Οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ? έκαναν αυτό που έκαναν πάντα . δηλαδή τις ΚΟΤΕΣ !!!!!!!!!!
τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ?

Ακόμα να μου πεις ποιοι, πως και που αντιστάθηκαν !!!!!
Με τη φωτογραφία του ΑΣΛΑΝΊΔΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ? η ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΑΜΨΩΝ ?

arxiepiskopos είπε...

@Νέε Ελληνοκύπριε,
o Μακάριος Δρουσιώτης απολογήθηκε ΤΡΕΙΣ (3) φορές στην ΕΟΚΑ Β΄ και διάλυσε την ΑΣΣΙΑ μέσα σε ΕΞΙ (6) ώρες.
Για το Μαγάριο μη μας ξαναπείς. Είναι η ντροπή της δημοσιογραφίας , είναι η ντροπή της κοινωνίας !!!

Πρώην Κομμουνιστής είπε...

Τρανών Προγόνων Ιχνηλάτες
Λαμπρών Αγωνιστών Παιδιά
Οι Νέοι Είμαστε Σπαρτιάτες
Με Την Γενναία Μας Καρδιά

Εμπρός,Πάντα Εμπρός
Μιας Νέας Δόξας Ανατέλει Ο Καιρός
Εμπρός,Πάντα Εμπρός
Μας Οδηγεί Του Ελληνισμού Το Φως

Εμείς Ανάψαμε Την Δάδα
Σε Μας Γεννήθηκε Η Οργή
Μια Νέα Θέλουμε Ελλάδα
Που Θα Σκεπάσει Ολη Τη Γη

Εμπρός,Πάντα Εμπρός
Μιας Νέας Δόξας Ανατέλει Ο Καιρός
Εμπρός,Πάντα Εμπρός
Μας Οδηγεί Του Ελληνισμού Το Φως

Πρώην Κομμουνιστής είπε...

ΚΩΣΤΑ – ΚΩΣΤΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ?
(YENI POLITIS)

Ανώνυμος είπε...

Δηλ για να καταλάβω υποστήριζαν το ΝΑΙ οι Αμερικάνοι, Οι Βρετανοί και οι Τούρκοι! Όλα αυτά τα καλά παιδιά που νοιάζονται για το καλό μας και εσείς κατηγορείται τους πλούσιους ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ που υποστήριξαν το ΟΧΙ!

arxiepiskopos είπε...

Από αγνό ...πατριωτικό καθήκον(4000 σκάλες γης),βεβαίως!

Ανώνυμος είπε...

Ενώ οι Τούρκοι και οι Βρετανοί από αγνή αγάπη...

arxiepiskopos είπε...

Το δικό μου nick το πλαστογραφούν οι επί-ντροποι,του ΑΝΕΦ επίσης,τώρα άρχισαν του Πίττα!Ννα τους επήεν!Ίντα καλάαα! που 'λάλεν τζι ο Βαντζιελής!

arxiepiskopos είπε...

Μα,ΕΜΕΡΣΟΝ,σχίζεστε γι'αυτούς που τα πήραν,όπως λέτε,από τους Αμερικάνους και δε μας λέτε κι ένα όνομα!Εμείς σας είπαμε πολλά!Αρχίζοντας με το όνομα Φωτεινή Παπαδοπούλου(Ερυθρός Σταυρός),κυρίες Λιλλήκκα και Τζιωνή κι έναν κατεβατόν άλλους.Πέστε μας κι εσείς έναν έστω ονομαστικά και το ποσό που πήρε.Κι όχι,βέβαια,για να βγάλει CD με παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια ή για να οργανώσει δικοινοτική έκθεση κεραμικής!

arxiepiskopos είπε...

Τα τελευταία έξι χρόνια έχουν δαπανηθεί κατά μέσον όρο πέντε εκατομμύρια λίρες ανά έτος. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι υποτροφίες που παραχωρούνται κάθε χρόνο σε Κυπρίους από το Ιδρυμα Φουλμπράιτ. Επίσης, από την αμερικανική βοήθεια καλύπτονται και τα έξοδα λειτουργίας του Ερυθρού Σταυρού στην Κύπρο. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Ερυθρός Σταυρός, πρόεδρος του οποίου είναι η κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου, πήρε από τη UNOPS δύο εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ των προγραμμάτων που έχουν χρηματοδοτήσει οι ΗΠΑ περιλαμβάνονται περιβαλλοντικές μελέτες, αναστήλωση μνημείων (τείχη Λευκωσίας - τέμενος Χαλά Σουλτάν κ.λπ.), έργα και μελέτες για το αποχετευτικό Λευκωσίας και στη νεκρή ζώνη. Ακόμη, χρηματοδότησαν προγράμματα για τη βρουκέλλωση, τον εχινόκοκκο και για την ευημερία των... γαϊδάρων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/10/2004

arxiepiskopos είπε...

Στον κατάλογο των Nathan που επικαλούνται όσοι μιλούν για πουλημένους αναφέρονται και οι ακόλουθοι [...]η σύζυγος του Τάσσου (Ερυθρός Σταυρός), η σύζυγος του κυρίου Τζιωνή, διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Τάσσου ("Κίνηση διεκδίκησης δικαιωμάτων ασθενών"), η πρώην γενική εισαγγελέας της Κύπρου (πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού), η σύζυγος του κυρίου Λιλλήκα ("οι γυναίκες προσπαθούν για την ειρήνη"), όσοι είχαν ανάμειξη στην αναπαλαίωση/αναστήλωση των τειχών της Λευκωσίας και ο σύνδεσμος κυπριακού γαϊδουριού (sic). Επίσης κλήθηκαν για συνέντευξη ο κύριος Άριστος Μιχαηλίδης και η κυρία Ταραμουντά του Φιλελευθέρου, ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος. Όλοι αυτοί φήφισαν Οχι και το γνωρίζουν όλοι στην Κύπρο."

arxiepiskopos είπε...

Aυτά τα λίγα για να μην κοροϊδευόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς εγώ δεν σχίζομαι για κανένα ούτε ανέφερα ποτέ όνομα. Σε προηγούμενο σχόλιο μου παρέθεσα την είδηση από το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής όπως κάνω συχνά με αρκετές ειδήσεις. Τελικά η επιτροπή χρησιμοποίησε αυτό το δημοσίευμα για την ανάρτηση αυτή.

Εσύ υποστηρίζεις δηλαδή ότι η Φωτεινή παπαδοπούλου και τα υπόλοιπα άτομα που αναφέρεις χρηματίστηκαν από τους Αμερικανούς; Αν ναι για πιο λόγο χρηματίστηκαν;

arxiepiskopos είπε...

Όχι.Υποστηρίζω πως κι η Φωτεινή κι οι άλλοι τα πήραν για δραστηριότητες που καθορίζονταν σαφώς από το πρόγραμμα.Έτσι δεν μπορεί άλλοι να πήραν λεφτά άγια κι άλλοι προδοτικά.Δεν μπορεί οι δραστηριότητες του Ερυθρού Σταυρού να χρηματοδοτούνται με άγια αμερικάνικα λεφτά κι η δικοινοτική έκθεση κεραμικής με κατηραμένα.Ούτε η μετάφραση του σχεδίου Ανάν σε ελληνική και τουρκική ή και η διαφήμισή του από τα Ην.Έθνη που το παρουσίασαν να θεωρείται έγκλημα καθοσιώσεως!Ή να 'μαστε σοβαροί ή όχι!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως μεγάλη μαγκιά των πλούσιων Ελληνοκυπρίων που αναφέρονται πιο πάνω λοιπόν που είχαν τέτοια δύναμη ώστε να τα βάλουν με μια υπερδύναμη και τη Βρετανία και την Τουρκία και να καταφέρουν να επηρεάσουν το δημοψήφισμα και μάλιστα με τέτοια μεγάλη διαφορά!! Η αλήθεια είναι εκεί έξω...

Καλό βράδυ

νεος είπε...

...όντως αγαπητέ emerson "τα έβαλαν με μια υπερδύναμη";

At the same time λοιπόν....
The elder Spanos was one of the largest contributors to George W. Bush's campaign in 2004. By contributing $5 million to 527 groups that supported the Bush campaign in 2004, Spanos ranked among the top five GOP donors.

Φίλε emerson, έχεις την εντύπωση ότι η υπερδύναμη και οι κολαούζοι τους στην Ευρώπη θέλουν ή ήθελαν ποτέ επίλυση του Κυπριακού;

Το 2004 παίχτηκε το καλύτερο σενάριο για ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Μ. Βρετανία και Τουρκία με τους ελληνοκύπριους να λεν ένα ηχηρό ΟΧΙ και τους τουρκοκύπριους και την Τουρκία ένα αποφασιστικό ΝΑΙ...

Το ΟΧΙ μας, επειδή ακριβώς ήταν ηχηρό, έδωσε και δίνει άλλοθι (και πολιτικά εργαλεία) στην Τουρκία και τους Νατοϊκούς για να δικαιολογήσουν την διχοτομική τους πολιτική...

Πρόσφατα δε, ο Τζακ Στρο, πρώην Υπέξ του Η.Β. δήλωσε ξεκάθαρα ότι "ήρθε η ώρα" της διχοτόμησης...
Πάνω κάτω τα ίδια αλλά συγκεκαλυμμένα λέει και ο ΓΓ του ΟΗΕ...
Μόλις προχθές Τούρκος αξιωματούχος στον ΟΗΕ στήριξε μια ολόκληρη τοποθέτηση υπέρ της διχοτόμησης πάνω στο "εύρημα" ότι οι ελληνοκύπριοι δεν επιθυμούν ειλικρινά λύση...

Που στηρίζουν όλοι αυτοί τις τακτικές τους, μα φυσικά στη μεγάλη τους επιτυχία...το ηχηρό ΟΧΙ...

Όνειρα γλυκά...

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις. Βλέπεις από το 1974 δεν υπαρχει διχοτόμηση το 2004 διχοτομήθηκε το νησί.

νεος είπε...

Η Ahepa...

"President Papadopoulos led his country passionately and shepherded the Republic of Cyprus into the European Union in 2004. Standing by his convictions, he strongly advocated for the rejection of the Annan Plan.

In 2006, Papadopoulos received the "AHEPA Hellenism Award" on behalf of the Republic of Cyprus, which was presented to him by then Supreme President Gus J. James."

and at the same time...

"Alex Spanos also was the recipient of the AHEPA Award, the prestigious awards to recognize members of the community for their contributions and achievements in their chosen field of endeavor."

Είναι φανερό λοιπόν (από τις βραβεύσεις) ότι ο ελληνοαμερικανικός πλούτος στήριξε (...) και τον Παπαδόπουλλο στο ηχηρό ΟΧΙ την ίδια στιγμή που στήριζε και τον Μπους με εκατομμύρια...

Η διχοτόμηση είναι η πολιτική των ΗΠΑ, των Τούρκων και των νατοϊκών...και το "ηχηρό ΟΧΙ", μια ακόμα επιτυχία τους...

νεος είπε...

Το νησί αγαπητέ μου φίλε, ειρηνικέ συνομιλητή (σε τιμώ και σε ασπάζομαι), διχοτομήθηκε από τον εθνικισμό των δύο κοινοτήτων, πολύ πριν από και την ίδια την εισβολή...
Από το 1956 ξεκίνησαν οι μετακινήσεις πληθυσμών (γιατί άραγε;) που μετεξελίχθηκαν σε μόνιμη κατάσταση (τουρκοκυπριακοί θύλακες) στη δεκαετία του 60'...
Η δεύτερη κάθοδος του Γρίβα και η δράση της ΕΟΚΑ Β', ολοκλήρωσαν τις "προετοιμασίες" της οριστικής διχοτόμησης που κατέληξαν στο καταστροφικό πραξικόπημα και την ντε φάκτο διχοτόμηση...

Να μην ξεχνάμε ότι ακόμα και οι συμφωνίες Ζυρίχης ήταν ένας "ύμνος εις την διχοτόμηση" αφού διαχώριζε τον Κυπριακό Λαό σε Έλληνες και Τούρκους σε όλες τους τις πολιτικές σχέσεις με το νεοανακηρυχθέν κράτος...

Η διχοτόμηση είναι ΕΔΩ, για δεκαετίες τώρα, δεν θα έρθει με ένα διζωνικό σχέδιο λύσης.
Η διχοτόμηση είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις λογικές που την πραγματοποίησαν...

Και αυτές τις λογικές, αυτά τα μυαλά ακόμη κουβαλούν πολλοί φίλοι μας συμπατριώτες...

Και αν ο "γριβισμός" ήταν για τη δεκαετία του 70' αποδεδειγμένα καταστροφικός, πως μπορεί το 2010 να είναι "λυτρωτικός";

Θα είναι -και είναι- διπλά και τριπλά καταστροφικός γιατί δίνει -όπως πάντα ήταν ο ρόλος του- ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΑΛΛΟΘΙ στους Τούρκους και τους συμμάχους τους...

Ανώνυμος είπε...

Μέσα σε χιλιάδες χρόνια ιστορίας οι Κύπριοι κατάφεραν να είναι ελεύθεροι πολύ λίγα χρόνια. Φαίνεται ότι πολλοί δεν αντέχουν αυτή την ελευθερία θέλουν κάποιον κατακτητή να τους διαφεντεύει. Κατά την άποψη μου το 2004 γλυτώσαμε την βελούδινη κατάκτηση ολόκληρης της Κύπρου από την Τουρκία.

νεος είπε...

Αγαπητέ φίλε Αντιστασιακέ (του εφεδρικού) με βαθιές ρίζες στο ΚΚΚ...

Για ότι αφορά την αντιχουντική και αντιγριβική μάχη του ΑΚΕΛ τη περίοδο από την Άνοιξη του 1967 μέχρι και το πραξικόπημα, σου έχω δώσει στοιχεία που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύουν ότι Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ του ΑΚΕΛ και των αριστερών ήταν "κόκκινο πανί" και για τους συνταγματάρχες αλλά και για την ΕΟΚΑ Β'...Αυτό δεν σου κάνει κανένα "κλικ";

Αν επιμένεις για "στρατιωτική" δράση (που είναι από μόνο του άτοπο μιας και μιλάμε για μια πολιτική δύναμη) έχω μιαν πολλά ενδεικτική!

Την άρνηση του Σωτήρη Κωνσταντίνου (του απόλυτου μαχητή της Δημοκρατικής Αντίστασης), λόκατζιη τον Ιούλη του 74', να ακολουθήσει τις εντολές των συνταγματαρχών για εισβολή στο προεδρικό και δολοφονία του Μακαρίου...που οδήγησε στην επιτόπου εκτέλεσή του...

http://newgreekcypriot.blogspot.com/2010/09/blog-post.html

Τον Δρουσιώτη, που αποκάλυψε -και τεκμηρίωσε- τον προδοτικό και αντιδημοκρατικό ρόλο και της Χούντας αλλά και της ΕΟΚΑ Β', θα έπρεπε να τον τιμάς περισσότερο (σαν αντιστασιακός που είσαι0...

Άλλωστε, ακόμα και αυτόν τον Σωτήρη Κωνσταντίνου, τον απόλυτο ήρωα της Αντίστασης (όπως τον αποκαλώ), ο Δρουσιώτης τον απεκάλυψε και του αφαίρεσε την ταπέλλα του πραξικοπηματία...

Σαν αντιστασιακός που είσαι, θα έπρεπε τουλάχιστον να τον τιμάς, έστω γι αυτή του την προσφορά ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...

(μα κάτι έγραψες για συγχαρητήρια στον Σαμψών πιο πάνω...είδα καλά οξά άρκεψα να αλληθωρίζω;)

νεος είπε...

Αχ φίλε emerson, ποιοι άραγε δεν "άντεξαν" την "ελευθερία" για 14 χρόνια;
Αυτοί που υπεράσπισαν τη δημοκρατία ή αυτοί που την κατέλυσαν και έφεραν τους Τούρκους;

Τώρα, για το αν το σχέδιο το συγκεκριμένο (ή τα πιθανά επόμενα)εξυπηρετούν ή όχι τα συμφέροντα των τούρκων και τουρκοκύπριων εθνικιστών-διχοτομιστών, μπορείς να το διερευνήσεις στις πράξεις και δηλώσεις τους (όπως ας πούμε του Ραούφ ή των κεμαλιστών στην Τουρκία)

νεος είπε...

Φίλε emerson,
Το ότι Παπαδόπουλος και υιός Ντενκτάς συνωμοτούσαν (συναντήσεις Στράκκας) για από κοινού απόρριψη του σχεδίου...εν σου κάμνει κανένα κλικ...;

Το ότι τα εθνικιστικά ρεύματα των δύο κοινοτήτων είναι αντίθετα και στες συνομιλίες (πόσον μάλλον σε σχέδια επίλυσης) δεν σε βάζει σε υποψίες;

Για την "ελευθερία" όμως που αναφέρεις, θα σου πω το εξής...:
Οι πλούσιοι (οποιασδήποτε εθνότητας) είναι "ελεύθεροι" σε οποιοδήποτε καθεστώς και με οποιονδήποτε δυνάστη (ξένο ή ντόπιο)...(δες πχ τους Φαναριώτες που αποτελούσαν το διπλωματικό σώμα της Οθ. αυτοκρατορίας)
Αυτοί που πρέπει να εργαστούν για να ζήσουν (οι προλετάριοι) δεν είναι ουσιαστικά ποτέ "ελεύθεροι" σε οποιδήποτε καθεστώς και με οποιονδήποτε δυνάστη (ξένο ή ντόπιο)...(δες τις από κοινού εξεγέρσεις ελλήνων και τούρκων στη Κύπρο ενάντια στους Οθωμανούς τοποτηρητές-διοικητές-φοροσυλλέχτες)...

Η πραγματική ελευθερία ξεκινά πρώτα από μέσα μας, από τον εσωτερικό μας πόλεμο απέναντι στον ρατσισμό μας και τις ιδεοληψίες μας και τις δεισιδαιμονίες μας...

Και δυστυχώς, μια μεγάλη μερίδα ελληνοκυπρίων, ζουν μέσα σε ιδεοληψίες, σε μισαλλοδοξίες και δεισιδαιμονίες...

Ο εθνικισμός-ρατσισμός-ελιτισμός είναι ο πραγματικός εχθρός της ελευθερίας του ανθρώπου αγαπητέ, και πως θα πολεμήσουμε για λεφτεριά αν είμαστε σκλάβοι των ιδεοληψιών μας....

antonis είπε...

Το akel ειναι το μοναδικο φυτωριο στον κοσμο που παραγει τα πιο σπανια βοθροφυτα του κοσμου!! Ειναι τα μοναδικα λουλουδια στον κοσμο που ευωδιαζουν βοθρο και σκατιλα! Ακουσα οτι ο Τσε Γκε Βαρα βρυκολακιασε τελευταια οταν ακουσε οτι υπαρχει ενα κομμα σε μια μικρη πλευρα του πλανητη που ονομαζεται AKEL και εμφανιζεται ως αριστερο!! Μαλιστα οταν εμαθε οτι φορουν κι φανελες με το ονομα του βγαιναν φωτιες και καταρες απο τον ταφο του..

Ανώνυμος είπε...

Ν.Ε. μισές αλήθειες = μεγάλα ψέματα.

Πχ δεν μπορείς να κατηγορείς όσους συνάντησαν τον υιο ντεκτάς και να μην κατηγορείς όσους χαριεντίζονταν με τον Ταλατ τόσα χρόνια! Δηλ ο Ταλατ δεν είναι εθνικιστής;

Δεν μπορεί να κατηγορείς κάποιους ότι κατέλυσαν τη δημοκρατία χωρίς να αναφέρεις ότι οι ίδιοι άνθρωποι ήταν επικεφαλής στον αγώνα για την απελευθέρωση. Ούτε μπορείς να μιλάς για αυτούς που "υπερασπίστηκαν" την ελευθερία χωρίς να αναφέρεις ότι πολλοί από αυτούς ήταν ουδέτεροι όταν κάποιοι πέθαιναν για αυτή την ελευθερία.

Επίσης ο Παπαδόπουλος εκλέχθηκε με την ψήφους του ΑΚΕΛ αρά με βάση το σκεπτικό σου το ΑΚΕΛ υποστήριξε έναν εθνικιστή για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και έναν εθνικιστή για την ηγεσία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Με βάση πάντως αυτά που λες ο κύπριος πολιτικός που πιάνει πουλιά στον αέρα και αντιλήφθηκε όλη τη "συνωμοσία" είναι ο Αναστασιάδης!

Απαντώ αποσπασματικά γιατί ούτε χρόνος υπάρχει αλλά ούτε και διάθεση!

νεος είπε...

Αγαπητέ φίλε,
ο Ταλάτ είναι εθνικιστής; Εντελώς αστήριχτο...
Το ΑΚΕΛ στήριξε τον εθνικιστή Τάσσο; Ναι και γιαυτό τώρα τρέχει και δεν φτάνει...
Όσο αφορά αυτή σου τη παράγραφο..."Δεν μπορεί να κατηγορείς κάποιους ότι κατέλυσαν τη δημοκρατία χωρίς να αναφέρεις ότι οι ίδιοι άνθρωποι ήταν επικεφαλής στον αγώνα για την απελευθέρωση. Ούτε μπορείς να μιλάς για αυτούς που "υπερασπίστηκαν" την ελευθερία χωρίς να αναφέρεις ότι πολλοί από αυτούς ήταν ουδέτεροι όταν κάποιοι πέθαιναν για αυτή την ελευθερία."
...δείχνει ότι συμμερίζεσαι κι εσύ την ευρύτερη παραφιλολογία των φίλων Η.Β. και "αντιστασιακού (του εφεδρικού) με βαθιές ρίζες στο ΚΚΚ...και τις οποίες έχω αντικρούσει προηγουμένως...

Οπότε -και μιας και δεν έχεις άλλη διάθεση- σε αφήνω να ξεκουραστείς ή να δουλέψεις.

Σε χαιρετώ

Ανώνυμος είπε...

Αν θεωρείς ότι ο Ταλατ δεν είναι εθνικιστής τότε το όνειρα γλυκά που λες ποιο πάνω πρέπει να παει σε σένα!

νεος είπε...

11 Ιουλίου 2008, 23:17 EEST

"Η ΤΜΤ απειλεί τον Τ/κ ηγέτη και τον προειδοποιεί ότι θα υποκινήσει την αντίσταση των Τ/κ αν υπογράψει λύση που να καταλύει το ψευδοκράτος, καλώντας τον μάλιστα να τερματίσει τις συνομιλίες..."

Ελληνοκυπριακός και τουρκοκυπριακός εθνικισμός...βίοι παράλληλοι...

Ανώνυμος είπε...

Καλά τώρα δουλευόμαστε μεταξύ μας...

νεος είπε...

Για το προηγούμενο (σε περίπτωση που θεωρήθηκε πλαστό...)
http://www.sigmalive.com/news/local/38158

...και αυτό για την φοιτητική τουρκοκυπριακή αριστερή οργάνωση που ίδρυσε ο Ταλάτ το 1976 και της οποίας 6 μέλη δολοφονήθηκαν από το τούρκικο καθεστώς...
http://www.akel.org.cy/nqcontent.cfm?a_id=6979&tt=graphic&lang=l3

Ανώνυμος είπε...

Αν μετράνε σαν ντοκουμέντα οι εφημερίδες μπορώ και εγώ να σου παραθέσω σε αυτό.

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/187904

Επίσης δεν θεωρώ ούτε το ΑΚΕΛ αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης.

Δεν χρειάζονται όμως πηγές...όταν βλέπεις και ακούς κάποιον καταλαβαίνεις πολλά. Επίσης, κατά την άποψη μου, όταν κάποιος επιλέγεται από την Άγκυρα για τον ρόλο τον οποίο έπαιξε ο Ταλάτ πάλι καταλαβαίνεις πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Την ημέρα μαθητής και το βράδυ μαχητής

Ταλατ στην Ζαμαν

http://img822.imageshack.us/img822/3685/talatzaman.jpg

Ανώνυμος είπε...

Το βράδυ mücahit (mujahideen)

Μουσουλμάνος μαχητής που κάνει jihad (απέναντι σε ποιους άραγε) δηλ ο μη εθνικιστής ταλάτ!!

Το ΑΚΕΛ λοιπόν υποστήριξε τον εθνικιστή ΤΑΛΑΤ και συνομιλούσε και χαριεντιζόταν μαζί του.m

Ανώνυμος είπε...

Το σωστό λινκ για τη συνέντευξη του Ταλατ στη ζαμαν είναι

http://goo.gl/UWpxH

νεος είπε...

Φίλε emerson, τα έχω υπόψην μου αυτά τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τον Ταλάτ ως εθνικιστή και όπως σου είπα από την αρχή, δεν τα βλέπω να στηρίζονται πουθενά.
Σου έδωσα δύο συνδέσμους, ο ένας είναι ειδησεογραφικός και αφορά ανακοίνωση της ΤΜΤ το καλοκαίρι του 08' και η άλλη είναι ομιλία (στα αγγλικά) για την μνήμη των τουρκοκύπριων φοιτητών, ηρώων της αντίστασης ενάντια στες τούρκικες χούντες. Οι ήρωες αυτοί ανήκαν στην οργάνωση που ίδρυσε ο Ταλάτ...

Ανώνυμος είπε...

Ο ίδιος ο Ταλατ αναφέρει στη συνέντευξη του ότι ήταν Μουτζαχετιν της ΤΜΤ και δεν τα βλέπεις να στηρίζονται πουθενά!! Και μου δίνεις 2 link!! Και θες να μιλήσουμε σοβαρα τώρα

νεος είπε...

Φίλε μου, είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Ταλάτ επέλεξε στα πρώτα νιάτα του να ενταχθεί στην ΤΜΤ...
Ας δούμε λίγο το ιστορικό πλαίσιο...

1963: "...Με το πρόσχημα ότι η κυπριακή κυβέρνηση και οι δυνάμεις της ήταν δήθεν έτοιμες να εξοντώσουν την τουρκοκυπριακή μειονότητα, οι πράκτορες της Τουρκίας στην Κύπρο οργάνωσαν τη βίαιη μετακίνηση τμημάτων του τουρκοκυπριακού πληθυσμού για να δημιουργήσουν συμπαγείς τουρκοκυπριακές περιοχές (θύλακες) και να επιβάλουν το γεωγραφικό διαχωρισμό της τουρκοκυπριακής μειονότητας από τον υπόλοιπο κυπριακό λαό. Το τουρκικό στρατιωτικό απόσπασμα που στάθμευε στην Κύπρο σύμφωνα με τη Συνθήκη Συμμαχίας, βοήθησε τους στασιαστές, δημιουργώντας έτσι την απαρχή μιας διακοινοτικής κρίσης στο νησί."
1964: "Το 1964 η ΤΜΤ πρωτοστάτησε στον εξαναγκασμό χιλιάδων Τουρκοκυπρίων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να συγκεντρωθούν σε τουρκικές "προστατευόμενες" περιοχές για να έχουν πάνω τους απόλυτο έλεγχο ενώ δεν διστάζει να προβεί και σε δολοφονίες Τουρκοκυπρίων που υποστηρίζουν τη συνύπαρξη και συνεργασία με τους Ελληνοκυπρίους."

(http://www.philenews.com/afieromata/Kypriako_2010/index_1961_70.htm)

Μέσα σε τούτο το κλίμα δηλαδή, δεν είναι καθόλου παράξενο ένας 16ρης να κάμει τούτη την καταστροφική επιλογή. (που την κάμνουν και έκαμαν και πολλοί ελληνοκύπριοι γριβικοί και νεο γριβικοί)

Όπως έγραψα και πιο πριν, το ζήτημα δεν είναι να δικάσουμε τον προ του 74' εθνικιστικό φανατισμό αλλά να τον καταδικάζουμε όταν αναβιώνει σήμερα!

Το ότι ο Ταλάτ, σαν νεολαίος εσυντάχθηκε με την ΤΜΤ (με τα μυαλά που είχε) δεν μπορεί να ακυρώσει τον μετέπειτα αγώνα του μέσω των πολιτικών και φοιτητικών κινημάτων και ενάντια στις Τούρκικες χούντες αλλά και ενάντια στην ίδια την κατοχή...

Να πω επίσης πως αξιολογώντας νηφάλια με τη διαχρονική παρουσία του στα πολιτικά πράγματα, κάθε άλλο παρά εθνικιστής μπορεί να χαρακτηριστεί.

να πω και το οξύμωρο που παρατηρώ στις τοποθετήσεις σου: Από τη μια έρχεσαι να δικαιολογήσεις τον ελληνοκυπριακό εθνικισμό (και τους "αγωνιστές" της ΕΟΚΑ Β') με προηγούμενες σου αναφορές, υποβάλλοντας ότι είναι θεμιτό κάποιος να έχει "εθνικά ιδεώδη" αλλά ταυτόχρονα θεωρείς ως "αμαρτωλό" το εθνικιστικό παρελθόν Ταλάτ εφόσον συμμετείχε στη ΤΜΤ...

Η ΤΜΤ και η ΕΟΚΑ Β' (τουλάχιστον) είναι συγκινονούντα δοχεία. Ο ελληνοκυπριακός και τουρκοκυπριακός εθνικισμός-φανατισμός, επίσης συμπορεύονται και λειτουργούν ΑΔΙΑΙΡΕΤΑ.

Οπότε, αν είσαι έτοιμος να βάλεις την ταπέλλα "εθνικιστής" στον Ταλάτ, πράμα που από τα γραφόμενά σου μάλλον θα θεωρείς ΑΡΝΗΤΙΚΟ, γιατί δεν είσαι ταυτόχρονα πρόθυμος να καταδικάσεις την "ελληνοκυπριακή ΤΜΤ" και τον δικό μας εθνικισμό...;

Ο τούρκικος εθνικισμός είναι κακό πράμα και ο ελληνικός καλό;

Η ΤΜΤ κια ο Ντενκτάς είναι κακό πράμα και ο Γρίβας και η ΕΟΚΑ Β καλό;

Για να "πιάσει τόπο" η αναφορά σου σε "εθνικιστή Ταλάτ" θα πρέπει πρώτα να αποκυρήξεις εσύ ο ίδιος και τον εθνικισμό αλλά και τον Γρίβα...

Αλλιώς -για άλλη μια φορά-, εσύ (και όχι εγώ) παρουσιάζεις τη μισή αλήθεια ως ολόκληρη...

Ανώνυμος είπε...

Τόσους "αγώνες" ενάντια στην κατοχή για να καταλήξει η μαριονέτα πρόεδρος του ψευδοκράτους μόνο ένας ευέλικτος θα μπορούσε να το καταφέρει!

Εγώ διαβάζω στην συνέντευξη ότι το 1974 ενώ βρισκόταν στην Τουρκία και σπούδαζε έγινε η εισβολή. Ο Ταλάτ λοιπόν μαζί με τους υπόλοιπους μουτζαχετιν εκλιπαρούσε το τουρκικό κράτος να του επιτρέψει να έρθει στην Κύπρο για να πολεμήσει. Τελικά τους δόθηκε η άδεια και ήρθαν...

Εγώ δεν θεωρώ τον Ταλάτ ψεύτικο αυτό πίστευε ότι ήταν καλύτερο για την κοινότητα του αυτό και έκανε όπως και οι υπόλοιποι από τις δύο πλευρές με καταστροφικά αποτελέσματα είναι αλήθεια.

Αυτό που δεν αντέχω είναι οι "προοδευτικοί" Ελληνοκύπριοι που ενώ κατακεραυνώνουν τους δικούς μας εθνικιστές ταυτόχρονα "ερωτοτροπούν" χωρίς ντροπή με τους εθνικιστές Τουρκοκύπριους.

Εγώ λοιπόν να αποκηρύξω και τους δικούς μας και τους απέναντι φανατικούς γιατί μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την ίδια στιγμή τον Χριστόφια τον Αναστασιάδη και τους υπόλοιπους να θεωρούν εθνικιστή τον Παπαδόπουλο και να γλύφουν από πάνω ως κάτω τον δολοφόνο Ταλατ τον φυτεμένο πρόεδρο της κατοχικής Τουρκίας που και καλά "πολέμησε" την κατοχή!

νεος είπε...

Ωραία, ο "εθνικιστής" Ταλάτ που τον γλείφουμε...:
09.12.2010 | Καθημερινή Κύπρου

"Σύμφωνα με τον πρώην ηγέτη των τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό οδηγούνται σε αδιέξοδο και για αυτή την εξέλιξη φέρει ευθύνη η σημερινή τουρκοκυπριακή ηγεσία. Ο κ. Ταλάτ τόνισε ότι η προσπάθεια της τουρκοκυπριακής ηγεσίας σχετικά με την απόρριψη των ευθυνών και την ενοχοποίηση της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν πρόκειται να επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα για την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Φίλε, υπάρχει (και υπήρχε) σαφέστατη διαφορά μεταξύ του τουρκοκυπριακού διχοτομισμού (Ντενκτας-Έρογλου) και του Ταλάτ/CTP. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι αναντίλεκτο και αυτό το πολύ πρόσφατο δημοσίευμα το αποδεικνύει.

Τι εξυπηρετεί αυτή η γενίκευση (τι Ταλάτ τι Ντενκτάς/ Έρογλου)..είναι και οι δύο εγκάθετοι κλπ;

Σίγουρα στα κατεχόμενα υπάρχει στρατοκρατία και το πολιτικό κλίμα είναι ελεγχόμενο. Αλλά με τίποτε δεν μπορούν να ακυρωθούν τα τουρκοκυπριακά διεθνιστικά κινήματα ειρήνης (πχ εξέγερση των Τουρκοκυπρίων το 2002 της οποίας ηγήθηκε μεταξύ άλλων και ο Ταλάτ αξιώνοντας τον τερματισμό του εναγκαλισμού της Τουρκίας...)

Nα μην ξεχνούμε ότι η ΤΜΤ (όπως και η ΕΟΚΑ) είναι οι "κερδισμένες", οι "αυταπόδεικτα" πατριωτικές και εθνικές που "πέτυχαν" την ελευθερία της κάθε κοινότητας ξεχωριστά.

Οπότε, στη κουλτούρα της κάθε κοινότητας ξεχωριστά, αποτελεί ένδειξη "πατριωτικού καθήκοντος" τόσο η συμμετοχή στην ΕΟΚΑ όσο και στην ΤΜΤ...

Σε αυτό το πλαίσιο μπορώ να εντάξω τη δήλωση του Ταλάτ για συμμετοχή του στην ΤΜΤ (στο ίδιο πλαίσιο που ας πούμε και ο Λυσσαρίδης έχει να λέει για την συμμετοχή του στην ΕΟΚΑ)

Αντιδρώ στην επιμονή σου να τοποθετείς τον Ταλάτ στους εθνικιστικούς κύκλους της Τ/Κ κοινότητας γιατί από τη πολιτική του σταδιοδρομία (από το 76' μέχρι και τη προχθεσινή του δήλωση για την πορεία των συνομιλιών και για την απόδοση ευθυνών στη "δική του" πλευρά) δείχνει περίτρανα το αντίθετο...

Εκτός και αν τον θεωρείς εθνικιστή γιατί υποστηρίζει την ΔΔΟ...

νεος είπε...

Έχεις στοιχεία αγαπητέ φίλε για τον ..."δολοφόνο Ταλάτ" ή απλά αναπαράγεις τους ατεκμηρίωτους (ως συνήθως) συνειρμούς του Λάζαρου Μαύρου και του κυπριακού ποντικιού;

Θεωρείς ότι στα 22 του χρόνια ο Ταλάτ ήταν "πρωτεργάτης" της εισβολής και των απάνθρωπων εγκλημάτων που ακολούθησαν;

Δεν νομίζω ότι η Τ/Κ αριστερά (CTP) θα επέλεγε για ηγέτη της ένα "σημαίνων" στέλεχος της ΤΜΤ (που κυνήγησε την τουρκοκυπριακή αριστερά με το ίδιο μένος που κυνήγησε ο γρίβας την δική μας)

Αν υπάρχουν αναφορές για συμμετοχή του Ταλάτ σε δολοφονίες αμάχων κλπ θα ήταν σωστό να αναφερθούν, αλλιώς τα περί "δολοφόνου" ας τα αφήσουμε για άλλους σχολιαστές που απλά συνθηματολογούν και γενικεύουν...

Σε παραπέμπω σε ένα δημοσίευμα -για να γελάσουμε και λίγο- του Αυγούστου του 2002 που αναφέρεται στη διαμάχη Ντενκτάς -Ταλάτ και τη γενικότερη αναταραχή στα κατεχόμενα καθώς και σε...
Στήριξη Ομήρου (για τη προεδρία) από Αναστασιάδη με αντιδράσεις Ρίκκου!
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=1378890&publDate=9/8/2002

Το 2002 η αγωνιστική ΕΔΕΚ ήθελε να "αντισταθεί" στον "Ακελικό" υποψήφιο Τάσσο Παπαδόπουλλο με στήριξη του ΔΗΣΥ...

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί...και πόσο σύντομα!