Ο κοινωνικός ρατσισμός του Σ.Ευαγόρου

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Στη φωτογραφία, ο κοινωνικορατσιστής Σ.Ευαγόρου, σε στιγμές ποιητικού οίστρου!

Ο κοινωνικός ρατσισμός του ΑΚΕΛ ξαναχτύπησε.

Διαβάστε δήλωση από τον εκπρόσωπο του κόμματος των "απλών ανθρώπων" και των "αδύνατων τάξεων", Σ.Ευαγόρου:

«Μέχρι σήμερα γνώριζα ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και όχι του Ιδρύματος Χρίστου - Στέλιου Ιωάννου».

Δεν ξέρουμε τι περισσότερο δείχνει η εν λόγω δήλωση. Βλακεία; Κακόγουστο χιούμορ; Ελιτισμό; Κοινωνικό ρατσισμό; Έπαρση;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω την υστάτη, θα ανακαλέσει τις κακόγουστες ρατσιστικές ανοησίες του ο κ. Ευαγόρου και ότι θα απολογηθεί. Όσο θα επιμένει, θα είναι εκτεθειμένος σε όλο τον κυπριακό ελληνισμό και κυρίως σε όλες τις οικογένειες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/336959



Η άστοχη δήλωση του Σταύρου Ευαγόρου
Σημερινή 17/12/2010,
ΝΑΝΣΙΑ ΠΑΛΑΛΑ

Ως παντελώς άστοχη αλλά και άκρως προσβλητική για μια μερίδα συνανθρώπων μας κρίνεται η χθεσινοβραδινή αναφορά του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, βουλευτή Σταύρου Ευαγόρου, στους αποφοίτους του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2011 και για να υπερασπισθεί, προφανώς, τον Υπουργό Οικονομικών, ο Σταύρος Ευαγόρου είπε επί λέξει τα εξής:

«Μέχρι σήμερα γνώριζα ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και όχι του Ιδρύματος Χρίστου - Στέλιου Ιωάννου».

Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Ευαγόρου ότι τα παιδιά που φοιτούν στο Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου δεν επέλεξαν κάτι τέτοιο. Η φύση, ένα ιατρικό λάθος, μια παιδική ασθένεια τα οδήγησαν στο Ίδρυμα, το οποίο είναι η αγκαλιά όπου καταφεύγουν για ν' αποκτήσουν μια κάποια ειδίκευση, να βρουν ζεστασιά και ανθρώπους που τα αγαπούν και τα νοιάζονται. Είναι η στέγη στην οποία οι γονείς τους τα εμπιστεύονται, για ν' αποκτήσουν κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις και να μπορέσουν κάποτε να ζήσουν απεξαρτημένα, σε μια κοινωνία που σίγουρα, κάποιες φορές, θα είναι σκληρή γι' αυτά.

Πριν από έναν περίπου μήνα, στο τριήμερο του Ραδιομαραθώνιου, αλληλολιβανιζόμασταν για την ευαισθησία μας απέναντι στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Φαίνεται πως έχουν δίκιο οι γονείς των παιδιών αυτών όταν λένε πως η ευαισθησία μας κρατά όσο και ο Ραδιομαραθώνιος.Τρεις μέρες. Ακολούθως εξαντλείται, κύριε Ευαγόρου…

Επιμέλεια: Δορκώνας για το christofias-watch

22 Σχόλια:

antonis είπε...

URL:http://www.youtube.com/user/parekas

AEΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


URL:http://www.youtube.com/user/parekas

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Πάντως στο κακόγουστο "χιούμορ" ο ηλικιακός ρατσιστής Ανεφοριοπίσκοπος δεν υστερεί του Σταύρου Ευαγόρου.

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Marios Pouzas είπε...

Αγαπητοί φίλοι

Ο Σ. Ευαγόρου εν άξιος συνεχιστής μια παράδοσης της ηγεσία του ΑΚΕΛ την οποίαν τζιαι εγκαθίδρυσεν ο "προοδευτικότατος" Εζεκίας Παπαιωάννου.

Ο Εζεκίας για ούλλους εμάς που τον εζήσαμεν που κοντά ήταν μια πηγή φαλλοκρατικών αμπάλατων δηλώσεων στες οποίες τες παραπάνω φορές εξεκινούσεν με το "Έννα κάτσουν πάνω.."

Οι τείχοι του κόμματος εστενάζαν που το "κάτσε κάτσε πάνω". Έφευκεν του μάλιστα τζιαι σε σοβαρές συγκεντρώσεις των πολιτικών αρχηγών του Τότες Τότες.

Τωρά που επροχώρησεν η κοινωνία τζιαι τέθκοιες δηλώσεις εγινήκαν ντεμοντέ η αμπαλατοσύνη των ηγετικών στελεχών του Αριστερού Κόμματος Εξαπάτησης Λαού φεύκει τους σε άλλα θέματα.

Όπως τον Ευαγόρου εναν πράμαν.

Μαι φατ μελτς φορ χιμ

Μάριος Πούζας
-------------

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Marios Pouzas είπε...

Πας πίσκοπε μιλλέτ πασιη του τόπου

Σιέρουμαι που ανησυχείς για την υγείαν μου αλλά μεν φοάσαι κρατώ καλά.

Εσύ όμως που ξέρεις τα πολλά τζι είσαι που τους αππέσσω πε μου να δούμεν.

Πάει οξά εν παει ο πρόεδρος στην Αγγλίαν κρυφά;

Μάριος
------

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Συναγωνιστές της Επιτροπής, φαίνεται ότι δεν είναι μόνο στο κακόγουστο χιούμορ που δεν υστερεί του Ευαγόρου ο Anef_Oriwn_arxiepiskopos_katamutras. Ούτε στον κοινωνικό ρατσισμό υστερεί. Πες μας όμως Anef_Oriwn, γιατί για σένα ο Κληρίδης και ο Χατζηδημητρίου δικαιούνται να έχουν ρόλο και ο Λυσσαρίδης πρέπει να κλειστεί σε γεροκομείο; Συνεπώς δεν είσαι μόνο κοινωνικός ηλικιακός ρατσιστής, αλλά είσαι ένας καιροσκόπος που υιοθετεί όποιες θέσεις τον βολεύουν.

Ξιμαρισμένε Επαγρυπνίτη του ΔΗΣΑΚΕΛ, θλιβερή σκουληκαντέρα του κληριδισμού και του τουρκικού φασισμού, ουστ από δώ, σε πήραμε χαμπάρι όλοι και σένα και το ανύπαρκτο ήθος σου. Βρωμισμένε διχοτομιστή, δε θα σας περάσει!

νεος είπε...

Ω! Καλώς τον ΗΒ!
Σύντροφε!
Στο μπλογκ σου εν μπαίννεις;
Υπάρχουν κάποια ερωτήματα που πρέπει (αν θέλεις) να απαντήσεις, από εμένα και τον Μιχάλη Μιχαήλ.

Εξανάρκεψες θωρώ τα ανεκδιήγητα περί πραγματικής (και όχι ιδεολογικής) ταύτισης διαφορετικών μπλόγκερ...ειλικρινά εν σε καταλαβαίνω...

Σε ότι αφορά την κουβέντα του Ευαγόρου, θα συμφωνήσω πως ήταν πολλά κακόγουστη, μεγάλο ολίσθημα τζιαι πρέπει να έβρει τρόπους να επανορθώσει (όσον γίνεται...)

Για την ουσία όμως της κουβέντας του (ότι δηλαδή καποιοι πάσιν να φκάλουν τον Σταυράκη... με ειδικές ικανότητες) εν θα του έβρω άδικο.

Η νεοφιλελεύθεροι με τα δεκανίκια τους της ακροδεξιάς εβαλτήκαν να μας παντρέψουν με "άδρωπον"! (ου!, έκαμα ρατσιστικό σχόλιο πάλε...έσιει τζιαι "αδρώπους" που γουστάρουν "αδρώπους"...όι γεναίτζιες)...

Anyway, περιμένω απάντηση στα περί 'καλού καραβοκύρη", όπως και ο Μιχάλης στα πολλά δικά του ερωτήματα...

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Oriwn είπε...

Γεια ΣΟΥ, ρε παρέα Arxiepiskopε, εκάμες ΜΕ τζιαι γέλασα!!!
Ίντα λαλείς, τωρά που εν τζιαι γιορτές να καλέσουμε η [Αγία] Τριάς “Anef_Oriwn_arxiepiskopos_katamutras” τον Η.Β. να ΜΑΣ γνωρίσει τζιαι να τον τζιεράσουμεν [για τες φιλοφρονήσεις που ΜΑΣ κάμνει]!!! Να καθορίσουμε και τους ρόλους ΜΑΣ – ποιος θα είναι ο Πατέρας, ποιος ο Υιός και ποιος το Άγιο Πνεύμα!!! Τωρά το πρόβλημα είναι πως θα παρουσιαστούμε μπροστά του, για να μεν πάθει τζιαι κανένα χαττάν!!! Θα είμαστε ΤΡΕΙΣ σ’ ΕΝΑ, ή ΕΝΑΣ σε ΤΡΕΙΣ; Ε, ρε πλακές!!!

Η.Β.,
Ειλικρινά λυπούμαι ΣΕ!!! Γι’ αυτό και θα σταματήσω να ΣΕ (κατ)εργάζομαι!!!

Anef_Οriwn είπε...

COSTAS !!!C
KOKOS !!!!P
Big Mac !!D
EMILY !!!P

H APOKALYPSH ERXETE !!!

Anef pou einai h astynomia ?
exw de8ei me tis xeiropedes ths 75aras pou poulas kai perimenw na er8ei na me syllavei!!!!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

1. Ν.Ε., επί του ότι δεν απάντησα στο Μιχαήλ, έχεις δίκαιο να παραπονιέσαι, ήμουν πολύ απασχολημένος. Θα το κάνω. Όμως λυπούμαι να παρατηρήσω ότι έχεις αρχίσει να υιοθετείς την ειρωνική και απαίσια στάση των ομοϊδεατών σου της Επαγρύπνισης.
2. Anef_Oriwn, με την τελευταία σου ηλιθιώδη ανάρτηση σχολίου, θεωρείς ότι κάτι είπες; Γιατί εμένα μου φαίνεται ως μία ασυναρτησία πρώτου βαθμού.

Anef_Οriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ASoul είπε...

Kαταμουτρα ...εκτραχύνεσαι, καταλαβαίνω με όλο το σεβασμό, ότι άμα έχεις κόμπλεξ κατωτερότητας δεν το ξεπερνάς εύκολα όπου κιάν φτάσεις όπου κιάν βρεθείς. Kαταλαβαίνω ότι ο χwρoς από τον οποιο προέρχεσαι παράγει τούβλα σε όλα τα επίπεδα αλλα εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε ... πράγματι αυτά που γραφεις είναι ρατσιστικά ... όμως νομίζω ότι πρέπει να δούμε την περίπτωση σου με κατανόηση .... δεν πειράζει ρε παιδί μου nobody is perfect.

Greeklish to Greek Conversion Service

νεος είπε...

Αγαπητέ ΗΒ,
σε ανάρτησή σου με αποκαλείς 'ακελάκι'...και τώρα διαβλέπεις εκ μέρους μου απαίσια ειρωνική συμπεριφορά...;
Ποτέ δεν σε χαρακτήρισα (και κανέναν) με οποιοδήποτε επίθετο...

Τούτον όμως το κατασκεύασμα-μύθευμα-γκεμπελισμό που επαναλαμβάνεις (όπως και η "επιτροπή") για δήθεν 3 σε 1 (ή 1 σε 3) των σχολιαστών(...) πρέπει να έβρετε τρόπο να τον ξεπεράσετε...
Εμένα πάντως μου μυρίζει ξεκάθαρο αποπροσανατολισμό...

Ο άλλος ο φίλος, ο a_soul, πραγματικά πιστεύει πως όποιος προέρχεται ή πρόσκειται ή ανήκει ή ψηφίζει ή εκφράζεται ή συμφωνεί αρκετά με "τον χώρο" (του ΑΚΕΛ αφήνει να εννοηθεί) ...είναι τούβλο;;;
Τα μόνα "τούβλα" που ήξερα εγώ στη Κύπρο (και στην Ελλάδα) είναι τους αμετανόητους χουντοβασιλικούς, εοκαβητατζίες, γριβικούς...αλλά εν φαίνεται να συμφωνούμε και τόσο σε αυτό μιας και ο Γρίβας αποτελεί "ιερή αγελάδα" για το μπλογκ τούτο και τους συνοδοιπόρους του...

Έστω, το 30+% τούντου λαού εν "τούβλα"...οποία δημοκρατική, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ και διαλεκτική τοποθέτηση...

Marios Pouzas είπε...

Έξυπνον κόλπον η εκτροπή που τα θέματα κάθε φορά.

Λαλεί την αμπαλατοσύνην του ο Ευαγόρου τζιαι φταίει ο Γρίβας τζιαι ο Λυσσαρίδης.

Πέτε αλλόναν...

Εν έτσι που εμεγαλώσαν ολόκληρες γενιές να νοίζουν ότι ο Γρίβας έκαμεν το πραξικόπημαν.

Κάτι σαν τον Χριστόν έναν πράμαν.

Ανέστει εκ νεκρών στις 15 Ιουλίου του 1974 τζιαι έκαμεν το πραξικόπημαν.

Πολλοί οι μύθοι που έπλασεν η ηγεσία του Κόμματος Εξαπάτησης Λαού για να εξαπατά τον λαό. Τζιαι πολλοί αναμασούν τα χωρίς καν να μελετούν την ιστορικήν πραγματικότητα.

Ο Εζεκίας θα έλεεν: "Έννα κάτσουν πάνω..."

Παρεπιπτόντως τωρά που είπα Εζεκίας.

Πού ήταν ο "καταδιωκόμενος από τους ιμπεριαλιστές" Εζεκίας κατά τη διάρκειαν του αγώνα της ΕΟΚΑ;

Μάριος
------

ASoul είπε...

Nee Eλληνοκυπριε, Το συμπέρασμα σου είναι λανθασμένο ... δεν μιλούσα για πολιτικο χώρο γιατί κανένας σοβαρός (για να μην το περιορίσω σε κοινοβουλευτικό μονο) ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ δεν θα μπορούσε να ανεχθεί τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που κατ επανάληψη χρησιμοποιεί ο "προστατευόμενος" σου...

Greeklish το Greek Conversion Service

νεος είπε...

@a soul...
ο χώρος που προέρχεται ο katamutras δηλαδή ποιος είναι;(Kαταλαβαίνω ότι ο χwρoς από τον οποιο προέρχεσαι παράγει τούβλα σε όλα τα επίπεδα αλλα εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε)
Τι εννοούσες φίλε μου; Ότι δουλεύει σε τουβλοεργοστάσιο;

@marios pouzas..
Ενδεικτικά και ως απάντηση στην ερώτησή σου σε παραπέμπω εδώ...
http://mihalismihail.blogspot.com/2010/12/14121955.html