Ακούμε για πρόοδο και μας λούζει κρύος ιδρώτας

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010


Κανονικά, όταν ακούμε ότι στις ενδοκυπριακές συνομιλίες σημειώνεται πρόοδος, έπρεπε να νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση. ‘Επρεπε να αναπτερώνονται οι ελπίδες μας, ότι πλησιάζουμε σε λύση. ‘Ομως κι εδώ ο Δημήτρης Χριστόφιας έκαμε το θαύμα του. Ακούμε από τον κ. Ντάουνερ και τους «δυο ηγέτες», ότι σημειώθηκε πρόοδος και πέτυχαν συγκλίσεις και μας λούζει κρύος ιδρώτας.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας μας έχει συνηθίσει, όταν σημειώνεται πρόοδος να νιώθουμε μια ανατριχίλα. Για να σημειωθεί πρόοδος, πρέπει ο κ. Χριστόφιας να δείξει την παροιμιώδη ευελιξία του, να κάμει απαράδεκτες προτάσεις, να προσεγγίσει τις τουρκικές θέσεις και ο ‘Ερογλου ή προηγουμένως ο Ταλάτ να δηλώνουν ικανοποίηση για την πρόοδο. Μέχρι τώρα πρόοδος στις συνομιλίες σημαίνει ότι εμείς δώσαμε και οι Τούρκοι πήραν. Εμείς κάναμε παραχωρήσεις και οι Τούρκοι «κάμνουν κούτσια» μέχρι να τις αποδεχτούν.

Τους παραχωρούμε εκ περιτροπής προεδρία και σταθμισμένη ψήφο κι αυτοί ζητούν κάτι τις περισσότερο για να τα αποδεχτούν. Τους δηλώνουμε ότι από την αρχή αποδεχόμαστε να παραμείνουν 50.000 έποικοι κι αυτοί αλλάζουν χαβά. Δεν υπάρχουν έποικοι στην Κύπρο και κανένας δεν πρόκειται να φύγει από την «Τουρκοκυπριακή Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Τους λέμε ότι αναγνωρίζουμε ότι οι σφετεριστές είναι χρήστες με δικαιώματα στις περιουσίες μας κι αυτοί δηλώνουν δεν αρκεί αυτό. Πρέπει οι χρήστες να έχουν και τον πρώτο λόγο.

Τώρα μας δηλώνουν ότι σημειώθηκε πρόοδος στο κεφάλαιο της οικονομίας και αμέσως στο μυαλό μας γεννάται το ερώτημα. Πόσα τους έδωσε ο πρόεδρος για να λένε ότι σημειώθηκε πρόοδος; Τους αναγνώρισε την τούρκικη λίρα ως νόμισμα του ψευδοκράτους; Τους αναγνώρισε το δικαίωμα να έχουν δική τους Κεντρική Τράπεζα; Αν και ξέρουμε ότι και αυτά να τους δώσει, αυτοί θα θέλουν κι άλλα, για να πουν ότι συμφωνούν. Κι αν ο ‘Ερογλου δείχνει ότι συμφωνεί το κάνει σύμφωνα με τις οδηγίες για καλό κλίμα.

Ως τώρα, στις συνομιλίες οι Τούρκοι δεν έδωσαν απολύτως τίποτε. Τίποτε μα απολύτως τίποτε. Απλώς αμφισβητούν τη βάση των συνομιλιών και μιλούν συνεχώς για δυο κράτη. Ο πρόεδρος Χριστόφιας έκαμε «γενναιόδωρος παραχωρήσεις», όπως ο ίδιος αποκάλεσε τις απαράδεκτες υποχωρήσεις του και δηλώνει ότι διορθώνει τις παραχωρήσεις που έκαμαν οι προηγούμενοι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι αναμένει το αντίδωρο. Κι αντί αντίδωρο κάθε φορά μας δίνουν ένα ποτήρι ξύδι.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενεργεί ως επιχειρηματίας ανάπτυξης γης και λογαριάζει ότι κατέχει το 100% των μετοχών της εταιρείας. Ακολουθεί ένα δικό του πρόγραμμα, μια δική του μεθοδολογία, που οδηγεί στην καταστροφή και δεν λογαριάζει κανένα. Όποιος διαφωνεί μαζί του, οι κολαούζοι του τον βαπτίζουν σοβινιστή, που δεν θέλει λύση. Και το χειρότερο παραπονείται ότι δεν τον χειροκροτούμε και δεν μπορούμε να πετύχουμε την ενότητα που ο ίδιος επιθυμεί διακαώς. Και ενότητα σημαίνει να χειροκροτούμε και να εγκρίνουμε τις ενέργειες και τις παραχωρήσεις του, όταν εκ των υστέρων μας ενημερώνει. Αν μας ενημερώνει. Γιατί ο Γ.Γ. το είπε καθαρά. Να προσέχουν τις δηλώσεις τους, για να μη χαλάσει το καλό κλίμα. Και να προετοιμάζουν το λαό για τη λύση.

Ο πρόεδρος και τα αντηχεία του στο κόμμα μας λένε συνεχώς, ότι ο πρόεδρος εργάζεται σκληρά και διαπραγματεύεται στη βάση αρχών. Ο Θεός να μας φυλάει!!!!!!

Δωριεύς, για το Christofias-watch

12 Σχόλια:

νεος είπε...

Αγαπητοί, σε λίγα χρόνια και με το Κυπριακό άλυτο, θα θεωρούμε πρόοδο τη μη αναγνώρηση των κατεχομένων ως κράτος από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση...
Σε ακόμα λίγα χρόνια θα θεωρούμε πρόοδο το γεγονός ότι δεν "προχωρούν" οι ενταξιακές του ψευδοκράτους με την ΕΕ...

Η πρόοδος είναι σχετική, άμεσα συναρτόμενη με τον χρόνο που μεσολαβεί, τις συνθήκες που επικρατούν και τα ισοζύγια...

Ο Κυπριανού στα τέλη της δεκαετίας του 70'...για να "κάτσει" συνομιλίες...έθελεν επιστροφή της Αμμοχώστου...αντιλαμβάνεστε...

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Και μετά που εγκατέλειψε αυτή του την πολύ σωστή απαίτηση, είδαμε το χαΐρι μας Στυλιανέ.

Λέγατε εσείς τα ακελάκια (και εννοώ βέβαια την ηγεσία και κάποια προβατάκια της και μη διαστρεβλώνεις ως ένας νέος Anef τα λεγόμενά μου, γιατί ο κόσμος σας γενικά μπορεί να σας ψηφίζει αλλά ενίοτε σας στρέφει και την πλάτη όπως το 2004)στον Τάσσο και στο Σπύρο "κάνε μια υποχώρηση, φάνου ευέλικτος και δεν πειράζει" και σας άκουγαν και έπαιρνε η Κύπρος τον κατήφορο.

Με το να εγκαταλείπουμε θέσεις αρχών φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Για ένα θέμα εισβολής και κατοχής, να μας ζητούν και τα ρέστα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
νεος είπε...

Αγαπητέ ΗΒ, οκ, ας μιλήσουμε για αρχές!

Για να συνομιλήσουμε για το Κυπριακό (με τους Τουρκοκύπριους για τα εσωτερικά μας) κανονικά πρέπει πρώτα να αποχωρήσουν όλα τα στρατεύματα κατοχής, να επιστραφεί η Αμμόχωστος, να εφαρμοστεί η συμφωνία της 3ης Βιέννης για τους εγκλωβισμένους...και να μετακινηθούν οι κατοχικές αρχές από τα Στροβίλια!

Όλα αυτά περιέχονται σε ψηφίσματα του ΟΗΕ...

Φυσικά, παρότι τα ίδια ψηφίσματα επαναλαμβάνονται κάθε φορά που ανανεώνεται η παρουσία της ούνφικυπ (κάθε εξάμηνο), η Τουρκία και οι Νατοϊκοί της πάτρωνες καθώς και το Σ.Α. του οποίου προεδρεύει(...) δεν έχουν διάθεση να την πιέσουν (για διάφορους λόγους) να τα εφαρμόσει...

Τούτα εν γνωστά...

Πάσιν λοιπόν περίπατο τζιαι οι αρχές τζιαι τα ψηφίσματα με την ανοχή και τη στήριξη πολλές φορές και την "μαμάς" Ευρώπης (ΕΕ) της οποίας είμαστε μέλη, και μεις και η Ελλάδα από το 1981.

Οπότε, το να κάμνουμεν πως δεν καταλαβαίνουμε την κατάσταση (χρειάζονται πραγματικά...ειδικές ικανότητες για να το καταφέρει κάποιος) μάλλον δεν μας εξυπηρετεί...

Αυτό που θα εξυπηρετούσε (αλλά είναι μάλλον ουτοπικό) είναι το να είχαμε όλοι οι ελληνοκύπριοι ΕΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, το οποίο παράλληλα και να είναι εφικτό εννοείται...

Αν όλοι στηρίζαμε την ομόσπονδη δημοκρατία μας πριν την εισβολή... ή και μετά την εισβολή αν η Τουρκία (και όλη η διεθνής κοινότητα) είχαν μπροστά τους έναν ενωμένο και αποφασισμένο λαό για συμβιβασμό με τους τουρκοκύπριους και διαμοιρασμό της πολιτικής ισότητας, τότε τα επιχειρήματα της νατοϊκής Τουρκίας για την κατοχή θα ήταν στηριγμένα στο κενό...

Αντίθετα, η άρνηση μεγάλης μερίδας ελληνοκυπρίων να δουν πέρα από τη μύτη τους, δίνει στην Τουρκία τα φοβερά άλλοθι να συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της...

Δεν είναι δηλαδή οι διαπραγματεύσεις (και οι λεγόμενες υποχωρήσεις) που ευκολύνουν τη Τουρκία (και το ΝΑΤΟ) αλλά το εσωτερικό μας απορριπτικό μέτωπο.

Και η μέθοδος και λογική που αντικρίζετε εσείς (του απορριπτικού μετώπου)το Κυπριακό, είναι το βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας και τον τούρκικο (και τουρκοκυπριακό) εθνικισμό...

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αγαπητέ Ν.Ε.,

Είναι γνωστή η προβοκατόρικη θεωρία των Ντάουνερ και Σία και προηγούμενα των Ντε Σότο και Σία ότι για όλα φταίει ο ελληνοκυπριακός απορριπτισμός (όσο κι αν φταις το ΝΑΤΟ, εσείς οι ανανιστές είσαστε με τις ΗΠΑ στα ίδια χαρακώματα).

Το παράδειγμα Χριστόφια όμως, που τα δίνει όλα στην Τουρκία και αυτή ζητά κι άλλα, σε διαψεύδει πανηγυρικά.

Επιτέλους κάποιοι μικρόνοες εξτρεμιστές, πρέπει να αντιληφθήτε ότι έχει κατοχή σε αυτό τον τόπο. Και ότι με το να ταϊζετε το μινώταυρο με δικαιώματα και ανθρωποθυσίες κυρίως άλλων συμπατριωτών σας, το μόνο που καταφέρνετε είναι να του ανοίγετε την όρεξη.

Από το 1974 κάποιοι λέγατε "να κάνουμε υποχωρήσεις, να πάμε σε συνομιλίες, να δεχτούμε την ομοσπονδία για να βρούμε λύση". Τελικά διολισθαίναμε συνεχώς προς τις τουρκικές θέσεις, εγκαταλείποντας τις θέσεις αρχής μας.

Ξέρεις που καταλήξαμε όμως; Με τη λύση του Κυπριακού, να παίρνει η Τουρκία τα πάντα και οι Ελληνοκύπριοι να μη θέλουν τη συγκεκριμένη λύση. Άρα εσύ και οι όμοιοί σου που λέγατε "να δώσουμε, να δώσουμε" σε συνδυασμό με το "διζωνική ή διχοτόμηση", έχετε οδηγήσει στην καλλιέργεια κουλτούρας διχοτόμησης ανάμεσα στους υπόλοιπους συμπατριώτες σας.

Κρίμα πραγματικά, κρίμα που έχουμε συμπατριώτες με τόσο ενδοτισμό και τόση διάθεση να ξεπουλήσουν τον τόπο τους και τα δικαιώματα των συμπατριωτών τους και που ζητούν και τα ρέστα από εμάς από πάνω.

νεος είπε...

Το πραγματικό κρίμα αγαπητέ είναι να μεν βρίσκουμε την δύναμη όλοι μαζί να καταδικάσουμε τον γριβισμό-εθνικισμό που μας έφερε σε τούντη θέση...

Εγώ θα διαφωνήσω μαζί σου ότι οι ΗΠΑ θέλουν λύση, περισσότερο από διχοτόμηση.
Της Τουρκίας δηλαδή τι της συμφέρει, διζωνική ή το στάτους κβο με προοπτική αναγνώρισης του ψευδοκράτους;

Ποιοι είναι οι "μικρόνοες εξτρεμιστές", αυτοί που προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται οι αυτοί που τα χαρίζουν στη Τουρκία προκειμένου να διασώσουν την "Ελληνική Δημοκρατία της Νότιας Κύπρου"...;

Και αν έχεις τώρα αυτά τα συναισθήματα για τους "συμπατριώτες που με τόσο ενδοτισμό και τόση διάθεση να ξεπουλήσουν τον τόπο τους και τα δικαιώματα των συμπατριωτών τους και που ζητούν και τα ρέστα από εμάς από πάνω"..

δεν θα έπρεπε να είχες τα ανάλογα αλλά και πιο έντονα συναισθήματα για αυτούς που ΤΟ 74' ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ, ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ....ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ....ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!!

Έχεις φανατιστεί τόσο αγαπητέ, που δεν βλέπεις πέρα από τη λυσσαριδοευροκωκική προπαγάνδα...

Αυτό κι αν είναι κρίμα, να χάνονται νέα παιδιά στο βωμό της μισαλλοδοξίας, του λαϊκισμού και του εθνικισμού...

ΥΓ...περιμένω ακόμα (και ο Μιχάλης φαντάζομαι) να απαντήσεις στο δικό σου μπλογκ στα πολλά μας ερωτήματα...

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αγαπητέ Στυλιανέ, θεωρείς ότι με το να δώσεις στην Τουρκία σχεδόν ότι πήρε το 1974 και να της δώσεις και πρόσβαση στις ελεύθερες περιοχές περισώζεις οτιδήποτε; Προσγειώσου.

Όσον για το τι έγινε πριν το 1974, με απασχολεί περισσότερο η δική σας υποκρισία. Που συμπλέατε με το φασισμό, που κερνούσατε γλυκά καρυδάκια τους πραξικοπηματίες και που βαφτίζατε το μεταπραξικοπηματία Κληρίδη "Πρόεδρο". Και δε σας έφτανε αυτό, ρίχνετε τις ευθύνες για τη σημερινή σας ανεπάρκεια στην ΕΟΚΑ Β και λέτε ότι πρέπει να δεχτούμε να πουλήσουμε τον τόπο μας στην Τουρκία, γιατί φταίει ο Γρίβας! Δεν υπάρχει λογική σε αυτό που μας ζητάτε να κάνουμε.

Και στο ξαναλέω και ας μην τολμάς να απαντήσεις: η επιμονή σας που φτάνει στο σημείο φασισμού, αφού αγνοεί τη λαϊκή βούληση, να επιβάλετε μια άδικη λύση στον κυπριακό ελληνισμό και τα εκβιαστικά σας διλήμματα, καλλιεργούν τη διχοτόμηση. Δυστυχώς, είστε οι ιδεολογικοί πατέρες της διχοτόμησης.

Για το blog μου μην είσαι ανυπόμονος. Τουλάχιστον σε αντίθεση με το Μιχαήλ και με σένα, εγώ απαντώ. Απλώς δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε αθκιασερός. Θα σας απαντήσω -το ξαναλέω, σε αντίθεση με σας- όταν βρω αρκετό χρόνο να το κάνω. Και θα απαντήσω με ειδική ανάρτηση. Κάνε λίγο υπομονή. Εδώ περιμένατε 5 χρόνια να φάτε τον Τάσσο, δεν μπορείτε να περιμένετε 2-3 μέρες για μια απάντηση σε ένα blog;

νεος είπε...

Τα επιχειρήματα περί Κληριδισμού και γλυκοκερασμάτων μεν τα χρησιμοποιείς εφόσον δεν τα τεκμηριώνεις.
Φυσικά δεν μπορείς να τα τεκμηριώσεις και τα χρησιμοποιείς σαν γαρνιτούρα για να "διανθίσεις" τα λεγόμενα-γραφόμενα σου.
Δεν ισχύουν, είναι βγαλμένα που το στομάχι του "γιατρού" και δεν μπορείς να τα στηρίξεις, γι αυτό και δεν απαντάς.
Δεν περιμένω ότι θα απαντήσεις δηλαδή, απλά σου το υπενθυμίζω για να μεν ξαναγυρίσεις στα γλυκά και τα τοιαύτα...εσύ φυσικά...ατού ο gabriel..
Από τη στιγμή λοιπόν που απλά συνθηματολογείς-αερολογείς, όλα σου τα υπόλοιπα πάνε "αβλεπί" στον κάλαθον αγαπητέ...

Αν αποφασίσεις να σταματήσεις τους γκεμπελισμούς (όλη η 2η παράγραφος) και αν καταφέρεις να τα τεκμηριώσεις τότε ίσως αρχίσω να σε παίρνω σοβαρά...

Προς το παρόν μου θυμίζεις απλά μιαν κοτζιακαρούα που ...ότι θυμάται σιέρεται...

Ναι, είπαμεν το, λαλούν με Στέλιον! εσένα?

(πάεις για έννατη μέρα χωρίς να τεκμηριώνεις τα ασόβαρά σου παραπολιτικά σχόλια, που πάνω τους βασίζεις όλη σου την "διαλεκτική")

νεος είπε...

http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,53959-.aspx

...Σύμφωνα με τη μελέτη, το 79% των Ε/κ και το 76% των Τ/κ είναι πρόθυμοι να αποδεχτούν την ομοσπονδία ως λύση συμβιβασμού. Η μελέτη δείχνει ότι και οι δύο κοινότητες έχουν ψηλό επίπεδο επιθυμίας για λύση (68% ΕΚ, 65% ΤΚ).

Η υφιστάμενη κυπριακής-ιδιοκτησίας διαδικασία τυγχάνει σημαντικής υποστήριξης και από τις δύο κοινότητες (83% ΕΚ, 60% ΤΚ), ενώ ένας μηχανισμός πληροφόρησης των πολιτών για το τι συμβαίνει στις συνομιλίες είναι πολύ επιθυμητός (88% ΕΚ, 77% ΤΚ)...

(αυτό ως απάντηση αυτού...:Και στο ξαναλέω και ας μην τολμάς να απαντήσεις: η επιμονή σας που φτάνει στο σημείο φασισμού, αφού αγνοεί τη λαϊκή βούληση, να επιβάλετε μια άδικη λύση στον κυπριακό ελληνισμό και τα εκβιαστικά σας διλήμματα, καλλιεργούν τη διχοτόμηση. Δυστυχώς, είστε οι ιδεολογικοί πατέρες της διχοτόμησης.)

νεος είπε...

...Η έρευνα δείχνει ότι μεγάλες πλειοψηφίες (68% ΕΚ, 65% ΤΚ) επιθυμούν οι διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα. Μόνο μια μειοψηφία (14% ΕΚ, 21% ΤΚ) προτιμούν να μην προκύψει τίποτα από τη διαδικασία....

...οπότε ποιοι προσπαθούν να επιβάλουν τι και σε ποιους αγαπητέ?

Χώννεστε πίσω που τα ράσα των αρχιφασίστων της αρχιεπισκοπής κ των περισσότερων μητροπόλεων που αγοράζουν λαϊκό έρισμα με τα αφορολόγητα κέρδη τους και θέλετε για άλλη μια φορά να περάσει το δικό σας...

Ε, όχι φίλε μου καλέ, δεν θα σας περάσει, όση λάσπη και να ρίξετε, όσους γκεμπλελισμούς κι αν εφεύρετε, όσα λεφτά κ να ρίξετε μέσω του αρχιμαφιόζου, του άγριου Πάφου...

Με δημοκρατία θα σας νικήσουμε, με δημοκρατία θα λύσουμε και το Κυπριακό...οι πολιτικές σας μέρες είναι μετρημένες...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.