Είμαι ‘Ελληνας και δεν θέλω τη διχοτόμηση σου

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Φιλελεύθερος 29/12/2010

Κύριε πρόεδρε,

Είσαι πολύ ωραίος!!!! Αλήθεια; Βεβαίως!!!!! Είσαι πολύ ωραίος.

Είσαι και ‘Ελληνας, γιατί γεννήθηκες σε ελληνικό χωριό του κατεχόμενου Πενταδάκτυλου και μετείχες της ελληνικής παιδείας, τουλάχιστον μέχρι τα 18 σου.

Μπορείς να γίνεις και ωραίος ‘Ελληνας, αν μάθεις να ψάλλεις τον εθνικό ύμνο, όπως ψάλλεις τον ύμνο του ΑΚΕΛ, αν θεωρείς την Ελλάδα κάτι σαν την Συρία, αν μάθεις να αγαπάς τους Ελληνοκύπριους, όσο αγαπάς τους Τουρκοκύπριους, αν συμφωνήσεις ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι απόκτημα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, αν παραδεχτείς ότι οι Τουρκοκύπριοι συμμετείχαν στην ανταρσία που οργάνωσε η ‘Αγκυρα, αν δεχθείς ότι το τουρκικό κράτος έκαμε εγκλήματα εναντίον του Ελληνισμού της Κύπρου, που δεν συγκρίνονται με τις δολοφονίες που διέπραξαν μερικά ανεύθυνα και εγκληματικά στοιχεία, που πήραν μέρος στην αντίσταση του Ελληνισμού της Κύπρου. «Δεν εκάμαμεν τζι εμείς πολλά», όπως διακηρύσσεις, αλλά επάθαμεν πολλά.

Είμαι κι εγώ ‘Ελληνας. Και ως απλός ‘Ελληνας, που θαυμάζω τους ωραίους ‘Ελληνες της ελληνικής Ιστορίας, θέλω να σου πω αυτό που ζήτησες από τους «ωραίους ‘Ελληνες».

«Ναι, κύριε πρόεδρε, δεν θέλω την ομοσπονδία σου, γιατί είναι η οριστική διχοτόμηση. Γιατί η ομοσπονδία που διαπραγματεύεσαι δεν είναι ομοσπονδία, αλλά συνομοσπονδία δυο κρατών, που θα συνεργάζονται. Είναι ο προθάλαμος της οριστικής, νόμιμης και μόνιμης διχοτόμησης.

Απορρίπτω αυτή την ομοσπονδία, γιατί δεν είναι ομοσπονδία, εφόσον οι πολίτες της δεν θα έχουν εξασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν θα δικαιούνται ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση, δεν θα δικαιούνται κατοχή και νομή της περιουσίας τους σε όλα τα μέρη της επικράτειας. Η επανενωμένη Κύπρος, όπως την ονομάζεις δεν θα είναι ομοσπονδία, αλλά συνομοσπονδία.

Και αυτή τη συνομοσπονδία δεν την πρότεινε και δεν την αποδέχτηκε ούτε ο Μακάριος, ούτε ο Σπύρος Κυπριανού, ούτε ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Την αποδέχτηκαν ο Βασιλείου και ο Κληρίδης, εφόσον αποδέχτηκαν το σχέδιο Ανάν, που ήταν λύση αυτής της ανώμαλης ομοσπονδίας. Αλλά δεν την αποδέχτηκε ο λαός, που την απέρριψε με ποσοστό 76% το 1974.

Φέρε μας μια σωστή ομοσπονδία, με το σωστό περιεχόμενο, με εξασφαλισμένα όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τότε θα την δεχτούμε. Μερικοί θα την απορρίψουν. Είναι δικαίωμά τους.

‘Ομως ούτε αυτοί, ούτε εμείς, ούτε κανένας ‘Ελληνας της Κύπρου προτείνει τη διχοτόμηση και απορρίπτει την ομοσπονδία. Η πλειοψηφία όμως αποδέχεται την υφιστάμενη ντε φάκτο διχοτόμηση, που είναι η κατοχή εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέλους της ΕΕ, που επέβαλε και συντηρεί η κατοχική Τουρκία, για να αποφύγει τη μόνιμη και νόμιμη διχοτόμηση, στην οποία μας οδηγείς.

Δεν έχεις δικαίωμα να διαλύσεις την Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν έχεις δικαίωμα να υπογράψεις τη διχοτόμηση της κατοχής και να την κάμεις de jure διχοτόμηση.

Δεν έχεις δικαίωμα να υπογράψεις λύση για την οποία δεν σου έδωσε εξουσιοδότηση ο λαός. Δεν μπορείς γίνεις ένας νέος ολετήρας της Κύπρου, έστω και αν πάρεις ένα βραβείο νόμπελ.

Δωριεύς για το Christofias-watch


Υ.Γ. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η νέα στοχοποίηση του Ξενή Ξενοφώντος από το Bot της Επαγρύπνησης Anef_Oriwn/arxiepiskopos/Katamutras στα σχόλια του Blog μας. Προφανώς δεν ξεπέρασε ο Ανεφ Ορίων και η κλίκα της Επαγρύπνησης και του ΑΚΕΛ το δίμηνο ρεζιλίκι στο οποίο τους υπέβαλαν ο Ξενής και όλοι όσοι τον στήριξαν, από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο και το οποίο θα κυνηγά τον αντιδημοκρατικό τους χώρο πολλά χρόνια ακόμα. Εμείς έχουμε γνώση του πόσο ταλαιπώρησαν τον Ξενή και την οικογένειά του οι φασιστικές προβοκάτσιες του ΑΚΕΛ και των αστυνομικών και επαγρυπνίτικων οργάνων του και δε θα επιτρέψουμε νέα στοχοποίηση.