H ωραία Ελληνίς Μικαέλλα Λοΐζου

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010


Η Μικαέλλα Λοΐζου, το έχουμε πει πολλές φορές, ότι είναι η αγαπημένη νεαρή δημοσιογράφος της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο.

Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν αναδημοσιεύουμε το άρθρο της "Είμαι πολύ ωραία Ελληνίδα", το οποίο απευθύνεται στον αλαζονικό και διχαστικό κ. Δημήτρη Χριστόφια. Με τα θερμά μας συγχαρητήρια.

Είμαι πολύ ωραία Ελληνίδα
Μικαέλλα Λοΐζου, Σημερινή 30/12/2010

Είμαι ωραία Ελληνίδα, Πρόεδρε, και μάλιστα πάρα πολύ ωραία Ελληνίδα. Κι αυτό γιατί δεν τάσσομαι απλώς εναντίον της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, αλλά γιατί τάσσομαι πάρα πολύ κατά της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Πώς να το κάνουμε, Πρόεδρε; Δεν μπορώ να το πολεμήσω. Φταίνε, βλέπεις, οι ωραίες ελληνικές ιδέες με τις οποίες γαλουχήθηκα. Μ' αυτές μεγάλωσα κι αυτές εγκρίνω και προκρίνω.

Το ωραίο ελληνικό έθνος γέννησε την ωραιότερη ιδέα της ιστορίας, τη Δημοκρατία, και σ' αυτήν πιστεύω, Πρόεδρε. Σ' αυτήν, στην ολότητά της. Χωρίς οδυνηρούς συμβιβασμούς, χωρίς προσβλητικές, για τον πολιτισμένο κόσμο, εκπτώσεις. Πιστεύω στο ωραίο αντίθετο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, Πρόεδρε, την ωραία Δημοκρατία.

Πιστεύω, ακόμη, στους ωραίους αγώνες και στα ωραία, υψηλά ιδανικά. Γι' αυτό και δεν συμβιβάζομαι με τη μασκαρεμένη διχοτόμηση, με τα λαβωμένα ανθρώπινα δικαιώματα, με τη συμφωνία σε αιώνιες καταδίκες. Γιατί είμαι ωραία, πολύ ωραία Ελληνίδα, Πρόεδρε, εγγόνι της ΕΟΚΑ, που πιστεύει στην ωραία λευτεριά. Γιατί είμαι ωραία, πολύ ωραία Ελληνίδα, Πρόεδρε, και η ωραία φιλοσοφία των προγόνων μου με έμαθε να αμφισβητώ, να μην πιστεύω ό,τι κάποιοι σαν εσένα προσπαθείτε να μου πλασάρετε σε τιμή ευκαιρίας. Ο ωραίος ελληνικός νους, Πρόεδρε, με έμαθε να σκέφτομαι, όχι να αφήνω άλλους να συσκέπτονται για μένα.

Συγχώρεσε με, Πρόεδρε, που δεν μπορώ να πουλήσω την ομορφιά της ελληνικής ψυχής, για χάρη μιας υπόκλισης στην κοινωνικοπολιτική βαρβαρότητα. Συγχώρεσε με, Πρόεδρε, που δεν μπορώ να συμβιβαστώ με πολύ λιγότερα από όσα μου προσφέρει η ωραία Ευρώπη, που ακόμα και τον Δία σαγήνευσε με την ομορφιά της, και να καταδικαστώ στη θνησιμότητα του ρευστού. Συγχώρεσέ με, που δεν μπορώ να έχω πιο λίγα ανθρώπινα δικαιώματα, για να μπορέσεις εσύ να γίνεις «Πρόεδρος της λύσης» και να έχουν τα ωραία παιδιά που θα κάνω άλυτες απορίες μια ζωή.

Είμαι ωραία, πολύ ωραία Ελληνίδα, Πρόεδρε, για να συμβιώσω με την ασχήμια που προτείνεις. Πολύ ωραία Ελληνίδα για να δηλώσω, ελαφρά τη καρδία, ρίψασπις.

Πολύ ωραία Ελληνίδα για να κτυπήσω ενέσεις ηττοπάθειας και να ξεπέσω.

Ελπίζω να δείξεις κατανόηση στις ωραίες ιδέες με τις οποίες μεγάλωσα, ελπίζω να δείξεις τον απαιτούμενο σεβασμό. Γιατί να το ξέρεις, σαν τους ωραίους Έλληνες κλείσεις σε κλουβιά, θεριεύουνε και την ώρα του μεγάλου ξεσπάσματος κατασπαράζουν στο διάβα τους την ασκήμια. Έτσι έκαναν και το 2004. Έτσι θα κάνουν όποτε χρειαστεί. Θα πολεμήσουν σαν ωραίοι Έλληνες.