Το αμείλικτο καθεστώς Χριστόφια-ΑΚΕΛ!

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Αφού ο Άντρος και τα υπόλοιπα κολαουζάκια μου δεν μπορούν να βρουν την Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, θα αναλάβω εγώ! Έβαλά τον τον άχρηστον να τους έβρει ποιοι είναι κι εκείνος εν τέλλια ακαμάκκης. Διαφημίζει τους που τη Βουλή, που την τηλεόραση, που το ράδιον, τζιαι έν τον κανούν τζιαι τα υπόλοιπα, χαριεντίζεται δημόσια ότι διασκεδάζει να βλέπει τον εαυτό του με ζουρλομανδύα μέσα στο christofias-watch!


Το καθεστώς Χριστόφια είναι αμείλικτο. Όχι μόνο με τους διαχρονικούς αντιπάλους του, αλλά και με τους πρώην δικούς του, δηλαδή με άτομα που προσέφεραν στο ΑΚΕΛ για χρόνια.

Η προσωπική μαρτυρία του Πανίκου Νεοκλέους, αποδεικνύει, αυτό που εμείς σας λέμε καθημερινά: το φασισμό της Επαγρύπνησης, τον ψυθιρισμό της ηγεσίας και του μηχανισμού του ΑΚΕΛ, που δε διστάζει να δολοφονεί χαρακτήρες και να απομονώνει κοινωνικά άτομα τα οποία έχει στη μαύρη του λίστα.

Είναι για αυτό που κρύβουμε τα ονόματά μας. Είναι γι' αυτό που η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, έχει τη μυστικότητα της "Φιλικής Εταιρείας".

Είδαμε το πόσο εκδικητικό είναι το καθεστώς στην περίπτωση της εφημερίδας "ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ". Που με παρέμβαση του καθεστώτος, αφαιρέθηκε διαφήμιση της CYTA, ως μήνυμα για να σιωπήσει η εν λόγω εφημερίδα.


Ρε σύντροφοι, τι θα κάνουμε με την περιβόητη Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο; Πως απειλείς, πως εκβιάζεις και πως ρίχνεις λάσπη σε ένα ανώνυμο;

Το καθεστώς Χριστόφια τρομοκρατεί καθημερινά τους Κύπριους πολίτες. Εκβιάζει, συλλαμβάνει, μαυροπινακίζει, δυσφημίζει, δολοφονεί πολιτικά τους αντιφρονούντες.

Αυτό που εξοργίζει τον Άντρο Κυπριανού και τον Ευέλικτο Οδοστρωτήρα στην περίπτωση των blogs, είναι ότι εμάς, "τα αυτιά και τα μάτια του Κόμματος" ΔΕΝ μπορούν να μας βρουν. Μπορεί να πιθανολογούν ποιοι είμαστε, αλλά μάταια θα συνεχίσουν να μας ψάχνουν.

Και όσο δε μας βρίσκουν, δεν μπορούν να μας κάνουν κακό!



Στη φωτογραφία, ο συγγραφέας Π. Νεοκλέους, ένα από τα θύματα της Επαγρύπνησης και του σταλινικού μηχανισμού του καθεστώτος


Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ του Μάριου Δημητρίου, από τη "Σημερινή" 31/1/2010

«Στη μαύρη λίστα της Επαγρύπνησης»

Πανίκος Νεοκλέους: Ο ΑΚΕΛικός συγγραφέας που συγκρούστηκε με το κόμμα



Ο ΠΑΝΙΚΟΣ Νεοκλέους, αυτοπροσδιοριζόμενος «ιδεολόγος αριστερός», σε αντίθεση με τους «κατ’ όνομα αριστερούς» ηγέτες του ΑΚΕΛ που, όπως λέει, αγωνίζονται «μόνο για την καρέκλα».

Το τελευταίο πράγμα που περιμένει κανείς ν’ ακούσει από τον 64χρονο συγγραφέα του βιβλίου «Αγνοηθέντες 1974» Πανίκο Νεοκλέους, γνωστό και δραστήριο υπέρμαχο της επαναπροσέγγισης και της φιλίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, είναι ότι το ΑΚΕΛ, το πρωτοπόρο κόμμα αυτής της πολιτικής και γενικότερα η παρούσα Κυβέρνηση, αγνοεί συστηματικά τις πρωτοβουλίες του, που έχουν συχνά παγκύπρια και διεθνή διάσταση, αλλά και τον αντιμετωπίζει εχθρικά και προσβλητικά.

Κι όμως, αυτό ακριβώς καταγγέλλει ο κ. Νεοκλέους, συνταξιούχος εκπαιδευτικός - πρώην καθηγητής Μηχανολογίας σε Τεχνικές Σχολές - πρώην μέλος του ΑΚΕΛ με σπουδές με υποτροφία στη Μόσχα, αυτοπροσδιοριζόμενος «ιδεολόγος αριστερός», σε αντίθεση με τους «κατ’ όνομα αριστερούς» ηγέτες του ΑΚΕΛ που, όπως λέει, αγωνίζονται «μόνο για την καρέκλα».

Η απουσία της Κυβέρνησης
Ο Πανίκος Νεοκλέους κατονομάζει ως τελευταίο κρούσμα αυτής της συμπεριφοράς σε βάρος του, την άρνηση της Κυβέρνησης να επιχορηγήσει το πολύ επιτυχημένο βιβλίο του «Αγνοηθέντες 1974» και την «εκκωφαντική» σιωπή, αδιαφορία και απουσία της, τόσο για το ίδιο το βιβλίο όσο και για την ιστορική συνάντηση δύο από τους πρωταγωνιστές του, του Ελληνοκύπριου Γιάννη Μαραθεύτη και του Τουρκοκύπριου Φετχί Ακιντζί στη Λεύκα, στις 29 Αυγούστου 2009. Να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο άντρες βρέθηκαν αντιμέτωποι ως στρατιώτες στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στο πεδίο μάχης της Λεύκας, όταν ο Μαραθεύτης τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα που πυροβόλησε ο Ακιντζί.

Οι συναντήσεις των δύο πρώην εχθρών
Η αφήγηση του Γιάννη Μαραθεύτη για τη μάχη αυτή και για τον τραυματισμό του, περιλαμβάνεται στο μεταφρασμένο στην Τουρκική βιβλίο του Πανίκου Νεοκλέους. Τη διάβασε ο Φετχί Ακιντζί, που αναγνώρισε σε αυτήν τον εαυτό του και τον Ελληνοκύπριο στρατιώτη, που για 35 χρόνια νόμιζε πως είχε σκοτώσει. Ο Τουρκοκύπριος πρώην στρατιώτης τηλεφώνησε στον Πανίκο Νεοκλέους και τον παρακάλεσε να τον φέρει σε επαφή και να τον βοηθήσει να συναντήσει τον Γιάννη Μαραθεύτη, πράγμα που έγινε.. «Κανόνισα την πρώτη συνάντηση μεταξύ τους στις 6 Αυγούστου στην οδό Λήδρας, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων», μας είπε ο Πανίκος Νεοκλέους. «Ο Ακιντζί έφερε μαζί του και ένα δενδρύλλιο ελιάς, αγκαλιάστηκαν και μίλησαν σαν δυο παλιοί φίλοι». Η δεύτερη συνάντηση έγινε στην παρουσία δημοσιογράφων στις 29 Αυγούστου, στην κατεχόμενη Λευκωσία και στη συνέχεια με τη συνοδεία δεκάδων δημοσιογράφων απ' όλο τον κόσμο, στον τόπο του τραυματισμού του Μαραθεύτη, στη Λεύκα. Εκεί κατέθεσαν στεφάνι ελιάς η 7χρονη κόρη του Φετχί Ακιντζί και τα εγγονάκια του Πανίκου Νεοκλέους τεσσάρων και δύο χρονών, αντίστοιχα. Εικόνες από την εκδήλωση και τη συμφιλίωση των δύο πρώην εχθρών μεταδόθηκαν την ίδια νύχτα στο ΣΙΓΜΑ και στο ΡΙΚ, ενώ είχε εκτενή κάλυψη στις εφημερίδες, στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία
Από την εκδήλωση απουσίαζε η κυπριακή κυβέρνηση και όταν ρωτήσαμε σχετικά τον Πανίκο Νεοκλέους, μας παρέπεμψε σε σχετική επιστολή-διαμαρτυρία του προς τον Πρόεδρο Χριστόφια, στον οποίο γράφει μεταξύ άλλων: «Η όλη εκδήλωση ήταν ένας ύμνος στην ειρήνη και την επαναπροσέγγιση. Δυστυχώς και πάλι εντελώς απούσα η δική σας Κυβέρνηση. Ούτε ένα τηλεφώνημα από κανένα σας. Και, όμως, εσείς με κάθε ευκαιρία διατυμπανίζετε ότι είστε υπέρμαχος της ειρήνης και της επαναπροσέγγισης. Στον τόπο μας έχει συμβεί κάτι, που ίσως να είναι μοναδικό στον κόσμο. Εμείς σας δώσαμε ένα ισχυρότατο όπλο ενάντια στην τουρκική προπαγάνδα και εσείς το αφήσατε να περάσει ανεκμετάλλευτο. Δυστυχώς εσείς, για δικούς σας λόγους τους οποίους εγώ γνωρίζω καλά, αφήσατε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σας πληροφορώ ότι εμείς θα συνεχίσουμε την ωραία αυτή προσπάθεια. Εσείς μπορείτε να μείνετε και πάλι μακριά…». Όπως είναι γνωστό, λίγο αργότερα το Κίνημα Οικολόγων και Περιβαλλοντιστών οργάνωσε εκδήλωση τιμής για τον συγγραφέα και τους Ακιντζί και Μαραθεύτη, και την τελευταία στιγμή παρέστη σε αυτήν ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου «για λόγους σκοπιμότητας», όπως κατήγγειλε ο κ. Νεοκλέους.

Ο ανελέητος πόλεμος

Αλλά ποιοι είναι οι λόγοι που το ΑΚΕΛ «άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη»; Οι λόγοι, όπως μας είπε ο Πανίκος Νεοκλέους, πάνε πολύ παλιά τον Ιανουάριο 1991, όταν το ΑΚΕΛ του έκανε πρόταση να βάλει υποψηφιότητα για το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές. «Τους ευχαρίστησα, αλλά αρνήθηκα την πρότασή τους, γιατί, όπως τους εξήγησα, δεν θα μπορούσα να ευθυγραμμιστώ μαζί τους και να σιωπήσω, όπως κάνουν όλα τα στελέχη, σε περίπτωση που διαφωνήσω μαζί τους σε κάποιο ζήτημα. Στην αρχή προσπάθησαν να με μεταπείσουν, αλλά όταν είδαν ότι το εννοούσα, από τότε άρχισαν εναντίον μου έναν ανελέητο πόλεμο κατασυκοφάντησης και σπίλωσης. Έτυχε εκείνο το διάστημα να χωρίσω από τη σύζυγό μου και να φροντίζω μόνος μου τα δύο παιδιά μου, που ήταν τότε 16 και εννέα χρονών, και αντί να με βοηθήσουν οι σύντροφοι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής μου, με πολέμησαν αλύπητα, με κακολογούσαν ότι είμαι «πελλός» επειδή διαφωνούσα με το θεσμό του Ενιαίου Λυκείου και για άλλες απόψεις μου στα εκπαιδευτικά ζητήματα, για τα οποία αρθρογραφούσα συχνά στις εφημερίδες. Στη διάρκεια της υπηρεσίας μου στις Τεχνικές Σχολές, οργάνωνα εκθέσεις ζωγραφικής, εκδηλώσεις επαναπροσέγγισης με τους Τουρκοκυπρίους και άλλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες. Στη δεκαετία 1980, επειδή ήμουν ακόμα μέλος του ΑΚΕΛ όταν οργάνωνα τέτοιες εκδηλώσεις, έρχονταν με τα λουλούδια. Αλλά μετά το 1991 και την άρνησή μου να βάλω υποψηφιότητα, έπρεπε να μου ψήσουν το ψάρι στα χείλη».

«Τους βρίσκω πάντα μπροστά μου»
ΠΑΝΙΚΟΣ Νεοκλέους: «Από τη μέρα που έφυγα από το ΑΚΕΛ, ό,τι κάνω τους βρίσκω πάντα μπροστά μου. Εγώ δεν ήμουν ποτέ φανατικός, αν ήμουν φανατικός δεν θα έφευγα τελικά από το κόμμα. Ήμουν και είμαι ιδεολόγος, και πιστεύω μέχρι σήμερα ότι ο σοσιαλισμός είναι ένα καλό κοινωνικό σύστημα. Αλλά πρέπει να βρεθούν οι σωστοί ηγέτες να εφαρμόσουν το σοσιαλισμό, που είναι βασικά η διδασκαλία του Χριστού. Όμως η σημερινή ηγεσία του ΑΚΕΛ είναι αριστερή; Είδες εσύ ποτέ εκατομμυριούχους κομμουνιστές; Ε, δεν είναι λίγοι οι εκατομμυριούχοι κομμουνιστές στην Κύπρο. Ξέρω κομματικό στέλεχος που έχει ολόχρονα ενοικιασμένη σουίτα σε γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο. Πολλοί άνθρωποι με προσωπικότητα και τιμιότητα εγκατέλειψαν το κόμμα αυτό. Τα στελέχη πάντα φοβούνται την ελευθερία της γνώμης και πάντα ακολουθούν κατά γράμμα αυτά που λέει ο ηγέτης του κόμματος. Αν δεν το κάνεις, είσαι μαυροπινακισμένος και αν μπεις στη μαύρη λίστα της Επαγρύπνησης του ΑΚΕΛ, είσαι χαμένος, αλίμονο στη μοίρα σου κι αυτό προσπάθησαν να κάνουν μαζί μου».

«Στο στόχαστρο μερικών καιροσκόπων»

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ επιστολής ημ. 16 Σεπτεμβρίου 2009, του Πανίκου Νεοκλέους, προς τον Πρόεδρο Χριστόφια: «Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, είμαι ο Πανίκος Νεοκλέους. Ίσως να με θυμάστε όταν πριν από 46 τόσα χρόνια, σαν ενεργό μέλος της ΕΔΟΝ, επισκεπτόμουν το χωριό σας το Δίκωμο. Τότε ήμουν εγώ 18 χρονών και εσείς 17. Τότε με περιμένατε στο καφενείο του χωριού σας, για να κάνω κινηματογραφικές προβολές ενάντια στον πόλεμο στο Βιετνάμ. Όπως και τότε έτσι και στα επόμενα 38 χρόνια, δεν ήταν λίγες οι φορές που η ζωή μου κινδύνευσε για το κόμμα. Ίσως να θυμάστε τους αγώνες μου για την επαναπροσέγγιση μαζί με τους Τουρκοκύπριους καλλιτέχνες για 20 τόσα χρόνια, στα κατεχόμενα, στις ελεύθερες περιοχές, αλλά και στο εξωτερικό. Και πάλι η ζωή μου βρέθηκε σε κίνδυνο από τους εξτρεμιστές και στις δύο κοινότητες. Δυστυχώς, τα τελευταία 17-18 χρόνια βρέθηκα στο στόχαστρο μερικών καιροσκόπων μελών του κόμματος, οι οποίοι είτε από ζήλια, είτε από άλλα προσωπικά συμφέροντα με κυνήγησαν, με αποτέλεσμα να υποφέρω τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και την επαγγελματική».
ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αναδημοσίευση: Τεύκρος για το christofias-watch

Πώς το ΑΚΕΛ «στήριζε» Σπ. Κυπριανού και Τάσσο...

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου Κωστάκη Αντωνίου στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΙΝΗ", της 24ης Ιανουαρίου 2010, στο οποίο γίνεται αναφορά (υπενθύμιση προς τους γηραιότερους και ενημέρωση προς τους νεότερους) πώς πραγματικά το ΑΚΕΛ στήριζε τους προερχόμενους από το ΔΗΚΟ διατελέσαντες προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, τους αείμνηστους Σπύρο Κυπριανού και Τάσσο Παπαδόπουλο.



Πώς το ΑΚΕΛ υπονόμευε, διαχρονικά, τους προερχόμενους από το ΔΗΚΟ προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας


Πώς το ΑΚΕΛ «στήριζε» Κυπριανού και Τάσσο...

Με τον Κωστάκη Αντωνίου

Η Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ ξεκινούν από μια στρεβλωμένη και αυθαίρετη εμμονή: Όποιος κρίνει και επικρίνει τον Πρόεδρο Χριστόφια, υπονομεύει τον Πρόεδρο και τη διαπραγματευτική θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς. Εν ονόματι αυτής της δογματικής αντίληψης, το ΑΚΕΛ καλεί όλους να συμπαρασταθούν στον Πρόεδρο, να εγκρίνουν σιωπηρά ή φωναχτά τους όποιος χειρισμούς του και να συμφωνούν μαζί του. Θέλει, δηλαδή, να καταστήσει όλους τους αντιφρονούντες συνυπεύθυνους των όποιων επιπτώσεων προκύψουν από τους λανθασμένους χειρισμούς του Προέδρου και τις όποιες καταστροφικές εξελίξεις προκύψουν για την Κύπρο. Πέραν του ότι αυτή η δογματική αντίληψη του ΑΚΕΛ "όλοι με τον Πρόεδρο", "καθολική στήριξη των χειρισμών του" βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη δημοκρατική αρχή, η οποία όχι μόνο επιβάλλει τη διαφωνία, αλλά τη θεωρεί απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει έλεγχος και σύνθεση απόψεων, εκθέτει και το ίδιο το ΑΚΕΛ και το αναδεικνύει ως το δάσκαλο που δίδασκε και νόμο δεν κρατούσε.

Μέχρι και συνεργασία με τον ΔΗΣΥ επιστράτευσε το ΑΚΕΛ για ν' αναγκάσει τον Σπύρο Κυπριανού σε παράτηση! Ακούεις Μάρκο;


Η ιστορία βοά και διαψεύδει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του ΑΚΕΛ ότι τάχατες το κόμμα, όταν κυβερνούσαν άλλοι Πρόεδροι, τους συμπαραστεκόταν στους χειρισμούς τους και δεν τους υπονόμευε. Θυμούνται, άραγε, στο ΑΚΕΛ πόση «στήριξη» και «συμπαράσταση» έδωσαν στο Σπύρο Κυπριανού; Μα δεν υπάρχει στην πολιτική ιστορία τόση ύπουλη, άγαρμπη, εκθεμελιωτική υπονόμευση Προέδρου -και μάλιστα «συμμάχου» Προέδρου- από συνεργαζόμενο κόμμα. Υπενθυμίζουμε σε όσους δεν ενθυμούνται ότι, ενώ το ΑΚΕΛ συνδεόταν με συμμαχία με το Σπύρο Κυπριανού και το ΔΗΚΟ (Μίνιμουμ Πρόγραμμα 1983), σε μια φάση της συνεργασίας τους, το ΑΚΕΛ επειδή διαφώνησε με την πολιτική τού τότε Προέδρου, τον υπονόμευσε με κάθε μέσο και εργάστηκε, κρυφίως και φανερά, για την εκδίωξή του από την προεδρία. Έφθασε μέχρι του σημείου να συνάψει άτυπη συμμαχία με τον ΔΗΣΥ και να εγκρίνουν ψήφισμα στη Βουλή, με το οποίο καλούσαν το Σπύρο Κυπριανού να συμπορευτεί με την πολιτική της πλειοψηφίας, άλλως να παραιτηθεί. Ουσιαστικά το ΑΚΕΛ είχε κηρύξει έναν ύπουλο, και χωρίς ηθικό φραγμό, πόλεμο εναντίον του συνεργάτη του, με σκοπό να τον υποχρεώσει σε παραίτηση.

Αυτό είναι το ΑΚΕΛ, που σήμερα παριστάνει τον συνεπή προασπιστή κάθε Προέδρου της Δημοκρατίας και καλεί τα άλλα κόμματα να συμπαρασταθούν του Προέδρου Χριστόφια «για το καλό της κυπριακής υπόθεσης».



Κουφή στον κόρφο του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν η συνεργασία για 4.5 χρόνια με το ΑΚΕΛ και τον Χριστόφια


Όμως η υπονόμευση του Προέδρου Κυπριανού δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Άλλου είδους υπονόμευση επιχειρήθηκε και κατά του Τάσσου Παπαδόπουλου. Το ΑΚΕΛ πρότεινε την υπουργοποίηση δύο τουλάχιστον υπουργών υποστηρικτών του σχεδίου Ανάν. Και ενώ ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, και το Υπουργικό Συμβούλιο, είχαν ως πολιτική την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, οι δύο Υπουργοί του ΑΚΕΛ υπονόμευαν την πολιτική του Προέδρου και εμφανίζοντο σε πλατφόρμες του «Ναι» για να υποστηρίξουν το σχέδιο. Ακόμη και μετά τη συντριπτική απόρριψη του σχεδίου από τον κυπριακό Ελληνισμό, το ΑΚΕΛ δεν αισθάνθηκε την ευθιξία να αποσύρει αυτούς τους Υπουργούς από την Κυβέρνηση, αφού ξεκάθαρα και ανοικτά πλέον έρχονταν σε σύγκρουση με τη γραμμή του Προέδρου στο εθνικό θέμα αλλά και με το λαϊκό αίσθημα. Αν και αυτή ονομάζεται στήριξη του Προέδρου, τότε η λέξη στήριξη έχασε τη σημασία της. Αλλά και το γεγονός ότι τεσσεράμισι χρόνια το ΑΚΕΛ συγκυβερνούσε με έναν Πρόεδρο και άλειφε στο ψωμί του το μέλι της εξουσίας, και ξαφνικά, έξι μήνες πριν συμπληρωθεί η θητεία του, ανακάλυψε ότι διαφωνεί με την πολιτική του και τον εγκαταλείπει, ούτε και αυτό μπορεί να θεωρηθεί έντιμη πολιτική συμπεριφορά.

Τώρα, γιατί το ΑΚΕΛ δεν «υπονόμευσε» το Γλαύκο Κληρίδη και ο Δημήτρης Χριστόφιας αποδέχθηκε να γίνει μάλιστα και απεσταλμένος του, η εξήγηση είναι απλουστάτη: Συμφωνούσε με την πολιτική του. Εδώ και χρόνια, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ θητεύουν στην ίδια σχολή σκέψης όσον αφορά το Κυπριακό. Γιατί να πολεμούσε τον Κληρίδη, ο οποίος τους έφερε και το σχέδιο Ανάν, το οποίο ο σημερινός Πρόεδρος επικαλείται και ως σημείο αναφοράς;


Αστήρικτοι ισχυρισμοί

ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ, συνεπώς, το ΑΚΕΛ αυτούς τους αστήρικτους ισχυρισμούς ότι δήθεν δεν υπονόμευσε κανένα Πρόεδρο, ακόμη και αν διαφωνούσε με την πολιτική του και ας μην απαιτεί πιεστικά από τους διαφωνούντες με την πολιτική Χριστόφια να καταπιούν τις διαφωνίες τους, να μην εκθέτουν τις λανθασμένες επιλογές του και να μη διαφωτίζουν το λαό για τις επικίνδυνες εξελίξεις που θα φέρει η ακολουθούμενη πολιτική στο εθνικό θέμα. Οι καταστροφικές επιπτώσεις, ήδη άρχισαν να διαφαίνονται και είναι θέμα χρόνου, η Κύπρος να δρέψει τους πικρούς καρπούς μιας πολιτικής ψευδαισθήσεων. Το ΑΚΕΛ επιχειρεί αγωνιωδώς να αλιεύσει συνυπευθύνους, στη λανθασμένη πορεία που ακολουθεί, προβάλλοντας εύσχημες δικαιολογίες και επικαλούμενο την ανάγκη ενότητας. Κανένας, όμως, δεν είναι διατεθειμένος να καταστεί συνυπεύθυνος διά της σιωπής του. Το ΑΚΕΛ, όπως έστρωσε, θα κοιμηθεί και ό,τι έσπειρε, θα θερίσει. Η τραγωδία είναι ότι το βαρύτερο κόστος θα πληρώσει η Κύπρος και τους πικρότερους καρπούς θα γευθεί ο κυπριακός Ελληνισμός...


Σχόλιο:

Αυτόν τον Πρόεδρο προασπίζονται με νύχια και με δόντια κάποιοι δήθεν "Σπυρικοί" στο ΔΗΚΟ!

Αυτόν τον Πρόεδρο προασπίζεται ο "κύριος" Καρουφιάν και η συναπαρτσιά του...


Την αντιγραφή επιμελήθηκε ο Μόδεστος για το christofias-watch

Άντρο πας καλά;

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010


Στη φωτογραφία, σε στιγμιότυπο από την εκπομπή "Πρωτοσέλιδο", ο Άντρος Κυπριανού αποκαλύπτει τα συντονιστικά κέντρα της συνωμοσίας και ξεσκεπάζει τους δολοφόνους bloggers με τα πληκτρολόγια.

Σήμερα το πρωί είδαμε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.
Ο Άντρος Κυπριανού, καθόλου δεν έδειξε να έχει πρόθεση να ανασκευάσει τα όσα ανέφερε για επίδοξους δολοφόνους bloggers ή για συντονιστικά κέντρα.

Απέδειξε όμως, για ακόμη μια φορά, ότι έχει πάρει διαζύγιο με τη λογική.
Συγκεκριμένα:

1) Αντί να απολογηθεί ή να δείξει να αντιλαμβάνεται το πόσο παράλογες είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που εφευρίσκει συνέχεια, επανέλαβε το γνωστό "θα δώσουμε στοιχεία, όταν εμείς κρίνουμε". Σπουδαία "λογική"! Ρίχνουμε λάσπη εμείς του ΑΚΕΛ, αλλά στοιχεία δε δίνουμε προς το παρόν, αλλά "όταν κρίνουμε" (δηλαδή ποτέ!)

Ακόμη αναμένουμε τα στοιχεία για "τις συναντήσεις του Τάσσου με την ΕΟΚΑ Β" και για "την ενθάρρυνση της φυσικής εξόντωσης" Χριστόφια από τα blogs!¨
2) Ανέφερε (και τον ευχαριστούμε για τη διαφήμιση) ότι είδε τη φωτογραφία που του κάναμε χθες με το ζουρλομανδύα και ότι την απόλαυσε. Όπα ρε μεγάλε!

Έχετε ακούσει λογικό άνθρωπο να διασκεδάζει όταν βλέπει τον εαυτό του με ζουρλομανδύα;

Και μη μας πει κανείς ότι ο Άντρος καταλαβαίνει από χιούμορ, γιατί η σχέση του με το χιούμορ είναι όση και η σχέση του Αναστασιάδη με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκτοπισμενων ή όση και η σχέση του Χριστόφια με το σεβασμό στην αντίθετη άποψη!
Άντρο Κυπριανού, είναι δυνατόν να διασκεδάζεις όταν βλέπεις τον εαυτό σου με ζουρλομανδύα;

Πας καλά;;;;;
3) Αφού μας διαβάζει που μας διαβάζει, να λέει τα πράγματα σωστά. Δεν είμαστε stock-watch, αλλά christofias-watch. Δεν παρακολουθούμε μετοχές, αλλά τη διακυβέρνηση Χριστόφια. Δεν είμαστε εμπορευόμενοι, ούτε λαμόγια που συσχετίζουν ιδέες και ιδανικά με εταιρείες και μεγαλοdevelopers, όπως κάνει το κόμμα του Α.Κυπριανού. Είμαστε αδέσμευτοι παρατηρητές, με μόνο στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου μας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας


Στη φωτογραφία, τηλεθεάτριες της εκπομπής "ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ", παρακολουθούν τη συνέντευξη του Α.Κυπριανού!

4) Προσπάθησε να διαφημίσει την νέα εβδομαδιαία ακελοφυλλάδα του Κόκκινου Ιαβέρη, για να εισπράξει την παντελή άγνοια του παρουσιαστή για την ύπαρξή της! Α ρε Ιαβέρη, 1 μήνα την βγάζεις τη φυλλάδα, αλλά ακόμη παραμένετε στο περιθώριο! Όπως και το παραπαίον πληκτικοϋβριστικό nenekia.com.

5) Ανέφερε ότι το christofias-watch το διαχειρίζεται το Κυπριακό Ποντίκι και ό,τι αυτοί ξέρουν! Ρε μεγάλε, πέραν του ότι θα έπρεπε να αντιληφθείς μέχρι σήμερα ότι τη σελίδα μας τη διαχειρίζεται η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, θέλουμε να σου δώσουμε μια φιλική συμβουλή για τους διαδικτυακούς Επαγρυπνίτες σου: άλλαξέ τους, γιατί δεν έχουν υπόθεση!

6) Επέμενε για τα συντονιστικά κέντρα εναντίον του Χριστόφια, λέγοντας ότι έχουν διεύθυνση που συναντώνται οι "συνομώτες"! Μήπως Άντρο είναι εδώ, στα γραφεία της Επιτροπής η διεύθυνση του "Συντονιστικού Κέντρου";

7) Κατέφυγε, για να αιτιολογήσει τον "κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο Χριστόφιαw με εξόντωση από τα blogs", που αλλού, στο προσφιλές στους ΑΚΕΛικούς ΕΛΑΜ, λέγοντας περίπου ότι αναβιώνει η ΕΟΚΑ Β! Βεβαίως, το ρόλο του ΕΛΑΜ και την υπόγεια σχέση του με το ΑΚΕΛ, εμείς σας τον αποκαλύψαμε εδώ και αρκετούς μήνες: το ΕΛΑΜ υπάρχει για να δικαιολογεί το ΑΚΕΛ και αντίστροφα.


8) Μίλησε για κοινά επιχειρήματα των συντονιζόμενων. Συγνώμη κ. Κυπριανού, για την Πλατφόρμα του ΝΑΙ, ακούσατε ποτέ; Έχουν πολλή διαφορά οι αρλούμπες του Κωστακόμπλεξ από τις αρλούμπες της Γκιούροβα; Τα "επιχειρήματα¨ του Χατζηγεωργίου από αυτά του Πουργουρίδη; Δεν είναι στη Χαραυγή που αρθρογραφεί ο Άγγλος πρωθυπουργός; Έχει πολλές διαφορές ο Μαγάριος Δρουσιώτης με το Μιχάλη Μιχαήλ της αποτυχημένης ακελοφυλλάδας "Γνώμη";


Τόσο δύσκολο σας είναι να καταλάβετε ότι η κοινή γνώμη, σας καταδικάζει σχεδόν παμψηφεί, με εξαίρεση κάποια ακραία νενέκια και κάποιους βολεμένους κολαούζους σας; Θέλουμε και συντονισμό για να πούμε όχι στο ξεπούλημα της πατρίδας μας, στην εκ περιτροπής προεδρία και στους 50,000 έποικους;

Θέλουμε κάποιον να μας συντονίζει για να αντιλαμβανόμαστε πόσο αντιδημοκρατικό είναι το καθεστώς και πόσο παράλογος και φαντασιόπληκτος συνωμοσιολόγος είσαι εσύ;

Θέλουμε και συντονιστή, για να καταλάβουμε, ότι ο Κατσουρίδης είναι πολύ καλύτερός σου και ότι εσύ επιβλήθηκες στο ΑΚΕΛ από το Χριστόφια, για να μην ηγείται του ΑΚΕΛ, κάποιος με προσωπικότητα που δε θα είναι yesman του Προεδρικού;


ΞΑΝΑΡΩΤΑΜΕ ΑΝΤΡΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:




ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;; ΠΑΣ ΚΑΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Τερέντιος για το christofias-watch

Ζάβαλλε μου, γιατί δεν παραιτείται;

Επροσπάθησε να το παίξει αυτοκράτορας, εν του εφκήκεν.
Επροσπάθησε να το παίξει πρόεδρος, σάστα τζιαι ΄γύρασιν.
Επροσπάθησε να το παίξει καλός, 'επιάσαν του τον κώλο του'.
Τωρά δοκιμάζει να το παίξει εσταυρωμένος πέρκει το λυπηθούμε.

Δεν χρειάζονται πολλά πολλά εισαγωγικά....

Ποιος είναι ο πρόεδρος, συγγνώμην Πρόεδρος, γνωρίζουμε...

Τι πρεσβεύει ξέρουμε...

Πόσο δημοκράτης είναι έδειξεν το...

Πόσο αντιιμπεριαλιστής το παίζει είδαμεν το...

Ποιοί εν οι φίλοι και οι σύντροφοι του είπε μας το που μόνος του...

Το όνειρο του: λύση να 'ναι τζι ότι να 'ναι βρε αδερφέ...

Στόχος του: να τον λυπηθούμε, να τον λύσει η μίλλα μας, να του αναγνωρίσουμε τις γενναίες προσφορές, να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κάτω κάτω.

Δύο άρθρα που λένε πολλά...

Από τη μια ο πρόεδρος να κλαιέται δημόσια πως κουβαλά σταυρό (ζάβαλλε μου) ... και από την άλλη ο ίδιος να φτιάχνει το σταυρό του μόνος του και να δίνει τα καρφιά στον Ταλάτ να τον σταυρώσει.

Δεν κατάλαβε όμως ότι το σταυρό τον κουβαλά για να σταυρώσει ένα ολόκληρο λαό και όχι, βέβαια, τον εαυτό του. Αυτός θα είναι και πάλι πρόεδρος, εκ περιτροπής έστω, και θα περάσει στην ιστορία ως ο πρόεδρος της λύσης (ε ρε μεγαλεία!).

Έφτιαξε λοιπόν το σταυρό, τον πήρε στους ώμους και τον κουβαλά. Μην τον λυπάστε, δεν χρειάζεται βοήθεια. Τον βοηθούν πολλοί καλοθελητές. Έχει μαζί του το Νίκο Αναστασιάδη, τον Αντρίκκο Κυπριανού, τον Μάριο Κάρογιαν Καρουφιάνο, τον δημοσιογράφο της Χαραυγής Γκόρντον Μπράουν, την Πραξούλλα, τους Χατζηαποτέθκιους και τους θκυό, τον Anef - Ηλικιακό Ρατσιστή, τον διαδικτυακό μπάτσο του Astra, τον Κωστακόμπλεξ, το Μαγάριο και άλλους πολλούς.

Τώρα του έστειλαν και ενισχύσεις οι φίλοι μας από το εξωτερικό. Αυτοί που χάρη στις γενναίες του προσφορές μας έβγαλαν από την απομόνωση που ήμασταν ... ο Τάσσος φταίει- για να μην ξεχνιόμαστε.

Έτσι με την βοήθεια του Μπάν Κι Μούν ο σταυρός θα φτάσει σίγουρα και ασφαλισμένα στον προορισμό του. Δεν θα επιτραπεί να τον εμποδίσουν τα 'σκοτεινά κέντρα συνομωσίας' που ονειρεύεται εκεί στην Αθαλάσσα όπου παραθερίζει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ.

Η ευκαιρία εχάθηκεν, το πουλλίν επέτασεν. Υπήρξε χρονικά η στιγμή που μπορούσε απλά να πετάξει το σταυρό και να το βάλει στα πόδια. Η στιγμή που ο δήμιος του τον μαστίγωνε ανελέητα, ήταν η στιγμή που δεν θα τον κατηγορούσε κανένας.

Τώρα ας πάψει το κλάμα... δεν τον λυπάται κανείς.

Αν δεν αντέχει ας παραιτηθεί, χάρη θα μας κάνει...




'Το Γινάτιν του εσταυρωμένου Χριστόφια και ο Γολγοθάς'

Αντιστάσεις - εφημερίδα Σημερινή - 28/01/2010

Του Σάββα Ιακωβίδη


"Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χριστόφιας είναι ένας γνήσιος μαρξιστής-λενινιστής. Είναι εκ γεννήσεως, εκ πεποιθήσεως και εξ ιδεολογίας κομμουνιστής. Το διασάλπισε άλλωστε δημόσια, όταν είπε ότι κομμουνιστής γεννήθηκε και κομμουνιστής θα πεθάνει.

Διεκδίκησε και κέρδισε την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όποιος αναλύσει τις δηλώσεις και τις ομιλίες του, αυτές εμπεριέχουν ισχυρό το στοιχείο του συνθήματος, που υποβάλλει στο λαϊκό υποσυνείδητο τις θέσεις, που ο Δ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ θέλουν να διοχετεύσουν στους πολίτες. Ο Β.Ι. Λένιν έλεγε: «Θαυμαστά, γοητευτικά, μεθυστικά συνθήματα χωρίς καμία βάση - να η πεμπτουσία της επαναστατικής έκφρασης». Την περ. Κυριακή, μιλώντας στο περιθώριο των εγκαινίων της νέας πτέρυγας και των μουσείων της Ιεράς Μονής Αγίων Ραφαήλ και Μαρίνας, στην Ξυλοτύμπου, ο Δ. Χριστόφιας ευχαρίστησε για τη στήριξη που του παρέχεται για να συνεχίσει «αυτό το φοβερά δύσκολο και ψυχοφθόρο έργο, που συνίσταται στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, επανένωση της πατρίδας μας, λύτρωσης και δικαίωσης του λαού μας».

Πρόσθεσε πως «είναι ένας σταυρός, τον οποίο έλαχε να μου φορτώσει ο κυπριακός λαός αυτή την περίοδο, για να βαδίσω και εγώ τη δική μου απόσταση προς τον Γολγοθά. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι, παρ’ όλες τις δυσκολίες, διαθέτω όλη τη θέληση, το γινάτι αν θέλετε, το οποίο χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική αδιαλλαξία και τις όποιες μεθοδεύσεις». Ας προσεχθούν οι λέξεις και οι φράσεις: «Φοβερά δύσκολο και ψυχοφθόρο έργο», «επανένωση, λύτρωση και δικαίωση». Και εξ αυτών, ο σταυρός που του φόρτωσε(!) ο κυπριακός λαός, ώστε να βαδίσει τη δική του απόσταση προς το Γολγοθά. Οι εικόνες που σχηματίζονται στο λαϊκό υποσυνείδητο είναι, από τη μια, εκείνες των δυσκολιών, μέχρι να επέλθει η επανένωση, η λύτρωση και η δικαίωση. Από την άλλη, είναι η ισχυρή εικόνα ενός εσταυρωμένου, καταματωμένου, φραγγελωμένου Χριστόφια, που ο λαός του φόρτωσε το σταυρό για να διανύσει τη δική του απόσταση προς το Γολγοθά. Αλλ’ αντί της σταύρωσης, ο Δ. Χριστόφιας υπόσχεται ότι «με γινάτι και θέληση, θα αντιμετωπίσει την τουρκική αδιαλλαξία».

Με βάση τις πιο πάνω δηλώσεις, κάποιος ευφάνταστος συγγραφέας θα μπορούσε να συγγράψει ένα δακρύβρεκτο ανάγνωσμα για έναν λαϊκό ήρωα, τον Δημήτρη Χριστόφια, που ως νέος Ιησούς φορτώνεται το σταυρό της λύσης του Κυπριακού και ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά. Αλλ’ ο Δ. Χριστόφιας δεν είναι ένας νέος… Ιησούς. Είναι ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος επιφορτίστηκε από το λαό ένα ρόλο: Να κυβερνήσει σοβαρά και υπεύθυνα τον τόπο, και να αντιμετωπίσει την τουρκική αδιαλλαξία. Ποια είναι η πολιτική του για εξουδετέρωση της τουρκικής αδιαλλαξίας; Όσα ο Πρόεδρος έκανε μέχρι σήμερα δεν την ανακόπτουν, την αποθηριώνουν: Μονομερής ευελιξία, χημεία με τον Ταλάτ, κυπριοποίηση της λύσης, αποενοχοποίηση της Τουρκίας, αποδιεθνοποίηση του Κυπριακού, μονομερείς γενναίες προσφορές διά της αποδοχής της αντιδημοκρατικής εκ περιτροπής προεδρίας, της παραμονής 50.000 εποίκων. Το χείριστο: Ασυγκάλυπτη επιστροφή στο σχέδιο Ανάν.

Και τώρα, η άφιξη του ΓΓ του ΟΗΕ. Να κάνει τι, ο Μπαν Κι-Μουν; Προφανώς να βοηθήσει τον καταποντιζόμενο Ταλάτ, να στηρίξει τον Χριστόφια και να πετύχει κωδικοποίηση συγκλίσεων, αν υπάρχουν, που θα εμφανιστούν από τον ΟΗΕ ως «τεχνητή πρόοδος για δημιουργία εντυπώσεων», κατά τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, για συνέχιση λαθροβιουσών συνομιλιών.
Αν ο Δ. Χριστόφιας δεν αντισταθεί, έστω και τώρα, θα παγιδευτεί και θα εγκλωβιστεί, με τη συνέργεια των φίλων του Βρετανών και τότε, ναι, θα σταυρωθεί πολιτικά. Και η Κύπρος θα βαδίσει προς ένα νέο Γολγοθά."

Στη φωτογραφία συνδικαλιστής της ΠΕΟ τσιμεντώνει το ΝΑΙ.
Κτίζει τη βάση όπου θα τοποθετηθεί ο σταυρός.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ο πρόεδρος έχασε την εμπιστοσύνη μας

Σημερινή - 28/01/2010

Του Πέτρου Θ. Παντελίδη


"Ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει πια απολέσει οριστικά την εμπιστοσύνη όσων ακόμη δεν αποδεχόμαστε το σχέδιο Ανάν και έχει κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της πλατφόρμας του ΝΑΙ. Τώρα η προσπάθειά τους είναι να μειώσουν την πλειοψηφία του 76% του λαού που ψήφισε ΟΧΙ και να αυξήσουν τη μειοψηφία του 24% του ΝΑΙ, ώστε να ξεπεράσει το 51% για να τσιμεντώσουν το ΝΑΙ, με ένα σχέδιο παρόμοιο ή και χειρότερο από το σχέδιο Ανάν. Γίνεται πια μια ανοικτή επίθεσή εναντίον μας, με την ύβριν ότι δεν θέλουμε λύση και προτιμούμε τη διχοτόμηση, επειδή κρατούμε ακόμα την αξιοπρέπεια του ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν. Μας κατηγορούν, μάλιστα, ότι μόνο εμείς μιλούμε για το σχέδιο Ανάν, ενώ για τους ιδίους είναι σημείο αναφοράς και σύγκρισης των προτάσεων για τη λύση.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, πριν από τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, μας εξαπάτησε και τώρα μας κοροϊδεύει. Μας βρίζει κιόλας, χαρακτηρίζοντας την επιμονή μας να λέμε ΟΧΙ σε ανανικές λύσεις, ως επιθυμία για μη λύση και διχοτόμηση.


Οι πιο πάνω διαπιστώσεις δεν είναι απλές προσωπικές απόψεις. Είναι διαπιστώσεις που στηρίζονται και εξάγονται από γεγονότα, δηλώσεις και ενέργειες του Προέδρου Χριστόφια.


1. Παρέβη ο ίδιος τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και παρέκαμψε τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου. Την αντικατέστησε με τη συμφωνία της 23ης Μαΐου, που άνοιγε το παράθυρο της επαναφοράς του σχεδίου Ανάν και της λύσης δυο κρατών.


2. Ξεκίνησε τις συνομιλίες χωρίς να συμφωνηθεί η κοινή βάση για τη μορφή της λύσης. Τούτο αποδεικνύεται από τις τελευταίες προτάσεις της Τουρκίας. Ο Πρόεδρος τις χαρακτήρισε απαράδεκτες, δεν τις επέστρεψε ως απαράδεκτες, αλλά τις άφησε στο τραπέζι, για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με «ελεύθερη συζήτηση».


3. Τώρα ένα μέρος των διαπραγματεύσεων γίνεται για να πείσουμε τον Ταλάτ να αποδεχθεί την εκ περιτροπής προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο, θέσεις που αποτελούσαν απαίτηση της τουρκικής πλευράς, και τώρα τους παρακαλούμε να τις αποδεχθούν.


4. Έβαλε στο τραπέζι τις προτάσεις της Τουρκίας για εκ περιτροπής προεδρία και σταθμισμένη ψήφο, και ισχυρίζεται ψευδώς ότι τις αποδέχθηκε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, επειδή, λέει, στη σύνοψη του Εθνικού Συμβουλίου δεν υπήρχε πρόταση για απόρριψη της εκ περιτροπής προεδρίας του ανίσχυρου προεδρικού συμβουλίου του σχεδίου Ανάν.


5. Ο πρωτοσύμβουλός του στις διαπραγματεύσεις έχει δηλώσει ότι διαπραγματεύεται και θεωρεί επιτυχία του αλλαγές στις πρόνοιες του σχεδίου Ανάν.


6. Ο ίδιος ο Πρόεδρος επανέφερε πανηγυρικά ως βάση λύσης το σχέδιο Ανάν, συγκρίνοντας τις τουρκικές προτάσεις με τις πρόνοιες του σχεδίου Ανάν, στην επιστολή του προς τις ξένες κυβερνήσεις.


Τα πιο πάνω είναι γεγονότα που αποδεικνύουν ότι ο Πρόεδρος μάς ξεγέλασε και μας λέει ψέματα. Με βάση τα πιο πάνω γεγονότα, μπορούμε να κάνουμε και τις πιο κάτω υποθέσεις:


1. Ο Πρόεδρος εργάζεται για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ, όπως δήλωσε το 2004. Για τούτο μιλά για όσους «δεν θέλουν λύση και προτιμούν τη διχοτόμηση».


2. Υποθέτουμε πως στις ενδοκυπριακές συνομιλίες οι εξελίξεις προχωρούν ερήμην του λαού και του Εθνικού Συμβουλίου σε μιαν απαράδεκτη λύση, με την οποία θα μας αιφνιδιάσει και θα μας εκβιάσει με ψεύτικα διλήμματα. Πώς αλλιώς εξηγείται η για 25 ώρες «ελεύθερη συζήτηση» για τη διακυβέρνηση και μάλιστα ύστερα από υποβολή απαράδεκτων προτάσεων της Τουρκίας; Τι συζητούσαν «ελεύθερα» για 25 ώρες, αφού το ίδιο θέμα το συζητούσαν για 16 μήνες;

Τα γεγονότα δεν μπορούν να διαψευσθούν. Οι υποθέσεις που κάνουμε μπορεί να διαψευσθούν. Μακάρι να διαψευσθούν, για να σωθεί η Κύπρος."


Για το Χριστόφιας Watch

Ευρυβιάδης

Νέες κοτσάνες του Α. Κυπριανού! Σινάξετέ τον!

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Αδίστακτοι bloggers δολοφόνοι με τα πληκτρολόγια! Επίδοξοι εξοντωτές του Μεγάλου Ηγέτη! Συντονιστικά Κέντρα της Μεγάλης Συνομωσίας! Που θα μου πάτε; Κικιρίιιιιιικοοοοοο!!!!!


Ακελόπουλα, ο εγκάθετος του Χριστόφια ως ηγέτης σας, έχει ξεφύγει!!!!

Και μας κάνει να αναρωτιόμαστε:
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ;

ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ;

Μετά από την κοτσάνα επί προεκλογικής περιόδου ότι ο Τάσσος είχε επαφές με την ΕΟΚΑ Β (η οποία, κατά τον επικείμενο τότε εγκάθετο, ξανασυστάθηκε το 2008 για να συναντιέται με τον Τ. Παπαδόπουλο!), μετά τις καθημερινές προπαγανδιστικές μπαρούφες ότι οι συνεργάτες του Χριστόφια στην κυβέρνηση εμποδίζουν τη λύση και θέλουν τη διχοτόμηση, μετά και την πρωτοφανή για τα πολιτικά δεδομένα δήλωση ότι "bloggers ενθαρρύνουν τη φυσική εξόντωση του Χριστόφια"¨, τώρα μιλά για ένα αόρατο "Συντονιστικό Κέντρο" εναντίον του Δ. Χριστόφια!!!!!

Μάλιστα τα κοπέλια της Χαραυγής, σπεύδουν να προβάλουν τη νέα γκάφα ολκής του Γ.Γ. τους, κάτι σαν τους υπήκοους στο παραμύθι, που έκαναν ότι θαύμαζαν τα "καινούρια ρούχα" του γυμνού αυτοκράτορα.

Στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει αυτόν που τον εγκατέστησε στη θέση του Γ.Γ. του κόμματος, τον ήδη πάσχοντα από αυτοκρατορικά σύνδρομα Δ. Χριστόφια, ο Α.Κυπριανού, μετατρέπεται σε μέγα Θεωρητικό της Συνομωσιολογίας στην Κύπρο.



Ακελόπουλα, ο "Ηγέτης" σας έχει ξεφύγει!

Αδίστακτοι δολοφόνοι bloggers με όπλα τα πληκτρολόγιά τους αδίστακτοι εγκληματίες που μοιράζουν φυλλάδια και πρέπει να διακριβωθούν τα στοιχεία τους, σκοτεινά συντονιστικά κέντρα, είναι μόνο ένα μικρό μέρος της σταλινικής προπαγάνδας του καθεστώτος Χριστόφια, στην οποία ο Άντρος Κυπριανού, μετατρέπεται σε ένα νέο Μπερία (αρχηγός των σταλινικών υπηρεσιών ασφαλείας NKVD)!

Πρωταθλητής της κοτσάνας και των θεωριών συνομωσίας, σε ένα αδίστακτο και αντιδημοκρατικό καθεστώς!

ΑΝΤΡΟ ΠΑΣ ΚΑΛΑ; ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;

Τερέντιος για το christofias-watch

ΠΟΙΟΣ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΙΑ;

Άμα πει ο Οδοστρωτήρας να αρκέψει το ραφτίν, εννά δείτε αν θα μας κάμνετε τους έξυπνους ρε επιτροπούθκια!


Θυμάστε φυσικά την κοτσάνα Α. Κυπριανού, περί φυσικής εξόντωσης του Ευέλικτου από τα blogs.

Μετά και τις διαδικτυακές απειλές εναντίον χρηστών του facebook, από καθεστωτικούς οπαδούς, είναι πλέον εμφανές, ότι η βία είναι ίδιο γνώρισμα του καθεστώτος και των οπαδών του και όχι δικό μας.

Εμείς είμαστε ενάντια στη βία. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για το καθεστώς.

Σχετικό και το δημοσίευμα της Μικαέλλας Λοΐζου, αγαπημένης δημοσιογράφου της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο.

Σημερινή 27/1/2010

Φυσική εξόντωση, κεφάλαιο δεύτερο

Θυμάστε όταν κατά τη συζήτηση των προϋπολογισμών ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού φρόντισε να… ενημερώσει το παγκύπριο ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας απειλείται με φυσική εξόντωση από κάποιους μπλόγκερ στο διαδίκτυο; Ο κ. Κυπριανού τότε δεν είχε προσκομίσει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο και ούτε η Αστυνομία είχε εξαγγείλει ότι διερευνά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι μπλόγκερ τότε διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αλλά ουδέποτε έλαβαν μια συγγνώμη από τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

Όμως, όπως προκύπτει από ανάρτηση της περασμένης Κυριακής του μπλογκ christofias-watch, οι χρήστες του διαδικτύου είναι που απειλούνται με φυσική εξόντωση από το ίδιο το ΑΚΕΛ και τους οπαδούς του Προέδρου Χριστόφια! Μάλιστα, σε αντίθεση με τον κ. Κυπριανού, που έριξε την «βόμβα» του ατεκμηρίωτα, οι εν λόγω μπλόγκερ συμπεριλαμβάνουν στην ανάρτησή τους και οπτική παράθεση των απειλών (screenshot).

Όπως καταγγέλλει το christofias-watch, ο διαχειριστής του γκρουπ «Να παραιτηθεί ο Δημήτρης Χριστόφιας» στο facebook, δέχθηκε απειλή από το διαχειριστή του γκρουπ «Ομάδα Στήριξης Δημήτρη Χριστόφια», δύο, μάλιστα φορές (σ.σ. στα screenshots φαίνονται και τα πλήρη ονόματα των εμπλεκομένων, σε περίπτωση που θέλει να ρίξει μια ματιά η Αστυνομία). Την πρώτη φορά, ο οπαδός του Δημήτρη Χριστόφια έγραψε στον διαχειριστή του αντιπολιτευτικού γκρουπ: «Ζητώ να αποσύρεις την ομάδα που δημιούργησες ‘Να παραιτηθεί ο Δημήτρης Χριστόφιας’. Αν δεν γίνει εντός 24 ωρών, θα υπάρξουν συνέπειες. Ευχαριστώ. Από το ΑΚΕΛ». Μετά που ο αγγελιοφόρος του ΑΚΕΛ εισέπραξε άρνηση από το συνομιλητή του και αφού μεσολάβησε μία συζήτηση περί ελευθερίας του λόγου, ο κύριος που υπέγραφε εκ μέρους του ΑΚΕΛ επανήλθε, λέγοντας «τότε να σωρώψεις τα ρουφιανόπαιδα που βρίζουν στην ομάδα που έκανες. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»!

Μήπως, κ. Κυπριανού, θα θέλατε να ξανασυζητήσουμε τα περί φυσικής εξόντωσης και διαδικτύου τώρα, που βρέθηκαν πρόχειρα και κάποια αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση του καθενός; Ή προτιμάτε να το ξεχάσετε καλύτερα, μιας που ο εν λόγω κύριος υπογράφει εκ μέρους του κόμματος του οποίου ηγείστε;

ΜιΛο

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: ΠΟΙΟΙ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΙΑ;

Επιμέλεια: Πράξανδρος για το christofias-watch

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ DOWNER ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Hello mates! Είδετε αγάπη που σας έχω!!! ‘Εφερά σας το Γ.Γ. να σας βοηθήσει. Θα τσιμεντώσουμε την εκ περιτροπής προεδρία, που αναγκάστηκε ο καημένος ο Ταλάτ να αποδεχτεί. Οχι, μη φοβάστε, δεν είναι ενδιάμεση συμφωνία. Ενδιάμεσο τσιμέντωμα είναι.


A και πριν ξεχάσω: Πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι που γυρόν τον Ταλάτ, για να μη βγει ο κακός Έρογλου!


Δημήτρης Χριστόφιας: Ο αυτοκράτορας είναι γυμνός! Και μόνος....

Ο wannabe αυτοκράτορας Δ. Χριστόφιας, είναι γυμνός, απομονωμένος και έξω φρενών!


O Δ. Χριστόφιας, εκλέγηκε Πρόεδρος μέσα σε πολύ ευνοϊκές για τον ίδιο συνθήκες.

Τα δύο κύρια κόμματα που υποστήριξαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο, τον στήριζαν. Η αντιπολίτευση του Ν. Αναστασιάδη τον στήριζε. 70% σύμφωνα με δημοσκοπήσεις είχε θετική γνώμη για αυτόν.

Ήταν προφανές ότι ο κυπριακός λαός, του συγχώρεσε το παραστράτημά του υπέρ του ΝΑΙ το 2004, αφού ο ευέλικτος Χριστόφιας, έστω την υστάτη είπε έστω ένα τυπικό "ΟΧΙ".

Επιπλέον είχε παραλάβει μία Κύπρο σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση, μετά το οικονομικό θαύμα της πενταετίας Τ. Παπαδόπουλου και το κυριότερο: ΔΕΝ είχε κληρονομήσει το Σχέδιο Ανάν, αλλά τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, που επέτρεπε επαναδιαπραγμάτευση εξ' υπαρχής.

Όμως, "αρχή άνδρα δείκνυσι" λέει το ρητό και ο Δ. Χριστόφιας κατάφερε το ακατόρθωτο: μέσα σε δύο χρόνια, οι χειρισμοί του να τυγχάνουν σχεδόν καθολικής αποδοκιμασίας, ακόμη και από μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του δικού του κόμματος. Συνεχείς δημοσκοπήσεις το αποδεικνύουν.

My God Christofias! How did you manage to turn everyone against you? (Gordon Brown-Αρθρογράφος Χαραυγής)


Κάπως έτσι τα κατάφερε:

-> Με υποχωρήσεις στο Κυπριακό, παραχωρώντας γη και ύδωρ στην Τουρκία (50,000 έποικοι, εκ περιτροπής προεδρία, Λιμνίτης, παραμερισμός της 8ης Ιουλίου, Λήδρας, κριτήρια στο περιουσιακό κ.α.). Υποχωρήσεις που σε μεγάλο βαθμό αποδείχτηκαν ότι είχαν στόχο και τη διαιώνιση της κατοχής της εξουσίας από το ΑΚΕΛ!!!!!

-> Με επίρριψη ευθυνών στους συμπατριώτες του Ελληνοκύπριους αντί στην Τουρκία

-> Με τον αυταρχικό αποκεφαλισμό του Ν. Κατσουρίδη, ο οποίος ελέγχει μεγάλη μερίδα του ΑΚΕΛ και ο οποίος είχε συμβάλει τα μέγιστα στον αποκλεισμό του Τ. Παπαδόπουλου και στην υπερψήφιση του Χριστόφια από το ΑΚΕΛ



Ο Δ. Χριστόφιας έχει απομείνει τόσο μόνος, που ακόμη και για τη στήριξή του από τον Καρατζαφέρη, τον οποίο μέχρι πρότινος οι ΑΚΕΛικοί αποτελούσαν ακροδεξιό και φασίστα, η Χαραυγή σήμερα πανηγυρίζει!

--> Με εξύβριση συνεργατών του στην κυβέρνηση, με αλαζονικές συμπεριφορές των συμβούλων του και των εγκάθετών του στο ΑΚΕΛ

--> Με επίθεση στην Παιδεία και την Άμυνα

--> Με οικονομικές ατασθαλίες, όπως το θέμα "OCEAN TANKERS", αλλά και η διαπλοκή Προεδρικό-Μ.Νεοφύτου-Ομόνοια, δηλαδή η έμμεση διοχέτευση κρατικών πόρων στην ομάδα του ΑΚΕΛ, ούτως ώστε να γίνεται προσπάθεια ποδηγέτησης των μαζών μέσω του ποδοσφαίρου

--> Με παντελή αδυναμία διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, με αλόγιστες παροχές (ενίοτε ακόμη και σε εκατομυριούχους)



Γκόρντον Μπράουν - Μεχμέτ Αλί Ταλάτ: από τους ελάχιστους που σήμερα στηρίζουν το Δ. Χριστόφια


--> Με κατάχρηση του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού

-> Με συλλήψεις αντιφρονούντων, με πνευματική τρομοκρατία, με κομματικό κράτος, με μαυροπινακισμό πολιτικών αντιπάλων

Ο κατάλογος είναι ατέλειωτος.

Σήμερα, ο Δ. Χριστόφιας, βρίσκεται στο ναδίρ της δημοτικότητάς του. Το καθεστώς του παραπαίει και η λαϊκή αγανάκτιση εναντίον του μεγαλώνει. Ενδεικτική η δημιουργία group στο facebook, που μέσα σε ελάχιστες μέρες, έχει μαζέψει 2000 μέλη που ζητούν την παραίτηση του Δ. Χριστόφια.

Οι συνεργάτες του δεν τον εμπιστεύονται, ο κόσμος δεν τον εμπιστεύεται, ακόμη και ο Νενέκος Αναστασιάδης δεν τον στηρίζει πλέον.

Ο αλαζονικός Χριστόφιας, με τα αυτοκρατορικά σύνδρομα, έχει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, καταφέρει να είναι σήμερα: τραγικός, γυμνός και μόνος!


Ρίμαχος για το christofias-watch

«ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗ ΜΙΣΗ» - ΜΕΡΟΣ Α’

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010



Το ΑΚΕΛ, ένας από τους
κυριότερους εργοδότες στο νησί μας, με πολλές επιχειρήσεις και με το διακρατικό εμπόριο με τις ανατολικές χώρες στα χέρια του, το κόμμα της διείσδυσης και όχι της πάλης, ανύπαρκτο στον αντιαποικιακό αγώνα του ’55 – ’59, στον αντιχουντικό αγώνα, ανύπαρκτο και στον αντικατοχικό αγώνα και από τους βασικούς πρωθητές της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού, με αυτό το σύνθημα διαχρονικά προσπαθεί να αποποιηθεί των όποιων ευθυνών του για τη σημερινή κατάσταση, και να ρίξει ολοκληρωτικά την ευθύνη σε όλους τους άλλους.


Επειδή το προσωπείο που θέλει να παρουσιάσει, το ιστορικά καθαρό, αποτελεί προπαγάνδα, προς
αποκατάσταση της ιστορικής πραγματικότητας, παρατίθενται αποσπάσματα από δηλώσεις και ομιλίες στελεχών του:



Κυπριακέ λαέ,
Η Κ.Ε. του Ανορθωτικού Κόμματος του Εργαζομένου Λαού καλεί κάθε οργανωμένο και ανοργάνωτο τμήμα του Ελληνικού Κυπριακού Λαού – Εκκλησία, Πολιτικά Κόμματα, Εργατικές Οργανώσεις, Επαγγελματικούς Συνδέσμους, Αγροτικές Ενώσεις, Οργανώσεις Γυναικών, Φιλανθρωπικούς, αθλητικούς και άλλους εκπολιτιστικούς Συνδέσμους – να ορθωθή και με μια φωνήνα απαιτήση από τον αντιπρόσωπο του υπουργού, [σερ Κόσμο Πάρκινσον, αντιπρόσωπο του Υπουργού Αποικιών] εκείνο που για τόσα χρόνια διψά και στερείται –
την Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα.
Εμπρός όλοι στο ιερό καθήκο για την Εθνική Αποκατάσταση.

ΑΚΕΛ, 9 Αυγούστου 1944



Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία και οι Έλληνες Εργάται θα συνεχίσουν τον αγώνα με πίστιν μαζί με όλους τους άλλους πατριώτας της νήσου μας μέχρις ότου η Ένωσις της Κύπρου μετά της Ελλάδος γίνη πραγματικότης.

Π.Ε.Ο. 1947
(Ιστορική Εγκυκλοπαίδεια της Κύπρου, 1878-1978, Περίοδος 1946-1954, ό.π. σελ. 42)



Εμείς η Κυπριακή Εθνική Λαϊκή αποστολή θεωρούμε ότι το αίτημα του Κυπριακού λαού να ενωθεί με την Ελλάδα είναι μια αυταπόδεικτη αλήθεια και δεν χρειάζεται διευκρινίσεις ή επεξηγήσεις. Οι Κύπριοι σαν Έλληνες είναι φυσικό να θέλουν να είναι ένα κομμάτι του ελληνικού έθνους. Η υπόθεση τους είναι μια δίκαιη υπόθεση όπως δίκαιο είναι και το αίτημα τους. Κανένα λογικό άτομο, δεν μπορεί σήμερα να αμφισβητήσει, είτε την Ελληνικότητα των Κυπρίων...
Θα πρέπει να είναι αρκετό για όλους ότι ο ίδιος ο Κυπριακός λαός
απαιτεί την Ένωση με την Ελλάδα επειδή είναι Έλληνες, νοιώθουν σαν Έλληνες και είναι ένα αδιαίρετο κομμάτι του Ελληνικού λαού.

Αδάμ Αδάμαντος Δήμαρχος Αμμοχώστου
Εζεκίας Παπαϊωάννου Γ.Γ. ΑΚΕΛ
Εύδωρος Ιωαννίδης γραμ. Επιτροπής Κυπριακής Υπόθεσης
(στο βιβλίο «Cyprus Presents its case to the world» Λονδίνο, σελ. 14)



ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Κατακλύστε με τον όγκο σας τον χώρο του Παγκύπριου Εθνικού Συλλαλητηρίου της 13ης του Γενάρη. Κάνετε την 13η του Γενάρη αντάξια της αθάνατης ημέρας του ενωτικού Δημοψηφίσματος. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ του χωριού και της πόλης: Δώστε τα χέρια, συμφιλιωθήτε στην πάλη για τη λευτεριά, για την
ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Για τον ΕΑΣ: Θ.Μιχαηλίδης
Για το ΑΚΕΛ: Ε.Παπαϊωάννου
Για την ΠΕΟ: Α.Ζιαρτίδης
Για την ΕΑΚ: Χ.Μιχαηλίδης
Για την ΠΕΜ: Κ.Κακουλλής
Για την ΑΟΝ: Χρ.Κατσαμπάς
Για την ΠΟΔΓ: Φάνη Ολυμπίου



1. Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα χωρίς όρους, χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς παραχώρηση βάσεων σ’ οποιαδήποτε ξένη δύναμη. Ενιαίος απελευθερωτικός αγώνας στο εσσωτερικό και το εξωτερικό και εναία απαίτηση από την ελληνική κυβέρνηση να θέσει το κυπριακό στον ΟΗΕ σαν ελληνική εθνική διεκδίκηση.

2. Ειρήνη και αποστρατικοποίηση του τόπου μας. Όχι γη για στρατιωτικούς σκοπούς. Μακρυά η Κύπρος από τα πολεμικά σύμφωνα. Οι πολεμικές βάσεις τσιμεντώνουν στην Κύπρο τους ιμπεριαλιστές.
Αναβάλλουν την ένωση. Είναι ασυμβίβαστες με την εθνική μας ανεξαρτησία.

Εζεκίας Παπαϊωάννου
(8ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ, 1954)
(Βλ. Ιστορική Εγκυκλοπαίδεια της Κύπρου 1878-1978, επιμέλεια ύλης: Παναγιώτης Παπαδημήτρης, Λευκωσία, Περίοδος 1946-1954 Τόμος Γ’, σελ.239)




«Οι μακροχρόνοι αγώνες και θυσίες του Κυπριακού λαού για αυτοδιάθεση απαιτούν: Να καταψηφιστούν και να αποδοκιμαστούν οι νεκροθάφτες της Κυπριακής υπόθεσης. Να αναδειχτεί στο προεδρικό αξίωμα ο αδέσμευτος, δημοκρατικός πολιτευτής κ.Ιωάννης Κληρίδης».

Χαραυγή, 6.12.1959



Μαύρο στο Μακάριο και να ο λόγος:
Γιατί υπέγραψε χωρίς τη θέληση και την έγκριση του λαού τις ατιμωτικές συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου.
Γιατί επανέφερε στην Κύπρο την τουρκική κατοχή.
Γιατί είναι επίορκος και ενταφίασε τους προαιώνιους και ιερούς πόθους του λαού
για την αυτοδιάθεση.

Χαραυγή, 13.12.1959



Το ΑΚΕΛ πιστεύει ότι ο μόνος κυρίαρχος ελιναι ο Κυπριακός λαός. Αυτός θα πρέπει να αποφασίσει και για το μέλλον του με βάση την αρχή της αυτοδιάθεσης.

Εζεκίας Παπαϊωάννου
σε δημοσιογραφική διάσκεψη 12.1.1962



Όχι νέα Ζυρίχη! Αυτοδιάθεση, Λευτεριά.

Απόφαση Π.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ
(περ. «Ν.Δημοκράτης» τεύχος 16, Λευκωσία, Ιούλης 1964)



«...Η μοναδική σωστή λύση του προβλήματος μας που ανταποκρίνεται στους πόθους και τα συμφέροντα του Κυπριακού λαού και της νεολαίας, βρίσκεται στην αποδέσμευση της Κύπρου απ’όλες τις συνθήκες της Ζυρίχης και του Λονδίνου και στην πλήρη ανεξαρτησία, που θα επιτρέψει στον Κυπριακό λαό να αποφασίσει ελεύθερα για το μέλλον του με βάση την αρχή της αυτοδιάθεσης»

Κ.Σ. ΕΔΟΝ
Χαραυγή, 4 Ιουλίου 1964



Τα πιο πάνω αποσπάσματα, πάρθηκαν από το βιβλίο
«Για την Εθνική Ολοκλήρωση την Αυτοδιάθεση Ένωση», των Σάββα Παύλου, Λάκη Πίγγουρα και Βάσου Φτωχόπουλου, που εκδόθηκε το 1983 από τις εκδόσεις «Αιγαίον».


Η ανακολουθία των δηλώσεων των στελεχών του ΑΚΕΛ, τότε και σήμερα, μπορεί να προσδώσει άραγε σε αυτό το κόμμα κάποιο ίχνος αξιοπισίας; Όταν ένα κόμμα
ντρέπεται για το παρελθόν του, προσπαθώντας να αποτάξει τον πόθο του για ένωση με τη «Μητέρα Ελλάδα», και την οργανωμένη του πάλη για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι τουλάχιστον ντροπή και αίσχος να ενοχοποιεί τους τότε συναγωνιστές του, ότι πουλήσανε την Κύπρο τη μισή.


Επειδή όμως σε καμιά περίπτωση ο στόχος μας δεν είναι να προάγουμε τον αντιΑΚΕΛισμό, ή και τον αντικομμουνισμό, τελειώνουμε το μέρος Α’ με την ελπίδα ότι το ΑΚΕΛ και οι οργανώσεις του, θα αγωνιστούν έστω και την υστάτη για τον διακαή πόθο, πρώτα της βάσης του, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λαού, όπως αυτός εκφράστηκε το 2004, για να μην περάσει κάποιο σχέδιο τύπου Ανάν. Να αγωνιστούν έμπρακτα, όπως έκαναν τότε οι σύντροφοι τους στην Ελλάδα, οι οποίοι δεν αρκέστηκαν σε ένα χλιαρό όχι, για να τσιμεντώσουν το ναι.




Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί και η πολυπόθητη ενότητα,
τούτες τις δύσκολες ώρες.



ΤΕΡΕΝΤΙΟΣ – για το christofias - watch

Ο αρχηγός των Κυπρίων σοσιαλιστών, ο νέος στόχος του αδίστακτου καθεστώτος Χριστόφια!

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ούτε το μετριοπαθή Γ. Ομήρου, δε σεβάστηκε το καθεστώς!

Ο Ευέλικτος Οδοστρωτήρας, είναι πλέον, κατά τεκμήριο, ο χειρότερος Πρόεδρος που είχε ποτέ η Κυπριακή Δημοκρατία.

Δε μιλάμε μόνο για τον επικίνδυνο τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται. Για το ότι παραχωρεί γη και ύδωρ στον Αττίλα και για το χαραμίζει κάθε μέσο πιθανής πίεσης προς την Τουρκία. Για το ότι ασκεί εξωτερική πολιτική με χτυπηματάκια στις πλάτες ξένων ηγετών. Για το ότι βρίζει καθημερινά τους πολιτικούς του αντιπάλους. Για το ότι βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον αμφισβητουμένων ικανοτήτων και απρόβλεπτης εκρηκτικής ιδιοσυγκρασίας Τουμάζο Τσιελεπή. Για το ότι έχει εγκαθιδρύσει ένα ανελεύθερο αντιδημοκρατικό καθεστώς.

Μιλάμε και για τον αυταρχικό και άδικο τρόπο με τον οποίο καταφέρεται εναντίον ιδιαίτερα μετριοπαθών και αναμφισβήτητα καλόπιστων συνεργατών του στη συγκυβέρνηση, όπως ο Γ. Ομήρου. Ανθρώπων που του παρείχαν τη συνδρομή τους για την εκλογή του στο β' γύρο των προεδρικών εκλογών. Χωρίς αυτούς, ο Χριστόφιας, θα έβλεπε το Προεδρικό με τα κυάλια.

Μέχρι και σώμα κοκκινοφρουρών, θα ήταν προφανώς έτοιμο να συστήσει το καθεστώς Χριστόφια, για να σκάσουν επιτέλους οι διαφωνούντες "εχθροί του λαού"

Ο Γ. Ομήρου έκανε μια καλόπιστη παρατήρηση: ότι η βάση των συνομιλιών, κονιορτοποιήθηκε μετά τις απαράδεκτες πρόσφατες τουρκικές προτάσεις.

Είπε κάποιο ψέμα; Είπε κάτι το υπερβολικό;

Τι εισέπραξε όμως ο Γ. Ομήρου; Τη μύνη του Δ. Χριστόφια!!!! Την έκρηξη οργής από τον ανεπαρκή και απρόβλεπτο Δ. Χριστόφια!

Να τι δήλωσε ο Οδοστρωτήρας:

«Νομίζω ότι είναι στο μυαλό του κ. Ομήρου που έχει κονιορτοποιηθεί ή όποιου λέει τέτοια πράγματα, η βάση των συνομιλιών».

Αντί ο Ευέλικτος να θυμώνει με το "σύντροφο" Ταλάτ και τις φασιστικές και διαιρετικές προτάσεις του, βάλλει εναντίον του Γ. Ομήρου! Υπερασπιζόμενος ουσιαστικά την Τουρκία και τον Ταλάτ!!!!!!!!

Μάλιστα!!!!! Αυτοί οι ανοίκειοι χαρακτηρισμοί, είναι η απάντηση του Χριστόφια, σε όποιον διατυπώσει μια αντίθετη με τον ίδιο άποψη!

Δεν πέρασε πολύς καιρός, από τότε που έβριζε το Γ. Ομήρου ο Χριστόφιας, όταν ο Ομήρου κατηγορούσε τον "σύντροφο" Ταλάτ για τις θέσεις του στο περιουσιακό!

Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, σας αποκαλύπτει, γιατί ο Δ. Χριστόφιας είναι έξαλλος με την ΕΔΕΚ και το Γ. Ομήρου.

Από ό,τι μάθαμε από φίλο της Επιτροπής εντός ΕΔΕΚ, ο Γ. Ομήρου και η ΕΔΕΚ, διαφώνησαν με την εκστρατεία "ενημέρωσης" που ετοιμάζουν ο Χριστόφιας- Τσιελεπής, για επιβολή στον κυπριακό λαό, της ρατσιστικής λύσης που προωθούν. Μάλιστα αντιπρότειναν ένα δημοκρατικό πλαίσιο λύσης, που καταδικάζει πλήρως την ενσωμάτωση φυλετικών διακρίσεων στη λύση του Κυπριακού.

Ο Δ. Χριστόφιας και το καθεστώς του, προφανώς έγιναν έξαλλοι! Και ξεσπούν με τον πιο υβριστικό τρόπο προς τους συνεργάτες τους.

Βεβαίως το άχτι του ΑΚΕΛ για την ΕΔΕΚ, πάει δεκαετίες πίσω. Η ΕΔΕΚ πάντα τους εξευτέλιζε, γιατί η ίδια αντιστεκόταν στο φασισμό, όταν οι Ακελικές ηγεσίες τον κανάκευαν, με γλυκά καρυδάκια και καλούς καραβοκύρηδες, για να τον εξαργυρώνουν μετά πολιτικά, υιοθετώντας εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς μια αντιπραξικοπηματική ρητορική.

Ακόμα εν είδετε τίποτε! Άμα σας δειχτώ, εν θα σας αρέσει!

Εμείς, προειδοποιούμε το καθεστώς: οι ύβρεις και η πνευματική τρομοκρατία δε θα περάσουν!

Και αν διανοηθεί το καθεστώς να αρχίσει και τις απειλές φυσικής βίας εναντίον της ΕΔΕΚ και του ΔΗΚΟ ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού χώρου, όπως κάνουν οι μπράβοι του στο διαδίκτυο, τότε θα βρει την Επιτροπή, το christofias-watch και όλα τα άλλα αντικατοχικά blogs, καθώς και χιλιάδες κόσμου, όχι στο διαδίκτυο, αλλά στους δρόμους να διαδηλώνουμε (εννοείται ειρηνικά, γιατί εμάς, η βία, δεν είναι ούτε στο αίμα μας, ούτε στη φιλοσοφία μας)

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

ΝΟΝ PASARAN!!!!!

Ρίμαχος για το christofias-watch

H EΥΕΛΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΝ

Σύντροφε Γκόρντον, συμφωνείς με την επιστολή μου, έννεν;

Ο πρόεδρος των καθεστωτικών κομματόσκυλων που τρομοκρατούν πολίτες για να σβήσουν γκρουπ του Facebook, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρθρογράφο της Χαραυγής, κολλητό του στη Βρετανία για να του δικαιολογήσει την επιστολή που απέστειλε για τις συνομιλίες και το σχέδιο Ανάν. Εμείς στο Chistofias-watch κρίναμε σωστό να ενημερώσουμε τους Έλληνες Κύπριους επισημαίνοντας μερικά καίρια σημεία του υπερ-Ευέλικτου που εμπεριέχονται στην περίφημη επιστολή του προς τα Ηνωμένα Έθνη.

Θετικά ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ


Οι Ανανιστές (Χριστόφια μη εξαιρουμένου) αποφεύγουν πλέον σαν ο διάολος το λιβάνι τα
αυστηρά χρονοδιαγράμματα και την επιδιαιτησία, αν και τα χρόνια προ του δημοψηφίσματος φώναζαν ότι δεν μπορούμε να συνομιλούμε επ’ άπειρον και ήταν τότε η τελευταία ευκαιρία!

Επισημαίνει ότι στόχος είναι:
"να αποφευχθεί η επανάληψη των πικρών εμπειριών του παρελθόντος, όταν ξένοι ετοίμασαν το Σχέδιο Ανάν και επέβαλαν τη μεροληπτική επιδιαιτησία υπέρ της Τουρκίας και της Τουρκοκυπριακής πλευράς. Αυτό κατέληξε σε ένα άδικο και μη ισορροπημένο σχέδιο και μια μη λειτουργική και μη βιώσιμη διευθέτηση. Για αυτούς τους λόγους, εκείνο το σχέδιο απορρίφθηκε δικαίως από το 76% των Ελληνοκυπρίων."
Φυσικά όλη η Κύπρος γνωρίζει πολύ καλά ότι το ΑΚΕΛ διακήρυσσε ότι απορρίπτει το σχέδιο επειδή δεν πήρε εγγυήσεις από τους Αμερικάνους ότι θα εφαρμοστεί. Στην επίσημη θέση του ΑΚΕΛ λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα, το Σχέδιο ήταν καλό, απλώς το ΑΚΕΛ φοβόταν μήπως δεν το εφαρμόσουν τα "αδέρφια" του! (Στην ουσία μετά τις πιέσεις των ακελικών ψηφοφόρων έψαχνε δικαιολογίες να αλλάξει την αρχική απόφαση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ για ΝΑΙ!)

"Ήταν, επομένως απαραίτητο να επιφέρουμε τέτοιες ουσιώδεις βελτιώσεις στις διάφορες πτυχές του Κυπριακού προβλήματος που θα επέτρεπαν ώστε μια πιθανή συμφωνία να είναι αποδεχτή στους Ελληνοκυπρίους." Ορθότατος ο πρόεδρος!
Αλλά ποιος τον πιστεύει όταν η πολιτική τους μιλούσε εσωτερικά για «διακοσμητικές αλλαγές» και «εγγυήσεις εφαρμογής» του Σχεδίου;

Από πραγματική εκδήλωση οπαδών της κοινής βάσης της "λύσης"!
Η Τουρκική Κατοχική Σημαία φιγουράρει δίπλα από τις λέξεις

"united Cyprus" και "BIZONAL conFEDERATION"

ΑΡΝΗΤΙΚΑ με συνέπεια

Ο πρόεδρος των καθεστωτικών κομματόσκυλων που καλούν σε «ενότητα» χειροκροτήματος του υπερ-Ευέλικτου διευκρινίζει στην επιστολή του ότι η Ε/κ πλευρά "υπήρξε εξαιρετικά προσεκτική ώστε να αποφύγει να επηρεάσει την ευαίσθητη ισορροπία που δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στο πλαίσιο των Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα." Τώρα μιλά σωστά ο άδρωπος! Πράγματι, οποιοσδήποτε ουδέτερος παρατηρητής θα μπορούσε με ευκολία να συμπεράνει ότι οι θέσεις μας σέβονται... τις πικρές εμπειρίες του παρελθόντος, όταν ξένοι ετοίμασαν το Σχέδιο Ανάν και επέβαλαν τη μεροληπτική επιδιαιτησία υπέρ της Τουρκίας και της Τουρκοκυπριακής πλευράς!!! Δεν διορθώνουν το περιεχόμενο. Δεν μετακινούνται από το όλο πνεύμα του Σχεδίου Ανάν. Συνεχίζουν με την ίδια ρατσιστοφασιστική νοοτροπία του εθνικού διαχωρισμού και των απαράδεκτων ποσοστώσεων της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Το έργο τόσων χρόνων "καλών υπηρεσιών" του ΟΗΕ και των Αμερικανοβρετανών δεν θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Θα συνεχίζει να καθορίζει την πορεία του "αριστερού" κοινοτάρχη.

Δεν τον έφτανε η ευαίσθητη ισορροπία, αλλά ήθελε να μας ξαναεπιβεβαιώσει ότι
δεν αποσύρεται η εκ περιτροπής προεδρία με σταθμισμένη ψήφο. Δικαιολογεί μάλιστα αυτή την ΤΟΥΡΚΙΚΗ θέση λέγοντας ότι «είχε την πρόθεση να ενδυναμώσει το θεσμό της Προεδρίας προς το συμφέρον και των δύο κοινοτήτων». Άρα λογικά για να δεχτούν μια τέτοια καλή θέση οι Τούρκοι θα πρέπει να πάρουν ανταλλάγματα;

Αναφέρει επίσης ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά
"διατηρεί το σκεπτικό ότι το πολιτικό βάρος της Τουρκοκυπριακής κοινότητας στην εκλογή του Ελληνοκυπρίου Προέδρου/Αντιπροέδρου είναι ίσο με το πολιτικό βάρος των Ελληνοκυπρίων στην εκλογή του Τουρκοκύπριου Προέδρου/Αντιπροέδρου".
Με αποτέλεσμα την εκλογή Τούρκου Προέδρου/Αντιπροέδρου (περιλαμβάνονται και οι 50000 έποικοι) χωρίς την έγκριση της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων!!! (αυτό δεν το λέει)

Συνεχίζει:
"θα διατηρούνται κάποια από τα στοιχεία που αποτελούσαν την πρόταση Ανάν για την εκτελεστική εξουσία". Ωωω ευχαριστούμε Ευελικτότατε! Τι χαρά! Θα διατηρηθούν κάποια στοιχεία του Σχεδίου που λατρέψαμε. Ευχαριστούμε! Τα σέβη μας!

Η Ευελιξία του με την
εμμονή στον κατήφορο της "ευαίσθητης ισορροπίας που δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια" και στις "γενναιόδωρες προσφορές" οδήγησαν στη ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ των τουρκικών θέσεων. Ο ίδιος ο πρόεδρος της λύσης επισημαίνει ότι "είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν επέμειναν σε παρόμοια θέση" για την εκ περιτροπής προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο! Κατά τον Χριστόφια "τα πιο πάνω παραδείγματα δείχνουν ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά υποστηρίζει θέσεις που αντιτίθενται στη συμφωνημένη βάση και τις ευαίσθητες ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια δεκαετιών διαπραγματεύσεων". Δηλαδή ο Ταλάτ έχει αποδειχτεί χειρότερος και από τον Ντενκτάς. Να μας ζήσει ο σύντροφος Ευέλικτε!!!

Αλλά αν η τουρκική πλευρά υποστηρίζει θέσεις που αντιτίθενται στη συμφωνημένη βάση γιατί εξεμάνη χτες από τηλεοράσεως και διακήρυσσε προς πάσαν κατεύθυνση ότι
"δεν έχει κονιορτοποιηθεί η βάση της λύσης" και πως αυτή "επιβεβαιώνεται συνεχώς";;;

Ένας από τους δυο Χριστόφιες, μάλλον μας λέει ψέματα!!!

Last night I saw a strange dream.
My beloved friend Mustafa Bülent Ecevit advised me
to tell "Bravo" to Christofias because he is flexible.

Σημείωση: Ο πρόεδρος κάνει αναφορά 12 φορές στο Σχέδιο Ανάν. Κατά τα άλλα και αντίθετα με τις ομολογίες του αρχισυμβούλου Τσελεπή δεν το έχει στο τραπέζι!

ΑΡΚΑΣ για το christofias-watch

Πλέον το καθεστώς Χριστόφια, καταφεύγει στη βία

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Στη φωτογραφία, ο Μ. Μεταξόπουλος, ο οποίος δεν είναι ένα αθώο συγχυσμένο poodle όπως ο Γ. Πήττας, αλλά ένα επιθετικό λυκόσκυλο του καθεστώτος!


Ο τραμπουκισμός είναι αδιαμφισβήτητα, ένα καρκίνωμα της δημοκρατίας μας. Της δημοκρατίας μας η οποία επιοικώς μπορεί να χαρακτηριστεί εύθραυστη, αφού τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε δει πρωτοφανή γεγονότα να συμβαίνουν στην μικρή μας κοινωνία.

Έχουμε δει την αστυνομία σε κάποιες περιπτώσεις να συλλαμβάνει αντιφρονούντες και σε κάποιες άλλες να στέκεται αδιάφορα δίπλα από ξυλοδαρμούς αντιφρονούντων από "αγνώστους".

Έχουμε δει εκπροσώπους της κυβέρνησης να απειλούν "κομψά" διάφορα ΜΜΕ που δεν πλέκουν το εγκώμιο στον Πρόεδρο για την υποχωρητική πολιτική, πολιτική των παλινδρομήσεων που ακολουθεί.

Ζούμε καθημερινά την πνευματική τρομοκρατία που ασκείται σε όποιον διανοηθεί να εκφράσει ανησυχία για την πορεία την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση, παρασύροντας μαζί της ολόκληρο τον κυπριακό λαό.


Η δημοκρατικότητα τους επιβάλλει φίμωτρα σε όσους δε χειροκροτούν!


Αυτό που έμελλε να δούμε είναι οι τραμπούκοι του διαδικτύου. Και δεν εννούμε το γνωστό τραμπούκο Anef_Oriwn, που ακόμη και όταν απειλεί φραστικά ότι θα σπάσει τα δόντια κάποιου, απλά γελάμε γιατί ξέρουμε ότι είναι πολύ δειλός για να το κάνει. Ούτε το γνωστό διαδικτυακό μπάτσο Κόκκινο Ιαβέρη ή τον εξ Ελβετίας λουλουδιάρη υβριστή ή την υβρίστρια των προσφύγων Δρακούνα.

Πλέον, το ακελικό καθεστώς, έχει αμολήσει πραγματικούς τραμπούκους, της πραγματικής απειλής χρήσης βίας. =

Το διαδίκτυο είναι ένας χώρος ατέλειωτος, στον οποίο χωράμε όλοι και όλες, στον οποίο μπορούμε είτε ανώνυμα, είτε με κάποιο ψευδώνυμο, να εκφράσουμε όλα αυτά που σκεφτόμαστε και μας ανησυχούν, αλλά για ευνόητους λόγους δεν τα εκφράζουμε δημόσια και επώνυμα.

Προφανώς όμως η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει τα τεκταινόμενα σ'αυτό το χώρο, αδυνατεί να συλλάβει τους αντιφρονούντες του διαδικτύου και αδυνατεί να τους απειλήσει κομψά ή άκομψα.

Μετά τις απειλές του Α. Κυπριανού εναντίον των bloggers, από το βήμα της Βουλής, οι οποίες μόνο δυνάμωσαν τα αντικατοχικά blogs και τις αντικατοχικές φωνές στο διαδίκτυο, το καθεστώς, αμολά τα άγρια μπουλντόγκ του, όπως το διαχειριστή μίας από τις μεγαλύτερες ομάδες του Δ. Χριστόφια στο διαδίκτυο (ίσως τη μεγαλύτερη με πέραν των 3000 μελών), Μάρκο Μεταξόπουλο.


Γι'αυτό κάποιοι τραμπούκοι ανέλαβαν να εφαρμόσουν τις δράσεις της στο διαδικτύο. Κατ'αρχήν όμως να εξηγήσουμε τι σημαίνει η λέξη τραμπούκος. Η σημασία με την οποία χρησιμοποιείται η λέξη προέρχεται από μια μάρκα πούρων Αβάνας, τα trabucos, τα οποία ορισμένοι πολιτικοί συνήθιζαν να δίνουν ως αμοιβή στους πλέον ζωηρούς και «δραστήριους» οπαδούς τους ή προσφέρονταν στα πολιτικά σαλόνια σε εκείνους που πουλούσαν την ψήφο τους.

Ο τραμπούκος Μάρκος Μεταξόπουλος, καπνίζει το trabuco πούρο του!

Με τη βοήθεια λεξικού, η ακριβής ερμηνεία του όρου έχει ως εξής: "αρσενικό άτομο που ανήκει σε παρακρατική οργάνωση ή σε κομματική παράταξη και δημιουργεί επεισόδια ή προβαίνει σε βιαιοπραγίες, συνήθως επί πληρωμή (κατ' επέκταση) άτομο που προσπαθεί να επιβάλει τις απόψεις του χρησιμοποιώντας βία".

Εδώ και μέρες, ζήσαμε ένα περιστατικό από την "ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ" στο facebook, η οποία και διέγραψε μήνυμα για το "Πολιτικό Μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου", το οποίο και η Επιτροπή δημοσίευσε στην ομάδα τους, λέγοντάς μας, όταν τους ζητήσαμε το λόγο, ότι αυτό έγινε κατά λάθος και αρνούμενοι μετά να επανορθώσουν, επιτρέποντας την αναδημοσίευση.

Ο διαχειριστής της ομάδας, είναι κάποιος τραμπούκος επονόματι Μάρκος Μεταξόπουλος.

Η αχαρακτήριστη συμπεριφορά των ακελικών τραμπούκων όμως, οι οποίοι δε σέβονται ούτε νεκρό τον Τάσσο Παπαδόπουλο, κορυφώθηκε χθες, με απειλές για χρήση βίας εκ μέρους τους, σε άλλους χρήστες του διαδικτύου.

Όπως πάντα όμως, οι καταγγελίες που γίνονται στο Παρατηρητήριο για τη Διακυβέρνηση Χριστόφια, από την Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, είναι τεκμηριωμένες.

Ο συναγωνιστής μας Κώστας Ηλία, ο οποίος σε συνεργασία μαζί μας δημιούργησε το group "ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ", επικοινωνόντας μαζί μας σήμερα, έθεσε υπόψιν μας διάφορα κρούσματα τραμπουκισμών στο διαδίκτυο τον τελευταίο καιρό, τα οποία κατά σύμπτωση(;) προέρχονται όλα από υποστηρικτές του ΑΚΕΛ.


Μέσα από τις 2 φωτογραφίες των απειλητικών μηνυμάτων που εστάλησαν στο συναγωνιστή Κώστα, από τον κοκκινοφρουρό Μάρκο Μεταξόπουλο, γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι οι απειλές, οι ύβρεις και οι τραμπουκισμοί είναι η νέα στρατηγική δράση των οπαδών του Προέδρου.


Το πρώτο απειλητικό μήνυμα του τραμπούκου Μάρκου Μεταξόπουλου:
"Κώστα Ηλία, ζητώ να αποσύρεις την ομάδα που δημιούργησες "Να παραιτηθεί ο Δημήτρης Χριστόφιας". Αν δε γίνει εντός 24 ωρών, θα υπάρξουν συνέπειες. Ευχαριστώ. Από ΑΚΕΛ"


Το δεύτερο απειλητικό μήνυμα του τραμπούκου Μάρκου Μεταξόπουλου, όταν ο Κώστας Ηλία, με ευγενικό τρόπο, είπε ότι ο ίδιος συζητά και δεν απειλά και δε δέχεται απειλές, είχε ως ακολούθως:

"Τότε να σωρώψεις τα ρουφιανόπαιδα που βρίζουν στην ομάδα που έκανες. Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος"


Εμείς μέχρι σήμερα λέγαμε ότι δεν είναι βίαιοι, αλλά φαίνεται ότι έχουν εκτραχυνθεί στο δρόμο του φασισμού, στο δρόμο όπου αν δεν πίπτει ο λόγος, πίπτει η ράβδος. Τους προειδοποιούμε λοιπόν ότι, ο τραμπουκισμός και η τρομοκρατία στις αντικατοχικές φωνές του διαδικτύου δε θα περάσουν.

Παλαιότερα απλά ανέχονταν και συγκάλυπταν το φασισμό (όπως στο πραξικόπημα και το μεταπραξικόπημα).

Σήμερα, έγιναν οι ίδιοι εκπρόσωποι του φασισμού!


Το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυναμώνουν τις φωνές μας και να τις κάνουν πιο ισχυρές.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
NON PASSARAN ΤΑ ΑΚΕΛΙΚΑ ΛΥΚΟΣΚΥΛΑ!

ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias - watch