Ανανήψαντες Νενέκοι;

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Μα τι μου λέτε τώρα; Εγώ Νενέκος; Τι είναι αυτό;



Το πιο κάτω άρθρο του Σ. Ιακωβίδη, αποκαλύπτει την υποκρισία του ΔΗΣΥ (αν και καλωσορίζουμε, έστω και για τους όποιους λόγους, την υιοθέτηση θέσης ενάντια στην εκ περιτροπής προεδρία). Βεβαίως, νομίζουμε ότι ως προς το ότι ο Πουργουρίδης ψήφισε Χριστόφια το 2008, πιθανόν να κάνει λάθος (αυτό που είχε γίνει ήταν ότι ο Πουργουρίδης, έλεγε πριν τις εκλογές για συνεργασία ΔΗΣΑΚΕΛ με κοινό υποψήφιο Χριστόφια- κάτι τέτοιο). Διαβάστε πάντως το αρθρο του Σ. Ιακωβίδη, αξίζει τον κόπο.


Αντιστάσεις
Τα πρακτικά για την εκ περιτροπής και μια μυστική συμφωνία
ΣΑΒΒΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ 28/2/2010

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στον ΔΗΣΥ; Με πόσες φωνές εκδηλώνει και ασκεί πολιτική; Τα ερωτήματα τίθενται, επειδή εδώ και πάνω από 20 μήνες, μεταξύ όλων των κομμάτων, πλην του ΔΗΣΥ, και της Κυβέρνησης, διεξάγεται ένας πραγματικός «πόλεμος» δηλώσεων και συγκρουσιακών θέσεων, ειδικά για τα μέγιστα ζητήματα της εκ περιτροπής προεδρίας και των εποίκων. Ο ΔΗΣΥ επέλεξε τη σιωπή και την αποστασιοποίηση. Την Κυριακή, 15/2/2010, η «Σ» δημοσίευσε εκτενή συνέντευξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού. Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνάδελφου Μιχ. Παπαδόπουλου, ο Α. Κυπριανού κόμπασε ότι ο ΔΗΣΥ στηρίζει την πολιτική Χριστόφια. Και επιχειρηματολόγησε ότι, αφού το 70% του λαού υποστηρίζει την πολιτική του Προέδρου, διερωτήθηκε γιατί να αποσύρει τις γενναίες προσφορές του στους Τούρκους και ειδικά την πρότασή του για εκ περιτροπής προεδρία;

Ο ΔΗΣΥ και ο Εκπρόσωπός του ούτε είδαν ούτε άκουσαν, μέχρι που ο γράφων, σε ανάλυσή του στις 19/2/2010, διερωτήθηκε ποια ήταν η θέση του ΔΗΣΥ για την εκ περιτροπής προεδρία. Το πρωί της 19ης τρέχοντος δέχθηκα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, που εξέφρασε απορία γιατί δεν ρωτήθηκε για τη θέση του κόμματος, πριν γράψω την ανάλυσή μου. Του υπεδείχθη πως, όταν τέσσερις ανώτατοι αξιωματούχοι του ΔΗΣΥ -Αβ. Νεοφύτου, Ι. Νικολάου, Χρήστος Κληρίδης και Χρήστος Τριανταφυλλίδης - επέκριναν κατά καιρούς την πολιτική Χριστόφια ή απέρριψαν έντονα την εκ περιτροπής προεδρία, ο Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ αυθωρεί απαντούσε πως οι απόψεις τους ήταν «προσωπικές» και δεν εξέφραζαν την πολιτική του κόμματος. Όταν, όμως, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διατύπωσε τον πιο πάνω ισχυρισμό, που αναπαρήγαγαν την ίδια μέρα όλα τα ηλεκτρονικά Μέσα, ο ΔΗΣΥ και ο Εκπρόσωπός του σιώπησαν. Έπρεπε το μέγα αυτό ζήτημα να ανακινηθεί από τον γράφοντα για να εκδηλωθεί την ίδια μέρα αντίδραση από τον Ν. Αναστασιάδη.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα, απλώς είπε ότι το κόμμα θα κρίνει το σχέδιο λύσης στο σύνολό του και όχι στις επιμέρους διατάξεις του. Αλλ’ ιδού, νέα θέση. Προχθές, ο Κοιν. Εκπρόσωπος του κόμματος, Χρ. Πουργουρίδης, με γραπτή δήλωσή του χαρακτήρισε την αποδοχή τής εκ περιτροπής προεδρίας ως «σοβαρό σφάλμα» του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ποιος τα λέγει αυτά; Ο διαπρύσιος κήρυκας και τυμπανιστής της πολιτικής Χριστόφια, τον οποίο «και με τα 20 του νύσια» ψήφισε για την προεδρία, το 2008. Ο Πουργουρίδης ενήργησε μόνος ή κατ’ εντολήν; Δεν έχει σημασία. Χθες ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, με γραπτή δήλωσή του, στήριξε τον Πουργουρίδη και επέμεινε ότι, ναι, « η παραχώρηση άνευ ανταλλαγμάτων της εκ περιτροπής προεδρίας, για να βοηθηθεί ο σύντροφος Ταλάτ, ήταν σοβαρό σφάλμα». Προχθές, όμως, ο Εκπρόσωπος του κόμματος προσπαθούσε να πείσει ότι η θέση Πουργουρίδη είναι έκφραση «της αγωνίας και των επιφυλάξεων της κοινής γνώμης σε συγκεκριμένες προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Τώρα ανακάλυψε ο ΔΗΣΥ την αγωνία και τις επιφυλάξεις της κοινής γνώμης; Πρόκειται περί πολιτικού θαύματος! Δεν διήρκεσε επί πολύ, διότι ο Κυβ. Εκπρόσωπος, στηριγμένος στα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου, κονιορτοποίησε τη θέση Πουργουρίδη -και του ΔΗΣΥ- αποκαλύπτοντας ότι το κόμμα τηρούσε σιγήν ιχθύος όταν ο Δ. Χριστόφιας καλούσε τα κόμματα να τοποθετηθούν για την εκ περιτροπής και για άλλες πτυχές του Κυπριακού. Ο Ν. Αναστασιάδης απάντησε ότι, «αν χρειασθεί», θα αποκαλύψει πρακτικά του εθνικού γουμά για να φανεί ποιοι είναι οι ανακόλουθοι, και διερωτήθηκε «τι προνοεί η μυστική συμφωνία Χριστόφια - Καρογιάν». Εμείς συνηγορούμε και υπερθεματίζουμε: Να τα αποκαλύψει. Όλα! Χτες! Αυτό απαιτούν οι ανήσυχοι πολίτες.

Επιμέλεια: Ευαγόρας για το christofias-watch

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ flexible DIKO

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Δεν στηρίζουμε, δεν στηρίζουμε, δεν στηρίζουμε
την πολιτική Χριστόφια.
Γι’ αυτό το λόγο παραμένουμε στην Κυβέρνησή του!
Ειλικρινά! Δεν στηρίζουμε, δεν στηρίζουμε, δεν στηρίζουμε
τις υποχωρήσεις Χριστόφια.
Απλώς παραμένουμε στην κυβέρνηση για μερικές καρέκλες!


Βουλιάζει το ΔΗΚΟ, μετεξελισσόμενο σε νέες δυνάμεις του AKEL. Η ασυνέπεια και ο παραλογισμός το χαρακτηριστικό της βύθισής του. Το χθεσινό κόμμα του Τάσσου Παπαδόπουλου, το κόμμα που είχε τα κότσια να πει ΟΧΙ στο εθνοκτόνο σχέδιο Ανάν μοιάζει να μην υπάρχει πια. Υπό τον Μάριο Κάρουφιαν φτιάχνεται το DIKO των ονείρων του Χριστόφια, του Ταλάτ και του Ντάουνερ. Στο DIKO αυτό δεν έχουν θέση οι "απορριπτικοί", αλλά μόνο οι "ευέλικτοι".

Η δική τους πολιτική "συνέπεια" είναι
η σταθερή προσκόλληση στις θέσεις εξουσίας. Το παράδειγμα της ΕΔΕΚ δεν φάνηκε ελκυστικό στους κυρίους του Ε.Γ. του DIKO. Ο Μάριος Κάρουφιαν παραδέχτηκε ότι εκπροσωπώντας το κόμμα του δεν ζήτησε από τον πρόεδρο Χριστόφια απόσυρση των απαράδεκτων προτάσεών του στο Κυπριακό. Δεν έθεσε τέτοιο όρο, είπε, άρα δεν θα εδικαιολείτο και αποχώρηση από τη συγκυβέρνηση.

Συγκυβέρνηση τη λέμε, αλλά στα 2 χρόνια της ήταν καθαρά μια
Ακελική Κυβέρνηση που επικαλείτο για υποστήριξη την παραμονή του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ. Τώρα η Ακελο-Δηκοϊκή συνεργασία μπορεί να ενδυναμωθεί. Οι Καρουφιανικοί λένε ότι θα επηρεάσουν θετικά ένα πρόεδρο που τους γράφει κανονικά επί 2 χρόνια!!!

Οι νέες "αρχές" του νέου DIKO ακολουθούν τον εξής παραλογισμό. Το καρουφιανάκι ο Φωτίου ισχυρίστηκε προχτές στο ΜΕΓΑ ότι
δεν υπάρχει διαφωνία με τους... διαφωνούντες (Κολοκασίδη, Παπαδόπουλο, Αγγελίδη κλπ). Συμφωνούν όλοι οι "συναγωνιστές" είπε και παρέλειψε να αναφέρει πως τους απειλούν με διαγραφές διότι έχουν το θάρρος της γνώμης τους!


-Μάστρε, σόρρυ α για τον Φώττην.
Πρέπει να λαλούμεν συνέχεια ότι "δεν σε στηρίζουμε"
για να μεν μας φύουν και οι τελευταίοι που το Diko.
Άλλωστε εσού είσαι ο αρχιδιδάσκαλος της "ευελιξίας".
-Νόου πρόπλεμ Marios!
Συνέχισε να με μιμείσαι!
Μπορεί να γίνεις κάποτε
τζαι πρόεδρος της Νότιας Κύπρου.


Ο παραλογισμός συμπληρώνεται με την εις τριπλούν δήλωση Φωτίου ότι "ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ" την πολιτική Χριστόφια στο Κυπριακό. Έχουμε δηλαδή και λέμε:

1. Στο ΔΗΚΟ
όλοι συμφωνούν σε ζητήματα αρχών. (Εκείνοι που ζήτησαν παραμονή στην κυβέρνηση και εκείνοι που ζήτησαν αποχώρηση συμφωνούν.)
2. Εκείνοι που ζήτησαν αποχώρηση
απειλούνται με διαγραφή αν δεν σιωπήσουν!
3. Εκείνοι που ζητούν παραμονή
διαφωνούν με την πολιτική της Κυβέρνησης, αλλά συμφωνούν με αυτούς που ζητούν αποχώρηση.

Συμπέρασμα:
ή το Κυπριακό δεν είναι κριτήριο παραμονής στην Κυβέρνηση ή οι Καρουφιανικοί βιώνουν τον πιο άλογο παραλογισμό της πολιτικής σκηνής των τελευταίων χρόνων.

ΑΡΚΑΣ για το christofias-watch

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ Ο "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ" ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ!

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010


-Ε καρντας ίντα μπο εν τούτον το Απόστολον Αντρέαν που λεν οι ρουμ γκιαούρ; -Εν ιξέρω καρντας. Εμείς ξέρουμεν μόνον Απόστολον Γρουστόφκιαν, που έστειλεν μας τον το καλόν μας κισμέτ, που έννα μας κανονίσει τουλάχιστον 50,000 που το εποικαρκόν μείνωμεν ιστο Κύπρον!


Κι ενώ μια χούφτα έποικοι, με την ανοχή και μάλλον υποκίνηση Ταλάτ, που το πιο πιθανόν είναι ότι "τσίμπησαν" κονδύλια της Ε.Ε. για να κάνουν τα μαγαζάκια τους, παρεμποδίζουν την αναστήλωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα, ενός από τα ιστορικότερα μνημεία της Κύπρου, ο δικός μας ο Ευέλικτος, αρνείται να αποσύρει την παραχώρησή του για 50,000 εποίκους.

Βεβαίως το θέμα που εγείρεται, είναι αυτό που θέτει ο αναγνώστης μας Αίαντας: "Μα αν ο Ταλάτ και ο Έρογλου δεν μπορούν να μετακινήσουν οκτώ με εννέα πλανοδιοπώλες έποικους, πώς είναι δυνατόν να αποφασίσουν την απομάκρυνση των εποίκων από την Κύπρο;»

Το άλλο που εγείρεται είναι γιατί ο Ευέλικτος δεν καταγγέλλει διεθνώς τη στάση της Τουρκίας και το έγκλημα του εποικισμού και της κατοχής, που οδηγούν, εκτός των υπολοίπων, στην καταστροφή ενός μνημείου με παγκόσμια πολιτιστική σημασία;

Έχει επίσης δίκαιο ο φίλος Αίαντας όταν λέει ότι:

"Είναι και η αξιοπρέπεια μας που καταρρέει μαζί με τον Απόστολο Ανδρέα. Δεν τον θέλει ούτε κι ο Απόστολος Ανδρέας τέτοιον εξευτελισμό.".

Πράξανδρος για το christofias-watch


Σημείωση: Η τελευταία ανάρτηση του foukou.blogspot.com, έχει πολλή πλάκα. Μόνο για το που τσίμπησε ο Nazipenitas και τα πήρε στο κρανίο, αξίζουν τα συγχαρητήριά μας.


Σημείωση 2: Τι έχουν να μας πουν τώρα ο Εποικ_Lover και ο Εποικ_Lover Β' (άλλως Μι.γκρι.λ) για τους έποικους πρίγκηπες;

Η βάση του ΔΗΚΟ πρέπει να ξεσηκωθεί ...

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Στη φωτογραφία το ΔΗ.ΚΟ των ονείρων των Α. Κυπριανού, Δ. Χριστόφια, Α. Ντάουνερ, Μ. Κάρογιαν, Άνεφ Ορίων, Κωστακόμπλεξ, Μαγάρειου Δρουσιώτη και Κόκκινου Ιαβέρη

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗ.ΚΟ έχει ληφθεί σύμφωνα με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες που προνοεί το καταστατικό του κόμματος. Η μεγάλη πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής υπερψήφισε τη πρόταση που κατέθεσε ο Μάριος Κάρογιαν για παραμονή στο κυβερνητικό σχήμα και η ισχύς της απόφασης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα παρα μόνο από την ίδια τη λαϊκή βάση του κόμματος.

Πάρα πολλοί υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος, αναγνώστες της επιτροπής, μας έχουν αποστείλει τις τελευταίες εβδομάδες μηνύματα εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για τις εξελίξεις στο ΔΗ.ΚΟ και την άποψη τους υπερ της αποχώρησης του κόμματος από την κυβέρνηση Χριστόφια.

Σύμφωνα με εσωκομματικές πληροφορίες, εκατοντάδες ψηφοφόροι επικοινώνησαν ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά με τα κεντρικά και επαρχιακά γραφεία του ΔΗ.ΚΟ παρακαλώντας να διασωθεί, έστω και την υστάτη, η αξιοπρέπεια της πατριωτικής βάσης του κόμματος.

Το τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος πήρε κυριολεκτικά φωτιά όταν η κεντρική επιτροπή έλαβε την τελική της απόφαση ενώ πολλά μέλη του ΔΗ.ΚΟ σκέφτονται ακόμα και να παραδώσουν την κομματική τους ταυτότητα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γνωστός νομικός και επιχειρηματίας, πρόεδρος της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στη Κύπρο, κύριος Πάνος Ιωαννίδης υπέβαλε ήδη την παραίτηση του και επέστρεψε την κομματική του ταυτότητα.

Παραθέτουμε την επιστολή παραίτησης:

Πάνος Ιωαννίδης,
Νομικός
Πρόεδρος Κίνησης για
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Έντονα

Επιλέγω αξιοπρέπεια...

Κατά την πλέον κρίσιμη ώρα για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά τα οδυνηρά ατοπήματα της πολιτικής ηγεσίας στη διαχείριση του Κυπριακού Ζητήματος, παρά την αδυναμία του ΔΗΚΟ ως συνεργαζομένου κόμματος να ανατρέψει την πορεία που ακολουθείται και ερήμην της βάσεως του Κόμματος, η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής αποφάσισε όπως «το ΔΗΚΟ συνεχίσει να υποστηρίζει δια της συμμετοχής του την παρούσα Κυβέρνηση», απόφαση που προσωπικά ερμηνεύω ως συνέχιση της συναυτουργίας στην καταστροφική πορεία που ακολουθείται για το μέλλον της Τόπου και του Κυπριακού Λαού.

Εξασφαλίζοντας αυτή την απόφαση, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επιτέλεσε το δικό του μερίδιο από τα συμφωνηθέντα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και, δικαιωματικά, απαιτεί από ολόκληρο το ΔΗΚΟ "πειθαρχία στην απόφαση".

Ως απλό μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, ευρίσκομαι ενώπιον της επιτακτικής επιλογής:

Είτε να συνεχίσω να ενισχύω ακουσίως, διά της παραμονής μου στο Κόμμα, τους αυτουργούς και συναυτουργούς της καταστροφικής πορείας που ακολουθείται για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε να διατηρήσω ακέραιη την προσωπική αξιοπρέπεια μου.

Επιλέγω ανεπιφύλακτα τη διατήρηση της προσωπικής αξιοπρέπειας και, καθηκόντως, έχω αποστείλει προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ τη γραπτή αποχώρηση μου από το Κόμμα, επιστρέφοντας την κομματική ταυτότητα. Προσωπικώς προς τα Στελέχη και, ιδιαίτερα, προς τα απλά Μέλη του ΔΗΚΟ, εκφράζω την ειλικρινή φιλία και αγάπη μου.

---------------------------------------------

Ναι μεν οι δημοκρατικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού αλλά αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις αυτές πρέπει να σέβονται τις απόψεις και τις επιθυμίες των πολιτών που τους εμπιστεύονται με τις ψήφους τους και που τους αναδεικνύουν στις θέσεις που κατέχουν.

Πρέπει επιτέλους ο Μάριος Κάρογιαν και η παρέα του να κατανοήσουν πως τις καρέκλες δεν τους τις χαρίζει ούτε ο Δ.Χριστόφιας, ούτε ο Α.Κυπριανού αλλά ούτε και κανένα άλλο συνεργαζόμενο κόμμα.

Τις καρέκλες τους τις εμπιστεύεται ο λαός και αν ο λαός νιώσει προδομένος ίσως το ΔΗ.ΚΟ μελλοντικά να βρεθεί σε δύσκολη θέση. Άλλωστε μια πιθανή ανεπάρκεια ποσοστών θα αφαιρέσει από το κόμμα το ρυθμιστικό ρόλο που έχει και θα αφήσει το κόμμα εκτός μελλοντικών συνεργασιών. Τότε όλοι οι καρεκλάκιδες θα μείνουν ΟΡΘΙΟΙ....

Επαναλαμβάνουμε την θέση ότι το ΔΗ.ΚΟ είναι από τώρα και στο εξής συνυπεύθυνο για τους χειρισμούς του προέδρου στο Κυπριακό αλλά σ' αυτό το διασυρμό δεν μπορεί να σύρεται και ο κόσμος του ΔΗ.ΚΟ. Η πατριωτική πτέρυγα του ΔΗ.ΚΟ, που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος, οφείλει να αντιδράσει και να απαιτήσει σεβασμό και ουσιαστική αντιπροσωπευτικότητα.

Για το Χριστόφιας Watch

Ευρυβιάδης

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΙ!

Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και αγωνιζόμαστε για την αποκατάστασή της. Διεκδικούμε την ελευθερία για την πατρίδα μας. Και λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

Κατηγορούμαστε συνεχώς για την ανωνυμία μας. Για τα όσα λέμε που δήθεν υπερβαίνουν τα όρια.

Λένε ότι είμαστε δειλοί που κρυβόμαστε. Ότι αποφεύγουμε να πάρουμε τις ευθύνες των λόγων μας.

Κι όμως: η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, έχει αποδείξει ότι συμπεριφέρεται υπεύθυνα. Δεν προβήκαμε ποτέ σε ισχυρισμό χωρίς βάση. Και κυρίως, δώσαμε φωνή όχι μόνο σε εμάς, αλλά σε πολύ κόσμο να εκφραστεί ελεύθερα, υπό το πέπλο της ανωνυμίας.

Κακά τα ψέματα: στη μικροκοινωνία μας, όπου κυριαρχεί η πνευματική τρομοκρατία, ο φόβος του στιγματισμού και της κοινωνικής απομόνωσης, ο φόβος των αντιποίνων από το καθεστώς και από τα λογής λογής κατεστημένα, χρειάζεται να κρύβουμε τα ονόματα και τα πρόσωπά μας για να μιλούμε ελεύθερα.

Γιατί, ιδίως επί καθεστώτος Χριστόφια δεν μπορούμε να μιλούμε ελεύθερα. Ιδίως επί εποχής που κυκλοφορούν διάφοροι μαγάριοι και κωστακόμπλεξ και άλλοι δολοφόνοι χαρακτήρων, που μας περιμένουν στη γωνιά για να μας δολοφονήσουν κι εμάς (όπως π.χ. κάνει σήμερα ο ΚΚ εναντίον όλων των διαφωνούντων με τον Κάρογιαν στο ΔΗΚΟ και ειρωνεύεται το κωστακομπλεξίδιο μέχρι και την κα Φωτεινή Παπαδοπούλου!!!!), έπρεπε να κρύψουμε τα ονόματά μας.

Και τόσο με αναρτήσεις που μας αποστέλλονται για δημοσίευση συνεχώς, όσο και με σχόλια, εκατοντάδες πολίτες έχουν βήμα έκφρασης και χιλιάδες πολίτες διαβάζουν κάτι που γράφτηκε ελεύθερα, χωρίς παρεμβολές, χωρίς απειλές, χωρίς φόβο.

Το christofias-watch δεν συμπεριφέρεται ανεύθυνα. Τεκμηριώνει και φιλτράρει τα γραφόμενά του. Και έχει προβεί σε αποκαλύψεις που κανένας δεν τόλμησε. Εμείς σας αποκαλύψαμε πρώτοι τις δεσμεύσεις Χριστόφια προς ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ (που δεν τηρήθηκαν). Εμείς σας δώσαμε πρώτοι την πληροφορία για αποχώρηση της ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση. Εμείς ξεσκεπάσαμε το Μάριο Κάρογιαν, τη μεγαλομανία του και τις ύποπτες συναντήσεις του με τον Ντάουνερ. Εμείς (βέβαια όχι μόνοι) αποκαλύπτουμε καθημερινά την πραγματική φύση του καθεστώτος Χριστόφια και τις αντιδημοκρατικές του πρακτικές.

Το christofias-watch μιλά ελεύθερα. Και χρησιμοποιεί τις κατάλληλες φράσεις για τα κατάλληλα πρόσωπα. Τις κατάλληλες εκφράσεις, τους κατάλληλους χαρακτηρισμούς, αυτά που αν κάποιος τα πει επώνυμα, θα πληρώσει βαρύ το τίμημα της ελευθερίας της έκφρασης.

Λέμε την εισβολή εισβολή, τη ρουφιανιά ρουφιανιά, τη λεβεντιά λεβεντιά, τον κωστακομπλεξισμό κωστακομπλεξισμό, τους ψυχανώμαλους ψυχανώμαλους, τους Ταλαττίλες Ταλαττίλες, τα νενέκια νενέκια, τον Οδοστρωτήρα Οδοστρωτήρα και ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ.

Το christofias-watch είναι η κορύφωση της υγιούς ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο.

Τα συνεχή μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνουμε, τα δεκάδες άτομα που συμμετέχουν πλέον στη σελίδα μας και που βοηθούν στο έργο της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, ο ανελέητος πόλεμος προβοκατόρικων ιστοσελίδων, νενέκων και ακελοφασίστων κονδυλοφόρων του τύπου αλλά και φαντασιόπληκτων ουφολόγων πολιτικών εναντίον μας, αλλά και η καλόπιστη ενασχόληση πολιτικών, δημοσιογράφων (ευχαριστούμε ιδιαίτερα το "Κυπριακό Ποντίκι" αλλά και την εξαίρετη φερέλπιδα δημοσιογράφο Μικαέλλα Λοΐζου) και άλλων με τη σελίδα μας, η αποδοχή από διακεκριμένους πολιτικούς και άλλες προσωπικότητες να φιλοξενούνται στη σελίδα μας, δείχνουν τη μεγάλη επιτυχία που έχουμε εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Είμαστε το Νο 1 κυπριακό ιστολόγιο και ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ! Μπορεί πολλοί να διαφωνούν μαζί μας (όπως βέβαια πολλοί συμφωνούν), αλλά η εντιμότητα και οι καλές προθέσεις μας, δεν επιδέχονται λογικής αμφισβήτησης.

Αυτή την ελευθερία και την εντιμότητά μας, ούτε τις συμβιβάζουμε με τίποτα, ούτε δεχόμαστε να μας τις απειλούν ή αμφισβητούν διάφοροι "καλοθελητές" και συνένοχοι του καθεστώτος.

Συνεχίζουμε, όλο και πιο δυναμικά, συνεχίζουμε δριμύτεροι! Και δε χαρίζουμε κάστανο σε ΚΑΝΕΝΑΝ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΑ ΚΑΡΟΓΙΑΝΑΚΙΑ


Μετά από παράκλησή μας, ο φίλος της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, Δ. Παπαδάκης της ΕΔΕΚ, προέβηκε στην ακόλουθη δήλωση για τις κατηγορίες που διάφορα καρογιανάκια, ξεστόμισαν εναντίον της ΕΔΕΚ ότι δεν στήριξε τον Τ. Παπαδόπουλο και ότι ενδιαφέρεται για τις καρέκλες.

" Αγαπητοί φίλοι.

Σε ότι αφορά τις προεδρικές εκλογές είναι σε ΟΛΟΥΣ γνωστό ότι η ΕΔΕΚ ήταν το πρώτο κόμμα που υποστήριξε τον Τάσσο Παπαδόπουλο καθώς επίσης και τα αποτελέσματα των exit polls την Κυριακή τών εκλογών.

Σε ότι αφορά τις καρέκλες νομίζω οι πράξεις των κομμάτων μιλούν απο μόνες τους.

Δημήτρης Παπαδάκης"

ΝΤΡΟΠΗ!

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

I'm so excited and I just can't hide it!


Σε μία συνεδρία παρωδία, που χαρακτηρίστηκε από εκβιασμούς, απειλές, μπράβους, ύβρεις προς το αδελφό κόμμα της ΕΔΕΚ, ύμνους προς το ρουσφέτι, προσπάθεια αποφυγής της μυστικής ψηφοφορίας με τρόπο που να σπέρνεται ο τρόμος σε όσους θα ψήφιζαν, ο Μάριος Κάρογιαν και τα τσογλανάκια του, "πέτυχαν" την παραμονή του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση Χριστόφια, με ένα ποσοστό σχεδόν 75% (ενώ όλοι ξέρουμε ότι οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ είναι καζάνι που βράζει και τοποθετούνται με 80% υπέρ της αποχώρησης).

Ο Downer σίγουρα πρέπει να αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση. Γιατί ο Μάριος υλοποιεί σιγά-σιγά, έστω και αργά, την υπόσχεση που του έδωσε στις 16/1/2009 (όπως αποκαλύπτεται σε απόρρητο έγγραφο Downer):

"Ο κ. Κάρογιαν επίσης σημείωσε ότι η θέση του(ως Προέδρου του ΔΗΚΟ) μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά εξέφρασε αισιοδοξία ότιθα διατηρούσε την Προεδρία του ΔΗΚΟ,υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τον Πρόεδρο Χριστόφια. Γνωρίζοντας το επιχείρημα ότι η βάση του ΔΗΚΟ αντιτίθεται σε συμβιβασμό στο Κυπριακό Πρόβλημα, ο κ. Κάρογιαν επέμεινε ότι η βάση θα ακολουθήσει την ηγεσία και ότι θα αντιμετώπιζε την πρόκληση από απορριπτικούς που θα κατέβαιναν ωςυποψήφιοι."

Βεβαίως ο πρώτος διδάξας της παράκαμψης της κομματικής βάσης, δεν είναι σήμερα ο Κάρογιαν, αλλά ο Αναστασιάδης σε εκείνο το συνέδριο παρωδία, με τα μπλε χαρτάκια του "ΝΑΙ", με το οποίο μετέτρεψε το Συναγερμό, ένα κόμμα που η βάση του ήταν φανερά αντίθετη στο Σχέδιο Ανάν, σε ένα ιδεολογικό παράρτημα των ΕΔΗ.

Να τον χαίρεστε φίλοι της Κ.Ε.! Να χαίρεστε και το κόμμα σας, που το μετατρέψατε χθες το βράδυ με την ψήφο σας σε παράρτημα του ΑΚΕΛ.

Ρίμαχος για το christofias-watch

Παραδοχή ΔΗΚΟϊκού αξιωματούχου: είμαστε υπέρ του ρουσφετιού!!!!

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Λάφυρα της εξουσίας; Τι σημαίνει άραγε αυτό;

Ο Β. Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ Χαμπάκης, γνωστός καρογιανίσκος, μόλις προέβη σε μία δήλωση, μόλις πριν λίγο στην Κ.Ε., που μέσα στην αφέλειά του, ομολογεί τα κίνητρα του Κάρογιαν και των τσόγλανών του.


Το ΔΗΚΟ πρέπει να απολαύσει τα λάφυρα της εξουσίας λέει ο Χαμπάκης. Και το ρουσφέτι δεν είν κακό, ισχυρίζεται ο Χαμπάκης γιατί είναι συνηθισμένο σε όλη την Ευρώπη!!!!!!!!

Ξαναρωτούμε τους φίλους του ΔΗΚΟ: τέτοιο κόμμα θέλετε;

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΟΙ ΚΑΡΟΥΦΙΑΝΟΙ!


Το ότι στελέχη της Κ.Ε. δέχονταν απειλές και εκβιασμούς τις τελευταίες μέρες από τσογλάνια του Κάρογιαν, είναι γνωστό σε όλους.

Αλλά τώρα οι καρουφιάνοι ξεπέρασαν τα όρια!

Μέχρι και μπράβοι επιστρατεύτηκαν από τους καρουφιάνους. Μπράβος του Κάρογιαν, σύμφωνα με πληροφορία που μόλις λάβαμε, κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις εναντίον διακεκριμένου στελέχους του ΔΗΚΟ, ο οποίος τόλμησε να αμφισβητήσει το "μεγάλο ηγέτη"!

Τερέντιος για το christofias-watch

ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ!

Ο ρόλος του καταστατικού σε ένα σωματείο, σε μια οργάνωση, σε μια παράταξη, σε ένα κόμμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς καθορίζει ρητά τα πλαίσια λειτουργίας, τις αρμοδιότητες, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όλων των μελών. Η τήρηση του, είναι υποχρέωση όλων, πρωτίστως του Προέδρου που ηγείται.


Μετά τις συναντήσεις Χριστόφια – Καρογιάν, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η εισήγηση του Καρογιάν στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, όπως το κόμμα παραμείνει στην κυβέρνηση,
εισήγηση η οποία καταχειροκροτήθηκε και από τον Αναστασιάδη, μας διακατέχει όλους έντονη ανησυχία και προβληματισμός για το ρόλο που επιτελούν κάποιοι στο ΔΗΚΟ, ίσως και εν αγνοία τους.

Μάστρε, ευκαριστώ για ούλλα...εννα σε κάμω Επίτιμο Πρόεδρο του ΔΗΚΟ!

Ο Χριστόφιας έχει αντιληφθεί ότι η καρεκλολαγνεία που διακατέχει κάποιους στο ΔΗΚΟ και οι δελεαστικές οικονομικές απολαβές από τις θέσεις εξουσίας,
είναι η αχίλλειος πτέρνα στην οποία πρέπει να χτυπήσει για να εξασφαλίσει την παραμονή του μεγαλύτερου κομπάρσου στην κυβέρνηση του.


Ο ηγέτης αυτού του κομπάρσου, έχει αποδείξει ότι
προκειμένου να παραμείνει πιστός στις αρχές της έπαυλης, της λιμουζίνας, της μάσας και του βολέματος, είναι άξιος να παραβιάσει ακόμα και το καταστατικό του κόμματος του. Συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του καταστατικού του ΔΗΚΟ, που φέρει τίτλο «ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ – ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ», στην παράγραφο 4 με τίτλο: «Θέσεις του Κόμματος αναφορικά με το Εθνικό θέμα», γράφει:

«α) Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και αγωνίζεται για να επιτύχει με βάση τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και τις Συμφωνίες Κορυφής, τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Κοινοτικό (Ευρωπαϊκό) Κεκτημένο, δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση. ΛΥΣΗ που θα εξασφαλίζει την πλήρη ανεξαρτησία, την κατοχύρωση της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας, και της ενότητας της χώρας, την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων και την κατοχύρωση του δικαιώματος επιστροφής όλων των προσφύγων στις εστίες και τις περιουσίες τους, κάτω από συνθήκες ασφάλειας και θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα (όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας), τις βασικές ελευθερίες και τη διακρίβωση της τύχης ενός εκάστου των αγνοουμένων.»


Η πολιτική του Δημήτρη Χριστόφια όμως, μέχρι τώρα, έχει πετύχει:
  • να μετατρέψει το κυπριακό πρόβλημα, από πρόβλημα εισβολής και κατοχής, σε πρόβλημα μεταξύ των Κυπρίων από τους Κυπρίους
  • την επίσκεψη του Μπαν Κι Μουν στο λεγόμενο «προεδρικό» του Αττίλα, με την οποία νομιμοποιήθηκε η παραβίαση και η συνεχής άρνηση συμμόρφωσης της Τουρκίας στα ψηφίσματα και στις αποφάσεις του Οργανισμού
  • την προκλητική περιφρόνηση στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που κατοχυρώνουν το αναφαίρετο και πανανθρώπινο δικαίωμα της περιουσίας στους πρόσφυγες
  • την παραμονή τουλάχιστον 50.000 εποίκων, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου
  • τη στάθμιση ψήφου που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • την εκ περιτροπής Προεδρία που θέτει σε κίνδυνο την πλήρη ανεξαρτησία, την κατοχύρωση της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας, και της ενότητας της χώρας


Στηρίζοντας αυτή την πολιτική, ο Καρογιάν, και οι υπόλοιποι 17, παραβιάζουν το καταστατικό του κόμματος τους. Στο ίδιο άρθρο, στην παράγραφο 5 με τίτλο: «Πολιτική Δημοκρατία», το καταστατικό του ΔΗΚΟ γράφει:

«α) Το Δημοκρατικό Κόμμα πιστεύει πως όλες οι πολιτικές εξουσίες πρέπει να πηγάζουν από το λαό και να ασκούνται υπεύθυνα για το καλό του λαού και σύμφωνα με την ανόθευτη θέλησή του.»


Και στην παράγραφο 7 με τίτλο: «Ατομικές και Πολιτικές Ελευθερίες» γράφει:

«Το Δημοκρατικό Κόμμα θέλει τα ανθρώπινα δικαιώματα απαραβίαστα και τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες κατοχυρωμένες με μηχανισμούς που να τις προστατεύουν από καταχραστές και σφετεριστές της εξουσίας και από πράξεις που δεν συνάδουν με το σύστημα των κοινωνικών αξιών του λαού ή τη δημοκρατικά εκφραζόμενη θέληση του λαού.»


Μήπως άραγε:
  • η προσπάθεια βιασμού της παιδείας,
  • η προσπάθεια πώλησης στρατιωτικού χώρου σε επιχειρηματίες του Κατάρ για ανέγερση ξενοδοχείου,
  • η προσπάθεια μετακίνησης στρατοπέδων για να μοιραστούν οικόπεδα,
  • η επιχείρηση ενοχοποίησης του θύματος για το βιασμό του,
  • η προσπάθεια εξίσωσης των οργανωμένων εγκλημάτων του θύτη με τις μεμονωμένες καταδικαστέες πράξεις του θύματος,
  • τα φαινόμενα της παρακολούθησης πολιτών,
  • οι συλλήψεις αντιφρονούντων και
  • η προσπάθεια φίμωσης των ΜΜΕ που ασκούν κριτική στην πολιτική εξουσία, την οποία στηρίζουν οι 18,

γίνονται για το καλό του λαού μας ή προστατεύουν τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες μας από τους καταχραστές και σφετεριστές τις εξουσίας;


Μήπως άραγε ο παραγκωνισμός της 8ης Ιουλίου, που
διασφάλιζε ότι δεν πρόκειται να επανέλθει το Σχέδιο Ανάν και η εν εξελίξει διαπραγματευτική διαδικασία που γίνεται με βάση το Σχέδιο Ανάν, είναι σύμφωνες με την ανόθευτη θέληση του λαού, όπως αυτή εκφράστηκε το 2004 με το ηχηρό χαστούκι της τάξεως του 76%;


Κατόπιν τούτων, πρέπει ή δεν πρέπει η Επιτροπή Δεοντολογίας, Ελέγχου και Κανονισμών του ΔΗΚΟ, η οποία σύμφωνα με το άρθρο 15 και παράγραφο 1, «παρακολουθεί και ελέγχει την τήρηση του Καταστατικου, του Κώδικα Δεοντολογίας και των Κανονισμών»,
να εγκαλέσει τους 18 και πρώτο από όλους τον ίδιο τον Καρογιάν;


Επειδή εάν τον εγκαλέσει η προαναφερθείσα επιτροπή, υπάρχει το ενδεχόμενο να δηλώσει άγνοια για την ύπαρξη καταστατικού, ας τον ενημερώσει κάποιος συναγωνιστής για το άρθρο 3 και την παράγραφο 1, που γράφει ότι:

«Επί θεμάτων μείζονος πολιτικής σημασίας ή ιδιαίτερης κομματικής κρισιμότητας πραγματοποιείται κομματικό δημοψήφισμα στο οποίο συμμετέχουν όλα τα μέλη του Κόμματος.»

Γιώργο, θκιάβασ' του το καταστατικό!

Η παραμονή στην κυβέρνηση που τουρκοποιεί την Κύπρο μας, συνεπάγεται την νομιμοποίηση των απαράδεκτων υποχωρήσεων και των παλινδρομήσεων του Χριστόφια και γι’αυτό αποτελεί θέμα μείζονος πολιτικής σημασίας και ιδιαίτερης κομματικής κρισιμότητας.


Υ.Γ. Οι οπαδοί, φίλοι, μέλη και ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ, που τούτη την ώρα παρακολουθούν αμήχανα και σχεδόν βέβαιοι για το αποτέλεσμα της συζήτησης στην Κεντρική Επιτροπή, ας ξεσηκωθούν και ας μαζευτούν έξω από τα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος την ώρα της συνεδρίας, για να απαιτήσουν να τους δοθεί το δικαίωμα να εκφράσουν κι αυτοί την άποψη τους, επειδή αυτοί ξέρουν να ιεραρχούν την πατρίδα, πάνω από τις επαύλεις, τις λιμουζίνες και τις πολιτικές συνδιαλλαγές του όποιου καρεκλοκένταυρου.


ΕΥΑΓΟΡΑΣ – για το christofias - watch

ΠΟΙΟ ΔΗΚΟ ΘΕΛΕΤΕ;


Φίλοι του ΔΗΚΟ, θέλετε ένα κόμμα που να αγωνίζεται για ελευθερία, για δημοκρατία και για δικαιοσύνη; Ένα ΔΗΚΟ που να εκπροσωπεί αρχές; Ένα ΔΗΚΟ όπως το έμβλημά του, που φαίνεται πιο πάνω;

Ή θέλετε ένα ΔΗΚΟ, όπως αυτό που φαίνεται πιο κάτω;



Ένα ΔΗΚΟ της συνδιαλλαγής, του βολέματος, της καρέκλας, του Χριστόφια, του Ντάουνερ, του νεοπλουτισμού, της ρουφιανιάς, του ρουσφετιού, των επαύλεων, των βασιλικών σουίτων, των βιαστών της νοημοσύνης και της αξιοπρεπειάς σας;

ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΗΚΟ ΣΑΣ Ή ΕΝΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ;

ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ!

Πράξανδρος για το christofias-watch

Άδειασε τον Ευέλικτο και υποκλίθηκε στο Βάσο Λυσσαρίδη! Γεια σου Αντώνη!

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010



Ο Αντώνης Σαμαράς "άδειασε" τον Ευέλικτο Οδοστρωτήρα. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ " κληθείς να δώσει την άποψή του για το θέμα της εκ περιτροπής προεδρία, ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν θα ήθελε να μπει σε λεπτομέρειες γιατί δεν θα έκανε καλό αυτή τη στιγμή.".

Ενώ ανέμεναν όλοι να δηλώσει την απόλυτη στήριξή του στον ενδοτισμό Χριστόφια, ο Α. Σαμαράς τους διέψευσε. Όχι μόνο δε φάνηκε ένας Πόντιος Πιλάτος που νίπτει τας χείρας του, όπως ανέμεναν τα νενέκια και τα ακελοφασιστάκια, αλλά άφησε σαφέστατο υπονοούμενο ενάντια στους χειρισμούς Χριστόφια.

Σε σχέση με το Κυπριακό, καμία αναφορά στη διζωνική. Να τι δήλωσε: " δίκαιη, βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με σεβασμό ταυτόχρονα, στο ευρωπαϊκό κεκτημένο της Κύπρου».

Οι καλύτερες δηλώσεις του όμως, ήταν αυτές για το Βάσο Λυσσαρίδη. Για τον οποίο αναγνώρισε τα τεράστια αποθέματα γνώσεων που έχει για γεωστρατηγικά θέματα.

Επισημαίνοντας επίσης, κάτι που εμείς εδώ και αρκετό καιρό λέμε: ο Γιατρός δεν είναι ρομαντικός, είπε ο Α. Σαμαράς. Αντίθετα, είναι ρεαλιστής.

Εμείς, βεβαίως χαιρόμαστε. Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς, δικαιώνει την Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, που επέλεξε να τον στηρίξει πριν λίγους μήνες.

Ευρυγένης για το christofias-watch

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 18 ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΚΟ!

Να πως κατάντησε το κόμμα του Σπ. Κυπριανού και του Τ. Παπαδόπουλου! Ή μήπως υπάρχει ακόμη ελπίδα για τη μεγάλη ανατροπή; (Η φώτο είναι δανεισμένη από τους συναγωνιστές της Αντιπαρακμής)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΑ 18 ΟΝΟΜΑΤΑ:

Αντιγόνη Παπαδοπούλου

Νίκος Βιολάρης

Χρίστος Πατσαλίδης

Αντώνης Πασχαλίδης

Μάρκος Κυπριανού

Άγγελος Βότσης

Αθηνά Κυριακίδου

Έλενα Παπαδοπούλου

Άκης Κλεάνθους

Φώτης Φωτίου

Σάββας Βέργας

Στέλιος Ιερωνυμίδης

Αλέκος Τρυφωνίδης

Τασούλα Αλευρά Φυλακτίδου

Ανδρέας Κωνσταντίνου

Κώστας Κόρτας

Νέστορας Νέστορος

και φυσικά.....

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΥΦΙΑΝ!

Τώρα ξέρετε. Αυτά είναι τα 18 χριστοφάκια, που πέρα από κάθε λογική, με το Χριστόφια να μην ανακαλεί τις υποχωρήσεις του, ψήφισαν στο Ε.Γ., να παραμείνει το ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση.

Ούτε να τους φτύσουμε δεν αξίζουν!

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο

Σημείωση: Από τα 18 χριστοφάκια, 3 έχουν βολευτεί στη βουλή και 3 στην κυβέρνηση εξαιτίας της συνεργασίας.



It finally seems that Marios delivers his promises.
He is ready to face the challenge from the rejectionists.



Σημείωση 2: Τα ονόματα αποκαλύπτονται, μετά από παράκληση του συναγωνιστή Θεόφιλου, άρθρο του οποίου ακολουθεί:

Οι ξεφτίλες του ΔΗΚΟ

Το ΔΗΚΟ έχει τα διαχρονικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. ‘Εχει χαρακτηριστεί ως το κόμμα του ρουσφετιού και το κόμμα που δεν μπορεί να ζήσει μακριά από την εξουσία. Αυτές οι κατηγορίες διατυπώνονταν πάντα και σε κάποιο βαθμό ήταν αληθινές.

Όμως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει και τη διαχρονική γραμμή του κόμματος στο εθνικό θέμα. Μια θέση αξιοπρέπειας, αντίστασης στην κατοχή και τις συνομωσίες, διεκδίκηση των δικαίων απαιτήσεων και δικαιωμάτων του λαού. Ο Σπύρος Κυπριανού και ο Τάσσος Παπαδόπουλος, οι δυο προηγούμενοι ηγέτες του ΔΗΚΟ υπήρξαν ηγέτες της αντίστασης και της απόρριψης απαράδεκτων σχεδίων και πιέσεων για αποδοχή τους. Εξέφραζαν με θαυμαστό τρόπο την εθνική αξιοπρέπεια του Ελληνισμού της Κύπρου.

Τώρα το ΔΗΚΟ έχει αυτοεξευτελισθεί. Ο νυν πρόεδρος και άλλα στελέχη της ηγεσίας του εξευτέλισαν την ιστορία και την αξιοπρέπειά του κόμματος. Εξευτέλισαν τον εαυτό τους. ‘Εδωσαν γην και ύδωρ στον Χριστόφια για να μπορούν να γλύφουν τα κόκκαλα της εξουσίας, που τους ρίχνει με περιφρόνηση. Κι όλα αυτά για το θρόνο της Βουλής και για τρεις καρέκλες του υπουργικού συμβουλίου. Και χωρίς να ντρέπονται οι ξεφτίλες μιλούν πως ενεργούν για το καλό του τόπου. Ποιου τόπου ρε αχάριστοι, ξεφτίλες; Για την καρέκλα του Μάριου και του Μάρκου ψηφίσατε, όχι για το καλό του τόπου. Και μην μας μιλήσετε για αρχές, γιατί θα σας πούμε αρχ.......

Ο προσωπικός εξευτελισμός είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. ‘Ομως ο αυτοεξευτελισμός δημοσίων προσώπων και ηγετών ενός κόμματος ενδιαφέρει όλους και κυρίως τους ψηφοφόρους του κόμματος. Για τούτο θέλουμε να ξέρουμε ονομαστικά τους δεκαοκτώ ξεφτίλες, που ποδοπάτησαν την αξιοπρέπεια του κόμματος και των ψηφοφόρων του. Θέλουμε να ξέρουμε ονομαστικά αυτούς τους ξεφτίλες που μιλούν, χωρίς να ντρέπονται, για το καλό του τόπου και εννοούν τις καρέκλες τους.

Καλούμε την «Επιτροπή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο» να αποκαλύψει τα ονόματα αυτών των εξευτελισμένων και να αποκαλύψει τις φωτογραφίες τους για να τους βλέπουμε και να τους συμπεριφερόμαστε ανάλογα. Μας πρόσβαλαν. Πρόσβαλαν τις αρχές και τους αγώνες του ΔΗΚΟ. Πρόσβαλαν τον Σπύρο Κυπριανού και τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Δεν έχουν ίχνος αξιοπρέπειας.

Με την εξευτελιστική απόφασή τους ψήφισαν και ενέκριναν στην ουσία την εκ περιτροπής προεδρία, την παραμονή των εποίκων και όλες τις άλλες παραχωρήσεις του εκλεκτού τους. Αποδέχονται και συμφωνούν με τις ύβρεις του Χριστόφια και του ‘Αντρου για τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Μπορούν αυτοί που εξευτέλισαν το κόμμα και τον εαυτό τους να μας κοιτάξουν στα μάτια; Μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ.; Μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς να ντρέπονται;


Θεόφιλος για το christofias-watch

Ο αττιλισμός ως τουρκική νοοτροπία!



Η φασιστική νοοτροπία που επικρατεί σε μεγάλες τάξεις του τουρκικού πληθυσμού, ιδίως στην πολιτιστικά υποανάπτυκτη βαθιά Ανατολία, όπου λιθοβολούν κοπέλες και ακόμη ασκούν την αναχρονιστική πολυγαμία, είναι εμφανής στο βίντεο που φαίνεται πιο πάνω.

Το τραγικό είναι ότι από τα βάθη της Ανατολίας, προέρχονται και οι περισσότεροι έποικοι, από τους οποίους δεκάδες χιλιάδες, είναι έτοιμος να νομιμοποιήσει ο Ευέλικτος Χριστόφιας.

Ο αττιλισμός καλά κρατεί στην Τουρκία, μία χώρα που χτυπά και την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και ο Ευέλικτος Χριστόφιας δεν κάνει τίποτε να την κλείσει ή έστω να την ανοίξει υπό όρους).

Πράξανδρος για το christofias-watch

Y.Γ. Εμείς στο χαζό χιούμορ σου, ακελοφασίστα Anef_Oriwn, απαντούμε λεκτικά. Οι έποικοι αδελφοί σου όμως, δεν είναι τόσο ανεκτικοί.
Υ.Γ.2. Οι έποικ_lover A' και έποικ_lover Β' (μι.γκρί.λ.) τι έχουν να μας πουν τώρα;

Καλώς όρισες Αντώνη μας!

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010


Σε καλωσορίζουμε στην Κύπρο.

Εμείς, οι πολίτες που σε στηρίξαμε και που πιστέψαμε σε σένα, όταν οι νενέκοι χαρτογιακάδες που θα συναντήσεις εδώ, σε θεωρούσαν ως "καμένο χαρτί".

Καλωσόρισες στην Κύπρο μας.

Τη μικρή ελληνική μας πατρίδα.

Το κομμάτι του ελληνισμού που "έκοψε έξω".

Τη μικροκόρη που σας εγίνη μάνα, ύμνος και θρήνος της ζωής κι ανάστασης καμπάνα

Το χώρο όπου δοκιμάζονται καθημερινά οι αντοχές και η αξιοπρέπεια του Ελληνισμού.

Εδώ που κηδέψαμε, στη δική σου παρουσία τα δύο παλληκάρια μας.

Εδώ που αγωνιστήκαμε, με τη δική σου συμπαράσταση, για το δίκαιο την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας.

Καλωσήλθες Αντώνη μας.

Και να θυμάσαι σε κάθε στιγμή: σε ελάχιστη απόσταση από εκεί όπου τα ηττημένα μυαλά, θα σε τραπεζώνουν στα δείπνα τους, το σώμα της Κύπρου μας μοιράζεται στα δύο.

Ρίμαχος για το christofias-watch

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ TΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ

Απόλυτα επιτυχημένη η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Δημοκρατικών Πολιτών!


Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Δημοκρατικών Πολιτών "Κυκλοφορούμε όλη μέρα με τα φώτα αναμμένα και λέμε όχι στο σκοταδισμό".

Στη Λευκωσία, τουλάχιστον ένα στα τρία αυτοκίνητα ήταν με αναμμένα τα φώτα, ενώ πολύ θετική ήταν η ανταπόκριση σε Λάρνακα και Πάφο. Ειδικά η επαρχία Πάφου, έδειξε να είναι η πιο ευαισθητοποιημένη κατά την εκστρατεία. Σχεδόν όλοι οι οδηγοί άναψαν τα φώτα των αυτοκινήτων τους. Πληροφορίες που έχουμε είναι ότι το άναμμα των φώτων, επεκτάθηκε και σε διάφορα σχολεία της Επαρχίας Πάφου και Αμμοχώστου, καθώς και σε σωματεία και οργανώσεις.

Έπονται και άλλες (ειρηνικές - δυστυχώς επί καθεστώτος Χριστόφια πρέπει να το επαναλαμβάνουμε-) διαμαρτυρίες ενάντια στο σκοταδισμό και στην υποχωρητικότητα του καθεστώτος Χριστόφια.

Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ο ΑΚΕΛΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ο ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Πράξανδρος για το christofias-watch

Υ.Γ. Με ομολογία μάλιστα του Anef_Oriwn, στην εκδήλωση συμμετείχαν και αλλοδαποί εργάτες, αλλά και Τουρκοκύπριοι. Κάτι το οποίο καταρρίπτει και το μύθο που καλλιέργησαν διάφοροι υπονομευτές της εκδήλωσης, περί "εθνικισμού" και "σωβινισμού" πίσω από τους διοργανωτές.

Υ.Γ.2. Με ομολογία του Κόκκινου Ιαβέρη, τα φώτα άναψε και ο ίδιος! Μόνο που δεν κατάλαβε ότι ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τα ανάψει και κατά τη διάρκεια της μέρας. Τα άναψε λοιπόν νύχτα και έκανε χαρούες μόνος του!

Γιατί δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση Κάρογιαν;

Εγώ είπα σας να παραιτηθώ και εσείς δε δέχεστε. Φταίω;


Από ό,τι γράφει η εφημερίδα του ΔΗΣΑΚΕΛ "Αλήθεια", ο Μ. Κάρογιαν χθες, απείλησε μέχρι και με παραίτηση!

Ναι, ναι καλά ακούσατε: απείλησε με παραίτηση!

Αν κάτι τέτοιο ισχύει, αναρωτιώμαστε:

Γιατί η παραίτησή του δεν έγινε αποδεκτή;

Γιατί δε βρέθηκε κανένας να του πει "εντάξει";

Μήπως θα χαθεί κανένα μεγάλο κελεπούρι; Κανένα κόσμημα της κυπριακής πολιτικής σκηνής;

ΟΧΙ ΜΑΡΙΕ, ΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ! ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ;

Ρίμαχος για το christofias-watch

Έχει και η ρουφιανιά τα όριά της!

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010



Σήμερα, τα μαρκοκαρογιανάκια του ΔΗΚΟ, πέτυχαν την πρώτη νίκη για το Μάρκο και το Μάριο. Η πλειοψηφία του Ε.Γ. του ΔΗΚΟ ψήφισε υπέρ της παραμονής στην κυβέρνηση Χριστόφια.

Μάριος Κάρογιαν και Μάρκος Κυπριανού θα συνεχίσουν να καρπούνται τα προσωπικά οφέλη που έχει για τους ίδιους, η συμμετοχή του ΔΗΚΟ στην εξουσία.

Τελικά αυτός είναι ο ρόλος του Δημοκρατικού Κόμματος; Αντί να προωθεί θέσεις και αρχές, να προωθεί τα προσωπικά συμφέροντα του Μάρκου και του Κάρογιαν;

Να είναι το εφαλτήριο για την πολιτική εξυπηρέτηση και ανέλιξη δύο καιροσκόπων;

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα:
1) Ανακάλεσε ο Χριστόφιας υποχωρήσεις; ΟΧΙ!

2) Παρείχε οιοδήποτε ουσιαστικό πολιτικό αντάλλαγμα στο ΔΗΚΟ; ΟΧΙ!

Ε τότε;

Ως πότε θα βιάζουν κάποιοι τη λογική μας, για να εξυπηρετούν την πάρτη τους; Για να ζουν το "όνειρο" της εξουσίας, με λιμουζίνες, βασιλικές σουίτες, ταξιδάκια και επαύλεις στη Μακεδονίτισσα;

ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΟΙ!

Πράξανδρος για το christofias-watch

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε στην Κ.Ε., η οποία θα συνέλθει για να πάρει την τελική απόφαση, ότι εκκρεμεί μια επιστολή που τους στείλαμε για την ύποπτη συνομιλία Κάρογιαν-Ντάουνερ.

Υ.Γ.2. Την απόφαση για παραμονή ή όχι, δεν πρέπει να την πάρει η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ. Είναι άμεσα, με παγκύπριο συνέδριο ή με καταστατικό δημοψήφισμα, ο κόσμος του ΔΗΚΟ που πρέπει να αποφασίσει. Αυτόν τον κόσμο, που επικαλείται ότι εκπροσωπεί ο κάθε Κάρουφιαν, για να παζαρεύει για την πάρτη του.

Υ.Γ.3. Δείτε επίσης σχετική ανάρτηση των συναγωνιστών της Αντιπαρακμής

Η Κυπριακή Δημοκρατία στο τσιμέντο, όχι εκ περιτροπής!

Ρουμ γκιαούρ, Ταλάτ εκ περιτροπής εφέντης, ιχέλει ανακοινώσει σας ότι ευκαριστεί Αναστασιάδην, Γρουστόφκιαν τζιαι ρουφκιάνον Γρουστόφκια Κάρογιαν για το κλητηρηλλίκιν! Εις υγείαν!


Ο πρόεδρος Χριστόφιας άρχισε ήδη να αισθάνεται και να ενεργεί ως εκ περιτροπής πρόεδρος της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η ενέργειά του να διαβιβάσει προς τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων την «έκκληση» (κατά τον κ. Αναστασιάδη) του «εκ περιτροπής προέδρου» Ταλάτ προς την Βουλή των Αντιπροσώπων να μην εγκρίνει ψήφισμα για την κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων στην Κύπρο που είναι μέλος της Ε.Ε.

Απαράδεκτος είναι και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που διαβίβασε την «έκκληση» που του διαβίβασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ευτυχώς που την τελευταία στιγμή τα κόμματα δεν έλαβαν υπόψη τους την «έκκληση» Ταλάτ και ενέκριναν το σχετικό ψήφισμα.

Αξιοσημείωτη είναι και η ενέργειά του Ταλάτ να απευθυνθεί και προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενήργησε ως «εκ περιτροπής» πρόεδρος και αποπειράθηκε να κάμει παρέμβαση στη νομοθετική εξουσία του κράτους. Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί να του κλείσει το τηλέφωνο, διαβίβασε την απαίτηση του Ταλάτ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε κάποιους αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ο κ. Αναστασιάδης μάλιστα φρόντισε να τονίσει ότι η παρέμβαση του Ταλάτ ήταν «έκκληση» και όχι αξίωση. Βλέπετε θέλει να προστατεύσει τον «εκ περιτροπής» πρόεδρο Ταλάτ, που μπήκε με τις ποδίνες στο σαλόνι του σπιτιού μας, επειδή το θεωρεί και σπίτι του.

Μας δουλεύουν κανονικά μερικοί ηγέτες μας. Αν και νομίζω ότι όχι μόνο μας δουλεύουν, αλλά και μας κάμνουν προπόνηση για να συνηθίσουμε την επανένωση που σχεδιάζουν, με την εκ περιτροπής προεδρία τους, με τον εκ περιτροπής πρόεδρο τους, που προς τον παρόν δεν είναι εκ περιτροπής πρόεδροι μαζί του, αλλά απλώς εκτελούν χρέη επικοινωνιολόγου του κ. Ταλάτ, στην προσπάθειά τους να τον βοηθήσουν να εκλεγεί «πρόεδρος» του συνιστώντος κρατιδίου με το οποίο θα επιχειρήσουν να ενώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο λαός πρέπει να ξυπνήσει. Το τσιμέντωμα έχει αγριέψει. Και αν μείνουμε έτσι απαθείς, θα ξυπνήσουμε κάποια μέρα και θα αντιληφθούμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τοποθετηθεί στον τσιμέντο. ‘Οχι στον γύψο, γιατί ο γύψος τους θυμίζει τον γύψο, που βρήκαν στον τάφο του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και δεν θα θέλουν να χαλάσουν το καλό κλίμα.

Η καταδίκη πρέπει να είναι συνεχής και όχι εκ περιτροπής και και να είναι αστάθμιστη και όχι σταθμισμένη, όπως πάνε να υποτιμήσουν την ψήφο μας.

Θεόφιλος για το christofias-watch

Ο "μικρός γκρίζος λύκος" δεν είναι μόνος!

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Στη φωτογραφία, το γκαράζ της Προοδευτικής στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η δήθεν παράταξη της ΕΔΕΚ, "Αγώνας Ηνωμένου Βασιλείου".


Πριν από λίγες μέρες, η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, δημοσίευσε ένα άρθρο 2 συναγωνιστών μας, σε σχέση με την απαράδεκτη συμπερίληψη του συντελεστή της ακροφασιστικής ιστοσελίδας nenekia.com (επίσημο όνομα epanenosi.com) Γ. Ιορδάνου, στο ψηφοδέλτιο του Αγώνα Η.Β., που αποτελούσε ένα γενικότερο προβληματισμό για την ανοχή που επιδεικνύεται σε ιδεοφόρους των ΕΔΗ, στο έντιμο κόμμα της ΕΔΕΚ σήμερα.

Το να απαντούσε ο Γ. Ιορδάνου, παρουσιαζόμενος ως ένας πιστός ΕΔΕΚίτης που ακολούθησε τις επιλογές της ΕΔΕΚ για το ΟΧΙ και τον Τάσσο Παπαδόπουλο, ούτως ώστε να κοπάσουν οιεσδήποτε αντιδράσεις εναντίον του και να επιβιώσει στις τάξεις της ΕΔΕΚ, το αναμέναμε.

Το μας επιτεθεί όμως, η δήθεν παράταξη της ΕΔΕΚ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όχι απλά συγκαλύπτοντας το Γ. Ιορδάνου, αλλά και υιοθετώντας πλήρως τη φρασεολογία του "μικρού γκρίζου λύκου" εναντίον της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, περί ανώνυμων και φασιστών, δεν το περιμέναμε.

Γιατί νομίζαμε ότι ο Αγώνας ήταν οργάνωση της ΕΔΕΚ και όχι του Γ. Ιορδάνου!

Μια πραγματική εδεκίτικη φοιτητική παράταξη, δε θα επιτίθετο με ακραίους χαρακτηρισμούς εναντίον ενός καθιερωμένου πλέον προπύργιου των αντικατοχικών ιδεών του Β. Λυσσαρίδη στο διαδίκτυο, όπως το christofias-watch.

Εμάς που οι σχέσεις μας με το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και ολόκληρο το αντικατοχικό κίνημα είναι γνωστές. Εμάς που φιλοξενήσαμε ουκ ολίγες φορές αρθρογραφία υπέρ της ΕΔΕΚ, εμάς που είχαμε και συνέντευξη με το Δ. Παπαδάκη, ο οποίος και είναι φίλος της Επιτροπής.

Όμως τελικά, αποδεικνύεται ότι ο Γ. Ιορδάνου όχι απλώς υπάρχει στο λεγόμενο "Αγώνα Η.Β.", αλλά ΕΛΕΓΧΕΙ τον λεγόμενο "ΑΓΩΝΑ Η.Β"!!!

Οι αποδείξεις αμείλικτες:

1) Που ήταν ο λεγόμενος "Αγώνας Η.Β." και που είναι ο λεγόμενος "Αγώνας Η.Β.", όταν εμείς, η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, δίναμε τη μάχη μαζί με την ίδια την ΕΔΕΚ ενάντια στο καθεστώς Χριστόφια;

2) Που ήταν όταν οι τραμπούκοι της Προοδευτικής διασπούσαν τις αντικατοχικές εκδηλώσεις της ΕΦΕΚ Η.Β.;

3)Τους μόνους που ουσιαστικά κατηγορούσαν όλο το χρόνο, δεν ήταν το ΑΚΕΛ και το αντιδημοκρατικό καθεστώς Χριστόφια, αλλά τους συναγωνιστές μας της Αναγέννησης και του Μετώπου. Οι οποίοι δε μασούν, δεν είναι μικρομάγαζα της Προοδευτικής και που διαδήλωναν εναντίον του Ταλάτ, με το Μέτωπο ιδιαίτερα να κλέβει την παράσταση, κάνοντας ρεζίλι το μικρό Αττίλα Ταλάτ!

4) Γιατί δε συμμετείχαν και εκείνοι του Αγώνα στη διαμαρτυρία ενάντια στον Ταλάτ; Μήπως γιατί ετοιμάζονταν για εκδρομούλα στο Παρίσι;

5) Γιατί δεν είδαμε εκ μέρους τους έστω μία ανακοίνωση υπέρ της αποχώρησης της ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση Χριστόφια;

Είναι "Αγώνας" μία τέτοια φιλοκαθεστωτική συναπαρτζιά;

Δυστυχώς ο λεγόμενος Αγώνας Η.Β. χορεύει με τους Λύκους.
Τους "μικρούς γκρίζους λύκους" (μι.γκρι.λ.)
!!!

Οι φόβοι μας για το ότι η ανοχή ακραίων στοιχείων με απόψεις ΔΗΣΑΚΕΛ- ΕΔΗ στις τάξεις του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, είναι επικίνδυνη, μόνο επαληθεύονται σήμερα. Ο Αγώνας Η.Β. έχει γίνει και επίσημα, "γκαράζ της Προοδευτικής". Μικρομάγαζο του ΑΚΕΛ στο φοιτητόκοσμο του Ηνωμένου Βασιλείου. Ελεγχόμενος από ό,τι αποδεικνύεται πλήρως, από τον ακραίο υβριστή του Β. Λυσσαρίδη, Γ. Ιορδάνου, ο οποίος έλεγε πριν λίγους μήνες, ότι ο Γιατρός δεν εκπροσωπεί την ΕΔΕΚ και κατηγορούσε τα αντικατοχικά συλλαλητήρια που είχαν κύριο ομιλητή το Β. Λυσσαρίδη.

Μήπως αντί ΑΓΩΝΑΣ (όπως εύστοχα κάποιος είχε γράψει σε ένα blog) πρέπει να αποκαλούνται ΙΟΡΔΑΝΩΝΑΣ;

Ευρύμαχος-Ευρυγένης για το christofias-watch

TI ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΚΟΪΚΟΙ;

Εγώ έκανα πάντως την επιλογή μου!


Επειδή ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο Μάριος Κάρογιαν για δυο μέρες συζητούν για να βρουν τρόπο να ανακοινώσουν στο λαό και στα μέλη του ΔΗ.ΚΟ. τη συναλλαγή στην οποία θα καταλήξουν και θα κρατήσουν μυστική, λέγοντας πως βρήκαν φόρμουλα για ορθή συνεργασία και συμμετοχή του ΔΗ.ΚΟ. στην διαχείριση του εθνικού θέματος και επειδή θα μας παρουσιάσουν την συνδιαλλαγή ως συμφωνία που διασφαλίζει το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού, έτσι κι εγώ έχω καταρτίσει το ψηφοδέλτιο με το οποίο θα ψηφίσουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για τον μέλλον του ΔΗ.ΚΟ. και για τη δική τους αξιοπρέπεια.

Ανεξάρτητα από τις ωραιολογίες για παρουσίαση τη συνδιαλλαγής για τις καρέκλες, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να ξέρουν ότι ο κάθε οπαδός του ΔΗ.ΚΟ., αλλά και κάθε ‘Ελληνας της Κύπρου, εκτός από τους φανατικούς οπαδούς της λύσης Ανάν, θα διαβάσουν την απόφαση της Επιτροπής με τις πιο κάτω επεξηγήσεις για τη θετική ή την αρνητική ψήφο.

Ας το έχουν υπόψη τους για να μην μας κοροϊδεύουν. Χάσαμε τον ηγέτη μας, αλλά δεν θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας, όσο και να προσπαθήσουν να μας «παντρέψουν με άθρωπο» ο Μάριος Κάρογιαν και οι κολαούζοι του.

Ψηφίζω αποχώρηση του ΔΗ.ΚΟ. από την Κυβέρνηση :

- για να υπερασπιστώ το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του κόμματος
-για να υπερασπιστώ το όνομα του Τάσσου Παπαδόπουλου, επειδή το ΑΚΕΛ τον συκοφαντεί ότι αποδέχτηκε την εκ περιτροπής προεδρία, την παραμονή εποίκων και άλλες υποχωρήσεις του Χριστόφια.
- για να διασώσω την Κυπριακή Δημοκρατία, που με τις παραχωρήσεις του Δημήτρη Χριστόφια θα υποβιβαστεί σε συνιστών κρατίδιο και θα καταλήξει σε κοινότητα μη αναγνωρισμένη.
- Επειδή έχω ακόμα την κομματική αξιοπρέπεια



Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.



Ψηφίζω παραμονή του ΔΗ.ΚΟ. στην Κυβέρνηση

-επειδή αποδέχομαι την εκ περιτροπής προεδρία
- επειδή αποδέχομαι την παραμονή των εποίκων
- επειδή αποδέχομαι ομοσπονδία των δυο συνιστώντων κρατών
-επειδή αποδέχομαι τα δυο FIR των δύο συνιστώντων κρατιδίων.
- επειδή πιστεύω ότι ο Χριστόφιας έβγαλε την Κύπρο από την απομόνωση στην οποία οδήγησε την Κύπρο ο Τάσσος Παπαδόπουλος
- επειδή πιστεύω ότι ο Χριστόφιας θα πετύχει δίκαιη λύση.
-επειδή είμαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας θα παραχωρήσει στο ΔΗ.ΚΟ. και άλλες θέσεις.
- επειδή θέλω ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής να έχω πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας και να μπορώ να κάνω ρουσφέτια στους οπαδούς του ΔΗ.ΚΟ.
-επειδή πιστεύω ότι εντός της Κυβέρνησης το ΔΗ.ΚΟ. θα μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις, ιδιαίτερα στο θέμα του ρουσφετιού
-Επειδή η απόφαση αυτή διασφαλίζει την προεδρία της Βουλής για τον πρόεδρο του κόμματός μας και θέσεις υπουργείων για φιλόδοξα στελέχή μας
- επειδή έχω εκχωρήσει την κομματική μου αξιοπρέπεια στο Χριστόφια και τον ‘Αντρο.

Θεόφιλος για το christofias-watch

19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ!

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010



Υπενθυμίζουμε: Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.
Οδηγούμε όλη
μέρα με τα φώτα αναμμένα.

Για να δώσουμε το μήνυμα ότι ο σκοταδισμός του καθεστώτος Χριστόφια δε θα περάσει!

Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στηρίζει τη σιωπηρή αυτή διαμαρτυρία που διοργανώνει η "Πρωτοβουλία Δημοκρατικών Πολιτών"


Τι να'ναι μωρέ σύντροφοι, τούντα χιλιάδες φώτα;Μην είναι πραξικόπημα, μην είν ΕΟΚΑ Β; Οι φυσικοί εξοντωτές, του Μέγιστου Χριστόφια;
Μην είν' το Συντονιστικό, μην είναι συνωμότες; Μην είναι διαστημόπλοια, μην είναι χίλια ούφο; Του Άη Βασίλη το έλκηθρο, οι προβολείς του Έλβις;

Ένας "μικρός γκρίζος λύκος" στην ΕΔΕΚ;

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Στη φωτογραφία, ο μικρός γκρίζος λύκος είναι ο γνωστός γκρίζος λύκος του τουρκικού εθνικισμού και το κόκκινο δεν συμβολίζει την αριστερά, αλλά τον τουρκικό φασισμό. Θα το πίστευε κανείς πως θα βρεθόταν κάποιος "κόκκινος" της ΕΔΕΚ του ηγέτη Βάσου Λυσσαρίδη να τον αποκαλούν "μικρό γκρίζο λύκο"; Και όμως βρέθηκε!


Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε στο μπλογκ του σύντροφου ΕΔΕΚ Η.Β. (μιλάμε για το πολύ καλό edekitika.blogspot.com) μια περίεργη διαμάχη μεταξύ των φοιτητών του Αγώνα (ΕΔΕΚ) και του Μετώπου (αυτόνομοι). Όπως και ο ΕΔΕΚ Η.Β., έτσι και οι δύο αυτές παρατάξεις δραστηριοποιούνται στη Μεγάλη Βρεττανία.

Είναι με λύπη που βλέπουμε μια τέτοια διαμάχη, αφού ως γνωστό η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο θεωρεί πως όλες οι δυνάμεις που αντιστέκονται στην κατοχή, αλλά και που ζητούν πίσω την δημοκρατία που το καθεστώς Χριστόφια αφαιρεί μεθοδικά, θα έπρεπε να συνεργάζονται και όχι να αλληλοσπαράζονται.

Παρόλα αυτά, προσέξαμε κάτι που διέφυγε της προσοχής μας, και ανατριχιάσαμε από φρίκη:
ο Γιώργος Ιορδάνου, στον οποίο αναφερθήκαμε σε παλαιότερο κείμενο, που ΔΕΝ ανήκει στην Προοδευτική ή στο ΑΚΕΛ όπως αρχικά νομίσαμε, αλλά στον Αγώνα (ναι καλά διαβάσατε!!!) εξακολουθεί να είναι προβεβλημένο στέλεχος του εδεκίτικου Αγώνα στην Μεγάλη Βρεττανία! Και όχι απλό στέλεχος, αλλά είναι και αντιπρόεδρος του!!! Με άρθρα του να φιγουράρουν στη σελίδα του ΑΓΩΝΑ και με το όνομα και τη φωτογραφία του να "κοσμούν" το ψηφοδέλτιο της οργάνωσης. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Πιο παλιά, οι σύντροφοι Αλυσίμαχος και ο Δόρκωνας της Επιτροπής, είχαν γράψει για το εν λόγω άτομο:
Περίπτωση 3η, Γιώργος Ιορδάνου, νέο περιθωριακό φρούτο: " Αυτόν, ομολογουμένως, η Επιτροπή δεν τον γνώριζε. Τώρα τον ανακαλύψαμε. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του είναι 22χρονος, θεωρεί πως η θητεία του στον στρατό ήταν πέταμα δύο χρόνων (!!!) και τώρα είναι φοιτητής πολιτικών επιστημών και διεθνών σχέσεων στην Αγγλία --- http://christofias-watch.blogspot.com/2009/11/blog-post_04.html"

Το ψάξαμε το θέμα περισσότερο (είχαμε λάβει πιο παλιά μερικά e-mail από διάφορους αναγνώστες μας, τα οποία δεν ερευνήσαμε όμως καθώς λαμβάνουμε πάρα πολύ αλληλογραφία), και έχουμε ανακαλύψει φοβερά πράγματα για τον Γιώργο Ιορδάνου. Καταρχήν,
τυγχάνει φανατικός οπαδός του Μακάριου Δρουσιώτη, του ΜΑΓΑΡΙΟΥ δηλαδή, ενός δημοσιογράφου που καταφέρεται συνεχώς κατά του Βάσου Λυσσαρίδη. Τον χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια πολύ συχνά για να στηρίξει τις απόψεις του:

http://www.iordanou.org/?p=195
http://www.iordanou.org/?p=93
http://www.iordanou.org/?p=75


Μάλιστα, αντί να προασπίσει τις θέσεις των Ελληνοκυπρίων, με αφορμή το κορυφαίο νομικό όπλο που κέρδισαμε, πρόσφατα επικαλέστηκε και άρθρο του Μαγάριου που λέει πως η υπόθεση Αποστολίδη μπορεί να γυρίσει εναντίον μας!!


Από την σελίδα του Μετώπου, βλέπουμε πως ο Ιορδάνου αντί να υπερασπίζεται τον Βάσο Λυσσαρίδη και να χρησιμοποιεί επιχειρήματα όπως αρμόζει σε ένα Αγωνίτη, ουσιαστικά αφήνει υπονοούμενα και λάσπη κατά των στελεχών μιας άλλης παράταξης του ευρύτερου αντικατοχικού χώρου, του Μετώπου, το οποίο αν και αρχικά βλέπαμε με κάποια καχυποψία (αφού δε γνωρίζαμε τι "φρούτο" είναι- όπως άλλωστε και οι δικοί μας αναγνώστες δε γνώριζαν τι εστί Επιτροπή για την Αποκατάταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο), έχει να επιδείξει μια πάρα πολύ καλή δουλειά, ερχόμενο σε σύγκρουση με τον ίδιο τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αλλά και κάνοντας ουσιαστική διαφώτιση για το κυπριακό στη Μεγάλη Βρεττανία. Από την σελίδα του Μετώπου αντιγράφουμε την περίληψη ενός "καβγά" που έλαβε χώρα πέρσι τέτοιο καιρό περίπου:

Δυστυχώς ο κ. Ιορδάνου, προφανώς λόγω αυξημένων «δημοκρατικών» ευαισθησιών, έκλεισε την υπηρεσία σχολιασμού της εν λόγω ανάρτησής του, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του ΜΕΤΩΠΟΥ να μην προλάβει να απαντήσει στα υβριστικά σχόλια. Οι μόνοι που πρόλαβαν να απαντήσουν ήταν ο Ταμίας και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος, αλλά ο κ. Ιορδάνου έχει διαγράψει την απάντηση του τελευταίου. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ψεύδη του κ. Ιορδάνου ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα τα σχόλια να ξεπεράσουν τα 140. Ο κ. Ιορδάνου, στα πλαίσια του σχολιασμού, εξέφρασε τέτοιες ακραίες θέσεις που οι ίδιοι οι αναγνώστες του ιστολογίου του έφτασαν στο σημείο να τον χαρακτηρίσουν «παλιοφασίστα» και «μικρό γκρίζο λύκο».

Εδώ παρουσιάζονται και οι τρεις απαντήσεις που τεκμηριώνουν πως τα όσα μας καταλογίζει ο κ. Ιορδάνου είναι αισχρά ψέματα, και αποκαλύπτουν περίτρανα πως το άτομο αυτό διακατέχεται από ένα ανεξήγητο, παθολογικό και επικίνδυνα αντιδημοκρατικό μίσος κατά του Κινήματος μας


Δείτε σχετικά αυτό: http://www.metopo.org.uk/ar-lk-eleftheria.html και αυτό: http://www.metopo.org.uk/ar-lk-se-sn-iordanous.html

Στελέχη της Επιτροπής έχουν ψάξει, λοιπόν, ενδελεχώς το θέμα, και δυστυχώς είναι αλήθεια.
Οι φοιτητές του Μετώπου δεν ψεύδονται, αφού όντως ο Ιορδάνου όντως φέρεται να λασπολόγησε χωρίς στοιχεία, και μάλιστα δεν ζήτησε καν συγγνώμη, πράγμα που δεν τιμά την ιστορία των απανταχού Εδεκιτών. Φτάσαμε στο σημείο να υπερασπίζονται τον Βάσο Λυσσαρίδη αυτόνομοι φοιτητές και να τον βρίζουν ή να τον χλευάζουν "δικοί" του! Τύφλα να'χει η Επαγρύπνηση! Μάλιστα, όπως διαπιστώσαμε και οι ίδιοι, όντως στην σελίδα του, κάποιοι από τους Ελληνοκύπριους αναγνώστες του έφτασαν στο σημείο να τον αποκαλέσουν"παλιοφασίστα" "μικρό γκρίζο λύκο"!!!!!!!

Τα χειρότερα για τον Μι.Γκρι.Λ. ("μικρό γκρίζο λύκο") Ιορδάνου όμως (που ακόμα δεν το χωνέψαμε πως
είναι μέλος του Αγώνα και όχι της Πρωτδευτικής, όπως επιτυχώς χαρακτήρισε τις παρατάξεις του ΔΗΣΑΚΕΛ ένας Αγωνίτης σύντροφος στο μπλογκ του ΕΔΕΚ Η.Β.) ακόμα δεν σας τα αποκαλύψαμε:


Ακριβώς αυτό που βλέπετε!
Ο μι.γκρί.λ. Γιώργος Ιορδάνου (του Αγώνα, υπενθυμίζουμε!!!) συμμετέχει στο nenekia.com!! Ένας "Εδεκίτης" χέρι-χέρι με τον Κόκκινο Ιαβέρη, τον Ηλικιακό Ρατσιστή, τον Ναζιπένητα, τον Έποικ-Lover, τον Αδίστακτο Γάρο, το τριμικλομπιζουδάκι, τον Acera Anthropovristum και άλλα πασίγνωστα σούργελα που αναμεταδίδουν την τουρκική προπαγάνδα στις ελεύθερες περιοχές!!

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, και η ΕΔΕΚ μέσα στην πρωτόγνωρη δυναμική που απέκτησε λόγω της άρσης της ανοχής προς το καθεστώς Χριστόφια, πρέπει να δράσει άμεσα και να δει τι γίνεται μέσα στις παρατάξεις της.
Δεν είναι δυνατόν οι διάφοροι κατά τόπους Αγώνες να δίνουν τόσο ωραίες μάχες, και ο Αγώνας Μεγάλης Βρεττανίας να έχει καταντήσει έτσι. Να έχουν καταντήσει ώστε τα στελέχη του κόμματος του Βάσου Λυσσαρίδη να τα ονομάζουν "μικρούς γκρίζους λύκους", "παλιοφασίστες" και "χρυσαυγίτες".

Όπως βλέπετε, ο ΑΓΩΝΑΣ Η.Β., στην περίπτωση του ασπρόμαυρου Ιορδάνου πάσχει από αχρωματοψία και τον συμπεριλαμβάνει ως Νο 6 στο ψηφοδέλτιό του!!!!!

Όπως βλέπετε, ο Γιώργος Ιορδάνου συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο με τον αριθμό 6.
Αυτό εγείρει σημαντικά ερωτηματικά ως προς το γιατί η ηγεσία του Αγώνα Μεγάλης Βρεττανίας ανέχεται ως αντιπρόεδρο και ως υποψήφιο ένα άτομο που η ιδεολογία του έρχεται σε ΚΑΘΕΤΗ σύγκρουση με τις αρχές της ΕΔΕΚ;

Ο Γ. Ιορδάνου, είναι από τους συνοδοιπόρους του υβριστικού ιστολογίου www.epanenosi.com, άλλως nenekia.com, το οποίο προωθεί μία άδικη λύση στο Κυπριακό, καθώς και τις ιδέες γνωστών ναζιστών του διαδικτύου όπως ο Lexinazipenitas ή άλλων συνωμοσιολόγων όπως ο N. Τριμικλινίωτης, Μ.Μιχαήλ ή ακόμη και υβριστών του Γιατρού, που τον αντιμετωπίζουν με ηλικιακό ρατσισμό, όπως ο γνωστός διαστροφικός σάτυρος Anef_Oriwn, προπαγανδίζοντας ότι ο Γιατρός πρέπει να "κάτσει σπίτι του" και να μην ασχολείται με την πολιτική λόγω ηλικίας!!! Σε αυτό το ιστολόγιο, είδαμε μέχρι και χλευασμό των προσφύγων, μέσω ανοητολογημάτων που προβάλλονται ως "σάτιρα"!!!!!! Με αυτούς τους ιδεολογικούς ψυχανώμαλους ρατσιστοφασίστες συναγελάζεται στο διαδίκτυο ο Γ. Ιορδάνου, τον οποίο δυστυχώς ο ΑΓΩΝΑΣ Η.Β., αντί να απομονώσει, διατηρεί σε καίρια αξιώματα και σε προβεβλημένη θέση στο ψηφοδέλτιό του!!!!

Δεν λέμε, δημοκρατία έχουμε, ο κ. Ιορδάνου δικαιούται να έχει ό,τι απόψεις θέλει. Αλλά γιατί μέσα στην ΕΔΕΚ; Γιατί όχι μέσα από την Πρωτοπορία, την Προοδευτική, τους ΕΔΗ ή την Ομάδα Λατρείας Μαγάριου Δρουσιώτη; Οι κ. Πάρις Πιττάκαρας (Πρόεδρος), Ηρόδοτος Νικολαΐδης (Οργανωτικός Γραμματέας), Ήβη Νικολαΐδου (Ταμίας), όπως και το υπόλοιπο συμβούλιο (Σταύρος Ιωάννου, Άγγελα Νεοκλέους, Σύλια Παναγιωτίδου) πρέπει να τοποθετηθούν και να εξηγήσουν την ανοχή τους, και πως κατάντησε ο τιμημένος Αγώνας του αγώνα για ελευθερία, στη Μεγάλης Βρεττανία εν έτει 2010 να αποκαλείται από τους ίδιους τους ομοϊδεάτες του "γκαράζ της Προοδευτικής" και να αποφεύγουν να τον ψηφίζουν ακόμη και νεαροί φοιτητές που πρόσκεινται στην ΕΔΕΚ...

Ευρυσθένης-Καλλίμαχος για το christofias-watch (Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο)