Το "επίσημο ΔΗ.ΚΟ." της καρέκλας

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Παρέλαβα Κόμμα, θα παραδώσω Παράρτημα

Τo επίσημο ΔΗ.ΚΟ. το αποφάσισε: «και τώρα και πάντα, Χριστόφιας και καρέκλες». Τα στελέχη του "επίσημου ΔΗ.ΚΟ." ξέρουν μόνο να ψηφίζουν τις προτάσεις του Μάριου. ‘Ετσι ο Μάριος καταθέτει την άποψή του, τη γαρνίρει με μερικά μπιχλιμπίδια, για το καλό δήθεν της Κύπρου και η πρόταση υπερψηφίζεται. Ξεκινά με τις σιδεροκέφαλες ψήφους της καρέκλας. Προστίθενται οι ψήφοι της προσδοκόμενης καρέκλας, που υπόσχεται ο Χριστόφιας, προστίθενται και οι σιδεροκέφαλοι ψήφοι των γιουσουφακιών του προέδρου της Βουλής, (ναι, ρε, του Μάριου) και γίνονται καμιά δεκαπενταριά. ‘Υστερα έρχονται και ψήφοι των φοβιτσιάρηδων, που φοβούνται το Μάριο και το Χριστόφια, άλλοι ανεξήγητα, άλλοι δικαιολογημένα και οι ψήφοι γίνονται δεκαοκτώ. Η Κύπρος οδηγείται στην καταστροφή. Το επίσημο ΔΗ.ΚΟ. ψηφίζει Χριστόφια και καρέκλα.

Αρκετοί από τους δεκαοκτώ εργάστηκαν για να χάσει ο Τάσσος, γιατί είχαν προσωπικό συμφέρον από την εκλογική αποτυχία του Τάσσου. ‘Αλλοι από τους δεκαοκτώ εργάστηκαν για την υποψηφιότητα του Τάσσου, αλλά μόλις έχασε τις εκλογές αναζήτησαν στέγη και μάστρο. Και η καρέκλα του Μάριου τους πρόσφερε και στέγη και καρέκλα και μάστρο. Τώρα φοβούνται και τον οδοστρωτήρα του μάστρου.

Το "επίσημο ΔΗ.ΚΟ." πάει κατά διαόλου. ‘Εγινε το γιουσουφάκι του Χριστόφια για πέντε καρέκλες. ‘Εγινε παράρτημα του ΑΚΕΛ. Πρόδωσε την ιστορία του ΔΗ.ΚΟ. του Σπύρου Κυπριανού και του Τάσσου Παπαδόπουλου. Συνετάχθη με τις δυνάμεις που θέλουν να τσιμεντώσουν το ΝΑΙ. Φυσικά το επίσημο ΔΗ.ΚΟ. δεν θέλει να τσιμεντώσει το ΝΑΙ. Απλώς θέλει να τσιμεντώσει την καρέκλα του Μάριου και του Μάρκου. Και οι άλλοι ακολουθούν. Για την καρέκλα ρε γ............

Το ΔΗ.ΚΟ. δεν έχει υπόθεση. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι διαφωνούντες. Ας τα βροντήσουν κάτω και ότι θέλει ας γίνει. Να τους διαγράψουν. Να τους διώξουν. Θα μείνουν χωρίς καρέκλα. Αλλά θα διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους. Η διχοτόμηση της «επανένωσης» έρχεται. Η διεθνής διάσκεψη για το τσιμέντωμα του ΝΑΙ έρχεται. Ο Πουργούρίδης αναμένει και με τα είκοσι του νύχια. Ο Χριστόφιας ετοιμάζεται για το όραμά του, τον εφιάλτη μας. Ο Μάριος και ο Μάρκος σφυρίζουν αδιάφορα και γαντζώνονται στις καρέκλες τους. Και το επίσημο ΔΗ.ΚΟ. λέει πολιτικές μαλακίες.

Καημένο ΔΗ.ΚΟ. Που να φανταζόσουν τέτοια κατάντια. Παράρτημα του ΑΚΕΛ και εξάρτημα του Χριστόφια. Που σε κατάντησαν. Ο Μάριος παρέλαβε κόμμα και θα παραδώσει παράρτημα του ΑΚΕΛ σε μια «επανενωμένη» Κύπρο των δυο κρατών και των πέντε καρεκλών.

Αλκίνοος για το Χριστόφιας-Watch

Παραπολιτικά ανάλεκτα στην τύχη (4)

Μα ρε Επίτροποι, εσείς δεν πάτε διακοπές να ησυχάσουμε κι εμείς λίγο;

Ο πρόεδρος νιώθει το λαό μαζί του, νιώθει ότι έβγαλε την Κύπρο από τη γωνιά, νιώθει ότι σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες. Πόσες παραισθήσεις τελοσπάντων αυτός ο άνθρωπος.

Ο Χριστόφιας μας κατηγορεί ότι δεν θέλουμε λύση, επειδή θέλουμε λύση βιώσιμη. Ο Αναστασιάδης κατηγορεί το Χριστόφια ότι δεν θέλει λύση, επειδή δεν αποδέχεται ακόμη, ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να αποδεχτεί. Φανταστείτε να συνεργαστούν οι δυο τους για να πετύχουν «λύση και επανένωση».

Η διεθνής κοινότητα, με συντονισμό του Ντάουνερ κατηγορεί τον Χριστόφια, ότι δεν θέλει λύση επειδή ακόμα δεν αποδέχτηκε όλες τις αξιώσεις της ‘Αγκυρας. Δεν την γλιτώνουμε τη διάλυση.

Ο Αναστασιάδης διαμαρτύρεται, ότι δεν είναι αυτός που έκανε τις γενναίες παραχωρήσεις. Διαμαρτύρεται έτσι, γιατί του φαίνονται λίγες οι παραχωρήσεις. Αν ήταν αυτός πρόεδρος................. μη κακό μας.

Οι αρχηγοί του ΔΗΣΑΚΕΛ τσακώνονται ποιος από τους δυο είναι ο πλασιέ των τουρκικών προτάσεων στην ελληνική πλευρά. Πως το έπαθαν. Το ξέχασαν εντελώς; Ο πλασιέ των τουρκικών προτάσεων ήταν ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, που δέχτηκε την εκ περιτροπής προεδρία και την παραμονή των εποίκων. Από τότε κανένας δεν έκαμε καμιά παραχώρηση. ( Ε! Πε αλλόναν ρε....)

O Μάριος ξέρει τι κάνει. Δεν σηκώνεται από την καρέκλα. Γύρο γύρο όλοι στη μέση η καρέκλα. Τρώει καρπαζιές, αλλά χαμογελάει. Τον φτύνουν κατάμουτρα, νομίζει τον ραντίζουν ροδόσταγμα. Για την καρέκλα, ρε, γ............. το.

Ο Τάκης Χατζηγεωργίου λέει «Δεν δεχόμαστε μια, οποιαδήποτε λύση». ‘Εχει δίκαιο. Το σχέδιο Ανάν δεν είναι η οποιαδήπτε λύση. ‘Ηταν μια καταστροφική λύση. Για τούτο την υποστήριξε άραγε με τόσο φανατισμό;

Το επίσημο ΔΗ.ΚΟ. είναι διεθνές κόμμα. Κύπρου και Μυκόνου. Στην Κύπρο στηρίζεται σε μια καρέκλα. Στη Μύκονο σε μια πετσέτα παραλίας. Το ανεπίσημο ΔΗΚΟ περιορίζεται μόνο στην Κύπρο και στη σωτηρία της.

Ο Πρόεδρος δεν θα δώσει ξανά αποκλειστική συνέντευξη στους δυο μέγιστους δημοσιογράφους. Ο τρίτος θα είναι δημοσιογράφος που θα του κάμνει μόνο κολακευτικά σχόλια. Ανακάτσιασε το πολύ γλείψιμο ο άνθρωπος, βρε αδελφέ.

Το παρδαλό κατσίκι, για το Christofias-watch

Θέλεις διορισμό; Μάθε να τσιαττίζεις!

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Εεεεεεεεε, σαν το Δημήτρην εν έσιει, στην Κύπρον έτσι άντραν,
εν τζίεινος που με διόρισεν, βοσκόν μέσα στην μάντραν!

Εεεεεεε, Εεεεεεεεε, Κατσούρα ας ετσιάτιζες αντί να πίννεις πούρα
Εγιώ εφάνην έξυπνος, σαν τον Χαμπήν τον Τσούραν, σαν τον Χαμπήν τον Τσούραν!


Έχουμε μια απορία προς το Ευέλικτο καθεστώς και τους παρακαλούμε να μας την απαντήσουν.

Αυτός ο Χαράλαμπος Τσουρής που διορίστηκε στην ΑΗΚ με τους νέους διορισμούς από το καθεστώς Χριστόφια, είναι ο ίδιος ο Χαράλαμπος Τσουρής, που έγραφε στη Χαραυγή, ανόητα φιλοκαθεστωτικά τσιαττιστά ενάντια στο Νικόλα Παπαδόπουλο;

Έμελλε να το δούμε και αυτό επί καθεστώτος Χριστόφια; Να διορίζονται πρόσωπα σε ημικρατικούς μετά από εκδούλευση με τσιαττιστά;

Ειλικρινά, ευχόμαστε να μην είναι ο ίδιος Τσουρής. Ειλικρινά ευχόμαστε, να μην μετατράπηκε το τσιαττίζειν σε προσόν για διορισμό!

Πράξανδρος για το Christofias-Watch

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΔΗ

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010


Ακολουθεί ανάλυση του οικονομικού συντάκτη του Christofias-Watch, Αθηνάδη (θυμάστε υποθέτουμε την παλαιότερη ανάλυσή του για το Κατάρ). Ο Αθηνάδης, είναι ένας από τους καλύτερους γνώστες της κυπριακής οικονομίας. Ελπίζουμε οι παρατηρήσεις και εισηγήσεις του να ληφθούν υπόψη.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα εμφανίζεται όταν ένα κράτος ξοδεύει περισσότερα από όσα κερδίζει, δηλαδή το ύψος των εσόδων του κράτους είναι χαμηλότερο από το ύψος των δαπανών του. Το Δ.Ε. θεωρείται υπερβολικό όταν υπερβαίνει την τιμή αναφοράς του 3% επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). Όταν ένα κράτος υπερβαίνει αυτή την τιμή μπαίνει σε διαδικασία επιτήρησης-αξιολόγησης από την Ε.Ε. για να εκτιμηθεί αν όντως υφίσταται Δ.Ε. και να προσδιοριστούν οι παράγοντες που οδήγησαν στη δημιουργία του, να γίνουν προτάσεις και να ληφθούν διορθωτικά μέτρα.

Η οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας έδειξε ότι διαχρονικά έχει μια τάση να μειώνει τα έσοδα της και να αυξάνει τα έξοδα της με αποτέλεσμα το Δ.Ε. να υπερβεί το επιτρεπόμενο δείκτη του 3% και να κυμαίνεται στο 6%. Αποτέλεσμα της διαχείρισης του Δ.Ε. από την κυβέρνηση είναι να μπει σε επιτήρηση η Κυπριακή Οικονομία. Δηλαδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αξιολογεί την εξέλιξη της κυπριακής οικονομίας (μεγέθυνση ή σμίκρυνση) και τα διορθωτικά μέτρα που λαμβάνονται για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Με βάση τα αποτελέσματα από τον έλεγχο που θα δεκτεί υπό το καθεστώς της επιτήρησης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προβεί αρχικά σε προειδοποιήσεις και μετά σε κυρώσεις εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή θα προτείνει μέτρα και να καθορίσει στόχος και αν δεν επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι θα ελέγχει τον τρόπο που γίνονται οι δημόσιες εισπράξεις και δαπάνες.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης του υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείματος είναι η λήψη προδραστικών μέτρων δράσης. Στην περίπτωση της Κύπρου ως οι πιο παράγοντες που προκάλεσαν την αύξηση του Δ.Ε..

1)Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε προδραστικά να διασκορπίσει το μαξιλάρι ύψους 500.000.000€ χωρίς να αξιολογήσει σωστά και να ποσοτικοποιήσει τις αντοχές και τις δυνατότητες της οικονομίας μας.

2) Αύξησε τα επιδόματα που δίνει στους παράνομους μετανάστες, στους Τ/Κ και σε διάφορες ομάδες που δεν προσφέρουν με επικερδή τρόπο στα έσοδα του κράτους;

3) Δεν προέβλεψε τη μείωση των φορολογικών εσόδων που προέκυψαν από το μούδιασμα της αγοράς ακινήτων, της δημόσιας κατανάλωσης και των άλλων πόρων της οικονομίας.

Στην προσπάθεια λήψης διορθωτικών μέτρων, η κυβέρνηση επιδίωξε την αύξηση των φορολογικών της εσόδων. Επιδίωξε την αύξηση του φορολογικού συντελεστή στις offshore εταιρείες, την αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α. και τη φορολόγηση των ακινήτων. Τα μέτρα αυτά είναι αμφιλεγόμενα. Από τη μια πλευρά συντείνουν στη δημιουργία κλίματος πολιτικής ανασφάλειας και ασάφειας για τους ξένους επενδυτές που αξιολογούν αρνητικά το επιχειρησιακό κλίμα στην Κύπρο επειδή αντιλαμβάνονται ότι αποδομούμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του φορολογικού καθεστώτος που προσφέρουμε.

Από την άλλη η αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α. θα συντείνει στην επιμήκυνση του χρόνου όπου η δημόσια κατανάλωση θα είναι μειωμένη όπως και τα αντίστοιχα φορολογικά έσοδα. Όσο αφορά τη φορολόγηση των ακινήτων η κίνηση αυτή θα έχει τις ίδιες συνέπειες με την αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α..

Εν κατακλείδι η οικονομική πολιτική που ασκείται μέχρι τώρα από την κυβέρνηση του κ. Χριστόφια χαρακτηρίζεται από έλλειψη αντίληψης των οικονομικών δρώμενων τόσο στο διεθνές όσο και το τοπικό επίπεδο. Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η χάραξη οικονομικής πολιτικής και στρατηγικής πρέπει να είναι τέτοια που να προκαλεί ανάπτυξη της οικονομίας και των δημοσίων εσόδων. Τα βήματα που έχει κάνει μέχρι τώρα στηρίζονται σε συνθηματολογίες του τύπου «δώστε στο λαό παντεσπάνι» με αποτέλεσμα ο κυπριακός λαός να είναι αναγκασμένος να καλύψει μια δημοσιονομική τρύπα ύψους 1 δις ευρώ. Τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα οικονομικής πολιτικής οδήγησαν στην άνοδο του δημοσιονομικού ελλείματος, της ανεργίας και της μείωσης των επενδύσεων.

Είναι εύλογη η δημιουργία της απορίας αν στόχος του κου Χριστόφια είναι να δημιουργήσει μια εύρωστη οικονομία στηριγμένη σε ισχυρές υποδομές με θεσμοθετημένη νομοθεσία που να προκαλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και να υπόσχεται ευμάρεια στον κυπριακό λαό, ή μια οικονομία όπως αυτή που έχουμε σήμερα που έχει κοινά σημεία με αυτήν που είχε η Ελλάδα πριν δέκα χρόνια.


Αθηνάδης για το Christofias-Watch

Υ.Γ. Προσθήκη από τον Ευαγόρα: Είναι πραγματικά εκπληκτικό. Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαραυγούλας, μόλις απέκτησε εξοχική κατοικία, έτσι για συμπαράσταση στον απλό άνθρωπο, εν καιρώ κρίσης. Το ίδιο ισχύει και για τον υιό άλλου υψηλόβαθμου στελέχους του ΑΚΕΛ, του οποίου το εξοχικό δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από εξοχικά των πλουτοκρατών καπιταλιστών. Θα επανέλθουμε σύντομα με λεπτομέρειες.

5 ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ευχαριστούμεν το ρουμ Γκιαούρ Γρουστόφκιαν, που εννά έρτει να φάμεν αρνίσιον σουγλάκιν! Τέθκιον αναβάθμισην για ιμέναν τζαι τέθκια άλλοθι για τον Αττίλαν μάστρον μου, ούτε στο πιο τρελλόν μας όνειρα εν εφανταζόμαστον!

Ημερολόγιο εισβολής. 28 Ιουλίου 1974:

"Το 301 ΤΕ δέχεται επίθεση μεγάλης κλίμακας και εγκαταλείπει τον Αγ. Ερμόλαο.
Υποχωρεί καλυπτόμενο απο τη 286 ΜΤΠ, που αποκρούει στη συνέχεια επίθεση εναντίον της πριν το μεσημέρι...
Το ΓΕΕΦ αναφέρει στο ΑΕΔ την άσχημη κατάσταση που επικρατεί, ελπίζοντας στην παρέμβαση κυρίως λόγω νέας Κυβέρνησης..".

36 χρόνια μετά. 28 Ιουλίου 2010: ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάνει "κοινωνικού περιεχομένου" επισκέψεις στα κατεχόμενα, για δείπνο με τον εγκάθετο της κατοχής.

Εύλογα επαναλαμβάνουμε τα 5 ακόλουθα ερωτήματα που κυκολοφορούν στο διαδίκτυο και τα οποία μας κοινοποίησε καλός φίλος της Επιτροπής:

" Εν όψει της αποψινής επίσκεψης Χριστόφια στον κατοχικό ηγέτη,

1. Θα υπάρχει και η σημαία και το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο αυτοκίνητο του προέδρου?

2 Όταν θα ανταποδώσει το δείπνο και ο κ. Έρογλου και θα διασχίσει τις ελεύθερες περιοχές θα αφαιρεθούν τα εμβλήματα του ψευδοκράτους η θα ατενίζουν ελευθέρα;

3. Όταν ο πρόεδρος πάει επίσκεψη στις κατεχόμενες περιοχές γιατί οι ξένοι να μην πηγαίνουν?

4. Να αναμένουμε ότι σύντομα θα δούμε και την κύρια Χριστόφια με την κυρία Έρογλου να πίνουν ειρηνικό τσάι ένα ηλιοβασίλεμα στο λιμανάκι της Κερύνειας?

5. Τι άλλαξε από την προηγούμενη φορά που ακυρώθηκε το δείπνο για να γίνει τώρα; Μήπως απλά θα το κρατούσαν μυστικό αλλά ξέφυγε του εμπνευστή Ντάουνερ ;"

Πράξανδρος για το Christofias-Watch

Παραπολιτικά ανάλεκτα στην τύχη (3)

Στη φωτογραφία, ΑΚΕΛική γραμματεύς που δεν προλαβαίνει να καταγράφει τα χιλιάδες ρουσφέτια που καθημερινά ζητούν από το Κόμμα, οι οπαδοί της "Δίκαιας Λύσης-Δίκαιας Κοινωνίας"

•H Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο ζητά συνέντευξη από το Δημήτρη Χριστόφια. Κύριε ελέησον. Μπορεί κανένας από την Επιτροπή να πάρει συνέντευξη από τον πρόεδρο; Αφού «η γλώσσα τους κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει». Μπορεί η γλωσσα τους να πει μια κολακεία για τον πρόεδρο; Αν και αυτό δεν είναι αρκετό. Ξέρει η γλώσσα τους να γλείφει; ‘Οχι βέβαια. Ε, τότε γιατί ζητούν να πάρουν συνέντευξη;

•Τελικά αυτή η λειτουργός του προεδρικού πήρε πολλές πρωτοβουλίες. ‘Ακου, να στείλει από μόνη της μήνυμα στο Υπουργείο ‘Αμυνας για να βοηθηθούν στρατιώτες. ‘Ετσι ήθελε, έτσι έκανε. Δεν ενημέρωσε κανένα. Τελικά ότι θέλει ο καθένας κάμνει στο προεδρικό.

•Καλά, από ολόκληρο ΑΚΕΛ και από τα στελέχη του στο προεδρικό δεν έχει ένα τέλος πάντων με αρχ........... Να βγεί και να πει «εγώ το έκαμα, γιατί ήθελα να βοηθήσω κάποιους στρατιώτες που αδικούνται. ‘Εφταιξα, έκαμα λάθος και παραιτούμαι». Όχι να λένε ότι όλα τα έκαμε μια κοπέλα, η ιδιαιτέρα του διευθυντή. Τελικά φαίνεται πως στο ΑΚΕΛ τα ρουσφέτια τα κάνουν οι ιδιαιτέρες.

•Ο Μιχάλης Πιττάτζιης ετοιμάζει το κοστούμι του. Τώρα που ο πρόεδρος ψάχνει διευθυντή για το γραφείο του, πού να βρει καλύτερο συντονιστή. Να συντονίζει και τον πρόεδρο και τον ‘Αντρο και το Μάριο. Το έχει αποδείξει στην πράξη, αλλά του χάλασε τους σχεδιασμούς η ιδιαιτέρα του ‘Αντρου. Ενώ άμα έχει αυτός όλη την ευθύνη, τίποτε δεν θα πηγαίνει στραβά.

• Είδατε με πόση σοβαρότητα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ εξηγούσαν ότι ούτε ο πρόεδρος είχε φταίξιμο, ούτε ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου. Αυτός δεν είχε ιδέα, ούτε φταίξιμο, ούτε ευθύνη. Αλλά έδειξε την πολιτική του ευθιξία. Καλά, έκαμαν το κόμμα κράτος, νομίζουν ότι και οι πολίτες είναι όλοι εδονόπουλα. Γιατί τέτοιες δικαιολογίες δεν τις χάφτει ούτε η Κεντρική Επιτροπή.

Το παρδαλό κατσίκι, για το Christofias-watch

Με τη μέθοδο του αποδιοπομπαίου τράγου!

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ουδέν πρόβλημα. Όπως λεν και οι Βρεττανοί φίλοι του Δ. Χριστόφια "I took one for the team"!

Ο συνεχής εξευτελισμός του καθεστώτος Χριστόφια για την ευνοιοκρατία και την αναξιοκρατία, για τα ρουσφέτια και τις κρατικές εργολαβίες, δεν μπορούσε πλέον να κρυφθεί με τίποτα.

Έτσι, εκτιμούμε ότι, για τα μάτια του κόσμου, κάποιος έπρεπε να πληρώσει τη νύμφη. Κι αυτός, δεν ήταν ούτε ο Ευέλικτος Οδοστρωτήρας, του οποίου ο γαμπρός είναι υψηλόμισθος στον κρατικό προϋπολογισμό ως σύμβουλος του πεθερού του και του οποίου του κάνει "κουτσοδούλεια" στο σπίτι ο κρατικός εργολάβος, ούτε ο εκλεκτός του Ευέλικτου Άντρος Κυπριανού.

Τη νύμφη την πλήρωσε ο Β.Γεωργίου, το δεξί χέρι του Δ.Χριστόφια εδώ και πολλά χρόνια.

Βεβαίως, δεν υπήρξε οιαδήποτε παραδοχή του Β.Γεωργίου για εμπλοκή του. Τα ρίχνει όλα σε μία λειτουργό του, για την οποία λέει ότι γνώριζε εδώ και καιρό.


Βεβαίως, ακόμη και αν δεχθούμε την εκδοχή Γεωργίου, προκύπτει ότι δεν παραιτήθηκε μόλις ο ίδιος το έμαθε, αλλά μόλις το θέμα δημοσιοποιήθηκε. Ο ίδιος λέει ότι "γνώριζε εδώ και καιρό για τη λειτουργό" του

Και βεβαίως παραμένει ανεξήγητο, όπως φαίνεται και από το ακόλουθο δημοσίευμα, το γιατί ο κ. Γεωργίου, ο οποίος δεν ήταν μπλεγμένος στο θέμα, δεν κατήγγειλε οτιδήποτε δημόσια, όταν έλαβε τα αιτήματα για τα ρουσφέτια. Να πως έχει το δημοσίευμα:

Από το
sigmalive:

"Σύμφωνα με τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, μια σειρά μηνυμάτων «ρουσφετικού» περιεχομένου στάληκε στον κ. Γεωργίου από το συνταγματάρχη Ανδρέα Σταύρου που υπηρετεί στο υπουργείο Άμυνας, υπενθυμίζοντας τον κ. Γεωργίου να μιλήσει για μεταθέσεις εθνοφρουρών.

Η πρώτη περίπτωση αφορά στρατιώτη που ζητούσε μετάθεση από τη Βυζακιά στο ΓΕΕΦ φροντίδι του κ. Κ.Γ. «κουμπάρου της κυρίας Μ.Π». Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε «οικογενειακό φίλο» του «αιτητή», ενώ ακολουθούν και άλλες περιπτώσεις αιτήσεων πάντα με υποσημείωση με συγκεκριμένο άτομο το οποίο θα φρόντιζε για την εκτέλεση των μεταθέσεων. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αποκαλύφθηκαν χθες, η παρέμβαση του κ. Β. Γεωργίου έχει γίνει και μίλησε εκεί όπου έπρεπε."


Και εκείνο το "υπενθύμισε" πως ερμηνεύεται; Κατ' εμάς, σημαίνει ότι υπήρχε συνεχής διαβούλευση.

Οπότε το να τα ρίχνουν στις υπαλλήλους, μάλλον υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

Πράξανδρος για το Christofias-Watch

Ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς το Δημήτρη Χριστόφια!


Αγαπητέ κ. Χριστόφια,

Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, σας καλεί δημόσια, όπως μας δώσετε συνέντευξη με γραπτό ερωτηματολόγιο δέκα ερωτήσεων.

Έχετε το θάρρος να δώσετε συνέντευξη στο κατεξοχήν αντιπολιτευτικό-αντικατοχικό ιστολόγιο ή μήπως θα συνεχίσετε να δίνετε συνεντεύξεις σε δικούς σας ανθρώπους (Χαραλαμπίδου, Γενάρης, ASTRA κλπ). Έχετε πρόθεση να λογοδοτήσετε στος Βloggers για τα πεπραγμένα σας;

Μπορείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις που ξέρετε ότι θα σας "δυσκολέψουν";

Αναμένουμε την απάντησή σας στο
christofias.watch@gmail.com

Μας οδηγεί προς τη διάλυση ο Δ. Χριστόφιας

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Δυστυχώς, με το Δημήτρη Χριστόφια, η Εθνική Φρουρά μας και το κράτος μας οδεύουν προς διάλυση. Αν είχε την ευθιξία, θα είχε ήδη παραιτηθεί. Αν αγαπούσε την πατρίδα του , όσο τουλάχιστον ισχυρίζεται, θα είχε ήδη αφήσει το τιμόνι του κράτους σε κάποιον που "κουμαντάρει".

Δημοσιεύουμε πιο κάτω το άρθρο του Κ.Αντωνίου από τη "Σημερινή" της 23ης Ιουλίου.


Παρέλαβε κράτος και παραδίδει χάος, το ΑΚΕΛ

23 Ιουλίου 2010,
Με τον Κωστάκη Αντωνίου


Έμεινε τίποτε όρθιο πλέον σε αυτό τον τόπο, ώστε να ελπίζει ο λαός σε καλύτερες μέρες;

Πρωτίστως, οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κλοπή 172 εκρηκτικών υλών από μια καλώς -υποτίθεται- αποθήκη της Εθνικής Φρουράς, αποδεικνύει την πλήρη χαλάρωση, για να μην πούμε κάτι χειρότερο, που επικρατεί στις ένοπλες δυνάμεις. Αυτή η χαλάρωση, που εκτείνεται μέχρι τα όρια της διάλυσης, είναι φυσικό να δημιουργεί έντονο αίσθημα ανησυχίας και ανασφάλειας μέσα στον πολίτη. Όταν, με τη μεγαλύτερη ευκολία, κάποιοι εισβάλλουν σε αποθήκη της Εθνικής Φρουράς, φορτώνουν όλες τις εκρηκτικές ύλες και εξαφανίζονται, τότε πώς μπορεί ο πολίτης να κοιμάται ήσυχος, όπως του συστήνει ο Υπουργός Άμυνας;

Και ποιοι επικίνδυνοι τύποι είναι αυτοί που λεηλατούν ανενόχλητοι το πολεμικό υλικό της Εθνικής Φρουράς και ποια εφιαλτικά σχέδια έχουν στο μυαλό τους; Είναι άνθρωποι του υποκόσμου, είναι Τούρκοι, είναι κάποιοι άλλοι που επιδιώκουν εσωτερική αποσταθεροποίηση; Ουδείς αρμόδιος γνωρίζει, και πιθανόν να πληροφορηθεί όταν τα εκρηκτικά χρησιμοποιηθούν...

Η χαλάρωση που επικρατεί στις ένοπλες δυνάμεις αγγίζει πλέον τα όρια της διάλυσης. Τα μεγάλα καθησυχαστικά λόγια δεν πείθουν κανέναν πολίτη. Είναι φανερό ότι η Εθνική Φρουρά πάσχει σε όλους τους τομείς, και μαζί της πάσχει και η ασφάλεια του τόπου. Αν προσθέσουμε σε αυτά και την αδυναμία της Αστυνομίας, τότε συμπληρώνεται η εικόνα μιας ανοχύρωτης πολιτείας, ευπρόσβλητης και στον εχθρό και στο έγκλημα.

Η διάλυση είναι εμφανής σε όλους τους τομείς. Από τη χρεοκοπία της πολιτικής μας στο εθνικό θέμα και τους άμεσους κινδύνους που μας απειλούν, από την απειλούμενη κατάρρευση της οικονομίας, από τη σήψη και τη διαφθορά, από την κοινωνική αστάθεια.

Η ευθύνη αυτής της γενικής πτώσης και της αποτυχίας ανήκει, σε μεγάλο βαθμό, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.

Όσοι νόμισαν ότι η διακυβέρνη ενός τόπου είναι εύκολη υπόθεση, διαψεύδονται. Και θα επαναλάβουμε αυτό που είχαμε πει προ πολλού: Ο Δημήτρης Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ δεν ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν και ούτε στο διάστημα αυτό που κυβερνούν έχουν μάθει πώς κυβερνάται ένας τόπος.

Αποτέλεσμα αυτής της αμάθειας, ή τη ημιμάθειάς τους, είναι η εικόνα διάλυσης που επικρατεί στη χώρα. Διαλυμένο εθνικό θέμα, διαλυμένη οικονομία, διαλυμένες ένοπλες δυνάμεις, διαλυμένη και χωρίς όραμα κοινωνία, γενικό αίσθημα ανασφάλειας παντού και σε κάθε τομέα.

Δεν θυμούμαστε να βίωσε ο λαός χειρότερες συνθήκες, κάτω από οποιανδήποτε άλλη διακυβέρνηση, από αυτές που διέρχεται σήμερα. Ο Πρόεδρος, οι συνεργάτες του, η Κυβέρνηση, η ηγεσία του ΑΚΕΛ πιθανόν να μην έχουν συναίσθηση των αποτελεσμάτων της διακυβέρνησής τους και των διαλυτικών καταστάσεων που επέφερε. Ας προβληματισθούν, έστω και αργά, και να προσπαθήσουν να περισώσουν ό,τι περισώζεται.


ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

Σκόρπια σχόλια για τη συνέντεξη στο ……..ΦΑΚΕΛΟ.

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Ξέρω εγώ τζιαι θκιαλέω, που να διώ συνεντεύξεις. Ούτε στο Μυλωνά θα με δείτε, ούτε στο Λάζαρο ή τους Ηλιάδηδες θα με ακούσετε. Είμαι τίποτε πελλός να με πιάουν μέσα;

«Δεν μπορεί ο πρόεδρος να αντιγράφει την πολιτική του ΑΚΕΛ». Φυσικά, αυτό είναι αυτονόητο. Το ΑΚΕΛ και οι εκπρόσωποί του αντιγράφουν την πολιτική του Χριστόφια, την ασπάζονται και προσπαθούν να την παρουσιάσουν αλάνθαστη, όπως το αλάθητο του πάπα. Κι αυτός πάπας είναι για το ΑΚΕΛ.

«’Αλλο στρατηγική και άλλο τακτική. Η στρατηγική είναι ο στόχος.» Η γενναιόδωρη προσφορά για την εκ περιτροπής προεδρία και για παραμονή των εποίκων είναι φυσικά τακτική. Γιατί αν είναι και στρατηγική, ζήτω που καήκαμε.

«’Ολοι έχουν αποδεχτεί την εκ περιτροπής προεδρία. Και ο αείμνηστος Τάσσος όταν θα συνδυαστεί με τη σταθμισμένη ψήφο, δήλωσε ότι την αποδέχεται. Μάλιστα είπε ότι ο ίδιος την πρότεινε από το 197…» Ε! Πε αλλό ‘να, κύριε πρόεδρε.

«Είμαστε οι ηττημένοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα». Ναι κύριε πρόεδρε, όμως μετά την ήττα η Κύπρος έγινε μέλος της Ε.Ε. με όλα της τα εδάφη. Δεν μπορούμε να παραδίδουμε στους Τούρκους εδάφη της Ε.Ε., επειδή υπάρχουν πολλά ηττημένα μυαλά. Η Ε.Ε. φυσικά δεν έχει ένσταση. Τα εδάφη είναι πρώτα δικά μας και μετά δικά τους.

«Η πρόταση του Αναστασιάδη είναι χειρότερη από την πρόταση του προέδρου». Ακατάγνωτα. Ο πρόεδρος έλεγε ΟΧΙ για να τισμεντώσει το ΝΑΙ. Ο Αναστασιάδης έλεγε και τότε και τώρα και πάντα ΝΑΙ, ΝΑΙ , ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.

«Οι ‘Αγγλοι ήθελαν να παραμείνει η Κύπρος ορμητήριό τους». Ακόμα αυτό θέλουν, κύριε πρόεδρε. ‘Αμα το συνειδητοποιήσεις θα πάμε καλύτερα.

«Η Κύπρος είναι θύμα του ιμπεριαλισμού». Συμφωνούμε απόλυτα, κύριε πρόεδρε. ‘Ομως ο τουρκικός επεκτατισμός τι γίνεται. Το αθωώσαμε κι αυτόν, για να διατηρηθεί το καλό κλίμα;

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε το πραξικόπημα και τους συνδιοργανωτές του». Συμφωνούμε απόλυτα. ‘Ομως τι γίνεται με την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή; Να την ξεχάσουμε; ‘Η μήπως την έχουμε ξεχάσει, αφού δεν μιλούμε πια για απελευθέρωση, αλλά για επανένωση.

«Θέλω να το τονίσω. Ο πρόεδρος ποτέ δεν ξέφυγε από τις βασικές αρχές». Ποιες αρχές; Την αρχή ότι είμαστε ένοχοι και πρέπει να πληρώσουμε;

«Πήρα από την κυπριακό λαό εντολή να χειριστώ το Κυπριακό». Ναι, αλλά με βάση τις προεκλογικές σου δεσμεύσεις, που τις απαρνήθηκες πριν καν ο Ταλάτ αρχίσει να ζητά.

Θεόφιλος για το Christofias-Watch

Μακριά από την παρέα μας, Γιώργο Πήττα. Είσαι ανεπιθύμητος!

Με αυτή την παρέα είναι που ταιριάζεις Γιώργο Πήττα. Με την παρέα αυτών που δε σέβονται τους νεκρούς. Την παρέα του "ΠΟΛΙΤΗ" όπου εργοδοτείσαι. Στη δική μας την παρέα, την παρέα του αντικατοχικού αγώνα και της πολύχρωμης σάτιρας και κριτικής, δεν έχεις καμία θέση.


Γιώργο, θα σου μιλήσω σε πρώτο ενικό. Ως ένα άνθρωπο με τον οποίο μιλήσαμε πολύ και αναλύσαμε πολλά πράγματα. Ως ένα άνθρωπο που έφτασα πολύ κοντά στο να τον θεωρήσω συναγωνιστή μου.

Αγαπητέ Γιώργο, έχουμε φτάσει σε ακραίες εποχές. Σε εποχές που όχι απλά γίνονται εφόδοι σε κατοικίες από την Αστυνομία για να εξευρεθούν διαχειριστές ιστολογίων, αλλά που δολοφονούνται άτομα, γιατί κάποιοι τους θεωρούν διαχειριστές ιστολογίων.

Λίγες μέρες μετά από τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα, τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια και ενώ το μεγαλύτερο Blog ανά το πανελλήνιο, το
troktiko φαίνεται να κλείνει, ως καθαρό επακόλουθο της δολοφονίας αυτής, αντί να δηλώνεις συγκλονισμένος όπως και όλοι μας, βγαίνεις ως τιμητής, να μοιράσεις πιστοποιητικά Blogging και να κρίνεις ποιοι είναι πραγματικοί Bloggers και ποιοι όχι, ποιοι δικαιούνται ανωνυμία και ποιοι όχι, ποιοι δικαιούνται προστασία και ποιοι όχι.

Βγαίνεις επίσης να πεις ότι η δικαίωση του Ξενή δεν ήταν νίκη των Blogs, γιατί δε θεωρείς Blog αυτή τη σελίδα! Ως να ήταν άσχετη η δίωξη του Ξενή με αυτό το ιστολόγιο και την προσπάθεια της κυβέρνησης Χριστόφια και του ομογραφέα σου στον ΠΟΛΙΤΗ Μ.Δρουσιώτη, να ανακαλύψουν ποιοι διαχειρίζονται τη σελίδα αυτή.

Δε θεωρείς Blog, το ιστολόγιο που με πολύ κόπο και πολλή συνέπεια, αποκάλυψε όσα άλλοι δεν τόλμησαν και έκανε τα κατεστημένα να παραμιλούν!

Bloggers για σένα, από ό,τι λες, είναι όσοι συζητούν μαζί σου, όσοι δηλαδή σε θέλουν στην παρέα τους. Δεν είναι Bloggers λες όσοι συλλογικά συμπράττουν σε ενημερωτικά ιστολόγια. Είναι κουκουλοφόροι και πατριδοκάπηλοι και ανεύθυνοι!

Κι ας ξέρεις πόσο εντάξει φανήκαμε, ειδικά μαζί σου.

Κι ας ξέρεις, ότι ΔΙΚΟΣ σου "άνθρωπος", συμμετείχε με ζήλο στην ομάδα μας.


Ναι Γιώργο, υπήρξες φίλος της Επιτροπής και αν επιλέξαμε να διακόψουμε την επαφή μαζί σου, ήταν ακριβώς γιατί τηρούσες μια επαμφοτερίζουσα στάση. Ήταν επιλογή μας, την οποία, αν ήσουν κύριος, θα έπρεπε να την σεβαστείς.

Κι ακόμη και όταν αποφάσιζες να μας αποκαλέσεις, σε μια έκρηξη εκδικητικότητας για τη διακοπή της επαφής μας, μέσω της εφημερίδας που έστηνε δημοσκοπήσεις στην κλεμμένη σορό του Προέδρου μας, ως "χειρότερους και από τους συλητές του τάφου του Προέδρου Παπαδόπουλου", γιατί είπαμε αυτό που έβλεπαν όλοι, ότι δηλαδή επί Χριστόφια συμβαίνουν ακραία φαινόμενα (από που ως τα που βρε Γιώργο να βγάλεις τέτοια πίκρα και να μας πεις εμάς τέτοιο πράγμα; ), εμείς συνεχίσαμε να κρατάμε σφραγισμένα τα μυστικά, να έχουμε μπέσα, να επιλέγουμε να μη σε χτυπήσουμε κάτω από τη μέση όπως έκανες εσύ.

Και τώρα, ενώ ένας Βlogger έχει δολοφονηθεί και ένα ιστολόγιο κλείνει, εσύ γράφεις τα ακόλουθα αισχρά και ποταπά στη σελίδα σου:


"Πριν από λίγες ώρες το "Τρωκτικό" ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του.

Να υποθέσω πως θα επιστρέψει μετά από εύλογο χρονικό διάστημα επειδή θα "υποκύψει την τρομερή πίεση που του άσκησαν οι αμέτρητοι φίλοι του";

Να υποθέσω πως θα εμφανιστεί πλέον ως κανονική εφημερίδα στα περίπτερα μετά από λίγους μήνες; Όλα τα περιμένω."


Φαίνεται τελικά ότι οι διασυνδέσεις σου με τα αρπακτικά των περιθωριακών εφημερίδων "ΠΟΛΙΤΗΣ" και "ΓΝΩΜΗ", σε έχουν ρίξει πολύ χαμηλά.

Για εσένα δεν είναι blogs τα ενημερωτικά αντικατοχικά συλλογικά ιστολόγια.

Για εσένα Blogs είναι αυτό του Aceras, που ανάμεσα στα παιδικά παραμυθάκια και τις εκδρομές στη φύση, αναρτά δικοινοτικές πορνογραφίες, ή αυτό του χιτλερικού Lexipenitas, που παρουσιάζει γκεμπελικά και χυδαία, τον έγκριτο δικηγόρο Α.Αγγελίδη με δολάρια στα μάτια. Ή ακόμα αυτό του Μιχάλη Μιχαήλ, που εμμέσως, πλην σαφώς, ενοχοποιούσε την οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου για την κλοπή της σορού του!

Να μας συγχωρείς κ. "εκδότη πιστοποιητικών της Blogoσφαιρας" Γ.Πήττα. Αλλά τέτοιου είδους Blogs, σαν τα κολλητάρια σου, δε θέλουμε να είμαστε.

Αν μη τι άλλο επιβεβαίωσες 100% την επιλογή μας να μη σε έχουμε στην παρέα μας.

Έναν άνθρωπο που ασεβεί εις βάρος του νεκρού Σωκράτη Γκιόλια και σαν Μέγας Τιμητής κρίνει ποιοι είναι Blogger και ποιοι όχι, ανάλογα με το αν του δίνουν σημασία, δεν τον θέλουμε ανάμεσά μας.

Είχαν τελικά, απόλυτο δίκαιο τα παιδιά του Επιτελείου του Τάσσου, στα όσα μας είπαν για εσένα.

Ρίμαχος για το Christofias-Watch

Υ.Γ. Για εμάς, Blogger, είναι όποιος ανοίγει ένα Blog. Άσχετα αν μας αρέσει ή όχι αυτό που γράφει, άσχετα αν συμφωνούμε ή όχι με αυτό που γράφει. Και όταν ένας Blogger δολοφονείται, όποιος κι αν είναι αυτός και όποιες απόψεις κι αν έχει, εμείς θλιβόμαστε και συγκλονιζόμαστε και δείχνουμε τον ανάλογο σεβασμό.

Πώς θα "κόψει" το απευθείας εμπόριο ο Μαρκουλίνος!!!

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Μεν με θωρείτε έτσι που παίζω τον μαννό... Άμα θέλω γίνουμαι και εγώ πιο ευέλικτος που τον μάστρο μου!!!

Πέρασε σχεδόν απαρατήρητη η δήλωση του υπουργού εξωτερικών (;) κ. Μάρκου Κυπριανού (υιός του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού!!! - αν δεν του έμοιαζε τόσο θα είχα τις αμφιβολίες μου...) με την οποία μας ανακοινώνει το πώς θα "αμυνθεί" η Κυπριακή Δημοκρατία σε περίπτωση που προωθηθεί το απευθείας εμπόριο Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατεχομένων.

Δεν πέρασε όμως απαρατήρητη και από τον εκλεκτό δημοσιογράφο και Διευθυντή Σύνταξης της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος", κ.
Άριστο Μιχαηλίδη, που με σημερινό του άρθρο υπό τον τίτλο "Θα κάψουμε και το τελευταίο μας χαρτί;" καταδεικνύει τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο ο Μάρκος Κυπριανού παίζει κορώνα γράμματα το μέλλον μας...

Λέει, λοιπόν, στη δήλωσή του ο
Μαρκουλίνος ότι ξεκαθάρισε στους εταίρους μας ότι εάν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προχωρήσει στην εφαρμογή του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχτεί να ανοίξουν τα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας που έχει παγώσει το Συμβούλιο.

Επισημαίνει πολύ εύστοχα ο κ.
Άριστος Μιχαηλίδης ότι η ανωτέρω δήλωση είναι σαφής ένδειξη πως αν αναβληθεί η έγκριση του κανονισμού τον Σεπτέμβριο τότε η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποδεχτεί το άνοιγμα παγωμένων κεφαλαίων!!!

Από πότε το άνοιγμα των κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας είναι συναρτήσει της έγκρισης ή όχι του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο;

Μέχρι τώρα δηλώναμε το πάγωμα τον κεφαλαίων ήταν αποτέλεσμα της άρνησης της Άγκυρας να υλοποιήσει της δεσμεύσεις που ενέλαβε έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μελών που την απαρτίζουν.

Η νέα ευέλικτη τακτική του
Μαρκουλίνου θα ¨κάψει¨ και το τελευταίο μας χαρτί και με αυτό θα εξανεμιστούν και οι όποιες ελπίδες μας για να κάμψουμε την αδιαλλαξία της Άγκυρας...


Παραθέτουμε αυτούσιο άρθρο του κ.
Άριστου Μιχαηλίδη:

Θα κάψουμε και το τελευταίο μας χαρτί;

Του Άριστου Μιχαηλίδη

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣόσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών σχετικά με την αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πιθανότητα προώθησης του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να ομολογήσουμε ότι γίναμε περισσότερο ανήσυχοι για όσα έρχονται το Φθινόπωρο. Ξεκαθαρίσαμε στους εταίρους μας, είπε ο κ. Κυπριανού, ότι εάν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προχωρήσει με την εφαρμογή του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχθεί να ανοίξουν τα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας που έχει παγώσει το Συμβούλιο. Ο αμέσως επόμενος συνειρμός είναι άκρως επικίνδυνος: Αυτό σημαίνει ότι αν αναβληθεί η έγκριση του κανονισμού, που θα αρχίσει να συζητείται το Σεπτέμβριο, η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποδεχθεί το άνοιγμα παγωμένων κεφαλαίων; Δηλαδή, πέσαμε στην παγίδα των τεχνοκρατών, των καθοδηγούμενων της Βρετανίας, οι οποίοι επιδιώκοντας την άρση των κυπριακών εμποδίων της Τουρκίας, μας εκβιάζουν με το απευθείας εμπόριο και αρχίσαμε να το παζαρεύουμε με το άνοιγμα κεφαλαίων; Καταρχήν, το πάγωμα των κεφαλαίων δεν έχει καμιά σχέση με το απευθείας εμπόριο! Αφορά τις σχέσεις και τις υποχρεώσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε., ενώ το απευθείας εμπόριο αφορά τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ε.Ε. και τη διεθνή νομιμότητα πάνω στην οποία στηρίζεται.
Όπως εξηγούσε τον περασμένο Δεκέμβριο ο ίδιος ο Μάρκος Κυπριανού, «η Κύπρος δήλωσε επίσημα ότι δεν θα δώσει συγκατάθεση σε άνοιγμα σε έξι κεφάλαια αν δεν εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της Τουρκίας όπως καταγράφονται στη δήλωση του 2005. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στο Πρωτόκολλο, αλλά αυτή τη στιγμή βάλαμε στο τραπέζι όλες τις υποχρεώσεις της Τουρκίας». Ποιες είναι λοιπόν «όλες οι υποχρεώσεις της Τουρκίας»; Διαγράφεται ξαφνικά και η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου για την τελωνειακή σύνδεση και την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαγράφονται και οι απειλές στην Οικονομική Ζώνη, διαγράφεται και ο στρατός κατοχής και θα αρκεστούμε στην αναβολή εφαρμογής του απευθείας εμπορίου για να «πουλήσουμε» το πάγωμα των κεφαλαίων; Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, στα συμπεράσματα του Συμβουλίου των 27 υπουργών Εξωτερικών, αναφερόταν ρητά η άρνηση της Τουρκίας να εκπληρώσει την υποχρέωση της σχετικά με τη Συμφωνία Σύνδεσης, καθώς και στη μη επίτευξη προόδου από την πλευρά της Αγκυρας στην ομαλοποίηση των σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία. Και την προτρέπει για «αποφυγή κάθε είδους απειλής, πηγής τριβής ή ενέργειες που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών», ενώ συνδέει τις υποχρεώσεις της και με τις τουρκικές απειλές στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου σχετικά με τις έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου, τονίζοντας«εκ νέου όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της ΕΕ, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη σύναψη διμερών συμφωνιών σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο και το Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας». Η Κυπριακή Δημοκρατία ξαφνικά θα τα διαγράψει όλα και θα αρχίσει να διαπραγματεύεται το άνοιγμα των κεφαλαίων έναντι του απευθείας εμπορίου; Έχουμε αντιληφθεί άραγε ότι το πάγωμα των κεφαλαίων είναι το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί που έμεινε στα χέρια μας;


Μόδεστος για το christofias-watch

Έξαλλος με εμάς και το "ανεπίσημο ΔΗΚΟ" ο "Βασιλιάς της Μυκόνου"!

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Γειά σας, ήρτα πάλε!


Ο άνθρωπος τείνει να εξελιχτεί σε πιο ξεδιάντροπο και από το Μαγάριο Δρουσιώτη. Αντί να κάνει αυτοκριτική για το για 2η συνεχόμενη χρονιά πολιτικό του ανουσιούργημα να εξαφανίζεται, ως 2ος τη τάξη του κράτους, για διακοπές σε μαύρες επετείους, ζητά και τα ρέστα!

Έξαλλος ο "βασιλιάς της Μυκόνου", ετοιμάζεται λέει να "κόψει κεφάλια" στο ΔΗΚΟ, γιατί μας διοχετεύθηκαν όπως ισχυρίζεται τα κατορθώματά του στη Μύκονο (ξεχνά ότι ήταν αναρτημένα στο Sigmalive επί ημέρες αναπάντητα τα κατορθώματά του και κυνηγά φαντάσματα).

"Ενοχλημένος από το Christofias-Watch" δηλώνει ο Κάρογιαν. Τώρα θυμήθηκε να ενοχληθεί; Όταν αποκαλύπταμε τις συνδιαλλαγές του με τον Ντάουνερ δεν τον ενοχλούσε, αλλά τον ενόχλησε που σχολιάσαμε τη φυγή στη Μύκονο την ημέρα της επετείου του πραξικοπήματος;

Άρα, αφού λέει ότι θα "κόψει κεφάλια", αντιλαμβάνεστε δηλαδή ότι θα στραφεί εναντίον του ανεπίσημου ΔΗΚΟ. Γιατί τονίζουμε ως Επιτροπή, ότι, με το "επίσημο ΔΗΚΟ", με το ΔΗΚΟ των προσωπικών βολεμάτων και της συνδιαλλαγής, ως Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο,
ούτε έχουμε ούτε θέλουμε να έχουμε οιαδήποτε σχέση.

Damn you Marios! You left me here burning in the sun with Christofias and Drousiotis and you went to the Mykonos high-life without me! Damn you!

Εμείς λέμε δημόσια στους κ.κ. Γιώργο Κολοκασίδη, Νικόλα Παπαδόπουλο, Κυριάκο Κενεβέζο, Ζαχαρία Κουλία και Ανδρέα Αγγελίδη, ότι, εάν, δεχθούν να λογοδοτούν αυτοί στον Κάρογιαν, αντί να ζητήσουν από τον Κάρογιαν να λογοδοτήσει στον κόσμο του ΔΗΚΟ και γενικά στον κυπριακό λαό, ότι θα είναι τουλάχιστον ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ σε αυτό που έκανε ο Μ. Κάρογιαν.

Καλά σας τα είπε Άριστος Μιχαηλίδης στο Φιλελεύθερο!

Επιτέλους, πρέπει να αμφισβητηθεί ΑΝΟΙΧΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΑ ο Μ.Κάρογιαν. Γιατί είναι η μεγάλη ντροπή του ΔΗΚΟ, η μεγάλη ντροπή της κυπριακής πολιτικής.

Κι εσείς αγαπητοί συναγωνιστές του "ανεπίσημου ΔΗΚΟ", πρέπει να τον στείλετε σπίτι του! Φτάνει πια η συγκάλυψη στον Κάρογιαν!

Πράξανδρος για το Christofias-Watch


Υ.Γ. Αν νιώθεις οργή για το Christofias-Watch Μάριε Κάρογιαν, πάρε το Χριστόφια και τον Παπασάββα και σαν καλά ανθρωπάκια του Προεδρικού, πηγαίνετε καμιά εξόρμηση στα βουνά, για τσάι κουρτουνιά!

Υ.Γ.2. Εμείς δε νιώθουμε οργή για εσένα. Ντροπή νιώθουμε!


Στη φωτογραφία, μαθήματα Αντίστασης και αντικατοχικού αγώνα, από το "επίσημο ΔΗΚΟ". Η Αλεξανδράτου, ο Ψινάκης και οι λοιπόι κοσμικοί που βρίσκονται στην παραλία και διαδηλώνουν μαζί με το ζεύγος Κάρογιαν ενάντια στην παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου, δε φαίνονται στη φωτογραφία.


"Από τη Σημερινή" (23/7/2010)

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στο Δημοκρατικό Κόμμα, μετά τις έντονες δημόσιες αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Σημερινής», ο Μάριος Καρογιάν φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα τελευταία γεγονότα και δηλώνει αποφασισμένος να βάλει «τάξη» στο κόμμα, ακόμη κι αν χρειαστεί να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με την ομάδα των διαφωνούντων.

Όπως έλεγαν χθες καλά ενημερωμένες πηγές στην εφημερίδα μας, η σύγκρουση των δύο στρατοπέδων στο ΔΗΚΟ είναι αναπόφευκτη και η συνεδρία του Διευρυμένου Εκτελεστικού Γραφείου την ερχόμενη εβδομάδα, στην οποία αναμένεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών, προβλέπεται ότι θα είναι μία από τις πιο θυελλώδεις στη σύγχρονη ιστορία του κόμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα διαμηνύσει σε όλους τους τόνους προς όλα τα στελέχη και ιδιαίτερα προς την ομάδα των διαφωνούντων ότι δεν θα ανεχθεί άλλο καταστάσεις παρόμοιες με αυτήν των τελευταίων ημερών, που, όπως θεωρεί, αμαυρώνουν την εικόνα του κόμματος και πλήττουν την πολιτική του αξιοπιστία. Προς διόρθωση, μάλιστα, της κατάστασης, είναι αποφασισμένος να προσέλθει στη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου με συγκεκριμένες αποφάσεις απαιτώντας τη στήριξη του σώματος. «Αυτήν τη φορά δεν θα αρκεστεί σε επισημάνσεις και προτροπές, αλλά θα υποδείξει προς όλους ότι, συμπεριφορές που πλήττουν την ενότητα και τον ενιαίο λόγο, δεν θα είναι ανεκτές από τώρα και στο εξής και θα έχουν το ανάλογο κόστος», μας επισήμανε καλά πληροφορημένη πηγή, που είναι κοινωνός των σκέψεων και προβληματισμών του Προέδρου του ΔΗΚΟ.

Ο… λόγος στον Πρόεδρο

Δεν αποκλείεται, ο Μάριος Καρογιάν να «επανενεργοποιήσει» την αρχή ότι «όποιος κινείται εκτός κομματικής γραμμής, θέτει αυτομάτως εαυτόν εκτός κόμματος», αν και, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ενδεχόμενο διαγραφών, στο παρόν στάδιο τουλάχιστον, πρέπει να θεωρείται απομακρυσμένο.

Μια, ωστόσο, από τις ενέργειες στις οποίες ενδέχεται να προβεί ο κ. Καρογιάν, είναι να απαιτήσει από το Ε.Γ., σε μείζονα πολιτικά ζητήματα, όπως οι σχέσεις στη συγκυβέρνηση, την ευθύνη της δημόσιας διατύπωσης του λόγου του κόμματος να έχει αποκλειστικά ο Πρόεδρος, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα διγλωσσίας ή και πολυγλωσσίας ενίοτε.

Μια τέτοια απαίτηση, ωστόσο, θεωρείται βέβαιον ότι θα προκαλέσει την έντονη αντίδραση των διαφωνούντων μελών του Εκτελεστικού, αφού δεν πρόκειται να τη θεωρήσουν τίποτε άλλο από προσπάθεια φίμωσης, που στόχο έχει τον έλεγχο του κόμματος από τον Πρόεδρό του και, συνακόλουθα, την πολιτική τους εξουδετέρωση.

Πέρα από το θέμα της «δημόσιας συμπεριφοράς του κόμματος», όπως πληροφορούμαστε, στη συνεδρία του Εκτελεστικού, που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, θα συζητηθούν ακόμα οι εξελίξεις στο μέτωπο της συνεργασίας, μετά την τελευταία συνάντηση του Μάριου Καρογιάν με το Δημήτρη Χριστόφια, οι προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό, καθώς και η επίμαχη ομιλία του Ανδρέα Αγγελίδη, που ήταν και η αφορμή που πυροδότησε τις τελευταίες αντιπαραθέσεις.

Οργή για «christofias watch»

Όλα αυτά, ωστόσο, δεν είναι τα μόνα που θα απασχολήσουν το ΔΗΚΟ μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς ο Μάριος Καρογιάν φέρεται οργισμένος και για τα πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδικτυακό blog «christofias watch» αναφορικά με την πολυσυζητημένη επίσκεψή του στη Μύκονο κατά τις ημέρες των θλιβερών επετείων του πραξικοπήματος και της εισβολής.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας, ο Μάριος Καρογιάν φέρεται αποφασισμένος να… πάρει κεφάλια για τη συγκεκριμένη δημοσιότητα, που τη θεωρεί υποβολιμαία προσωπική του δυσφήμηση. Το χειρότερο σενάριο, ωστόσο, για το ΔΗΚΟ, είναι η οργή του Προέδρου να ξεσπάσει σε κάποιους στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς ο Μάριος, βάσει κάποιων πληροφοριών που έχει, υποψιάζεται συγκεκριμένα άτομα μέσα στο ΔΗΚΟ, που για δικές τους σκοπιμότητες ήθελαν να τον υποσκάψουν.

Το θέμα αναμένεται να έχει εξελίξεις εντός των ημερών και η συνέχεια προβλέπεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Σε θέσεις μάχης οι διαφωνούντες

Την ίδια στιγμή, σε θέσεις μάχης συστοιχείται και η ομάδα των διαφωνούντων, που θα ζητήσει εξηγήσεις από το Μάριο Καρογιάν για πολλά και διάφορα.

Πέρα από τις διαφωνίες γύρω από τις πρόσφατες προτάσεις του Προέδρου Χριστόφια στις συνομιλίες, αρκετά διαφωνούντα στελέχη θα εγείρουν ζήτημα θεσμικής λειτουργίας του κόμματος, καθώς θεωρούν πως η ακολουθητέα πρακτική της μη ενημέρωσης από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ πλήττει την αρχή της συλλογικότητας και εξουδετερώνει το θεμέλιο της δημοκρατικής λειτουργίας, που είναι τα συλλογικά όργανα.

Για τη λειτουργία αυτών των τελευταίων αναμένεται να διατυπωθούν έντονες επικρίσεις, καθώς πολλά στελέχη θεωρούν ότι ο Πρόεδρος του κόμματος επέλεξε τη στρατηγική της σταδιακής «απονεύρωσής» τους, με στόχο να μεταθέσει τα προβλήματα και να επιβάλει στο κόμμα τούς όρους της προσωπικής του πολιτικής.

Θα υποδείξουν, επίσης, στο Μάριο Καρογιάν ότι δεν μπορεί να παραγνωρίζει πάντοτε την άποψη της πλειοψηφίας στην ανώτατη ιεραρχία του κόμματος και να επιβάλλει ως ορθές τις δικές του εκτιμήσεις. «Δεν μπορεί να θεωρεί ο Πρόεδρος του κόμματος ότι οι δικές του προσεγγίσεις και ερμηνείες είναι πάντοτε οι ορθές, παραγνωρίζοντας και αγνοώντας τις απόψεις των υπολοίπων μελών της ηγετικής ομάδας», επισήμανε σημαίνων αξιωματούχος του ΔΗΚΟ, αναγνωρίζοντας τη βασιμότητα της συγκεκριμένης ένστασης.

Με αυτά τα δεδομένα, όπως προέβλεψε αξιόπιστη κομματική πηγή, η συνεδρία του Εκτελεστικού της ερχόμενης εβδομάδας προβλέπεται θυελλώδης και ως μια από τις πιο καθοριστικές για την πορεία του ΔΗΚΟ.

Η ενότητα χρειάζεται ηγέτη και κοινό στόχο

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Χέρι χέρι με το Χριστοφέρη!


Η εξουσία Χριστόφια - ΑΚΕΛ επιθυμεί, λέει, ενότητα του λαού. ‘Ομως ενότητα εννοεί την προσχώρηση όλων στις ομάδες που ελέγχει το ΑΚΕΛ και χειροκροτούν συνέχεια τον πρόεδρο. Στις ομάδες που αποδέχονται όλες τις παραχωρήσεις του προέδρου. Στις ομάδες που αποδέχονται από τώρα, όσες παραχωρήσεις θα κάνει στο μέλλον. Στις ομάδες που αποδέχονται από τώρα την λύση που θα αποδεχτεί ο πρόεδρος. Στις ομάδες που αποδέχονται οποιαδήποτε λύση.

Τέτοια ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα με στόχο την εκ περιτροπής προεδρία. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα με προσφορά για παραμονή 50.000 εποίκων, πριν αρχίσει η συζήτηση του εποικισμού. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα με σημαία το καλό κλίμα.

Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα όταν αποκαλούνται οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ μασκοφόροι, δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, όταν οι επιμένοντες σε αντίσταση στα σχέδια των Τούρκων και των ‘Αγγλων αποκαλούνται εθνικιστές. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, όταν αυτοί που επιμένουν σε λύση με το σωστό περιεχόμενο κατηγορούνται ως απορριπτικοί, που δεν θέλουν λύση. Τέλος δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα με σημαία τη βελτίωση των προνοιών του σχεδίου Ανάν.

Μπορεί όμως να υπάρξει ενότητα και ομοψυχία της μεγάλης πλειοψηφίας των πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, της αριστεράς, του κέντρου της δεξιάς και ακόμα των εθνικιστών αν ο πρόεδρος πραγματοποιήσει ηρωική έξοδο από τα αδιέξοδα που μας οδήγησε η πολιτική του. Μπορεί να υπάρξει ενότητα, αν αποσύρει τα δώρα που δεν βρήκαν αντίδωρο. Μπορεί να υπάρξει ενότητα αν τοποθετήσει στις ομάδες εργασίας και διαπραγμάτευσης άτομα που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και να αντικαταστήσει εκείνους που ακόμα επιμένουν πως έπρεπε να αποδεχτούμε το καταστροφικό σχέδιο Ανάν. Μπορεί να υπάρξει ενότητα αν εγκαταλείψει το μυστρί του τσιμεντώματος και αναπετάσει την σημαία της αντίστασης ενάντια στα σχέδια των ‘Αγγλων, των Αμερικανών και των οργάνων τους μέσα στον ΟΗΕ και την Ε.Ε.

Μπορεί να υπάρξει ενότητα και ο πρόεδρος Χριστόφιας να γίνει ο ηγέτης του Ελληνισμού της Κύπρου, αν ανέβει στις επάλξεις του αγώνα για τερματισμό της κατοχής και επανέλθει στο αντιιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.

Μπορεί να υπάρξει ενότητα, αν ο πρόεδρος Χριστόφιας επανέλθει στις προεκλογικές του διακηρύξεις και δεσμεύσεις και αποφασίσει να υπερασπιστεί «την ιστορία, το δίκαιο και την αξιοπρέπεια» του Ελληνισμού της Κύπρου.

Υπάρχει ακόμα χρόνος για ενότητα. Εκτός αν ο πρόεδρος έχει αποφασίσει την εγκατάλειψη του αγώνα και την παράδοση. Η ενότητα μπορεί να σφυρηλατηθεί γύρω από στόχους που να εμπνέουν το λαό. Και τους στόχους αυτούς πρέπει να τους υπηρετεί με τις ενέργειες και τις πράξεις του ο ηγέτης, που κι αυτός να εμπνέει το λαό. ‘Ετσι λαός και ηγέτης θα ταυτιστούν με το στόχο και θα αποτελέσουν το δίδυμο της ενότητας.

H ενότητα χρειάζεται ηγέτη και κοινό στόχο. Τώρα δεν έχουμε ούτε κοινό στόχο, ούτε ηγέτη. Για τούτο η ενότητα είναι ανέφικτη.

Θεόφιλος για το Christofias-Watch

Αποκαλύπτουμε το Συντονιστή!

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Νάτος, νάτος ο Συντονιστής!

Εδώ και αρκετό καιρό, παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση αντίθεσης προς την πολιτική του Δημήτρη Χριστόφια. Μια αντίθεση που καλύπτει κυρίως το Κυπριακό, αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως η οικονομία και τα δημοκρατικά ελλείμματα.

Η Σημερινή και το συγκρότημα ΔΙΑΣ, ο Φιλελεύθερος, ο ΑΝΤ1, ο Λόγος, τα σατιρικά έντυπα, το ΠΟΝΤΙΚΙ, η ΕΝΩΣΙΣ, ο ΚΟΡΙΟΣ, τα περισσότερα Blogs και ιδίως τα μεγάλα Blogs, όλα τα κόμματα εκτός από το ΑΚΕΛ, η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση, οι σκληροπυρηνικοί και οι μετριοπαθείς, όλοι βάλλουν κατά του Δημήτρη Χριστόφια.

Παρατηρείται για πρώτη φορά μία σοβαρή αναβίωση του αντικατοχικού αισθήματος του κυπριακού λαού, η οποία θυμίζει περίοδο δημοψηφίσματος.

Ποιος συντονίζει αυτή την πλέον σχεδόν καθολική, έντονη και καθημερινή επίθεση ενάντια στο Δημήτρη Χριστόφια;

Ποιος είναι ο συντονιστής; Ο υπεύθυνος του "Συντονιστικού Κέντρου" όπως το αποκάλεσαν το ΑΚΕΛ και η Χαραυγή;

Η απάντηση είναι απλή και ο άνθρωπος που γυρεύουν ως Συντονιστή είναι πολύ πιο κοντά τους από ό,τι νομίζουν.

Ο συντονιστής είναι..................


Ο ίδιος ο Δημήτρης Χριστόφιας!

Η αλαζονεία του, η τάση του να μη διαβουλεύεται με κανέναν και να μην ακούει κανέναν, οι διαπλοκές του με το Μιλτιάδη Νεοφύτου, ο εθισμός του στην πολυτέλεια και τη χλιδή (λιμουζίνες, προσωπικά jet κλπ), η πλήρης περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης και η επιμονή σε ρατσιστικές και αντιδημοκρατικές πρόνοιες λύσης του Κυπριακού (εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφος, 50,000 έποικοι κλπ), η αποενοχοποίηση της Τουρκίας και η επίρριψη ευθυνών στον κυπριακό λαό, τα δημοκρατικά ελλείμματα, οι εκβιασμοί, η στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων, οι παρακολουθήσεις, η μετατροπή της ΚΥΠ σε παράρτημα της Επαγρύπνησης, οι πρωινιάτικες επιδρομές σε σπίτια αντιφρονούντων, ο νεποτισμός (με τρανταχτό παράδειγμα το διορισμό του γαμπρού του ως συμβούλου με παχυλές αντιπαροχές), η εξύβριση πολιτικών αντιπάλων (" ο Ζ.Κουλίας είναι του πεζοδρομίου" " ο Γ.Ομήρου είναι με κονιορτοποιημένο τον εγκέφαλο" " ο Β.Λυσσαρίδης, είναι των λόγων και όχι των έργων", "ο Α.Αγγελίδης είναι σαν τους πραξικοπηματίες" και άλλα πολλά), ο εκβιασμός σε κόμματα και ΜΜΕ, η πλήρης καταστροφή του οικονομικού οικοδομήματος, αλλά και τόσα άλλα που έγιναν μόλις στα 2 πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, τον έχουν φέρει σε ρήξη με ΟΛΟΥΣ.

Έχει καταφέρει να κάνει μέχρι και τον Αναστασιάδη, να υιοθετεί λιγότερο ενδοτικές θέσεις στο Κυπριακό. Έχει καταφέρει να ξυπνά το πατριωτικό ένστικτο και αισθητήριο όλων μας. Μέχρι και η Πρωτοπορία έκανε αντικατοχική εκδήλωση φέτος, μετά από πολλά χρόνια.

"Ο Δημήτρης Χριστόφιας ενώνει" έλεγε το σποτάκι της προεκλογικής του υποψηφιότητας. Πράγματι. Ενώνει όμως τους πάντες εναντίον του.

Όλο και περισσότεροι πολίτες συντάσσονται και συντονίζονται για τον επιβαλλόμενο στόχο: την απομάκρυνση του Δ.Χριστόφια από την εξουσία.

Έτσι ο Δ. Χριστόφιας, κατάφερε αυτό που κανένας άλλος δεν κατάφερε μέχρι σήμερα: ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ. Να συντονίσει για πρώτη φορά, όλες τις δυνάμεις που θέλουν μια δίκαιη και δημοκρατική λύση του Κυπριακού. Να συντονίσει όλους τους υπόλοιπους κάτω από ένα κοινό πλαίσιο στόχων, από τους οποίους ο πρώτος και επιτακτικότερος είναι: Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ Δ.ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ: ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ CHRISTOFIAS-WATCH

Ο "ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ", ΥΠΑΚΟΥΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Στη φωτογραφία, ακελικό τσοπανόσκυλο ράτσας Rufianus Miconiaticus!


Ο Μάριος Κάρογιαν έχει ξεπεράσει ακόμη και το Μάριο Κάρογιαν. Καθημερινά, δεν παύει να μας εκπλήσσει με τα "κατορθώματά" του.

Το τελευταίο του κατόρθωμα, αμέσως μετά την επιλογή του να βρίσκεται στη Μύκονο κατά την επέτειο του πραξικοπήματος και να "απλώθει ζάμπα" μαζί με τη σύζυγό του, ήταν να φροντίσει ώστε να πουλήσει δημόσια νέα εκδούλευση προς το Δημήτρη Χριστόφια, με ανακοίνωση που εξέδωσε προς τέρψιν του Προεδρικού το "επίσημο ΔΗΚΟ".

Το "επίσημο ΔΗΚΟ", μπορεί βλέπετε να βρίσκεται στη Μύκονο ή από ό,τι μάθαμε, από τις 19/7/2010 στη Γενεύη. Όμως όταν πρέπει να δείξει στο Δημήτρη Χριστόφια ότι παραμένει υπάκουο σκυλάκι του, επανέρχεται σε "δράση"!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, κ. Ανδρέας Αγγελίδης έκανε χθες μία εύλογη αναφορά. Την οποία κανένας δεν μπορεί να θεωρήσει ως πρόταση εγκατάλειψης της διζωνικής (αν τυχόν περιείχε κάτι τέτοιο πάντως η αναφορά Αγγελίδη, την υιοθετούμε 100%). Να τι είπε ο άνθρωπος, χθες το πρωί, στο μνημόσυνο των νεκρών της εισβολής:

"H άνευ όρων και ενστάσεων συνέχιση της αυτοδέσμευσής μας στον ιστορικό συμβιβασμό του 1977 συνετέλεσε και συντελεί ώστε η Τουρκία να εκμεταλλεύεται τη διαχρονική μας καλή θέληση και συνέπεια, προσεγγίζοντάς τη, μάλιστα, με τη βεβαιότητα ότι θα προκύψει το σοβαρό ενδεχόμενο, ότι θα υπάρξει τελικά ένα κρατικό μόρφωμα κατά τις επιθυμίες της»

Είπε μήπως ο Α. Αγγελίδης, κάτι που δεν ισχύει; Είπε κάτι το οποίο είναι παράλογο; Μήπως δεν επιμένουμε ως ε/κ ηγεσία, μαζοχιστικά σε ένα ιστορικό συμβιβασμό, χωρίς όρους και ενστάσεις προς την τουρκική πλευρά; Μήπως δεν οδεύουμε προς ένα κρατικό μόρφωμα διαμορφωμένο, σύμφωνα με τις επιθυμίες της Τουρκίας;

Την έκρηξη του Οδοστρωτήρα την περιμέναμε. Συνηθίσαμε σε τέτοιου είδους εκρήξεις. Α
νέφερε ότι ο Αγγελίδης επαναλαμβάνει συνθήματα όμοια με άλλες εποχές, κολλώντας δηλαδή και στον Α.Αγγελίδη, λίγο ή πολύ την ετικέτα του νεο-πραξικοπηματία.

Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν την αμεσότατη έκδοση ανακοίνωσης από το "επίσημο ΔΗΚΟ", με την οποία ανέφερε ότι ο Α. Αγγελίδης ήταν εκτός γραμμής του ΔΗΚΟ.

Ενώ ο Μ.Κυπριανού που υιοθετεί δημόσια τις υποχωρήσεις Χριστόφια είναι εντός γραμμής! Γι' αυτόν βεβαίως ουδέποτε εκδόθηκε ανακοίνωση.

Και από πότε η γραμμή του ΑΚΕΛ είναι και η γραμμή του ΔΗΚΟ;

Δεν ήταν ο ίδιος ο Σπύρος Κυπριανού που πάντα έλεγε ότι δεν πρέπει η ύστατη υποχώρησή μας να μετατρέπεται σε "σημαία και λάβαρο";

Και γιατί παραμερίστηκε η ιεραρχία του κόμματος και συγκεκριμένα ο Γ.Κολοκασίδης, ο οποίος αναπληρώνει τον Κάρογιαν εν τη απουσία του τελευταίου; Και γιατί δεν ενημερώθηκε κανένας αξιωματούχος του ΔΗΚΟ για την ανακοίνωση του ΔΗΚΟ εναντίον του Α. Αγγελίδη; Ούτε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, ούτε ο Αντιπρόεδρος, ούτε ο Γενικός Γραμματέας.

Πόσο πιο χαμηλά μπορείς να πέσεις Μάριε Κάρογιαν; Πόσο πιο χαμηλά μπορείς να ρίξεις το ΔΗΚΟ;

Ακόμη και από τη Μύκονο, όπου ασεβείς εις βάρος των νεκρών μας, έπρεπε να δίνεις εξ αποστάσεως ρεσιτάλ πολιτικού εξευτελισμού και πολιτικής ρουφιανιάς;

Ο Α.Αγγελίδης έκανε αυτό που δεν κάνεις εσύ: ΤΙΜΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ!
Με την παρουσία του και τα αγωνιστικά του μηνύματα.

Στις διακοπές και στην εκδούλευση, είμαι Champion!


Ανδροκλής για το christofias-watch

Υ.Γ. Εκείνο το άθλιο "φυσικά είναι ζωντανός (ο Κάρογιαν) και είναι στη Γενεύη" που είπε ο Φώτης Φωτίου σήμερα, τι πάει να πει; Μήπως την είδε Εθνάρχης ο Κάρογιαν, που ως Νέος Μακάριος, διαβεβαιώνει ότι είναι ζωντανός;

Υ.Γ.2. Δημοσιεύουμε σχετικές δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ Γ.Κολοκασίδη και δήλωση του Γ.Γ. του ΔΗΚΟ Κυριάκου Κενεβέζου για τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Χριστόφια.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γιώργου Κολοκασίδη

Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού κόμματος


Ως αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, καταστατικά, αναπληρώ τον πρόεδρο κατά την απουσία του. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος απουσιάζει στο εξωτερικό δεν είχα καμία γνώση ή ενημέρωση για την ανακοίνωση που εξεδόθη εν σχέσει με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Αγγελίδη. Καμία ενημέρωση δεν φαίνεται να είχε και οποιοσδήποτε άλλος αξιωματούχος. Συνεπώς πώς η ανακοίνωση είναι επίσημη τοποθέτηση του Δημοκρατικού Κόμματος; Η δημόσια κατεδάφιση αξιωματούχων του πλήττει το ίδιο το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο κόσμος του Δημοκρατικού Κόμματος ανησυχεί και επιθυμεί διακαώς ενότητα γύρω από τις ιστορικές μας θέσεις. Αυτό επιτυγχάνεται με τη λειτουργία των συλλογικών μας οργάνων και με βαθύ προβληματισμό επί της σημερινής ασκούμενης πολιτικής.

Επί της ουσίας θεωρώ άδικη την επίθεση κατά του κ. Αγγελίδη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεν ζήτησε καταγγελία της συμφωνίας υψηλού επιπέδου του ‘77. Επεσήμανε όμως αδυναμίες αλλά και το προφανές γεγονός ότι οι Τούρκοι, κατά πάγια τακτική, όχι μόνο δεν ανταπέδωσαν την ελληνική αποδοχή της ομοσπονδίας αλλά χρησιμοποίησαν αυτή την παραχώρηση ως εφαλτήριο για πιο προωθημένες διεκδικήσεις. Με αποτέλεσμα σήμερα όχι μόνο να μην είμαστε πιο κοντά σε δικαία λύση αλλά να συζητούμε άδικα και μη λειτουργικά ομοσπονδο-συνομόσπονδα σχήματα.

Είναι καιρός να αποϊεροποιήσουμε τις παραχωρήσεις μας και να εγκύψουμε στα σφάλματα της σημερινής διαπραγματευτικής μας πορείας.

Δήλωση Γενικού Γραμματέα ΔΗΚΟ
με αφορμή τη ψεσινή συνέντευξη
του Προέδρου της Δημοκρατίας


Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε τη μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολής, για να αποδείξει για ακόμη μία φορά ότι αδυνατεί να σφυρηλατήσει ή έστω να οικοδομήσει την ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο.

Σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και τις γενναιόδωρες προσφορές του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρησιμοποίησε έναν ιδιαίτερα διχαστικό λόγο και απευθυνόμενος ουσιαστικά σε ένα και μοναδικό κομματικό ακροατήριο, δηλαδή στα μέλη του ΑΚΕΛ, δεν δίστασε να παραχαράξει την ιστορία της Κύπρου, να διαστρεβλώσει τις θέσεις όλων των προκατόχων του και γενικά να εκφραστεί με διάθεση ολοκληρωτικής απαξίωσης προς όλους τους πολιτικούς χώρους πλην του ΑΚΕΛ.

Δεν θα σχολιάσω λεπτομερώς τον δίωρο μονόλογο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όμως, δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι:

•Ο κύριος Χριστόφιας παραμένει φανατικός και σταθερός υποστηρικτής των προτάσεων του με τις οποίες εμείς διαφωνούμε και τις οποίες δεσμεύτηκε να αποσύρει και οι οποίες συγκρούονται με τα συμφέροντα αλλά και την θέληση του Κυπριακού Ελληνισμού.

•Ο κύριος Χριστόφιας έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ευθύνεται ο Εθνάρχης Μακάριος για το ότι δεν λειτούργησε η Κυπριακή Δημοκρατία μετά το 1960! Υιοθέτησε δηλαδή, τα επιχειρήματα εκείνων που προσπαθούν ακόμη να δικαιολογήσουν την αποσχιστική ενέργεια των Τουρκοκυπρίων το 1963.

•Τα όσα ψευδώς ανέφερε για τον Τάσσο Παπαδόπουλο και η γνωστή πλέον λασπολογία ότι δήθεν αποδέχθηκε την εκ περιτροπής προεδρία στο Εθνικό Συμβούλιο, κατατάσσονται στην συστηματική προσπάθεια των τελευταίων δυο χρόνων, αποδόμησης της πολιτικής του Τάσσου Παπαδόπουλου στο Κυπριακό και είναι ανάξια σχολιασμού.

Λεμεσός , 21 Ιουλίου 2010

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ!


Στις 15 Ιουλίου του 1974 οι αντιστασιακοί, που δεν μπορούσαν να συμβιβαστούν με λιγότερη λευτεριά, έδωσαν μάχη για την Δημοκρατία.

Ανάμεσα σε αυτούς:

Ο Αντρέας Μιχαηλίδης 28 ετών από την Λευκωσία

Ο Αχιλλέας Κουρελή 24 ετών από την Λάρνακα

Ο Γιώργος Ηρόδοτου 44 ετών από την Λεμεσό

Ο Νίκος Φλουρεντζου 18 ετών από την Πάφο



Αυτοί και άλλοι πολλοί έδωσαν την ζωή τους για να υπερασπιστούν την Δημοκρατία. Για να υπερασπιστούν το δικαίωμα του κάθε Κυπρίου πολίτη να ζει με την οικογένεια του σε συνθήκες Δημοκρατίας. Έκαναν περήφανους με την θυσία τους τις οικογένειες τους και κάθε λογικά σκεπτόμενο κύπριο πολίτη.

Από τότε κάθε χρόνο στις 15 Ιουλίου ,η πολιτεία και ο Λαός θυμάται και τιμά την θυσία αυτών των ανθρώπων αλλά και τις εκατοντάδες αντιστασιακών που συνελήφθηκαν από τους πραξικοπηματίες, βασανιστήκαν και εξευτελίστηκαν.

Όπως πληροφόρησε την Κυπριακή κοινωνία ο Χρ. Τσουρούλλης από το διαδικτυακό χώρο Sigmalive ,ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπρόσωπων της Κυπριακής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ‘τίμησε’ την θυσία των ηρώων της Αντίστασης με ένα πρωτοποριακό τρόπο: ΔΙΑΣΚΕΔΑΖOΝΤΑΣ ΣΕ ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ.

Μετά την περσινή προσβολή του προς τον Κυπριακό Λαό, να βρίσκεται σε θερινές διακοπές την επέτειο της Τουρκικής εισβολής, και να απουσιάζει από όλες τις εκδηλώσεις μνήμης, ο Μάριος Καρογιαν ξαναχτύπησε.

Αποκάλυψε και πάλι με τις πράξεις του ότι η μονή του προτεραιότητα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η Μπον Βίβερ ζωή και η καλοπέραση εκείνου και του περίγυρου του.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, Μάριε. Δεν ανέμενε κανένας ότι θα σεβαστεί ο Μάριος Καρογιαν τους ήρωες της αντίστασης. Σκασιλα του. Αλλά τέτοια ξεφτίλα; Και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια;

Τόσο υπολογίζεις τους αγώνες και τις θυσίες αυτού του Λάου, Μπον Βιβέρ Μάριε Κάρογιαν;

Αυτός είναι ο Κάρογιαν. Πήγε το πρωί της 15 Ιουλίου 2010 στην Βουλή, με συνοπτικές διαδικασίες εκτέλεσε την τυπική γι' αυτόν υποχρέωση της συνεδρίας για καταδίκη του πραξικοπήματος (έσυρεν την του νομού του που λέμε) και Βουρ για Μυκονοοοοοοο!!!!!!


Μα να λείψει από το κοσμικό πάρτι; Να μην ξεκουραστεί;


Στη φωτογραφία, το "επίσημο ΔΗΚΟ" "τιμά" τη μαύρη επέτειο στη Μύκονο!


Είχε όντως δύσκολη χρόνια φέτος, ποσά να προλάβει!

Να τρέχει συνεχώς να κρατήσει το ΔΗΚΟ στα πλοκάμια του Χριστόφια και του Ακελ, να βγάζει επίσημες ανακοινώσεις εναντία σε όσους εκφράζουν τις διαχρονικές θέσεις του Δηκο, είχε τα τρεχάματα του γάμου (του 3ου γάμου με τις χιλιάδες καλεσμένους), είχε να επιπλώσει την πολυτελή του Έπαυλη.

Ε ποσά!! Ήθελε ξεκούραση το πλάσμα του θεού!

Τι και αν στις 15 Ιουλίου του 1974 ο 17χρονος Γεώργιος Χαραλάμπους υπερασπιζόταν την Δημοκρατία με τη ζωή του; Στις 15 Ιουλίου του 2010 ο Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας έγραφε στα παλαιοτέρα των σανδαλιών του (αφού βρισκόταν στην Μύκονο) και νεκρούς αντιστασιακούς και εν ζωή αντιστασιακούς και τις οικογένειες τους και χαριεντιζόταν σε κοσμικά πάρτι στη Μύκονο.

Και μην πιστέψει προς στιγμή «ο Βασιλιάς της Μυκόνου» κύριος Καρογιαν ότι οι οικογενείας των πεσόντων αντιστασιακών και οι εν ζωή αντιστασιακοί έχουν ανάγκη την δική του αναγνώριση.

Ούτε τους θεσμούς ούτε τις θυσίες σέβεται πλέον.

Προσβάλλει με τις πράξεις του τον θεσμό του Πρόεδρου της Βουλής. Μια θέση που τίμησαν ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ όπως ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο Σπύρος Κυπριανού και ο Βάσος Λυσσάριδης.

Προσβάλει όσους θυσιάστηκαν, αγωνιστήκαν και βασανιστήκαν, αλλά και τις οικογένειες τους.

Προσβάλλει τους Συνδέσμους Αντιστασιακών.

Προσβάλλει τις εκατοντάδες Αντιστασιακών που στεγάζονται στο ίδιο του το κόμμα.

Προσβάλλει τον κάθε Δημοκρατικό Κύπριο Πολίτη, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.

Η ξεφτίλα τελικά δεν έχει σταματημό. Δεν έχει όρια.

Επάξιος πλέον ο τίτλος για τον Μάριο Κάρογιαν: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ!

Νικοκλής για το Christofias-Watch


Υ.Γ. Αναδημοσιεύουμε την ανοιχτή επιστολή του Χ. Τσουρούλη προς το Μ. Κάρογιαν. Επίσης, αναδημοσιεύουμε την απάντηση του έντιμου ΔΗΚΟΪΚΟΥ Σπύρου Παπαχαραλάμπους.

Ανοιχτή επιστολή στο Μάριο...
Αξιότιμε κ Πρόεδρε της Βουλής

(ή φίλε Μάριε, όπως μου επιτρέπεις να σου απευθύνομαι)

Επικοινωνώ μαζί σου και νιώθω ότι ζω στιγμές «Back to the future». Τα αισθήματα είναι ακριβώς τα ίδια μ’ εκείνα πριν από ένα χρόνο. Απορία, θλίψη, οργή, τολμώ να πω κι απογοήτευση. Και εξηγούμαι. Πληροφορήθηκα από συναδέλφους Ελλαδικών ΜΜΕ ότι επέλεξες την 15η Ιουλίου για να εξορμήσεις στη Μύκονο. Την αποφράδα μέρα του πραξικοπήματος εσύ Μάριε επέλεξες να ξεδώσεις στο νησί της διασκέδασης και του ξενυχτιού. Την ώρα που ο Πρόεδρος Χριστόφιας μιλούσε στο Προεδρικό, με πόνο ψυχής, για το πραξικόπημα και την εισβολή, εσύ διασκέδαζες σε παραλίες και μπαρ.

Σίγουρα δεν ισχυρίζομαι ότι δεν δικαιούσαι διακοπές και, βέβαια, είναι να επιλέγεις τον προορισμό που γουστάρεις και τη χρονική συγκυρία που σε βολεύει. Αλλά εσύ Μάριε, όπως σου υπενθύμισα με κάθε ταπεινότητα και πέρσι, εξακολουθείς να είσαι ο υπαριθμό δύο θεσμικά πολίτης του τόπου και η 15η Ιουλίου γνωρίζεις καλύτερα από μένα πόσο πόνο και δυστυχία προκαλεί σε κάθε Κύπριο. Την επόμενη φορά που θα απευθυνθείς σε Μακαριακό ή αντιστασιακό ακροατήριο είσαι βέβαιος ότι θα έχεις προσεχτικό κοινό; Πώς θα (ξανα)σηκώσεις τα μανίκια του πουκαμίσου για να μιλήσεις με πάθος γι’ αυτούς που άνοιξαν ορθάνοιχτα τις κερκόπορτες, για τα παιγνίδια των ξένων, τις προκλήσεις των Τούρκων και τη στεντόρεια θέληση μας να σταθούμε όρθιοι στα γη που μας γέννησε; Έρχονται εκλογές και θα φορέσεις τις κονκάρδες του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο στήθος…

Μάριε και φέτος τα ίδια βασανιστικά σενάρια τριγυρίζουν στο μυαλό μου:

Πρώτο και λιγότερο σημαντικό: Ξέχασες την ημερομηνία και τη σημασία της. Εκτέλεσες στο έπακρο, και τις υποχρεώσεις σου στη Βουλή, τιμώντας τους πεσόντες του πραξικοπήματος και τις εισβολής. Συνεπώς με τόσα τρεχάματα σου ξέφυγε αυτή τη φορά η επέτειος του πραξικοπήματος! Άνθρωποι είμαστε Μάριε, αυτά συμβαίνουν. Οι συνεργάτες σου όμως είναι εκνευριστικά αδιόρθωτοι! Μα να μην σε προφυλάσσουν από τέτοιες κακοτοπιές!

Δεύτερο σενάριο: Όλα αυτά σε κουράζουν. Οι ομιλίες είναι οι ίδιες κάθε χρόνο και οι εκδηλώσεις το ίδιο. Οι κήποι του προεδρικού δεν έχουν τη χάρη της Ψαρούς ή τη διασκέδαση του SEASATIN… Εάν όμως έτσι έχουν τα πράγματα δεν θα έπρεπε να μας το πεις. Σου το είπα και πέρυσι. Ανήκεις στη νέα γενιά των πολιτικών. Απαιτούμε από σένα ειλικρίνεια. Βγες και πες: «Παιδιά 36 χρόνια είναι αρκετά. Αλλάξτε τροπάριο. Φτάνει με το κλάμα. Περασμένα ξεχασμένα …»

Τρίτο και πιο σοβαρό: Ηθελημένα έφυγες για να αποφύγεις τις δημόσιες δηλώσεις γνωρίζοντας ότι ο Πρόεδρος θα εξάγγειλε τη νέα του πρωτοβουλία στο Κυπριακό. Που να ακούς τώρα τις γνωστές… μουρμούρες του Κολοκασσίδη, του Νικόλα και του Κενεβέζου… Πώς να τους συγκρατήσεις και να τους κατευνάσεις όπως υποσχέθηκες στο Δημήτρη όταν για άλλη μια φορά τους κράτησες όλους(ακόμη και το Φώτη) στο σκοτάδι;

Τι να πω Μάριε πραγματικά λυπάμαι απίστευτα πολύ. Το δις εξαμαρτείν…

ΥΓ: Είμαι βέβαιος ότι κανένας λόγος υγείας ή εθνικού συμφέροντος δεν επέβαλλε κάθοδο στη Μύκονο στις 15 Ιουλίου. Όπως επίσης βέβαιος είμαι ότι η Μύκονος δεν είναι στο δρόμο προς τη Γενεύη…

(Η επιστολή έχει αποσταλεί στον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν)

Φιλικά, (μετά τιμής)

Χρύσανθος Τσουρούλλης

Δημοσιογράφος

Ανοικτή επιστολή «απάντηση» στον κ Τσουρούλη

Αγαπητέ κ Τσουρούλλη μακάρι σαν μέλος του ΔΗΚΟ να μπορούσα να σε διαψεύσω για τα όσα καταμαρτυρείς και καταγγέλλεις στον Κυπριακό λαό με την ανοικτή επιστολή σου για τον Πρόεδρο της βουλής και Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ Καρογιάν. Αλλά σε διαβεβαιώ ότι κανείς ΔΗΚΟικός που σέβεται τον εαυτό του και την ιστορία του κόμματος του δεν μπορεί να το κάνει. Τολμώ να πω ότι δυστυχώς τα όσα γράφεις είναι η κορυφή του παγόβουνου.


Όταν εσύ κ Τσουρούλλη σαν Κύπριος πολίτης απόλυτα δικαιολογημένα αισθάνεσαι τόσο άσχημα με τη συμπεριφορά του Προέδρου της Βουλής και δεύτερου τη τάξη πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι στην επέτειοπ της τραγωδία της 15ης Ιουλίου, φαντάσου πόσο απαίσια αισθάνεται σήμερα ο κάθε ο ΔΗΚΟικός με την συμπεριφορά του σημερινού Προέδρου του ιστορικού ΔΗΚΟ.

Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να υπενθυμίσω στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ αλλά και στους συμβούλους του ότι ο κόσμος στον οποίο απευθύνθηκε ο αείμνηστος Σπύρου Κυπριανού και πρωταγκάλιασε το ΔΗΚΟ ήταν οι Μακαριακοί, που αποτέλεσαν στόχο της ΕΟΚΑ Β που δεν ανήκαν στην ΕΔΕΚ ή το ΑΚΕΛ και εν συνεχεία υπήρξαν οι πρώτοι στόχοι και θύματα μαζί με τους ΕΔΕΚίτες των αφρόνων πραξικοπηματιών.

Αυτές είναι οι καταβολές και οι ρίζες του ΔΗΚΟ και των ΔΗΚΟικών πάνω στις οποίες ο σημερινός πρόεδρος του ΔΗΚΟ μου φαίνεται να ασελγεί ντροπιάζοντας τον κάθε ΔΗΚΟικό το ΔΗΚΟ και την ιστορία του.

Φτάνει πια. Ο ΔΗΚΟικός κόσμος δεν ανέχεται άλλους εξευτελισμούς και απαξιώσεις από τον Πρόεδρο του κόμματος και απαιτεί άμεσα Εκλογική Συνέλευση για να εκφράσει αυθεντικά και δημοκρατικά τις επιλογές του για την πάρα πέρα πορεία του κόμματος για ανάκαμψη της πολιτικής του αξιοπιστίας, των κομματικών του ποσοστών και της επανάκτησης του ιστορικού ρυθμιστικού του ρόλου τον οποίον ο κ Καρογιάν "φρόντισε" να απολέσει.

Σπύρος Παπαχαραλάμπους


Μέλος ΚΕ ΔΗΚΟ Αγγλίας

Γροθιά στο στομάχι των βολεμένων

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010



Αυτή την 20η Ιουλίου, επιλέγουμε να μην επαναλάβουμε τα συνηθισμένα επετειακά. Προτιμήσαμε να δημοσιεύσουμε τη συγκλονιστική κατάθεση ψυχής του Γιώργου Γιατρού, όπως αυτή αναγνώστηκε στην εκδήλωση του ΔΗΚΟ στις 14/7/2010. Μια γροθιά στο στομάχι όλων όσων από εμάς συμβίβασαν αρχές και αξίες, στο βωμό τόυ προσωπικού βολέματος.

Η επιλογή για σχόλια έχει απενεργοποιηθεί για αυτή την ανάρτηση, γιατί τα γνωστά Bots της Επαγρύπνησης, έδειξαν ότι ούτε αυτή τη μέρα, ούτε καν για επετειακούς λόγους, δεν μπορούν να δείξουν λίγο σεβασμό στο δράμα του λαού μας.

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΓΙΑΤΡΟΥ

Ώρα οκτώ και είκοσι. Ποια μέρα; Η μέρα δεν έχει πια καμιά σημασία. Όλες ίδιες είναι. Εμείς τις κάναμε να μοιάζουν έτσι. Ανοίγω την τηλεόραση γνωρίζοντας τι θα ακολουθήσει. Μετά τους τίτλους ειδήσεων ξεκινά το ίδιο τροπάριο. Μιζέρια, ενδοτισμός, ηττοπάθεια , αποτυχία, αλληλοκατανομή ευθυνών. Καμουφλαρισμένα πίσω από το αγαπημένο μας χαμόγελο. Αυτό του καλού παιδιού.

Η τηλεόραση κλείνει για ακόμα μια φορά. Θα ανοίξει πιθανόν μετά για τα αθλητικά, αφού ακούοντας καθημερινά τα τεκταίνομενα στο εθνικό μας πρόβλημα κινδυνεύει πλέον η ψυχική μου υγεία.

Πως φτάσαμε αλήθεια ως εδώ είναι να αναρωτιέται κανείς. Κάθε χρόνο και χειρότερα. Κάθε προσπάθεια που ξεκινά και μια αποτυχία από την αρχή χρεωμένη σ αυτήν. Τριάντα έξι χρόνια φθίνουσας πορείας και κατρακύλας. Τι κι αν κοιτάξαμε όλα αυτά τα χρόνια το μέλλον από όλων των χρωματισμών τα μάτια. Γαλάζια , κόκκινα και με συνδυασμούς.

Από την σύσταση του κράτους μας το 1960 και ενώ περιμέναμε τα καλύτερα, σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται. Με τους μισούς να χαίρονται για το νέο μας κράτος και κάποιους άλλους να το θεωρούν επιβαλλόμενο κακό. Ακόμα δεν το ξεπεράσαμε. Την κατάληξη θα την θυμόμαστε πάντα. Κάποιοι αποφάσισαν ότι ο πρώτος μας πρόεδρος ήταν ακατάλληλος. Ακολουθεί....πραξικόπημα, εισβολή….το έγκλημα στο νησί.

-Σωτήρη μεν πάεις λέει η μάνα μου στον πατέρα μου εκείνο το πρωί της 20ης Ιουλίου.
Εν να σε σκοτώσουν.

-Τζιε να μείνω .....εν να με σκοτώσουν οι δικοί μας, ήταν η απάντηση του. Οι δικοί μας; Πόσο δίκαιο μπορεί να έχει κάποιος ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ άμα σκοτώνει τον ίδιο του τον αδελφό; Όσοι έκαναν τον λαό να κλάψει με τα εγκλήματα τους , αν μην αναρωτιούνται αν είχαν δίκιο ή άδικο. Γιατί είχαν λάθος έτσι κι αλλιώς.

Τελικά ο Σωτήρης Γιατρού δεν γύρισε. Τα όνειρα του σταμάτησαν όταν τον έστησαν στο εκτελεστικό απóσπaσμα λίγα μέτρα από το γήπεδο ΓΣΠράξανδρος της Κερύνειας στις 23 Ιουλίου σε ηλικία 23 ετών, αφήνοντας την γυναίκα του στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της. Σε μια βδομάδα γεννήθηκε και το παιδί τους. Ένα παιδί που έχετε την τύχη ή την ατυχία να βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά σας. Πόσα τέτοια ζήσαμε.....Πόσο πονέσαμε..........Οι μάνες….. με τις φωτογραφίες στο χέρι…. να τις σηκώνουν προς τον ουρανό προσδοκώντας ίσως μόνο από τον Ύψιστο να δώσει τέλος στον πόνο τους.

Αυτό όμως μας πείσμωσε. Τότε γνωρίζαμε καλά την λέξη αγώνας. Μας συντρόφευε. ........ Ήταν ο καιρός του ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Αλήθεια το θυμάστε; Ήταν ο καιρός του Λογαριάσατε λάθος με τον νου σας εμπόροι, δεν μετριέται πατρίδα λευτεριά με τον πήχη. Ήταν ο καιρός που ο Γιώργος Νταλάρας γέμιζε γήπεδα τραγουδώντας για την Κύπρο. Ήταν ο καιρός που υπήρχε κατοχή, πρόσφυγες, αγνοούμενοι.
Που χάθηκαν όλα αυτά; Μόδα και πέρασε; Μιλάς σήμερα για κατοχή, αγνοούμενους και πρόσφυγες και αυτόματα θέτεις εαυτόν εκτός κλίματος. Είσαι παράλογος και μαξιμαλιστής.

-Ρε φίλε, με ρωτά προ δύο μηνών ο φίλος μου ο Ανδρέας, γιατί φοράς μαύρα;

-Φίλε μου έθαψα τον πατέρα μου. Βρέθηκε σε ομαδικό τάφο στην Κερύνεια .

- Συλλυπητήρια φίλε μου αλλά να σου πω και κάτι και να μην με παρεξηγήσεις; Τζιε εμείς εκάμαμεν πολλά τότε.

Τον κοίταξα στα μάτια προσπαθώντας να ξεχωρίσω αν αυτό που μου είπε, πηγάζει από την μεγαλοψυχία του λαού μας ή από την θολούρα της καλοπέρασης μας, ή ίσως επειδή θέλουμε την δικαιολογία μας για τον βιασμό που συντελείτε στην περηφάνια μας και που δεν τολμούμε να τον παραδεχτούμε.

Κάναμε και εμείς. Κάνανε και αυτοί. Οι εποχές ήταν δύσκολες. Ψυχρός πόλεμος, διαίρει και βασίλευε ....αλληλοσπαραγμός των λαών.

Εμείς όμως, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, δεν κατακτήσαμε το 35% της Τουρκίας και να το κατέχουμε για 36 χρόνια. Δεν προσφυγοποιήσαμε τόσες χιλιάδες κόσμο, δεν εποικήσαμε, δεν αλλοιώσαμε και δεν καταστρέψαμε την πολιτιστική τους κληρονομιά. Ας βάλουμε επιτέλους σε μια τάξη την κρίση μας. Πρέπει να ξυπνήσουμε. Έχουμε απέναντι μας ένα δολοφόνο λαών και εμείς καλλωπιζόμαστε. Αρμένιοι, Πόντιοι, Έλληνες, Κούρδοι σφαγιάστηκαν και αυτή η χώρα αρνείται πεισματικά ότι ευθύνεται. Ενώ εμείς οι μεγαλόψυχοι, μοιράσαμε πενήντα πενήντα τις ευθύνες θύτη θύματος. Αυτό το λέτε λογική? Αυτό τελικά είναι ελεύθερη σκέψη? Αυτό είναι δικαιοσύνη? Αν διεκδικήσουμε από τους ισχυρούς της γης το δίκιο μας πιστεύοντας σ όλα αυτά, το μούντζωμα θα μας είναι λίγο.


Εγώ σ αυτό τον τόπο δεν θέλω απλά να επιβιώσω. Θέλω να ζήσω. Δεν θέλω να αναπνέω. Θέλω να αναπνέω ελεύθερα. Αν μπορούν ας βρούν τη διαφορά όσοι το πρόσταγμα έχουν.. .... Ας σηκώσουν το ανάστημα τους. Ας αναζητήσουν την χαμένη τους περηφάνια. Ας διεκδικήσουν επιτέλους τα δίκια μας. Τα δικά μας, αν δεν τα θεωρούν και δικά τους. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν το πρόσταγμα και όχι μόνο για να το στερούν από τους άλλους (γαλάζιους ή κόκκινους)...... Ας αντιπαραθέσουν την πολιτική του καλού παιδιού με τα λόγια των γονιών και των παππούδων μας...................... Απόν εσύντισιεν εθάψαν τον ζωντανόν. Μην θάψετε το μέλλον των παιδιών μας για το χαμόγελο της νέας τάξης πραγμάτων. Το χαμόγελο που μοιράζουμε απλόχερα στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στα μέσα ενημέρωσης κερδίζει μόνο το δικό τους γλοιώδες και υποκριτικό αντιχαμόγελο. Γιατί μετά χαίρονται που για ακόμα μια φορά σκύψαμε το κεφάλι και υποκύψαμε στις ορέξεις τους. Μην προβάλλετε μόνο τις επιθυμίες σας και την καλή σας πρόθεση. Καλή πρόθεση έχουμε όλοι αλλά ποτέ δεν θα έχουμε το πρόσταγμα. Να θυμάστε πως τα μικρά μυαλά έχουν επιθυμίες μα τα μεγάλα στόχους. Εμείς έχουμε ανάγκη μόνο τα δεύτερα.

Yπάρχει όμως και ο άλλος τρόπος σκέψης. Η σκέψη του: Τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους. Κάτι που καμουφλάρει την ανικανότητα μας. Διεκδικούμε επίσης τα ελάχιστα για να μην μας πιστώσει κανένας την αποτυχία. Αφού δεν ζητήσαμε κάτι παραπάνω άρα πετύχαμε. Μπορούμε να βγούμε στους δρόμους να το πανηγυρίσουμε κιόλας.

Σε μια συζήτηση που είχα με κάποιο φίλο μου προ ολίγων ημερών μου είπε το εξής συνταρακτικό. Στην Γαλλία όπου σπούδαζε, μιλώντας με κάποιο φίλο του Τούρκο, του εκμυστηρεύτηκε πως ακόμα και εκεί , οι Τούρκοι μαθαίνουν να φανατίζονται μέσω των βιβλίων της ιστορίας τους. Και όχι αυτών των βιβλίων που μας δείχνουν πως διδάσκονται και που εμείς οι αφελείς πιστεύουμε. Τόσα χρόνια πέρασαν και η ιστορία τους παραμένει η ίδια. Φανατισμός, διαστρέβλωση, εθνικισμός. Με αυτό τον τρόπο δεν αποκοιμούνται ποτέ. Και μετά από 100 χρόνια οι ασπίδες άμυνας τους θα στέκουν το ίδιο γερές.

Ενώ εμείς ? Οι καλοπερασάκηδες Νεοκύπριοι. Οι σύγχρονοι πλέον Ευρωπαίοι? Ας αλλάξουμε τα δικά μας βιβλία ιστορίας. Οι αγώνες δεν χρειάζονται. Απαγχονίστηκε ο Παλληκαρίδης; Ας πρόσεχε. Έγινε εισβολή; Όχι ακριβώς ........αλλά και έτσι νάταν είχαν και αυτοί τους λόγους τους που την έκαναν. Ας μην χαλάμε το κλίμα. Αύριο θα ζούμε πλάι πλάι. Αγώνες και ιστορικές μνήμες; Θα αντέξουμε και χωρίς αυτές.
Αν οι γνώστες λοιπόν της ιστορικής συγγραφής θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά το λαό, υπάρχει τρόπος. Εξαγνίστε την ιστορία αλλά μην την ωραιοποιείτε και να την τεντώνετε όπως σας βολεύει. Σεβαστείτε τουλάχιστον αυτούς που πίστεψαν σε ιδανικά και θυσιάστηκαν. Aυτοί δε γεννήθηκαν καναπεδόπληκτοι , με δουλικό και κοσμικές συγκεντρώσεις , πολυτελή αυτοκίνητα και οδηγούς.

Πριν αλλάξετε έστω και ένα γράμμα από την ιστορία δώστε την απάντηση στο ερώτημα που σας κάνω, ευθύς αμέσως. Ποια σημαία αγαπάτε και τιμάτε περισσότερο; Ελληνική ή Κυπριακή; Και γιατί; Γιατί ακόμα και τα αντικατοχικά συλλαλητήρια τα χωρίζετε σε γαλάζιες και λευκές (ανάλογα με τις σημαίες) περιοχές; Απαντάτε επίσης αν η Κύπρος είναι ελληνική ή αν ανήκει στο λαό της;

Για σαράντα χρόνια τώρα πολλοί δεν θέλουν να απαντήσουν στα πιο βασικά ερωτήματα που υποβόσκουν σε κάθε μας προσπάθεια. Θέλουν άραγε να δώσουν απαντήσεις ή όχι; Ίσως να προτιμούν το «Μη μου τους κύκλους τάραττε», ούτως ώστε με το πιο απλό κάλεσμα να δηλώνουν παρών κάθε εκλογών την μέρα.

Κάθε λέξη που θέλεις να αλλάξει κάποιος στην ιστορία πρέπει να νοιώθει πως κάθεται στην άλλη άκρη του τραπεζιού και τον κοιτάζει μια μαυροφορεμένη γυναίκα που μπορεί να είναι, μάνα αγνοουμένου, αδελφή απαγχονισμένου, πρόσφυγας με ξεκληρισμένη τη μισή της φαμίλια και όλα της τα όνειρα.........

Οι αδελφοί μας οι Τουρκοκύπριοι. Αγαπημένη έκφραση και πολύ της μόδας. Όσο πιο πολύ την χρησιμοποιάς τόσο πιο ΙΝ είσαι. Κανένα μα το Θεό πρόβλημα δεν έχω με αυτούς τους ανθρώπους. Μέχρι που πήγα και στο κατεχόμενο σπίτι των γονιών μου στο Έξω-μετόχι και με κέρασαν καφέ. Καλοί άνθρωποι. Τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι. Ερχόμενοι στις ελεύθερες περιοχές πριν λίγες μέρες όμως μου το είπαν καθαρά. Εμείς ότι δικαιούμαστε που ποδά θέλουμεν το. Ζήτησαν και βοήθεια. Να τους κανονίσω για να μην τους καθυστερήσουν. Για να πάρουν όσο πιο γρήγορα γίνεται ότι δικαιούνται.

Σκέφτηκα : Τι άσχημο πράγμα η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ......... Να μένουν σπίτι μου, να επωφελούνται των παροχών του κράτους μου και να είναι και απομονωμένοι.
Δεν φταίνε αυτοί. Φταίμε εμείς. Να μας έχουν το βόρειο μέρος της πατρίδας μας ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ και εμείς το νότιο ΑΝΕΧΟΜΕΝΟ, αφού ανεχόμαστε όλα αυτά τα παράδοξα. Όσων λοιπόν η προσπάθεια είναι η συμφιλίωση Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων πρέπει να προσέξουν γιατί ο λαός είναι πολύ κοντά στα όρια των αντοχών του. Αν δεν προσέξουν, σε λίγο χρόνο το όραμα τους για συμφιλίωση θα καταστραφεί μπροστά στα μάτια τους. Και αυτή η συμφιλίωση ίσως είναι και το μόνο θετικό. Στον αντίποδα σκεφτείτε τους χιλιάδες έποικους που θα μας μείνουν σαν σε προσφορά 1 συν 1, τον στρατό, τις Τουρκικές εγγυήσεις αλλά και όλα όσα απλόχερα προτείνουμε εμείς, από μόνοι μας.

Ενότητα.....μια υπέροχη λέξη.

Κύπρος ....μια μικρή γειτονία της παγκόσμιας μεγαλούπολης. Μισό εκατομμύριο ψυχές όλες κι όλες. Η φωνή της πρέπει να είναι μια για να μπορεί να ακουστεί πιο δυνατά στην οχληρία της μεγαλούπολης αυτής. Εμείς όμως και ως συνήθως λειτουργούμε πιο δημοκρατικά. Κάθε πολιτικός λοιπόν και μια γνώμη. Κοινή γραμμή δράσης; Εδώ γελάμε. Ή κλαίμε. Ανάλογα. Μας βλέπουν και οι έξωθεν και διερωτώνται με ποιο θέλω μας να συνταχτούν; Όχι πως το θέλουν. Απλά για να κρατούν τα προσχήματα. Ενότητα στο εθνικό συμβούλιο δεν υπάρχει και δεν προβλέπεται να υπάρξει, όμως έχουν όλοι ελεύθερα την γνώμη τους εκφράσει. Ως συνήθως και παραδόξως είχαν και όλοι δίκαιο. Άρα ούτε εδώ σύμπνοια. Αν με ότι έχω πει έως τώρα είμαι στα όρια κάρτας (πιθανόν κίτρινης), αν εκφραστώ πως νοιώθω για την ανάγκη ενότητας στο εθνικό μας θέμα η κάρτα ίσως αλλάξει χρώμα και γίνει κόκκινη ……

Τα κακά μας είναι συνότζιερα του κόσμου όπως και η φυλή μας. Αυτό δεν θα σταματήσω να το πιστεύω ποτέ. Είμαστε όμως τώρα σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν περιθώρια. Η αγωνιστικότητα μας αποκοιμήθηκε, η ενότητα μας διασπάστηκε, οι ήττες μας είναι διαδοχικές και σε όλα τα επίπεδα. Οι δηλώσεις τις πιο πολλές φορές ακούονται σαν δικαιολογίες για τις συμφορές που μας βρίσκουν και άλλοτε σαν απολογίες στα αυτιά του λαού. Ελπίζω να γνωρίζετε ποιοι έχουν την ανάγκη ή την υποχρέωση απολογίας.

"Μη γίνεις ποτέ δούλος οικειοθελώς όσο ζεις, ενώ μπορείς να πεθάνεις ελεύθερος." Τάδε Έφη Ευριπίδης. Τουλάχιστον αυτόν θα δυσκολευτούμε πολύ να τον διαγράψουμε απο την ιστορία.

Σας ευχαριστώ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πράξανδρος για το christofias-watch