ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΟ Β' ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΜΙΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

"Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει.
Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πείς πως ήταν
ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·
μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ' όχι
με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις."


Σας παρουσιάζουμε, με πολλή καθυστέρηση ομολογουμένως, το Δεύτερο Μέρος του Καζαμία μας για το 2011. Μια ανάρτηση για το καλοκαίρι του 1974, την οποίαν σας χρωστούμε και την οποίαν θα κάναμε από κοινού με τον Εμπροσθοφύλακα, θα γίνει εν ευθέτω χρόνω από τους συναγωνιστές του Εμπροσθοφύλακα, στον οποίον παραδίδουμε τη σκυτάλη και ευελπιστούμε, ότι θα συνεχίσει το δικό μας έργο, ανάμεσα στο ευρύτερο δικό του, δηλαδή να παρακολουθεί κριτικά τη διακυβέρνηση του κ. Χριστόφια και των παρ' εκείνω.

Ευελπιστούμε ότι τα άλλα αντικατοχικά Blogs, όπως η Αντιπαρακμή, το Cyprus Indymedia (το οποίο δέχεται τελευταία βρώμικες επιθέσεις και εκστρατείες λάσπης από τους απαρτχαιντιστές παρακρατικούς εξτρεμιστές του καθεστώτος Χριστόφια), η Φουκού, το "Μιλάμε ΕΔΕΚίτικα" (φίλε ΕΔΕΚ Η.Β., μας συγκίνησε το email σου, αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς), η Παναθηναϊκή και Ελληνική Φωνή, αλλά και προσωπικά ιστολόγια όπως αυτά του
Σάββα Παύλου, του Βάσου Φτωχόπουλου, του Χρίστου Σενέκη, του Ξενή Ξενοφώντος, του Αντιφωνητή, του Αλιγάτορα (Μαρίνου Μήτρου) και του Μαρίνου Κλεάνθους (που σιγά σιγά ωρίμασε πολιτικά και τον οποίον μπορούμε να αποκαλούμε πια συναγωνιστή και φίλο) θα συνεχίσουν τον καλό Αγώνα στο χώρο της κυπριακής Blogόσφαιρας.*

Για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Για την αξιοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη (την πραγματική δικαιοσύνη και όχι αυτήν των μεγαλοεργολάβων με τα κουτσοδούλεια, των μεγαλομασέλων κολλητών, των διορισμένων γαμπρών, των ιδιωτικών jet και των θωρακισμένων καινούριων λιμουζίνων).

Για τη μέρα που εμείς, οι πατέρες και οι παππούδες μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας και όποιος καταφέρει να ζήσει για να το μαρτυρήσει, θα δούμε να φυσάει στο νησί μας ο αέρας της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Χωρίς την απύθμενη και ανίκητη μετριοκρατία και γελοία αυτοκρατορία της Ανοησίας και της μικρότητας να καταδυναστεύει άλλο, εμάς, τις ψυχές μας και την πατρίδα μας και να κηλιδώνει την ιστορία του κυπριακού ελληνισμού, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει για τόσα χρόνια και κινδυνεύει σήμερα όσο ποτέ, τόσο από τους αχόρταγους Αττίλες όσο και τους ανάξιους κυβερνώντες μας.

Να είστε καλά! Σας ευχαριστούμε!


ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2011: ΜΕΡΟΣ Β'

20 Ιουλίου: Ο Μαγάριος Δρουσιώτης, καλείται στην Άγκυρα, για να παραλάβει 2 βραβεία: το βραβείο Ιπεχτσί και το βραβείο Γκριζολύκ, για τη συμβολή του στην αναβάθμιση της εικόνας του Ερντογάν στη διεθνή και στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, γίνεται δεκτός σαν λαϊκός ήρωας. Τούρκες γκριζολύκες στριγγλίζουν σαν Αγγλίδες groupies των Beatles στη θέα του Δρουσιώτη στο αεροδρόμιο. Τούρκοι ζαχαροπλάστες δημιουργούν ένα νέο γλυκό που το βαφτίζουν «Droushot-burek», ενώ Τούρκοι καραγκιοζοπαίχτες αντικαθιστούν την εικόνα του υποτακτικού Χατζηαβάτη με αυτήν του Μαγάρ-Γκιαούρ.

23 Ιουλίου: Ο Δημήτρης Χριστόφιας καταγγέλλει την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα για εγκληματική αδιαφορία και για μη ανταπόδοση των γενναιόδωρων προσφορών του σε αυτήν. Ιδιαίτερα επικριτικός είναι για το ότι, ενώ έχει δημιουργηθεί τουρκικό γλυκό προς τιμήν του Μαγάριου Δρουσιώτη, δεν υπάρχει παρόμοιο γλυκό προς τιμήν του ιδίου και του ΑΚΕΛ.

27 Ιουλίου: Ο Ταγίπ Ερντογάν ανταποκρίνεται άμεσα και δημιουργεί ένα νέο τουρκικό γλυκό κουταλιού με το όνομα «AKEL-KARIDAK». Γλυκό όμως δημιουργεί και ο νικητής του MASTER CHEF TURK, του δημοφιλούς δικοινοτικού παιγνιδιού του BAIRIK-PLUS, Attile Fataoul, το οποίο ονομάζει «KALOKARAVOKIR DISAKEL». O Δημήτρης Χριστόφιας ανακηρύσσει τις 23 Ιουλίου, ως εθνική αργία και ως "ημέρα απαλλαγής το μουσκισμό".

25 Ιουλίου: Έξαλλος ο Βάσος Λυσσαρίδης, αλλά ο νέος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Σοφοκλής Σοφοκλέους, δεν έχει κανένα παράπονο και συναινεί στη νέα αργία. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος ΔΗΣΑΚΕΛιστών, ανακηρύσσει το Σοφοκλή Σοφοκλέους «ΔΗΣΑΚΕλική περσόνα του 2011». Ακολουθεί γλέντι στο σουγλιτζίδικο της Δρακούνας, όπου στο τέλος οι καλεσμένοι, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο γλυκό "AKEL KARIDAK", συνοδεύοντάς το με Blue Curacao Fantezek, σοδειάς Νοεμβρίου 1974!

4 Ιουλίου: Δραπετεύουν από το ψυχιατρείο ο Akamak Mesadji με τον πρώην υπάλληλο του Προεδρικού και βαφτιστικό του Εζεκία Παπαϊωάννου, Ιωσήφ Γκαγκεμπίδη. «Όλη η Κύπρος ένα απέραντο φρενοκομείο» δηλώνει ο Γκαγκεμπίδης και απορεί «γιατί να με περιορίσετε σε ένα μικρό μόνο μέρος;».


2 Αυγούστου: Ο Βάσος Λυσσαρίδης συγκαλεί μυστική σύσκεψη Παλιών ΕΔΕΚιτών. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους είναι και οι φίλοι του Christofias-Watch Πενταρόγιωρκος, Παλιός Εδεκίτης, Αίαντας καθώς και ο ΕΔΕΚ Η.Β.. Στόχος η απαλλαγή της ΕΔΕΚ από το Σοφοκλή Σοφοκλέους. Ο Σοφοκλέους όμως μαθαίνει για τη σύσκεψη και διαγράφει το Β.Λυσσαρίδη και τους υπόλοιπους παλιούς ΕΔΕΚίτες από τα μητρώα της ΕΔΕΚ.

6 Αυγούστου (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος): Επ' ευκαιρία της ημέρας, ο Σωτήριος Παπασάββας, ζητά επιδοτήσεις για Botox και για ετήσια lifting προσώπου. Ο Ρίκος Ερωτοκρίτου οδηγεί το θέμα στη Βουλή, αλλά παρεμβαίνει ο Κάρογιαν υπέρ του Παπασάββα, για λόγους δημοσίου και ιδιωτικού συμφέροντος.

10 Αυγούστου:
Ανάστατη η εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ». Ο Μαγάριος Δρουσιώτης, ξαναγίνεται Μακάριος Δρουσιώτης συντάσσει άρθρο με τίτλο «Διορθώνω τα λάθη μου. Θα αγωνιστώ για μια ελεύθερη πατρίδα», το οποίο από παράλειψη των σελιδωτών δημοσιεύεται παγκύπρια. Ο Μακάριος Δρουσιώτης απολύεται από την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ και προσλαμβάνεται στη «Σημερινή». Δηλώνει ότι η νέα μεταστροφή του και επιστροφή του στο χώρο των αντικατοχικών ιδεών, οφείλεται σε όνειρο που είδε, με φαντάσματα θυμάτων του τουρκικού επεκτατισμού να τον καταδιώκουν.

13 Αυγούστου: Ο Λόρδος Βόλντεμορτ επισκέπτεται το Κελλάκι, όπου έχει μυστική συνάντηση με τους Χριστόφια-Αναστασιάδη-Μεχμέτ Αλή Ταλάτ και Αλεξάντερ Ντάουνερ. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί το ΝΑΙ στο επερχόμενο δημοψήφισμα της 19ης Σεπτεμβρίου.

15 Αυγούστου: Η Ιερά Μονή Κύκκου παραχωρεί τους κήπους της για τις επετείους των γάμων των προεδρικών θυγατέρων-προεδρικών συμβούλων. Στην εκδήλωση παρελαύνουν οι γνωστοί κόλακες με μικρά και μεγάλα φακελάκια. Ανιδιοτελής developer δωρίζει στο ζευγάρι διαμέρισμα.


19 Αυγούστου: Αιφνίδια μεταστροφή και του Άκη Παπασάββα, εναντίον του καθεστώτος του φίλου του Δημήτρη. Επηρεασμένος προφανώς από τα οράματα του παλαιού του συνοδοιπόρου εναντίον του Ξενή Ξενοφώντος, Μαγάριου Δρουσιώτη, βλέπει στον ύπνο του το φάντασμα του Αριστόβουλου Μάνεση. Ξυπνά καταϊδρωμένος και από την ένταση, του έχουν σπάσει 3 εμφυτεύματα. Βγαίνει στους δρόμους με τις πυτζάμες και τρέχει σαν τρελλός, φωνάζοντας "ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΣΚΑΣΜΟ".! Ξεκινά αμέσως την κριτική στον πάλαι ποτέ φίλο του Δημήτρη Αγάπη του-Αγάπη του Δημήτρη. "Δε θα σε αφήσω να φέρεις ξανά το Μωρό της Ρόζμαρι Αδίστακτε Οδοστρωτήρα. Δε θα σε αφήσω εγώ με οριζόντια και κάθετα νομικοπολιτικά ανεμοσκορπίσματα και τερατοσκορπίσματα να ξεπουλήσεις την πατρίδα μου. Έρχονται Φεντερίκο! Ω Φεντερίκο-Φεντερίκο, ω απέθαντε Αριστόβουλε, ω Μακάριε Μακάριε, έρχονται!"

25 Αυγούστου: Ο Δημήτρης Χριστόφιας ζητά την απόλυση των Γιώργου Αγαπίου, Μιχάλη Ιγνατίου, Κώστα Βενιζέλου, Άριστου Μιχαηλίδη, Τάκη Κουνναφή, Γιώργου Σέρτη και του γελοιογράφου Πιν από το Φιλελεύθερο. Εισπράττει ένα ηχηρό ΟΧΙ από το Νίκο Παττίχη.

27 Αυγούστου (Αγ. Φανουρίου): Ο Άγιος Φανούριος φανερώνει και άλλα έγγραφα της Σημαδεμένης Τράπουλας Ντάουνερ. Ο Ανδρέας Θεμιστοκλεόυς δηλώνει ότι το θέμα δεν πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή, γιατί θα θυμώσει ο Αναστασιάδης.

8 Σεπτεμβρίου: Πολύ λίγο κράτησε η μεταστροφή του Μαγάριου σε Μακάριο. Ο Μακάριος ξαναγίνεται Μαγάριος, μετά από ειδικό ξόρκι του Λόρδου Βόλντεμορτ!

2 Σεπτεμβρίου: Στην Εκκλησία του Αγίου Μάμα, τελείται λειτουργία από το ΝΑΙόφυτο και διοργανώνεται σύναξη από τους Μίζερους Νότους οι οποίοι φωνασκούν: "Με μπαλόνια και κορδέλες θα επανενώσουμε τα Συνιστώντα Κράτη". Ο Άγιος Μάμας κατεβαίνει από το λιοντάρι σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

12 Σεπτεμβρίου: Νέος αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ του Σοφοκλή Σοφοκλέους, ο Μιχάλης Κατσουνωτός. Ο καθοριστικός ρόλος του υπέρ της πολιτικής δίωξης του Ξενή Ξενοφώντος και εναντίον της έρευνας/δίωξης των υπευθύνων για το ρουσφετοemail της ακελικής γραμματέως Ανθής, ήταν καθοριστικός για την επιλογή του από το Προεδρικό Μέγαρο και το ΑΚΕΛ. Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, υπακούει στην ακελική επιταγή και διορίζει τον Κατσουνωτό Αντιπρόεδρο. Ο Κατσουνωτός, εισηγείται για β' αντιπρόεδρο το Μάρκο Νικολεττή και για γ' αντιπρόεδρο το Γιαννάκη Χαραλάμπους.

11 Σεπτεμβρίου (Ευφροσύνου του Μαγείρου): Στα μαγειρεία του ΔΗΚΟ, σε πλουσιοπάροχο δείπνο προτείνεται η εκ νέου στήριξη του Δημήτρη Χριστόφια στις εκλογές του 2013. Ο Ζαχαρίας Κουλίας δεν αντέχει άλλο και αδειάζει το πιάτο του στο κεφάλι του Κάρογιαν. Ο ΚΙΣΑΣ Πολυκάρπου καταγγέλλει τον Κουλία στην Ευρώπη ως ρατσιστή.

12 Σεπτεμβρίου: Ο ανανήψας Άκης Παπασάββας, αποκαλεί τη νέα ηγεσία της ΕΔΕΚ, "λεόντεια εταιρεία" και "ανομιμοποίητους κουστωδούς του ΑΚΕΛ".

14 Σεπτεμβρίου: Ανακοινώνεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει το νέο δημοψήφισμα.

19 Σεπτεμβρίου: Βραβείο Πούλιντζερ στον Κωστακόμπλεξ. Η εμβρίθεια και η σοβαρότητα στις αναλύσεις του επιτέλους αναγνωρίζεται. Τελικά αποκαλύπτεται ότι τα μέλη της επιτροπής για το βραβείο, ήταν κάτω από ειδικό κωστακομπλεξικό ξόρκι, του Σάουρον, βοηθού του Λόρδου Βόλντεμορτ.

23 Σεπτεμβρίου: Ο Δημήτρης Χριστόφιας εκφωνεί διάγγελμα στον κυπριακό λαό. Πίσω του βρίσκεται γιγαντοαφίσα του Ντάουνερ και του Φερχόιγκεν. Στο διάγγελμα εξηγεί το πόσο σημαντικό είναι να βραβευθεί Κύπριος πολιτικός με Νόμπελ Ειρήνης και τελειώνει με το εξής: "

Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΟΧΙ.

Σε καλώ να αποδεχτείς το Σχέδιο Ντάουνερ Μπαν Κι μουν.

Σε καλώ να πείς στις 30 του Σεπτέμβρη ένα ηχηρό ΝΑΙ.

Σε καλώ να υπερασπιστείς το Νόμπελ μου, το ΑΚΕΛ και τη βούληση του Αλεξάντερ Ντάουνερ."

24 Σεπτεμβρίου: Το Ε.Γ. του ΔΗΚΟ αποφασίζει να πει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Αποχωρούν από το ΔΗΚΟ οι Κολοκασίδης-Παπαδόπουλος-Κενεβέζος-Αγγελίδης-Κουλίας, οι οποίοι συμμετέχουν ήδη στην εκστρατεία υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

28 Σεπτεμβρίου: Ο Λόρδος Βόλντεμορτ με μαζικό ξόρκι, μπαίνει στα μυαλά των πολιτών και τους επηρεάζει υπέρ του ΝΑΙ.

30 Σεπτεμβρίου: Λίγο πριν την έναρξη του δημοψηφίσματος, καταφθάνει στην Κύπρο εσπευσμένα ο μένταλιστ Νεόφυτος από το Λας Βέγκας. Λύνει τα ξόρκια του Βόλντεμορτ και ο κυπριακός λαός ψηφίζει ελεύθερα υπέρ του ΟΧΙ.

8 Οκτωβρίου: Η Τουρκία εισβάλλει εκ νέου στην Κύπρο. Αιτία, στημένη απόπειρα πραξικοπήματος από το ΦΑΣΙΚΚ. Ο Δημήτρης Χριστόφιας και η ακελική παρέα, μπαίνουν στο ιδιωτικό jet και φεύγουν για Συρία. Μάριος Κάρογιαν, Σοφοκλής Σοφοκλέους και άλλα μιγκριλάκια μισθώνουν δικό τους Air-Bus, με το οποίο ακολουθούν το Χριστόφια και την παρέα του στη Συρία. Η Δρακούνα μένει και διορίζεται σιτιστής των τουρκικών δυνάμεων εισβολής.

10 Οκτωβρίου: Αποχωρεί και ο Νίκος Αναστασιάδης από την Κύπρο, με ιδιωτικό γιοτ του Χρίστου Πουργουρίδη. Οδηγός του γιωτ ο Γρηγόρης Ιωάννου, ενώ χρέη λοστρόμου αναλαμβάνουν οι Δέσπω Πασιά και Δώρος Πολυκάρπου, άλλως ΚΙΣΑΣ.

10-29 Οκτωβρίου: Ο κυπριακός λαός έχει αποθέματα. Με ηγέτη της Αντίστασης τον αγέραστο Βάσο Λυσσαρίδη, σύσσωμος ο λαός απωθεί τον τουρκικό στρατό και τον στέλνει πίσω στην Τουρκία. Μαζί με τον τουρκικό στρατό φεύγουν και ο Μεχμέτ Αλή Ταλάτ, ο Φάνος Δρουσιώτης, ο Τόνι Αγκαστινιώτης, η Δρακούνα.

3 Νοεμβρίου: Οι Κύπριοι πολίτες επιτίθενται κατά των βάσεων. Οι Βρεττανοί στρατιώτες φεύγουν άρον άρον. Μαζί τους φεύγει και ο Νίκος Ρολάνδης, ο οποίος μετά την τουρκική εισβολή της 8ης Οκτωβρίου, είχε μετακομίσει στις βάσεις.

5 Νοεμβρίου: Προκηρύσσονται εκλογές στην για πρώτη φορά ελεύθερη Κύπρο. Πρόεδρος εκλέγεται ο εμβρυολόγος Κύπρος Νικολαΐδης, ο οποίος είχε έρθει στην Κύπρο πριν από ένα μήνα για να καταταγεί έφεδρος και να βοηθήσει την πατρίδα του ενάντια στην τουρκική εισβολή. Επιτέλους ένας άξιος Κύπριος αναλαμβάνει και πάλι το ύψιστο πολιτειακό αξίωμα.

10 Νοεμβρίου: Συλλαλητήρια οργανώνονται σε όλη την Κύπρο, με αίτημα την καταδίκη του καθεστώτος του Δημήτρη Χριστόφια. "Δώστε τη Χούντα στο λαό" φωνάζουν οι πολίτες. Ο Δημήτρης Χριστόφιας όμως, μαζί με το Νίκο Αναστασιάδη, το Σοφοκλή Σοφοκλέους και το Μάριο Κάρογιαν, βρίσκονται στη Συρία.

25 Νοεμβρίου: Νέα εισβολή εναντίον της Κύπρου, από το ΔΗΣΑΚΕΛ. Οι Δ.Χριστόφιας-Ν.Αναστασιάδης, με πολεμικά αεροπλάνα της Συρίας και με τη βοήθεια του Λόρδου Βόλντεμορτ, δοκιμάζουν να επανακαταλάβουν την Κύπρο.

25 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου: Σθεναρή η αντίσταση των Κυπρίων πολιτών και αυτή τη φορά, υπό την εμπνευσμένη ηγεσία του Κύπρου Νικολαΐδη και Βάσου Λυσσαρίδη. Υπήρχε όμως και βοήθεια από το μένταλιστ Νεόφυτο.

13 Δεκεμβρίου: Ο μένταλιστ Νεόφυτος κάνει teleport στη Σπιναλόγκα, τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, το Μαγάριο Δρουσιώτη, τον Άκη Παπασάββα και όλη την παλιοπαρέα του "επίσημου ΔΗΚΟ" των μιγκριλιστών της ΕΔΕΚ και του ΔΗΣΑΚΕΛ.

25 Δεκεμβρίου: Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν λαμβάνει τελικά το Νόμπελ Ειρήνης, αλλά του αποστέλλεται στη Σπιναλόγκα, με το έλκηθρο του Άη Βασίλη, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία κρυβόταν στο υπόγειο της εγκατελειμμένης πολυτελούς έπαυλης του Μάριου Κάρογιαν, μαζί με τους Αλέκο Τρυφωνίδη, Χρίστο Πατσαλίδη, Anef_Oriwn και Μάρκο Κυπριανού.

31 Δεκεμβρίου: Η Κύπρος είναι ελεύθερη. Όλοι οι Κύπριοι πολίτες, όλων των θρησκειών και των εθνικοτήτων, γιορτάζουν στους δρόμους για την απαλλαγή της Κύπρου από την Ανικανότητα, τη Βλακεία και από την τουρκική κατοχή. Ισότιμοι πια, σε συνθήκες δημοκρατίας, θα μπορούν να χτίσουν μαζί ειρηνικά το μέλλον τους.

ΤΕΛΟΣ