ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2011 (ΜΕΡΟΣ Α)

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011


Όπως σας υποσχεθήκαμε, φέρνουμε κοντά σας τις αστρολογικές προβλέψεις για το 2011. Με τη βοήθεια έγκυρων αστρολόγων διεθνούς φήμης όπως του Ιταλού μάγου Προβοκατόρε Μαγαριοδρουσιότε και του Ιάπωνα οδοντομάντη Άκι Παπάκι! Καλή ανάγνωση!


Ιανουάριος 2011


8 Ιανουαρίου: Παραιτείται ο Έρογλου, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας, αλλά γίνεται ορατός 1 εβδομάδα μετά στις Μαλβίδες μαζί με Ελληνοκύπρια δημοσιογράφο και το Θεόδωρο Πάγκαλο. Τον αντικαθιστά ο Μ.Α. Ταλάτ, ο οποίος επιμένει όπως ο Δ.Χριστόφιας δεσμευτεί στις όσες παραχωρήσεις έκανε στον Έρογλου και ο Δ.Χριστόφιας αποδέχεται με ενθουσιασμό.

12 Ιανουαρίου: Νέα έκρηξη Χριστόφια σε βάρος δημοσιογράφου. Σε απορία του Χ.Τσουρούλη προς αυτόν, έξω από το Προεδρικό κατά την επιστροφή του, μετά από συνομιλίες με τον Μ.Α. Ταλάτ, κατά πόσον είναι εξουσιοδοτημένος από τους νόμιμους ε/κ ιδιοκτήτες να ξεπουλήσει τις περιουσίες στα κατεχόμενα, χαρακτηρίζει το Χρύσανθο Τσουρούλη «εχθρό του λαού».

13 Ιανουαρίου: Η Ένωση Συντακτών καταδικάζει την επίθεση Χριστόφια εναντίον Τσουρούλη. Η Ανδρούλλα Γκιούρωφ παραιτείται από την Ένωση Συντακτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ακολουθώντας το δρόμο του Μακάριου Δρουσιώτη.

13 Ιανουαρίου: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος είναι ο μεγαλύτερος πλειοδότης για τη Eurocypria. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο όμως, μετά από από κοινή εισήγηση του Χ.Πουργουρίδη – Τ.Χατζηγεωργίου, η Eurocypria εκχωρείται ταχύτατα προς «όφελος της τουρκοκυπριακής κοινότητας» ως κίνηση καλής θέλησης και προίκα στο σύντροφο Ταλάτ για την εκ νέου ανάληψη καθηκόντων ως Προέδρου του Τ/Κ συνιστώντος στέητ.

15 Ιανουαρίου: Μεταβαίνουν στη Νέα Υόρκη με κοινό αεροπλάνο της Eurocypria μέσω Ερτζάν, οι Μ.Α. Ταλάτ και ο Δ.Χριστόφιας, όπου γίνονται δεκτοί ως «Πρόεδρος Μ.Α. Ταλάτ» και «εκπρόσωπος του Νότου Δ.Χριστόφιας». Στο αεροπλάνο μαζί τους ταξιδεύει και μια ομάδα εκλεκτών συμβούλων τους και φυσικά ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο Μ.Δρουσιώτης, ο Σ.Μπούρκ και ο Ν.Μαρκαντώνης ως επίτιμοι καλεσμένοι.

16 Ιανουαρίου: Ανακοινώνεται ότι μέχρι το τέλος του 2011, θα διεξαχθούν δύο παράλληλα δημοψηφίσματα. Εντύπωση προκαλεί η πρόταση για διασταυρούμενη ψήφο, μέσω συμμετοχής 50,000 εποίκων στο δημοψήφισμα της ε/κ κοινότητας. Ο Έρογλου διστάζει αρχικά να αποδεχτεί την πρόταση, αλλά ο Δημήτρης Χριστόφιας τον παρακαλεί να αποδεχτεί για το καλό του τόπου και τελικά επιτυγχάνεται συμφωνία. O Σταύρος Ευαγόρου πανηγυρίζει για τη συμφωνία.

23 Ιανουαρίου: Παρουσιάζεται σε μια κατάμεστη αίθουσα από στελέχη της Επαγρύπνησης και του ΑΚΕΛ το νέο 15τομο έργο του Άκη Παπασάββα με τίτλο: «Δείγματα γραφής στα χρόνια του χρυσοφόρου σκασμού και των επιδοτημένων μασέλων – Η λησμοσύνη». Το έργο, προλογίζει ο Δημήτρης Χριστόφια, στον οποίον ο Άκης Παπασάββας αφιερώνει ένα νέο του ποιήμα με τίτλο «17,000 επέστρεψα για σένα. Δημήτρη Αγάπη μου-Αγάπη μου Δημήτρη».

Φεβρουάριος 2011

2 Φεβρουαρίου: Πρωϊνή εισβολή στο σπίτι του Μαρίνου Κλεάνθους από 7 μέλη της Αστυνομικής Δύναμης στις 3:30 το πρωί. Ο Μαρίνος συλλαμβάνεται και κατάσχονται 3 υπολογιστές του. Αιτία, άρθρο του Μαρίνου με τον οποίο καλούσε τον Άκη Παπασάββα να παραιτηθεί, κάτι που θεωρήθηκε από το Β.Γενικό Εισαγγελέα και το Νίκο Τριμικλινιώτη ως ρατσιστική ύβρις. Η Ιταλίδα σύντροφος του Μαρίνου, γνωστή τραγουδίστρια των 90s και δεύτερη νικήτρια του διαγωνισμού του San Remo, μαζί με το Δικηγορικό Σύλλογο Λευκωσίας και την Ιερά Μονή Κύκκου, οργανώνουν μεγαλειώδη διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Τελικά ο Μαρίνος απαλλάσσεται άμεσα των κατηγοριών, μετά από παρέμβαση της ιταλικής πρεσβείας, με αντάλλαγμα προς τον Παπασάββα τη φιλοξενία σε θερινό θέρετρο του Μπερλουσκόνι. Ο Παπασάββας αποδέχεται την πρόσκληση, υπό τον όρο ότι μαζί του θα πάει και ο αγαπημένος του φίλος Δημήτρης Χριστόφιας.

7 Φεβρουαρίου: Αποκαλύπτεται τελικά η ταυτότητα της Blogger Δρακούνα. Τελικά δεν ήταν ο Μακάριος Δρουσιώτης ή ο Κωστακόμπλεξ, όπως πολλοί μάντευαν, ούτε η Πετρούλα Κωστίδου όπως άλλοι μάντευαν, αλλά ένας αποτυχημένος σουγλιτζής της Λευκωσίας, που τις ελεύθερές του ώρες, μετατρεπόταν κατά φαντασία σε γυναίκα blogger. Η απέχθειά του για τους πρόσφυγες, το προσφυγόσημο και την ελληνοκυπριακή κοινότητα, τελικά είχε να κάνει με το γεγονός ότι μετά την εισβολή, δοκίμασε να επωφεληθεί και να κάνει overcharge τις πίττες, με αποτέλεσμα να βγάλει όνομα ως wannabe μαυραγορίτης και μέχρι σήμερα, να πατά μούγιες στο μαγαζί και να πηγαίνουν εκεί μόνο υπάλληλοι της Αμερικανικής πρεσβείας και του ΔΗΣΑΚΕΛ (και φυσικά και ο Μαγάριος με τον οποίο κάνουν κοπτοραπτική κιμά για τις σιεφταλιές)!

9 Φεβρουαρίου: Παραιτείται από την Ομόνοια ο Μιλτιάδης Νεοφύτου! Διαμαρτύρεται γιατί αποκλείεται από διαγωνισμό του Δημοσίου για το μεγάλο κτίριο με τα νέα γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος-Γκρίζων Λύκων, το οποίο προσφέρεται ο Δ. Χριστόφιας να επιδοτήσει με λεφτά της Κυπριακής Δημοκρατίας, για χάρη του σύντροφου Ταλάτ, γιατί ο έποικος developer στον οποίον κατακυρώθηκε τελικά η προσφορά, πρόεδρος της Τσετίνκαγια με το όνομα «Akamak Mesadji» ήταν καλύτερα δικτυωμένος.

12 Φεβρουαρίου: Προς τιμή του Δ.Χριστόφια και του Μ.Α. Ταλάτ, ο Akamak Mesadji διοργανώνει δικοινοτική εκδήλωση στο Kratos-Premium, με καλεσμένο το μένταλιστ Νεόφυτο από την Πάφο. Τα blogs εξεγείρονται κατά του Νεόφυτου, ο οποίος στα νιάτα του υπήρξε δραστήριο μέλος του αντικατοχικού κινήματος. Ο Νεόφυτος όμως τελικά αποδεικνύει ότι είχε σχέδιο στο μυαλό του. Με μία του κίνηση εξαφανίζει το «Kratos Premium» και κάνει teleport τον Akamak Mesadji, το Δημήτρη Χριστόφια και το σύντροφο Ταλάτ στο σουγλιτζίδικο της Δρακούνας, όπου για τιμωρία πρέπει να φαν τα ξιμαρισμένα σουγλάκια της, τις σιεφταλιές που τύλιξε ο Μαγάριος και να διαβάσουν τα 15 τελευταία του δημοσιεύματα από 20 φορές. Ο Akamak Mesadji, απροπόνητος για τέτοιου είδους δημοσιεύματα, οδηγείται στο ψυχιατρείο. Ο Δ.Χριστόφιας, προπονημένος με τα βιβλία του Παπασάββα δε δυσκολεύεται να διαβάσει τα άρθρα Δρουσιώτη, ενώ ο Μ.Α.Ταλάτ λατρεύει τα άρθρα, λέει ότι του θυμίζουν τη Βολκάν και τη Χουριέτ και αναλαμβάνει να εκδώσει τα «Άπαντα Μακάριου Δρουσιώτη» με χορηγία των ελληνοκυπρίων φορολογουμένων. Ο Δ.Χριστόφιας, φυσικά αποδέχεται.

14 Φεβρουαρίου: ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ οργανώνουν κοινό πάρτι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Διοργανωτής οι Χρίστος Πουργουρίδης και Σταύρος Ευαγόρου. Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση δίνονται για την αγορά μηχανημάτων για αγρότες και ενίσχυση του Χαρίλαου Σταυράκη και των άλλων απόφοιτων του Χάρβαρντ.

17 Φεβρουαρίου: Μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση, αναλαμβάνει πρόεδρος της Ομόνοιας ο γνωστός Πιττάτζιης από το Παραλίμνι. Αντιπρόεδρος ο Ζήνωνας Ηλιάδης και Εκπρόσωπος Τύπου ο Χρίστος Χρίστου.

22 Φεβρουαρίου: Εξορίζεται στη Σιβηρία η γραμματέας του Άντρου Κυπριανού κα Ανθή. Έπρεπε να περάσει κάποιο διάστημα για να μη συνδεθεί η εξορία της με τη διαρροή του email για το ακελικό ρουσφέτι. Η κα Ανθή επιστρέφει μετά από δύο μέρες, γιατί οι ακελικοί συνοδοί της στην εξορία, ανακαλύπτουν μετά λύπης τους ότι στη Σιβηρία δεν υπάρχουν πια γκούλαγκ. Το blog Χριστόφιας-Watch πάντως, με ειδική ανάρτηση, τονίζει ότι η χειρότερη εξορία είναι στην Κύπρο του Δημήτρη Χριστόφια!

25 Φεβρουαρίου: Ανακοινώνεται το νέο εκλογικό συνέδριο του ΔΗΣΥ που θα γίνει μέσα Μαρτίου. Συναγερμικοί βουλευτές, καλούν τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη σε σύναξη στα «Πιατάκια» στη Λεμεσό, να κατέλθει ανθυποψήφιος του Νίκου Αναστασιάδη. Σερβιτόρος, παραδοσιακό μέλος του ΔΗΣΑΚΕΛ, μεταφέρει στο Ν. Αναστασιάδη τη συνομιλία, ο οποίος στο άκουσμα της υποψηφιότητας Πιτσιλλίδη επαναλαμβάνει τη γνωστή φράση του Εζεκία Παπαϊωάννου.

Μάρτιος 2011

4 Μαρτίου: Νέο ρουσφέτι του ΑΚΕΛ βγαίνει στην επιφάνεια. Ένα email που διαρρέει κατά λάθος από τη νέα γραμματέα του Άντρου Κυπριανού και αποκαλύπτει επέμβαση του ΑΚΕΛ στη χορήγηση αδειών σε πιστοποιούντες υπαλλήλους. Όπως φαίνεται στο email, σχεδόν όλοι οι νεοδιορισθέντες ήταν σεσημασμένοι Ακελικοί! Η γραμματέας του Άντρου απολύεται αμέσως και στη θέση της μπαίνει το βετεράνο μέλος της Επαγρύπνησης Μαρία Χαφιεδοπούλου.

7 Μαρτίου: Γίνεται πρόταση στο Σοφοκλή Σοφοκλέους για υπουργοποίησή του. Εκείνος αρνείται, φοβούμενος την οργή της τοπικής επιτροπής ΕΔΕΚ Λευκάρων. Υπουργοποιείται όμως ο Τάκης Χατζηδημητρίου, αναλαμβάνοντας Υπουργός Παιδείας. Ο Λουκάς Λουκά διορίζεται σύμβουλος του Νίκου Μούδουρου και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης μεταφέρεται ο Ανδρέας Δημητρίου. Μαζί του μεταφέρει και το γκλομπ του από άλλες εποχές, δηλώνοντας πως εκείνη η θέση του ταιριάζει καλύτερα.

12 Μαρτίου: Ο Τάκης Χατζηδημητρίου εξαγγέλλει τη νέα μεταρρύθμιση στην παιδεία, με έμφαση το μάθημα της Ιστορίας. Διορίζει ειδική Επιτροπή με μέλη τους Μαγάριο Δρουσιώτη, Θάλεια Δραγώνα, Κώστα Κωνσταντίνου, Στήβεν Μπουρκ, 2 μέλη του ΦΑΣΙΚΚ και τον αρχηγό του Παραρτήματος Κύπρου των Γκρίζων Λύκων. Εξαγγέλλει επίσης νέο βιβλίο ιστορίας με τίτλο «Συνοπτική ιστορία του Μίζερου Νότου» με συγγραφείς τους Νιαζί Κιλζιγκιουρέκ, Δώρο Πολυκάρπου και Γρηγόρη Ιωάννου.

15 Μαρτίου: Μεγάλη έκπληξη στον ΔΗΣΥ! Μετά από μυστική ψηφοφορία, νέος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εκλέγεται ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης. Οπαδοί του Αναστασιάδη καταγγέλλουν το αποτέλεσμα ως χαλκευμένο και ζητούν επαναληπτική ψηφοφορία διά βοής με μπλε και ροζ χαρτάκια. Στα ροζ απεικονίζεται ο Πιτσιλίδης και στα μπλε ο Αναστασιάδης. Στη νέα ψηφοφορία, επανεκλέγεται με συντριπτική πλειοψηφία ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος εξαγγέλλει δημόσια υποψηφιότητα για τις Προεδρικές εκλογές του 2013.

19 Μαρτίου: Νέο πρόσωπο στο Προεδρικό. Διορίζεται βοηθός κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Μιχάλης Μιχαήλ, μετά από παρέμβαση του παλιού συμμαθητή του Στέφανου Στεφάνου,

23 Μαρτίου: Δημιουργείται νέος ραδιοσταθμός με όνομα BAYRIK-PLUS. Συνιστώντες σταθμοί είναι το BAYRAK 1, το BAYRAK 2 και οι (λέμε τώρα) ελληνοκυπριακοί σταθμοί ΡΙΚ και PLUS. Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, αναλαμβάνει καθημερινή εκπομπή με τίτλο «BIZ: TO ΣΥΖΗΤΑΜΕ!», την οποία παρουσιάζει μαζί με την Ανδρούλλα Γκιούρωφ, την Καίτη Κληρίδου, την Attile Ahortag και την Thrase Epoikili. HURRIYET, Χαραυγή και FINANCIAL TIMES, χαρακτηρίζουν την εκπομπή ως «το αποκορύφωμα της δικοινοτικής γυναικοκρατίας». Ειδικά ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις για την εκπομπή αναλαμβάνουν οι Φάνος Δρουσιώτης και Τόνι Αγκαστινιώτης.

28 Μαρτίου: Ο Άντρος Κυπριανού προβαίνει σε καταγγελία ΣΟΚ. Έχει δει ούφο με 3 πράσινους εξωγήινους να φεύγει από το Συντονιστικό Κέντρο. Όπως ισχυρίζεται το ούφο οδηγούσε ο Αρχιεπίσκοπος. Αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει και ο Μιχάλης Μιχαήλ, ο οποίος δίνει αποκλειστική συνέντευξη για το θέμα στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία έχει στο μεταξύ προαχθεί σε Διευθύντρια του νέου δικοινοτικού ραδιοσταθμού ΒΑΥΡΙΚ-PLUS . Ο Στέφανος Στεφάνου αναγκάζεται να προβεί σε δημόσια δήλωση, υπενθυμίζοντας στον παλιό συμμαθητή του και Βοηθό Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ότι οι λουβάνες ήταν μέρος των παλιών του καθηκόντων στο ASTRA και στη ΓΝΩΜΗ και ότι ως Β.Κ.Εκπρόσωπος, πρέπει να είναι πιο προσεκτικός.

7 Απριλίου: Νέο τηλεπαιγνίδι με τίτλο «Βρες το ρατσιστή-σωβινιστή!» στο δικοινοτικό σταθμό BAYRIK-PLUS. Χορηγός η εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ» και το ραδιόφωνο του ΠΟΛΙΤΗ. Παρουσιαστής ο Νίκος Τριμικλινιώτης.

12 Απριλίου: Διορίζεται, μετά από πολλά χρόνια, τουρκοκύπριος Υπουργός στην Κυπριακή Δημοκρατία. Πρόκειται για το γνωστό Τ/Κ επιχειρηματία Ασιλ Ναδίρ, που διορίζεται ως «Υπερυπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου με δικαίωμα βέτο σε όλες τις αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας».

13 Απριλίου: Όσοι θεώρησαν ότι με το διορισμό Ναδίρ θα έπεφτε ο διζωνισμός και ο δικοινοτισμός, διαψεύδονται άμεσα. Ο Δ.Χριστόφιας, δηλώνει ότι ο διορισμός του Ασίλ Ναδίρ, θα είναι προσωρινός, μέχρι να εμπεδωθεί πλήρως η διζωνική και ότι σκέψεις για διατήρηση ενιαίου κράτους ή του Συντάγματος του 1960, είναι εξτρεμιστικές, γιατί δεν τις αποδέχεται η Άγκυρα.


13 Απριλίου: Για το θέμα Ναδίρ, ξεσπά έντονο πολιτικό σκάνδαλο, με τους Ν.Παπαδόπουλο και Γ.Κολοκασίδη, να ζητούν αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση και να κατηγορούν το Δ.Χριστόφια ότι έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Ο Μ.Κάρογιαν δηλώνει ότι έχει πετύχει αλλαγές στην πρόταση Χριστόφια και θα καταργηθεί η προσωνυμία «Άνευ Χαρτοφυλακίου» από το νέο τίτλο του Ασίλ Ναδίρ. Η Αθηνά Κυριακίδου και ο Μάρκος Κυπριανού κακίζουν την εξτρεμιστική στάση των Παπαδόπουλου-Κολοκασίδη. Ο Δημήτρης Χριστόφιας δηλώνει ότι η ιδέα για υπερυπουργοποίηση του Ασίλ Ναδίρ ήταν ιδέα του Τάσσου Παπαδόπουλου και ότι είναι δεσμευμένος από τους προηγούμενους Προέδρους.

15 Απριλίου: Ο Ασίλ Ναδίρ αποφασίζει να έρθει Κύπρο μέσω Λάρνακας, γιατί του αρέσουν οι πολυτελείς πτήσεις τις Emirates. Συλλαμβάνεται όμως στο αεροδρόμιο της Μάλτας, λόγω διεθνούς εντάλματος σύλληψης. Ο Δημήτρης Χριστόφιας απειλεί τη Μάλτα με θερμό επεισόδιο σε περίπτωση που δεν του αποσταλεί άμεσα ο υπό διορισμό Υπερυπουγός Ναδίρ. Ο Πρόεδρος της Μάλτας διαμαρτύρεται έντονα για τις απειλές της Τουρκίας, μέχρι που μαθαίνει ότι τελικά ο Δ.Χριστόφιας είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

16 Απριλίου: Με παρέμβαση της ιταλίδας συντρόφου του Μαρίνου Κλεάνθους, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Μάλτα, ξεκινά μια εκστρατεία μαλτέζων και κυπρίων πολιτών για τη μη αποφυλάκιση του Ασίλ Ναδίρ. Με δημόσια δήλωσή του ο Μαλτέζος Πρόεδρος δηλώνει ότι «αν η Κύπρος δεν ενδιαφέρεται για τη δική της αξιοπρέπεια, ενδιαφερόμαστε εμείς για την αξιοπρέπεια της Ευρώπης».

18 Απριλίου: Ο Δημήτρης Χριστόφιας, διατάζει τον Υπουργό Άμυνάς του να αποστείλει στρατεύματα εναντίον της Μάλτας, αλλά διαπιστώνει ότι έχει ήδη σχεδόν διαλυθεί επί των ημερών του η Εθνική Φρουρά.

Μάιος 2011

3 Μαΐου: Ο Πέτρος Κληρίδης παραιτείται από Γενικός Εισαγγελέας. «Είμαι βλανγκάς, παίζω πελλόν, αλλά έσπασα! Φορτωθείτε τον εσείς. Εγώ παίρνω τη σύζυγό μου και μετακομίζουμε στη Μάλτα» ήταν οι δηλώσεις του Πέτρου Κληρίδη. Φήμες φέρουν τον Άκη Παπασάββα ως υποψήφιο για διορισμό στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα.

5 Μαΐου: Ο νομικός κόσμος διαμαρτύρεται έντονα για τον επικείμενο διορισμό Παπασάββα. Οι δικηγορικοί σύλλογοι κηρύσσουν επ’ αόριστον απεργία. Το νομικό σύστημα παραλύει και τα Δικαστήρια δεν μπορούν να λειτουργήσουν για 2 εβδομάδες. Χιλιάδες άνεργοι νέοι βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, κρατώντας συμβολικές δέσμες με ψεύτικα λεφτά από το παιγνίδι «MONOPOLY» και ψεύτικες μασέλες.

10 Μαΐου: Με νωπό το θέμα Παπασάββα, διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές. Μεγάλη άνοδος όμως για ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, τα οποία συγκεντρώνουν συνολικό ποσοστό 80%, με το ΔΗΣΥ να προπορεύεται ελαφρά. Ο Δημήτρης Χριστόφιας χαρακτηρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα θρίαμβο και επιδοκιμασία της πολιτικής του. Ο Άκης Παπασάββας προβαίνει σε δημόσια δήλωση ότι το 80% αποτελεί ποσοστό εμπιστοσύνης προς το άτομό του και στο Δημήτρη Αγάπη του. Γρήγορα όμως αποκαλύπτεται ότι η αποχή στις εκλογές έχει ξεπεράσει το 60%.

10 Μαΐου: Νέα πρόσωπα στο Κοινοβούλιο οι Μάριος Χαννίδης, Δημήτρης Ηλιάδης και Τάκης Χατζηδημητρίου από πλευράς ΑΚΕΛ, οι Κώστας Χριστοφίδης, Χρυσόστομος Περικλέους από πλευράς ΔΗΣΥ, οι Σοφοκλής Σοφοκλέους και Μαρία Βασιλειάδου από πλευράς ΕΔΕΚ. Στο ΔΗΚΟ θριαμβεύουν οι σκληροπυρηνικοί, με όλους τους εκλεχθέντες να προέρχονται από το μπλοκ τους.

11 Μαΐου: Το ΔΗΚΟ κοχλάζει. Μετά από το 9% που εξασφάλισε το Κόμμα, στελέχη ζητούν την παραίτηση του Μάριου Καρογιάν, ο οποίος όμως ανακοινώνει ότι θα παραμείνει στο «δύσκολο δρόμο» της ηγεσίας του ΔΗΚΟ.

12 Μαΐου: Θέμα ηγεσίας θέτει και ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, ζητώντας έκτακτο συνέδριο στο οποίο ανακοινώνει ότι θα είναι υποψήφιος. Εκπρόσωπος Τύπου του Σοφοκλέους αναλαμβάνει ο Γιώργος Ιορδάνου.

22 Μαΐου: Ο διορισμός Παπασάββα είναι αναπόφευκτος. Κατά την τελετή της ορκομωσίας του ο Άκης Παπασάββας διαβάζει στο Δημήτρη Χριστόφια 200 σελίδες από ένα από τα βιβλία του. Ένας υπάλληλος του Προεδρικού, βαφτιστικός του Πάπη, δεν αντέχει το ανάγνωσμα Παπασάββα και παθαίνει νευρικό κλονισμό και οδηγείται στο ψυχιατρείο, όπου φιλοξενείται στο ίδιο δωμάτιο με τον Akamak Mesadji.

23 Μαΐου: Η ορκομωσία Παπασάββα καταγράφεται στο ρεκόρ Γκίνες. Διαρκεί 19 ώρες. Ο Άκης Παπασάββας δηλώνει ευτυχισμένος «Όπως λέει και ο Κοέλο, όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος συνωμοτούν για να το αποκτήσεις». Οι δυνάμεις του σύμπαντος, κινούν στον Παπασάββα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση. «Και μιαν του Άρη» γράφει ο Τάκης Κουνναφής στο Εφταήμερό του!

26 Μαΐου: Ο Πάολο Κοέλο, στο άκουσμα της χρήσης του ονόματός του από τον Παπασάββα, απολογείται δημόσια και δηλώνει ότι διακόπτει την όποια συγγραφική δραστηριότητα.

29 Μαΐου: Παραιτείται ο Πρόεδρος της Μάλτας, μετά από αποκαλύψεις ότι ο Ασίλ Ναδίρ, βρισκόταν, αντί έγκλειστος στη φυλακή, σε πολυτελή πτέρυγα ξενοδοχείου, όπου απολάμβανε περιποιήσεις 5 αστέρων και τη συντροφιά ελληνοκύπριας επαναπροσεγγίστριας του ΔΗΣΑΚΕΛ. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δηλώνει σχετικά «Τέτοιο σκάνδαλο δεν έχει ξανασυμβεί, ούτε στη χειρότερη τριτοκοσμική χώρα». Μετά από λίγες ώρες μαθαίνει ότι είχε λάθος. Απογοητευμένος, εγκαταλείπει και αυτός για πάντα την πολιτική.

Ιούνιος 2011

2 Ιουνίου: Εξοργισμένο το ΑΚΕΛ για τη συμπεριφορά του μένταλιστ Νεόφυτου, απευθύνεται στο Γιούρι Γκέλερ για εκδίκηση, προσφέροντάς του 25 εκατομμύρια ΕΥΡΩ από τα λεφτά των φορολογουμένων, για να εξαφανίσει διά παντός το μένταλιστ Νεόφυτο, το Κυπριακό Ποντίκι, την Εφημερίδα Ένωσις τον Εμπροσθοφύλακα, την Αντιπαρακμή, το Cyprus-Indymedia και το Christofias-Watch. Ο Γιούρι Γκέλερ όμως αρνείται την προσφορά του ΑΚΕΛ, από τη φιλία του προς το Νεόφυτο και από την αγάπη του προς τον κυπριακό λαό.

7 Ιουνίου: Ο μένταλιστ Νεόφυτος, πληροφορείται τηλεφωνικά για τις ακελικές δολοπλοκίες και εξαφανίζει το τουρκικό μεσοφέγγαρο από τον Πενταδάκτυλο και τον αγγλικό θυρεό από το προεδρικό.

10 Ιουνίου: Ο Ντέιβιντ Χάνι αναστατώνεται με τη δράση του Νεόφυτου και συγκαλεί σύσκεψη με το Ντάουνερ, το Λιν Πάσκο και τον Στίβεν Μπερκ στο Λονδίνο. Σε ειδική μυστικιστική τελετή καλούν τα πνεύματα του Μπουλέντ Ετζεβίτ και του Αρπαρσλάν Τουρκές, τα οποία συμβουλεύουν ότι πρέπει να ζητηθεί η βοήθεια του Λόρδου Βόλντεμορτ.

12 Ιουνίου: Εκλογικό συνέδριο στην ΕΔΕΚ. Ο Γ. Ομήρου δηλώνει ότι δε θα επαναδιεκδικήσει την Προεδρία της ΕΔΕΚ, δηλώνοντας ότι «δε θα αναγιώνω πελλούς, συμφεροντολόγους τζιαι ανίκανους. Φτάνει πλέον!» και ανθυποψήφιοι είναι οι Μ.Σιζόπουλος – Σ.Σοφοκλέους. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος στην ομιλία του διακηρύσσει ότι οι ακελικοί της ΕΔΕΚ δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και αυτό το απέδειξε τα τελευταία χρόνια, αποφεύγοντας τη σύγκρουση με το ΑΚΕΛ. Στο συνέδριο προσέρχονται 35,000 σύνεδροι, αριθμός ΡΕΚΟΡ για την ΕΔΕΚ. Εκλέγεται με πλειοψηφία 83% ο Σ.Σοφοκλέους.

17 Ιουνίου: Το «Κυπριακό Ποντίκι» καταγγέλλει έξωθεν παρεμβάσεις στο Συνέδριο της ΕΔΕΚ. Δημοσιεύει κομματικές ταυτότητες της ΕΔΕΚ με τουρκικά και παράξενα ακελικά ονόματα όπως "Τσογλάν Φραξιονόγλου" "Εγκεμέν Μπαγίς", «Νεοκλής Συλικιώτης», «Σταύρος Ευαγόρου», «Γιάννος Λαμάρης», «Τάκης Χατζηδημητρίου» κ.α. .

19 Ιουνίου: Ο Νίκος Τριμικλινιώτης καταγγέλλει το «Κυπριακό Ποντίκι» για παραπληροφόρηση και για παράνομη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων. Ο Άκης Παπασάββας ασκεί ποινική δίωξη στους υπεύθυνους της εφημερίδας, ενώ συλλαμβάνεται o Κ.Βαλανίδης και οδηγείται δεμένος αλυσοπόδαρα ενώπιον του νέου σώματος της Αστυνομίας «Δήμιοι της Επαγρύπνησης» για ανάκριση.

23 Ιουνίου: Ο μένταλιστ Νεόφυτος στο μεταξύ έχει ξεκινήσει την επανάσταση. Επόμενο επίτευγμά του η εξαφάνιση όλων των αντιτύπων των βιβλίων του Παπασάββα, κάτι που σκορπά τον ενθουσιασμό στον κυπριακό λαό.

27 Ιουνίου: Τα κατορθώματα του Νεόφυτου στο μεταξύ, έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τις ΗΠΑ και το Λας Βέγκας, όπου το καζίνο CAESAR’S τον καλεί για τρίμηνο σόου με αστρονομικές αμοιβές. Ως τελευταίο του επίτευγμα ο Νεόφυτος αποκαλύπτει που βρίσκονταν τα χαμένα έγγραφα από το φάκελο Παπασάββα. Ήταν θαμμένα στους κήπους του Προεδρικού, δίπλα από ένα κυπαρίσσι.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ Β' (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2011)

Τι θα γίνει στο δημοψήφισμα; Θα επιστρέψει ο μένταλιστ Νεόφυτος; Θα παραμείνει ο Οδοστρωτήρας στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας; Θα προλάβει να την διαλύσει μέχρι το τέλος του 2011; Θα φάει στο σουγλιτζίδικο της Δρακούνας ο Άκης Παπασάββας κάποιο μεσημέρι;

Όλα αυτά στο β' μέρος του Καζαμία του Christofias-Watch