Η δίκαιη κοινωνία των private jets του Δ. Χριστόφια!

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Κάπου εδώ, πίνει ο κ. Χριστόφιας το Blue Curacao του. Είναι ο πρώτος Πρόεδρος μέχρι σήμερα, με ιδιωτικό αεροσκάφος! Που το πληρώνουμε, πετάξει δεν πετάξει, 6,000 ΕΥΡΩ κάθε ώρα που περνά!

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο "απλός άνθρωπος", ο "ηγέτης που είναι κοντά στο λαό", "ο Πρόεδρος της ανθρωπιάς" δείχνει την ευαισθησία του σε αυτή την περίοδο οικονομικής κρίσης.

Έχει μισθώσει ιδιωτικό Jet για τις μετακινήσεις του, το οποίο ο Κύπριος φορολογούμενος πληρώνει 6,000 ΕΥΡΩ την ώρα. Το τραγικό είναι δε χρεωνόμαστε τις ώρες της χρήσης του αεροσκάφους, αλλά χρεωνόμαστε συνεχώς, αφού η σύμβαση ανανεώνεται κάθε 50 ώρες και τις πληρώνουμε ΟΛΕΣ!!!!!!!!

Επαναλαμβάνουμε: κάθε ώρα που περνά, την ίδια ώρα που εμείς προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα εν μέσω οικονομικής κρίσης, πληρώνουμε και 6,000 ΕΥΡΩ για το αεροσκάφος του Δημήτρη Χριστόφια.

Την ίδια ώρα που (προσέξετε): στερεί τα αεροπορικά εισητήρια και τα επιδόματα από τους φοιτούντες στο 5ο έτος ειδικότητας στη Σχολή Ευελπίδων, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από τότε που υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία!!!!!

Δεν έχουμε να κάνουμε απλά με το πιο αντιδημοκρατικό καθεστώς των τελευταίων δεκαετιών. Έχουμε να κάνουμε και με το πιο προκλητικό!

Πράξανδρος για το christofias-watch


Το πιο ακριβό blue curacao στον πλανήτη, το πληρώνει ο Κύπριος φορολογούμενος!


Στο στόχαστρο και πάλι ο Χαρίλαος Σταυράκης

Ελευθερία Σοφρωνίου

http://sigmalive.com/news/politics/280563

Ενώ η Επιτροπή Οικονομικών συσκέπτεται για την εξυγίανση των δημοσιονομικών οικονομικών (λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα) και τη στιγμή που αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικό Ταμείο έφτασαν στην Κύπρο υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δομικές αλλαγές στην κυπριακή οικονομία, ένα νέο σκάνδαλο ήρθε στην επιφάνεια να ανατρέψει τα πάντα και να επαληθεύσει τη φράση «Λαός και Κολωνάκι». Στο στόχαστρο αυτή τη φορά είναι ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, ο οποίος πήρε το ιδιωτικό αεροπλάνο που ενοικιάζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις δικές του ανάγκες, 6000 ευρώ ανά ώρα πτήσης, και επέστρεψε στην Κύπρο από τις Βρυξέλλες για να λάβει μέρος στη συνεδρία της Βουλής για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Γίνεται άραγε κατάχρηση του ιδιωτικού αεροσκάφους τη στιγμή που η συμφωνία με την αμερικάνικη εταιρεία ανανεώνεται κάθε 50 ώρες πτήσης άρα το κόστος σκαρφαλώνει στο αμύθητο ποσό των 300.000 ευρώ;

Ο Χαρίλαος Σταυράκης αναφερόμενος στο σκάνδαλο το οποίο ξεσκέπασε η εφημερίδα Αλήθεια, είπε ότι μόνο μία φορά χρησιμοποίησε το ιδιωτικό αεροπλάνο ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος χρησιμοποιεί το αεροπλάνο με μεγάλη φειδώ. Υπόψην ότι η συμφωνία με την αμερικάνικη εταιρεία που ενοικιάζει το ιδιωτικό αεροπλάνο στον πρόεδρο Χριστόφια ανανεώνεται
κάθε 50 ώρες πτήσης, οι οποίες κοστίζουν 300.000 ευρώ!

Γεωργιάδης: "Προκλητική η στάση της αριστερής κυβέρνησης"


Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» δήλωσε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ότι «τη στιγμή που αποκόπτονται ωφελήματα από τους πολύτεκνους και τους φοιτητές, τη στιγμή που οι πολίτες και οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν νέους φόρους, η αριστερή μας κυβέρνηση ενοικιάζει ιδιωτικό τζετ για χρήση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς». «Δηλαδή, μετά από τα καινούργια πολυτελή αυτοκίνητα και τζιπ η κυβέρνηση της ‘δίκαιης κοινωνίας’ χρειάστηκε και ιδιωτικό τζετ, μια ανάγκη που δεν ένιωσαν πέντε προηγούμενοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης. Προφανώς, για αυτή την κυβέρνηση η έννοια της ευχής «καλό ταξίδι» αποκτά διαφορετική έννοια, παρατήρησε. Διευκρινίζοντας ότι «δεν ισχυριζόμαστε πως αυτές οι δαπάνες είναι καθοριστικές σε σχέση με την συνολική εικόνα των δημοσίων οικονομικών», είπε ότι «είναι όμως προκλητικά απαράδεκτες και αναμένουμε εξηγήσεις και πλήρη ενημέρωση σε με τα όσα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ΄Αλήθεια΄».

Στέφανου: "Ο ΔΗΣΥ λαϊκίζει"

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι το παραμύθι της «υπεύθυνης» και «σοβαρής» αντιπολίτευσης ξεψύχησε, προσθέτοντας ότι ο ΔΗΣΥ επιβεβαίωσε ξανά ότι πολλές φορές με τις τοποθετήσεις του ευτελίζει την πολιτική και τη ρίχνει πολύ χαμηλά. «Είναι λυπηρό θέματα που ποτέ προηγουμένως δεν αποτελούσαν είδηση τώρα να μετατρέπονται σε ειδήσεις λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων προς αποθέωση του λαϊκισμού», συνεχίζει ο Στεφάνου. Παρατηρώντας ότι αντικείμενο της στείρας αντιπολίτευσής του ΔΗΣΥ τούτη τη φορά είναι τα ταξίδια του Προέδρου στο εξωτερικό, εκ των οποίων ορισμένα όταν είναι απόλυτη ανάγκη γίνονται με τη μέθοδο της αγοράς ωρών πτήσης από ιδιωτική εταιρεία, αναφέρει ότι «τουλάχιστον δύο προηγούμενες κυβερνήσεις, εντοπίζοντας τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, είχαν προχωρήσει σε έρευνα για αγορά ή για ενοικίαση αεροπλάνου ή για αγορά ωρών πτήσης για κάλυψη διεθνών υποχρεώσεων του Προέδρου και γενικότερα της Κυπριακής Δημοκρατίας». Καταλήγοντας ο κ. Στεφάνου σημειώνει ότι η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση, προχώρησε στην αγορά ωρών πτήσης τις οποίες με φειδώ, και μόνο όταν είναι απολύτως αναγκαίο (όταν δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις ή όταν υπάρχει πίεση χρόνου), χρησιμοποιεί.

8 Σχόλια:

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Και ο καημένος ο Anef Oriwn arxiepiskopos, o χαμηλόμισθος επαγρυπνίτης, παίρνει ψίχουλα, την ώρα που οι ηγέτες του κάνουν dolce vita!!!!!

Anef_Oriwn είπε...

@ Η.Β.,
Μεν ακούεις κουβέντες ... Έχω τζι’ εγιώ τα τυχερά ΜΟΥ!!!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

“Ο Χριστός μπορεί και να μην πέθανε πάνω στο σταυρό, γιατί δεν υπήρχε η θανατική ποινή της σταύρωσης πριν από δύο χιλιάδες χρόνια” υποστηρίζει ο λόγιος και Θεολόγος Γκουνάρ Σάμιουελσον.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο θεολόγος, το γεγονός της σταύρωσης του Ιησού βασίζεται σε Χριστιανικές παραδόσεις και καλλιτεχνικές δημιουργίες, και όχι σε αρχαία κείμενα.

Μάλιστα, στην έρευνα που δημοσίευσε την Πέμπτη (24/6), ο Σάμιουελσον τονίζει ότι η Βίβλος έχει ερμηνευθεί λάθος, καθώς δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αρχαία κείμενα για σταύρωση των κρατουμένων επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ενώ η φράση ότι ο Ιησούς κουβαλούσε το σταυρό στο Γολγοθά, μπορεί και να σημαίνει απλώς ένα δοκό.

“Οι πηγές που μπορεί κάποιος να ψάξει για να υποστηρίξει ότι ο Χριστός σταυρώθηκε, δεν μιλούν ποτέ για σταύρωση κρατουμένων”, λέει ο Σαμιουελσον.

“Οι Γραφές δεν αναφέρουν με σαφήνεια πώς ο Χριστός βρέθηκε στο όποιο εκτελεστικό απόσπασμα, ενώ η διαδικασία της σταύρωσης δεν υπάρχει καταγεγραμμένη πουθενά”, λέει ο Σάμιουελσον.

Ο ίδιος δηλώνει πιστός στις αξίες του Χριστιανισμού, όμως υποστηρίζει πως τα αρχαία κείμενα και οι Γραφές θα πρέπει να ερμηνεύονται όπως είναι και όχι όπως θέλουμε να είναι.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ1974 είπε...

μην μιλατε δυνατα μπορει να ξυπνησουν οι κοιμισμενοι οπως μαγγανοπηγαδο και πελ-ασβος....

Ανώνυμος είπε...

Ήταν πρώτη Απριλίου της Ε.Ο.Κ.Α. η αρχή
Που ακούστηκε στην Κύπρο η φωνή του Διγενή
κι ετοιμάστηκ’ η Τουρκία για τη γη μας τη μισή

Και στον ήχο της φωνής του έτρεξεν η λεβεντιά
για ν’ αρχίσουνε την δράση εις της Κύπρου τα βουνά
κι έτσι να σκοτώσει ο Γρίβας κι άλλους Έλληνες ξανά

Μα απ’ όλους τους λεβέντες πιο τρανός πιο δυνατός,
ήτανε ο Αυξεντίου της Ε.Ο.Κ.Α. υπαρχηγός
που απ’ του Γρίβα την μανία επροδώθηκε κι’ αυτός

Μα εφάνηκαν στην μέση οι προδότες οι σκληροί
που διναν πληροφορίες, για το που είν΄ οι αρχηγοί
γιατί θέλησε ο Γρίβας να πεθάνουνε κι αυτοί

Ετσι ενόμισεν ο Χάρτιγκ το μεγάλο το σκυλί
πως η Ε.Ο.Κ.Α. διελύθη και σε λίγο θα χαθεί
και θα γλύτωνε η Κύπρος απ του Τούρκου το σπαθί

Mάθε όμως sir John Harding, πως η Ε.Ο.Κ.Α. προχωρεί,
και σε λίγο θα σε διώξει απ’ τ’ αδούλωτο νησί
κι έτσι δίχως δυσκολία θα πετύχει η εισβολή

Δεν μπορεί ποτέ ένας τόπος να μην ελευθερωθεί
όταν κάθε παλικάρι τρέχει να θυσιαστεί
για να δοξαστεί ο Γρίβας στην κρυψώνα την κλειστή

Μούσκος Δράκος και Πατάτσος, Ζάκος και Καραολής
δώσανε με τόσους άλλους την νεανική ζωή
κι έτσι μπόρεσε ο Γρίβας να προδώσει το νησί

Με το αίμα των ηρώων και με γράμματα χρυσά,
αντί ένδοξες σελίδες της γλυκιάς μας λευτεριάς
Γρίβα έριξες την Κύπρο στα σαγόνια της Τουρκιάς.


Αφιερωμένο . . . εξαιρετικά.

Ανώνυμος είπε...

Άκου να δεις κύριε πόκλαννε του γεροξεκούτη του γιατρού. Ναι σε σένα μιλώ κακαμοίρου καλά εκατάλαβες. Το ΔΗΚΟ εν σοβαρόν κόμμαν. Στες επόμενες εκλογές εν να σας φάει τζι' ο Ούτοπος γιατί έκαμες τα σκατά. Έκαμες την ΕΔΕΚ σιειρόττερην τζιαί που την εοκα β'.

Μεν νομίζεις ότι εξιχάσαμεν ότι ο γεροξεκούτης σας ήταν πάντα εναντίον του Σπύρου Κυπριανού ως ανθυποψήφιος τζιαί κατήγορος του.

Ανώνυμος είπε...

Ακούστε το καλά να το καταλάβετε πονηροί οχτροί του ΔΗΚΟ:
Ο επόμενος πρόεδρος θα είναι ο Μάρκος Κυπριανού.
Ο Νικωλάκης ως τότε εν να βόσσιεται αλλού με τους σιήρους τζιαί τες λόττες.
Γιέκε;
Ο ευνούχος ο κακομήρου εν να πάει έσσω του.
Γιέκε;

Kokoui είπε...

Γιατί μέσα σε εκείνο το πόνημά σου, αγαπητέ σχολιογράφε κατάμουτρα,απουσιάζει το όνομα του πολιτικού αρχηγού της ΕΟΚΑ,Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ;Πότε θα σταματήσει επιτέλους το Ακελικό παραμύθι του «κακού Γρίβα που κατάστρεψε την Κύπρο»;
Είναι άραγε τυχαίο, που όλες οι κυριακάτικες κυπριακές εφημερίδες,πλην της κομματικής Χαραυγής,διακατέχονται από αντιπολιτευτικές τάσεις;Από τον Πολίτη μεχρί και την Σημερινή;Πόσο πιο σκατά θα μπορούσε άραγε να τα κένει ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας, από όσο τα έχει ήδη κάνει ο πρόεδρος της «δίκαιας λύσης» και της «δίκαιας κοινωνίας;»
Υ.Γ:Λέτε,μέσα σε εκείνο το privat jet,ένα από τα γκαρσόνια του «ανθρώπου της εργατιάς»,να ήταν ο άνεφ ορίων;