Από τον Έποικ-Lover στον Τάκη Γεωργίου: Κύπριοι Darth Vaders της συνθηκολόγησης

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Γίνετε και σεις Darth Vader. Κι ελάτε μαζί μου στη Σκοτεινή Πλευρά.
Η λίστα είναι μεγάλη: Κωστακόμπλεξ, Μαγάριος, Γιάννης Ιωάννου, Χρ.Στυλιανίδης, Μ.Ματσάκης, Τ. Γεωργίου και πάει λέγοντας.


Το να συνειδητοποιεί κάποιος τις συνθήκες στις οποίες ζει, δεν είναι εύκολο. Συνεπάγεται μεγάλο ψυχολογικό βάρος το να θυμάται κάποιος καθημερινά την εισβολή, το να πονάει καθημερινά για την κατοχή, το να μην μπορεί να συνηθίσει το φασιστικό μισοφέγγαρο πάνω στον Πενταδάχτυλο.

Δεν είναι εύκολο να είναι κάποιος φορέας αντικατοχικών ιδεών. Να επιμένει για ένα δίκαιο που φαίνεται τόσο δύσκολο και τόσο μακρινό.

Δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιεί κάποιος πόσο λανθασμένη και ανόητη είναι ότι η πολιτική συνθηκολόγησης που ακολουθείται στο Κυπριακό, δεν είναι εύκολο να βλέπεις πόσο επικίνδυνη είναι η αντιμετώπιση του Κυπριακού ως δικοινοτική διαμάχη, δεν είναι εύκολο να ανέχεσαι η διαχείριση του προβλήματος να γίνεται από ανίκανους χαρτογιακάδες.

Δεν είναι εύκολη "η εμμονή σ' αυτό το κόκκινο πανί".


Και όσο απουσιάζει μια πολιτικά έγκυρη πολιτική αντικατοχική πρόταση, όσο δεν κυριαρχούν στην πολιτική, άτομα με σαφή αντικατοχικό προσανατολισμό, η απογοήτευση και το πικρό αίσθημα της αδυναμίας να κάνεις κάτι, σε πληγώνουν και σε καταβάλλουν.

Και κάποτε, σε κάποιες περιπτώσεις, τσακίζεις. Σου στρίβει. Δεν αντέχεις το καθημερινό βασανιστήριο στη συνείδησή σου. Και υιοθετάς αλαφροΐσκιωτες αντιλήψεις. Και λες στον εαυτό σου περίπου ότι :"αν τη νομιμοποιήσω την κατοχή, δε θα είναι πια παράνομη". Ή: "αν δεχτώ την κατοχή δε θα είναι πια απαράδεκτη". Και περνάς στην άλλη πλευρά. Στη σκοτεινή πλευρά.

Και εκεί, στη σκοτεινή πλευρά, μπορείς να έχεις άπειρες παραλλαγές. Παραλλαγές που πηγάζουν προφανώς και από τις σκοτεινές πλευρές του εαυτού σου. Μπορεί να είσαι ένα κομπλεξίδιο χωρίς μέτρο και χωρίς ντροπή, όπως ο Κωστακόμπλεξ. Μπορεί να γίνεις ο γανυμήδης των ξένων συνομοτών ή από Μακάριος Δρουσιώτης να μετατραπείς σε Μαγάριος Δρουσιώτης. Μπορεί να γίνεις ένα επαιρόμενο φλύαρο νενέκι, όπως ο Χ. Στυλιανίδης. Μπορεί από πρωτοστάτης σε αντικατοχικές πορείες, να καταντήσεις συνήγορος των εποίκων (Έποικ-Lover) και πλασιέ της "οικονομίας" του "ψευδοκράτους". Ή μπορεί να καταντήσεις ένας αξιολύπητος Ματσάκης που απλά να επιβεβαιώνεις αυτά που σου έλεγαν άλλοι ότι είσαι πελλός και γραφικός, μετατρεπόμενος σε κήρυκα της διχοτόμησης. Ή ακόμη μπορεί να καταντήσεις ένας απελπισμένος πρωθιερέας της διχοτόμησης, όπως ο αξιολύπητος και τραγικός σήμερα Τάκης Γεωργίου.

Εμείς οι υπόλοιποι, εμείς που ακόμα μπορούμε να φέρουμε το βάρος του χρέους για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, μπορεί να σας αντιμαχόμαστε εσάς και ό,τι συμβολίζετε (δηλαδή την ψυχολογική κυρίως παράδοση στον εχθρό), αλλά κατά βάθος, σας λυπούμαστε. Σας λυπούμαστε γιατί το χρέος του αγώνα ήταν πολύ μεγάλο και δύσκολο για να το αντέξετε.

Όχι εμείς δεν επιχαίρουμε όπως το duo-nenek του διαδικτύου Κόκκινος Ιαβέρης και Ηλικιακός Ρατσιστής, που χαίρονται για την κατάντια του διχοτομιστή Τάκη Γεωργίου, ο οποίος προτείνει ουσιαστικά να παραδώσουμε μέρος της πατρίδας μας για πάντα στους Τούρκους!

Εμείς, παλιοί συναγωνιστές, κυρίως σας λυπούμαστε, γιατί ξέρουμε ότι όπως ο Darth Vader, περάσατε στην σκοτεινή πλευρά. Κι ακόμη κι αν κάπου μέσα σας, έχει απομείνει ένα ίχνος διάθεσης για Αγώνα, η Σκοτεινή Πλευρά, σας έχει κυριεύσει και δεν μπορεί να αφήσει την παλιά αγωνιστικότητά σας να ξαναζωντανέψει.

Ναι παλιοί συναγωνιστές, ειλικρινά σας λυπόμαστε. Δε θα σας χαριστούμε σε καμία περίπτωση, θα πολεμήσουμε με πάθος τη συνθηκολόγηση με τον Αττίλα την οποία εσείς εκπροσωπείτε, αλλά θα το κάνουμε με ιδιαίτερη λύπη, για εσάς, τις χαμένες ψυχές, τους Κύπριους Darth Vaders που πέρασαν στην Σκοτεινή Πλευρά.

Ρίμαχος για το christofias-watch


64 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κώστα (Θεσσαλονίκη) κάτσε πας την πούτσα του Χριστόφια!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που κάθεσε ρε παλληκάρι ?

Γκουσγκούνης είπε...

ψηφίζω άνευ χωρίων για επίσημο κρατικό πεοκρούστη. όλοι στον αγώνα

Ανώνυμος είπε...

για όσους δεν το έμαθαν ακόμη, ο Anef_Oriwn είναι ο Ηλικιακός Ρατσιστής και ο ρουφιάνος του χωριού

στα νιάτα του γυάλιζε τα άρβυλα διαφόρων ΕΟΚΑβητατζήδων, τώρα το παίζει αριστερός τούρκος εθνικιστής

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Ο Άνεφ Ορίων είναι πορνοβιομήχανος και ο Ιοσίλιος είναι ο καμεραμάν της εταιρείας.

"Ερμόλαος"

Ανώνυμος είπε...

μα μεσο ποιας εφημεριδας κυκλοφορησεν ο τακης γεωργιου τις ιδεες του?? αραγε αυτη η εφημεριδα εχει τις ιδιες αποψεις για να τις προβαλλει(συμφωνα με τη λογικη σας)?? χμμμμμμμ......

Ηταν η χαραυγη?
Ηταν ο πολιτης?
Ηταν η αληθεια?
Ηταν η Κ-ενωσης?
Ηταν η ποντικοφυλλαδα?
Ηταν η μαχη?
οξα η cyprus mail?

Γιατι δεν αναφερετε την εφημεριδα ,φερεφωνο τησ διχοτομησης, που κυκλοφορησε τις προτασεις του γεωργιου? Για να δουμε ποσο πατριωτες ειναι πραγματικα

Ανώνυμος είπε...

Σε κάθε εφημερίδα, κυκλοφορεί πολλή διαφημιστική σαβούρα. Όπως π.χ. το "Λέω Ναι, πάω Βαρώσι σε 6 μήνες"(σιγά μην σε αφήσει η Τουρκία να πάεις ρε βλάκα!) που κυκλοφορούσε ο Φιλελεύθερος μαζί του στο δημοψήφισμα. Ή φυλλάδια του Ευέλικτου στις προεδρικές.1

Πληρώνεις. Διανέμεις. Θα φταίμε την εφημερίδα που τα διανέμει;

Ανώνυμος είπε...

O Anef_Oriwn εθεάθη στο Δασάκι να διανέμει το βιβλίο του Τάκη Γεωργίου.

"Ερμόλαος"

Ανώνυμος είπε...

ο Anef_Oriwn στο Δασάκι
γλείφει του Νίκου το τασάκι

*Ιοσίλιος*

Σάββας Παπάκης είπε...

Δηλαδή εγώ, που προσγειώθηκα και ωρίμασα και κατάλαβα ότι οι ιδέες σας είναι ανέφικτες, το έκανα από απελπισία;

Μωρέ τι μας λέτε; Είσαστε και μέσα στο μυαλό μας τώρα;

Σας ρωτώ και απαντάτε μου: αλλάζουν ή δεν αλλάζουν οι καιροί και οι συνθήκες;

Πρέπει να μείνουμε προσκολλημένοι ως τα 90 μας στα ίδια πράγματα; Αιθεροβάμονες;

Προσγειωθείτε παιδάκια. Ωριμάστε.

Η λύση του κυπριακού δε θα είναι στα μέτρα μας. Τουλάχιστον να καταφέρουμε να περισώσουμε και κάτι. Με τα μυαλά σας, τα χάνουμε όλα. Όλα!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Μαρία Β,

Ωρίμασες λες (αν και υιοθετείς τον ηλικιακό ρατσισμό του Άνεφ). Αφού ωρίμασες όπως λες, μας απαντάς και σε κάτι;

Αυτά που λες να καταφέρουμε να περισώσουμε, πως θα τα περισώσουμε; Θα το κάνουμε χωρίς κόστος; Χωρίς να δώσουμε πολύ περισσότερα από όσα θα "πάρουμε"¨;

Το Σχέδιο Ανάν π.χ., το οποίο υποθέτω ότι υποστήριξες, θα μας ανάγκαζε να δώσουμε το ίδιο μας το κράτος, έναντι μελλοντικών υποσχέσεων της Τουρκίας, που είδαμε ότι δεν τις τηρά.

Η θεωρία που υποστηρίζεις, προφανώς κι εσύ από απελπισία (κρίμα που δεν το καταλαβαίνεις), είναι μεν ευκολοχώνευτη, αλλά είναι επιφανειακή.

Δεν υπάρχει βιώσιμη λύση, αν αυτή η λύση δεν απομακρύνει την Τουρκία από την Κύπρο. Οριστικά και απόλυτα. Όσο η Τουρκία θα είναι εδώ, μέσα στα πόδια μας, μέσω στρατευμάτων, εποίκων, πρακτόρων κλπ, θα έχουμε πρόβλημα.

Δεν είναι εύκολο να το πετύχουμε, το ξέρω, αλλά είναι μονόδρομος να προσπαθήσουμε. Η Τουρκία πρέπει να φύγει, αλλιώς με δεδομένη την επεκτατική της νοοτροπία, δε θα επιβιώσουμε στο μέλλον.

nekatomenos είπε...

Εκάματε το πρώτο βήμα για να καταλάβετε πόσο λυπηροί τζαι στα πρόθυρα του συμβιβασμού με τη διχοτόμηση είστε. Ο κύνικος, κοπέλλια, δεν είναι τίποτε πέρα που έναν αιθεροβάμωντα που εμεγάλωσε απότομα τζαι δεν έμαθε να ξεχωρίζει το εφικτό που τζείνο που θέλει- έτσι που τζαμέ που εφώναζε "θέλω ούλλα τα μωρά του κόσμου να έχουν φαΐ να φάσειν!" καταλήγουν να αγνοούν την φτώσια σε άλλες χώρες τζαι να λαλούν "ας εδουλέφκαν οι γονιοί τους". Εν το φαινόμενο "μιτσής ΚΚΕς, μεγάλος στο ΛΑΟΣ" που παρατηρούν οι καλαμαράες.

Το δικό μας ανάλογο μάλλον ένει "μιτσής 'πατριώτης', μεγάλος στο ΔΗΚΟ".

"Δεν είναι εύκολο να είναι κάποιος φορέας αντικατοχικών ιδεών. Να επιμένει για ένα δίκαιο που φαίνεται τόσο δύσκολο και τόσο μακρινό."

Αντιθέτως. Όπως εννοείτε εσείς τζαι εκφράζετε το "αντικατοχικό" δαμέσα, είναι το πιο εύκολο τζαι μάλιστα βολικό πράμα. Εξαργυρώνετε μέσα μέσα τις ενοχές που αναρωθκιέστε γιατί δεν νιώθετε άμαν, όπως ούλλοι μας, περνάτε τη ζωή σας μέρα με τη μέρα, είτε τρόωντας τα λεφτά του παπά είτε παλέφκοντας να φκάλετε το ψουμί σας. Τζαι ποιός πιο εύκολος τζαι βολικός τρόπος μέσα που την υιοθέτηση των συμβόλων που μας ταΐζουν που τα πέντε μας, που το να φκάλετε το τετράδιο με το Δεν Ξεχνώ πάνω τζαι να το ανεμίσετε, να δακρύσετε λλίο τζαι για τον Πενταδάκτυλο τζαι μετά έσσω μας πάλε;

Ο Πενταδάκτυλος εν μας μουντζώνει για τον λόγο που νομίζετε, τζαι εν μας μουντζώννει μόνο. Η μούντζα εν στραμμένη τζαι προς την Βουλή, τζαι εν παράδειγμα για το τι πρέπει να κάμουμε με το σιέρι με το οποίο αυτοϊκανοποιούμαστε.

Μεν το πάρετε σαν προσβολή: αλλά ο αλυτρωτισμός οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση τζαι την συνθηκολόγηση που καυστηριάσατε σήμμερα. Αν μη τι άλλο σήμμερα σας εκτιμώ περισσότερο γιατί είσαστε στο πρώτο βήμα προς την ωρίμανση.

nekatomenos είπε...

"...που είδαμε ότι δεν τις τηρά."

Αντί η πρώτη σας σκέψη να ένει να πούμε ένα ειρωνικό μπράβο στην Τουρκία τζαι να της συζήτουμε να πράξει τζείνα που διακυρρήττει τερματίζοντας την κατοχή για να τη βοηθήσουμε με την ΕΕ γυρεύκετε ευκαιρία να δείξετε πατριωτικό ρατσισμό; Αλλό λλίο εννά υποστηρίξουμε το οτι η Αρμενία κατέχει εδάφη όπως εμουλλώσαμε άμαν η Ρωσσία έκαμε στη Γεωργία ακριβώς οτι μας έκαμε η Τουρκία.

"Δεν υπάρχει βιώσιμη λύση, αν αυτή η λύση δεν απομακρύνει την Τουρκία από την Κύπρο. Οριστικά και απόλυτα."

Εν υπάρχει ένας διακανονισμός που να βολεύκει τζαι εμάς τζαι την Τουρκία; Λέμε τώρα.

"Δεν είναι εύκολο να το πετύχουμε, το ξέρω, αλλά είναι μονόδρομος να προσπαθήσουμε."

Εν σας θωρώ να προσπαθείτε ιδιαίτερα πάντως, απλώς να διάτε διευκολύνσεις της Τουρκίας με το να κάμμετε σαν τα μωρά τζαι να την αφήννετε να παριστάνει την καλή τζαι να κάθεται τζαι πάνω στην κκελλέ μας. Μάλιστα.

Giskard είπε...

Πολλά καλό το νέο σκετς

Στο επόμενο να χρησιμοποιήσετε τα χελωνονιντζάκια τζιαι τον Batman για να παρουσιάσετε τις απόψεις σας

Εσιετε χάζι πάντως, εν το κρύβω.

akelas-slayer είπε...

παρακαλούνται οι εκπρόσωποι της εδόν να πιάσουν τα πουρτού τους τζαι να παν στα καταγώγιά τους.

χα τζαι χου τζαι χαθήτε ρε πόρτοι. πριν να έρχεστε να πλένετε την βρωμοκολάρα σας για να μεν βρωμούν οι κόλοι σας. πούρτου πούρτου εβρώμησεν

the Idiot Mouflon είπε...

Εργασία για το Σπίτι.

Προτείνετε 50 τρόπους* να αναγκαστεί η Τουρκία να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα.

*(Ένα για κάθε χρόνο "ανεξαρτησίας").

Τρόποι που έχουν ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει θα απορριφθούν.

Καλή δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - Μέτωπα πάλης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης. Να πληρώσουν τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο. Να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Με ενιαίο μέτωπο πάλης να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων ζωής και δουλειάς, να διεκδικήσουν λύση στα δίκαια αιτήματά τους.

Unknown είπε...

@ Μαρία Β.

Εφόσον εσύ θεωρείς ότι ωρίμασες και άλλαξες απόψεις (εμμέσως λες τους άλλους ανώριμους δηλαδή), νομιμοποιείς και αυτούς που με την ίδια ευκολία λένε για σένα πως δεν ωρίμασες, αλλά ενέδωσες.


@ Επιτροπή:
Παρά το παράδειγμα του "Νταρθ Βέιτερ", θα ήταν ίσως προτιμότερη η "Σατραπεία" του Καβάφη.
http://www.kavafis.gr/poems/content.asp?id=74&cat=1

Adronikos είπε...

Μπορούμε να έχουμε και τα σχόλια του Ρήγα για το θέμα της ανάρτησης;

Bobby Sands είπε...

εσύ ποιος είσαι και περιμένεις τα σχόλια του ρήγα; ο εκπρόσωπος της εδόν στο ίντερνετ; πες μας τα δικά σου σχόλια να τα ακούσουμε

Ρήγας είπε...

Ο Ρήγας λέει ότι όσο και να κτυπιέστε σαν τα κταπόδια, όσοι δωσίλογοι και να γίνουν πρόεδροι, αντιπόεδροι, πρόεδροι της βουλής κλπ., όσοι προδότες και να φτιάξουν ιστολόγια και όσο τταβά και να φάνε στα Λεύκαρα και όσο μα όσο και να κλαίτε στους Αμερικάνους να σας λυπηθούν και να μας μαλλώσουν, /ομοσπονδία/ στην Κύπρο δεν γίνεται, που να κτυπιέστε πάνω κάτω όχι μόνο σαν τα χαπακωμένα κταπόδια αλλά και σαν τον Μόμπι Ντικ, την φοβερή άσπρη φάλαινα.

Και αφού δεν μπορούμε να την απελευθερώσουμε την Κύπρο αφού είμαστε κότες και φυγόστρατες μοδίστρες με χαρτιά Μικελλίδη και άλλων (πόσο πάει το κομμάτι;), δεν σημαίνει ότι στο μέλλον δεν μπορεί να απελευθερωθεί από γενιές που θα τα έχουν σιδερένια.

Εμάς, μας έχει φάει η καλοσύνη.

Μέχρι λοιπόν εκείνη την μέρα, στην Κύπρο θα υπάρχει ένα νόμιμο κράτος και ένα παράνομο. Χωνέψτε το. Με αφρόζα ή με ξύδι.

Και έτσι για να σπάσετε, επαναλαμβάνω ότι παρά το σχέδιο του ΓΓ του ΟΗΕ, ΜΟΥΝ (πώς να το πούμε τώρα; Μουν-ο-σχέδιο;) με οποιανδήποτε μορφή ομοσπονδίας, χίλιες φορές καλύτερη η διχοτόμιση. Ώσπου να έχει η μέρα της απελευθέρωσης.

Κατεβάστε τώρα χίλες αφρόζες και καλή χώνεψη.

Διότι η δική μου λύση είναι ΠΙΟ ΕΦΙΚΤΗ από τη δική σας, αφού το ΜΟΝΟ που σας κόφτει δεν είναι η /δικαιοσύνη/ αλλά το /εφικτό/. Πάρτε μια διχοτόμιση και χαλαρώστε τουλάχιστο να το απολαύσετε.

Μαρία μου, ελπίζω να σε κάλυψα.



Ρήγας

Adronikos είπε...

Κι εσύ ποιος είσαι, ο επί τύπου εκπρόσωπος του Ρήγα;

Πλαστήρας είπε...

Μαρία Β.

Συνεχίζω στο μοτίβο του ΕΔΕΚ Η.Β.

Με λύσεις Ομοσπονδίας Ανάν όχι δεν περισώζουμε τίποτα αλλά καθιστούμε την Τουρκία συγκυρίαρχο στις ελέυθερες περιοχές.

Για του λόγου το αλήθές σε παραπέμπω στη δήλωση του Ντάνιελ Φρηντ, Υφυπεξ των ΗΠΑ το 2004: Για να εξευμενιστεί η Τουρκία μετά τον πόλεμο στο Ιράκ της έκαναν δύο δώρα. Πολλ΄αεκατομμύρια δολάρια μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την Κύπρο μέσω του Σχεδίου Ανάν.

Ανώνυμος είπε...

ξέχασες να γράψεις "μπε" στο τέλος

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

Ανώνυμος είπε...

μονο να κατσιαρίζετε είσαστε...
πιαστε τα οπλα και παέννετε να πολεμήσετε αν σας περνά ... μόνο για να παίζεται travian είσαστε παλιοροκόλοι... ο μέγας αλέξανδρος ντρέπεται για σας ,αγωνιστές του υπολογιστή

nekatomenos είπε...

Είδαμεν ρατσιστές, ομοφοβικούς, εξιτιμάσαν τα πρόβατα του Γρίβα τα πρόβατα της ΕΔΟΝ τζαι τούμπαλιν. Ήταν να κοιτάξω αν μου απάντησε κανένας αλλά εν με εσυνήθισε η πλειοψηφία του συναφκιού δαμέσα να ασχολείται με διαλόγους τζαι τέθκοιες πολυτέλειες [άλλωστε ζουν... υπό κατοχή. Πολλά άσιημη η κατάσταση ποτζεί στο Μπήνερη άκουσα].

"Με λύσεις Ομοσπονδίας Ανάν όχι δεν περισώζουμε τίποτα αλλά καθιστούμε την Τουρκία συγκυρίαρχο στις ελέυθερες περιοχές."

Εδάφιο; Ισχύει για ούλλες τες λύσεις ομοσπονδίας τούτο οξά μόνο για το Δαιμονοποιημένο;

Ανώνυμος είπε...

μονο να κατσιαρίζετε είσαστε...
πιαστε τα οπλα και παέννετε να πολεμήσετε αν σας περνά ... μόνο για να παίζεται travian είσαστε παλιοροκόλοι... ο μέγας αλέξανδρος ντρέπεται για σας ,αγωνιστές του υπολογιστή

τουρκοτζιπριος αρβος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Γεννήθηκε στο Νασσάου της Νέας Υόρκης στις 31 Ιανουαρίου 1985 και το πλήρες όνομά της είναι Μαρία Καλομοίρα Σαράντη (Marie Carol Sarantis) και έχει μιά αδερφή ενώ απο μικρό κορίτσι,όνειρό της ήταν να γίνει σταρ της ποπ. Ξεκίνησε από μουσικούς διαγωνισμούς στις ΗΠΑ και κατέληξε στο «Fame Story 2», στο οποίο αναδείχθηκε και νικήτρια. Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ, με τίτλο «Καλομοίρα».Στα τέλη του 2005 κυκλοφόρησε το «Παίζεις;». Το Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε το CD «Η Καλομοίρα πάει cinema», στο οποίο τραγουδάει παλιές αγαπημένες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου. Παράλληλα, από τον Οκτώβριο του 2006 μέχρι το Μάιο του 2007, ήταν συμπαρουσιάστρια στο τηλεοπτικό σόου «Πιο Πολύ την Κυριακή» με το Γρηγόρη Αρναούτογλου. Έλαβε επίσης μέρος σε περίπου 30 επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Λάμψη στον ΑΝΤ1, υποδυόμενη την εξώγαμη ελληνοαμερικανίδα κόρη του Γιάγκου Δράκου, Τζένιφερ.Το Δεκέμβριο του 2007 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της[1]για την ελληνική εκπροσώπηση στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον του 2008. Το τραγούδι της παρουσιάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου και έχει τον τίτλο Secret Combination. Η μουσική είναι του Κωνσταντίνου Παντζή και οι στίχοι του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου. Επιλέχθηκε[2]μεταξύ δύο άλλων στη βραδιά του τελικού για την ανάδειξη του τραγουδιού στις 27 Φεβρουαρίου του 2008. Επίσης, υποψήφιοι ήταν και ο Κώστας Μαρτάκης με τη Χρύσπα. Το τραγούδι της Καλομοίρας κατάφερε πανηγυρικά να περάσει στον τελικό του διαγωνισμού της Eurovision από τους ημιτελικούς της 20ης Μαΐου του 2008. Στον τελικό της 24ης Μαΐου κατέλαβε την τρίτη θέση, με 218 βαθμούς, πίσω από τη Ρωσία και την Ουκρανία

Ανώνυμος είπε...

Ο 53ος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2008 έγινε στο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας. Οι ημιτελικοί διεξήχθησαν στις 20 και 22 Μαΐου, και ο τελικός στις 24 Μαΐου του 2008. Το "Belgrade Arena", ο τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού, είναι μία από τις μεγαλύτερες εσωτερικές αίθουσες στην Ευρώπη, με συνολική χωρητικότητα 20.000 θεατών. Η Σερβία είχε οριστεί να διοργανώσει τον διαγωνισμό μετά τη νίκη της Μαρίγιας Σερίφοβιτς (Marija Šerifović) το 2007 στο Ελσίνκι της Φινλανδία. Σύνθημα του διαγωνισμού ήταν "H Συμβολή των Ήχων" (The Confluence of Sound).

Παρουσιαστές του διαγωνισμού ήταν ο Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς(Željko Joksimović) και η Γιοβάνα Γιάνκοβιτς (Jovana Janković). Από ελληνικής πλευράς, εκφωνήτριες ήταν οι "αδερφές Μαγγίρα", Μπέτυ και Ματθίλδη Μαγγίρα.

Την έναρξη του διαγωνισμού πραγματοποίησε η περσινή νικήτρια Μαρίγια Σερίφοβιτς, με ένα πολύ πρωτοπορακό σόου, με θέμα τον γάμο σε "κάθε" έκτασή του.

Στον τελικό του διαγωνισμού πρώτευσε η Ρωσία με τον Ντίμα Μπίλαν και το τραγούδι "Believe", ενώ η Ελλάδα με την Καλομοίρα και το "Secret Combination" κατέκτησε την 3η θέση.
Για το 2008 αποφασίσθηκε καθολική αλλαγή της διεξαγωγής του Διαγωνισμού, θέτοντας 2 ημιτελικούς αντί για έναν, στους οποίους η νικήτρια χώρα του προηγούμενου διαγωνισμού, στην προκειμένη περίπτωση η Σερβία, και οι χρηματοδότριες χώρες δεν θα διαγωνίζονται και θα περνάνε απευθείας στον τελικό. Αυτές είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία.

Σε κάθε ημιτελικό διαγωνίστηκαν 19 τραγούδια. Από αυτά τα 19 τραγούδια, τα 10 θα πέρναγαν στον τελικό. Τα 9 από αυτά τα 10 τραγούδια προκρίθηκαν βάση του αποτελέσματος του televoting (τηλεφωνική ψηφοφορία), ενώ το 10ο τραγούδι προέκυψε από το αποτέλεσμα της βαθμολογίας των συνοδευτικών κριτικών επιτροπών.

Συνολικά στον τελικό διαγωνίστηκαν 25 τραγούδια (10 από κάθε ημιτελικό, συν τις "Big-4" και τη διοργανώτρια χώρα).

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ???

Ανώνυμος είπε...

παιδια ο ανευ οριων μας ανεβασε τα κειμενα που γραφει στην espresso

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζεις και τετοια περιοδικα?!

Χεχε

Παλι καλα που δεν παιρνεις και το 'Ξεσκισε Με' γιατι Φατσα φορα εν να δεις ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΑΣΣΕΛΟΜΠΟΥΚΚΩΤΗ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

τουρκοτζύπριος αρφός δασάκιν άγνας είπε...

ανεβ οριων; μεν ξιτιμαζεις αρβουιν μου

Ανώνυμος είπε...

EISAI POY TO DASAKI TIS AXNAS RE POUTTO?????

Ανώνυμος είπε...

της μαμμας σου τον καπουττον

Ανώνυμος είπε...

pe mou re poutto

Ρήγας είπε...

Προς επιτροπή: Σας παρακαλώ κάντε ένα έλεος με το βρισίδι που πέφτει εδώ μέσα, προφανώς κάποιοι έχουν εντολές να μετατρέψουν το ιστολόγιο σε μπουρδέλο.

Ρήγας

Πλαστήρας είπε...

Νεκατωμένε

μιλώ για τη ρατσιστική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία της οποίας ένα δείγμα ήταν το Σχέδιο Αυνάν. Τώρα αν εσύ έχεις την εντύπωση ότι διαπραγματευόμαστε ομοσπονδία τύπου ΗΠΑ ή Γερμανίας πάω πάσο.

Ρήγα

Ο Άνευ Οργίων και η κλίκα του με τις ύβρεις του και τις βλακείες που αναρτούν προσπαθούν να καταστρέψουν τη συζήτηση μετατρέποντας το φόρουμ σε Ακελικό μπουρδέλλο. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποδεικνύουν την κενότητα της ιδεολογίας τους και τη γελοιότητα των επιχειρημάτων τους.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Ο πιο πάνω επαναλαμβανόμενος εις τριπλούν λίβελος, διαγράφηκε.

Ανώνυμος είπε...

Τον Δεκέμβριο θα υποστούμε ακόμα μια ταπείνωση. Με τα χειροκροτήματα μας, ο Πορθητής Ερτογαν θα αλώσει την ΕΕ.

Ο Χριστόφιας δεν καταλάβει από Εγγλεζο-Αμερικανο-Τουρκο-πουτανιές και θα του γελάσουν. Η ευελιξία είχεν πέρασην τον καιρό των προεδρικών για υφαρπαγή του Προεδρικού θώκου.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Οι διαφόρων ειδών εξυπνόβλακες επιμένουν χωρίς στοιχεία να αναπαράγουν φήμες ότι το βιβλίο του Τ.Γεωργίου εκτυπώθηκε και διανεμήθηκε με χορηγία και συνδρομή άλλων.

Αυτές τις αρλούμπες να τις λεν στα blogs τους ή να τις δημοσιεύουν στις φυλλάδες τους.

Εδώ, χώρος αναπαραγωγής αρλουμπών, ούτε ήμασταν, ούτε θα γίνουμε.

nekatomenos είπε...

"Εδώ, χώρος αναπαραγωγής αρλουμπών, ούτε ήμασταν, ούτε θα γίνουμε."

Τωρά αν απαντήσω εννά εν λίβελλος ή απλή κατζία; Χεχεχε.

Αλλά για να μιλήσουμε σοβαρά. Το βιβλίο του Γεωργίου από που χρηματοδοτήθηκε για να τυπωθεί; Πώς εδιανέμηκε ξέρουμε το [Φιλελεύθερος] αλλά τούτο εμπίπτει στα καθήκοντα μιας εφημερίδας σαν χώρος έκφρασης απόψεων τζαι εν θα ακολουθήσω την τακτική του να την πω "διχοτομική εφημερίδα".

Όμως προκαλούνται ερωτήματα για το ποιός εχρηματοδότησε το βιβλίο [εκτός τζαι αν ο κος Γεωργίου επιόρωσε τα που την πούγκα του, δεν το αποκλείω] τζαι θα ήθελα να το θέσω, όπως εκάμαν τζαι άλλοι συνομιλητές. Γιατί όπως θα ελάλε τζαι ο Τσόμσκι, άμα θέλεις να μάθεις για τα κίνητρα μιας δημοσίευσης κοίταξε πόθεν έρκουνται τα ριάλλια.

Ανώνυμος είπε...

Εσυγχίστηκα.

Το βιβλίο του κ. Τάκη Γεωργίου υπέρ της διχοτόμησης εδιανεμήθηκεν τελικά δωρεάν με τον Κυριακάτικο Φιλελεύθερο?

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Νεκατωμένo. Εκείνος που χρηματοδότησε την έκδοση και διανομή του βιβλίου πρέπει φαντάζομαι να συμφωνεί με την προώθηση της διχοτόμησης. Μπορεί φυσικά ο κ. Γεωργίου να το χρηματοδότησε ο ίδιος. Πόσα στηχίζει ένα τέτοιο εγχείρημα? Τώρα για το Φιλελεύθερο δεν είμαι σίγουρη ποιά θέση να πάρω για την δωρεάν διανομή του....

Ρήγας είπε...

Μπορείτε να μας πείτε κι'εμάς τί είναι αυτό το βιβλίο; Μιλάει για διχοτόμιση; Και ποιός είναι ο Τ. Γεωργίου; Και για να μην ψάχνετε, το χρηματοδότησα εγώ.

-- Αγαπητέ Πλαστήρα. Δεν χρειάζεται να αφήνουν τα υβριστικά μηνύματα για να δούμε το επίπεδο κανενός. Το επίπεδο του ΔΗΣΑΚΕΛ και των μπράβων του το γνωρίζουμε. Την τακτική τους να γελειοποιούν και να περιθωριοποιούν όποιονδήποτε δεν τους υπακούει επίσης την γνωρίζουμε. Τί άλλο να μάθουμε; Μπαίνει εδώ μέσα το κάθε πικραμένο πλην δασκαλεμένο χουλιγκανάκι και συμπεριφέρεται σαν νάναι στο σπίτι του και μιλάει στους γονείς του.

Όσον γι'αυτόν που γαμάει το έθνος μας (και το δικό του, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η μάνα του και η αδελφή του και η γυναίκα του και η κόρη του -- μιλούμε για πολύ φετίχ -- υπάρχουν χάπια για τέτοιες καταστάσεις), ακόμα και εδώ το σύνθημα είναι κλεμμένο από Ελλαδικά γήπεδα (ΠΑΟΚ). Ούτε και εδώ επομένως δεν καταφέρνουν τα γιουσουφάκια της νέας τάξης να απεξαρτητοποιηθούν από την μητέρα πατρίδα.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια στον ΠΑΝΣΥΦΙ που θα φάει την ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!!!
χαχαχαχαχα
Καλούς αγώνες! Πάντα τέτοια να βλέπουμε!

Να βλέπουμε το εκκολαπτήριο Χρυσαυγιτών κάτω από τη μέγγενη! ...α και το κάθε φασιστοειδές που γράφει δαμέσα και συγχχαίρει το ΑΠΟΕΛ και καλά για τον αντικατοχικό του αγώνα ...ΔΙΧΟΤΟΜΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑΙ, αντικατοχικός δεν είναι!

kyriakos είπε...

Γιατί μου διαγράψατε το σχόλιο μου;

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Κυριάκο

Οι διαφόρων ειδών εξυπνόβλακες επιμένουν χωρίς στοιχεία να αναπαράγουν φήμες ότι το βιβλίο του Τ.Γεωργίου εκτυπώθηκε και διανεμήθηκε με χορηγία και συνδρομή άλλων.

Αυτές τις αρλούμπες να τις λεν στα blogs τους ή να τις δημοσιεύουν στις φυλλάδες τους.

Εδώ, χώρος αναπαραγωγής αρλουμπών, ούτε ήμασταν, ούτε θα γίνουμε.

kyriakos είπε...

Α,;
..
Σας βολεύει να πιστεύετε ότι οι απόψεις του κύριου Τάκη είναι προσωπικές. Ε δεν είναι όμως φίλοι μου, υπάρχουν άνθρωποι που μεθοδεύουν νυχθημερόν τη διχοτόμηση καλό θα ήταν να ξυπνήσετε και να σταματήσετε να είστε τα πιόνια τους.

Ανώνυμος είπε...

Προχτές εφωνάζαν κάποιοι δαμέσα γιατί το ΡΙΚ έστειλε ανταποκριτή μαζί με τον Α. Κυπριανού στις Βρυξέλες.

Από χτες έσιει ανταποκριτή μαζί με τον Ομήρου στις Βρυξέλες.
Εν θα το σχολιάσει κανένας τούτο;

Μάριος είπε...

Μόνο ανώνυμα μπορούσε να εκφράσει το τούβλο πιο πάνω την απορία του για την "διχοτομική" εφημερίδα που εδημοσίευσε τις θέσεις του Τακίλλα.

Είναι τόσο ηλίθια η απορία του που μόνο ανώνυμα μπορούσε να διατυπωθεί.

Ή μπορεί να είναι κανένα akelάκι που διαβάζει μόνο την εφημερίδα του "λαϊκού κινήματος" που λογοκρίνει απόψεις που δεν κινούνται στα πλαίσια της κομματικής γραμμής!

Πανίκος Ιωάννου είπε...

Μαρία Β., νεοεμφανιζόμενη νενέκα του διαδικτύου, εσύ χρειάζεσαι ειδική μεταχείριση, από πολύ έμπειρους ψυχίατρους.

Απ'ότι φαίνεται που τη φωτογραφία σου, ακόμα που τ'αυκό σου εν εφκήκες και ήρτες προχτές να υποστηρίξεις τον αρχινενέκο τον Παπανδρέου και τα ασλανοτσογλάνια του.

Να σου αναλύσω ένα σενάριο για να μου πεις αν αλλάσουν οι καιροί.

Πόψε βιάζει σε κάποιος στην πόρτα του σπιτιού σου.

Την ώρα που σε βιάζει σκοτώνει τη μάνα σου.

Βάλει τον παπά σου σε ένα λεωφορείο και φεύκουν.

Εσύ βουράς τιτσίρα να πάεις όσο πιο μακρυά γίνεται για να γλυτώσεις.

Τζίνος που σε εβίασε φέρνει τους παρέες του να μεινίσκουν σπίτι σου και εσένα λαλούν σου ότι απαγορεύεται να πάεις πίσω.

Μετά που 35 χρόνια εσύ φωνάζεις και θέλεις πίσω το σπίτι σου, θέλεις να πάεις πίσω, θέλεις να μάθεις τι έγινε ο παπάς σου, επειδή εν τον είδες ποτέ για 35 χρόνια.

Έμφανίζεται ένας και λαλεί σου ότι αλλάξαν οι καιροί και πρέπει να το καταλάβεις. Ότι δεν θα πάεις σπίτι σου, ότι δεν θα τιμωρηθεί ο βιαστής σου, ότι δεν θα τιμωρηθεί ο δολοφόνος της μάνας σου.

Και παίζει σου το και πολλά εκσυγχρονιστής, ανανεωτικός και προοδευτικός.

Εσύ τι θα του πεις;

Ζήνων Αποστολίδης είπε...

Ρε νεκατωμένε αμπα και ενεκατώθηκες που τ'αλήθεια. Προφανώς και γίνεται διάλογος αλλά όχι μαζί σου. Εσένα σε αγνοούν επειδή είσαι ένα κεκαλυμμένο νενεκάκι που αναγιώθηκε στα καταγώγια του ΑΚΕΛ. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι, γουστάρεις τη διχοτόμηση έννεν; Γουστάρεις να σε γαμούν οι Τούρκοι ρε φίλε...εν καθαρό!

τουρκοτζύπριος αρφός δασάκιν άγνας είπε...

διαμαρτυρουμαι στο επιτροπην. αρβουθκια της χομονοιας καμνουσιν πολλυν πολιτικον αγωναν. κρουζουσιν ελληνικες σημαιες, ανεβαζουσιν φλαμπουρα του βορρα τζιαι φωναζουσιν γαμω την εοκα. γιατις εν λαλειτε τζιαι για αρφους χομονοιατες τζιαι λαλειτε μονον για αποελ; αντροπιν σας

Ρήγας είπε...

Πανίκο, πολύ καλό το παράδειγμα σου, αλλά βασίζεται στην εξής υπόθεση: Ότι η Μαρία η Β δεν γουστάρει να την βιάζουν.

Αυτή υπόθεση μπορεί να μην ισχύει.

Επιμέρους ερώρηση στο παράδειγμα σου. Αν γουστάρει να την βιάζουν ομαδικά και την έχει βιάσει μόνο ένας, δεν είναι αναμενόμενο να επιδιώκει συνθήκες για να εκπληρώσει τους πόθους της;

Λέω εγώ τώρα....



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα είμαι περήφανος που είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ επειδή είσαι τζε εσύ. Ρε συνέλληνα πραγματικά όποτε γράφεις δαμέσα τζε σε θκιαυάσω χυνω που το κακό μου. Εύγε.

kalamaras

ΠΑΟΛΑ είπε...

Μαρία Β.

δε μου απάντησες τελικά στο ερώτημα μου. Καλά θα στο κάνω με άλλη μορφή. Είναι αλήθεια ότι οι Εδονοπούλλες που αποφοιτούν από τις κατασκηνώσεις στα Περβόλια έχουν ασυγκράτητη επιθυμία να το κάνουν με Τούρκο κι ας είναι άλουτος;

nekatomenos είπε...

Το μόνο που θωρώ είναι εργολαβικά τους υποστηρικτές της Επιτροπής να αγνοούν εντελώς τη διασύνδεση των τάχα αγωνιστικών θέσεων που τους πουλεί το κομματικό κατεστημένο [τζαι που αποδυκνείεται με απλή λογική τζαι χωρίς καν την ανάγκη... λίβελλου] τζαι να μην μπαίνουν στον κόπο καν να την αντικρούσουν.

Μπαίνουν βέβαια στον κόπο να αναπαράγουν τσιτάτα που εμάθαν για τους "κακούς αριστερούς". Απαντούν σε ποιηματάκια των δασκαλεμένων ΕΔΟΝόπουλων που σχολιάζουν δαμέσα τζαι καταλήγουν εύκολα καταρριπτόμενος "αντίλογος".

Τζαι μέσα στα επιχειρήματα που ακούμε; Ομοφοβία, ρατσισμός τζαι ακόμα τζαι επιθυμία να... βιαστεί κάποια που διαφωνεί μαζί τους.

Καλώ την Επιτροπή να διαχωρίσει την θέση της, αν μπορεί, που τα ρατσιστικά, σεξιστικά και άλλα στοιχεία που κατά κανόνα ταυτίζονται μαζί τους.

Ανώνυμος είπε...

τα στοιχεία βοούν:

το κρατικό μπλογκ του ηλικιακού ρατσιστή της ΕΟΚΑ βητα Anef_Oriwn τυγχάνει χρηματοδότησεις από μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα των κατεχομένων, με εισφορές του Ασίλ Ναδίρ, του Α. Σσοϊλέ και του Ασσιχτίρ Ολάν

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

ο ΝΑΙκατωμένος είναι προβοκάτορας διότι γνωρίζει πως:

οι φορείς του ρατσισμού είναι ο Anef_Oriwn και η Μαρια Β. (όλη η κυπριακή ιστολογόσφαιρα γνωρίζει τον ηλικιακό τους ρατσισμό)

ο φορέας της ομοφοβίας, του σεξισμού και της ξενοφοβίας είναι το Ασλάνι το Βαζάνι, το γνωστό ογλάνι του Μπλε Χριστόφια και του Yorgou Παπανδρέου

ο φορέας του φασισμού είναι ο Κόκκινος Ιαβέρης, ο οποίος απαιτεί να ταυτιστεί όλος ο κυπριακός λαός με τις επιδιώξεις της Χούντας για διζωνική-"διπλή ένωση"

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

ε παολα εν αληθκεια οτι αμαν δκιαβαζεις πολλα ενωση εχεις ασυγκρατητη επιθυμια να φαεις βιλλο που ακελικο τζιε μετα να του παρεις τζιε τη μανα σου για να καμετε παρτουζα?

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιοσίλιος και ο Ερμόλαος είναι πράκτορες μαύρης προπαγάνδας της Πραξικοπηματούλλας Αντωνιάδου Κυριάκου, του Γιώργου (Ηνωμένου) Βασιλείου και του Μιχάλη Νενεπέτρου.

^Αγαθοκλής^