ΜΕ ΤΟ GIORGAKIS, Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2009

Νενικήκαμεν ωρέ γκιαούρηδες!Το ξαναείπαμε. Ο Καραμανλής δεν ήταν τέλειος. Αλλά η Κύπρος από αυτόν, δεν κινδύνευε.Με το Giorgakis όμως, ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια.


Δεν ξεχνούμε το 2004, που ήταν έτοιμος να πουλήσει την Κύπρο στην Τουρκία, δεν ξεχνούμε το αίσχιστο "ΝΑΙ" του για να κλείσει όπως όπως το Κυπριακό και να ξεφορτωθεί την Κύπρο, για το οποίο και τελευταία ακόμα δήλωσε αμετανόητος και έδειξε να είναι και περήφανος για τις επιλογές του.

Δεν ξεχνούμε την υπονόμευση της ένταξής μας στην Ε.Ε., που θα εντασσόμασταν ως ένα διαλυμένο υβρίδιο, αντί ως κράτος.

Δεν ξεχνούμε τα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ που αλώνιζαν την Κύπρο, για να πείσουν τους "χαζούς χωρικούς" να προσυπογράψουν την καταδίκη τους.


Δεν ξεχνούμε ότι είναι αυτός, ο Giorgakis, που συντάχθηκε με το μεγαλύτερο ιδεολογικό εχθρό του πατέρα του, τον Κ. Σημίτη, βοηθώντας στην αποδόμηση της κληρονομιάς του πατέρα του, ιδίως της πολιτικής του στα εθνικά θέματα.
Δεν ξεχνούμε ότι ο Giοrgakis υπονόμευε τον Τάσσο Παπαδόπουλο.


Δεν ξεχνούμε την ασέβειά του προς το Β. Λυσσαρίδη.


Δεν ξεχνούμε την προώθηση του Ταλάτ από αυτόν στη Σοσιαλιστική Διεθνή.


Δεν ξεχνούμε τα εξευτελιστικά ζεϊμπέκικα με τους σφαγείς της Κύπρου και τα "Bravo Yiorgos" των τουρκικών εφημερίδων.

Δεν ξεχνούμε ότι υπήρξε η επιλογή του Κύπριου αρχινενέκου Ν.Αναστασιάδη, αλλά και διάφορων γελοιών ασλανοβαζανιών σε Κύπρο και Ελλάδα.
Δεν ξεχνούμε το "επιτέλους, να τελειώνουμε με την Κύπρο" του πολιτικού μέντορα του Giorgakis.


Το μόνο που ευχόμαστε, είναι να μην επιστρέψει και ο δικός μας, στις απόψεις και στις τοποθετήσεις τύπου Giorgaki. Να μην αναβιώσει η "Ευελιξία" και ο ενδοτισμός, που θελήσαμε να ελπίζουμε ότι αποχαιρετήσαμε.


ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

47 Σχόλια:

Πλαστήρας είπε...

Δεν ξεχνούμε επίσης ότι ο giorgos θέλει να δώσει υπηκοότητα και δικάιωμα ψήφου σε μετανάστες, ότι υποστήριξε το ανιστόρητο βιβλίο της πουτάνας της Ρεπούση, ότι προάγει την τουρκολαγνεία και τον εθνομηδενισμό σε σημείο που ακόμα και το ΑΚΕΛ τρίβει τα μάτια του.

Τυχαίο τόχετε που ο αρχινενέκος Αναστασιάδης επιτέθηκε στον Καραμανλή παραμονές εκλογών;

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Σωστός ο Πλαστήρας!

Το προσθέτουμε κι αυτό στην ανάρτηση τώρα.

Bobby Sands είπε...

τους επόμενους μήνες φίλοι μου θα δούμε ρετσιτάλ υποχωρητικότητας και ενδοτισμού.

ανήκουμε σε ένα άτυχο έθνος. ένα έθνος που του έλαχαν ηγέτες διεφθαρμένοι και ανίκανοι.

ελπίζω να πέσουμε έξω

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια έφυγε από τισ απόψεις του ο "δικός" μας για να επιστρέψει;;;... Δυστυχώς εκεί παραμένει "τσιμεντωμένος". Δεν περνούν τέτοια επικοινωνιακά κόλπα.
Αποτελεί ΚΑΤΑΡΑ για τον Ελληνισμό το "δίδυμο" που μας προέκυψε σήμερα.........;;;;;;;;;;;;

the Idiot Mouflon είπε...

Χάτε... τωρά που εποκαθάρισε τις εκλογές ο καρατζ-έντης σας... να 'ρτει νάκκουρίν ποδά να σας τανίσει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητσικώ πρέπει να κάνει και κανένα βίντεο για τον Ευέλικτο Οδοστρωτήρα.

Πλάκα θα'χει!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι έτσι τωρά να φοάστε φασιστούθκια μου. όχι βέβαια για την Κύπρο και τον Ελληνισμό όπως υπαινίσσεστε αλλά για το τομάρι σας που προφανώς πλέον κινδυνεύει!

Ρήγας είπε...

Ο Καραμανλής δεν έκανε ζημιά στο Κυπριακό. Ο Giorgakis όμως είναι επικίνδυνος.

Σήμερα, το μόνο κόμμα με σωστή και σταθερή θέση στο Κυπριακό είναι το ΚΚΕ.

Και το ΛΑΟΣ επίσης, αλλά δεν είμαι ακόμα σίγουρος αν πρόκειται να υπάρχει αυτό το κόμμα για κάμποσο καιρό, ή απλώς υπάρχει σήμερα ως μια αντίδραση (από διάφορους χώρους) εναντίον όλων των υπόλοιπων.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι:

* Ο Ευέλικτος είναι ανίκανος. Οι γύρω του είναι επικίνδυνοι.

* Ο Giorgakis είναι επικίνδυνος. Οι γύρω του είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι.

"Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας."

--Γιώργος Παπανδρέου, 1999 (ως υπουργός εξωτερικών), σε συνέντευξη του στο βορειοαμερικάνικο περιοδικό 'Πατρίδες' (Ιούνιος 2008: http://www.patrides.com/jun08/free.htm). Η συνέντευξη δώθηκε στον αρχισυντάκτη του περιοδικού Θωμά Σ. Σάρα.Ρήγας

Ρήγας είπε...

>αλλά για το τομάρι σας που προφανώς πλέον κινδυνεύει!


Μπορείς να μου εξηγήσεις τί εννοείς; Και ειδικά ότι πρέπει να φοβόμαστε;

Τί θα κάνετε δηλαδή;

* Θα εντατικοποιηθούν οι συλλήψεις αντιφρονούντων;

* Ή θα ανοίξετε τα γκούλαγκ σε καμοιά βόρεια Κορέα για να μας στέλνετε;

* Ή θα ξαναστείσουν κρεμάλλες οι Βρεττανοί στις βάσεις, θα φορέσετε κι'εσείς ξανα τις λευκές κουκούλες και θα ξανα-στέλνετε Έλληνες στις αγχόνες;

Ακελάκια, τις απειλές σας αλλού. Αντέξαμε πολύ χειρότερα. Δεν θα πάψει να υπάρχει Ελληνισμός λόγω giorgalki και λόγω ευέλικτου, όσο και να κτυπιέστε.Ρήγας

ΜΟΤ είπε...

ρηγα,ο σχοιρος σου(η εκσκαφεας αφου απεχθανεσαι την κυπριακη διαλεκτο) επερασε τον μηχανολογικο ελεγχο και ειναι ετοιμος για χρηση εναντιον τον προδοτΩν.Καλους λουκκους(ε συγνωμμη εννοουσα τρυπες στο εδαφος)!!!

Καφετζής είπε...

Νέα συζήτηση στο Κυπριακό Καφενείο.

Σχολιάζουμε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

http://kypriakokafeneio.blogspot.com

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Μπορεί να μη θέλετε να το παραδεχτείτε, αλλά έκανε και ο Κώστας Καραμανλής ένα μεγάλο κακό στην Κύπρο: εξέλεξε το Γιωργάκη πρωθυπουργό!

Χρι Χρι είπε...

Ε-ε-έρχεται η λύση, οε ο οε ο!

Και τα φασιστόπαιδα οε ο οε ο,

Θα φάνε ένα γαμήσι οε ο οε ο!

Ahmet_Oriwn είπε...

Εγιώ τζιαι ούλο τον έποικον της Kibris, είμαστεν μες το τρελλόν χαράν!

Γιωργάκην σούπερ ανανικόν!

Παναγιώτης είπε...

Προς

10:18 πμ

στο γαμησάκι που θα σου ρίξουν οι αδελφοί σου Τ/Κ στην επερχόμενη λύση που έρχεται εκ των άνωθεν, θέλω να είμαι παρών!

Ρήγας είπε...

Αριστερέ πατριώτη:

Όπως βλέπω τα πράγματα από έξω (από εκτός Ελλαδικού χώρου): Αυτό που συμβαίνει στο ΠαΣοΚ και στην ΝΔ είναι ότι ναι μεν αποτελούν δύο ισχυρά πολιτικά-κομματικά λόμπι στην Ελλάδα αλλά δεν είναι μονολιθικά, το κάθε κόμμα αποτελείται από ενδοκομματικά λόμπι (κυρίως οικογενειακά αλλά και βιομηχανικά) και αυτά είναι πολύ-πολύ ισχυρά. Δεν νομίζω να δούλευαν όλα τα ενδοκομματικά λόμπι της ΝΔ υπέρ του Καραμανλή και αυτό ίσως για διάφορους λόγους. Βλέπουμε τώρα την Ντόρα να πηγαίνει για αρχηγός της ΝΔ ως "σωτήρας" της παράταξης διότι η εκλογική αναμέτρηση υπήρξε /συντριβή/ για τον Καραμανλή. Πότε ήταν η τελευταία φορά που υπήρξε τόσο μεγάλη ποσοστιαία διαφορά σε εκλογές;

Το ερώτημα βέβαια είναι: ΠΟΙΑ εξω-ελλαδικά λόμπι βολεύονται με Γιωργάκη πρωθυπουργό Ελλάδας και Ντόρα αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Έχουμε πολλές φορές την εντύπωση --ή κάποιοι προσπαθούν να μας δημιουργήσουν την εντύπωση-- ότι τα εθνικά θέματα "αφορούν" μόνο τα "εθνίκια" της δεξιάς/ άκρας δεξιάς. Μέγα λάθος.

Αν κάτι είναι σίγουρο, αν η ιστορία μας έχει διδάξει κάτι είναι ότι οι εθνικές καταστροφές αγγίζουν όλους και δεξιούς και αριστερούς και κεντρώους.

Έτσι, όταν θα δούμε να χαράζονται γραμμές γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο διότι έτσι διέταξαν τα αφεντικά στο ΝΑΤΟ "για να διατηρηθεί η ειρήνη" και για "συνεκμετάλλευση" των πετρελαίων (κάτω από την διοίκηση Αμερικάνικων μεγαλο-βιομηχανικών λόμπι) ή συζήτήσεις και μεσολαβήσεις καλοθελητών για αλλαγή στάτους σε κάποιους νομούς στην Θράκη, κλπ. κλπ. (αφήνω κατά μέρος το Κυπριακό), τότε θα ψάχνουμε το λάθος.

Όχι όλοι βέβαια. Διότι δυστηχώς κάποιοι επιμένουν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα φτάνει ως τα βόρεια Αθηναϊκά προάστια και αποτελεί πόλη-κράτος του 4ου προ Χριστού αιώνα όπου οι εκτός Αττικής περιοχές είναι εμπορεύσιμες και αναλώσιμες και ανταλλάξιμες στους βαρβάρους.Ρήγας

Bobby Sands είπε...

μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος για ποιον ακριβώς λόγο πανηγυρίζουν οι ακέλες;

(α) διότι βγήκε ναινέκος πρωθυπουργός;

(β) διότι είναι αμερικανάκι όπως και οι ίδιοι;

(γ) διότι χόρευε ζειμπέκικα με τούρκους;

(δ) διότι αυτόν ήθελε το κόμμα, με δήλώσεις του ίδιου του Dimitri Groutsov;

θα μας αναγκάσουν να μεταναστεύσουμε στο τέλος...

Ρήγας είπε...

Bobby:

Οι ακέλες χορεύουν διότι βγήκε και στην Ελλάδα ευέλικτος πρωθυπουργός.

Επιτέλους το ΑΚΕΛ έχει ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΔΕΛΦΟ ΚΟΜΜΑ που βρίσκεται στην εξουσία. Διότι το ΠΡΩΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΚΟΜΜΑ για το ΑΚΕΛ που είναι στην εξουσία είναι αυτό του αδελφού Ταλάτ.

Α ναι, ξέχασα, το αδελφό κόμμα του ΑΚΕΛ είναι το ΚΚΕ... Ξέρω ακόμα ένα με τον Τοτό, να σας το πω;


Ρήγας

Γιάννης είπε...

Ρήγα, αδελφό κόμμα του ΑΚΕΛ είναι και το ΕΛΑΜ, αλλά ευτυχώς δεν πήρε εξουσία!

Ρήγας είπε...

>Tjai meis pou en eimasten tou akel anapnevsamen nakkon.

Δεν υποστηρίζω ΝΔ, αλλά... εκάμνε σας πατιτί δηλαδή τόσα χρόνια η ΝΔ; Ζάβαλλε μου.


>Perkimon glitosei o topos pou sas tous matsoukomenous.

Ο τόπος είναι εμείς και εμείς είμαστε ο τόπος. Ο τόπος υποφέρει από τους νενέκους του ΔΗΣΑΚΕΛ.


>filakia

Στον Ταλάτ αυτά. Μην προσπαθείτε να μας καλοπιάσετε. Όταν θα έρθει η ώρα, θα έρθει και η ώρα σας.Ρήγας

Πλαστήρας είπε...

Ο Άνευ_Οργίων γιορτάζει σήμερα και κερνά τούρκικο καττιμέρι (από αυτό που έφαγε ο Αναστασιάδης στο κλεμμένο σπίτι του Ταλάτ στην Κερύνεια).

Μια και μιλώ για Αναστασιάδη είδατε το άισχος ψες στις ειδήσεις; Κατά την διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του Κυριάκου Μάτση, μέσα σε ένα ντεκόρ από γαλανόλευκες και βυζαντινές σημαίες κύριος ομιλητής ήταν ο αρχινενέκος Αναστασιάδης. Πόσο κουτορνίθια μπορεί να είναι ορισμένοι Συναγερμικοί;

Κωστάκης Μιχαήλ είπε...

Οι συνδέσμοι αγωνιστών φέρουν τεράστια ευθύνη για τη συγκάλυψη του ανασταφύρερ και των κολαούζων του.

Ανώνυμος είπε...

ο σημίτης, μαζί με τον κληρίδη, δυο πραγματικοί ηγέτες, έφεραν την κύπρο σε ένα σκαλί καλύτερο αυτή τη στιγμή, που λέγεται Ε.Ε., που την επικαλούμαστε τώρα για μια καλύτερη λύση. ο παπανδρέου, ήταν τότε υπουργός εξωτερικών. εμείς επιλέγουμε να διαγράφουμε τα πάντα, και να βλέπουμε μόνο ότι θέλουμε, και να λέμε ότι ηγέτης της χώρας είναι ο παπαδόπουλος, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα διαπραγματευτεί το σχέδιο ανάν, το έφερε με λιγότερα απ όσα μας έδιναν, είπε το βροντερό όχι, και ακόμα δοξάζεται από τους αφελείς...όσον αφορά τα άλλα που καλπάζουν στην φαντασία μας, το χουμε σαν λαός, ότι εμείς είμαστε και κανένας άλλος. ο ελληνισμός κυρίες και κύριοι έχει πολλά προβλήματα πέρα από το κυπριακό, είναι γενικά τα ελληνοτουρκικά, το μακεδονικό, το ηπειρωτικό...δεν θα ασχολείται με τα παράλογα κόμπλεξ μας, και εμείς πάντα λέμε να μας αφήσουν ήσυχους οι "καλαμαράδες" αλλά μετά φωνασκούμε για το ότι δεν μας βοηθούν. ο ίδιος ο παπαδόπουλος στο διάγγελμα του αναφέρθηκε σε ξένες δυνάμεις, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και την ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

mana mou re eprosvala tous tjai esvisan mou to minima.
e kalan en tha to ksanakamo

Άνεμος είπε...

Όντως ο Γιωργάκης ήταν υπέρμαχος του ΝΑΙ και μας απείλησε αν μή τι άλλο και στάθηκε απέναντι στο αδερφό του κόμμά την ΕΔΕΚ όταν αυτή πρωτοστατούσε κατά της εθνοκάθαρσης του ΑΝΑΝ, όμως πρέπει να δουμε τα πράγματα λίγο διαφορετικα πέρα από την πόρωση...
Η διαφορά των 10 μονάδων δεν ήταν τυχαία όμως και μέσα στους λόγους που οδήγησαν σε αυτή τη διαφορά ήταν και οι τοποθετήσεις των 2 μεγαλύτερων κομμάτων για την εξ. πολιτική που συμπεριλαμβανει φυσικά και τ κυπριακό.
Έχετε την τάση αρκετοί να εξειδανικεύετε τον Καραμανλη και να τον θέλατε στην Ελλάδα όμως τι έκανε για το Κυπριακό;
1. Άνευ όρων αποδόχή των ενεργειων του Χριστοφια
2. ΝΑΙ το 2004
3. Μη δεσμευση του Κυπριακού με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Δηλαδή τα ίδια αν όχι και χειρότερα με τον Παπανδρέου.
Όσο αφορά την στάση των κυπριακών κομματων σε αυτές τισ εκλογές τώρα.
1. Ο Αναστασιάδης αναφέρθηκε εναντίων του Κωστάκη γιατί ήξερε πως θα χάσει και ήθελε να γλύψει τον νικητή
2. Το ΑΚΕΛ προσπάθησε επιτυχώς να δημιουργήσει μετα το 2004 μια πλαστή ''αδελφοσύνη'' με το ΠΑΣΟΚ στην κυπριακή κοινωνία για να φαίνεται πως έχει πάτημα στισ απόψεις του και εκτός Κύπρου. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι παρά ένα ψέμα και θα φανεί σε λιγο καιρο. Γι αυτό και αρκετοί ταυτίζουν τον Γιωργάκη με τον Χριστόφια ενώ δεν ισχύει κατί τέτοιο.
Ασ μην ξεχνάμε πως η διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 81-2004 είχε πολλά καλά για την Κύπρο με μόνο ατόπημα ίσως το 2004 που το ΑΝΑΝ ήταν η ανταλλαγή για την ένταξη στην ΕΕ.
Ασ μην βιαζόμαστε να ξεγραψουμε το ΠΑΣΟΚ ως σύμμαχο της Κύπρου. Ας περιμένουμε να δουμε και να κρίνουμε τότε.
Εξάλλου αν δούμε πέρα από τον κυπριακό τύπο και αυτά που προσπαθούν να περάσουν οι προπαγανδιστές του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ στην Κύπρο θα δούμε διαφορετικέσ προσεγγίσεις για το Κυπριακό από το ΠΑΣΟΚ.

Άνεμος

Πλαστήρας είπε...

Το ξέρω Κωστάκη Μιχαήλ, πελώρια ευθύνη και παλιών αγωνιστών. Η όλη ιστορία του Συναγερμού είναι μια πελωρια απάτη. Η μεγαλύτερη ίσως στην σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού. Η πολιτική του Κληριδικού "ρεαλισμού", του άνευ όρων ενδοτισμού δηλ. τσιμεντώθηκε πάνω στις πλάτες της "Εθνικόφρονας Παράταξης" την οποία και ευνούχισε.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη σχιζοφρένεια απ' αυτό που έδειχναν τα κανάλια ψες, τον Αναστασιάδη στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κ. Μάτση. Έπειτα λέμε πως μόνο οι Ακελικοί είναι αρνιά!

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά έχετε μπερδέψει πολύ τα πράγματα, ο κληρίδης πάντα μιλούσε υπέρ λύσεων, ας το ψάχνατε για το τι σημαίνει λύση, που βγήκατε στα κανάλια και φωνάζατε όλοι οι χώρκατοι πατριώτες : θέλουμε τη σημαία μας και τον εθνικό μας ύμνο. ας αφιερώνατε λίγο χρόνο από τη μάππα, τα ταξίδια και τα ψώνια, να διαβάσετε για το τι σημαίνει λύση του κυπριακού. αλλά που...

Ρήγας είπε...

Ο Τάσος θεωρούσε την Ελλάδα "ξένη δύναμη";

Να δούμε τί άλλο θα ακούσουμε.

Το ότι υπάρχουν ακόμα άτομα που όντως πιστέυουν ότι το σχέδιο Ανάν οφελούσε την Ελληνική κοινότητα της Κύπρου, πάει να πει ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα ως κοινότητα.

Είτε είστε πολύ-πολύ (μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ) αφελείς (σε βαθμό ΒΛΑΚΕΙΑΣ), είτε είστε πουλημένοι σε βαθμό προδοσίας.

Σχετικά με το Κληρίδη, πρόκειται για την ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΠΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ στην ιστορία της Κύπρου.

Άξιος διάδοχος του ο Αναστασιάδης.

Οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ είναι χειρότεροι από αυτούς του ΑΚΕΛ.

Τουλάχιστο στο ΑΚΕΛ υπάρχει ένα θεωρητικό υπόβαθρο (μαρξισμός). Μπορεί να διαφωνούμε μ'αυτό, μπορεί να αντιλαμβανόμαστε ότι ούτε στην θεωρία πλέον ισχύει και ότι έχει μείνει εκεί απολιθομένο, αλλά έστω.

Στον ΔΗΣΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ; Τα "συμφέροντα του Ελληνισμού"; Με ύποπτες ηγεσίες και καταστροφικές πολιτικές γραμμές, τα ΜΟΝΑ συμφέροντα που ΔΕΝ εξυπηρετεί το ΔΗΣΥ είναι αυτά του Ελληνισμού.

Ο Κληρίδης ως ιδρυτής του ΔΗΣΥ κατάφερε να παντρέψει πράγματα που ΔΕΝ ταιριάζουν μεταξύ τους:

α) Τους παλιούς ενωτικούς, αγωνιστές, πατριώτες (π.χ. Μάτσης), τους συντηρητικούς χωρικούς, κλπ.

β) Το κεφάλαιο.

γ) Τον υπόκοσμο και την Εοκα-Β, και

δ) Διάφορους άλλους τυχοδιώκτες και εμετικούς τύπους (π.χ. Στυλιανίδης, την κόρη του, τον άντρα της, κλπ.)

ε) Διάφορους ξιππασμένους ευρωκύπριους, π.χ. μεγάλη μάζα μεταμοντέρνων killer-look ημιμαθών χωρκατοκυπραίων που δεν έχουν ούτε ραχοκοκκαλιά, ούτε ιδεολογία, έχουν όμως έντονες ΑΠΟΨΕΙΣ !

και να τους βάλει όχι σε κόμμα αλλά σε μια ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΆΔΑ, που πολεμά όχι για τον Ελληνισμό, αλλά για να πιάσει πρωτάθλημα και για να αποκλείσει από το κύπελλο τον μεγάλο αντίπαλο, το ΑΚΕΛ (που "θα κάνει κομμουνισμό και θα μας πιάσει τις περιουσίες μας"...)
Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Πάντως να το θυμηθήτε ότι ο Jeffrey θα φύγει νύχτα! Ζούμε τη πιό μάυρη περίοδο της ελληνικής ιστορίας με πρωθυπουργό αυτόν τον άνθρωπο!

Ανώνυμος είπε...

ο ταλατ αγαπητε γεννηθηκε στη κερυνεια το 1952 απο τ/κ κερυνειωτες γονεις και εχει απο τοτε δικο του σπιτι και δεν ειναι κλεμενο οπως ψευδως και σκοπιμως αναφερετε.

Ανώνυμος είπε...

respect στον Ταλάτ τότε τελευταίε ανώνυμε...Σαν δεν ντρέπεσαι μίλας για ένα άνθρωπο που υπηρέτησε στην ΤΜΤ και είναι εντολοδόχος της Τουρκίας...

Bobby Sands είπε...

...και επίσης ήταν αρχηγός των ατάκτων τ/κ δυνάμεων στην λάπηθο-καραβά κατά την διάρκεια της εισβολής, για να μην ξεχνιόμαστε.

όσο για τον Γ.Α.Π. θα αναμένουμε. συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα με αγωνιστικό παρελθόν και ηγετικές φυσιογνωμίες, όμως κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να είμαστε επιφυλακτικοί στα εθνικά θέματα.

διότι άλλωστε κι εμείς Έλληνες είμαστε. Του πικρού καιρού και της απελπισίας βέβαια, αλλά Έλληνες...
κι έχουμε κάθε δικαίωμα να κρίνουμε, να είμαστε αισιόδοξοι ή το αντίθετο.

αλλά και πάλι σκατά να τα κάνει ο Γ.Α.Π. πάλι εμείς θα επιβιώσουμε. ένα σωρό παράσιτα πέρασαν από αυτό το νησί εδώ και 4,000 χρόνια κι ακόμα ελληνικά μιλάμε. εχθροί ante portas και βεβαίως intra portas...

τώρα θα κωλώσουμε ρε σύντροφοι;

Ρήγας είπε...

Bobby,

Eδώ είχαμε πρόεδρο τον Βασιλείου και αργότερα τον κατά το ΑΚΕΛ "καλό καραβοκύρη" Κληρίδη και αντέξαμε.

Ζωντανή απόδειξη ότι έχουμε την δύναμη να αντέξουμε και την εκ περιτροπής προεδρία με τους Τούρκους.

Βέβαια με τον Ευέλικτο ο πήχης έχει ανέβει.Ρήγας

Bobby Sands είπε...

ναι φίλε, ο ευέλικτος όντως ήταν το μεγάλο χτύπημα της μοίρας...

η μόνη περίπτωση να ηττηθούμε είναι να μας επιβάλουν λύση παρά την θέλησή μας, όπως μας επέβαλαν το ανεξάρτητο κράτος το 60. αλλά θέλει πολλά κιλά παπάρια για να μας την ξαναφέρουν έτσι. πλέον έχουσιν γνώση οι φύλακες

Ανώνυμος είπε...

Λέμε ΝΑΙ ετσι για να κυστήσει η Επιτροπή

Ρήγας είπε...

Το '60 ο κόσμος έπινε νερό στο όνομα του Μακαρίου -- τον οποίον Μακάριο είχαν αφήσει μόνο του όλοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα.

Έχω την εντύπωση επίσης ότι ακόμα και ο ίδιος ο Μακάριος δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η λύση θα ήταν "μόνιμη."

Έτσι δημιουργήθηκε η εντύπωση στον λαό ότι η Ζυρίχη ήταν μια ενδιάμεση κατάσταση. Δυστηχώς δεν ήταν.

Προς τιμή του, ο Τάσος Παπαδόπουλος είχε διαφωνήσει με την Ζυρίχη.

Σήμερα αν κάποιος πρόεδρος, ή κάποιοι πολιτικάντηδες προσπαθήσουν να μας /επιβάλουν/ λύση (τονίζω το 'επιβάλουν' διότι κάποιοι διαβάζουν ό,τι γουστάρουν εδώ μέσα, ή ό,τι τους βολεύει) επειδή ενδεχομένως να έχουν κάνει δεσμεύσεις στους ξένους, θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να περάσει το σχέδιο.

Έχουν την εντύπωση ότι είμαστε όλοι Εδονόπουλα.

Θα φάνε πολύ-πολύ ξύλο. Τέρμα οι καλοσύνες.

Αν νομίζει το καθεστώς ότι θα έχει να κάνει μόνο με 15χρονους που θα τους φοβερίζει και θα τους συλλαμβάνει επειδή διένεμαν φυλλάδια ή "φώναξαν συνθήματα και προσέβαλαν τον θεσμό του προέδρου", κάνει μεγάλο λάθος.

Διότι το θέμα δεν είναι αν κάποιοι 15χρονοι --την ώρα που τους πετροβολούσαν οι αδελφοί Τουρκοκύπριοι από απέναντι-- προσέβαλαν τον θεσμό του προέδρου.

Το θέμα είναι αν ο ίδιος ο πρόεδρος τιμά τον θεσμό του προέδρου. Εδώ σε θέλω μάστορα.
Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ρηγα αντιναξε την λίον να σου περάσει
, εν έσιης τπτ αλλο στη ζωή σου?
Να δουμε τι φυτό είσαι και το παίζεις φιλόσοφος

Πρέπει νασαι πολλά μαλθακός για να καθεσαι όλη μερα πάνω σε ενα pc και να γραφεις ότι σου κατεβάσει η κεφαλή σου!!!

ατε γιε μου, τζιήλα τοοοοο!

Bobby Sands είπε...

επειδή πήγα σχεδόν σε όλες τις αντικατοχικές των τελευταίων 2 ετών, όπως και στις διάφορες συγκεντρώσεις στο οδόφραγμα, διαπίστωσα πως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι συνειδητοποιημένοι, από 18ρηδες μεχρι 60ρηδες, οι οποίοι έχουν καταλάβει πως όντως η κύπρος βρίσκεται σε παγίδα. κάποιοι δόξα τω θεώ έχουν ξυπνήσει. θα ζοριστούν πολύ αν νομίζουν πως θα κάνουν ότι θέλουν. αρκεί να ξυπνήσουν και όσοι συναγερμικοί ακολουθούν ακόμη τον αναστασιάδη και την σαπίλα του.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαστορα ρηγα,ανακατωσε λιο τα βιβλια σου τζιε δε πκι εδιαφωνησαν με την ζυριχη ανοιχτα το 60 και ταχθηκαν εναντιον του μακαριου στις πρωτες εκλογες.Χμμμ ο ολο τιμες τασσος ti υποστηριξε τοτε?? Εδω σε θελο ρηγοπουλο

Πρόσφυγας είπε...

σε τουτον τον προσφατο αχταρμα, νομιζω υπάρχει τζαι η εικονα του κυπριακου νεοφασισμου οπως εδιαμορφωθηκεν που το 74 -

αδυναμια λογικης κουβεντας..υστερικες κραυγες με στοχο την δαιμονοποιηση..υιοθετηση ατακων που οποθεν λαχει [αριστερα,δεξια..η μαλλον προσπαθεια αριστερης επενδυσης της εθνικοφροσυνης..ο γριβας που αριστεριζεν κατα τον πεταιν] φτανει να παραγεται ενα συνεχες κατσιαρισμα σαν προσπαθεια προβολης ενος αβεβαιου εγω...τζαι το αμηχανο γελιο [χο χο χι χι] της ημιμαθειας που τρεμει να μεν βρεθει μπροστα στον καθρεφτη της αγνοιας της..

Ανώνυμος είπε...

Πω πω τι βαθυστόχαστοι συνειρμοί!

Ανώνυμος είπε...

κάποτε η ιστορία θα γράψει με μαύρα γράμματα όλα αυτά που συνέβησαν στον τόπο αυτό, αλλά θα είναι πια αργά. γιατί πάντα τα ίδια μυαλά κουβαλάμε, του εμείς είμαστε και δεν θα μας πειράξει κανείς. αυτός ο τόπος είναι καταδικασμένος. ο μόνος άνθρωπος που τον τόπο αυτόν τον προχώρησε ένα βηματάκι παραπέρα είναι ο Γλαύκος Κληρίδης. όλοι οι άλλοι τον έπαιρναν απλώς χρόνια πίσω

Ανώνυμος είπε...

πότε; με το μεταπραξικόπημα ή με το σχέδιο Ανάν;

Μάλλον ένα βηματάκι προς τον γκρεμό μας έσπρωχνε. Λέγοντάς μας και σαχλά ανέκδοτα βεβαίως.

Ανώνυμος είπε...

τόσα ξέρετε τόσα λέτε: στο πραξικόπημα δεν είχε καμία εμπλοκή, το σχέδιο αναν ο τασσος το έφερε στην κύπρο, το τελικό σχέδιο έτσι, που το έκανε όπως το έκανε, αφού δεν το διαπραγματεύτηκε. ο κληρίδης και ο σημίτης πάλεψαν για να μπούμε στην Ε.Ε.

Ρήγας είπε...

Οι μέρες του Κληρίδη ξεκινούν πολύ πριν το '74, όταν ακόμα ήταν διαπραγματευτής της Ελληνικής κοινότητας.

Δεν υπάρχει πιο ΥΠΟΠΤΗ φυσιογνωμία.

Τόσο ΥΠΟΠΤΗ που μέχρι και το ΑΚΕΛ τον συμπάθησε.

Πολύ-πολύ αργότερα, όταν ως πρόεδρος είχε ήδη κάνει δεσμεύσεις στους ξένους αλλά ερχόντουσαν προεδρικές εκλογές, μας παρακαλούσε να τον ψηφίσουμε για 16 μήνες μόνο! Άκουσον, άκουσον!

Καί επειδή προσπαθούν μερικοί να φτιάξουν μιαν Οργουελιανή κοινωνία όπου το παρελθόν αλλάζει για να βολεύει το μέλλον, για την ιστορία πρέπει να πούμε ότι ο πρόεδρος που έκανε την σκέψη και τις πρώτες προσπάθειες για ένταξή της Κύπρου στην ΕΕ (τότε: ΕΟΚ) εν μέσω μάλιστα έντονων αντι-δυτικών συνθημάτων της (τότε) συμπολίτευσης του ΑΚΕΛ ("ΕΟΚ-ΝΑΤΟ-ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ"), ήταν ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ.
Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

α ε τότε αλλάζει το πράγμα, αν έκανε τη σκέψη ο σπύρος, μα καλά είσαι σοβαρός ρήγα??? είναι θέμα σκέψης η πολιτική? ή είναι θέμα αποφάσεων, στρατηγικής, και ναι κακά τα ψέμματα υποχωρήσεων. δηλαδή που ζείτε? σε άλλη γη άλλα μέρη? ΕΛΕΟΣ

Ρήγας είπε...

Μα γιατί διαβάζεις ΜΟΝΟ την ΜΙΣΗ πρόταση;

Να σε βοηθήσω:

Την σκέψη ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ.

Ναι, η πολιτική είναι

ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ

ΚΑΙ ΙΚΑΝΌΤΗΤΑ

ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ

ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ

ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ (όταν και όπου μπορείς να τις κάνεις, όχι πάντα και παντού).

Γι'αυτό και ο καλύτερος πρόεδρος που είχαμε ως τώρα με μεγάλη διαορά ήταν ο Παπαδόπουλος και τον ακολουθεί ο Κυπριανού.

Τον Μακάριο δεν τον θεωρώ μεγάλο ηγέτη αλλά πολιτικό με πολύ μέτριες ικανότητες, μηδέν όραμα, μηδέν ικανότητα πρόβλεψης (μονιμότητα συμφωνιών 1960, Τουρκοανταρσία, πραξικόπημα), μηδέν στρατηγικής (αμυντική θωράκιση μετά το 1963-64) και με απαράδεκτες (Ζυρίχη, 1960) ως προδοτικές (συμφωνίες κορυφής, 1977) υποχωρήσεις.

Όσο για τους υπόλοιπους (Βασιλείου, Κληρίδης και Χριστόφιας) είναι απλώς θλιβερά ανθρωπάκια που ούτε καν τα συγκρίνω με τους πιο πάνω.Ρήγας