Πόσο woke νεοχλεχλές παραμένεις Πιέρρο Τζανετάκο;
-
Αυτοί οι άθλιοι αριστεροί που έχουν επιστρατεύσει οι νεοφιλελεύθεροι
χλεχλέδες της Ντόρας για να αμαυρώσουν την πατριωτική συνείδηση του Αντώνη
Σαμαρά...
"Εγώ φταίω (β') και το αυτομαστίγωμα"
Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010Ο Σάββας Παύλου, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, με ένα αξιέπαινο άρθρο του, αποτυπώνει με εύστοχο τρόπο την άθλια στρατηγική του ΔΗΣΑΚΕΛ, που προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες «για πάσα νόσον και πάσαν μαλακίαν» στην εληνοκυπριακή πλευρά, ούτως ώστε να οδηγηθούμε στο δημοψήφισμα, αισθανόμενοι τύψεις και ενοχές, για την τουρκική εισβολή του 1974, για τη συνεχιζόμενη κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων μας δικαιωμάτων, για τους 1619 αγνοούμενους, για τις χιλιάδες των νεκρών αγωνιστών μας, για τις χιλιάδες των βιασμένων γυναικών μας, για τις επαίσχυντες λεηλασίες στα σπίτια μας, στις εκκλησίες μας, στους τάφους των παππούδων μας.
Παραθέτουμε ολόκληρο το άρθρο όπως αυτό δημοσιεύτηκε στο Φιλελεύθερο της Κυριακής 03/01/2010:
"Εγώ φταίω (β') και το αυτομαστίγωμα"
Αναφέραμε στο προηγούμενο σημείωμα ότι, μετά την ήττα του 1974, μπροστά στο ασήκωτο και συνεχές βάρος της κατοχής, πολλά μέλη της κυπριακής κοινωνίας αισθανόμενα ότι δεν μπορούν να ανατρέψουν τα κατοχικά δεδομένα, βλέποντας τις δυνατότητες της Κύπρου περιορισμένες, καθώς και το συμβιβασμό στον οποίο την οδηγούν, αρχίζουν να δικαιολογούν κάθε τουρκική αυθαιρεσία και εγκληματικότητα.
Το φρικιαστικό έγκλημα της Τουρκίας, που συντελέστηκε εις βάρος της Κύπρου, θέλει άλλη στάση και προοπτική, που η κοινωνία μας δεν είναι διατεθειμένη να την επιλέξει. Απαιτεί τίμημα, που δεν διανοείται να το καταβάλει. Όμως, αν πει τα πράγματα με το όνομά τους σημαίνει ότι παραδέχεται έναν εξευτελισμό με τη θέλησή της. Γι’ αυτό πρέπει να χρυσώσει το χάπι με δικαιολογίες, ευσεβοποθισμούς, ανοησίες, αυτομαστίγωμα.
Έτσι ξαναγράφεται η Ιστορία της Κύπρου με νέες προσεγγίσεις, τα θύματα πρέπει να αισθάνονται θύτες, οι αδικημένοι πρέπει να αισθάνονται ως αδικούντες, αυτοί που υπέστησαν τις συνέπειες του τουρκικού επεκτατισμού πρέπει να αισθάνονται φταίχτες.
Γι’ αυτό ξαναγράφεται η Ιστορία με βάση τη λεπτομέρεια, διαγράφεται το κυρίαρχο, δηλαδή οι λογικές του τουρκικού επεκτατισμού, του αγγλικού νεοϊμπεριαλισμού και των αμερικανικών συμφερόντων, και αναδεικνύεται η λεπτομέρεια, το ήσσονος σημασίας γεγονός, για να εξηγηθεί η πορεία της Κύπρου. Με βάση το μικρό, το μεμονωμένο και το περιθωριακό, με βάση την ανθυπολεπτομέρεια, εξηγείται το όλον, το καθολικό και το γενικό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Παλαιός συνδικαλιστής της αριστεράς, επεξηγώντας γιατί φτάσαμε ως εδώ, στην τουρκική εισβολή και κατοχή, ανέφερε και τα εξής ανεπανάληπτα:
Ένας από τους λόγους που χάσαμε την Κύπρο, είναι γιατί δεν δείξαμε τον αναγκαίο σεβασμό και την προσοχή στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας. Και παραθέτει τη δική του μαρτυρία: ότι όταν οι συνδικαλιστές της ΠΕΟ πήγαιναν σε συγκέντρωση εργαζομένων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, οι Έλληνες εργάτες της αριστεράς, μετά την ενημέρωσή τους στα ελληνικά (για το τι ζήτησε η συνδικαλιστική τους οργάνωση, τι απάντησε η εργοδοσία και ποιες σκέψεις υπάρχουν περί του πρακτέου) δεν άκουγαν με προσοχή και την πληροφόρηση στα τουρκικά, που ακολουθούσε από Τουρκοκύπριο συνδικαλιστή.
Σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης, υπάρχει η ίδια στάση και συμπεριφορά όταν υπάρχει ενημέρωση για το ίδιο θέμα, πρώτα στη γλώσσα της πλειοψηφίας και, αμέσως μετά, στη γλώσσα της μειοψηφίας. Είναι πολύ φυσιολογικό, μετά την ενημέρωση στα ελληνικά, να επικρατήσει χαλάρωση. Η πλειοψηφία έχει ενημερωθεί, αφού όλοι οι Έλληνες εργάτες και οι περισσότεροι Τούρκοι, που γνώριζαν ελληνικά, έμαθαν και κατανόησαν τα λεχθέντα. Ακόμη, οι άλλοι Τούρκοι, που δεν ήξεραν ελληνικά, πληροφορούνταν χοντρικά, για τα θέματά τους, ερωτώντας τους άλλους Τούρκους, που κατανοούσαν τη γλώσσα της πρώτης πληροφόρησης.
Από τη στιγμή που οι Έλληνες εργάτες και οι Τούρκοι που ήξεραν ελληνικά πληροφορήθηκαν για εκείνο που τους ενδιέφερε (ένα ποσοστό που υπερέβαινε το 90%), τότε θα χαλαρώσουν, θα ανάψουν τσιγάρο, θα αρχίσουν την ψιλοκουβέντα με τους διπλανούς τους. Οι άνθρωποι ήταν απλώς φυσιολογικοί, άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς, με χίλια προβλήματα και έγνοιες και σύμφωνα με τους στοιχειώδεις νόμους της κυβερνητικής και της εργονομίας δεν μπορούν να προβαίνουν σε άσκοπη σπατάλη δυνάμεων.
Αυτοί που θα περίμεναν ότι μετά την πληροφόρηση στα ελληνικά πως οι Έλληνες (και οι Τούρκοι που γνώριζαν ελληνικά) θα στέκονταν προσοχή, μέχρι να ενημερωθούν και οι άλλοι (το υπόλοιπο 8 με 10%) που γνώριζαν μόνο τουρκικά, σημαίνει ότι δεν υπήρξαν ποτέ εργάτες, ή δεν ξέρουν τι σημαίνει άνθρωπος του μόχθου και της δουλειάς, ή ακόμη αγνοούν βασικούς νόμους της εργονομίας και της κυβερνητικής. Για να μην πω ότι ακόμη και στα λουσάτα συνέδρια και συνδιασκέψεις στην Ευρώπη, τα ίδια φαινόμενα παρατηρούνται, δηλαδή χαλάρωση όταν ακολουθεί ενημέρωση σε δεύτερη γλώσσα, που γνωρίζει η μειοψηφία των συνέδρων.
Όμως,όπως είπαμε, το κόλπο πρέπει να συνεχίσει, πρέπει να ευρεθούν σημεία και λεπτομέρειες για να ρίξουμε το φταίξιμο, για πάσα νόσον και πάσαν μαλακίαν, στον Κυπριακό ελληνισμό, έτσι που αισθανόμενος ένοχος να συναινέσει στην αναξιοπρέπεια που τον οδηγούν. Σε λίγο, πολλοί θα επιρρίπτουν ευθύνες για την εξέλιξη του Κυπριακού και θα οδύρονται γιατί π.χ. κάποιος γεωργός της Πάφου, μετά το 1964, δεν κάλεσε όλους τους Τουρκοκύπριους του χωριού του στο γάμο της κόρης του, γιατί ο ταχυδρόμος πήρε τις επιστολές πρώτα στον ελληνικό τομέα κι ύστερα στα σπίτια των Τουρκοκυπρίων, κ.λπ. κ.λπ.
Γεμίσαμε από ειδικούς της λεπτομέρειας, εμπειρογνώμονες του ανούσιου και του περιττού, επιστήμονες του άσχετου, επαΐοντες του μηδαμινού. Και εξαφανίζεται κάθε αναφορά στο κυρίαρχο, που είναι ο τουρκικός επεκτατισμός, η αγγλική αποικιοκρατία και τα αμερικανικά συμφέροντα. Αυτό που ο Καρλ Μαρξ αρκετές φορές ανέφερε στα κείμενά του, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα στρέβλωσης και τσαρλατανισμού: Ότι χάνουμε το δάσος για το δέντρο.
ΕΥΑΓΟΡΑΣ – για το christofias - watch
Αναρτήθηκε από την Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο στις 8:52 π.μ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
88 Σχόλια:
Πρόκειται για μία σπουδαία ανάλυση.
Ο Σάββας Παύλου περιγράφει με μοναδικό τρόπο την τάση αυτομαστιγώματός μας.
Διάβαζα πριν λίγες μέρες ένα άρθρο της Κ. Ζάνου στο νέο site των νενέκων, το οποίο κάνει κάποιες σωστές διαπιστώσεις, αλλά αρνείται η αρθρογράφος να συμπεριλάβει στις διαπιστώσεις της, το ότι αυτή ακριβώς η κυβέρνηση, χρησιμοποιεί τα όποια εγκλήματα έγιναν από Ε/Κ εναντίον Τ/Κ, για να καλλιεργήσει ενοχές σε όλους εμάς (που οι περισσότεροι δεν τα έζησαν, αφού από το 63 πέρασαν σχεδόν 50 χρόνια), ούτως ώστε να αποδεχτούμε μια κακή λύση.
Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα να παραδεχτούμε ότι έγιναν εγκλήματα από Ελληνοκύπριους. Αυτό όμως δε δικαιολογεί την τουρκική κατοχή και ούτε και τη νομιμοποίησή της.
Παρακαλώ την Επιτροπή, να φροντίσει, παρεμβαίνοντας διακριτικά, να γίνει μια γόνιμη συζήτηση, γιατί το θέμα είναι σοβαρό.
Παρακαλώ επίσης, ακόμη και τα άτομα των δικών μας, των αντικατοχικών απόψεων, να μην πέφτουμε στο επίπεδο των διαφόρων εντεταλμένων της Επαγρύπνησης και της αμερικανικής πρεσβείας που παρεμβαίνουν με υβριστικό τρόπο για να μην αφήνουν να γίνεται συζήτηση.
Να συζητήσουμε την ουσία, γίνεται;
Υπάρχει αυτομαστίγωμα, ναι ή όχι;
Φίλε ΕΔΕΚ,
έχεις δίκαιο ότι έχει εκτροχιαστεί η συζήτηση στα post μας. Παράκλησή μας, ιδίως προς τους φίλους μας, να κρατήσουν επίπεδο και τα διάφορα προβοκατόρικα bot της Επαγρύπνησης, ας συνεχίσουν να εκτίθενται.
Προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους, οι μόνοι που εκτίθενται είναι οι ίδιοι.
Όμως δε θα μπούμε σε λογική διαγραφής σχολίων ξανά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου και θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί στις αναρτήσεις της σελίδας, αντί ως τροχονόμοι και νοσοκόμοι.
O Σάββας Παύλου είναι του κύκλου Φτωχόπουλου-Αιγαίου, πρώην της ΕΔΕΚ.
Οι απόψεις του, τείνουν προς το να αποενοχοποιήσουν την πλευρά μας, γιατί έτσι θεωρεί ότι θα αποφύγουμε να έχουμε κάποιες συνέπειες εντός της λύσης.
Δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε ότι απέναντι στους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, εμείς οι ελληνοκύπριοι δε φανήκαμε εντάξει. Να το παραδεχτούμε, γιατί πριν τη λύση και μετά τη λύση, πρέπει να επιτευχθεί και η συμφιλίωση. Άσχετα αν εκείνοι το παραδέχονται ή όχι. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Ότι η λύση δε θα είναι ιδανική, ακόμη κι αν δεν το παραδέχονται ορισμένοι όπως ο Σ. Παύλου, δεν είναι κάτι που θα το αποφύγουμε. Ούτως ή άλλως, η λύση θα είναι οδυνηρή.
Το να παραδεχτεί κάποιος ότι έγιναν εγκλήματα τσιε που τη δική μας πλευρά δεν σημαίνει ότι δικαιολογεί την εισβολή και τη κατοχή...και βεβαίως ούτε αυτομαστίγωμα είναι γιατί τα εγκλήματα εις βάρος τ/κ σίγουρα δεν έγιναν από όλους αλλά μια μερίδα ε/κ. Τωρά αν κάποιος ενοχλείτε με το να λέμε ΚΑΙ για τσίνα τα εγγλήματα, ισχύει το ' απούσιει μούγια μουγιάζεται '. Εν ξέρω ποιοι από τους υπόλοιπους και με ποιοι τρόπο "γέμισαμε ενοχές" (@10:45)... Παρ'όλα αυτά σε καμία περίπτωση τούτα τα εγγλήματα δεν μπορούν να συγκριθούν τσιε ν εξισωθούν με ένα έγγλημα όπως η εισβολή και η κατοχή.
Νομίζω γόνιμη συζήτηση θα ήταν να μας πουν τα άτομα των "αντικατοχικών απόψεων" τη μορφή λύσης που θέλουν και με ποιο τρόπο να τη πετύχουμε κ.τ.λ. τσιε πως φυσικά τούτη λύση αγκαλιάζει αποτελεσματικά τσιε τις δύο κοινότητες ...
Έγιναν πολύ πιο σοβαρά συμβάντα από αυτά που περιγράφει και προσπαθεί να δικαιολογήσει και να ειρωνευτεί ο Σάββας Παύλου. Η ανάλυση του είναι απλοϊκη και ελλειπής.
Η ουσία είναι ότι στην Κύπρο υπήρξε μια κούρσα ανάμεσα σε δυο εθνικισμούς. Οι Ελληνοκύπριοι ήθελαν Ενωση και οι Τουρκοκύπριοι διχοτόμηση. Οι Ελληνοκύπριοι ήταν πλειοψηφία αλλά ανοργάνωτοι/διχασμένοι, ενώ οι Τουρκοκύπριοι μειοψηφεία αλλά ενωμένοι/ οργανωμένοι με πιο δυνατή μητέρα πατρίδα.
Πολυ λίγοι αγάπησαν το ενιαίο κράτος του 60. Και οι μεν και οι δε, ήθελαν να επιτύχουν το σκοπό τους.
Στην πορεία είχαμε βία, πραξικόπημα, εισβολή, μετατοπίσεις πληθυσμών, κατοχή κτλ.
Σίγουρα οι ελληνοκύπριοι είχαν το μερίδιο τους σε όλα αυτά.
Στο στρατιωτικό σκέλος νικητής ήταν η Τουρκία, γιάυτό και εμείς μετρούμε τις πιο μεγάλες ζημιές..
Απ΄ότι φαίνεται πλησιάζουμε την επίτευξη του στόχου των Τουρκοκυπρίων και του Ντεκτας, δηλ. τη διχοτόμηση.
Και ορισμένοι βλάκες πείθονται από τους ίδιους ηγέτες που μας κατάστρεψαν ότι έχουμε και επιτυχίες....
Ευτυχώς οι ιστορικοί του μέλλοντος θα γράψουν. 'Η ελληνοκυπριακή πολιτική γενία του 1960, δεν κατάφερε να υπερασπίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, και μέσα από μια πορεία αμφιταλάντευσης μεταξύ Ένωσης, Ανεξάρτητου Κράτους και ΔΔΟ, παρέδωσαν το μισό νησί στους Τουρκοκύπριους/Τούρκους. Εν τω μεταξύ οι ίδιοι και οι οικογένειες τους πλούτισαν και εκμεταλεύτηκαν τα αξιώματα τους'
bot και εντεταλμένους της αμερικάνικης πρεσβείας να γυρέψετε στα μέλη τηε "επιτροπής"
ανώνυμε @12:16
θέλεις να μας πεις που πια πηγή ανακάλυψες ότι "όλοι οι τουρκοκύπριοι ενωμένοι ήθελαν διχοτόμιση" ?
Αν ένας ελληνοκύπριος σκότωσε ένα Τουρκοκύπριο το 1963 και οι Τουρκοι το χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία και σκότωσαν 10 Ελληνοκύπριους το 1974, τότε θεωρώ ότι ο Ελληνοκύπριος είναι συνένοχος για όλους τους φόνους.
Αν ένας ελληνοκύπριος ή ένας καλαμαράς έλαβε μέρος στο πραξικόπημα και η Τουρκία το χρησιμοποίησε ως δικαιολογία για είσβολή, τότε θεωρώ ότι ο Ελληνοκύπριος και ο καλαμαράς είναι συνένοχοι και για την εισβολή.
Δεν αποενοχοποιείται η Τουρκία.
Απλά κάποιοι Ελληνοκύπριοι και καλαμαράδες είναι συνένοχοι..
Αυτοί που κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους παριστάνοντας τους άγιους είναι επίσης συνένοχοι.
είμαι ο 12:16. Απαντώ στον 12:21.
Στο βιβλίο του συνταγματολόγου Δεκλερή, ο οποίος έλαβε μέρος στις διαπραγματέυσεις Κληρίδη/Ντεκτας περιγράφεται με λεπτομέρεια η δομή της Τουρκοκυπριακής Διοίκησης στο θύλακα Κιονελι, με αστυνομική σχολή, παιδαγωγική ακαδημία, στρατιωτική εκπάιδευση όλων των αρρένων ηλικίας 16-60 ετών, υπο την καθοδήγηση Τουρκων αξιωματικών, τους ονομαζόμενους Μποζγκιούρτ (Λυκους).
Η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων κλείστηκε σε Θυλακες.
Έλεγχαν το δρόμο Λευκωσίας/Κερύνειας από το 1964.
Κατέλαβαν τα υψώματα κοτζάκαγια, Αγιος Ιλαρίωνας, Ασπρη Μουττη απο το 1964, και αποτέλεσαν το προγεφύρωμα των Τουρκων εισβολέων προς τη Μεσαορία.
Υποβοήθησαν την Τουρκική εισβολή.
Οποιος Τουρκοκύπριος τολμούσε να αντισταθεί στα πιο πανω (πχ Καβάζογλου), τιμωρείτο αυστηρά.
Πριν ακόμα την συμφωνημένοι ανταλλαγή πληθυσμων, μετά την εισβολή, πολλοί Λεμεσιανοί/ Παφίτες προσπαθούσαν να φυγαδευτούν από μόνοι τους στο βόρειο υπό κατοχη έδαφος.
Εαν δεν ήθελαν διχοτόμηση και δεν ήταν οργανωμένοι, γιατί ε΄καναν τα πιο πάνε και πως τα κατάφεραν;
Εαν είχε Τουρκοκύπριους που δεν ήθελαν το διαχωρισμό τι έκαναν για να τον σταματήσουν;
Και σημερα τι θέλουν; Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις; Πρωτίστως προτιμούν ξεχωριστό κράτος. Αν εξασφαλίσουν την οικονομία τους, ούτε γυρίζουν να μας δουν (πολιτικά).
Αλλο η φιλίες, αλλο τα πολιτικά
ανώνυμε 12:36
είπες,
"Οι Ελληνοκύπριοι ήθελαν Ενωση και οι Τουρκοκύπριοι διχοτόμηση. Οι Ελληνοκύπριοι ήταν πλειοψηφία αλλά ανοργάνωτοι/διχασμένοι, ενώ οι Τουρκοκύπριοι μειοψηφεία αλλά ενωμένοι/ οργανωμένοι με πιο δυνατή μητέρα πατρίδα." @12:16
"Οποιος Τουρκοκύπριος τολμούσε να αντισταθεί στα πιο πανω (πχ Καβάζογλου), τιμωρείτο αυστηρά.
" @12:36
ευχαριστώ που αυτοανερείσαι..
κάποιες παρατηρήσεις...
1)ο καβάζογλου μέλος της Κ.Ε. του ακέλ δεν "τιμωρήθηκε αυστηρά" - ΔΟΛΟΦΟΝΙΘΗΚΕ από τη ΤΜΤ....δολοφονιθηκε γιατί ήταν και οργανωτής μεγάλης μερίδας τουρκοκυπρίων ενάντια στο ντεκτάς...
σχετικό φιλμάκι που μιλά ο ίδιος ο Καβάζογλου...http://www.youtube.com/watch?v=RmzwWeGqC30
2)οπότε και μέσα στους τ/κ υπήρξε διχασμός ίσως όχι τόσο έντονος όσο στη δική μας πλευρά
3)οι εοκαβητατζίδικοι κύκλοι και εν τέλη το πραξικόπημα ήταν επίσης οργανωμένο και υποβοηθούμενο από τη δική μας μητέρα πατρίδα
Νομίζω πρέπει να διευκρινιστούν 2 σημεία:
1) Δεν ήταν όλοι οι Τ/Κ πριν το 1974 σε θύλακες. Ακόμη και μετά την εισβολή ένα πολύ μεγάλο μέρος των Τ/Κ ήταν εδώ και κάποιοι φωστήρες εδώ τους έστειλαν στα κατεχόμενα με τις συμφωνίες ανταλλαγής πληθυσμών, εδραιώνοντας τη διχοτόμηση.
Είναι πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε τη θέση που είχε το ΑΚΕΛ για την εν λόγω συμφωνία.
Ο Γιατρός πάντως διαφώνησε σφόδρα.
2) Η ηγεσία των Τ/Κ, ιδίως μετά την πλήρη επικράτηση των ντενκτασικών, λάμβανε οδηγίες και εφάρμοζε πολιτική της Τουρκίας.
Δεν μπορεί όμως να λεχθεί το ίδιο για τη δική μας ηγεσία, η οποία πλήρωσε την επιμονή της σε ανεξαρτησία, με το πραξικόπημα.
Άρα, ακόμη κι αν θα επιμεριστούν ευθύνες, δεν είναι οι ίδιες.
Και βεβαίως, αδυνατώ ακόμη να καταλάβω, γιατί εμείς, οι Ε/Κ και Τ/Κ του σήμερα, ως άτομα με δικαιώματα, πρέπει είτε να πληρώσουμε, είτε να επωφεληθούμε ιστορικών καταστάσεων.
Γιατί πρέπει να καταργηθούν το κράτος μας και τα δικαιώματά μας;
Γιατί πρέπει να χάσουμε οριστικά τα σπίτια μας;
Νομίζω ότι μία ψύχραιμη συζήτηση για την ιστορία, μπορεί να γίνει, μόνο εάν δεν θα υπάρξει κάποιο "διά ταύτα". Όταν δε θα υπάρχει υστεροβουλία.
Εδώ να πω ότι ο Σάββας Παύλου, ήταν από τους πρώτους που μίλησαν δημόσια για εγκλήματα εναντίον Τ/Κ, όταν το ΑΚΕΛ δεν τα είχε ακόμη "ανακαλύψει".
εδέκ η.β.
το ότι έγινε ανταλλαγή πληθυσμών δεν μπορεί βεβαίως να καταλογιστεί στο τι θέση είχε το ακέλ, γιατί το ακέλ δεν είχε την εξουσία και την αρμοδιαότητα να το κάνει...
τσίνο που έκαμε το ακέλ ήταν πράγματι να επιτρέψει στη μερίδα των τουρκοκυπρίων στους οποίους είχε επιρροή να μεταναστεύσουν για πολλά συγκεκριμένους λόγους που νομίζω ο κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει νοουμένου των συνθηκών και την έχθρα μεταξύ των δύο κοινοτήτων μετά την εισβολή...επίσης ένας πολλά σημαντικός λόγος ήταν ακριβώς τούτοι οι τουρκοκύπριοι να οργανώσουν τσιε να χουν παρέμβαση τσιε προς τους υπόλοιπους τ/κ ούτως ώστε να επανενωθούμε κάτι που δεν πέτυχε σε τόσο μεγάλο βαθμό λόγο του εποικισμού και του καθεστώτος ντεκτάς... αν έμεναν μόνο εθνικιστές τ/κ στα κατεχόμενα κατά το γιατρό θα ήταν καλύτερα ? έστω και η αμυδρή ελπίδα να λύαμε το κυπριακό θα εξαφανιζόταν...άρα το ακέλ ορθός έπραξε...
επίσης πως θα καταργηθεί το κράτος μας ? με λύση ομοσπονδίας? τότε γιατί η εδέκ το δήκο το ακέλ το δησύ ο τ.παπαδόπουλος κ.τ.λ. η διαχρονική τους θέση ήταν ομοσπονδία? με αποκορύφωμα την 8ης ιούλιου που κάμνει ξεκάθαρο ότι θέλουμε ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ? ήταν όλοι τούτοι διατεθημένοι να καταργήσουμε το κράτος μας?
αν τα εγκλήματα που ανακάλυψε ο σ. Παύλου εν τούτα που αναφέρει στο άθρο του τότε εν αξίζει καν να σχολιάσω...
το ακέλ δεν χρειάστηκε να ανακαλύψει εγκλήματα μια και κάποια που τούτα τα εγγλήματα ήταν και εναντίον του .π.χ. καβάζογλου..
Προς κ.κ.Λάζαρο Μαύρο,Σάββα Παύλου,Ποντικούς και λοιπούς πατριώτες των λόγων-Γιατί δεν προσχωρείτε και επίσημα στο ΕΥΡΩΚΟ που σας εκφράζει; Έτσι το 4 τοις εκατόν θα γίνει 5.Μετά θα συμβουλευθείτε τον χρηματοδότη σας Χρυσόστομο Β και αυτός θα σας πει πώς το 5 τοις εκατόν γίνεται εξουσία. Κάτι περισσότερο ξέρει αυτός από εσάς,ως μάνα της μαφίας που είναι.
Η θεωρία που θέλει τους κακούς εθνικισμούς των 2 πλευρών να φταίνε για όλα είναι τουλάχιστον ανόητη.
α) Απενοχοποιεί τον κύριο ένοχο, τη γενοκτόνο Τουρκία.
β) Εξισώνει το καθόλα ΔΙΚΑΙΟ και ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ αίτημα της Ενώσεως με την απαράδεκτη αξίωση της μειονότητας για διχοτόμηση.
Είχαμε και έχουμε κάθε δικαίωμα να ζητήσουμε Ένωση μέσω του δικαιώματος της Αυτοδιάθεσης.
γ) Εξισώνει εγκλήματα μεμονωμένων ομάδων Ελλήνων με το κολοσσιαίο και οργανωμένο έγκλημα της Τουρκίας.
δ) Παραγνωρίζει το γεγονός ότι η Τ/Κ μειονότητα αποποιήθηκε των υπερπρονομίων που είχε κερδίσει από το Σύνταγμα, το 1963.
ε) Προάγει το αυτομαστίγωμα και τον επαναπροσεγγιστικό σαδομαζοχιστικό αυνανισμό των Ελλήνων της Κύπρου.
Φίλε Ανώνυμε 1:19 (να σε παρακαλέσω βρες ένα nick π.χ. Ακελικός ή ΕΔΟΝόπουλο ή ότι θέλεις) για σκοπούς καλύτερης αναφοράς:
1) Η δικαιολογία που προβάλλεις για τη συναίνεση του ΑΚΕΛ στο θέμα της ανταλλαγής πληθυσμών, δε δικαιώνεται ούτε από τη λογική, ούτε από την ιστορική εξέλιξη.
Ήταν λάθος να στείλουμε 40,000 Τ/Κ στα κατεχόμενα, γιατί έτσι εδραιώθηκε η διχοτόμηση και στάληκαν στην αγκαλιά της Άγκυρας δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας.
Ξέρεις πόσοι έκλαιγαν και δεν ήθελαν να φύγουν;
Κρίμα που κατά τα άλλα, ισχυρίζεστε ότι θέλετε τη συμβίωση.
Είναι συμβίωση αυτό;
2) Φυσικά ούτε και με τη ΔΔΟ των "συνιστώντων states" και με το νέο μόρφωμα (όπως το 2004 που ΝΑΙ διέλευε το κράτος μας και το μετέτρεπε μαζί με το ψευδοκράτος σε συνιστώντα κράτη ενός υβριδίου), θα ζήσουμε μαζί με τους Τ/Κ αλλά πλάι πλάι. Ο καθένας στην πάνταν του και στην μερκάν του.
Ε, εμείς της ΕΔΕΚ δεν το θέλουμε αυτό. Είτε ομοσπονδία, είτε ενιαίο κράτος θα είναι η λύση, το γεωγραφικό φυλετικό διαχωρισμό δεν τον δεχόμαστε. Αυτό το ξεκαθάρισε και ο Γιατρός και ο Γ.Ομήρου.
Για τα εγκλήματα του 63 και 74 και εμείς και ο Σ. Παύλου μιλήσαμε πριν καν το ΑΚΕΛ ανοίξει το στόμα του. Μάλιστα για το μεγάλο πολιτικό έγκλημα της ανταλλαγής πληθυσμών, σχίζαμε τα ιμάτιά μας. Σε αντίθεση με εσάς που δεν είχατε πρόβλημα.
Δε δεχόμαστε λοιπόν μαθήματα συνύπαρξης, από αυτούς που προωθούν το διαχωρισμό.
Σάββας Παύλου
ΜΕΓΙΣΤΟΣ
Κάποιοι όταν πιάνουν στο στόμα τους
τον Σάββα Παύλου, πρέπει από πριν
να πλένουν το στόμα τους με dettol
Ο (πω πω τι χιούμορ και σοβαρότητα) ΑΡΧΙΔ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 1:30, αν θέλει, να μας πει τη γνώμη του για τις απόψεις του Σάββα Παύλου αντί να κάνει εξυπνάδες.
Έχει άποψη ή μήπως πρέπει να συνεννοηθεί με τους ανωτέρους του;
πλαστήρα,
"Η θεωρία που θέλει τους κακούς εθνικισμούς των 2 πλευρών να φταίνε για όλα είναι τουλάχιστον ανόητη."
αν εθνικισμός τελικά οδήγησε, έδωσε αφορμή και έδωσε ψευτοεπιχειρήματα στο τουρκία για να προβεί στο έγγλημα της εισβολής είναι ή δεν είναι συνένοχοι οι φορείς του?
πράγματι η τουρκία είχε που πολύ νωρίς βλέψεις και σχέδια για διχοτόμιση, εν ανόητο να αναγνωρίσουμε ότι εν μέρη τα υλοποίησε μέσω του εθνικισμού τσιε στις 2 κοινότητες?
δεν ήταν ο εθνικιμός η κινητήρια δύναμη της ΕΟΚΑ Β και τελικά των πραξικοποιματιών που κατάφεραν στο τέλος να μας ξεπουλήσουν?
ποιος τσιε με ποιο τρόπο εξίσωσε ποτέ την εισβολή τσιε τη κατοχή με το εγγλήματα αυτά καθ΄αυτά του εθνικισμού?
αν υπήρξε ο εθνικισμός τσιε είχε τούτες τις συνέπειες πρέπει ή δεν πρέπει να τον αποκαλύψουμε τσιε να μιλήσουμε για το ολέθριο ρόλο που έπαιξε στους νέες γενιές? πρέπει η δεν πρεπει να γραφτεί στην ιστορία?
αν υπήρξε τσιε υπάρχει εν πρέπει να δλωσουμε τσιε σημμασία στην επαναπροσέγγιση? η λύση δεν είναι μόνο 2 υπογραφές τσιε δημοψήφισμα...είναι τσιε η επόμενη μέρα που θα εφαρμόσουμε τη λύση..ακόμα τσιε μια λύση μπορεί να συμφωνείτε πως θα γίνει αν υπάρχει εθνικισμός?
το ζήτημα της ένωσης ήταν κάτι που τέλειωσε το 60 με την ανακύρηξη ανεξάρτητου κράτους, κατι την ανγνώριση των τ/κ σαν κοινότητα και όχι μειονότητα...κάποιοι δεν χώνεψαν και δεν αγάπησαν ποτέ τούτη την ανεξαρτησίαν τσιε μας οδήγησαν στο πραξικόπημα...για τσίνους ήταν προτιμότερο παρά μια ανεκάρτητη κύπρος , η διπλή ένωση, μισή τούρκικη και μισή ελληνική... τσίνους πρέπει να τους γράψει η ιστορία?
φιλε εδεκ η.β.
η πρακτική τούτου του μπλοκ είναι να κολλά ταπέλες τσιε επίθετα σε όποιο δεν συμφωνεί μαζί τους...οπότε αποφεύγω να χρησιμοποιώ nick….
Νομίζω είπα κάποια συγκεκριμένα πράματα τσιε απόφυγες να απαντήσεις….
1) ανταλλαγή πληθυσμών…ξαναλέω δεν ήταν το ακελ που αποφάσισε την ανταλλαγή πληθυσμών … περιμένω να μου πεις εσύ ποιος είχε την αρμοδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο…
2) δεν στέκει στη λογική οι τουρκοκύπριοι μετά που την εισβολή τσιε το κλίμα εχθρότητας να θέλαν να φύουν που ένα κλίμα μίσους τσιε εχθρότητας ( που κατά τα’ άλλα φυσιολογικά υπήρχε εφόσον προηγήθηκε ΕΙΣΒΟΛΗ…όχι απλά κάποιες φασαρίες)…δεν στέκει στη λογική να συναινέσει το ακελ να υπάρξουν πυρήνες στα κατεχόμενα για να οργανώσουν μια μεγάλη μερίδα τουρκοκυπρίων που θέλουν επανένωση? Ναι είπα τσιε πριν οι έποικοι ο ντεκτάς και η τουρκία κατέστειλαν τούτους τους πυρήνες σε μεγάλο βαθμό αλλά όχι πλήρως… θέλεις να μου πεις εσύ πως θα ήταν η ιστορική εξέλιξη αν στα κατεχόμενα είχαμε μόνο εθνικιστές τουρκοκύπριους? Δεν θα ήταν τούτη η περίπτωση εδραίωσης της διχοτόμισης?
Η διχοτόμηση θα πούμε εδραιώθηκε όταν θα αναγνωριστεί το ψευδοκράτος…τωρά γίνονται συνομιλίες…αν θεωρείτε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ μια λύση τότε δεν υπάρχει λόγος να μιλάτε…εκτός αν θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξει μια λύση τσιε εσείς θα την αποτρέψετε…
Εγώ δεν σε ρώτησα για το σχέδιο ανάν τσίνο απορρίφθηκε τσιε που το ακέλ ( τσιε με μου πεις ότι μόνο εσείς είπατε οι γιατί ένα σε παραπέμψω στις προεδρικές που ο τάσος εν πέρασε ούτε στο καν 2ο γύρο) …νομίζω ήμουν πολλά συγκεκριμένος…. Θεωρείς ότι μια λύση ομοσπονδίας καταργεί το κράτος? Η ΔΔΟ που προνοείτε και στην 8η ιουλίου εν διχοτομική? Εσείς στην εδέκ αν θέλετε να λέγεστε σοβαρό κόμμα εν νομίζεις ότι πρέπει να ξεκαθαρίσετε αν θέλετε ενιαίο κράτος η ομοσπονδία?? Εν αρκετά διαφορετικά πράματα τσιε εν αρκετά σοβαρό ζήτημα το κυπριακό για να μεν το έχετε ξεκάθαρο ούτε καν μέσα στα μέλη σας…πάντως η επίσημη εδέκ μιλά για ομοσπονδία όπως όλα τα κόμματα πλην του ελαμ….τούτοι ούλοι θέλουν φυλετικούς διαχωρισμούς ?
Στις united “states” of America το “state” πάει να πει πολιτεία ή κρατίδια?
Αλλά θα με ενδιέφερε να ακούσω τσιε πως φαντάζεσαι μια λύση ενιαίου κράτους? Π.χ. θα έχει πρόεδρο αντιπρόεδρο με βέτο? Πως θα συμμετέχουν αποτελεσματικά και οι δύο κοινότητες στην εξουσία ( έτσι προνοεί ο ΟΗΕ για μια κονότητα)…κ.τ..λ….
Νομίζω ότι το ακέλ δεν έχει ανάγκη κανένα που σας για να πείσει για τον επαναπροσεγγιστικό του αγώνα τσιε για το αν έχει πρόβλημα με τους τουρκοκύπριους ή όχι….αλλά μια τσιε είπες για συνύπαρξη θέλεις να μας πεις τη θέση της εδέκ για την εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας πέρσι για καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συνύπαρξης?
Τσιε σου ξαναλέω …κάποια που τα εγκλήματα που ανακαλύψετε εσείς τσιε ο σ πάυλου ήταν εναντίον του ίδιου του ακελ….τσιε σίγουρα δεν ήταν η φασαρία την ώρα που μιλούσε κάποιος στα τούρκικα…
Δεν δίνουμε μαθήματα συζητούμε..
Ένας άλλος μύθος είναι ότι η Τουρκία θέλει διχοτόμηση. Γιατί να αρκεστεί στη μισή Κύπρο όταν με μια λύση στυλ Ανάν μπορεί να την έχει ολόκληρη;
Τσιε τα Κατεχόμενα δικά τους, τσιε συγκυριαρχία στις ελεύθερες περιοχές.
Φίλε Ανώνυμε χωρίς nick,
Ο Ντενκτάς και η Τουρκία επιδίωκαν την ανταλλαγή πληθυσμών, ουσιαστικά δηλαδή τη μετάβαση όλων των Τ/Κ στο βορρά, για να γίνει πράξη το taksim.
Αυτό πέτυχαν οι συμφωνίες ανταλλαγής πληθυσμών.
Το αν στα κατεχόμενα θα ήταν μόνο οι εθνικιστές Τ/Κ, αντί όλοι οι Τ/Κ, δεν είναι σοβαρό επιχείρημα.
Έπρεπε με τη λογική σου να στείλουμε όσους Τ/Κ συμβίωναν μαζί μας στην αγκαλιά της Τουρκίας και του Αττίλα; Για να νομιμοποιούμε τον Ντενκτάς να μιλά υπέρ όλων των Τ/Κ;
Ας σοβαρευτούμε νομίζω.
Η ανταλλαγή πληθυσμών ήταν η προτελευταία πράξη εδραίωσης του taksim.
Η τελευταία θα είναι η Διζωνική.
Όσον αφορά την ομοσπονδία που δεχόταν ο Τάσσος και που δέχεται η ΕΔΕΚ, εμείς δεν την ερμηνεύουμε όπως εσείς. Εμείς απορρίψαμε τη βάση του Σχεδίου Ανάν, με το οποίο καταλυόταν η Κ.Δ. . Εσείς όχι. Είπατε αρχικά ναι και μετά διστακτικά όχι, ζητώντας ελάχιστες αλλαγές που δε θα έθιγαν τη φιλοσοφία του Σχεδίου.
Εμείς δεν κολλούμε τόσο σε ενιαίο κράτος ή σε ομοσπονδία. Κολλούμε στο να υπάρχει πραγματική δημοκρατία στο κυπριακό κράτος, να υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα. Να εκλέγουμε εμείς τους αντιπροσώπους μας και να μην είναι εγκάθετοι της τουρκίας και ξένων συμφερόντων. Να ζει ο καθένας στον τόπο του. Να φύγει ο Αττίλας και οι έποικοι.
Εμείς θέλουμε συμβίωση και όχι πλάι πλάι όπως εσείς. Εσείς δέχεστε το πλάι πλάι. Να είναι οι Τ/Κ στο βορρά και εμείς στο νότο.
Εμείς αυτό το απορρίπτουμε.
φιλε εδεκ η.β.
δεν μου απάντησε στα εξής…
ποιος ήταν που τη πλευρά μας ο αρμόδιος για το αν θα γίνει ανταλλαγή πληθυσμών η όχι?
Θα ήταν ή δεν θα ήταν εδραίωση της διχοτόμησης ένα αμιγώς εθνικιστικό ψευδοκράτος? Με ποιο θα κάναμε συνομιλίες, μόνο με ντεκτασικούς? Εκτός που το κόμμα του ντεκτάς νομίζω υπήρξαν και υπάρχουν κατά καιρούς και άλλα κόμματα με θέσεις 180 μοίρες αντίθετες με εκείνες του ντεκτάς και της τουρκίας.. π.χ. AKP… θα υπήρχαν τούτοι σε άλλη περίπτωση?
«Η τελευταία θα είναι η Διζωνική.» εν μου απάντησες γιατί η εδέκ θεωρεί μεγάλη επιτυχία την 8η Ιουλίου που κάμνει ξεκάθαρη αναφορά για διζωνική… εν απάντησες γιατί η θέση της εδεκ είναι ομοσπονδία και ΟΧΙ ομοσπονδία η ενιαίο κράτος… η σοβαρότητα φαίνετε που το να ξέρεις τι μορφή λύσης του κυπριακού θες…
η βάση λύσης του ανάν ήταν πράγματι ΔΔΟ…κακής και μη λειτουργικής ΔΔΟ αλλά και τα σοβαρά ζητήματα π.χ. έποικοι πρόσφυγες, εγγυήσεις δεν λύονταν σε ικανοποιητικό βαθμό γι’ αυτό την απορρίψαμε όχι γιατί ήταν ΔΔΟ…
επειδή μίλησες για «ελάχιστες αλλαγές»….θέλεις να μου πεις ποιες ήταν τούτες…τσιε κυρίως θέλω να μου πεις στην κωδικοποίηση του εθνικού συμβουλίου το 2004 μετά το δημοψήφισμα τι αλλαγές ζητήσαμε σαν κράτος που τον ΟΗΕ και ποιες δεν ζητήσαμε?…στο εθνικό συμβούλιο τότε συμμετείχε η εδέκ και φυσικά προέδρευε ο αείμνηστος Τ.Παπαδόπουλος….
επίσης δεν μου είπες για τα states των ΗΠΑ αν αναφέρονται σε πολιτείες ή κρατίδια…?
ακόμα πρέπει να πείς τσιε πως φαντάζεσαι το ενιαίο κράτος που λες?
Η πραγματική δημοκρατία τα ανθρώπινα δικαιώματα, το να εκλέγουμε, το να ζούμε στο τόπο μας το να φει ο αττάλας και οι έποικοι εν πράματα που όλοι θέλουμε και δεν έχεις ούτε εσύ ούτε κανένας το δικαίωμα να το μονοπωλείς.
Για τη συμβίωση σου είπα η επαναπροσεγγιση είναι συστατικό του αντικατοχικού μας αγώνα σε σημείο που κατηγορηθήκαμε ακόμα τσιε «τουρκόσποροι» μέσα σε τούτο το μπλοκ … δεν μου απάντησες για τη θέση της εδέκ πέρσι στην εγκύκλιο…
α τσιε κάτι που ξέχασα... αφού διαχρονικά λιο πολυ λες πως η στάση του ακέλ ήταν τόσο λάθος...γιατί η εδέκ μπήκε και είναι ακόμα τσιε δεν φαίνετε να αποχωρεί σύντομα που τη κυβέρνηση του χριστόφια
Η θέση μας για την εγκύκλιο ήταν εναντίον, όπως εκφράστηκε από το Γ. Βαρνάβα, γιατί είναι διαχρονική θέση μας ότι το Κυπριακό δεν είναι δικοινοτικό ζήτημα και ότι σαν προτεραιότητα πρέπει να είναι η απελευθέρωση (χωρίς βεβαίως να μη συμπεριλαμβάνεται η γενικότερη εκπαίδευση για συμβίωση σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία με Τ/Κ, Αρμένιους, Μαρωνίτες, Πακιστανούς κ.α.).
Εμείς τη συμβίωση την υποστηρίζουμε στην πράξη και όχι στα λόγια. Γι' αυτό και ήμασταν και αντίθετοι με το "Ούλοι οι Τούρτζιοι ποτζεί" που Κληρίδης-ΑΚΕΛ προώθησαν το 1975 στην ανταλλαγή πληθυσμών.
Σε σχέση με την κωδικοποίηση είναι φανερό, ότι ο Τ. Παπαδόπουλος έκανε ελιγμούς για απεγκλωβισμό μας από το Σχέδιο Ανάν. Πανηγυρίσαμε την 8η Ιουλίου, γιατί ήταν ένα βήμα απεγκλωβισμού. Θα σου θυμίσω την υπονόμευση που δεχόταν ο Τάσσος εκ των έσω από εσάς και το ΔΗΣΥ που θέλατε επαναφορά του Σχεδίου (το οποίο εσείς, επαναλαμβάνω το απορρίψατε για κάποιες λεπτομέρειες και όχι για τη διαχωριστική φιλοσοφία του).
Έχω εξηγήσει με σαφήνεια το πως οραματίζομαι το κυπριακό κράτος.
Εμείς δεν κολλούμε τόσο σε ενιαίο κράτος ή σε ομοσπονδία. Κολλούμε στο να υπάρχει πραγματική δημοκρατία στο κυπριακό κράτος, να υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα. Να εκλέγουμε εμείς τους αντιπροσώπους μας και να μην είναι εγκάθετοι της τουρκίας και ξένων συμφερόντων. Να ζει ο καθένας στον τόπο του. Να φύγει ο Αττίλας και οι έποικοι.
Εμείς θέλουμε συμβίωση και όχι πλάι πλάι όπως εσείς. Εσείς δέχεστε το πλάι πλάι. Να είναι οι Τ/Κ στο βορρά και εμείς στο νότο.
Δυστυχώς, δε θέλουμε φίλε μου όλοι τα ίδια πράγματα. Εσείς αποδείξατε ότι δε θέλετε αποχώρηση όλων των εποίκων. Εσείς είπατε ΝΑΙ σε ένα Σχέδιο που δε θα επέστρεφαν όλοι οι πρόσφυγες, αλλά ούτε καν οι μισοί και όταν μετά είπατε όχι δε ζητούσατε αλλαγή ως προς το συγκεκριμένο σημείο.
Για τη συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών, ήταν κάτι που πρωτοστάτησε ο Κληρίδης, με την ανοχή δυστυχώς του Μακαρίου. Μάντεψε όμως με ποιου την κάλυψη!
Ναι σωστά το μάντεψες. Του ΑΚΕΛ.
Η λογική σου, του να στείλουμε όλους τους Τ/Κ στον Ντενκτάς και τον Αττίλα, λυπούμαι να πω ότι δε σε τιμά, όσα προσχήματα κι αν ψάξεις να βρεις. Σ' όλα κι αν διαφωνούμε, γιατί σε αυτό επιμένεις να λες τόσο ανυπόστατα λογικά και ιστορικά επιχειρήματα; Είναι δυνατόν να συμφωνείτε ότι έπρεπε όλοι οι Τ/Κ να υπαχθούν στον Ντενκτάς και στην Άγκυρα; Να υποστούν τα πάνδεινα από τον Αττίλα, να δολοφονούνται και να απειλούνται καθημερινά, να γίνονται θύματα πλύσης εγκεφάλου της Άγκυρας; Ρε φίλε είσαι σοβαρός;
Για τον ίδιο λόγο που δεν έφευγε το ΑΚΕΛ από την κυβέρνηση Τάσσου. Φοβάται να το κάνει.
Θες κάτι άλλο να διευκρινίσουμε;
Ουδέποτε η Επιτροπή αποκάλεσε Τουρκόσπορους τους ακελικούς σαν τον πιο πάνω.
Τουρκόσποροι είναι αυτοί που είναι τουρκικής σποράς, δηλαδή τουρκικής πατρότητας.
Αυτό που είπαμε είναι ότι κάποιοι, αντί να παρουσιάζονται ως Ελληνοκύπριοι και να εκφράζουν τουρκικές θέσεις μετ' επιτάσεως και αμετανόητα και να δικαιολογούν τον Αττίλα και την κατοχή, θα ήταν πιο έντιμο, αν έπρατταν όπως ο Ε/Κ Νικόλας που έγινε Νιχάτ και δηλώνει Τ/Κ.
Επανέρχομαι να απαντήσω στον 12:52 ότι δεν αυτοαναιρούμαι, επειδή αναφέρθηκα στον καβάζογλου. Υπήρχαν και άλλοι Τουρκοκύπριοι που ήταν δημοκράτες. Αλλά στην πλειοψηφεία ήταν πολύ πιο συμπαγείς και οργανωμένοι από τους Ελληνοκύπριους στους στόχους τους.
Υποφέρεις από κάτι που στα αγγλικά ονομάζεται sample bias όπου παίρνεις 50 περοπτώσεις στις 100,000 (πχ Καβάζογλου) και βγάζεις συμπεράσματα για τα σύνολο. Η ουσία είναι ότι η απόλυτη τους πλειοψηφεία ήθελε διχοτόμηση/διαχωρισμό τουλάχιστον από το 1956 και μετά.
Ηθελαν ξεχωριστούς δήμους, απεχώρισαν από τις κονές συνδικαλιστικές οργανώσεις και ίδρυσαν δικές τους απο το 1950. Ξεχωριστοί αθλητικοί σύλλογοι. Οι δυο πιο μεγάλοι στη Λεμεσό ονομάζονταν Limasol Turk Ocagi kai Limasol Turk Dogan, δηλαδη Τουρκική Εστία Λεμεσου και τουρκικό γεράκι Λεμεσου απο το 1950 και πιο πριν.
Από το 2004 που άνοιξαν τα οδοφράγματα πόσοι ήρθαν να ενσωματωθούν στη δημοκρατία; Υπάρχουν και Τουρκοκύπριοι με τεράστιες περιουσίες εδώ, px o Ramadan απο τη Λεμεσο. Γιατί δεν επιστρέφουν;
Ο Καβαζογλου, ο Ιχτσαν Αλι και ορισμενοι αλλοι είναι σταγόνα στον ωκεανό. Η κοινότητα τους έχει σαν πρώτη επιλογή τον διαχωρισμό/διχοτόμηση.
http://www.moa.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/FAD964AC447341EAC2256D6D0039478A/$file/Galo%20Plaza%20Report%20(Sum).pdf
Διαβάστε από πηγη της δημοκρατιας την εκθεση του Galo Plaza, διαμεσολαβητη του ΟΗΕ στην Κυπρο το 1965, όπου οι Τουρκοκυπριακές θέσεις ήταν διαχωρισμός, μετακινήσεις πληθυσμών, 38% εκταση για τους ΤΚυπριους κατω από συστημα ομοσπονδίας, με εγγυήσεις κτλ.
Οι Ελληνοκυπριακες θέσεις ήταν ενά ενιαιο κράτος, ισος ψηφος για όλους, και η αιτηση για δημοψηφισμα για Ενωση με την Ελλαδα. Το ενιαιο κρατος και η πλειοψηφιακή εξοθσία ηταν μη διαπραγματευσιμες.
Αυτά το 1965.
2 σημεία- 1. οι διαχωριστικές τάσεις των Τκυπριων. 2. Η απόκλιση των σημερινών Εκυπριακών θέσεων από τότε και πόσο σταθεροί έχουν παραμείνει οι Τουρκοκύπριοι.
Το ερώτημα είναι- μήπως μας έκαμαν το τσάϊ μας; Οι πολιτικοί μας μήπως πρέπει να τους στείλουμε στο εκτελεστικό απόσπασμα; Και μήπως πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί όταν προσπαθούν να εξιτάρουν τον πατριωτισμό μας με λαϊκισμούς, οταν οι ίδιοι τα έκαναν θάλασσα;
εδέκ Η.Β.
Τη λύση αν έρθει θα την ζήσει η νέα γενιά…γι’ αυτό και η εγκύκλιο θεωρήθηκε ένα σωστό βήμα….που τη στιγμή που την απορρίψατε τουλάχιστο δεν μπορείτε να λέτε ότι εμείς ήμαστε ενάντια στη συμβίωση…η εγκύκλιος δεν έλεγε ειρηνική συμβίωση και ξεχάνουμε όλα τα άλλα, μιλούσε για καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης και πανανθρώπινης ειρήνης. Τελεία….. σταμάτησαμε ποτέ να λέμε ότι το κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχήε? ΟΧΙ….έχει όμως πτυχή δικαοινοτικού προβλήματος …πολύ φυσιολογικά ΝΑΙ…
Η εγκύκλιος ήταν μια που τις σημαντικές πράξεις που δεν είχατε το θάρρος να κάμετε.
Η ανταλλαγή πληθυσμών πράγματι την επέτρεψε ο Μακάριος...ελπίζω να ξέρεις τσιε γιατί… επίσης η επιχειρηματολογία ότι, ΟΤΙ δέχτηκε ο Μακάριος και ΟΤΙ ιστορικά λάθη μπορεί να έπραξε κατά κάποιους, ευθύνονται πάλι το ακέλ είναι τουλάχιστο γελοία…σε λίο ένα μας πείτε ότι δεν είναι ο μακάριος που κυβερνούσε ήταν το ακέλ και ο κληρίδης…δεν ήταν «ανοχή» του μακαρίου ήταν συμφωνία και απόφαση του μακαρίου…
Σου απάντησα ότι και για διάφορους λόγους π.χ. εχθρά πολλοί τουρκοκύπριοι επέλεξαν να φύγουν. Είναι ανυπόστατο τούτο? Το ότι δημιουργήθηκαν κόμματα τσιε μέσα στους τ/κ με σωστές θέσεις που θέλουν επανένωση ούτως ώστε να μην ακούεται μόνο η προπαγάνδα του ντεκτάς είναι ανυπόστατο? δεν μου είπες ακόμα πως νομίζεις θα ήταν η ιστορική εξέλιξη με ένα αμιγώς εθνικιστικό ψευδοκράτος….
για την κωδικοποίηση του εθνικού συμβουλίου είπες «είναι φανερό, ότι ο Τ. Παπαδόπουλος έκανε ελιγμούς για απεγκλωβισμό μας από το Σχέδιο Ανάν» πρόσεχε λίο τι λες μέσα σε τούτο το μπλοκ…λέξεις όπως «ελιγμος άρα ευέλικτος τσίνος που τους κάμνει» μπορεί να τους κάμει να σου κολλήσουν κανένα επίθετο…στην ουσία όμως του θέματος, μήπως τούτοι οι ελιγμοί αφορούν όλα τα κόμματα (ήταν και σύνοψη των λόγων που απορρίφθηκε το σχέδιο), δεσμεύουν οι ελιγμοί διπλωματικά τη πλευρά μας τσιε εγίναν σε ρεαλιστική βάση? Ποιοι ήταν τούτοι οι ελιγμοί που συμφώνησε που τους εδέκτικε τσιε η εδεκ? διάς μου το δικαίωμα να πω τσιε εγώ ότι ο χριστόφιας κάνει του ΙΔΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ελιγμούς για να λύσει το κυπριακό…. Ευχαριστώ
δεν πανηγυρίσατε την 8η ιουλίου απλά γιατί ήταν βήμα απεγκλωβισμού….είπατε πως θέτει τσιε τη σωστή βάση για λύση του κυπριακού…επανελημμένα..
λυπούμε δεν έχεις εξηγήσει με σαφήνεια ούτε εσύ ούτε τσιε κανένας πως οραματίζετε κάποιο ενιαίο κράτος που να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες…
για την ΔΔΟ αφού κάμνεις copy paste να κάμω τσιε γω
«εν μου απάντησες γιατί η εδέκ θεωρεί μεγάλη επιτυχία την 8η Ιουλίου που κάμνει ξεκάθαρη αναφορά για διζωνική… εν απάντησες γιατί η θέση της εδεκ είναι ομοσπονδία και ΟΧΙ ομοσπονδία η ενιαίο κράτος… η σοβαρότητα φαίνετε που το να ξέρεις τι μορφή λύσης του κυπριακού θες…»έναι?
Ναι δεν θέλουμε όλοι τα ίδια πράματα, αλλά σου ξαναλέω, δημοκρατία, άρση της κατοχής του εποικισμού κ.τ.λ. τη θέλουμε όλοι…για την άρση του εποικισμού κατά τη κωδικοποίηση και τους ελιγμούς του τάσου το 2004 που συμφώνησαν όλα τα κόμματα τότε, θεώρησαν ότι την παραμονή κάποιον εποίκων (48 000 συν κάτι ψηλά περίπου) δεν μπορούσαμε να την αποφύγουμε γι’ αυτό και δεν ζήτησαν αλλαγή πάνω σε τούτο.
Στο ανάν είπαμε ΟΧΙ, μην λες ψέματα…την απάντηση σε τουτα τα ψέματα ξαναλέω έδωσε την ο ΛΑΟΣ στις προηγούμενες εκλογές…
Δεν μου απάντησες για τα states
Το ακέλ δεν έφυε που τη κυβέρνηση τάσου γιατί δεν διαφωνούσε σε τόσο σημαντικά ζητήματα όπως το κυπριακό μέχρι που διαφάνηκε ότι ο τ.παπαδόπουλος δεν είχε πραγματική θέληση κατ’ εμάς να ξαναξεκινούσαν σύντομα οι συνομιλίες πράγμα που χειροτερεύει πολλα ζητήματα π.χ. εποικισμό…επιπρόσθετα στηρίξαμε το τ. παπαδ. Ακριβώς γιατί τον πυροβολούσαν από παντού (ξένοι, δησυ κ.τ.λ.) σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο μετά το δημοψήφισμα….τσιε σε καμία περίπτωση δεν έκαμνε το ακέλ αντιπολίτευση σαν ήταν συγκηβέρνηση π.χ. διαφωνίας από το α μέχρι το ω για το κυπριακό, καταψήφιση και σταύρωμα κονδυλίων του προυπολογισμού και άλλα πολλά που η εδέκ τα κάμνει τωρα…
Γιαυτό σε ρωτώ …γιατί αφού διαχρονικά λες αλλά και σε όλα ππάνω στο κυπριακό διαφωνεί η εδεκ εξέλεξε συμμετέχει και θα συμμετέχει στη κυβέρνηση χριστόφια ?
Περιμένω συγκεκριμένες απαντήσεις και όχι εύηχα συνθήματα…
Άιντε έχουμε τσιε δουλείες τα λέμε..
@ ΕΔΕΚ Η.Β.
Φίλε μου,
Μου κάνει εντύπωση που κάποτε μιλάς με τόση σιγουριά.
Είσαι τόσο σίγουρος ότι την ανταλλαγή πληθυσμών την έκανε από μόνος του ο Κληρίδης, είσαι τόσο σίγουρος ότι ήταν με την ανοχή του ΑΚΕΛ όσο σίγουρος είσαι ότι ο Λυσσαρίδης ήταν εναντίον.
Δυστυχώς φίλε μου τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η ανταλλαγή έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Μακαρίου και τη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΛΩΝ.
ΟΥΤΕ Ο ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ. Και πολύ περισσότερο ΔΕΝ διαφώνησε σφόρδρα, όπως λες.
Συμφωνώ ότι η συζήτηση για την ιστορία πρέπει να γίνεται ψύχραιμα. Αλλά και χωρίς δογματισμούς και διαστρεβλώσεις.
1) Με τη στάση που τηρεί ο Ταλάτ στις συνομιλίες, αποδυκνείεται ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στα λεγόμενα τ/κ κόμματα και στους τ/κ πολιτικούς. Φωνές όπως ο Σ. Λεβέντ, είναι δυστυχώς μοναχικές.
Είναι αυτό γιατί είναι όλοι οι Τ/Κ φασίστες; Όχι βέβαια!
Είναι γιατί τα κατεχόμενα τα ελέγχει η Άγκυρα.
Αν το να σταλούν δεκάδες χιλιάδες Τ/Κ στην αγκαλιά της Τουρκίας είναι για σένα επίτευγμα, λυπούμαι, αλλά πραγματικά χωλαίνει η πολιτική σας ανάλυση εκεί στην Ε. Παπαϊωάννου.
Το αποτέλεσμα έδειξε πόσο λάθος ήταν η στάση σας. Κρίμα που δεν ασκείτε αυτοκριτική.
2) Η ΕΔΕΚ τάχθηκε ενάντια στην εν λόγω Εγκύκλιο που ήταν προβοκατόρικη και παρουσίαζε στους μαθητές ότι το Κυπριακό είναι δικοινοτικό
3) Σίγουρα, φραστικά μπορεί να λέτε ότι το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής, αλλά δεν το αντιμετωπίζετε έτσι. Γι' αυτό και δικοινοτικοποιείτε το Κυπριακό, λέτε "λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους" ως να μην έχουμε κατοχή, λέτε το ανδρείκελο του Αττίλα, το φασίστα Ταλάτ "σύντροφο" (από που ως που αυτός ο μουτζαχίντ σύντροφος; δεν ντρέπεστε λίγο;) και κάνετε υποχωρήσεις για να "βοηθήσουμε το σύντροφο Ταλάτ". Για να μην πούμε για τώρα που μετατράπηκε ο Δ. Χριστόφιας σε εκλογικό επιτελάρχη του Ταλάτ.
3) Για το θέμα ομοσπονδίας ή ενιαίου κράτους σου είπα: δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, αποχώρηση Αττίλα και εποίκων. Ήδη ο Χριστόφιας στις διαπραγματεύσεις δέχεται 50,000 έποικους, φυλετική αντιπροσώπευση με εκ περιτροπής προεδρίας και σταθμισμένη ψήφο και άλλα πολλά. Φίλε δε θέλουμε τα ίδια πράγματα.
4) Άλλωστε το αποδείξατε ότι επιδιώκετε διαφορετικά πράγματα, λέγοντας ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν και μετά ένα ΟΧΙ υπό καθεστώς πανικού από τη διαμαρτυρία των μελών σας, τονίζοντας ότι το ΟΧΙ ήταν για λεπτομέρειες και εγγυήσεις εφαρμογής και όχι για την ουσία του Σχεδίου.
5)Το ΑΚΕΛ ήταν προφανές γιατί δεν έφυγε από την κυβέρνηση Τάσσου. Ήταν γιατί περίμενε να σταθεί στα πόδια του, γιατί λόγω της στάσης της ηγεσίας του στο δημοψήφισμα είχε κλυδωνισμούς. Ήταν για να γεμίσει την Κύπρο με δημάρχους, για να εκλεγεί ο Χριστόφιας Πρόεδρος Βουλής και να ελέγχει έτσι ένα δυνατό σώμα κλπ. Μάλιστα, ήταν πρόθεσή σας all along, να βγεί ο Χριστόφιας Πρόεδρος, γι' αυτό και χρησιμοποιήσατε τον ανυποψίαστο Τ. Παπαδόπουλο. Το πόσο φίλος υπήρξε ο Χριστόφιας προς τον Τάσσο και το πόσο άνθρωπος, το είδαμε, που δεν πήρε ΕΝΑ τηλέφωνο τη Φωτεινή και που το ΑΚΕΛ έτυχε υποαντιπροσώπευσης στο μνημόσυνό του.
6) Στις εκλογές δεν προβάλατε τις πραγματικές σας θέσεις, αλλά λέγατε για δήθεν "Δίκαιη Λύση"! Την βλέπουμε τώρα, που λέει ο Ευέλικτος ότι δε θα είναι για πανηγυρισμούς.
7) Ο Τάσσος έκανε ελιγμούς και γι' αυτό και οδηγηθήκαμε σε απόρριψη και μετά ενταφιασμό του Σχεδίου Ανάν. Ο Χριστόφιας διέλυσε τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, έκανε παραχωρήσεις χωρίς αντάλλαγμα και επιμένει να παρέχει άλλοθι στην Τουρκία. Καμία σχέση οι ελιγμοί του Τάσσου με τις υποχωρήσεις του Χριστόφια.
8) Η ΕΔΕΚ φοβάται να φύγει. Αλήθεια αυτό. Όμως εντείνεται η διαφωνία συνεχώς και είδες ότι φτάσαμε ένα βήμα πριν την αποχώρηση πριν καμιά εβδομάδα. Μην ανησυχείς. Το παλεύουμε διάφοροι εκ των έσω και ελπίζουμε σύντομα να γίνει κοινή πεποίθηση ότι ο Χριστόφιας δεν μπορεί να μα έχει δίπλα του.
Μιχάλη, λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος.
Σε παραπέμπω στο βιβλίο του Π.Τζερμιά "Η Κύπρος: Γλυκείας Χώρας Ιστόρηση" σελ. 770, όπου αναφέρει ότι:
" Πάντως ο Κληρίδης επικρίθηκε για τη μετακίνηση των Τουρκοκυπρίων. Αργότερα, θα γράψει στο βιβλίο του "Η κατάθεσή μου", πως ο Βάσος Λυσσαρίδης "ήγειρε διάφορας ενστάσεις κατά της συμφωνίας της Βιέννης. "Οι αντιδράσεις του ήταν, ότι με το να επιτρέψουμε στους Τουρκοκύπριους να μεταβούν βόρεια, σιωπηρά αποδεχόμαστε, ότι η λύση θα βασιζόταν σε διζωνική ομοσπονδία και ότι τούτο θα συνιστούσε κώλυμα για την επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους. Ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι εγώ είχα ενεργήσει περ' από τα όρια της σχετικής απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου." Ο Κληρίδης παραθέτει και πλήρες κείμενο κοινής ανακοίνωσης της κυβέρνησης και του Εθνικού Συμβουλίου μετά τη συνεδρία της 5ης Αυγούστου 1975. Από το κείμενο προκύπτει ότι - πλην του Λυσσαρίδη- οι λαβόντες στη συνεδρίαση μέρος διαπίστωσαν, πως "ο διαπραγματευτής ενήργησε εντίος των πλαισίων των δοθείσων προς αυτόν οδηγιών."
Ελπίζω να το διευκρινίσαμε αυτό αγαπητέ Μιχάλη.
Λυσσαρίδης: εναντίον συμφωνιών και Κληρίδη
ΑΚΕΛ (μέσα στο Εθνικό Συμβούλιο): Υπέρ
Η δική σου γνώμη ποια είναι για τη συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών;
Μιχάλη Μιχαήλ,
Τώρα είδα ότι με κατηγορούσες και για "δογματισμούς και διαστρεβλώσεις". Ελπίζω να μην επιμένεις μετά από την παράθεση ιστορικών πηγών σε αυτή σου τη βιαστική και αβάσιμη κατηγορία εναντίον μου.
Μπας και τελικά έχεις ιαβερικά σύνδρομα όπως σου καταλογίζουν;
@ ΕΔΕΚ Η.Β.
Εσύ αναφέρεσαι στο τι λένε συγκεκριμένα βιβλία.
Εγώ βασίζομαι στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ του Εθνικού Συμβουλίου της ημερομηνίας που αναφέρεις. Αντιγράφω και αμαρτίαν ουκ έχω:
Λυσσαρίδης: «Το θέμα της μετακίνησης των Τουρκοκυπρίων είναι περισσότερο σοβαρό απ' ό,τι φαίνεται. Κάναμε ΟΛΟΙ αυτοκριτική ότι ξεφύγαμε από την ουσία του προβλήματος, που είναι η εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ. (...) Συμφωνώντας με τον Ντενκτάς (για μετακίνηση των Τουρκοκυπρίων), αναγνωρίζουμε την ύπαρξη δύο χωριστών κρατών. Δεχτήκαμε να πάνε και να πάρουν ελληνικές περιουσίες».
Κληρίδης: «Είπαμε απλώς "να κλείσουμε τα μάτια και να τους αφήσουμε να φύγουν". Μου επιτρέψατε, Μακαριότατε, να το πω και στον Ντενκτάς. Και το είπα. Αυτό είναι μια συμφωνία. Εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου για το ότι διαπραγματεύτηκα αυτό το θέμα. Και είμαι έτοιμος να παραιτηθώ, αν το Υπουργικό-Εθνικό νομίζουν ότι αυτό δεν έπρεπε να γίνει. Δεν έχετε παρά να βάλετε άλλον διαπραγματευτή».
Κολοκασίδης: «Ολοι φταίμε, αν υπάρχει ευθύνη. Οχι μόνο ο Κληρίδης. Ολοι, στη συνεδρία της 21ης Ιουλίου, ήμασταν με την άποψη να πάνε οι Τουρκοκύπριοι στο Βορρά».
Ι. Χριστοφίδης (ΥΠΕΞ): «Αν δεν δεχόμασταν τη μετακίνηση των Τουρκοκυπρίων, ο Ντενκτάς θα έδιωχνε τους εγκλωβισμένους και θα έκαμνε και τη μετακίνηση των Τουρκοκυπρίων».
Μακάριος: «Ποια, τελικά, η συμβουλή σας στο θέμα;»
Λυσσαρίδης: «Να κάμει ό,τι θέλει ο Ντενκτάς».
Δεν σε κατηγόρησα για τίποτε.
Αυτό που λέω ισχύει για όλους μας. Δεν πρέπει να μιλούμε με δογματισμούς και να διαστρεβλώνουμε πράγματα (γενικά μιλώ) για να στηρίξουμε τις απόψεις μας.
Αυτό εννοώ.
Αν είχες τα πρακτικά αγαπητέ Μιχάλη και έβγαλες το συμπέρασμα ότι ο Γιατρός δεν είχε ενστάσεις, τότε σημαίνει ότι δεν ήσουν ειλικρινής.
Καλά κάνεις και τα παραθέτεις πάντως γιατί φαίνεται ότι ο Γιατρός ουδέποτε συμφώνησε, αφού λέει ότι ο Ντενκτάς έτσι πάει για 2 κράτη και στο τέλος λέει ότι "να κάμει ό,τι θέλει ο Ντενκτάς" (δηλαδή δεν έπρεπε να συμφωνήσουμε και ας δοκίμαζε ο Ντενκτάς να τους μετακινήσουμε).
Εκτός κι αν το διαβάζεις αλλιώς.
Εδώ και ο ίδιος ο Κληρίδης αναγνωρίζει τις ενστάσεις Λυσσαρίδη, εσύ τις αμφιβάλλεις;
Εσένα τελικά, ποια είναι η άποψή σου. Ήταν σωστή η συμφωνία;
Έχει και συνέχεια το πρακτικό του Εθνικού Συμβουλίου. Στο Λυσσαρίδη απαντά ο Μακάριος και του λέει:
Μακάριος: "Αν δεν αφήναμε τους Τ/κ να φύγουν, αυτό θα ήταν σε βάρος μας. Μια τέτοια θέση θα ήταν αδύνατη θεωρητικά και πρακτικά. Θα διερωτούνταν διεθνώς γιατί τους κρατούσαμε σαν ομήρους. Υπήρχε προηγούμενη δήλωση ότι οι Τ/κ είναι ελεύθεροι να πάνε όπου θέλουν, φτάνει να μην εγκατασταθούν σε σπίτια των Ε/κ. Δεν δεχτήκαμε την άποψη του Τάσσου. Δεν είναι ορθή"
Ήταν δηλαδή όχι μόνο ο Λυσσαρίδης εναντίον, αλλά και ο Τάσσος. Ήθελα να το πω αυτό γιατί και ο Μιχάλης και ο ΕΔΕΚ Η.Β. είπαν ότι μόνο ο Λυσσαρίδης διαφωνούσε. Δεν είναι έτσι. Και ο Τάσσος διαφωνούσε με την ανταλλαγή πληθυσμών.
Ευχαριστώ.
Απολογούμαι Ανώνυμε,
Το συγκεκριμένο μου διέφυγε. Έχεις δίκαιο.
Γιατί όμως έκοψες εκείνη την παράγραφο που αναφερόταν ο Μακάριος στον Τάσσο Μιχάλη; Για να μη φανεί ο Τάσσος ή για να παρερμηνευτούν εκείνα που έλεγε ο Γιατρός;
Πραγματικά άρχισες να με τρομάζεις! Δεν παίζεις τίμια!
@ ΕΔΕΚ Η.Β.
Όπως βλέπεις είναι από τα πρακτικά αυτά που παραθέτω, δεν είναι δικά μου.
Να σου πω πως το ερμηνεύω από το σύνολο των όσων παράθεσα.
Έχοντας υπόψη τόσο τα πρακτικά όσο και αυτά που αναφέρεις, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Γιατρός (όπως και οι υπόλοιποι) ήταν υπέρ της ανταλλαγής.
Γι αυτό ο Γιατρός λέει ότι ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΟΙ αυτοκριτική. Δεν λέει κάνατε, λέει κάναμε. Και προσθέτει ότι ήταν λάθος διότι η απόφαση βοηθούσε στην αναγνώριση δύο χωριστών κρατών.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Λυσσαρίδης δεν αποδέχτηκε αρχικά την ανταλλαγή. Είναι άλλοι θέμα αν στη συνέχεια κατάλαβε ότι ήταν λάθος και μίλησε για αυτοκριτική.
Υπάρχει και συνέχεια στα έγγραφα τα οποία θα παραθέσω στο μπλογκ μου.
Από τα πρακτικά φαίνεται καθαρά ότι ο Κληρίδης δεν ενήργησε μόνος του αλλά κατόπιν εντολής του Μακαρίου.
Πέραν τούτου, το ότι όλοι είχαν συμφωνήσει (περιλαμβανομένου και του Γιατρού) φαίνεται από την αναφορά Κολοκασίδη που λέει ότι ΟΛΟΙ έχουμε ευθύνη.
Πρόσεξε τη λεπτομέρεια:
ΟΛΟΙ, στη συνεδρία της 21ης Ιουλίου, ΗΜΑΣΤΑΝ με την άποψη να πάνε οι Τουρκοκύπριοι στο Βορρά». Δεν αφήνει έξω το Λυσσαρίδη.
Με λίγα λόγια όσοι ήταν παρόντες στη συνεδρία της 21ης Ιουλίου (και ήταν και ο Β. Λ.) ήταν της άποψης να πάνε στα κατεχόμενα οι τ/κύπριοι.
Το γιατί συμφώνησαν σε αυτό φαίνεται και από την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Χριστοφίδη την οποία επιβεβαιώνει πιο κάτω και ο ίδιος ο Μακάριος.
«Αν δεν δεχόμασταν τη μετακίνηση των Τουρκοκυπρίων, ο Ντενκτάς θα έδιωχνε τους εγκλωβισμένους και θα έκαμνε και τη μετακίνηση των Τουρκοκυπρίων».
Επομένως εγώ δεν τα διαβάζω αλλιώς. Τα βάζω σε μια σειρά. Και εκτιμώ ότι η εκ των υστέρων εναντίωση του Λυσσαρίδη δεν τον απαλλάσσει από την αρχική θετική του άποψη. Ιστορικά έχουμε πρώτα τη συμφωνία του και ύστερα τη διαφωνία του.
Δεν απομονώνω αυτό που θέλω για να βγάλω με το ζόρι συμπέρασμα.
Ελπίζω τώρα να ξεκαθάρισε το πράγμα.
Όσον αφορά την άποψη μου θεωρώ ότι ήταν λάθος.
Το ζητούμενο όμως είναι αν υπήρχε άλλη επιλογή. Όπως βλέπουμε ο Ντενκτάς εκβίαζε απειλώντας με τους εγκλωβισμένους.
Αν ήσουν στη θέση του τότε εθνικού συμβουλίου τι θα συμβούλευες να γίνει με τους εγκλωβισμένους; Να θυματοποιηθούν;
Μιχάλη δεν ήταν εκ των υστέρων η διαφωνία Λυσσαρίδη, αλλά ήταν σταθερή.
Εδώ το λέει ο ίδιος ο Κληρίδης.
Αν έχεις τα πρακτικά συνεδρίας που ο Γιατρός δέχτηκε τη συμφωνία να μας το πεις.
Και εκ των υστέρων όμως, να ήταν όμως όπως το λες, το ζήτημα που μπαίνει είναι γιατί να μας πεις προηγουμένως ότι ήταν όλοι υπέρ της Συμφωνίας!
Γιατί το είπες ενώ είχες γνώση και άποψη ότι διαφώνησε έστω εκ των υστέρων;
Και γιατί είπες ότι ήταν όλοι υπέρ, ενώ είχες παράγραφο που έλεγε για τον Τάσσο ότι διαφωνούσε εκ των προτέρων; Και γιατί δεν την έβαλες εκείνη την παράγραφο; Για να κρύψεις την αλήθεια;
Μα γιατί ρε φίλε, δεν μπορείς να παίξεις τίμια; Συζητούμε για να επιβάλουμε προπαγάνδα; Η για να πούμε τη γνώμη μας και να βρούμε την αλήθεια;
@ Ανώνυμος 07 Ιανουαρίου 2010 6:11 μ.μ.
Δεν μπορώ εδώ να παραθέσω ολόκληρα τα πρακτικά.
Όμως αν διαβάσεις καλύτερα αυτό που παράθεσες θα διαπιστώσεις ότι ο Μακάριος διαφωνεί και με τον Β. Λυσσαρίδη αλλά και με τον Τ. Παπαδόπουλο, η άποψη του οποίου όπως λέει, δεν ήταν ορθή.
Λυπούμαι όμως που παντού κάποιοι βλέπετε σκοπιμότητες. Η αναφορά εδώ γίνεται για το Γιατρό και όχι για άλλους.
Τουλάχιστον Μιχάλη, συμφωνούμε στο ότι ήταν λάθος η συμφωνία. Κάποιος σύντροφός σου πριν είχε πει ότι έπρεπε δήθεν να στείλουμε όλους τους Τ/Κ από εκεί για να μην είναι μόνο οι εθνικιστές. Αυτό πιστεύω είναι μια αφελής θέση.
Προσωπικά δε θα υπέκυπτα στους εκβιασμούς Ντενκτάς και να υλοποιήσω τη διχοτόμηση, γιατί φάνηκε ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του και έδιωξε σωρηδόν τους εγκλωβισμένους.
Με τη συμφωνία υλοποιήθηκε ο ολικός διαχωρισμός των Κυπρίων.
Αν μη τι άλλο συμφωνούμε στο ότι ήταν λάθος.
Αυτό στο οποίο νομίζω ότι διαφωνούμε, είναι στο αν πρέπει να παραμείνει ο διαχωρισμός ή όχι. Εγώ λέω ότι δεν πρέπει να παραμείνει, ούτε και να νομιμοποιηθεί με μια διχοτομική λύση που θα χωρίζει γεωγραφικά την Κύπρο.
Μιχάλη έχεις τα πρακτικά της 21/7 που λέεις;
Ή εσύ ΕΔΕΚ Η.Β.;
Να δούμε τη θέση του Λυσσαρίδη; Εγώ δεν πιστεύω ότι ήταν εναντίον μόνο μετά. Δε συμβαδίζει αυτό με τη γενικότερη διαδρομή Λυσσαρίδη.
ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΗΛ ΛΥΠΑΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ "Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΧΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΕΣ ,ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΙΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΛΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ. ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΠΟΚΡΥΨΑΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΡΡΙΠΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ. Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΙΤΗ Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΩΤΟΥΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΕ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙΤΑΙ.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΕΔΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΤΕ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ-ΓΟΥΟΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.
@ ΕΔΕΚ Η.Β.
Μίλησα και μιλώ με βάση το συγκεκριμένο πρακτικό.
Και από το συγκεκριμένο πρακτικό φαίνεται ότι ο Λυσσαρίδης αρχικά ήταν υπέρ. Ύστερα άλλαξε άποψη.
Εγώ σχολίασα τον ισχυρισμό σου ότι ήταν σφόδρα εναντίον. Δεν ήταν από την αρχή, πώς να το κάνουμε;
Και πως εξηγείς αυτό το ΟΛΟΙ που λένε τα άλλα μέλη του συμβουλίου;
Όμως αφού θεωρείς ότι δεν παίζω τίμια δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε.
Όταν θα δημοσιεύσω όλο το πρακτικό (άρα δεν θέλω να αποκρύψω τίποτε), έλα από εκεί να το συζητήσουμε το θέμα.
Ο/Η Μιχάλης είπε...
"Όμως αφού θεωρείς ότι δεν παίζω τίμια δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε.
Όταν θα δημοσιεύσω όλο το πρακτικό (άρα δεν θέλω να αποκρύψω τίποτε), έλα από εκεί να το συζητήσουμε το θέμα."
ΚΟΙΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΨΑΧΝΑΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ.
Προφανέστατα δεν έχεις τέτοιο πρακτικό, γι' αυτό και μαυρίζεις αποσπασματικά σημεία και παραλείπεις να αναφέρεις άλλα.
Αν είχες θα το ανέμιζες!
Ξαφνικά επειδή βλέπεις ότι δε σε παίρνει λες "να μην το συνεχίσουμε" κλπ κλπ.
Ξαναρωτώ:
Γιατί να πεις ότι όλοι ήταν υπέρ ενώ είχες στοιχεία για το αντίθετο;
Γιατί το είπες ενώ είχες γνώση και άποψη ότι διαφώνησε έστω εκ των υστέρων;
Και γιατί είπες ότι ήταν όλοι υπέρ, ενώ είχες παράγραφο που έλεγε για τον Τάσσο ότι διαφωνούσε εκ των προτέρων; Και γιατί δεν την έβαλες εκείνη την παράγραφο; Για να κρύψεις την αλήθεια;
Πραγματικά, φαίνεται να πρόκειται για σκόπιμη διαστρέβλωση εκ μέρους σου.
@ ΚΗΡΥΚΑΣ
Φαίνεται ότι βολεύεστε κάποιοι να κολλάτε σε μερικά σημεία που νομίζετε ότι σας επιτρέπουν να έχετε το πάνω χέρι.
Το λέω για τρίτη φορά, δεν μπορώ εδώ να δημοσιεύσω όλα τα πρακτικά, είναι μεγάλο κείμενο.
Η κουβέντα αφορούσε τον Β. Λ. και όχι τον Τ. Παπαδόπουλο.
Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε κάποιοι;
@ ΕΔΕΚ Η.Β.
Έχω 3 σελίδες πρακτικό της 5ης Αυγούστου 1975.
Αυτά που παράθεσα δεν είναι αποσπασματικά αλλά όπως αναφέρονται στο πρακτικό.
Διερωτώμαι αν υπάρχει λόγος να συνεχίσω όταν ενώ στο έγγραφο λέει ΟΛΟΙ εσύ το μεταφράζεις σε μερικοί.
Επαναλαμβάνω, μιλούμε για τον Λυσσαρίδη και όχι για τον Τάσσο.
Επίσης, όταν ξεκινάτε μια συζήτηση με προκατάληψη δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε.
Και είναι θέμα απόκρυψης της αλήθειας, εσύ γιατί απέκρυψες ότι ο Κληρίδης δεν έκανε από μόνος του ότι έκανε αλλά κατόπιν έγκρισης του Μακαρίου;
Ας το αφήσουμε προς το παρόν ως εδώ το θέμα και ας βγάλει ο καθένας που θα τα διαβάσει τα συμπεράσματα του.
Εσύ είπες k. Μιχαήλ για τις ανταλλαγές πληθυσμών: "Δυστυχώς φίλε μου τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η ανταλλαγή έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Μακαρίου και τη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΛΩΝ.
ΟΥΤΕ Ο ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ. Και πολύ περισσότερο ΔΕΝ διαφώνησε σφόρδρα, όπως λες." Μετά δείχνεις ότι είχες στοιχεία ότι ο Λυσσαρίδης διαφώνησε, αλλά τα ερμηνεύεις ότι μόνο εκ των υστέρων! Είχες επίσης ακόμη μία παράγραφο που έλεγε ότι διαφώνησε και ο Τάσσος και δεν την έβαλες.
Γιατί έλεγες τότε ότι ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ; Μιχάλη δεν είσαι ειλικρινής και το ότι σε κατηγορούν για γκεμπελισμό δεν είναι τυχάιο. Μπεμπεράκια δεν είμαστε. Αυτά να τα λες στα μπεμπεράκια που έμαθες να τα κοροϊδεύεις.
@ John Charalambous
Θα το πω ξανά και σε σένα.
Όταν στα ίδια τα πρακτικά γράφει ΟΛΟΙ, τότε αυτό τι σημαίνει; Ότι ήταν οι μισοί;
Μιχάλη, μίλησα για τη συμφωνία και αναρωτήθηκα ποιος ήταν ο ρόλος του ΑΚΕΛ.
Όταν ρωτήθηκα από το σύντροφό σου ποιος έκανε τη συμφωνία είπα, ότι ήταν Ο Κληρίδης με την ανοχή του Μακαρίου και του ΑΚΕΛ.
Μη μεταθέτεις σε μένα το πρόβλημα και να προσπαθείς να μου ρίξεις λάσπη ότι δήθεν έκρυβα το Μακάριο. Το είπα ευθαρσώς ότι ήταν ο Μακάριος. Συνεχίζεις να μην παίζεις τίμια.
Εσύ είπες ότι ΟΛΟΙ συμφωνούσαν. Ε δεν ήταν όλοι. Ο Λυσσαρίδης διαφωνούσε. Ο Τάσσος (και παρέλειψες τη μία παράγραφο που έδειχνε και τον Τάσσο) διαφωνούσε.
Εσύ είπες "ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ".
Ε δεν ήταν όλοι.
Και αφού το ήξερες, σημαίνει ότι σκόπιμα δεν ήσουν ειλικρινής.
Μαυρίζεις επίτηδες ένα δύο σημεία, κόβεις μια ολόκληρη παράγραφο και νομίζεις ότι θα κάνεις προπαγάνδα;
Σου το ξαναλέω ότι δεν είσαι τίμιος όταν παίζεις.
Λυσσαρίδης: «Το θέμα της μετακίνησης των Τουρκοκυπρίων είναι περισσότερο σοβαρό απ' ό,τι φαίνεται. Κάναμε ΟΛΟΙ αυτοκριτική ότι ξεφύγαμε από την ουσία του προβλήματος, που είναι η εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ. (...) Συμφωνώντας με τον Ντενκτάς (για μετακίνηση των Τουρκοκυπρίων), αναγνωρίζουμε την ύπαρξη δύο χωριστών κρατών. Δεχτήκαμε να πάνε και να πάρουν ελληνικές περιουσίες».
Αυτή η αναφορά Λυσσαρίδη για σένα, σημαίνει πρότερη αποδοχή της συμφωνίας ανταλλαγής πληθυσμών; Ο Λυσσαρίδης λέει κάναμε όλοι αυτοκριτική για το ότι ξέφυγαν από την ουσία του προβλήματος. Είδες κανέναν να κάνει αυτοκριτική για την 3η Βιέννη;
Μωρέ τι μας λες;
Όσο για τον Κολοκασίδη του ΔΗΚΟ, προφανέστατα δεν εννοεί το Λυσσαρίδη και τον Τάσσο με το "όλοι συμφωνήσαμε".
Αλλά έστω: εκ των προτέρων ή εκ των υστέρων, η διαφωνία είναι διαφωνία.
Γιατί εσύ επιμένεις ότι δήθεν "ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΛΟΙ";
Γιατί κρύβεις παραγράφους;
Γιατί ενώ το ήξερες ότι κάποιοι διαφώνησαν με την ανταλλαγή πληθυσμών μας έλεγες άλλα;
Όχι ρε φίλε, δεν είσαι σωστός συζητητής. Δεν είσαι τίμιος παίκτης.
Ο/Η Μιχάλης είπε...
"Όμως αφού θεωρείς ότι δεν παίζω τίμια δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε.
Όταν θα δημοσιεύσω όλο το πρακτικό (άρα δεν θέλω να αποκρύψω τίποτε), έλα από εκεί να το συζητήσουμε το θέμα."
Κοινώς: Σας είχα γραδάρει για εδονόπουλλα και τώρα που πιάστηκα ξεβράκωτος την σκαπουλάρω.
Ρ.
o βασος Φτωχοπουλος ειναι τζιεινος που καμνει πιατσα μαζι με τον καραμπελια στην πλατεια Εξαρχειων στην Αθηνα 1 φορα καθε δκυο μήνες; τζιαι τον κερνούνε τον λιγουρη οι αναρχικοι ενα σουβλακι απο τον Καββουρα(ξερει εκεινος..)
ξερετε πως τον λενε τον φιλο του τον Γεωργο Καραμπελιά στα εξαρχεια; ο κωλόγερος των εξαρχειων.
Καλά ρε παιδιά. Σήμερα πόσοι είναι οι Τ/Κ; 70.000; Χώρια οι έποικοι και οστρατός. Οι Ε/Κ είναι 800.000. Όταν λέτε λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους εννοείται και τους έποικους σαν Τ/Κ; Ή μήπως παραγνωρίζετε το ρόλο της Τουρκίας των 70 εκατομμυρίων η οποία ανεβοκατεβάζει μαριονέττες στο βορρά όποτε της καπνίσει.
«Άδειασμα» σε Ζίκο με... Μπάντοβιτς
Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχει περιέλθει, μετά από τη χθεσινή εντός έδρας ήττα (1-2) του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ ο Ζίκο.
Ο Βραζιλιάνος τεχνικός βλέπει την προπονητική καρέκλα του να έχει υποστεί έντονους τριγμούς, οι οποίοι ενδεχομένως να μετουσιωθούν σε απόλυση.
Σήμερα, πάντως, την προπόνηση του Ολυμπιακού επισκέφθηκαν, κατόπιν προεδρικής εντολής φυσικά, οι Γιάννης Χρυσικόπουλος και Δημήτρης Θεοδωρίδης.
Τα εν λόγω διοκητικά στελέχη των «ερυθρολεύκων» συναντήθηκαν αρχικά με τον Ζίκο κι εν συνεχεία με τους αρχηγούς του Ολυμπιακού, όπου ζήτησαν εξηγήσεις για τη χθεσινή ήττα από την «Ένωση».
Πάντως, εάν δεν επιβεβαιωθεί η φημολογία που έχει αναπτυχθεί περί άμεσης απομάκρυνσης του «Λευκού Πελέ», τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η τοποθέτηση του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στο πλευρό του, σε ρόλο βοηθού προπονητή.
Ο 41χρονος προπονητής χαίρει της εκτίμησης των διοικούντων τον Ολυμπιακό και τη δεδομένη χρονική στιγμή "προκρίνεται" η συγκεκριμένη λύση, καθώς ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα του Πειραιά. Κάτι που αν συμβεί θα σημάνει την απομάκρυνση του αδελφού του Ζίκο, Αντού.
Στην σημερινή προπόνηση εξάλλου βρέθηκαν και λίγοι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την κακή απόδοση της ομάδας τις τελευταίες αγωνιστικές.
Ακούσατε τις αντιπροτάσεις του Ταλάτ για τη Διακυβέρνηση; Ξεχωριστά ΦΙΡ, οι Τούρκοι πολίτες να έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ, δικαιώματα βέτο κλπ, κλπ. Σε αντιστάθμισμα θα δεχτεί τις προτάσεις μας για εκ περιτροπής Προεδρία 4:2 και σταθμισμένη ψήφο.
Είδατε που μας οδήγησε η Ευέλικτη πολιτική Χριστόφια; Και ύστερα λέγανε ότι κινδυνολογούμε...
Απ ότι βλέπω η προπαγάνδα πάει καλά.
Μπράβο, συνεχίστε έτσι και ο Αρχιεπίσκοπος θα σας ανταμείψει.
Ότι κακό γίνεται να λέει ότι φταίει το ΑΚΕΛ.
Ακόμη και για τη διζωνική δικοινοτικη ομοσπονδία που υπέγραψε ο αείμνηστος στις 8 του Ιούλη εσείς θα λέτε ότι φταίει το Ακελ.........
Πάντως στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου 77 και 79 δεν αναφέρεται πουθενά η Διζωνικότητα. Για να σταματήσουν τα ΑΚΕΛΙΚΑ ψέμματα.
Haravgi 13/6/2007
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ - Συνεδρία Υπουργικού-Εθνικού στις 5/8/1975 (συνέχεια)
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ*
Μετακίνηση Τουρκοκυπρίων
Ιωαννίδης. Εξέφρασε την άποψη κατά πόσο δεν θάταν προτιμότερο αυτή η Συμφωνία, για να μην πάρει τόση επισημότητα, να γινόταν στο επίπεδο της επιτροπής για τα ανθρώπινα θέματα. «Στην ουσία, συμφωνώ με τις απόψεις του κ. Φάντη».
Λυσσαρίδης: Ξαναπαίρνοντας το λόγο, είπε -περίπου- τούτα: «Δεν απαντήθηκαν τα βασικά επιχειρήματά μου. Δεν θα επαναλάβω. Στην απειλή Ντενκτάς (διώξιμο Καρπασιτών) μπορούσαμε να αρνηθούμε συζήτηση. Ο Ντενκτάς δεν θα τολμούσε να εφαρμόσει την απειλή του εν όψει της Γ. Σ. του ΟΗΕ. Θα ήταν τρομερά εκτεθειμένος. Η Συμφωνία μας αποδυναμώνει. Δείχνει ότι υπάρχει πρόοδος και το Αμερικανικό Κογκρέσο θα επηρεαστεί στην απόφασή του. Υπάρχει αναβρασμός μέσα στο λαό.»
Τάσσος: «Η μετακίνηση των Τ/κ είναι κακό και όλοι συμφωνούμε. Το Εθνικό-Υπουργικό (συνεδρία στην Αρχιεπισκοπή) ΑΠΟΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΠΑΣΙΤΩΝ και τη διακοπή των εργασιών της Επιτροπής για ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν συμφωνώ, όμως, με τα συμπεράσματά των κ. Λυσσαρίδη. Να δούμε πώς θα μειώσουμε ορισμένα μειονεκτήματα.
(Α). Να δείξουμε ότι δεν πήραμε πραγματικά ανταλλάγματα για την Καρπασία. Να τονίσουμε ότι η κυβέρνησή μας βρέθηκε μπροστά σε απειλή. Υπάρχει αναβρασμός μέσα στους πρόσφυγες, κατά πόσο θα γυρίσουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους.
(Β). Το Κογκρέσο θα επηρεαστεί μονάχα, αν οι προτάσεις Ντενκτάς θα είναι λογικές και προδιαγράφουν πρόοδο.
(Γ). Να διευκρινιστεί ότι η συμφωνία δεν προδικάζει, κατ' ανάγκη, λύση διζωνική. Και ότι δεν αποκλείει την πολυπεριφερειακή ομοσπονδία.»
Βενιαμίν: «Η μετακίνηση δεν είναι έξω από τις απόψεις μας. Να διαφωτίσουμε την κοινή γνώμη α) ότι αυτό δεν προδικάζει την τελική λύση και β) να προσέξουμε τη δουλειά μας προς το Κογκρέσο.»
Χριστοφίδης: «Αν δε δεχόμασταν την μετακίνηση των Τ/κ ο Ντενκτάς θα έδιωχνε τους εγκλωβισμένους και θα έκαμνε και τη μετακίνηση των Τκ.»
Μακάριος: «Ποια, τελικά η συμβουλή σας, στο θέμα;»
Λυσσαρίδης: «Να κάμει ό, τι θέλει ο Ντενκτάς.»
Μακάριος: «Αν δεν αφήναμε τους Τ/κ να φύγουν, αυτό θα ήταν σε βάρος μας. Μια τέτοια θέση θα ήταν αδύνατη θεωρητικά και πρακτικά. Θα διερωτούνταν διεθνώς γιατί τους κρατούσαμε σαν ομήρους. Υπήρχε προηγούμενη δήλωση ότι οι Τ/κ είναι ελεύθεροι να πανε όπου θέλουν, φτάνει να μην εγκατασταθούν σε σπίτια των Ε/κ. Δεν δεχτήκαμε την άποψη του Τάσσου. Δεν είναι ορθή.
Το θέμα των Τ/κ -της μετακίνησης τους- θα μπορούσαμε να το χειριστούμε είτε με μια ανοικτή δήλωση, ότι είναι ελεύθεροι να παν όπου θέλουν, είτε δεχόμενοι σιωπηρώς και με κλειστά μάτια τη μετακίνησή τους. Αυτό είναι το κύριο. Θα προτιμούσα τη μονομερή ενέργεια, αντί της Συμφωνίας, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι αυτό που προδικάζει ή επηρεάζει την τελική λύση περί διζωνικής. Είναι γεγονός ότι οι Τ/κ φεύγουν και έχουμε σχετικές πληροφορίες γι' αυτό. Σ' ένα χωριό η Επιτροπή Μερίμνης πήγε να διανείμει τρόφιμα και βρήκε ότι έλειπαν κάπου 100 Τ/κ. Ρώτησαν που είναι οι 100 και τους είπαν ότι έφυγαν - πήγαν στο βορρά.
Στο θέμα της λύσης αποκλείω εντελώς να είναι πολυπεριφερειακή. Οι Τ/κ δεν θα επιτρέψουν. Δεν είναι εφικτή λύση. Η λύση θα είναι διζωνική. Αυτό δεν θα διακηρύξουμε τώρα.
Α) Διότι δυσκολότερα οδηγεί στη διχοτόμηση.
Β) Το κυριότερο, διότι δεν συνεπάγεται μαζική μετακίνηση πληθυσμών, έχουμε τώρα μια κατάσταση. 40% του εδάφους μας είναι υπό κατοχή. Και αν έχουμε μερικές νησίδες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε πολυπεριφερειακή. Διαφωνώ με τον κ. Παπαδόπουλο να μιλήσουμε στο ανακοινωθέν για πολυπεριφερειακή.
Για μένα το κύριο πρόβλημα είναι εκείνο των προσφύγων. Αυτό δημιουργεί αναβρασμό. Διερωτούνται, θα πάνε στα σπίτια τους, δεν θα πάνε; Ας υποθέσουμε ότι οι Τούρκοι εγκαταλείπουν το 10-15% του εδάφους που κατέχουν. Σ' αυτό θα παν οι πρόσφυγες (όλοι ― και 10% να κρατήσουν οι Τούρκοι το πρόβλημα των προσφύγων παραμένει. Και θα κατακρίνουν την κυβέρνηση ότι τους καταδίκασε να μην πάνε στα σπίτια τους.
Η επιστροφή όλων των προσφύγων είναι μέρος των αποφάσεων Σ. Α. Είναι σαφής απόφαση. Ισως να υπάρχει λύση και γι' το πρόβλημα. Μια συμφωνία, ότι "αυτή η περιοχή να διοικείται από τους Τ/κ και σ' αυτή να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες, όσοι θέλουν". Κι εμείς, να δεχτούμε να κτίσουμε σπίτια για τους Τ/κ, με δικαίωμα για όλους να έχουν ελεύθερα, ιδιοκτησία, οπουδήποτε. Οι Ε/κ σε περιοχή που διοικείται από Τ/κ και αντίστοιχα οι Τ/κ σε περιοχή που διοικείται από Ε/κ, να υπάγονται αντίστοιχα στην κοινοτική τους διοίκηση. Ασφάλεια θα έχουν.
Μια τέτοια σκέψη έχει βάση και η λογική. Αφαιρεί επιχειρήματα από τους Τούρκους. Εχει την ανθρωπιστική πλευρά που συγκινεί και είναι σύμφωνη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Δεν λέω να την προτείνουμε τώρα. Είναι μια σκέψη.
Επαναλαμβάνω ότι η πολυπεριφερειακή -στις νέες συνθήκες- δεν είναι εφικτή. Σημασία έχει η έκταση της τ/κ περιοχής. Δίνω μέγιστη σημασία σ' αυτό το ζήτημα. Και στο ζήτημα των προσφύγων.»
Τάσσος: «Να μη διακηρύξουμε μια τέτοια θέση (ότι η πολυπεριφερειακή δεν είναι εφικτή). Πρέπει να έχουμε τις απόψεις των Τούρκων.»
Λυσσαρίδης: «Και η διζωνική δεν είναι εφικτή, Μακαριώτατε. Να κατανοήσουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δική τους γραμμή λύσης του Κυπριακού. Και Τουρκία το ίδιο. Οι ΗΠΑ θέλουν διχοτόμηση. Η Τουρκία δεν θέλει (διχοτόμηση) επειδή θα έχει την Ελλάδα στα νότια σύνορά της. Και έτσι θα έχει και τη δυνατότητα (η Ελλάδα) να διαδραματίσει ρόλο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Απ' εδώ πρέπει να ξεκινούμε. Γι' αυτό, μόνο ο αγώνας θα μας σώσει. Να προετοιμαζόμαστε, να εξοπλιζόμαστε. Πρώτα αμυντικά κι ύστερα να πάμε παρακάτω. Να αρχίσουμε να παρενοχλούμε τους Τούρκους μ' επιθέσεις στα εδάφη που κατέχουν. Και η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να κάμει πόλεμο με την Τουρκία. Η κατάσταση της Τουρκίας είναι οικτρή. Απομονωμένη. Γραμμή μας η εθνική επιβίωση.»
Μακάριος: «Κάναμε λάθος να δεχτούμε την Ομοσπονδία; Και οι δύο μορφές είναι επικίνδυνες.»
Λυσσαρίδης: «Συμφωνώ μαζί σας Μακαριώτατε. Γι' αυτό βασικό θέμα είναι η αγωνιστική διάθεση του λαού και προετοιμασία να πάρουμε πίσω το βορρά.»
Μακάριος: «Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να διώξουμε την Τουρκία με πόλεμο. Πιστεύω στην αμυντική θωράκισή μας.»
Λυσσαρίδης: «Αμυνα με προοπτική την επίθεση.»
Κληρίδης: «Με πολλή ελαφρότητα μιλάμε για πόλεμο με την Τουρκία. Ας υποθέσουμε ότι γίνεται ένας πόλεμος και μπαίνει σ' αυτόν και η Ελλάδα. Ποιο θα 'ναι το αποτέλεσμα; Η Ελλάδα θα προχωρήσει να πάρει εδάφη στον Εβρο. Η Τουρκία να πάρει νησιά. Και τελικά θα κάτσουν να διαπραγματευθούν. Στο μεταξύ, η Κύπρος θα καταληφθεί από την Τουρκία, ολόκληρη. Και δεν υπάρχει θέμα Κύπρου.»
Μακάριος προς Λυσσαρίδη: «Αν καλά σας μεταφράζω αυτό σημαίνει να διακόψουμε τις συνομιλίες και να προετοιμαστούμε, από κάθε άποψη, για πόλεμο, μακρόχρονο.»
Λυσσαρίδης: «Μάλιστα.»
Ευδόκας: «Να γίνει νέα συνεδρία του Υπουργικού-Εθνικού Συμβουλίου για καθορισμό γραμμής για εθνική επιβίωση.»
Φάντης (ΑΚΕΛ): «Απαντώ στον Ευδόκα. Γραμμή υπάρχει. Αυτή που καθορίστηκε στη Σύσκεψη Κορυφής Λευκωσίας - Αθηνών τον περασμένο Δεκέμβρη. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, Μακαριώτατε, δώσατε γραπτές οδηγίες στον κ. Κληρίδη για τις προτάσεις που υπόβαλε στον κ. Ντενκτάς στον πρώτο γύρω των συνομιλιών.
Γιατί, λοιπόν, τίθεται θέμα γραμμής; Εκτός αν τώρα, θέλουμε να άρουμε την έγκρισή μας στην Κοινή Γραμμή, οπότε πρέπει να συνεννοηθούμε με την ελληνική κυβέρνηση.
Ομως έχει τεθεί και θέμα τακτικής με όσα έχουν λεχθεί για προετοιμασία, για πόλεμο με την Τουρκία. Και αυτό είχε αποφασιστεί στη Σύσκεψη Αθηνών.
Νομίζω ότι τέτοιες απόψεις μόνο στην αυτοκτονία της Κύπρου θα οδηγήσουν, αν γίνουν δεκτές. Τίθεται, όμως και θέμα αν εμείς έχουμε δικαίωμα να ρυμουλκήσουμε την Ελλάδα σε πόλεμο με την Τουρκία. Και αν ακόμη η Ελλάδα είναι έτοιμη για έναν πόλεμο με την Τουρκία, το αποτέλεσμά του για την Κύπρο είναι η πλήρης καταστροφή της. Γι' αυτό θεωρώ απαράδεκτες τέτοιες απόψεις.»
Βενιαμίν: «Σε περίπτωση πολέμου, πρέπει να ξέρουμε ότι η Τουρκία σε 24 ώρες θα καταλάβει όλη την Κύπρο.»
Μακάριος: «Δεν πιστεύω στον πόλεμο. Ναι στην άμυνα. Η Ελλάδα δεν θα κάμει πόλεμο.»
Ακολούθησε διάλογος για το Ανακοινωθέν. Τελικά ο Τάσσος ετοίμασε ένα σχέδιο και ανατέθηκε σε μια επιτροπή να συντάξει το τελικό κείμενο.
Νέα συνεδρία Υπουργικού - Εθνικού στις 18 τρέχοντος.
Βοήθημα: Εγγραφα Κ. Ε. ΑΚΕΛ
* Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης είναι πρώην ανώτατο στέλεχος ΑΚΕΛ.
το ακέλ ποτέ δεν είπε ότι όρος "διζωνική" αναφερόταν στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου 77 79 .
για κάποια χρόνια αναφερόταν ως διπεριφερειακή αλλά πάλι η ουσία δεν αλλάζει ιδιαίτερα... η συζήτηση εν περιττή πάνω σε τούτο το θέμα όμως για κάποιους που δεν δέχοντε γενικά ομοσπονδία, αφού μια ομοσπονδία σίγουρα πρέπει να αποτελείτε από περισσότερες από 1 περιφέρειες ή ζώνες .... οπότε με το 77 79 ήταν λίγο πολύ αυτονόητο ότι θα μπαίναμε σε μια διαδικασία κατανομής εδάφους σε δύο τοπικές αυτοδιοικήσεις...
άλλοι λεν ψέματα...
υπογράφτηκε σίγουρα τσιε που τις δύο πλευρές όμως η διζωνική με τη συμφωνία 8ης Ιουλίου.
Αυτά που έγραψες πιο πάνω Πλαστήρα, ούτε αλήθεια έχουν, ούτε λογική έχουν, ούτε σημασία έχουν, ούτε σε διαπραγμάτευση μπορούν να μπούν εκτός ίσως από το FIR.
Τα γράφεις απλώς για να ρίξεις την "μπηκτή" σου. Ότι κι αν πίνεις φίλε μου . . . στην υγειά σου. Άσπρο πάτω και . . . συνέχισε να γράφεις. Διασκεδάζω μαζί σου. Δώστου ου ου ου ου.
ώστε ο λυσσαρίδης ήθελε να ξεκινήσουμε πόλεμο ελλάδας τουρκίας? ευτυχώς δηλ που εν του άκουσε κανένας γιατί μάλλον εν θα ήμασταν δαμε να μιλούμε..
ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ?
Λυσσαρίδης: «Και η διζωνική δεν είναι εφικτή, Μακαριώτατε. Να κατανοήσουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δική τους γραμμή λύσης του Κυπριακού. Και Τουρκία το ίδιο. Οι ΗΠΑ θέλουν διχοτόμηση. Η Τουρκία δεν θέλει (διχοτόμηση) επειδή θα έχει την Ελλάδα στα νότια σύνορά της. Και έτσι θα έχει και τη δυνατότητα (η Ελλάδα) να διαδραματίσει ρόλο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Απ' εδώ πρέπει να ξεκινούμε. Γι' αυτό, μόνο ο αγώνας θα μας σώσει. Να προετοιμαζόμαστε, να εξοπλιζόμαστε. Πρώτα αμυντικά κι ύστερα να πάμε παρακάτω. Να αρχίσουμε να παρενοχλούμε τους Τούρκους μ' επιθέσεις στα εδάφη που κατέχουν. Και η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να κάμει πόλεμο με την Τουρκία.
Ε άτε! Σύρνε αφκά πας τον τοίχον! Άκου ρε μυαλά ρε! Άκου μυαλά ρε! Ο . . . τούτος ρε! Ο . . . ποτούτος ρε!
Mα τι σημαίνει ΕΔΕΚ Η.Β;
Οι συνεχείς διολισθήσεις το μόνο που κάνουν είναι να τρέφουν την Τουρκική αδιαλλαξία. Ιδού που μας οδήγησε η πολιτική Χριστόφια. Όσοι δε με πιστεύουν να κάνουν λίγη υπομονή για τις αυριανές εφημερίδες.
Bίασαν γνωστό μοντέλο στο χειρουργείο γνωστής ιδιωτικής κλινικής!
Σκάνδαλο...ολκής με γνωστό μοντέλο που κατάγγειλλε βιασμό μέσα σε χειρουργείο ...που την είχαν ναρκώσει για αισθητική επέμβαση ....
"Γνωστό μοντέλο πήγε σε νοσοκομείο να κάνει μια αισθητική επέμβαση κι έπεσε θύμα άγριας σεξουαλικής κακοποίησης.
Την ώρα της ανάνηψης και λίγο πριν συνέλθει η κοπέλα από τη νάρκωση, κάποιος ή κάποιοι πέσαν πάνω της για να κορέσουν τις σεξουαλικές ορέξεις τους. Όταν ξύπνησε η κοπέλα αισθανόταν πόνους στα γεννητικά της όργανα και στην εξέταση που έγινε διαπιστώθηκε ότι είχε βιαστεί λίγο πριν ξυπνήσει εντελώς από τη νάρκωση.
Μιλάμε για μεγάλο σκάνδαλο. Το νοσοκομείο προσπαθεί να το πνίξει αλλά το θέμα έφτασε από τους συγγενείς του θύματος στην Αστυνομία. Ήδη έγινε μια πρώτη έρευνα αλλά δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί αν αυτοί που την κακοποίησαν ανήκαν στο ιατρικό, νοσηλευτικό ή διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.
O Γιατρός είπε κάτι σοφό που ακόμα και σήμερα τα Ηττημένα και αγκυλωμένα μυαλά κάποιων δεν εννοούν να καταλάβουν:
"Η Τουρκία δεν θέλει (διχοτόμηση) επειδή θα έχει την Ελλάδα στα νότια σύνορά της."
ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ.
ρε μα που εχαθήκαν ούλλοι να μας σχολιάσουν τα πρακτικά? που την ώρα που τα έκαμε post ο σωρικός εξεφανιστίκαν...ποιος ενα μας πει για το πόλεμο που ήθελε να ξεκινήσει ο λυσσαρίδης ελλάδας τουρκίας ?
Ο Λυσσαρίδης κουμπάρε έντζιεσιει με κοπελλούθκια με σιυλλούθκια. Όπως τον Ττόμμυν ακριβώς.
Καλά ένας άλλος που τη Λεμεσό εμάσιετουν να τα κάμει με τον κομωτήν αλλά εν εμινεισκεν έγκυος ο κακομάζαλος τζιαι τζιείνος.
o βασος Φτωχοπουλος ειναι τζιεινος που καμνει πιατσα μαζι με τον καραμπελια στην πλατεια Εξαρχειων στην Αθηνα 1 φορα καθε δκυο μήνες; τζιαι τον κερνούνε τον λιγουρη οι αναρχικοι ενα σουβλακι απο τον Καββουρα(ξερει εκεινος..)
ξερετε πως τον λενε τον φιλο του τον Γεωργο Καραμπελιά στα εξαρχεια; ο κωλόγερος των εξαρχειων.
Άραες σσου η Ελλάδα εν υπέρ της διζωνικής γιά εν εναντίον;
Ίντα λαλείς ρε Πλαστήρα;
Μα τούτος που κρατά τον ασβέστην τζιαι βουρά ποιός ένι ρε; Μα εν ο Ρήγας; Πάει κατά το νεκροταφείον όξα φαίνεσται μου ρε;
ΠΛΑΣΤΗΡΑ, είναι για τούτο που θέλετε διχοτόμηση εσύ.οι Ποντικοί και ο Ττόμης,για να σπάσετε την Τουρκία; Πονηρούληδες.
"Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα να παραδεχτούμε ότι έγιναν εγκλήματα από Ελληνοκύπριους. Αυτό όμως δε δικαιολογεί την τουρκική κατοχή και ούτε και τη νομιμοποίησή της."
Το ίδιο λέω κι εγώ και όλοι μας φίλε μου. "Δε δικαιολογεί την τουρκική κατοχή και ούτε και τη νομιμοποίησή της."
Αλλά ποιός μας μετρά εμάς;
Ο ΡΗΓΑΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΥΡΑΚΙ
O Χριστος Κληρίδης ειναι ενας απο τους 5 καλυτερους Δικηγόρους της πατριδας μας, ενας γνησιος Ελληνας.
ΤΟΝ ΚΑΛΩ να καταγγειλει απο αυτο το μπλογκ τον συκοφαντη και υβριστη Φτωχόπουλο οποιος και εξυβισε σκαιοτατα τον Χριστο Κληρίδη και αφησε σεξιστικα υπονοουμενα εναντιον του.
Χριστο Κληριδη ελπιζω να μην απεσυρες την αγωγη εναντιον του τζιε να μην τον λυπηθεις στο δικαστηριο, να τον συντριψεις νομικα οσο μπορείς.
Αφου η επιτροπη και ολος ο περιγυρος της(πλαστηρας,παολα,εδεκ Η.Β,ρηγας ο εξαφανισμενος ασβεστοφορος κτλ) μαζι με τους νεοεμφανιζομενους τσατσους εδεκιτες(ππουνιος,ταυρος,che) και τα υπολοιπα επιτροπιδια(John charalambous,ΚΥΡΗΚΑΣ) εκαμαν τον λυσσαριδη τον μεγαλυτερο αγωνιστη του τοπου πως σχολιαζουν τις θεσεις του για πολεμο με την τουρκια? Συμμεριζοντε αυτες τις αποψεις??
ο Κόκκινος Ιαβέρης χέστηκε πάνω του
*Ιοσίλιος*
Nτροπη στο μπλογκ που δεν ασχολειται με το σημαντικοτατο θεμα της νεας φορολογιας που θελουν να μας βαλλουν οι κομμουνιστες.
Την μανα σου εν την πιανει η νεα φορολογια μεν αγχονεσε, που τις πιπες που εκαμε χρωστα της και το κρατος. Παρασημο θα ειναι μια ασημενια ψωλη να παιζετε τζιμεσα ουλλοι μαζι ΓΙΟΠΟΥΤΑΝΙ
Φίλε εδέκ η.β.
Αν νομίζεις ότι προχτές έκαμες σοβαρή συζήτηση πραγματικά λυπούμε …
Η αλήθεια για προχτές είναι ότι δεν μου απάντησες στη πλειοψηφία των ζητημάτων που σου έθεσα, τσιε αρκέστηκες να αναμασάς μια δική σου διαστρέβλωση, τσιε να την παρουσιάζεις ως ανεπάρκεια δικών μας θέσεων…
1) αν ξαναδιαβάσεις προσεχτικά θα δεις ότι οι ακριβείς λέξεις που χρησιμοποίησα για την ανταλλαγή πληθυσμών, ήταν ότι το ακέλ επέτρεψε στους τουρκοκύπριους που είχε επιρροή, που λιο πολλά ήταν μέλη του δηλ. να μεταναστεύσουν, τσιε σου είπα τους λόγους που θεωρώ ότι το ακέλ κράτησε τούτη τη στάση. Τούτους τους λόγους εσύ τους βρίσκεις ανυπόστατους χωρίς να λες ουσιαστικά γιατί, τσιε απόφυγες να μου απαντήσεις τσιε για την ιστορική εξέλιξη σε ένα αμιγώς εθνικιστικό ψευδοκράτος. Την απόφαση για ανταλλαγή πληθυσμών που πήρε ο μακάριος, όπως προκύπτει τσιε που τα πρακτικά του υ. συμβουλίου ούτε ο λυσσαρίδης ήταν σφόδρα εναντίον που την αρχή….μετά αποφάσισε φυσικά ότι ήταν προτιμότερο να σύρουμε την ελλάδα σε πόλεμο με τη τουρκία….με άλλα λόγια να μας πιαν ούλλους,…δεν σε είδα να το σχολιάζεις ούτε τούτο, ούτε σε είδα να αντικρούεις και τα επιχειρήματα του μακαρίου για υπερ της ανταλλαγής.
2) για την εγκύκλιο είπες πως ήταν «προβοκατόρικη και παρουσιάζει το κυπριακό ως διακοινοτικό…» … ποιος τσιε πότε είπε να σταματήσουμε να το προβάλουμε ως πρώτιστα πρόβλημα εισβολής και κατοχής, τσιε γιατί σταματήσαμε να το αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο? Που το είδες τούτο στην εγκύκλιο? Είναι η δεν είναι όμως ΚΑΙ διακοινοτικό πρόβλημα? εν μου απάντησες σε τούτα…
ενοχλήθηκες για τη λύση από τους κυπρίους προς του κυπρίους….θεωρεί ότι πρέπει να είναι δηλ.:
α) από ξένους προς τους κυπρίους (αναν)
β) από κυπρίους προς ξένους(?)
γ) από ξένους προς ξένους(?)
σε ρώτησα επίσης για το πώς φαντάζεσαι το ενιαίο κράτος που επικαλείσαι τσιε αρκέστηκες να μου πείς ότι είναι γνωστή η θέση σου… εν απάντηση τούτη?
Σε ρώτησα για τη κωδικοποίηση του εθνικού συμβουλίου και παραδέχτηκες ότι ο τασος έκανε ελεγμούς…τσιε μετά τους ΙΔΙΟΥΣ ακριβός ελιγμούς που κάμνει ο χριστόφιας τες ονομάζεις υποχωρήσεις….εν σοβαρή επιχειρηματολογία τούτη?
Σε ρώτησα αν η θέση της εδέκ είναι
α) ομοσπονδία ή ενιαίο κράτος
ή
β) ομοσπονδία
ακόμα να απαντήσεις….
Μίλησες για states και σε ρώτησα κάτι επανειλημμένος χωρίς να πάρω απάντηση….ακόμα περιμένω
Λες πως την 8ης του ιούλη την διέλυσε ο χριστόφιας…πως? Λειτούργησαν οι τεχνικές επιτροπές ή όχι? Θεωρείς ότι οι τεχνικές επιτροπές έχουν αρμοδιότητα και δικαιοδοσία να προβούν σε σοβαρές παραχωρήσεις είτε που τη μια είτε που την άλλη πλευρά? Μπορεί να λυθεί το κυπριακό που τσίνες πρωτού πάμε σε συνομίλιες? Το να υπογράψει ο ταλάτ ότι η βάση λύσης που θα συζητήσουμε είναι ΔΔΟ, ότι ότι τσιε να φκει θα πάει σε δημοψήφισμα, το ότι οι συνομιλίες θα γίνουν χωρίς χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησίες δεν είναι σημαντική βάση για πιο γόνιμες συνομιλίες? Πότε θεωρείς ότι πρέπει να ξεκινούσαν?
Α) ποτέ?
Β) με το που να φκει ο έρογλου?
Γ) κάποτε?
Οι λογοι που προβάλεις για το γιατί έφυγε δεν έφυγε το ακέλ που τη κυβέρνηση τάσου είναι υποκειμενικοί εφόσον δεν υπάρχει τρόπος να στηρίξεις τούτα που λες…αντίθετα εγώ σου είπα πως το ακέλ δεν διαφωνούσε σε τόσο σοβαρά ζητήματα από το Α ως το Ω για το κυπριακό, σε αντίθεση με την εδέκ…κάτι που δεν μπορείς να απορρίψεις….δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι που σας έχουν διαφωνίες με το κόμμα σας…τσίνο που ισχύει είναι ότι η εδέκ είναι ακόμα στη κυβέρνηση…άρα στη κριτική που ασκείτε στη κυβέρνηση αναλογεί μερίδιο και στην εδεκ….
Όπως και να χει στηρίζω ακέλ αλλά ούτε της «επαγρύπνησης»(που εν ξέρω πως συμπεραίνεται ότι υπάρχει) ούτε μέλος…..αν σ’ ευχαριστεί να λες ότι σου κατέβει για μένα τσιε νομίζεις ότι πείθεις συνέχισε….όπως σου είπα τσιε προχτές έφυα γιατί έχουμε τσιε δουλείες…..
Περιμένω απαντήσεις ….τσιε τα λέμε άλλη ώρα….(λέω σου το για να μην μου λες ότι αποστόμωσες μας τσιε έφυα…)
Παιδιά,
Μην παρασύρεστε, μην πιστεύετε, μην εκνευρίζεστε, μην φανατίζεστε, μην επιτίθεστε, μην ασχημονείτε.
Σκεφτείτε μόνο για μια στιγμή. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
Κι' αν αυτό το μπλοκ είναι Τουρκικός δάκτυλος για να μας διχάσει;
Κι'αν η βεβήλωση του τάφου;
Κι'αν οι σημαίες;
Ε ε ε ε ;
Τα κατάφεραν ναι ή όχι;
Ανόητοι ε ε ε ανόητοι.
Γιατί εξαφανίζομαι και δεν με παίρνει μάτι.
Είμαι νίντζα.
Γιατί είμαι νίντζα και το κέφι μου θα κάνω.
Εύχομαι ολόψυχα να μεν δει άσπρη μέρα το αποέλ.
Εύχομαι να κλείσουν.
Τους εύχομαι κακό ψόφο να έχουσιν.
Χαιρετίσματ9
Καλημέρα σας.
Δημοσίευση σχολίου