Εμείς τα κάναμε στρατηγέ Σαμπρί, μην επιμένεις

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010


Εμείς τα κάμαμεν σιόρ!!! Μην ακούτε τη λαλεί τούτος ο ... Σαμπρίς! Όποιος πιστεύκει τούτα που λαλεί ο ... Σαμπρίς είναι εχθρός της λύσης!!!

Εισαγωγικό απόσπασμα από το αφιέρωμα του
Φρίξου Δαλίτη στον σημερινό (25/9/2010) "Φιλελεύθερο":

"
Ξημερώματα 25ης Μαρτίου 1962. Ο κυπριακός ελληνισμός ετοιμάζεται να εορτάσει την εθνική επέτειο, όμως δύο εκρήξεις βομβών συνταράζουν το κέντρο της Λευκωσίας. Το διπλό βομβιστικό χτύπημα στα τεμένη Ομεριέ και Μπαϊραχτάρη πυροδοτεί τη σπίθα για να ανάψει τις φλόγες των γεγονότων που θα έζωναν στη συνέχεια την Κύπρο. Η είδηση προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις και αναταραχή στο εσωτερικό. Οι Τουρκοκύπριοι κατηγορούν τους Ελληνοκύπριους ως υπεύθυνους για τις επιθέσεις και ετοιμάζουν διαμαρτυρίες. Η ελληνοκυπριακή πλευρά, υποστηρίζει ότι πρόκειται περί προβοκατόρικης ενέργειας από μέρους των Τούρκων με σκοπό να δημιουργήσουν συνθήκες έντασης και να προκαλέσουν συγκρούσεις στο νησί. Τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο... ...Η προχθεσινή ομολογία του Τούρκου στρατηγού εν αποστρατεία Σαμπρί Γιρμπιμπέσογλου για την ανατίναξη ενός τζαμιού στην Κύπρο από τους ίδιους τους Τούρκους με σκοπό να δημιουργήσουν αισθήματα μίσους κατά των Ελληνοκυπρίων από τους Τουρκοκύπριους, αποδεικνύει περίτρανα τα καλοσχεδιασμένα σχέδια του «βαθέος κράτους» της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου. Επαναφέρει ταυτόχρονα στην επιφάνεια, ιστορικά γεγονότα που πυροδότησαν το έκρυθμο κλίμα στην Κύπρο από πλευράς των Τούρκων και που τελικά οδήγησαν στον όλεθρο και την καταστροφή, εξυπηρετώντας τα σχέδια της Τουρκίας, τα οποία έθεσε τελικά σε οριστική εφαρμογή, τον Ιούλιο του 1974.
Η ενέργεια αυτή των Τούρκων, όπως αποκαλύπτεται μέσα από τη μαρτυρία του Τούρκου στρατηγού, ήταν μια από τις πολλές προβοκατόρικες ενέργειες που έγιναν στο νησί και όχι μόνο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένταση και διχόνοια. "


Εμείς τα κάναμε στρατηγέ Σαμπρί, μην επιμένεις

Του Άριστου Μιχαηλίδη

Μα κι αυτοί οι Τούρκοι στρατηγοί να μην ακούνε τι τους λέμε. Να κάνουμε εμείς την προπαγάνδα τους και να ενοχοποιούνται μόνοι τους. Έκαναν λέει προβοκάτσιες, έκαιγαν τζαμιά για να τα φορτώνουν στους Ελληνοκύπριους και να ξεσηκώνουν τους Τουρκοκύπριους εναντίον τους. Μα τι λες στρατηγέ Σαμπρί Γιρμπιμπέσογλου; Δεν ακούς τι λένε οι ίδιοι οι Ελληνοκύπριοι τόσο καιρό; Ότι οι Ελληνοκύπριοι τα έκαναν όλα αυτά. Ο Μακάριος, ο Γιωρκάτζης, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο Λυσσαρίδης… Δεν ακούς τον ίδιο το νόμιμο Πρόεδρο της Κύπρου, που δεν χάνει ευκαιρία να εξηγά στους ξένους ότι «εκάμαμεν τζιαι εμείς πολλά» και πρέπει να μετανοήσουμε και να πληρώσουμε το τίμημα; Δεν ακούς τους δημοσιογράφους της νεοκυπριακής νομενκλατούρας, τους πανεπιστημιακούς νέας τάξεως, τους πολιτικάντηδες των πρεσβειών; Τα λένε και τα ξαναλένε μέχρι που κατάφεραν να βάλουν τη θηλιά στο λαιμό μας και να δικαιολογήσουν την τουρκική εισβολή και όλες τις άδικες προσεγγίσεις της διεθνούς κοινότητας. Κι έρχεται ξαφνικά ένας Τούρκος, που ήταν λέει στέλεχος της Διεύθυνσης Ανορθόδοξου Πολέμου στην Τουρκία και είχε αναλάβει να ξεσηκώνει τους Τουρκοκύπριους εναντίον των Ελληνοκυπρίων, να ομολογεί αυτά που αρνείται να αντιληφθεί το θολωμένο μυαλό των νεοκυπρίων. Ότι, έκαναν δολιοφθορές «εναντίον ορισμένων αξιών, δημιουργώντας την εντύπωση ότι το έκανε ο εχθρός».

«Στην Κύπρο έχουμε πυρπολήσει τζαμί εμείς», είπε και έγινε ένας χαμός. Τηλεοπτικός χαμός. Διότι, αίφνης το ΡΙΚ και μερικές ελληνοκυπριακές εφημερίδες ανακάλυψαν τη δολιοφθορά σαν να και πρώτη φορά άκουγαν τέτοιο πράμα. Όταν τους τα λένε οι «δικοί τους» δεν τα πιστεύουν. Γιατί έχουν από καιρό πεισθεί από την προπαγάνδα της αυτομόλυνσης, που είναι πια και επίσημη πολιτική της κυπριακής κυβέρνησης, ότι εμείς τα κάναμε όλα τα κακά, εμείς σφάζαμε Τουρκοκύπριους, εμείς προκαλέσαμε την τουρκική εισβολή, τότε, πριν το 1974, που δεν προσέχαμε τα όνειρά μας, όπως λέει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «δεν τα προσέξαμε, σφάλλαμε πάρα πολλές φορές και, δυστυχώς, πληρώνουμε αυτά τα τιμήματα» (Δ. Χριστόφιας, 25/8/2010, Συνέδριο Αποδήμων).

Αλλά, είναι γνωστά και πολύ περισσότερα από αυτά που είπε ο Τούρκος στρατηγός. Είναι γνωστό ότι το 1958 οι επιθέσεις του τουρκοκυπριακού όχλου εναντίον Ελληνοκυπρίων προκλήθηκαν μετά από βόμβα που τοποθετήθηκε στην τουρκική πρεσβεία στη Λευκωσία, όπως και ότι τη βόμβα την τοποθέτησαν Τουρκοκύπριοι. Είναι γνωστός ο εντοπισμός του τουρκικού πλοίου Ντενίς, το 1959, που ερχόταν φορτωμένο όπλα για να εξοπλίσει τους Τουρκοκύπριους. Είναι γνωστό ότι πίσω από δολοφονίες της σκοτεινής δεκαετίας (Χικμέτ, Γκιουρκάν, Μιασιαούλης, Καβάζογλου κ.ά.) βρισκόταν η ΤΜΤ. Είναι γνωστές και με ιστορικές έρευνες και με μαρτυρίες ζώντων έως σήμερα πρωταγωνιστών, όλες οι δολιοφθορές που έγιναν από την τουρκική πλευρά και οι βόμβες στα διυλιστήρια και οι δολοφονίες αθώων πολιτών και οι εμπρησμοί τζαμιών και πολλά άλλα. Τουλάχιστον, ας μην παριστάνουν σήμερα τους έκπληκτους όσοι τα τελευταία χρόνια έχουν εμβολιάσει με ψεύτικες ενοχές τη συνείδηση του λαού και όσοι εξυπηρέτησαν και συνεχίζουν να εξυπηρετούν, συνειδητά, τη βιομηχανία τύψεων των αμερικανοβρετανικών σχεδιασμών.


Την επιμέλεια της αντιγραφής είχε ο
Μόδεστος για το christofias-watch

2 Σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Ρε μα πάλι ξεχάσατε τα σχόλια ανοικτά; Κι ΕΣΥ τέκνον Μόδεστε; Μέχρι τώρα μόνο η Αγησιστράτη τα ξεχνουσε!

Ntropiasmenos DHKOikos είπε...

Δυστυχώς φίλοι της Επιτροπής, άρχισαν να δηλητηριάζονται και τα μυαλά τον δηκοϊκών με το "ποίημα" της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και δη του προέδρου Χριστόφια ότι "εκάμαμεν τους πολλά και πρέπει να πληρώσουμε"... Και γι' αυτό, κύριοι υπεύθυνοι του καταντήματος του κόμματός μας, είναι το δίδυμο της ντροπής Καρογιάν - Μάρκος...