14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: 35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009



Στη φωτογραφία, βομβαρδισμός νοσοκομείου στην Αμμόχωστο,
από τους Αττίλες

Στις 14 Αυγούστου, έχουμε μια άλλη μαύρη επέτειο. Αυτή της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής. Οι Τούρκοι, μετά την αποτυχία της διάσκεψης της Γενεύης, ξεκινούν τη δεύτερη φάση του Αττίλα.



Κι άλλοι νεκροί κι άλλοι αγνοούμενοι κι άλλοι πρόσφυγες. Και ανάμεσα στις άλλες περιοχές που χάνουμε, χάνουμε και την Αμμόχωστο. Η οποία παραμένει μέχρι σήμερα, σε μεγάλο βαθμό, μια πόλη φάντασμα.

Η δεύτερη φάση της εισβολής, δείχνει -δυστυχώς με την κυβέρνηση Χριστόφια και τα ημιμαθή παπαγαλάκια της, πρέπει να αποδεικνυουμε και τα αυταπόδεικτα και τα αυτονόητα- την επιθετική βουλιμία της Τουρκίας.

Η οποία θέλει και ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίς έστω ένα συγνώμη προς τα θύματα της εισβολής.

Μάλιστα, μετά τις πρόσφατες ταυτοποιήσεις λειψάνων και τη διεθνή προβολή τους, οι αντιπρόσωποί της στην Κύπρο, "σύντροφοι" του Ευέλικτου Δ. Χριστόφια, αποδίδουν τον όλο θόρυβο σε εκστρατεία Ελλάδας και Κύπρου για μπλοκάρισμα της τουρκικής ένταξης (δηλώσεις Ερσακιτζά). Δε φταίει γι' αυτούς η Τουρκία, αλλά φταίμε εμείς! Όχι απλά δε μας λεν συγνώμη, αλλά ζητούν και τα ρέστα!





Σύντροφο Δημήτρην εν το πολλοκάμνει θέμαν. Εσείς ίντα χέλετε;



Έτσι και για την Αμμόχωστο. Την οποία επιμένουν να κρατούν ως πόλη φάντασμα, υπό ομηρία, για να εκβιάζουν ότι θα την "επιστρέψουν", αν τους παραδώσουμε την υπόλοιπη Κύπρο.



Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι φασιστική. Και ο μόνος τρόπος να νικήσεις το φασισμό είναι να αντισταθείς. Με "ευελιξία" και αποενοχοποίηση, ο φασισμός αποθρασύνεται ακόμη περισσότερο.


Αυτό να το έχουν υπόψη τα ευελικτόπουλα, που σκιαμαχούν με τα ιδεολογικά τους "alter ego" (τα περιθωριακά ελαμιτόπουλα), αφήνοντας όμως ανενόχλητο τον οργανωμένο, επικίνδυνο και αχόρταγο τουρκικό κρατικό φασισμό. Που ψάχνουν απεγνωσμένα να εντοπίσουν τις "δικές μας ευθύνες" και που αποκαλούν "συντρόφους" τους τοποτηρητές της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο.


Η Τουρκία δεν άλλαξε, ευέλικτα παπαγαλάκια!



ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

22 Σχόλια:

GEORGE είπε...

TO ELAM KATHODIGITAI APO TIS MYSTIKES YPHRESIES. EIDA STHN ANTIKATOXIKH STO LHDRA PALAS ENA GNOSTO MOY POY DOYLEYEI STHN MYSTIKH YPHRESIA KAI SYNOMILOUSE (MAKRIA APO TON XORO THS EKDHLOSHS) ME 4 ATOMA POY FOROUSAN FANELES TOY ELAM.

ΙΑΣΩΝ είπε...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ΕΛΑΜ και ΑΚΕΛ αλληλοπριμοδοτούνται.

Μην παραξενευτείτε εάν κάποτε αποδειχθεί ότι το ΕΛΑΜ χρηματοδοτείται από το ΑΚΕΛ και πίσω από τα μαύρα γυαλιά των ΕΛΑΜΙτών κρύβονται τα πρόσωπα μπεδονόπουλων!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι για να είμαστε εξηγημένοι, ο Τάσσος σας ακολουθούσε αντικατοχική πολιτική;

Κυβέρνηση για 5 χρόνια ήσασταν εσείς. Πριν ήσασταν κυβέρνηση και είχατε το Σπύρος Πρόεδρο και το Λυσσαρίδη σας Πρόεδρο της Βουλής και τον Παπαντρέα πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Έ, γιατί δε δούλεψε η δική σας πολιτική και να ελευθερώσετε την Κύπρο όπως επαγγέλλεστε;

Λαοπλάνοι, υποκριτές!

Ανώνυμος είπε...

"
Έ, γιατί δε δούλεψε η δική σας πολιτική και να ελευθερώσετε την Κύπρο όπως επαγγέλλεστε;

Λαοπλάνοι, υποκριτές!"

Προσωπικα εγω ενε περιμενα τον Τασσο να ελευθερωσει την Κυπρο τοτε η πριν λιγους μηνες οταν τον ψηφισα.

Δεν σημαινει πως δεν περιμενα να διαχειριστει καλυτερα το Κυπριακο.
Και δεν σημαινει πως δεν τον περιμενα να μην ειναι τοσο ευελικτος με την Τουρκια οσο ο Χριστοφιας. Σωστη , λαθος η αποψη μου, αυτη ηταν.


Με βαση την δικη σου λογικη ρε βλακα δηλαδη ολοι οι πολιτικοι μας ειναι το ιδιο πραγμα διοτι κανενας δεν καταφερε και δεν θα καταφερει μαλλον να ελευθερωσει την Κυπρο.

Sartanakkas Project Manager είπε...

Διαχείριση Κυπριακού - Καλύτερη - χειρότερη - ανύπαρκτη....
Αν ήθελα διαχειριστή δεν θα ψήφιζα πρόεδρο αλλά resource manager, marketing director, general manager...κάτι τέλος πάντων.

Δεν θέλω διαχείριση..Θέλω ΛΥΣΗ..
Στο καλό λοιπόν οι ¨διαχειριστές" και να μας γράφετε.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Εγώ δεν θέλω "λύση". Τελεία και Παύλα και κάβλα μου.

Γιατί περιμένετε τίποτα διαφορετικό από το Σχέδιο Ανάν; Γιατί να θυσιάσω έστω ότι έχω τώρα για να νομιμοποιήσω ένα τουρκικό βορρά και να δημιουργήσω ένα συνεταιρικό νότο; Γιατί η ομοσπονδία είναι χειρότερη από τη διχοτόμηση.

Και παρακαλώ τα ναινέκια που θα βιαστούν να με κατατάξουν στους οπαδούς της διχοτόμησης ότι ΔΕΝ είμαι.

ΘΕΟΦΑΝΗΣ είπε...

Πάολα μια χαρά τους τα είπες αλλά τι περιμένεις από τα πρόβατα? Τους έχουν μάθει ένα ποίημα και το επαναλαμβάνουν. ΟΤΙ και να τους πεις πλέον ΔΕΝ πρόκειτε να καταλάβουν.

Από την πλύση εγκεφάλου που τους κάνουν τόσα χρόνια δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι τι θέλουν, αφού το κόμμα τους για να σώσει τα ποσοστά και τα οικονομικά του "κλώνει" όπου του πουν οι αγγλοαμερικάνοι.

Εδώ επιστημονικά αποδείκτηκε ότι τα "αδέρφια" τους μας δολοφονούσαν εν ψυχρώ και αυτοί συνεχίζουν να κάνουν τις πάπιες!!!

Να μεν σου πω ότι είναι ΒΑΛΤΟΙ να μπαίνουν στα διάφορα μπλοκς για να σπέρνουν την προπαγάνδα του ακελ.

Αλλά ένα να ξέρετε ρε πρόβατα, ΔΕΝ σας περνά!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κυρία Πάολα. Δε λες και δε ζητάς τίποτα διαφορετικό από όσα ζητούσε ο Ντενκτας. Ξεπουλάς ένα μέρος της πατρίδας σου με τόση ευκολία. Συγχαρητήρια και πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Θα φανει πολύ σύντομα ποιοι είναι οι μάγκες που θα θέλουν τον Τούρκο μες τα πόθκια τους ειδικά όσοιξέρουν τι εγκλήματα έκαναν στο παρελθόν.

Φυσικά σε 3-4 δεκαετίες όταν αυτοί που θυμούνται θάχουν "φύγει" και τα παιδιά τους που έμαθαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει τούρκος θα είναι ανήμποροι να αγωνιστούν τότε μπορεί να υπάρξει επανένωση με την πραγματική έννοια γιατί κανένας δεν θα έχει ζήσει τίποτε.

Μέχρι τότε πρέπει να θέλεις ν' αυτοκτονήσεις για να ζητάς επανένωση με τους δήμιους. Εδώ δεν συγχωρούν οι μεν τους δε (αριστεροί - δεξιοί) για τη συμπεριφορά τους το 74 και πριν και θα συγχωρήσει ολόκληρη κοινότητα την άλλη?

Αν υπάρχει θέληση από την πλευρά μας για αγώνα ώστε τα συμφέροντα μας να γίνουν και συμέροντα κάποιου άλλου δυνατού στην Ευρώπη τότε δεν χρειάζεται να μιλούμε για τελευταίες ευκαιρείες και ξεπουλήματα και διχοτομήσεις.

Mikis

Ανώνυμος είπε...

Ας τους τη δωσούμε ολόκληρη και να πάμε να ζήσουμε ασφαλισμένοι στην... Aυστραλία τότε. Τι είναι αυτή η λογική; Ξυπνάτε ρε! Κάμνετε τζαι τους παλλικαράες!

Ρήγας είπε...

"Ξεπουλάς ένα μέρος της πατρίδας σου με τόση ευκολία."


Φτάνει πια με αυτό το παραμύθι. Το μέρος αυτό είναι υπό κατοχήν. Με την ομοσπονδία ΔΕΝ το παίρνεις πίσω. Το θέλεις πίσω; Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος είναι ο πόλεμος. Μπορείς και θέλεις να κάνεις πόλεμο; Όχι. Επομένως άσε την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ότι τάχα θέλεις πίσω την βόρεια Κύπρο και ειδικά άσε τους αφορισμούς!


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ειμαστε παλλικαράες όπως τζαι οι πρόγονοι μας. Γούστο μας να θέλουμε το δίκαιο μας. Άμα θέλετε να πάτε στην Αυστραλία να πάτε που τα τωρά πριν να μας καταστρέψετε με τα επόμενα ξεπουλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ρήγα, πουλάς φούμαρα και το αστείο είναι ότι κάποιοι σε πιστεύουν. Για τόση ηλιθιτητα μιλάμε! Δηλαδή όλες οι ομοσπονδίες του κόσμου να θεωρήσουμε ότι ξεπούλησαν τα κομμάτια της χώρας τους που δεν ανήκουν στη δική τους πολιτεία; Σε μια ομοσπονδία ότι δεν ανήκει στη δική μας πολιτεία, αλλά είναι μέρος του κράτους το θεωρούμε ξεπουλημένο; Μάσσιαλλα λογική! Αντίθετα αν ακολουθήσουμε αυτά που λέτε εσείς τότε πρέπει να ξεγράψουμε για πάντα τα κλατεχόμενα μέρη μας. Αυτό το ξέρετε πολύ καλά και δειλά δειλά έχετε αρχίσει να το λέτε κιόλας (για τόσο θράσος μιλάμε!) όπως έκανε κι η Πάολα. Ε λοιπόν εγώ δεν ξεγράφω ούτε ίντζα εδάφους του τόπου μου.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Να διαβάζετε παρακαλώ προσεκτικά τι γράφει ο άλλος. Είπα ότι δε θέλω "λύση", δηλαδή Σχέδιο Ανάν.

Είπα επίσης ότι δεν είμαι οπαδός της διχοτόμησης.

Γιατί διαστρεβλώνετε βρε νενέκια, ότι σας πει ο άλλος;

Ανώνυμος είπε...

Είπες όμως ότι "η ομοσπονδία είναι χειρότερη από τη διχοτόμηση". Χαλάλι τους όλα δηλαδή. Και μην με ξαναπείς ναινέκι για να μην σε πω κι εγώ οχιά! Διμούσουνη τζιόλας!Επιάτε το τζαι πάτε!

========== είπε...

Υπάρχει ή δεν υπάρχει υπόγεια επικοινωνία του "ταγματάρχη" του ΕΛΑΜ με τον Άντρο Κυπριανού;

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ανώνυμε 5:09. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από το όταν οι ναινέκοι το παίζουν πατριώτες. Αν νομίζεις ότι με τη λύση του ευέλικτου δεν θα ξεπουλήσεις τον τόπο σου ή ότι θα πάρεις πίσω τα Κατεχόμενα τότε νομίζω ότι πετάς στα σύννεφα.

Ανώνυμε 8:00. Είσαι ή δεν είσαι ναινέκι; Αν δεν είσαι τότε γιατί ενοχλείσαι και γιατί με βρίζεις κρυμμένος πίσω από το πληκτρολόγιο σου;

Ανώνυμε 5:09. Πες μου ένα μέρος του κόσμου όπου υπάρχει μια ομοσπονδία σαν αυτή που πάει να μας μπήξει το ΔΗΣΑΚΕΛ. Αν βρεις τότε εγώ πάω πάσο.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Τίνα

υπάρχει τρόπος να δηλώσω Τουρκοκύπριος; Δεν θέλω να πληρώνω στα νοσοκομεία, άδειες οδήγησης, κυκλοφορίας, ΜΟΤ, δε θα πληρώνω φόρους και θα έχω τα καλά της κοιλιάς μου.

Άσε που θα κάνω θραύση με τις Εδονίτισσες!

========== είπε...

Αληθεύει η πληροφορία πως κατώτερος αξιωματούχος-σύνδεσμος του ΑΚΕΛ συναντήθηκε χθες βράδυ με στελέχη της ΝΕΔΗΣΥ και Καρογιανικούς έξω από το Ζύγι;

Και, αν αληθεύει, τι συζήτησαν;

Ανώνυμος είπε...

Προχώρει με ένα σουννέττι, Πλαστήρα! Τα υπόλοιπα θα έρθουν σιγά σιγά

Ανώνυμος είπε...

Πάολα, επειδή είναι φανερό ότι είσαι ανιστόρητη ψάξε να βρεις ποιοι ονομάζαντον νενέκοι στην ιστορία και πόσο προσβλητικό είναι να αποκαλείς κάποιον έτσι. Αστείο και προκλητικό είναι να μας το παίζει κάποιος πατριώτης και παλλικαράς που φοβάται να ζήσει με τους Τουρκοκύπριους και που θέλει να διχοτομηθεί η πατρίδα του.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ανώνυμε 12:10

Είσαι ένας κοινός συκοφάντης. Εγώ είπα ότι είμαι εναντίον της διχοτόμησης και της Διζωνικής που ειναι συγκεκαλυμμένη διχοτόμηση με συγκεκαλυμμένη κυριαρχία της Τουρκίας στις ελεύθερες περιοχές.

Δεν ανησυχώ για τη μειονότητα των κατεχομένων, τους Τουρκοκύπριους που αριθμούν 70.000 αλλά για τα 70 εκατομμύρια των Τούρκων!